|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy
A dzisiaj cztery miesiące kończy Adi-ŁAdi, więc dla niego również:
uściski, buziaczki, całuski i najlepsze życzenia szczęśliwego, beztroskiego dzieciństwa, i zawsze kolorowych snów. Edit: a tak swoja drogą, jak długo kropka ma zamiar te komputery naprawiać? |
|
|
|
#4712 |
|
Zadomowienie
|
lea, Mati ucałowany
WIELKIE BUZIAKI DLA KRZYSIA NO I RóWNIEż BUZIAKI DLA ADIEGO
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
I wielkie
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
sto lat sto lat !!! ja kurcze zawsze sie nudze ale nigdy nie wpadne na pomysł, zeby zobaczyc na liste kto ma "urodzinki"
![]() no postaramy sie o neta jak najszybciej bo ja długo nie wytrzymam ![]() byliśmy na spacerku 2 h, porobiłam fotki ale później cos wrzuce bo nie mam 2 kompa odpalonego ![]() Anula ta druga niunia to juz pannica
|
|
|
|
#4715 |
|
Zadomowienie
|
Krzyś dziękuje za życzenia
.
|
#4716 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki !!
Witam nowe mamusie ![]() My równiez zyczymy wszystkiego najlepszego dla Krzysia i dla Adiego !!!!! U nas jak zwykle brak czasu, nie mam czasu pisać, ale staram sie wszystko czytać. ![]() Mam pytanie o nawilżacz, bo mam nawilzacz firmy climantic, jak dobrze kojarze to ktoras z was też taki ma, jak powinno być ustawione odpowiednie nawilżenie????? nie wiem czy zrozumiale zadałam to pytanie, ale mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi.![]() negri- ja też tego samego dnia, miesiąca i roku brałam ślub 24.06.2006r. ![]() Tez sie zarejestrowalam na naszej klasie, wiec prosze o namiary na pw. tylko tam ciagle jest przeciazony serwer.
|
|
|
|
#4717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4718 |
|
Rozeznanie
|
joannah - juz cie zaprosilam do znajomych
|
|
|
|
#4719 |
|
Rozeznanie
|
dzięki
|
|
|
|
#4720 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Dzieciaczki Sliczne Wszystkiego Najlepszego Dla Krzysia i Adiego U nas wszystko ok. Idę w poniedziałek z oOliwką do Dermatologa i może wreszcie się dowiem co to za zmiany- krostki na jej ciele. Musze zmykać bo mój mały Fukacz mnie wołai marudzi, a o uspaniu jej moge pomazyć już od tygodnia nie daje mi sie uspać o 17 i tak do 19,20 czeka do kapieli ...
|
|
|
|
#4721 |
|
Konto usunięte
|
joannah, katia, Anula, minisia, posłałam Wam na PW moje namiary do naszej klasy, czekam na odpowiedzi.
dyta, z tego wniosek, że mały Fukacz o wiele bardziej ceni sobie zabawę z mamusią od spania.
|
|
|
|
#4722 |
|
Zadomowienie
|
Cześc dzewczyny
lea, minisia kochane jesteście, że o mnie pamiętacie Teraz na nic nie mam czasu, normalnie jestem osobą bardzo szybką i energiczną a teraz to normalnie taki ze mnie exxxxpresss, że szok mam mega dopalanie . Na szcżeście moja Olivcia bez zmian grzeczniutka więc nie ma o czym pisać. Ruchliwa się taka zrobiła, że szok, ciągle się przemieszcza na tylko sobie znane sposoby . Je ładnie, ale Klaudusi to nie przebije , na kolację zjada marne 130 ml kaszki . Ogromniaste uściski dla wszystkich dzieciaczków, które miały miesięcznice Jutro i pojutrze wyjeżdżam na szkolenie do Będzina więc znowu nie będzie na nic czasu uf uf ajanna zaintrygowałaś mnie tymi nowymi drugimi imionami chłopców no pochwal się wreszcie jak się nazywają teraz?? Kończę bo moje szczęście domaga się zabawy buziaczki wielgachne. No i foty mojego słonka
|
#4723 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kobietki!
witam wszystkie nowe Mamusie i ich pociechy!!!! mega serdeczności dla ubiegłotygodniowych jubilatów!!!! Nie było mnie 5 dni a naskorbałyście,że hej .Przynajmniej było co poczytac, bo czasmi to straszna posucha. Byłysmy z Wercią u Dziadków i odpoczęłam sobie rewelacyjnie. Mała rozwija sie super szybko.Ślicznie gaworzy, manualnie z dnia na dzień piękniej. No coś niewiarygodnego wręcz.Jutro jadę do pracy więc Mała cały dzień zostaje z Dziadkami, bo opiekunki jak nie miałam tak nie mam - nie wiem co zrbię, bo moja Mama od stycznie juz nie będzie dojeżdżac te 120 km./nie dziwię jej się ,bo to strasznie uciążliwe zimą PKP się badziac/ Będąc u Rodziców odwiedziłam ciucholandy i jestem w szoku: ubranka Next'a, George'a, Mini Mode, ladybird'a i inne powychodziły mi po 60 groszy za sztukę . a są cudne , jak nowe
|
#4724 |
|
Zadomowienie
|
Kanciu, czekam na fotki
![]() joannah, ja mam taki nawilżacz, czytałam gdzieś na necie że prawidłowe nawilżenie powinno być między 45 a 55 %, więc ja ustawiłam 50 miniu, ależ Olivcia śliczna i taka słodziutka, że chciałoby się ja schrupać ... ona już siedzi tak ładnie ![]() U nas niestety Mati dalej marudzi, dawno nie byłam tak umęczona jak wczoraj i dziś .
