Rossmann cz. XXVIII - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-03, 15:26   #1591
daydreaming_
Zakorzenienie

Dot.: Rossmann cz. XXVIII

Cytat:
Napisane przez Silloe Pokaż wiadomość
Co to za produkt?
Różowa zapalarka do świeczek z Bic

daydreaming_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-03, 16:20   #1592
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daydreaming_ Pokaż wiadomość
Różowa zapalarka do świeczek z Bic

A co ona taka dobra jest? Bo ja pełno tego typu zapalarek widywałam jakiś czas temu w B. Fakt, że nie Bic. kosztowały coś koło 2,50 zł
Silloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-03, 16:28   #1593
daydreaming_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silloe Pokaż wiadomość

A co ona taka dobra jest? Bo ja pełno tego typu zapalarek widywałam jakiś czas temu w B. Fakt, że nie Bic. kosztowały coś koło 2,50 zł
Ale ta jest różowa Mam takie zapalarki do zniczy właśnie za 2-3 złote, ale ta jest śliczna

Stary 2016-04-03, 16:42   #1594
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ta jest różowa Mam takie zapalarki do zniczy właśnie za 2-3 złote, ale ta jest śliczna
no wiesz, to argument nie do przebicia
Stary 2016-04-03, 17:02   #1595
stenka30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CleoOo Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o pomadki Rimmel the only 1, to nie polecam. Miałam i oddałam siostrze, bardzo krótko utrzymują się na ustach, jedyne co to fajne kolory, nic poza tym, jak dla mnie nawet za cenę na promo nie warto kupować, lepiej w tej cenie kupić coś z GR, jakoś nic specjalnie nie podoba mi się ostatnio z tych pomadek z 'gónej' półki
Zgadzam się, jest kiepska, źle się nakłada, szybko znika i nie polecam, lepiej kupić Maybelline, mają piękne kolory, dobrze się utrzymują i ładnie wyglądają nawet na spierzchniętych ustach
stenka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-03, 17:15   #1596
Silloe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stenka30 Pokaż wiadomość
Zgadzam się, jest kiepska, źle się nakłada, szybko znika i nie polecam, lepiej kupić Maybelline, mają piękne kolory, dobrze się utrzymują i ładnie wyglądają nawet na spierzchniętych ustach
A na fotkach tak pięknie wygląda

Już sobie nawet 2 dzienne kolorki wybrałam
Stary 2016-04-03, 19:47   #1597
britnay
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy ktoś ma lip primer do ust Wibo?
Stary 2016-04-03, 21:00   #1598
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

A coś bardzo dobrze kryjącego z podkładów?
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-03, 21:14   #1599
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edyta508 Pokaż wiadomość
Astor Perfect stay 24 H.
Stary 2016-04-03, 21:25   #1600
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w wakacje rok temu u TŻ na działce zobaczyłam właśnie taką zapalniczkę do zniczy różową ! I normalnie wcięłam i dałam swoją a pod koniec wakacji byłam po % w e.leclerc i była taka sama JEDYNA W KOLORZE fuksji i fioletu na tym co się wyciąga do góry kosztowała 6 zeta wzięłam od razu :d przynajmniej jak odpalam fajkę nie podpale sobie kciuka jak kiedyś xd

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-03, 21:32   #1601
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
jeśli chodzi o pomadki Rimmel the only 1, to nie polecam. Miałam i oddałam siostrze, bardzo krótko utrzymują się na ustach, jedyne co to fajne kolory, nic poza tym, jak dla mnie nawet za cenę na promo nie warto kupować, lepiej w tej cenie kupić coś z GR, jakoś nic specjalnie nie podoba mi się ostatnio z tych pomadek z 'gónej' półki
Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Mam w kolorze 200 ale to chyba jedyna z takim perłowym wykończeniem, u mnie trzyma się dobrze, pozostaje nawet po zjedzeniu czegoś suchego typ drożdżówka Ma trochę irytujący zapach mocny słodki kwiatowy, pod tym względem wolę Moisture Renew, której zapach bardzo lubię albo Lasting Finish, bardziej neutralny. Sami szminki Rimmel uważam za dobre.
Cytat:
Dziewczyny, to mnie zmartwiłyście tymi szminkami. A miałam na nie ochotę.
Głównie ze względu na kolory. 200 i 810, 820 podobały mi się.
Możecie coś napisać o konsystencji? Maślana, bardziej kremowa?
I czy są satynowe czy bardziej błyszczące na ustach?
Poza tą nieszczęsną 200, która jak się dowiaduję jest na ustach perłowa. A na ręce tak nie wyglądała.
Maybelline sensational wg mnie są średnie. Miałam problem ze znalezieniem koloru. Albo perłowe, albo z brokatem. Kolorystycznie wyglądało to naprawdę średnio.
Nie wspominam już o tym, że testerów jak na lekarstwo (nie tylko w Rossie ale i w hebe i SP)
Cytat:
Revlon colorstay, Max factor (tu kolory są problematyczne, świnka, świnka, świnka! ) EL Double wear, Z vichy, LRP (nie pamiętam nazwy)
bigosowadama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-03, 22:16   #1602
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:

Pierre Rene - Skin balance
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-03, 22:50   #1603
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bigosowadama Pokaż wiadomość
Dziewczyny, to mnie zmartwiłyście tymi szminkami. A miałam na nie ochotę.
Głównie ze względu na kolory. 200 i 810, 820 podobały mi się.
Możecie coś napisać o konsystencji? Maślana, bardziej kremowa?
I czy są satynowe czy bardziej błyszczące na ustach?
Poza tą nieszczęsną 200, która jak się dowiaduję jest na ustach perłowa. A na ręce tak nie wyglądała.
Maybelline sensational wg mnie są średnie. Miałam problem ze znalezieniem koloru. Albo perłowe, albo z brokatem. Kolorystycznie wyglądało to naprawdę średnio.
Nie wspominam już o tym, że testerów jak na lekarstwo (nie tylko w Rossie ale i w hebe i SP)
Nr 200 to ma w sobie takie mikro drobinki które odbijają światło i sprawiają że ten kolor błyszczy, a reszta kolorów ma kremowe wykończenie, mokre i błyszczące, ale nie dopatrzyłam się w nich drobinek. Nie wiem czy dobrze tłumaczę Mam ją bo udało mi się zgarnąć do testowania z SP Jak testowałam kolory, to są miękkie i dobrze napigmentowane, malowanie nimi nie sprawia problemu, suną gładko. Trochę z obawy, że będzie zjeżdżał z ust wzięłam najbardziej neutralny kolor, a myślałam nad 800, takim jagodowym. W promo można spróbować, ale powąchaj bo serio zapach mają intensywny, może Ci nie podejdzie.

Z Maybelline Color Sensational bezdrobinkowe są 715 Coco Craem beżowy nudziak i 250 mystic mauve brudny róż.
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 01:20   #1604
marianna144
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
Ja w wakacje rok temu u TŻ na działce zobaczyłam właśnie taką zapalniczkę do zniczy różową ! I normalnie wcięłam i dałam swoją a pod koniec wakacji byłam po % w e.leclerc i była taka sama JEDYNA W KOLORZE fuksji i fioletu na tym co się wyciąga do góry kosztowała 6 zeta wzięłam od razu :d przynajmniej jak odpalam fajkę nie podpale sobie kciuka jak kiedyś xd
no a mina otoczenia jak odpalasz takim cudem bezcenna
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 07:23   #1605
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
u mnie w pracy taki performance robią z zapalniczkami w ksztalcie szminki
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 07:32   #1606
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
Oj tak chociaż wszyscy wiedzą, że ja szalone pomysły mam xd

Kurde trzeba mi podkład i mam dylemat kupić Rimmel lf czy maybelline ten nowy? obecnie mam rimmel lf nudę ale chcę czegoś nowego i tak myślę xd

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 10:53   #1607
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Nr 200 to ma w sobie takie mikro drobinki które odbijają światło i sprawiają że ten kolor błyszczy, a reszta kolorów ma kremowe wykończenie, mokre i błyszczące, ale nie dopatrzyłam się w nich drobinek. Nie wiem czy dobrze tłumaczę Mam ją bo udało mi się zgarnąć do testowania z SP Jak testowałam kolory, to są miękkie i dobrze napigmentowane, malowanie nimi nie sprawia problemu, suną gładko. Trochę z obawy, że będzie zjeżdżał z ust wzięłam najbardziej neutralny kolor, a myślałam nad 800, takim jagodowym. W promo można spróbować, ale powąchaj bo serio zapach mają intensywny, może Ci nie podejdzie.

Z Maybelline Color Sensational bezdrobinkowe są 715 Coco Craem beżowy nudziak i 250 mystic mauve brudny róż.
Chyba kupię jedną na próbę z Rimmela.
A co tam. Jak uda się na promo to fajnie, jak nie to też fajnie

Z Maybelline mam 160, nawet fajny kolor, ale dla mnie chyba jednak za ciepły ( w drogerii był idealny, nie ma to jak sztuczne oświetlenie).
I mam jeszcze 832- ten jest z kolei za jasny
Tą 250 oglądałam chyba, i nie wiem co mnie w niej było nie teges. Chyba wydawała mi się bardzo ciemna, sama nie wiem.
Muszę się przejść i porównać z inną.
Najlepszym kolorem jest Rimmel moisture renew 180. Z tej serii to się zastanawiam nad 220, 260 i 330. Z czego te dwa pierwsze to shimmmery. Niestety mam problem z testerami moisture renew. Nagminnie brak.
Kupię je chyba przez neta. Wyjdzie taniej niż na -49 w Rossie.
Stary 2016-04-04, 11:32   #1608
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
Pierre Rene - Skin balance
polecam

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Astor Perfect stay 24 H.
planuje kupić. czy one sa zółte i w miare jasne?
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 12:17   #1609
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bigosowadama Pokaż wiadomość
Chyba kupię jedną na próbę z Rimmela.
A co tam. Jak uda się na promo to fajnie, jak nie to też fajnie

Z Maybelline mam 160, nawet fajny kolor, ale dla mnie chyba jednak za ciepły ( w drogerii był idealny, nie ma to jak sztuczne oświetlenie).
I mam jeszcze 832- ten jest z kolei za jasny
Tą 250 oglądałam chyba, i nie wiem co mnie w niej było nie teges. Chyba wydawała mi się bardzo ciemna, sama nie wiem.
Muszę się przejść i porównać z inną.
Najlepszym kolorem jest Rimmel moisture renew 180. Z tej serii to się zastanawiam nad 220, 260 i 330. Z czego te dwa pierwsze to shimmmery. Niestety mam problem z testerami moisture renew. Nagminnie brak.
Kupię je chyba przez neta. Wyjdzie taniej niż na -49 w Rossie.
Maybelline 250 jest mniej więcej taki jak Rimmel moisture renew 180 którą mam i super kolorek.
Stary 2016-04-04, 17:51   #1610
stenka30
Zadomowienie

Z Maybelline Color Sensational bezdrobinkowe są 715 Coco Craem beżowy nudziak i 250 mystic mauve brudny róż.[/QUOTE]

Z Maybelline mam 910,912,904,900 i dwa te nowe maty, dopiero teraz jak przeczytałam że mają drobinki to zaczęłam się przyglądać bo uwielbiam te szminki a drobinek nie cierpię, jak dla mnie to nawet jak mają to wcale ich nie widzę, usta wyglądają w nich tak zdrowo i mięsiście a co do tego Rimmela to w sumie też może nie jest taki zły ale dla mnie, posiadaczki bardzo bardzo dużej ilości szminek te wymagania też już są takie trochę może za duże i wybrzydzam będą tanio wychodzić na promocji to najlepiej jedną spróbować i już

A pewno to dla was nie nowość ale dla mnie tak bo dopiero na to trafiłam , jak szminka się błyszczy a nie bardzo to lubimy to trzeba ją oklepać transparentnym pudrem, robi się matowa a na kolorze nie traci fajny patent
stenka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-04, 18:24   #1611
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Z Maybelline mam 910,912,904,900 i dwa te nowe maty, dopiero teraz jak przeczytałam że mają drobinki to zaczęłam się przyglądać bo uwielbiam te szminki a drobinek nie cierpię, jak dla mnie to nawet jak mają to wcale ich nie widzę, usta wyglądają w nich tak zdrowo i mięsiście a co do tego Rimmela to w sumie też może nie jest taki zły ale dla mnie, posiadaczki bardzo bardzo dużej ilości szminek te wymagania też już są takie trochę może za duże i wybrzydzam będą tanio wychodzić na promocji to najlepiej jedną spróbować i już

A pewno to dla was nie nowość ale dla mnie tak bo dopiero na to trafiłam , jak szminka się błyszczy a nie bardzo to lubimy to trzeba ją oklepać transparentnym pudrem, robi się matowa a na kolorze nie traci fajny patent [/QUOTE]

Ale napisałam że te dwa kolory są BEZ drobinkowe
Masełko w kredce Astora 008 Hug me ma shimmer odbijający światło na złoto-czerwono
natomiast np. szminka Rimmel The only 1 nr 200 ma shimmer odbijający światło wielokolorowo ale najbardziej na niebiesko-różowo.
W niektórych pomadkach jest mniej widoczny bo odbija światło na jeden kolor i tylko daje to "mokre" wykończenie.
Dla mnie drobinki to sporej wielkości brokat, ale wiem, że sporo osób jak zobaczy połysk to już pisze o brokacie/drobinach etc.

To raczej stara metoda można np przypudrować pomadkę przez jedną warstwę chusteczki higienicznej co też ma na celu przedłużyć jej trwałość.

Edytowane przez Make4Up
Czas edycji: 2016-04-04 o 18:36
Stary 2016-04-04, 20:05   #1612
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
polecam

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

planuje kupić. czy one sa zółte i w miare jasne?
Tak
Stary 2016-04-04, 21:55   #1613
bigosowadama
Rozeznanie

Cytat:
Maybelline 250 jest mniej więcej taki jak Rimmel moisture renew 180 którą mam i super kolorek.
Zobaczyłam tą 250 color sensational. Jest dobra.
Pomyliłam ją z 245 i 240, one były takie perłowe. A ta jest rzeczywiście bezdrobinkowa, satynowa. W sam raz.
Jeszcze spodobała mi się 540.
250 jest bardziej brudna, a 180 Moisture renew ma jagodowe tony.

Niestety Rimmel hydra renew 330 i 220 nie było testerów (a zaliczyłam 2 Rossy) Także nie wiem czy jest w nich dużo drobinek, brokatu czy perły.

Popatrzyłam na Wibo juicy color. Bliżej im do matu, mają konsystencję kremową. Po pomazianiu i nie są matowo-pudrowe, tylko jakby nawilżające.
I niestety tak jak zachwyciłam się 6, tak na ręce mi przeszło. Beżowy nudziak. Niestety nie dla mnie. Zero tonów różowych.
2 natomiast to brzoskwinia.
Zostaje 4 i 5, ale nic na siłę.

To co zobaczyłam z wibo glossy nude i temptation przeraziło mnie.
Testery i nie testery upaćkane (dosłownie wszystkie!) Walające się bezładnie. Wszystkie pootwierane i rozciapciane.
Szminki wbite w nakrętki.
Czarno to widzę, żeby na promo były w normalnym stanie.

Aha jak ktoś ma chęć na astora szminki, masełka w SP jest teraz -40% na usta (astor)
Poza tym do końca miesiąca w SP:
-40% Rimmel twarz (bez róży)
-40% Astor usta
-40% Loreal oczy
-30% Max Factor, cały
Warto się zastanowić czy po przeliczeniu nie wyjdzie taniej lub w tej samej cenie co w R
Stary 2016-04-04, 23:22   #1614
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
A ja wręcz przeciwnie. Mam 3 kolorki i jestem z nich bardzo zadowolona

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 11:34   #1615
żurawinka
Zakorzenienie

Mam Maybelline sensational 175 ( fuksja) , 547 ( czerwone wino) i 715 ( nudziak) i nie mają drobin , z pewnością spojrzę w promo na nowe kolory. Trwałe w dwóch pierwszych przypadkach, a 715 zauważyłam że bardzo podoba się mężczyznom .
Rimmel moisture renew 180 też mam i polecam, nieszablonowy kolor. Szkoda że ciężko o testery.
W sumie ze szminek niczego nie potrzebuję chyba że uczucia podekscytowania po nowym zakupie

żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 16:10   #1616
anna100294
Raczkowanie

Czy któraś z Was może powiedzieć coś o podkładzie LUMI z AA, kolor najjaśniejszy? Jak krycie?
anna100294 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 16:15   #1617
daydreaming_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zybiaaa Pokaż wiadomość
Mam pytanie.. czy ktoras z Was widziala w krakowskich rossmannach te zele ?
Podpinam się pod pytanie. Czy ktoś już widział w większej ilości, w kilku Rossmannach? Wiem, że ktoś tu pisał, że widział te żele na Śląsku, ale to chyba wyjątek. Obeszłam u siebie 8 R. i w żadnym nic, a panie nic o tym nie wiedzą

Stary 2016-04-05, 16:25   #1618
Make4Up
Zakorzenienie

Cytat:
Podpinam się pod pytanie. Czy ktoś już widział w większej ilości, w kilku Rossmannach? Wiem, że ktoś tu pisał, że widział te żele na Śląsku, ale to chyba wyjątek. Obeszłam u siebie 8 R. i w żadnym nic, a panie nic o tym nie wiedzą
W Katowicach są.
Stary 2016-04-05, 16:30   #1619
xxee
Rozeznanie

Dziewczyny, a możecie polecić jakiś podkład na lato? Obecnie używam Rimmela Match Perfection i LF Nude, ale jak tylko trochę spoci mi się twarz to one dosłownie spływają
Jeśli chodzi o krycie, to potrzebuję raczej średniego.
Stary 2016-04-05, 16:30   #1620
daydreaming_
Zakorzenienie

Cytat:
W Katowicach są.
Akurat ta lokalizacja mnie nie interesuje To chyba Ty wcześniej pisałaś, że je widziałaś, ale u mnie się nie zanosi żeby miały się w najbliższym czasie pojawić, a mam ochotę na wszystkie trzy.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości