Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-05, 09:50   #4201
angela_bd87
Raczkowanie

Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

Cytat:
Napisane przez asiorekkkk Pokaż wiadomość
Angela brawo brawo trzymamy kciuki za pozytywna betę

Asiorekkkk dzięki ale raczej pozytywnego wyniku nie będzie coraz bardziej boli na @

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez iliybr Pokaż wiadomość
Mam w domu chyba 2 opakowania (ilość jeszcze muszę sprawdzić) luteiny pod język, chętnie Ci oddam gdybyś chciała
Sprawdzę ilość i termin ważności, jeśli będziesz dzisiaj u dr to mogę zabrać (ja będę po 17:00)
angela_bd87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 09:59   #4202
iliybr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angela_bd87 Pokaż wiadomość
Asiorekkkk dzięki ale raczej pozytywnego wyniku nie będzie coraz bardziej boli na @

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Mam w domu chyba 2 opakowania (ilość jeszcze muszę sprawdzić) luteiny pod język, chętnie Ci oddam gdybyś chciała
Sprawdzę ilość i termin ważności, jeśli będziesz dzisiaj u dr to mogę zabrać (ja będę po 17:00)
angela mam takie same odczucia i ból brzucha jak na @
co do luteinki bardzo chętnie tylko że ja nie wybieram się dzisiaj do Naszego dr mam już wytyczne i recepty na "zaś" więc w Tarnowie będę dopiero po urlopie dr ale bardzo Ci dziękuję za dobre chęci
iliybr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 10:09   #4203
angela_bd87
Raczkowanie

iliybr jak chcesz to mogę Ci wysłać ale najpierw sprawdzę ile tego faktycznie mam i odezwę się do Ciebie
Stary 2016-04-05, 10:16   #4204
iliybr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angela_bd87 Pokaż wiadomość
iliybr jak chcesz to mogę Ci wysłać ale najpierw sprawdzę ile tego faktycznie mam i odezwę się do Ciebie
To super czekam na info
Stary 2016-04-05, 10:27   #4205
chal
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ani_ka3 Pokaż wiadomość
Trzymam mocno kciuki za wszystkie testujące w najbliższym czasie.

Dziewczyny, które podchodziły do in vitro, w której dobie jest podawany zarodek w 3 czy w 5 i od czego to zależy? Bo słyszałam ,że jak w 5 to są większe szanse. Chal, Justynka, Lalosia wy podchodziłyście w programie. Jak to jest w programie czy przy I transferze musi być w 3 a przy crio w 5 dobie? A prywatnie też tak jest?

Dziewczynki czy jadłyście coś konktetnego aby zwiększyć swoje szanse?
Anika to nie zależy od tego czy podchodzisz prywatnie czy programie wszystko zależy ile będziesz miała zarodków jezli będziesz mieć do 3 to nie ryzykują i podają w 3 a jak masz więcej to czekają do 5 doby jak zarodek jest już blastocytą. Co do mrożenia to ja miałam mrożone zarodki w 6 dobie

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

angela_bd87, iliybr, Nowa_1987 - trzymam mocno za Was kciuki !!!
chal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 10:30   #4206
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nowa_1987 Pokaż wiadomość
Ja dostalam receptę, ale z 3-miesięczną kuracją dr P stwierdził, że widocznie dr Gawlik widzial co tam jest i zalecił po operacji leczenie tabletkami. Te tabletki wycofały mi cykl na 3 miesiące (ja troche oszukałam i nie wzięłam ost opakowania) ale o staraniu sie nie bylo mowy po laparoskopii. Ja mam endometrioze, widocznie tak musiało być, jak się nie ma endometriozy może można od razu się starać, nie mam pojęcia. Każdy przypadek jest inny. ja miesiac po laparoskopii mialam zalecenie na histeroskopię diagnostyczną, wiec tak czy inaczej z lekami lub bez przez pierwszy miesiac musialam sie wstrzymac
a podczas laparoskopii nie usunęli Ci ognisk endometriozy???
ja po laparoskopii mogłam się od razu w tym samym cyklu starać, a też mam endometriozę...
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 10:40   #4207
sabeth2
Raczkowanie

Hej dziewczyny
mam małe pytanko- wiecie kiedy Dr wyjeżdża i kiedy wraca?
sabeth2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-05, 10:44   #4208
Ani_ka3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sabeth2 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
dziewczyny pisały że od 9 do 28 kwietnia go nie ma

Dziewczynki dziękuję za wszelkie informacje. Jesteście skarbnica wiedzy
Ani_ka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 10:45   #4209
chal
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny
sabeth2 - dr jutro jest ostatni dzień w Tarnowie wraca podobno 28.04
chal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 11:10   #4210
Milenka55
Przyczajenie

Witam Wszytkie staraczki
Ja raczej malo sie udzielalam ale bardzo Wam kibicowalam. Chwialam sie podzielis moja historia i zadac Wam kilka pytan.

Ja staram sie o dziecko od ponad 4 lat. Mieszkam we Francji wiec nie jest to takie proste. U doktora jestem od ponad roku. Kilka dni temu sie dowiedzialam ze moja pierwsza inseminacja sie powiodla i jestem w ciazy Bylo kilka pytan o objawy - ja caly czas czuje jakbym miala dostac okres - wczoraj sprawdzalam kilka razy czy sie nie pojawil

W zwiazku z Tym ze z doktorem nie bede sie mogla zobaczyc przez nastepny miesiac mam kilka pytan:
- w ktorym momencie widac pecherzyk?
- czy nadal mam brac witamine D i zwiekszona ilosc kwasu foliowego? Biore juz pregne, duphaston i crinone
- jakies inne zalecenia?

Dziekuje i zycze pozytywych bet. Przepraszam za brak Polskich znakow
Milenka55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 11:50   #4211
Nowa_1987
Raczkowanie

[QUOTE=justyna183;58438226]

angela_bd87, iliybr, Nowa_1987 kciuki zaciśnięte i czekamy na dobre wieści

Krew oddana, iliybr czekamy do popołudnia ja też jestem spokojniejsza teraz niż ostatnio.
Trzymam kciuki za wszystkie testujące dziewczyny

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez chal Pokaż wiadomość

angela_bd87, iliybr, Nowa_1987 - trzymam mocno za Was kciuki !!!
Trzymaj cały czas

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
a podczas laparoskopii nie usunęli Ci ognisk endometriozy???
ja po laparoskopii mogłam się od razu w tym samym cyklu starać, a też mam endometriozę...

Napisali, że wszystko drożne, a po histeroskopii okazało się,że wszystko ładnie i nie ma zrostów ani nic niepokojącego. Więc histeroskopia była tylko formalnością. Tak zadecydował dr Gawlik. Ja wzięła receptę i o nic więcej nie pytalam jak mówił, że wszystko się udało. A dr P powiedział, że widocznie endometrioza była tak zaawansowana i trzeba było stosowac leki.
Nowa_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 12:14   #4212
Kasia_ekonomia
Raczkowanie

Jutro ostatni dzień przed urlopem dr myślicie, że będzie armagedon?
Kasia_ekonomia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 12:42   #4213
sabeth2
Raczkowanie

Dzięki za info, w sumie to sama nie wiem co teraz, bo mam mieć betę 11. a jeśli negatywna to co z monitoringiem kolejnego cyklu??? Myślałąm że Dr wróci i że zdążę ale teraz nie wiem co robić, leki mam. Czy dr Baryła tez robi monitoring?

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Napisane przez chal Pokaż wiadomość
sabeth2 - dr jutro jest ostatni dzień w Tarnowie wraca podobno 28.04
Dzięki za info, w sumie to sama nie wiem co teraz, bo mam mieć betę 11. a jeśli negatywna to co z monitoringiem kolejnego cyklu??? Myślałąm że Dr wróci i że zdążę ale teraz nie wiem co robić, leki mam. Czy dr Baryła tez robi monitoring?
Kurcze jeszcze nie ogarniam techniki
Stary 2016-04-05, 12:53   #4214
malinowa1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milenka55 Pokaż wiadomość
Witam Wszytkie staraczki
Ja raczej malo sie udzielalam ale bardzo Wam kibicowalam. Chwialam sie podzielis moja historia i zadac Wam kilka pytan.

Ja staram sie o dziecko od ponad 4 lat. Mieszkam we Francji wiec nie jest to takie proste. U doktora jestem od ponad roku. Kilka dni temu sie dowiedzialam ze moja pierwsza inseminacja sie powiodla i jestem w ciazy Bylo kilka pytan o objawy - ja caly czas czuje jakbym miala dostac okres - wczoraj sprawdzalam kilka razy czy sie nie pojawil

W zwiazku z Tym ze z doktorem nie bede sie mogla zobaczyc przez nastepny miesiac mam kilka pytan:
- w ktorym momencie widac pecherzyk?
- czy nadal mam brac witamine D i zwiekszona ilosc kwasu foliowego? Biore juz pregne, duphaston i crinone
- jakies inne zalecenia?

Dziekuje i zycze pozytywych bet. Przepraszam za brak Polskich znakow
Pęcherzyk zazwyczaj widać przy becie ok 1000, ale różnie bywa: czasem widać wcześniej, czasem później...
Ja w ciąży biorę nadal wit D, prgnę, kwas, duphaston, luteinę, crinone i prolutex. Dodatkowo no spę, magnez i potas.

Pierwszymi badaniami, na które wysyła dr P w ciąży są krew, mocz, potas, magnez, progesteron, d-dimery...

Cytat:

[/COLOR]
Kurcze jeszcze nie ogarniam techniki
tak, można podejść do dr Baryły na monit.

Listopad 2016 Syn <3

Wrzesień 2018 Syn <3

15.08.2019 Aniołek

Edytowane przez malinowa1986
Czas edycji: 2016-04-05 o 12:55
malinowa1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 13:06   #4215
asiorekkkk
Rozeznanie

Mi dr P do powyższych badan kazał jeszcze zrobic glukozę, tsh, ft3 i ft4

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Malinowa a jak Ty sie kochana czujesz? Wszystko w porządku? Uwierzyłas juz w to ze jestes w ciazy? Bo do mnie dalej to nie dociera
asiorekkkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 13:14   #4216
sabeth2
Raczkowanie

Unhappy Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4

A czy któraś z Was ma poty na duphastonie i luteinie? w II tygodniu brania budzę się nad ranem po prostu mokra... Tak samo było gdy miałam ciążę obumarłą. Ma ktoś podobnie?
Stary 2016-04-05, 13:17   #4217
asiorekkkk
Rozeznanie

sabeth2 ja nie mam nic takiego, ja trzy razy poroniłam i brałam tez wtedy dupka i lutke ale nie oblewaly mnie poty
Stary 2016-04-05, 13:27   #4218
malinowa1986
Raczkowanie

Cytat:
Mi dr P do powyższych badan kazał jeszcze zrobic glukozę, tsh, ft3 i ft4

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Malinowa a jak Ty sie kochana czujesz? Wszystko w porządku? Uwierzyłas juz w to ze jestes w ciazy? Bo do mnie dalej to nie dociera
ja ostatnio byłam na wizycie 21.03. Miałam jeden incydent z jednorazowym plamieniem-prawdopodobnie były 2 pecherzyki ale jeden się nie utrzymał.
Dziś zaczełam 10tc, jutro mam wizytę. Może po niej się uspokoję...
Uwierzyłam w ciążę, bo mdłości nie odstępują mnie od 3 tygodni ani na 1 dzień, ale wciąż truchleję i boje się co będzie jutro...

Listopad 2016 Syn <3

Wrzesień 2018 Syn <3

15.08.2019 Aniołek
Stary 2016-04-05, 13:48   #4219
Nowa_1987
Raczkowanie

[QUOTE=sabeth2;58452046]Dzięki za info, w sumie to sama nie wiem co teraz, bo mam mieć betę 11. a jeśli negatywna to co z monitoringiem kolejnego cyklu??? Myślałąm że Dr wróci i że zdążę ale teraz nie wiem co robić, leki mam. Czy dr Baryła tez robi monitoring?

Mi dr mówil, że jak się nie uda teraz to odpuszczamy 1 cykl (ten podczas jego wyjazdu), wypisal receptę na kolejną stymulację cyklu, ale mówił, że mam czekać na niego żeby wszystko dopilnować.

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
A czy któraś z Was ma poty na duphastonie i luteinie? w II tygodniu brania budzę się nad ranem po prostu mokra... Tak samo było gdy miałam ciążę obumarłą. Ma ktoś podobnie?
Ja na tych lekach sie czuję w porządku. Poroniłam też dwa razy, ale nie miałam takich objawów. Nie pomogę Ci

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-05, 13:48   #4220
fuglonka
Raczkowanie

Kamilamimila Masz priv.
fuglonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 13:53   #4221
Nowa_1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malinowa1986 Pokaż wiadomość
ja ostatnio byłam na wizycie 21.03. Miałam jeden incydent z jednorazowym plamieniem-prawdopodobnie były 2 pecherzyki ale jeden się nie utrzymał.
Dziś zaczełam 10tc, jutro mam wizytę. Może po niej się uspokoję...
Uwierzyłam w ciążę, bo mdłości nie odstępują mnie od 3 tygodni ani na 1 dzień, ale wciąż truchleję i boje się co będzie jutro...
Wierzę, że się niepokoisz, bo ja straciłam też dwie ciąze i jakBóg mi pozwoli zajśc trzeci raz w ciążę to też będę się bała przez cały czas. My kobiety po przejściach juz tak będziemy miały.
Ale już 10 tydzień Kurcze chyba miło slyszeć serduszko?? Ja się nie doczekałam
Te mdłości pewnie, że nie przyjemne i nikomu nie potrzebne, ale nam to już nic nie będzie przeszkadzać, byle by dziudziuś dortwał do końca i urodził się zdrowy. Tego właśnie Ci życze
Stary 2016-04-05, 14:05   #4222
asiorekkkk
Rozeznanie

Malinowa, przykro mi ze drugi groszek sie nie utrzymał ale ten jeden jest silny i mocny i zostanie z Toba juz. Po wizycie będziesz spokojniejsza. Mnie tez mdłości strasznie męczyły, nie wymiotowałam tylko po każdym posiłku ruszać sie nie mogłam bo mi było mega niedobrze ale juz odpuściło. Stres nam chyba pozostanie juz do rozwiązania, jak sie straciło wczesniej dzieciątka to teraz tak jest. Ja żyje od wizyty do wizyty ale po ostatniej troszkę sie uspokoiłam jak widziałam jak mały sie wierci. To jest niesamowite ze na tak wczesnym etapie juz tak ładnie widac rączki, nóżki paluszki. Oglądam ciagle filmik z płyty i uwierzyć nie mogę ze sie doczekałam tego widoku. Juz myslalam ze nigdy tego nie doświadcze . O moich 4 aniołkach nigdy nie zapomnę i tutaj do dziewczyn które sie starają nie traćcie wiary, trzeba mocno wierzyć ze nadejdzie ten piękny dzień i w koncu wszystko bedzie dobrze. Ja jak straciłam drugi jajowod przez kolejna ciaze pozamaciczna to myslalam ze mi sie świat wali ale maz mnie bardzo wspierał po trzecim poronieniu tata mi zmarł i wszystko na kupę sie zwaliło. Mam nadzieje ze teraz bedzie słoneczko dla nas świeciło. Buziaki miłego słonecznego dnia
Stary 2016-04-05, 14:13   #4223
malinowa1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nowa_1987 Pokaż wiadomość
Wierzę, że się niepokoisz, bo ja straciłam też dwie ciąze i jakBóg mi pozwoli zajśc trzeci raz w ciążę to też będę się bała przez cały czas. My kobiety po przejściach juz tak będziemy miały.
Ale już 10 tydzień Kurcze chyba miło slyszeć serduszko?? Ja się nie doczekałam
Te mdłości pewnie, że nie przyjemne i nikomu nie potrzebne, ale nam to już nic nie będzie przeszkadzać, byle by dziudziuś dortwał do końca i urodził się zdrowy. Tego właśnie Ci życze
ja po 3 poronieniu się nawet trochę poddałam... W żadnej z tych ciąż nie usłyszałam serducha... Zaczęłam do siebie przyjmować myśl, że już nigdy nie urodzę dziecka, zaczęliśmy mysleć o adopcji, przestałam wierzyc i chodzić do kościoła...
A teraz wszystko się zmieniło... Życzę również Tobie uśmiechu od losu!
Ja to nawet do męża mówię, że dobrze, że mam te mdłości i chcę je mieć, bo wierzę wtedy w to że jestem w ciąży i że ona się rozwija i jakoś spokojniejsza jestem

Cytat:
Malinowa, przykro mi ze drugi groszek sie nie utrzymał ale ten jeden jest silny i mocny i zostanie z Toba juz. Po wizycie będziesz spokojniejsza. Mnie tez mdłości strasznie męczyły, nie wymiotowałam tylko po każdym posiłku ruszać sie nie mogłam bo mi było mega niedobrze ale juz odpuściło. Stres nam chyba pozostanie juz do rozwiązania, jak sie straciło wczesniej dzieciątka to teraz tak jest. Ja żyje od wizyty do wizyty ale po ostatniej troszkę sie uspokoiłam jak widziałam jak mały sie wierci. To jest niesamowite ze na tak wczesnym etapie juz tak ładnie widac rączki, nóżki paluszki. Oglądam ciagle filmik z płyty i uwierzyć nie mogę ze sie doczekałam tego widoku. Juz myslalam ze nigdy tego nie doświadcze . O moich 4 aniołkach nigdy nie zapomnę i tutaj do dziewczyn które sie starają nie traćcie wiary, trzeba mocno wierzyć ze nadejdzie ten piękny dzień i w koncu wszystko bedzie dobrze. Ja jak straciłam drugi jajowod przez kolejna ciaze pozamaciczna to myslalam ze mi sie świat wali ale maz mnie bardzo wspierał po trzecim poronieniu tata mi zmarł i wszystko na kupę sie zwaliło. Mam nadzieje ze teraz bedzie słoneczko dla nas świeciło. Buziaki miłego słonecznego dnia
Nikt nigdy nie zrozumie jak nie przeżył...

Listopad 2016 Syn <3

Wrzesień 2018 Syn <3

15.08.2019 Aniołek

Edytowane przez malinowa1986
Czas edycji: 2016-04-05 o 14:15
Stary 2016-04-05, 14:19   #4224
jadzialg84
Rozeznanie

Malinowa a jak technicznie wygląda monitoring u Dr Barylowej? Ja mam mc przerwy, alw Doktor kazał do niej podejść po leki, jakby się udało oczywiście
jadzialg84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 14:24   #4225
gigula86
Raczkowanie

Ja właśnie dostałam wynik bety i znowu porażka już mi ręce opadają
gigula86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 14:29   #4226
asiorekkkk
Rozeznanie

gigula86 tulę mocno
Stary 2016-04-05, 14:48   #4227
Nowa_1987
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gigula86 Pokaż wiadomość
przykro mi
Stary 2016-04-05, 15:06   #4228
angela_bd87
Raczkowanie

gigula86 bardzo mi przykro
Stary 2016-04-05, 15:09   #4229
iliybr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gigula86 Pokaż wiadomość
Tak mi przykro
Stary 2016-04-05, 15:20   #4230
sabeth2
Raczkowanie

[QUOTE=Nowa_1987;58456931]
Cytat:

Mi dr mówil, że jak się nie uda teraz to odpuszczamy 1 cykl (ten podczas jego wyjazdu), wypisal receptę na kolejną stymulację cyklu, ale mówił, że mam czekać na niego żeby wszystko dopilnować.

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Ja na tych lekach sie czuję w porządku. Poroniłam też dwa razy, ale nie miałam takich objawów. Nie pomogę Ci
Jestem w takiej samej sytuacji, leki mam, nie skojarzyłam na wizycie że jeśli beta nie wyjdzie to z racji urlopu z moitoringiem bedzie problem i teraz nie wiem co robic, szkoda mi jednego cyklu...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości