Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-05, 07:30   #2581
asicuha
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Witam sie w ten piekny dzien!

Zamiwrzam dzis isc na dlugi marsz z kijkami, trzeba wykorzystac ta piekna pogode!
Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Chyba tak ma być, w necie piszą, że robi się od 24 do 28 tygodnia.
Dzieki

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 07:33   #2582
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ja też mam na przedniej ścianie łożysko i ruchy są delikatne..rozkręciły sie od 19tego tygodnia, pierwsze pojedyncze rzadkie, łatwe do przegapienia były w 18t0d..
dziś w nocy Mała znowu szalała..jestem totalnie nie wyspana,ale co tam..jade na pobranie krwi..kawa potem
Też mam łożysko na przedniej ścianie i pierwsze ruchy poczułam w 16+1 tc więc nie ma reguły

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 07:33   #2583
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Przede wszystkim wpinanie fotelika do 3drzwiowego to bardzie niezła gimnastyka...

nie zgadzam się. Trzeba tylko wybrać dobrą spacerówkę. Moja ma możliwość uniesienia nóg i rozkłada się na płasko... poza tym nie znam wielu dzieci, które jako takie starszaki sypiają N spacerach. Za dużo się dzieje, za dużo widać że spacerówki
No ale z czy się nie zgadzasz ? Ja napisałam że już te typowe spacerówki jak PARASOLKI , małe, lekkie składane takich wygód raczej nie mają a nie że wszystkie spacerówki. Owszem są modele które rozkładają sie na płasko i mają rególacje 3 stopniową do unoszenia nóżek ale modeli takich jest mało , albo mały dostęp u mnie w mieście i okolicy (mam tu na myśli takie wyposażenie w lekkiej spacerówce właśnie typu parasolka - w większości modelów na jakie natrafiłam można np zapomnieć o pompowanych kołach , 4-6 stopniowej amortyzacji i możliwości uniesienia nóg do pozycji spania). Ja np patrzyłam przez neta na model britax b-motion ale nie doczytałam jak tam jest z tym oparciem na nóżki. Sama chciałam tak zrobić kupić jakąś gondole a później mała lekką parasolkę ale nic takiego nie znalazłam niestety co by spełniało moje kryteria. Jest sporo spacerówek ale jak pytałam w sklepach to sprzedawcy mówili, że nadają się raczej dla takich dzieci powyżej roku nie dla maluszków.
Co do spacerów i spania to chyba zależy od dziecka i na jak długo sie z tego domu wychodzi moja koleżanka rodziła w połowie grudnia mały na spacerówkę przeszedł na początku lipca i często podczas spacerów zasypiał. Ogólnie jazda w wózku go wyciszała .
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 07:49   #2584
kasia_ruda
Zakorzenienie

Bo napisałaś o "typowych" spacerowkach i parasolkach. Chyba nikt normalny nie wsadzi dziecka do parasolki, ktora nie ma regulowanego oparcia w wieku 6 miesięcy. Trzeba się po prostu poorientować, zamiast z góry krytykować ten pomysł, bo spacerowek "przejściówek" leżących na plasko z podniesieniem nóg jest multum.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 07:52   #2585
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
A który nano czy brano? Brano jest większy i stelaż po złożeniu jest 9 cm dłuższy niż w nano , koła też ma wieksze. Ogólnie czaiłam sie na coletto ale patrze, że szkielet po złożeniu ma 100 cm... Koleżanka mówi żebyśmy britax b motion zobaczyli .Gondola wg mnie nie powala chciałam taką ładna duża obłą a tu takie małe coś z drugiej str gondola bedzie pewnie na 7-8 miesięcy a spacerowka z britaxa była by już bo końca wózkowania nie bylo by potrzeby kupienia później jakiejś spacerówki typu parasolka .
Może w jakimś sklepie zgodzą się, żeby przymierzyć czy gondola zmieści się do bagażnika? Wiem, że w jednym z tych, które do tej pory odwiedziliśmy była taka możliwość Niestety to jest minus dużych gondol, który trzeba wziąć pod uwagę żebyście potem nie mieli problemu z przewożeniem wózka

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

Tak się zastanawiam.. czy taki noworodek może jeździć od początku w tym nosidełku dołączonym do wózka, czy raczej jest to niezdrowe?
Nie wiem, czy w lato ńie będzie mu za gorąco w gondoli
Nie powinno się zbyt długo takiego Maluszka w nosidełku wozić myślę, że w gondoli nie będzie mu jakoś strasznie gorąco... no i przynajmniej można zasłonić budkę i nie będzie mu świeciło słońce

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Bobo w gondoli do 8 miesiąca? Nie wierzę. Mam nadzieję, że zimę przetrwa, ze luty bedzie ciepły i będziemy mogli zmienic wózek.
Ostatnio jedna dziewczyna w klubie PM2012 pisała mi, że jej córa jeździła w gondoli do 9 miesiąca Myślę, że wszystko zależy od rozmiarów dzidziusia... ja się nie nastawiam na tak długie jeżdżenie gondolą, bo ta którą wybraliśmy jest dość mała.

Dzień dobry przyszłe (i obecne) Mamusie
Stary 2016-04-05, 08:10   #2586
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Ostatnio jedna dziewczyna w klubie PM2012 pisała mi, że jej córa jeździła w gondoli do 9 miesiąca Myślę, że wszystko zależy od rozmiarów dzidziusia...
Dzieci ktorw znam od nomebtu jak poczuly moc i usiadly to lezenie w gondoli to była ostatnia rzecz na jaka mialy ochotę. Ok 6 miesiąca jeździły w spacerowych.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 08:13   #2587
tija93
Zakorzenienie

Hej

Moja koleżanka wczoraj urodziła Antosia, szczegółów nie znam ale wysłała mi zdjęcie Zazdrość mnie zeżarła, chce już sierpień!

Cytat:
Proszę jak możesz to mi też dopisz bo wiadomo że synu będzie .

Mi na teście glukozowym pozwolili popić od razu po wypiciu glukozy , ale tylko w tym momencie później już nie .
Dopisuje

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

Syn ma wysypkę na rękach jutro lekarz. Mielismy ciężką noc więc zbieram się do spania
Och, zdrówka

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Ja z glukoza zrobiłam taki myk, że w drugim kubeczku miałam zimna wodę i popijałam sobie po takich mini łyczkach, byle usta zwilżyć i spokojnie dałam radę tak mi pielęgniarki podpowiedzialy
To tak ciulowo trochę, bo ta woda mogła sfałszować wynik

Cytat:
Piszecie tak o tych autach , a mnie dopiero naszło , że przecież nie mamy za dużego bagażnika i troszke sie przestraszyłam ;( . Mamy Seata ibise III z 2005 r 3 drzwiowego i teraz nie wiem sama jak myśle o tej wielkiej gondoli z stelażu na wielkich kołach z coletto czy riko ...
Kurcze to może być faktycznie problem. I tak jak kasia_ruda napisała, niezłym wyczynem będzie wpinanie fotelika.

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Gadałam z TZtem, cieszy sie niesamowicie

Cos mi sie wydaje ze imię prawie wybranie. Zażartowałam, ze bedzie Antoś po moim dziadku, a on kiwa głową, ze nie jest takie złe.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Ja mam skierowanie na 19 kwietnia, to bedzie moj 24t4d, to sie miesci w normie?
W sam raz

Cytat:
Ja za niedługo skończe 20 tydz, a prócz 'bąbelkowania' nie czuję nic konkretnego Zaczynam się trochę martwić.. czy możliwe, że przy łożysku na przedniej ścianie trzeba, az tak długo czekać na kopniaczki i wyraźne wiercenie?

Tabitabi słodkie ubrankasporo ich masz podoba mi się body z myszkà i ten tygrysek

Gratuluję chłopca

Gratki za córcie

Gratki za chłopca Wyraźnie widać buźkę To takie niesamowite...

Moje połowkowe za tydzień Nie mogę się doczekać, aż poznam w końcu płeć!
PS. Mam przeczucie na chlopca zobaczymy..

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Lubię to!

Tak się zastanawiam.. czy taki noworodek może jeździć od początku w tym nosidełku dołączonym do wózka, czy raczej jest to niezdrowe?
Nie wiem, czy w lato ńie będzie mu za gorąco w gondoli
Co do ruchów to jak najbardziej łożysko na przedniej ścianie może tłumić ruchy, ale jak widzisz to nie jest reguła

Nosidło powinno być używane tylko do przewożenia dziecka i ewentualnie krótkich wypadów typu lekarz. O gondole się nie martw, one są teraz zrobione z takich materiałów, że na pewno maluchowi nie będzie gorąco

Cytat:
Bobo w gondoli do 8 miesiąca? Nie wierzę. Mam nadzieję, że zimę przetrwa, ze luty bedzie ciepły i będziemy mogli zmienic wózek.
Też tak myślałam, że gondola jakoś do lutego będzie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-05, 08:13   #2588
florencee
Zadomowienie

Dzień dobry.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
no to czekamy na fotorelację
oszczędzaj oszczędzaj..Malec dał Ci już sygnał ostrzegawczy w tamtym tygodniu..

ja bym tak zrobiła- używana gondola albo 2w1, plus naprawdę fajna spacerówka na dłużej..
z resztą w sumie tak robię, tylko gondoli nie kupuję a dostaję i spacerówki może wezmę dwie, jedną lekką maclarena, a drugą jakąś terenową..zobaczymy..po testach na gondoli będę znała swoje i dziecka potrzeby

ja też mam na przedniej ścianie łożysko i ruchy są delikatne..rozkręciły sie od 19tego tygodnia, pierwsze pojedyncze rzadkie, łatwe do przegapienia były w 18t0d..
dziś w nocy Mała znowu szalała..jestem totalnie nie wyspana,ale co tam..jade na pobranie krwi..kawa potem
Też mnie kusi żeby najpierw rozpoznać wózkowe potrzeby, bo naprawdę nie wiem jak to będzie i co się okaże praktyczne, a co będzie wkurzać.
Ach te dzieciaki, już spać nie dają.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Witam sie w ten piekny dzien!

Zamiwrzam dzis isc na dlugi marsz z kijkami, trzeba wykorzystac ta piekna pogode!

Dzieki
Kijki, to jest myśl! Jako królowa słomianego zapału dwa lata temu przed wyjazdem nad morze kupiłam sobie takie kijki, po czym wyszłam z nimi... raz. Może by do tego wrócić, tylko gdzie one są.

Cytat:
Może w jakimś sklepie zgodzą się, żeby przymierzyć czy gondola zmieści się do bagażnika? Wiem, że w jednym z tych, które do tej pory odwiedziliśmy była taka możliwość Niestety to jest minus dużych gondol, który trzeba wziąć pod uwagę żebyście potem nie mieli problemu z przewożeniem wózka

Nie powinno się zbyt długo takiego Maluszka w nosidełku wozić myślę, że w gondoli nie będzie mu jakoś strasznie gorąco... no i przynajmniej można zasłonić budkę i nie będzie mu świeciło słońce

Ostatnio jedna dziewczyna w klubie PM2012 pisała mi, że jej córa jeździła w gondoli do 9 miesiąca Myślę, że wszystko zależy od rozmiarów dzidziusia... ja się nie nastawiam na tak długie jeżdżenie gondolą, bo ta którą wybraliśmy jest dość mała.

W moim upatrzonym sklepie wózkowym oferowali przymiarkę fotelika, mam nadzieję, że i z przymiarką wózka nie będą robili problemów.

Z czasem gondolowania to też słyszałam, że kwestia indywidualna, zależna od rozmiarów i charakteru.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 08:14   #2589
pati0090
Zakorzenienie

Ja właśnie siedze na poczekalni. Jeszcze raz będę mieć krew pobieraną po glukozie.
Oczywiście juz zemdlałam. Lekarz mnie zbadał, ciśnienie zmierzył i polezalam na leżance. Juz jest ok . Zaraz mama do mnie przyjdzie i posiedzeni ze mną

Stary 2016-04-05, 08:23   #2590
1989kasiunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Też mam łożysko na przedniej ścianie i pierwsze ruchy poczułam w 16+1 tc więc nie ma reguły
Ja mam również łożysko na przedniej ścianie i ruchów nie czuje, dziś 20+1

Nasz ślub
11.07.2015

Nasze maleństwo
22.08.2016
1989kasiunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 08:23   #2591
Kasmina
Rozeznanie

Miałam iść jutro na krzywa cukrową, ale chyba wstrzymam się do przyszłego tyg. bo dziś 23+4 więc chyba trochę za wcześnie wizyta za dwa tygodnie więc i tak się wyrobie w czasie
Dziś mam zamiar korzystać z pięknej pogody może rower, może spacer, a już na pewno zajmę się moimi kwiatkami wczoraj posadziłam w donicach bratki i zrobiłam kompozycje z hiacyntami muszę jeszcze kupić jakieś stokrotki
Dziewczyny!! Jestem pod wrażeniem zakupów które robicie! Ja muszę popatrzeć ile czego mam i w jakich rozmiarach i wtedy wybiore się do smyka na przeceny, do pepco i może znów do auchana
Talantea!! Ale przystojnego masz syna
Pati uważaj na siebie

Edytowane przez Kasmina
Czas edycji: 2016-04-05 o 08:26
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-05, 08:28   #2592
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Miałam iść jutro na krzywa cukrową, ale chyba wstrzymam się do przyszłego tyg. bo dziś 23+4 więc chyba trochę za wcześnie wizyta za dwa tygodnie więc i tak się wyrobie w czasie

Pati uważaj na siebie
Ja jestem 20+2 i właśnie robię krzywą cukrową. Tak mi lekarz kazal. Nie wiem czemu tak wczesnie.
Teraz juz mi lepiej choć mi nie dobrze po tej glukozie

Stary 2016-04-05, 08:36   #2593
Origa
Rozeznanie

Dziewczyny, zapisałyście 23 strony od czwartku wieczorem kiedy ostatni raz mogłam wejść na wizaż Nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego, "przeleciałam" tematy i dokładnie kilka ostatnich stron.
Gratuluję wszystkich nowych penisków i nie-penisków

My weekend spędziliśmy w rodzinnej miejscowości i udało nam się kupić samochód w tym tygodniu dopełnimy formalności i możemy wybierać fotelik Dostaliśmy też kilka ubranek od teściowej, a sami wcześniej kupilismy 2 bodziaki więc mamy sam zaczątek wyprawki

Oglądaliśmy tez wózki i doszlismy do wniosku, że na te 6/8 miesięcy kupujemy uzywany, a zainwestujemy potem w porządną spacerówkę. Koleżanka ma Tako Jumper X: gondola, spacerówka, prasolka i okrycia na nogi, kupiony za 1200, sprzeda nam za 500 więc nawet się nie będziemy za bardzo zastanawiac. Ona była z niego zadowolona, ja te pół roku tez jakoś przezyję nawet jesli nie jest to 100% tego, co bym sama kupiła/wybrała

Co do odczuwania ruchów, to ja dziś mam 21t+1dz i wczoraj wieczorem poczułam 3 kopniaczki, ale na co dzień jakiejś większej aktywności poza bąbelkami/przelewaniem nie czuję. W zeszłym tyg. na genetycznym lekarz mi powiedział, że mam łozysko na przedniej ścianie i ruchy będę czuć przytłumione, dlatego się nie martwię.

Wczoraj robiłam morfologię i mocz, mam za niski (ale nieduzo) poziom hemoglobiny. Dziś za 2 godzinki wizyta u prowadzącej, to zobaczymy, co powie. Najbardziej mnie jednak interesuje jej opinia na temat dwóch genetycznych usg dzień po dniu, rózniących się tak znacznie wynikami pomiarów

A pogoda u mnie piękna, aż żal, że w pracy trzeba siedzieć

Edytowane przez Origa
Czas edycji: 2016-04-05 o 08:45
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 08:44   #2594
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieci ktorw znam od nomebtu jak poczuly moc i usiadly to lezenie w gondoli to była ostatnia rzecz na jaka mialy ochotę. Ok 6 miesiąca jeździły w spacerowych.
Myślę, że to kwestia bardzo indywidualna. Każde dziecko przecież jest inne

Cytat:
Ja właśnie siedze na poczekalni. Jeszcze raz będę mieć krew pobieraną po glukozie.
Oczywiście juz zemdlałam. Lekarz mnie zbadał, ciśnienie zmierzył i polezalam na leżance. Juz jest ok . Zaraz mama do mnie przyjdzie i posiedzeni ze mną
O rany, bidulko Dobrze, że mama do Ciebie przyjdzie, warto żeby ktoś z Tobą był skoro tak źle to przechodzisz daj znać jak już będziesz po czy wszystko w porządku

Cytat:
Dziś mam zamiar korzystać z pięknej pogody może rower, może spacer, a już na pewno zajmę się moimi kwiatkami wczoraj posadziłam w donicach bratki i zrobiłam kompozycje z hiacyntami muszę jeszcze kupić jakieś stokrotki
Dziewczyny!! Jestem pod wrażeniem zakupów które robicie! Ja muszę popatrzeć ile czego mam i w jakich rozmiarach i wtedy wybiore się do smyka na przeceny, do pepco i może znów do auchana
Pati uważaj na siebie
Ja chyba pojadę na krzywą do labu w jakąś sobotę, bo wtedy będzie mógł być ze mną mąż. I też czekam na przeceny! Bo ceny regularne to jakaś zbrodnia Ale nie wiem czy wiecie, ale w h&m na rzeczy dziecięce jest -20% jeśli pokaże się posta z facebooka.

