![]() |
#2581 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Witam sie w ten piekny dzien!
![]() Zamiwrzam dzis isc na dlugi marsz z kijkami, trzeba wykorzystac ta piekna pogode! ![]() ![]()
#2582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2583 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do spacerów i spania to chyba zależy od dziecka i na jak długo sie z tego domu wychodzi moja koleżanka rodziła w połowie grudnia mały na spacerówkę przeszedł na początku lipca i często podczas spacerów zasypiał. Ogólnie jazda w wózku go wyciszała . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Zakorzenienie
|
Bo napisałaś o "typowych" spacerowkach i parasolkach. Chyba nikt normalny nie wsadzi dziecka do parasolki, ktora nie ma regulowanego oparcia w wieku 6 miesięcy. Trzeba się po prostu poorientować, zamiast z góry krytykować ten pomysł, bo spacerowek "przejściówek" leżących na plasko z podniesieniem nóg jest multum.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry przyszłe (i obecne) Mamusie ![]()
![]() |
#2586 |
Zakorzenienie
|
Dzieci ktorw znam od nomebtu jak poczuly moc i usiadly to lezenie w gondoli to była ostatnia rzecz na jaka mialy ochotę. Ok 6 miesiąca jeździły w spacerowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Moja koleżanka wczoraj urodziła Antosia, szczegółów nie znam ale wysłała mi zdjęcie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nosidło powinno być używane tylko do przewożenia dziecka i ewentualnie krótkich wypadów typu lekarz. O gondole się nie martw, one są teraz zrobione z takich materiałów, że na pewno maluchowi nie będzie gorąco ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2588 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
![]() Cytat:
![]() Ach te dzieciaki, już spać nie dają. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Z czasem gondolowania to też słyszałam, że kwestia indywidualna, zależna od rozmiarów i charakteru. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2589 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie siedze na poczekalni. Jeszcze raz będę mieć krew pobieraną po glukozie.
Oczywiście juz zemdlałam. Lekarz mnie zbadał, ciśnienie zmierzył i polezalam na leżance. Juz jest ok . Zaraz mama do mnie przyjdzie i posiedzeni ze mną |
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2591 |
Rozeznanie
|
Miałam iść jutro na krzywa cukrową, ale chyba wstrzymam się do przyszłego tyg. bo dziś 23+4 więc chyba trochę za wcześnie
![]() ![]() Dziś mam zamiar korzystać z pięknej pogody może rower, może spacer, a już na pewno zajmę się moimi kwiatkami ![]() ![]() ![]() Dziewczyny!! Jestem pod wrażeniem zakupów które robicie! Ja muszę popatrzeć ile czego mam i w jakich rozmiarach i wtedy wybiore się do smyka na przeceny, do pepco i może znów do auchana ![]() Talantea!! Ale przystojnego masz syna ![]() ![]() Pati uważaj na siebie ![]() Edytowane przez Kasmina Czas edycji: 2016-04-05 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz juz mi lepiej choć mi nie dobrze po tej glukozie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, zapisałyście 23 strony od czwartku wieczorem kiedy ostatni raz mogłam wejść na wizaż
![]() Gratuluję wszystkich nowych penisków i nie-penisków ![]() My weekend spędziliśmy w rodzinnej miejscowości i udało nam się kupić samochód ![]() ![]() ![]() Oglądaliśmy tez wózki i doszlismy do wniosku, że na te 6/8 miesięcy kupujemy uzywany, a zainwestujemy potem w porządną spacerówkę. Koleżanka ma Tako Jumper X: gondola, spacerówka, prasolka i okrycia na nogi, kupiony za 1200, sprzeda nam za 500 więc nawet się nie będziemy za bardzo zastanawiac. Ona była z niego zadowolona, ja te pół roku tez jakoś przezyję nawet jesli nie jest to 100% tego, co bym sama kupiła/wybrała ![]() Co do odczuwania ruchów, to ja dziś mam 21t+1dz i wczoraj wieczorem poczułam 3 kopniaczki, ale na co dzień jakiejś większej aktywności poza bąbelkami/przelewaniem nie czuję. W zeszłym tyg. na genetycznym lekarz mi powiedział, że mam łozysko na przedniej ścianie i ruchy będę czuć przytłumione, dlatego się nie martwię. Wczoraj robiłam morfologię i mocz, mam za niski (ale nieduzo) poziom hemoglobiny. Dziś za 2 godzinki wizyta u prowadzącej, to zobaczymy, co powie. Najbardziej mnie jednak interesuje jej opinia na temat dwóch genetycznych usg dzień po dniu, rózniących się tak znacznie wynikami pomiarów ![]() A pogoda u mnie piękna, aż żal, że w pracy trzeba siedzieć ![]() Edytowane przez Origa Czas edycji: 2016-04-05 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2594 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja teraz zmykam do ortodonty, a później małe zakupy żywnościowe. Mąż jak usłyszał, że mam tylko jedne dobre spodnie to zarządził dzisiaj wieczorem zakupy ubraniowe dla ciężarnej ![]() ![]()
![]() |
#2595 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po drugie u mnie nie ma multum takich o których piszesz, rozglądam się w wielu miejscach nawet w tym celu jechałam do innego miasta do sklepów z wózkami żeby to sprawdzić niestety nie ma za bardzo wyboru . W moim regionie można dostać wózki z kilku firm min: riko, camarelo, coletto, x-lander, maxi cosi , adamex , bebetto i takaś fima na literę "'T" której nazwy teraz nie pamietam . Jest też pare firm w smyku co maja typowe parasolki ale nic takiego co bym szukała. Z chęcia kupiła bym dobra spacerówkę taką dla powiedzmy dziecka pół rocznego , która spełnia moje wymagania ale z ww firm (oprócz x-landera i MC- te firmy nie sprawdzałam bo ceny przewyższają moje możliwości) nie ma tego co szukam, nie żebym się upierała ,że spacerówka musi być z którejś z tej firmy , po prostu to mam dostępne lokalnie a nie zdecyduje sie na zakup czegoś co widziałam tylko przez internet.A |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Idź na zakupy i bądź sexi mama ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W niedzielę dostalismy kupon w c&a (-40 zl za zakupy za 160). Chyba od 14 kwietnia wazny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Zakorzenienie
|
Kurczę ja też jeszcze nie czuję ruchów, jutro 20t+0d ale:
mój TŻ stwierdził że wczoraj w nocy jak spałam trzymał rękę na moim brzuchu i poczuł jakieś drgania/puknięcia ![]() ![]() ![]() ![]()
Żona 2013 ![]() Mama 2015 ![]() Mama 2016 ![]() Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-04-05 o 08:50 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2600 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Raczkowanie
|
http://kodyrabatowe.pl/h-m ja wczoraj skorzystałam z pierwszej zniżki (15% i darmowa dostawa) objęła nawet rzeczy z wyprzedaży. Może kogoś skusi
|
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powodzenia na wizycie, napisz potem jak ginekolog się odniosła do wyników tych 2 usg. Cytat:
![]() Ja się właśnie zbieram do krawcowej odebrać w końcu te spodnie ciążowe po skróceniu, już mi się słabo robi na myśl o spinaniu gaci gumką recepturką, włożę spodnie z golfikiem na brzuch, co to będzie za komfort. ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 | ||
Zakorzenienie
|
Nareszcie w domu po badaniu, glukoza smakowala jak przeslodzona herbata
![]() Cytat:
![]() Ja czułam sie dosc słabo, ale tesciowa uzyczyla mi swojego gabinetu ( w tym samym budynku) i polezalam u niej na kozetce i czytalam ksiazke. Normalnie czułam sie jak VIP, weszłam tez bez kolejki jako pierwsza ![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj bylo tak ciepło, ze chodziłam bez kurtki, dzisiaj tez pięknie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Zadomowienie
|
O kurczę omdlenia przy krzywej ;( współczuje . Zdrówka żebyś szybko zapomniała o tym głupim badaniu . Ja myślałam że najgorsze co może człowieka przy tym spotkac to wymioty ... Mam wizyte teraz 13 kwietnia i pewnie gin każe mi tez zrobić krzywą kolejny raz . Dla mnie to badanie było najgorszym do tej pory . mam nadzieję że teraz nie będe miała wstręt na słodkie jak ostatnio i nie zwymiotuje w gabinecie zabiegowym znowu .
Tija - mamy tylko jedno auto i zawsze jak jezdzimy to razem , albo mój men sam do pracy . Jak cos to on sie bedzi emordował z tym fotelikiem nie ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2606 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo bardziej mi się podobał wizualnie w sklepie. Tak ogólnie to jestem w totalnej kropce jeśli chodzi o wózek. Napiszcie te które już mają wybrane wózki jakie bierzecie, wiem, że już kilka razy pisałyście ale nie chce mi się przeglądać do tyłu tylu stron a nie pamiętam :/
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() co do wózka to chyba dobra okazja, jeśli wózek ma dobre opinie oo widzisz,czyli tutaj jeszcze lekarz potwierdza co dot. łożyska na przedniej ścianie... kciuki za wizytę..no i hemoglobinę - żeby się jednak ciut podniosła.. Cytat:
![]() ![]() pochwal się co kupiłaś potem.. Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2608 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gratulacje! ![]() Fajny brzunio ![]() ![]() Cytat:
![]() ____ Ależ mam dziś ssanie... od rana myślę tylko o jedzeniu ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ze teraz na bieganie mam bana to kijki idealne! ![]()
![]() |
#2610 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój lekarz mnie uspokajał (kiedy jeszcze nie czułam), że niektóre Panie po 22 tyg dopiero czują i to wciąż jest norma ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.