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
iwka fajnie, ze wypoczełas dawaj foty małej
![]() miniu ale Ty masz juz dorosłą pannę ![]() dyta moj sierściuch ma tak samo, ze od 17 do 20 musze go zabawiać na wszystkie sposoby ![]() lea i joannah zaproszenia przyjete ![]() juleczka ![]() Apuś, my i nasza ptasia grypa w parku |
|
|
|
#4726 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego i tysiąc całusków dla wszystkich kruszynek, które mają swoje święto
![]() kancia: doskonale cię rozumiem, mam poprostu troszkę inną sytuację, mieszkanko mamy i właśnie je wyremonatowaliśmy, małe bo małe ale jest , ja mam umowę na czas nieokreślony i w firmie państwowej.
|
#4727 |
|
Rozeznanie
|
minia99: jeżeli możesz to dopisz drugie imię Oliwci(Łucja), gapa ze mnie i nie podałam wcześniej, przepraszam za zamieszanie
|
#4728 |
|
Rozeznanie
|
Juleczka- dzięki za odpowiedź, ja miałam ustawione na 40 i własnie nie wiedziałam czy to wystarszy.
|
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
czesc kochane
przedewszystkim dziekujemy za zyczenia i przylanczamy sie do buziakow dla Mateuszka dzis odebralismy komputery.. troche to trwalo ale nie oddalismy ich do serwisu (wiecie muzyka i filmy z internetu.. sciagalismy dane wiec wolelismy dac je tam gdzie sie nie zadaje pytan )wlasnie tz wyszedl na meskie ogladaniu meczu w pubie(dzis gra anglia) a Adi Ładi zasnal snem sprawiedliwych wiec ja zamierzam spedzic romantyczny wieczor z piwkiem i miom kochanym watkiem dzieciaczkow.. uzupelnic zaleglosci z przerwami na "na wspolnej" i karmienie ksieciunia
|
#4730 |
|
Zadomowienie
|
kropka fajnie, że jesteś, trochę nam tu ciebie brakowało
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
kasiu mi tez was brakowalo
ale ze tylko troche to niepokojace![]() a jesli chodzi o shem to chyba xantia pisala do niej smsa bez odpowiedzi ![]() Krzysiu a te kwiatuszki to dla ciebie z okazji wczorajkanciu Adrian jest cudowny.. wszystkie te nasze pociechy sa takie slodkie ze mozna je calowac i calowac i nie ma dosc.. ja stopki nie caluje za kazdym razem bo on mi je zawsze w mokra pieluche wsadzi albo w kupsko wiec to byloby oblesne.. za to caly czas caluje jego lepetynke
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
kropka dostaniesz
ze znikasz tak nagle ja tez oglądam Na wspólnej ale dzisiejszy odcinek obejrze jutro rano bo TZ mecz będzie oglądał a ju ken dens obejrze w sobote jak mi sie uda ![]() a co do stópek to ja sie wycfaniłam i je trzymam tak, ze nie jest w stanie ich wsadzic w brudną pieluche ![]() Shem może chałupe urządza
|
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka to mamy podobne plany na wieczór. Też kupiłam sobie piwko. Mąż z bratem naciągają gips na płyty i planują skończyć ok północy.
Iwka to dobrze że sobie odpoczęłaś. My przez ten salon zrezygnowaliśmy z wyjazdu ale nie żałuję. Kanciu ta druga niunia rośnie jak na drożdżach. Za dwa miesiące skończy 7 lat. Nie wiem jak to jest dzieci tak mi rosną a ja wogóle się nie starzeję
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
Anula juz miałam Ci wczesniej mówic, ze masz super nazwisko
takie dostojne
|
|
|
|
#4735 |
|
Rozeznanie
|
miniu dziekuje bardzo
![]() kasia_mw,meżo w domu? ja mam tv tylko dla siebie, Oliwcia wcieła 150 i padła wczoraj byłyśmy na szczepieniach i przy okazji było ważenie itd. moje szczęście osiągnęło właśnie wagę 5900, długa na 63 cm, niezły kawał kobitki , "urosła" już 13 cm,
|
#4736 |
|
Rozeznanie
|
Kacperek zasypia wiec moge cos napisac.
caly dzien dzisiaj jest marudny, ale wieczorem troche mu sie polepszylo. spal tylko 4 razy po 40 min a to na niego bardzo malo. dzisiaj zjadl do konca moje jabluszko i otwarlam sloiczek i zjadl prawie polowe i szczerze mowiac te ze sloiczka bardziej mu smakowalo, bo to byla wieksza papka i lepiej mu sie jadlo, a te moje zmiksowalam blenderem a i tak bylo jakies "grudkowe". chcialam je przez sitko przecisnac, ale sie nie dalo, moze za drobne dziurki mialam. nie wiem. w kazdym badz razie to mu wystarczylo i nie chcial cyca, wiec to byl jego prawdziwy posilek. rano wypil tez kaszke z butli. wprawdzie tylko 40 ml, ale widocznie wiecej nie potrzebowal bo nie chcial cyca. jutro mu dam na noc i zobaczymy ile wypije. wieczorem zas odciagnelam mleko 100 ml i dalam mu butla i wypil, z problemami, ale wypil, potem jeszcze troche cyca pocycal bo mial malo, ale teraz przynajmnij wiem ze moge gdzies na dluzej wyjsc i jako tako wypije moje mleczko z butli. Najlepsze zyczonka dla naszych malych solenizantow i tych "spoznionych" i "czasowych" ![]() wszystkie dzieciaczki slodkie. Edit: lea a powiedz mi z jakiego miasta jestes bo duzo osob mi wyskoczylo o twoim imieniu i nazwisku kropka - witaj ponownie. |
|
|
|
#4737 |
|
Zadomowienie
|
eve tak mężuś dzisiaj w domu, śpi na kanapie, a nasza pociecha za to jeszcze nie. Ale zazdroszczę ci tego TV, u nas jak wiesz nie działa. Teraz czatujemy na LCD, ale to po świętach dopiero, bo wiadomo ceny będą niższe. I pewnie na raty, bo będziemy spłukani po przeprowadzce. A kiedy twój wraca?
|
#4738 |
|
Raczkowanie
|
Kanciu To znasz tę radość z wymyslania róznych zabaw i min, tylko by dziecko nie marudziło
A mój ukochany Mąż też się zabrał za oglądanie meczu, jwłaśnie przyszełd i podczytuje co pisze ![]() Iwka pochwal się zdobyczami z ciucholandów miniu Z tego co piszesz nie oszczędzasz się, a Olivcia Śliczna . Katia Gratuluję postepów z rozszerzaniem diety. Ja narazie wstrzymam się do poniedziałku z rozszerzaniem diety u Oliwki, bo niestety ponownie pojawiają się uniej te krostki. Jeszcze wczoraj dawałam jej jabłko - czy możliwe by dostała te krostki od jabłka? No i mam pytanie z innej beczki. Niedawno teściow przysłała mi garnek- chyba do gotowania na parze(dostałam bez ulotki) i nie mam pojęcia np. do czego służy w tym garku drugi taki sam garnek tylko z wielkimi dziurami ? i mam jescze do tego sito, oczywiście też z dziurami ![]() I jak mogę korzystać z tego sprzęciora? Ja idę spać, muszę zmykac tak wcześnie bo Oliwka od dwóch dni je w nocy do pięciu razy
|
|
|
|
#4739 |
|
Zadomowienie
|
dyta co do garnka to pokaż ten sprzęt, bo ja to mam zwykły. Wkładam jeden w drugi, przykrywam, a w dolny leję wodę, w górny wkładam warzywa. Ale twój to pewnie jakiś mercedes
, bo jakoś nie mogę go sobie wyobrazić. Dobrze też jest wodę posolić to wtedy warzywa nie wychodzą takie mdłe, ale to od gustu zależy. Sito może służyć do gotowania drobniejszych warzyw, albo kasz może? Jeśli jest możliwość ustawienia takiego: garnek, sito, garnek z dziurami, to mi się wydaję, że na dół woda, w sito ryż np.(tak aby go woda pokryła, wtedy się nie przypali), a w dziurawy garnek warzywa, albo pierś z kurczaka (teściowa tak robi . Ale ja to jestem kombinator
|
#4740 |
|
Konto usunięte
|
dyta, nie wiem, co z tym garnkiem, bo ja noga z gotowania jestem.
Fotki fajne, Twój Apuś, Kanciu, ma bardzo ładną czapeczkę. A mój TŻ nie ogląda meczy Jutro ma być ładnie, około 5-7 stopni, czyli długi spacer się zapowiada.kropka, super, że już jesteś, ale ktoś Ci powinien porządnie tyłek zlać... nie ładnie tak znikać bez uprzedzenia. I wyślij wreszcie komuś aktualny numer komórki. No i buźka na przywitanie. katia, masz PW miniu już Cię znalazłam na naszej klasie. Anula jak przeczytałam Twoje nazwisko, to sobie pomyślałam: ale fajne, tak arystokratycznie brzmi. Podobaja mi się takie nazwiska, a Kancia to w ogóle super. A ja, jak zauważyłyście, czy panna czy mężatka, pozostałam z nazwiskiem w świecie zwierząt.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.

nie wiem czy zrozumiale zadałam to pytanie, ale mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi.

.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale ze tylko troche
to niepokojace
a te kwiatuszki to dla ciebie z okazji wczoraj
ze znikasz tak nagle