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zapisałyście 23 strony od czwartku wieczorem kiedy ostatni raz mogłam wejść na wizaż Nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego, "przeleciałam" tematy i dokładnie kilka ostatnich stron.

My weekend spędziliśmy w rodzinnej miejscowości i udało nam się kupić samochód w tym tygodniu dopełnimy formalności i możemy wybierać fotelik Dostaliśmy też kilka ubranek od teściowej, a sami wcześniej kupilismy 2 bodziaki więc mamy sam zaczątek wyprawki

Oglądaliśmy tez wózki i doszlismy do wniosku, że na te 6/8 miesięcy kupujemy uzywany, a zainwestujemy potem w porządną spacerówkę. Koleżanka ma Tako Jumper X: gondola, spacerówka, prasolka i okrycia na nogi, kupiony za 1200, sprzeda nam za 500 więc nawet się nie będziemy za bardzo zastanawiac. Ona była z niego zadowolona, ja te pół roku tez jakoś przezyję nawet jesli nie jest to 100% tego, co bym sama kupiła/wybrała

Co do odczuwania ruchów, to ja dziś mam 21t+1dz i wczoraj wieczorem poczułam 3 kopniaczki, ale na co dzień jakiejś większej aktywności poza bąbelkami/przelewaniem nie czuję. W zeszłym tyg. na genetycznym lekarz mi powiedział, że mam łozysko na przedniej ścianie i ruchy będę czuć przytłumione, dlatego się nie martwię.

Wczoraj robiłam morfologię i mocz, mam za niski (ale nieduzo) poziom hemoglobiny. Dziś za 2 godzinki wizyta u prowadzącej, to zobaczymy, co powie. Najbardziej mnie jednak interesuje jej opinia na temat dwóch genetycznych usg dzień po dniu, rózniących się tak znacznie wynikami pomiarów

A pogoda u mnie pi
Gratuluję kupna autka i zaczątku wyprawki jeszcze mamy sporo czasu, więc zdążysz się we wszystko zaopatrzyć

Ja teraz zmykam do ortodonty, a później małe zakupy żywnościowe. Mąż jak usłyszał, że mam tylko jedne dobre spodnie to zarządził dzisiaj wieczorem zakupy ubraniowe dla ciężarnej nie bardzo chciałam się zgodzić, ale przekupił mnie argumentem "Może przy okazji dla Małej uda się coś znaleźć?"
Stary 2016-04-05, 08:44   #2595
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Ja jestem 20+2 i właśnie robię krzywą cukrową. Tak mi lekarz kazal. Nie wiem czemu tak wczesnie.
Teraz juz mi lepiej choć mi nie dobrze po tej glukozie
Odpoczniesz w domu i będzie ok najważniejsze żeby wynik był ok
Stary 2016-04-05, 08:47   #2596
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Bo napisałaś o "typowych" spacerowkach i parasolkach. Chyba nikt normalny nie wsadzi dziecka do parasolki, ktora nie ma regulowanego oparcia w wieku 6 miesięcy. Trzeba się po prostu poorientować, zamiast z góry krytykować ten pomysł, bo spacerowek "przejściówek" leżących na plasko z podniesieniem nóg jest multum.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Ehhhh dlatego nie lubie się wypowiadaćsię przez neta- często to co chce przekazać a to co zrozumie inna os to 2 różne rzeczy.. dużo traci sie w przekazie pisanym :P Po pierwsze ja nie krytykuje tego ( przynajmniej nie w formie negatywnej) bo samej ta opcja mi sie podoba i tez z chęcia tak bym zrobiła gdybym znalazła odpowiedni model . Może ze zmęczenia źle napisałam wczoraj. Tak jak to pisałam z rana ,chodziło mi raczej o typowa spacerówkę typu parasolka - żeby była mała zgrabna i zmieściła sie bez wielkiego problemu do mojego super pojemnego auta ( takich modeli będących ok dla malucha nie znalazłam ) ...
Po drugie u mnie nie ma multum takich o których piszesz, rozglądam się w wielu miejscach nawet w tym celu jechałam do innego miasta do sklepów z wózkami żeby to sprawdzić niestety nie ma za bardzo wyboru . W moim regionie można dostać wózki z kilku firm min: riko, camarelo, coletto, x-lander, maxi cosi , adamex , bebetto i takaś fima na literę "'T" której nazwy teraz nie pamietam . Jest też pare firm w smyku co maja typowe parasolki ale nic takiego co bym szukała. Z chęcia kupiła bym dobra spacerówkę taką dla powiedzmy dziecka pół rocznego , która spełnia moje wymagania ale z ww firm (oprócz x-landera i MC- te firmy nie sprawdzałam bo ceny przewyższają moje możliwości) nie ma tego co szukam, nie żebym się upierała ,że spacerówka musi być z którejś z tej firmy , po prostu to mam dostępne lokalnie a nie zdecyduje sie na zakup czegoś co widziałam tylko przez internet.A
Stary 2016-04-05, 08:48   #2597
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:

O rany, bidulko Dobrze, że mama do Ciebie przyjdzie, warto żeby ktoś z Tobą był skoro tak źle to przechodzisz daj znać jak już będziesz po czy wszystko w porządku

Ja chyba pojadę na krzywą do labu w jakąś sobotę, bo wtedy będzie mógł być ze mną mąż. I też czekam na przeceny! Bo ceny regularne to jakaś zbrodnia Ale nie wiem czy wiecie, ale w h&m na rzeczy dziecięce jest -20% jeśli pokaże się posta z facebooka.

Gratuluję kupna autka i zaczątku wyprawki jeszcze mamy sporo czasu, więc zdążysz się we wszystko zaopatrzyć

Ja teraz zmykam do ortodonty, a później małe zakupy żywnościowe. Mąż jak usłyszał, że mam tylko jedne dobre spodnie to zarządził dzisiaj wieczorem zakupy ubraniowe dla ciężarnej nie bardzo chciałam się zgodzić, ale przekupił mnie argumentem "Może przy okazji dla Małej uda się coś znaleźć?"
Dobrze że mi przypomniałas o tej promocji w h&m może jutro się wybiore
Idź na zakupy i bądź sexi mama ale tż ma dobre argumenty
Stary 2016-04-05, 08:49   #2598
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie wydrukowalam kupon.
W niedzielę dostalismy kupon w c&a (-40 zl za zakupy za 160). Chyba od 14 kwietnia wazny.
Stary 2016-04-05, 08:49   #2599
Fantasmagori
Zakorzenienie

Kurczę ja też jeszcze nie czuję ruchów, jutro 20t+0d ale:
mój TŻ stwierdził że wczoraj w nocy jak spałam trzymał rękę na moim brzuchu i poczuł jakieś drgania/puknięcia i się cieszy że czuł ruchy ja myślę ze może to jelita działały jakoś mocniej no bo jak to on poczuł a ja nie? chyba że jakaś niewrażliwa jestem?

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2016-04-05 o 08:50
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 08:53   #2600
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:

Tak u nas w sklepach jest taka mozliwość . Zostawiasz sprzedawcy swój dowód osobisty i możesz pożyczyć wózek na pare min żeby sprawdzić czy się mieści. Taki mamy zamiar , srawdzić trzeba już sobie wyobrażam mojego mena wciskajjącego tą wielką gondole do naszego małego bagaja . Teraz żałuje że kupiliśmy ibize zamiast mazdy 6 w kombiaku nie było by problemów.
Stary 2016-04-05, 08:54   #2601
gosiaczkam
Raczkowanie

http://kodyrabatowe.pl/h-m ja wczoraj skorzystałam z pierwszej zniżki (15% i darmowa dostawa) objęła nawet rzeczy z wyprzedaży. Może kogoś skusi
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 08:57   #2602
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
mój TŻ stwierdził że wczoraj w nocy jak spałam trzymał rękę na moim brzuchu i poczuł jakieś drgania/puknięcia i się cieszy że czuł ruchy ja myślę ze może to jelita działały jakoś mocniej no bo jak to on poczuł a ja nie? chyba że jakaś niewrażliwa jestem?
U mnie od 20+0 zaczęło coś sie dziać.
Stary 2016-04-05, 09:04   #2603
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Oj to kiepsko, że zemdlałaś, współczuję. Ale fajnie, że mama Cię mogła wesprzeć w tym oczekiwaniu.

Cytat:

Gratuluję zakupu auta i upatrzenia wózka.
Powodzenia na wizycie, napisz potem jak ginekolog się odniosła do wyników tych 2 usg.

Cytat:

Dobra metoda przekupstwa.
Ja się właśnie zbieram do krawcowej odebrać w końcu te spodnie ciążowe po skróceniu, już mi się słabo robi na myśl o spinaniu gaci gumką recepturką, włożę spodnie z golfikiem na brzuch, co to będzie za komfort.

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Pewnie ruchy, jelita chyba nie są aż tak inwazyjne.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-05, 09:06   #2604
Talantea
Zakorzenienie

Nareszcie w domu po badaniu, glukoza smakowala jak przeslodzona herbata udało mi sie nie zwrócić.

Cytat:
Oj nie za wesoło
Ja czułam sie dosc słabo, ale tesciowa uzyczyla mi swojego gabinetu ( w tym samym budynku) i polezalam u niej na kozetce i czytalam ksiazke.
Normalnie czułam sie jak VIP, weszłam tez bez kolejki jako pierwsza

Cytat:
Pati uważaj na siebie
Dzięki, TZ mówi, ze ma nos po nim. Nie zdziwie sie jak naprawde bedzie bardzo podobny do niego jednak

Wczoraj bylo tak ciepło, ze chodziłam bez kurtki, dzisiaj tez pięknie Uwielbiam jak robi się taka ladna pogoda.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 09:08   #2605
Aniol1985
Zadomowienie

O kurczę omdlenia przy krzywej ;( współczuje . Zdrówka żebyś szybko zapomniała o tym głupim badaniu . Ja myślałam że najgorsze co może człowieka przy tym spotkac to wymioty ... Mam wizyte teraz 13 kwietnia i pewnie gin każe mi tez zrobić krzywą kolejny raz . Dla mnie to badanie było najgorszym do tej pory . mam nadzieję że teraz nie będe miała wstręt na słodkie jak ostatnio i nie zwymiotuje w gabinecie zabiegowym znowu .

Tija - mamy tylko jedno auto i zawsze jak jezdzimy to razem , albo mój men sam do pracy . Jak cos to on sie bedzi emordował z tym fotelikiem nie ja . Zastanawiamy sie nad bazą na isofixa ( tak to się pisze? ) ale cena troszke wysoka i w sumie nie wiadomo ile pojeździmy tym autem . Może sie okazać, że malutki przyjdzie na świat i stwierdzimy , że z bobasem na foteliku , bagażnikiem zawalonym w calości wózkiem będzie brakowa nam miejsca na inne rzeczy w aucie i trzeba bedzie w końcu kuoić ta mazde 6 . Chociaż wolała bym nie wymieniać tego auta bo jeździmy nim niecały rok a wymieniliśmy elementy zawieszenia i ogólnie troszke kasy w niego poszło.
Stary 2016-04-05, 09:10   #2606
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
A który nano czy brano? Brano jest większy i stelaż po złożeniu jest 9 cm dłuższy niż w nano , koła też ma wieksze. Ogólnie czaiłam sie na coletto ale patrze, że szkielet po złożeniu ma 100 cm... Koleżanka mówi żebyśmy britax b motion zobaczyli .Gondola wg mnie nie powala chciałam taką ładna duża obłą a tu takie małe coś z drugiej str gondola bedzie pewnie na 7-8 miesięcy a spacerowka z britaxa była by już bo końca wózkowania nie bylo by potrzeby kupienia później jakiejś spacerówki typu parasolka .
Przymierzam się do brano chyba, to te nowszy?
Bo bardziej mi się podobał wizualnie w sklepie.
Tak ogólnie to jestem w totalnej kropce jeśli chodzi o wózek.
Napiszcie te które już mają wybrane wózki jakie bierzecie, wiem, że już kilka razy pisałyście ale nie chce mi się przeglądać do tyłu tylu stron a nie pamiętam :/
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 09:11   #2607
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Moja koleżanka wczoraj urodziła Antosia, szczegółów nie znam ale wysłała mi zdjęcie Zazdrość mnie zeżarła, chce już sierpień!
brawa dla koleżanki i małego Tośka
Cytat:
Dzień dobry

Też mnie kusi żeby najpierw rozpoznać wózkowe potrzeby, bo naprawdę nie wiem jak to będzie i co się okaże praktyczne, a co będzie wkurzać.
każdy z nas jednak prowadzi inny tryb życia, mieszka w innej okolicy i pewne rady dot wyboru wózka napewno sprawdzą się u wszytskich, ale też każda z nas będzie zadowolna z czegoś innego..w parasolce /spacerówce dziecko jeździ gdzieś do ok 3 r.z. więc myślę, że wybór musi być dostosowany do indywidualnych potrzeb, a te łatwo rozpoznać przy gondoli/2w1..nie chcę nikomu mieszać , ale ja uważam,że to najlepsza opcja..spacerówki lekkie też nie są aż tak kosztowne, a jak się przyoszczędzi na gondoli to już w ogóle można pozwolić sobie na jakąś fajną..

Cytat:
o ludzie..a czemu zemdlałaś? ciśnienie? czy głód?

Cytat:
Napisane przez 1989kasiunia Pokaż wiadomość
Ja mam również łożysko na przedniej ścianie i ruchów nie czuje, dziś 20+1
no właśnie, tak się często zdarza przy łożysku na przedniej ścianie.. oczywiście to nie reguła

Cytat:

za zakup auta i podarki od teściówki
co do wózka to chyba dobra okazja, jeśli wózek ma dobre opinie
oo widzisz,czyli tutaj jeszcze lekarz potwierdza co dot. łożyska na przedniej ścianie...
kciuki za wizytę..no i hemoglobinę - żeby się jednak ciut podniosła..

Cytat:
dla męża..
pochwal się co kupiłaś potem..

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
http://kodyrabatowe.pl/h-m ja wczoraj skorzystałam z pierwszej zniżki (15% i darmowa dostawa) objęła nawet rzeczy z wyprzedaży. Może kogoś skusi
dzięki..zerkne co tam mają
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 09:12   #2608
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Ja moje powkładałam do szuflad Pierwsza to rozmiar 56/62, druga to 68, trzecia kocyki i inne pierdułki
Ślicznie! Jak widzę te zdjęcia to czuję że to już niedługo.
Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Bedzie Chłopczyk Dodaje zdjęcie z profilu mojego maluszka
Gratulacje! Uroczy maluch
Cytat:
Napisane przez 1989kasiunia Pokaż wiadomość
a to foto brzuszka z dzisiaj
Fajny brzunio
Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość
Trochę poszalałam z ciuszkami , a że ostatnio ktoś pytał o wybór to wrzucę fotkę tego co dziś wybrałam.
Ślicznie szczególnie te body w ciapki świetne i rampersy

____
Ależ mam dziś ssanie... od rana myślę tylko o jedzeniu
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 09:14   #2609
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry.

Kijki, to jest myśl! Jako królowa słomianego zapału dwa lata temu przed wyjazdem nad morze kupiłam sobie takie kijki, po czym wyszłam z nimi... raz. Może by do tego wrócić, tylko gdzie one są.

W moim upatrzonym sklepie wózkowym oferowali przymiarkę fotelika, mam nadzieję, że i z przymiarką wózka nie będą robili problemów.

Z czasem gondolowania to też słyszałam, że kwestia indywidualna, zależna od rozmiarów i charakteru.
No to koniecznie je znajdz i dzis zasuwaj! Ja polubilam ta aktywnosc od dobrych kilku lat i tak na zmiane z bieganiem ja uprawiam
A ze teraz na bieganie mam bana to kijki idealne!

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 09:14   #2610
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Ja za niedługo skończe 20 tydz, a prócz 'bąbelkowania' nie czuję nic konkretnego Zaczynam się trochę martwić.. czy możliwe, że przy łożysku na przedniej ścianie trzeba, az tak długo czekać na kopniaczki i wyraźne wiercenie?

Ja wczoraj skończyłam 20 tyg a z 5 dni dopiero wczuję kręcenie małego, czasem jakieś puknięcie i nic więcej więc się nie przejmuj.
Mój lekarz mnie uspokajał (kiedy jeszcze nie czułam), że niektóre Panie po 22 tyg dopiero czują i to wciąż jest norma
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości