Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-05, 21:40   #331
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2

Magda ja tez! Ale ostatecznie zawsze jwst fajnie

Ruda tzn my wstajemy roznie -miedzy 8 a 10. Ale Witek chodzi spac duzo qczesniej niz Wy teraz juz spi. My kapiemy ok 20-21, jedzonko i spi przewaznie do 2-3, potem ok 5:00, a potem to roznie bo czasem o 7:00 znow jedzonko i np o 9:00 a czasem od tej 5:00 to o 8, no to zanim poje to jest ok 8:40 i juz wstaje wtedy.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 21:59   #332
mojakaren
Zakorzenienie

Dotka zazdroszczę! Jan urządza pobudki bladym świtem TZ go przejmuje ja dosypiam max do 9

Magda w takiej sytuacji zawsze można gadac o chustach i dzieciach ewentualnie o pogodzie skoro ma sie zepsuć

Ooo Dotka w sumie jak teraz doczytalam to mamy podobny system - u nas tez chodzi spać max 21:30 potem pobudka 1-2 potem 5 i potem to juz różnie - jak meczy sie z kupa to spania juz nie ma

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 22:00   #333
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Magda ja tez! Ale ostatecznie zawsze jwst fajnie

Ruda tzn my wstajemy roznie -miedzy 8 a 10. Ale Witek chodzi spac duzo qczesniej niz Wy teraz juz spi. My kapiemy ok 20-21, jedzonko i spi przewaznie do 2-3, potem ok 5:00, a potem to roznie bo czasem o 7:00 znow jedzonko i np o 9:00 a czasem od tej 5:00 to o 8, no to zanim poje to jest ok 8:40 i juz wstaje wtedy.
No właśnie dlatego wychodzę ze swojej strefy komfortu i pójdę.. Tylko nie wiem czy iść w chuście bo mały nie był tak długo jeszcze i boję się że zacznie się wkurzac i nie będę miała gdzie go odłożyć.. Chyba zabiorę tz samochód i pojadę po prostu i w razie wu będę miała fotelik
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-05, 22:04   #334
Dotka90
Zakorzenienie

Karen u nas pobudki tez sa ale mlody podlega pacyfikacji

A mialam Wam pisac - dzisiaj w nocy tak zaspana bylam ze patrze na zegar -5:30 iowie do tzta - to Ty na squasha nie jedziesz dzis?! A on patrzy na zegar i mowi - ale o 2:30?!
Stary 2016-04-05, 22:33   #335
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Mlody mi sie rozwyl przy oliwkowaniu, kurde nigdy tak nie robil, a tu takie wycie. Nie wiem o co kaman. Moja mama mu kupila inna oliwke niz tej co uzywamy, moze to byc od niej? Ze sklad inny? Kuurde nie wiem, ale to byla taka histeria, masakra.
jak sobie radzisz z plamami po oliwce na ubrankach?
Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Hej, z takim pytaniem dzisiaj - czy waszym maluszkom skrócił się czas jedzenia? Bo moja chyba na przełomie 2-3 mca jadła już po 15-10 min a potem znowu jej się wydłużyło i teraz potrafi wisieć po 30-40 min na jednej piersi. Nie wiem o co chodzi, bo wieczorem jestem uziemiona prawie jak na samym początku po porodzie... i czasem co godzinę, półtorej. Częściowo to jest takie chyba ciumkanie, ale jak odstawię to rączki lecą do buzi :-(
moja od 3 dni też wisi na cycku, jakbym miała noworodka znów w domu dla mnie to jest straszne bo mało czasu na spacer zostaje bo zanim odbije, przewinę i sie wybiorę to nam zostaje 1,5 h max
Cytat:
Napisane przez keas Pokaż wiadomość
Ja Olafa nosze tylko w poziomie na rekach w pionie nigdy nawet do odbicia nie.
moja na poziomo pozwala się nosić tylko jak ma zamiar zasnąć
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Kinga ten artykuł jest jakis mega przerażający... dla mnie chyba az za bardzo rozumiem ze trzeba uważac jak malucha nosic podnosic ale tu wyglada na to ze wszystko jest zle nawet jak dziecko lezy to co mam mu poradzic na to ze rozszerza nozki czy jedna raczke trzyma w górze? Dla mnie to jakiś obłęd i popadanie w paranoje..
uf dobrze ze to napisałaś bo już miałam załamkę że dziecku krzywdę robię
ale muszę chyba popracowac żeby nie nosić jej ciąglę na jednej stronie
Cytat:
Ja nie używam, bo mamy b. wilgotno w domu. Takze ja wrecz przeciwnie - duzo wietrzę itd.
Polecam najpierw sprawdzic jaka masz wilgotnosc, bo tez strasznie chcialam nawilzacz kupować.
w sumie nie pomyślałam o tym żeby sprawdzić ale ja czuję że jest sucho, dziś ledwo słońce przyświeciło a w domu 27 st ogrzewanie wyłączone oczywiście
poza tym chce kupic taki w którym mozna uzywać olejków bo to fajne przy katarze np

ehhh cięzki wieczór za mną
młoda jak ją nisołam do kapieli to się rozwyła i tak płakała cały czas że aż się zanosiła nawet w wanience sie nie uspokoiła a ona lubi się kąpać i z tego wszytskiego jej nie nasmarowałam bo już sama byłam zdenerwowana
chyba była głodna bo rzuciła się na cycka jakby go rok nie doiła, no i na domiar złego usnąć nie chciała, wierciła się, kopała nózkami, wypluwała smoka i łapke zjadała - nie wiem o co jej chodziło
nawet ją przebrałam żeby za gorąco nie miała

boje sie troche takich upałów bo jak sie dziecku bedzie chciało czesto pić to pewnie będę przykuta do kanapy, chyba że zacznę podawać herbatkę albo wodę
pozatym już widzę że w gorącu gorzej się mojemu dziecku spi

jak to jest z tymi czapeczkami u takich maluszków trzeba czy nie trzeba ubierać? jakiś mam strach żeby jej uszek nie zawiało...
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 00:53   #336
hariett
Zadomowienie

Magda u nas dziś spacer i leżenie w samym body i skatpetkach :x
Ale dziś była meega parówa.
To na ręce masz takie plamy mega suche? Ja tak mam od ciąży i nie wiem co to :/ nie chce iść do rodzinnej bo jak kiedyś miałam coś podobnego to mi z grubej rury dała maść sterydową :/

Casaa generalnie najczęściej kwiaty w dziwnych kolorach to białe podlewane wodą z barwnikiem miałam kiedyś instrukcję jqk zrobić wielokolorową różę - tniesz łodygę na paski i każda częśc do osobnego wazonika z wodą plus barwnik

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 01:29   #337
mojakaren
Zakorzenienie

Ahnessy u nas jest tal samo przy probie noszenia w poziomie jest ryk jakby był odkladany. W pionie i na ramieniu jest super przeciez swiag jest taaaaki ciekawy

Ja czapaczki ubieram cienkie

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-06, 01:49   #338
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Ahness nie zostaja mi plamy nie wiem byc moze daje tak mala ilosc, ze wszystko sie wchlania
No ja do gondoli nie zakladam czapki, tam przeciez nie wieje chociaz wczoraj jak chodzilam z Mlodym po ogrodzie, to tez nie mial. Wydaje mi sie, ze nawet w takiej bawelnianej byloby mu goraco.

Moje dziecko boi sie ciemnosci spi spokojnie, jak jest lampka wlaczona, jak wylacze zaraz jest placz :-(

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 05:58   #339
czarnulax
Zakorzenienie

Malwi moja ma radar Mamy dla niej taką małą lampke z projektorem i delikatnymi melodyjkami. Zasypia przy tym. I niby już śpi. Po pewnym czasie to się wyłącza i słychać pokwekiwanie, już się zaczyna wiercic (oczy ma dalej zamknięte), dopiero jak się włączy ją znowu to się uspokaja. I dopiero jak wejdzie w ten nocny mocny sen, to można ją wyłączyć
Stary 2016-04-06, 06:20   #340
mojakaren
Zakorzenienie

Ubeczalam sie po pachy ;( http://mamadu.pl/126173,rodzice-poka...mu-wazny-powod

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2016-04-06, 06:44   #341
pietrusiowata
Rozeznanie

Hej dziewczyny.

My wczoraj mieliśmy drugie szczepienie, na szczęście obyło się bez NOPów. Mały jak zwykle spał o 20 i tylko o 4 wstał zjeść.
stwierdziłam, że nasze zimowe dzieci nie lubią upałów. Jasiek ubrany w samego bodziaka dr, cienką czapkę i cienkie spodnie a darł się 20 minut. Jakoś mam jeszcze opory przed wychodzeniem bez czapki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-06, 06:59   #342
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Czarna mojemu wystarczy, ze tylko telefon sie zaswieci. No ale o 3 w nocy nie bede sie wyglupiac :-P
U nas pobudka, mlodziez sie zbuntowala i chyba nie dospimy :-P

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 07:04   #343
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Magda u nas dziś spacer i leżenie w samym body i skatpetkach :x
Ale dziś była meega parówa.
To na ręce masz takie plamy mega suche? Ja tak mam od ciąży i nie wiem co to :/ nie chce iść do rodzinnej bo jak kiedyś miałam coś podobnego to mi z grubej rury dała maść sterydową :/

Casaa generalnie najczęściej kwiaty w dziwnych kolorach to białe podlewane wodą z barwnikiem miałam kiedyś instrukcję jqk zrobić wielokolorową różę - tniesz łodygę na paski i każda częśc do osobnego wazonika z wodą plus barwnik
Nie. To miałam ale to wiem jak sobie z tym radzić. Ale pojawiają mi się pęcherzyki z przezroczysta lepka woda, później to pęka do krwi aż w końcu wszystko się mega wysusza i skóra odchodzi.. No i swędzi cały czas. Moja mama też ma tak od porodu mówiła. No ale jak ja będę wyglądać na zdjęciach ze ślubu z taką ręką (akurat prawa) dlatego idę do darmatologa

Dzień dobry jak mi smok pozwoli to zjem śniadanie i jadę na krew
Stary 2016-04-06, 07:45   #344
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Malwi moja ma radar Mamy dla niej taką małą lampke z projektorem i delikatnymi melodyjkami. Zasypia przy tym. I niby już śpi. Po pewnym czasie to się wyłącza i słychać pokwekiwanie, już się zaczyna wiercic (oczy ma dalej zamknięte), dopiero jak się włączy ją znowu to się uspokaja. I dopiero jak wejdzie w ten nocny mocny sen, to można ją wyłączyć
U nas jest podobnie z szumisiem. Czasem to mi aż głowa pęka, mimo iż ściszony...

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Nie. To miałam ale to wiem jak sobie z tym radzić. Ale pojawiają mi się pęcherzyki z przezroczysta lepka woda, później to pęka do krwi aż w końcu wszystko się mega wysusza i skóra odchodzi.. No i swędzi cały czas. Moja mama też ma tak od porodu mówiła. No ale jak ja będę wyglądać na zdjęciach ze ślubu z taką ręką (akurat prawa) dlatego idę do darmatologa

Dzień dobry jak mi smok pozwoli to zjem śniadanie i jadę na krew
Magda, ja kiedyś tak miałam. Dawno temu i to wtedy było n podłożu alergicznym. Długo trwało, ale wyłączyłam jakimiś masciami, ale też bandażowałam to miejsce żeby odizolować od substancji potencjalnie uczulajacych. Idź do lekarza, bo to pewnie bolesne jest, jak do krwi to pęka, poza tym żeby Ci się jakieś zakażenie nie wydało.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 08:54   #345
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ruda ale na co alergia? Jak nic nie zmieniałam po prostu tak nagle. Kosmetyki młodego? No bo po ciąży się pojawiło ale teoretycznie jego kosmetyki są łagodniejsze - żelu do mycia używałam do mycia włosów wcześniej i było ok. Idę za tydzień do lekarza

Byliśmy na pobraniu krwi. Rozplakal się biedny takie łzy leciały że szok Ale poplakal poplakal i poszedł spać
Stary 2016-04-06, 08:56   #346
Dotka90
Zakorzenienie

Magda, ja mialam takie suche plamy,ale to byla grzybica po pobycie w Bieszczadach (woda byla zlej jakosci i zamkneli kapelisko, no ale przez kilka dni wczesniej tam plywalam).
Stary 2016-04-06, 09:00   #347
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dotka takie suche plamy też miałam ale to mi przeszło bo wystarczyło regularnie smarować kremem. Tu się zaczyna od pęcherzy właśnie..
Stary 2016-04-06, 09:06   #348
Dotka90
Zakorzenienie

No musi dermatolog spojrzeć

Byle mądry, bo ja wtedy z tymi plamami poszłam do jakiegoś tumana, który usiłował mi wmówić, że to alergia na psa. A psa miałam wtedy jakieś 8 lat.
Stary 2016-04-06, 09:08   #349
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dotka jakas starsza babeczka po głosie. Zobaczymy co wymyśli
Znowu mi spadła pielucha z balkonu do sąsiadki jak rozwieszalam pranie kiedyś czapka małego, wczoraj spinacz a dziś pielucha. Eh
Stary 2016-04-06, 09:23   #350
keas
Raczkowanie

Magda a czemu pobieraliscie krew?
keas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 09:29   #351
Dotka90
Zakorzenienie

Magda a sasiadka jakas spoko?
Stary 2016-04-06, 09:49   #352
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro spotykamy się z chustomamami ode mnie z miasta. I boję się że nie będzie o czym gadać zawsze mam opory przed takimi spotkaniami
Też mam zawsze stresa a później jest fajnie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.

My wczoraj mieliśmy drugie szczepienie, na szczęście obyło się bez NOPów. Mały jak zwykle spał o 20 i tylko o 4 wstał zjeść.
stwierdziłam, że nasze zimowe dzieci nie lubią upałów. Jasiek ubrany w samego bodziaka dr, cienką czapkę i cienkie spodnie a darł się 20 minut. Jakoś mam jeszcze opory przed wychodzeniem bez czapki.
Super że po szczepieniu ok

Cytat:
Ruda ale na co alergia? Jak nic nie zmieniałam po prostu tak nagle. Kosmetyki młodego? No bo po ciąży się pojawiło ale teoretycznie jego kosmetyki są łagodniejsze - żelu do mycia używałam do mycia włosów wcześniej i było ok. Idę za tydzień do lekarza

Byliśmy na pobraniu krwi. Rozplakal się biedny takie łzy leciały że szok Ale poplakal poplakal i poszedł spać
Mnie to na alergie też wygląda alergia na cokolwiek może pojawić się nagle, nawet jak się wcześniej nie było uczulonym
Ja miałam podobne objawy przy alergii na nikiel

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Konradek spał od 22 do przed 6, później trochę buszowal ale udało się jakoś dospac do 9
Już jesteśmy prawie gotowi do wyjścia, bo chciałam zaliczyć przynajmniej część spaceru przed wizytą u pediatry (na 12 mamy) ale nie wiem czy coś z tego będzie bo już się zaczyna chmurzyc

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 09:52   #353
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez keas Pokaż wiadomość
Magda a czemu pobieraliscie krew?

Ja chciałam sobie bo anemie miałam w ciąży. A Mlodemu bo doktorka z poradni patologii kazała nam zrobić i robiłam miesiąc temu a idę w ten czwartek dopiero na kontrolę i chcialam żeby były na świeżo

Cytat:
Magda a sasiadka jakas spoko?
Tak na szczęście odniosła mi pieluche zanim zdążyłam zejść na dół

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-06, 10:02   #354
pietrusiowata
Rozeznanie

I nas też chmury ale i tak wyjdziemy na chwilę się przewietrzyć. Trzy dni pięknej pogody i się człowiek przyzwyczaił :P
Stary 2016-04-06, 10:04   #355
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

U mnie póki co super jest trochę więcej wiatru ale słonko piękne
Stary 2016-04-06, 10:11   #356
MallaMi
Rozeznanie

My tez zaraz wychodzimy i znow problem jak ubrac...
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 10:35   #357
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Mój jest w body kr, pajac i czapeczka. Przykryłam dodatkowo cienkim kocem bo w cieniu mam balkon póki co no i wieje. U mnie w słonku jest 22 st

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-06, 10:41   #358
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Tak na szczęście odniosła mi pieluche zanim zdążyłam zejść na dół
Zresztą co tam pielucha. U nas w domu rodzinnym mój kot namiętnie przechodził do sąsiadki obok (do kuchni) i tłukł się po garach A ona puk puk, Wasz kot jest u mnie
Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
My tez zaraz wychodzimy i znow problem jak ubrac...
U nas 19 stopni i lekki wiaterek - body z krótkim, spodenki cienkie, skarpetki, bluza i biorę kocyk do ew. okrycia, bo coś się chmurzy.
Stary 2016-04-06, 10:49   #359
MietaZCytryna
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
My dziś 3 pobudki w nocy więc jestem niewyspana lekko... tż za to pospał - zaspał do pracy, dobrze że go dziecko spragnione cyca obudziło

Ja to chyba jestem dziwna, bo ja WRESZCIE nie mam problemów z tym co ubrać Małej. Jak było zimniej i w kombinezonie chodziła, to miałam rozkmine przy każdym wyjściu

Ale mi się kawy chceeee! Czekam aż Młoda zje i pędze do ekspresu
MietaZCytryna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 10:50   #360
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

U mnie oba chłopy śpią.. Jeden na balkonie drugi w sypialni a ja biedna siedzę nad papierami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości