|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann cz. XXVIII
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
A co ona taka dobra jest? Bo ja pełno tego typu zapalarek widywałam jakiś czas temu w B. Fakt, że nie Bic. kosztowały coś koło 2,50 zł
|
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już sobie nawet 2 dzienne kolorki wybrałam
|
|
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy ktoś ma lip primer do ust Wibo?
|
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
A coś bardzo dobrze kryjącego z podkładów?
|
|
|
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pod koniec wakacji byłam po % w e.leclerc i była taka sama JEDYNA W KOLORZE fuksji i fioletu na tym co się wyciąga do góry kosztowała 6 zeta wzięłam od razu :d przynajmniej jak odpalam fajkę nie podpale sobie kciuka jak kiedyś xd
|
|
#1601 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Głównie ze względu na kolory. 200 i 810, 820 podobały mi się. Możecie coś napisać o konsystencji? Maślana, bardziej kremowa? I czy są satynowe czy bardziej błyszczące na ustach? Poza tą nieszczęsną 200, która jak się dowiaduję jest na ustach perłowa. A na ręce tak nie wyglądała. Maybelline sensational wg mnie są średnie. Miałam problem ze znalezieniem koloru. Albo perłowe, albo z brokatem. Kolorystycznie wyglądało to naprawdę średnio. Nie wspominam już o tym, że testerów jak na lekarstwo (nie tylko w Rossie ale i w hebe i SP) Revlon colorstay, Max factor (tu kolory są problematyczne, świnka, świnka, świnka! ) EL Double wear, Z vichy, LRP (nie pamiętam nazwy) |
|||
|
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam ją bo udało mi się zgarnąć do testowania z SP Jak testowałam kolory, to są miękkie i dobrze napigmentowane, malowanie nimi nie sprawia problemu, suną gładko. Trochę z obawy, że będzie zjeżdżał z ust wzięłam najbardziej neutralny kolor, a myślałam nad 800, takim jagodowym. W promo można spróbować, ale powąchaj bo serio zapach mają intensywny, może Ci nie podejdzie. Z Maybelline Color Sensational bezdrobinkowe są 715 Coco Craem beżowy nudziak i 250 mystic mauve brudny róż. |
|
|
|
|
#1604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w pracy taki performance robią z zapalniczkami w ksztalcie szminki
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak
chociaż wszyscy wiedzą, że ja szalone pomysły mam xd Kurde trzeba mi podkład i mam dylemat kupić Rimmel lf czy maybelline ten nowy? obecnie mam rimmel lf nudę ale chcę czegoś nowego i tak myślę xd
|
#1607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co tam. Jak uda się na promo to fajnie, jak nie to też fajnie ![]() Z Maybelline mam 160, nawet fajny kolor, ale dla mnie chyba jednak za ciepły ( w drogerii był idealny, nie ma to jak sztuczne oświetlenie). I mam jeszcze 832- ten jest z kolei za jasny ![]() Tą 250 oglądałam chyba, i nie wiem co mnie w niej było nie teges. Chyba wydawała mi się bardzo ciemna, sama nie wiem. Muszę się przejść i porównać z inną. Najlepszym kolorem jest Rimmel moisture renew 180. Z tej serii to się zastanawiam nad 220, 260 i 330. Z czego te dwa pierwsze to shimmmery. Niestety mam problem z testerami moisture renew. Nagminnie brak. Kupię je chyba przez neta. Wyjdzie taniej niż na -49 w Rossie. |
|
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1610 |
|
Zadomowienie
|
Z Maybelline Color Sensational bezdrobinkowe są 715 Coco Craem beżowy nudziak i 250 mystic mauve brudny róż.[/QUOTE]
Z Maybelline mam 910,912,904,900 i dwa te nowe maty, dopiero teraz jak przeczytałam że mają drobinki to zaczęłam się przyglądać bo uwielbiam te szminki a drobinek nie cierpię, jak dla mnie to nawet jak mają to wcale ich nie widzę, usta wyglądają w nich tak zdrowo i mięsiście a co do tego Rimmela to w sumie też może nie jest taki zły ale dla mnie, posiadaczki bardzo bardzo dużej ilości szminek te wymagania też już są takie trochę może za duże i wybrzydzam będą tanio wychodzić na promocji to najlepiej jedną spróbować i już ![]() A pewno to dla was nie nowość ale dla mnie tak bo dopiero na to trafiłam , jak szminka się błyszczy a nie bardzo to lubimy to trzeba ją oklepać transparentnym pudrem, robi się matowa a na kolorze nie traci fajny patent
|
|
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tego Rimmela to w sumie też może nie jest taki zły ale dla mnie, posiadaczki bardzo bardzo dużej ilości szminek te wymagania też już są takie trochę może za duże i wybrzydzam będą tanio wychodzić na promocji to najlepiej jedną spróbować i już ![]() A pewno to dla was nie nowość ale dla mnie tak bo dopiero na to trafiłam , jak szminka się błyszczy a nie bardzo to lubimy to trzeba ją oklepać transparentnym pudrem, robi się matowa a na kolorze nie traci fajny patent [/QUOTE]Ale napisałam że te dwa kolory są BEZ drobinkowe Masełko w kredce Astora 008 Hug me ma shimmer odbijający światło na złoto-czerwono natomiast np. szminka Rimmel The only 1 nr 200 ma shimmer odbijający światło wielokolorowo ale najbardziej na niebiesko-różowo. W niektórych pomadkach jest mniej widoczny bo odbija światło na jeden kolor i tylko daje to "mokre" wykończenie. Dla mnie drobinki to sporej wielkości brokat, ale wiem, że sporo osób jak zobaczy połysk to już pisze o brokacie/drobinach etc. To raczej stara metoda można np przypudrować pomadkę przez jedną warstwę chusteczki higienicznej co też ma na celu przedłużyć jej trwałość.
Edytowane przez Make4Up Czas edycji: 2016-04-04 o 18:36 |
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pomyliłam ją z 245 i 240, one były takie perłowe. A ta jest rzeczywiście bezdrobinkowa, satynowa. W sam raz. Jeszcze spodobała mi się 540. 250 jest bardziej brudna, a 180 Moisture renew ma jagodowe tony. Niestety Rimmel hydra renew 330 i 220 nie było testerów (a zaliczyłam 2 Rossy) Także nie wiem czy jest w nich dużo drobinek, brokatu czy perły. Popatrzyłam na Wibo juicy color. Bliżej im do matu, mają konsystencję kremową. Po pomazianiu i nie są matowo-pudrowe, tylko jakby nawilżające. I niestety tak jak zachwyciłam się 6, tak na ręce mi przeszło. Beżowy nudziak. Niestety nie dla mnie. Zero tonów różowych. 2 natomiast to brzoskwinia. Zostaje 4 i 5, ale nic na siłę. To co zobaczyłam z wibo glossy nude i temptation przeraziło mnie. Testery i nie testery upaćkane (dosłownie wszystkie!) Walające się bezładnie. Wszystkie pootwierane i rozciapciane. Szminki wbite w nakrętki. Czarno to widzę, żeby na promo były w normalnym stanie. Aha jak ktoś ma chęć na astora szminki, masełka w SP jest teraz -40% na usta (astor) Poza tym do końca miesiąca w SP: -40% Rimmel twarz (bez róży) -40% Astor usta -40% Loreal oczy -30% Max Factor, cały Warto się zastanowić czy po przeliczeniu nie wyjdzie taniej lub w tej samej cenie co w R |
|
|
|
|
#1614 | |
|
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
Cytat:
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Mam Maybelline sensational 175 ( fuksja) , 547 ( czerwone wino) i 715 ( nudziak) i nie mają drobin , z pewnością spojrzę w promo na nowe kolory. Trwałe w dwóch pierwszych przypadkach, a 715 zauważyłam że bardzo podoba się mężczyznom
. Rimmel moisture renew 180 też mam i polecam, nieszablonowy kolor. Szkoda że ciężko o testery. W sumie ze szminek niczego nie potrzebuję chyba że uczucia podekscytowania po nowym zakupie
|
#1616 |
|
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was może powiedzieć coś o podkładzie LUMI z AA, kolor najjaśniejszy? Jak krycie?
|
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a możecie polecić jakiś podkład na lato?
Obecnie używam Rimmela Match Perfection i LF Nude, ale jak tylko trochę spoci mi się twarz to one dosłownie spływają ![]() Jeśli chodzi o krycie, to potrzebuję raczej średniego.
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat ta lokalizacja mnie nie interesuje
To chyba Ty wcześniej pisałaś, że je widziałaś, ale u mnie się nie zanosi żeby miały się w najbliższym czasie pojawić, a mam ochotę na wszystkie trzy.
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

kosztowały coś koło 2,50 zł

tp