|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
i moja Sibongile
![]() ![]() ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Niestety spadło mi na głowę ostatnio mnóóóóóóóstwo rzeczy i nie mam kiedy czytać regularnie forum... mam nadzieję, że wkrótce to nadrobię ![]() Przechodząc jednak do rzeczy, do tej pory dostałam zdjęcia do kalendarza tylko od czterech osób... to niestety trochę za mało ![]() Gdyby ktoś chciał dorzucić swoje zdjęcia podaję jeszcze raz mail: moin_t@tlen.pl Buziaki!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Zakorzenienie
|
mru ja ci wyślę płytkę ale jak zamkniemy listę a to juz na dniach bo czekam na kilka jeszcze fotek, będą to jednak zdjęcia które rodzicom ja rozsyłam, czyli w miarę nowym, ci co dostali je od siostry to sami muszą ci przesłąć
ahamar z kolei ma te z wakacji na płytkach ... jakś nazbieramy. Ja pomału będę zamytaka niedługo listę adopcji imiennej z misji w Mpanshya. Takze ponawiam prośbę wszystkich chętnych do pomocy dzieciom do zgłaszania sie u Nortona tamte dzieciaczki już tak długo czekają ![]()
#1834 |
Raczkowanie
|
Już kilka razy próbowałam skontaktować się z NORTONEM pzez PW,ale bez odzewu.
NORTON proszę o kontakt. |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Zakorzenienie
|
ja też myślę że br.Tymoteusz powinien podać jakiś e-mail do kontaktów
![]() pita777 dziejus wygrane aukcje idą
#1836 |
Raczkowanie
|
MAMA dzieki za zaufanie. W koncu w Rodzinie to podstawa. Komentarze pozytywne
![]() ![]() ![]() ![]() P.s Bracie Tymoteuszu prosimy o adres mailowy lub domowy ![]()
#1837 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Spieszę donieść , że moja zbiórka ciuszków dla dzieciaków dobiegła końca ![]() ![]() ![]() ![]()
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1838 |
Zakorzenienie
|
Ale kolorowe piękne ubranka
![]() podziekuj znajomym ode mnie ![]() A ja śpieszę donieść że kartoteka zamknięta. wszystkich chętnych do adopcji będę kierowała do Nortona a później na inne misje, moze Ania w RPA się urządzi to i do niej. Na stronie też będzie stosowny komunikat. Na razie musze to wszystko ogarnąć i czekam na kilkadziesiat dzieci od siostry. Ciekawe czy Kamil z nr 250 zgłosi się tutaj ![]() a swoja droga to powiem Wam ze sporo tatusiów mi sie zgłosiło chętnych do opieki nad dziećmi ![]() Myśleteż czy jakos nie pomóc tym dzieciom, które potrzebują pomocy a nie załapały sie do kartoteki adopcji imiennej ![]() moze znajdą się też chetni na wpłacenie dla tych dzieci na mundurki zeby choć mogły iść do szkoły od stycznia ![]() ale wypytam jeszcze siostrę. Tylko włąśnie siostra zamyka listę bo nie daje juz rady więcej robic zakupów i tego wszystkiego spisywać, dopilnowac .... to jak im te mundurki pokupuje, trzeba wziaz rozmiary itd.... chyba że da rodzicom pieniadze do ręki, ale czy oni kupią dziecku mundurek? ... oj chyba zaczynam dramatyzować ![]()
#1839 |
Rozeznanie
|
Oo jestem w szoku że coś jeszcze doszło
![]() Naku ubranka na zdjęciu prześliczne. Już sobie wyobrażam te dzieci w tych slicznych kolorowych ubrankach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Wtajemniczenie
|
ubranka sliczne!
a jakie piekne rzeczy pojawily sie na aukcjach. reniferki przeslodkie ![]()
#1841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mała prywata- TERESKO paczuszka z bombkami już od wczoraj w drodze ![]() No Kochani szykujcie się- jak Terseka skończy swoje dzieło, to będą piękne bombki na choinkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1842 |
Zakorzenienie
|
A ja mam liste 25 dzieciaczków, wszyscy oczekujący dzisiaj poznają imiona swoich dzieci i wiek oraz płeć
![]() zdjęcia natomiast w wekeend ![]()
#1843 |
Raczkowanie
|
Poki co czekamy na 250-tke
![]() ![]() ![]() ![]()
#1844 |
Raczkowanie
|
Ekhm , ekhm.....chciałam się z Wami podzielic radością jaka mnie dziś spotkała
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mały ma na imię Abraham i ma ponad 2 latka ![]() Jeja....mówie Wam jak się bardzo cieszę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Noooo...teraz jeszcze czekam na zdjęcie Małego ![]()
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Zadomowienie
|
Naku cieszę się razem z Tobą.
![]() ![]() MAMA dostałam dziś kartke dziękuję bardzo, jest tak śliczna jak myślałam ![]() a no i widzę, że moja paczka dla Teddyego dotarła mam nadzieję, ze sie ucieszył. teraz kompletuję te ,która pójdzie z paczką DlaCiebieJa no ale przecież świeta za pasem to jakze bym mogła nie wysłać czegoś pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie ps czy coś sie zmieniło w czacie? bo nie działa mi znowu ![]()
![]() |
#1846 |
Raczkowanie
|
Raduje sie Twoja radoscia.Wiem jakie to szczescie bo sam niedawno"rodzilem"
![]() czacie ![]() ![]() ![]() Duzo nas,coraz wiecej!!!!
#1847 |
Zakorzenienie
|
no to przydzieliłam dzisiaj 27 dzieciaczków
![]() jeszcze 1 mi brakuje :/ i mam juz 1 chętną która nie załapała się do kartoteki, ale 1 Pani sie waha to moze wskoczy na jej miejsce ![]() ciekawe ile nowych rodziców do nas przyjdzie ![]() Naku doczekałaś sie widzisz ![]()
#1848 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jechał z Tobą to mnie nie trzeba odwozić bo mogę dojść.Podaj mi na priv swój telefon by się ostatecznie dogadać przed szesnastym grudnia. Teraz pożartuję - jakbyś chciała rodzić w Chorzowie to s. Franciszka może Ci odebrać dzieciątko a my możemy być chrzestnymi. Mama 1) Masz rację - następni chętni do adopcji kierować ich do Nortona czy do innych misji. 2) Jeżeli chodzi o pomoc tym dzieciom, "które sie nie załapały" to przecież można wpłacać na konto siostry z dopiskiem np: "adopcja bezimienna", ja w tej chwili wolne fundusze wpłacam na dożywianie dzieci, w grudniu wpłacę na dożywianie - kuchnia, jak jeszcze coś się znajdzie to na traktor, czy na szkolenie sióstr,lub na mundurki.
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2007-11-21 o 19:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Sprawa adopcji innych dzieci z naszych misji musi poczekać, oczekuję na odpowiedź z Zambii. Proszę o cierpliwość i wyrozumiałość. Edytowane przez Norton Czas edycji: 2007-11-21 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1850 |
Wtajemniczenie
|
Naku gratulacje!
![]() ![]()
#1851 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam!!!
Dzisiaj zaadoptowałam dziecko z Zambii ![]() Mój synek ma na imię Miki i ma 10 lat, jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu że będe mogła mu pomóc. Dopiero od kilku dni jestem na wizaz ale bardzo mi się podoba. MAMA - jesteś świetna i to co robisz jest piękne. Czytając wasze wątki kilka razy łza mi się w oku zakręciła( tak naprawde to płkałam jak bóbr ![]() Poziwiam was i jestem z wami. |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Wtajemniczenie
|
gratulacje
![]() Miki? Fajne imie, slodkie ![]()
#1853 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Naku powiedziala mi o stronce i forum ![]() Pozdrawiam wszystkich cieplo!!!
Dziecko rodzi się z potrzebą miłości - i nigdy z niej nie wyrasta. Bo miłość to bycie do dyspozycji, to gotowość do tego, by usłużyć, pomóc, przydać się, zaopiekować się. To chęć bycia potrzebnym http://hebe3.fotosik.pl/albumy/312648.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Raczkowanie
|
![]()
Przekazuję informację dla Kasi i Jacka, od których dzisiaj wieczorem otrzymałem zgłoszenia. Proszę poczekać na odpowiedź, gdyż z powodów technicznych nie udaje mi się wysłać do Was emaili.
Powoli przygotowuję stronę www o dzieciach, które potrzebują pomocy. Dlatego zarejestrowałem już adres www. ![]() Edytowane przez Norton Czas edycji: 2007-11-21 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Przyczajenie
|
Dziekuje Norton i z niecierpliwoscia czekam na informacje od Ciebie!
Mam nadzieje ze bede mogla pomoc na tyle na ile jestem w stanie ![]() Pozdrawiam Ja i moja corka Wiki ![]() ![]() ![]() ![]()
Dziecko rodzi się z potrzebą miłości - i nigdy z niej nie wyrasta. Bo miłość to bycie do dyspozycji, to gotowość do tego, by usłużyć, pomóc, przydać się, zaopiekować się. To chęć bycia potrzebnym http://hebe3.fotosik.pl/albumy/312648.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Raczkowanie
|
KateP22 ale fajnie Cię tu widzieć
![]() ![]() ![]() ![]() Domininik i Wiki będę kiedyś mieli o czym rozmawiać hiehieheieh ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1858 |
Raczkowanie
|
brasc , KateP22 - WITAJCIE ![]() ![]() Naku Rhandza - gratuluję powiększenia rodziny ![]() jaroszaniu - wspominałaś jakiś czas temu o spotkaniu z tą dziewczyną co była w RPA - czy coś ustaliliście ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Rozeznanie
|
brasc i KateP22 Witacie
![]() ![]() Naku Rhandza Tobie gratuluję Abrahamka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to prawda że czasem razem płaczemy ale ostatnimi czasy to częściej mamy powody do radości niz smutku ![]() Cytat:
![]() ![]() ledwie weszłaś od razu działasz ![]() a jaki to adres? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.