|
|
#2761 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- też kocham ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
Także wychodzi do ogródka jak jestem w domu i wołam go co 15min to się zamelduje, podejdzie i idzie się dalej wygrzewać Natomiast w oknach mam siatki ( w tych co najczęściej otwieram ) bo w nocy czy wieczorem boję się, że by go poniosło i wyskoczyłby do ogródka a szukanie kota po ciemku nie jest przyjemne, a poza tym bałabym się, że go poniesie gdzieś za jakimś innym wędrownym kotem.
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() <318.07.2011 zaręczyny 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() 12.12.2015 II kreseczki 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo Edytowane przez Orange_tree1 Czas edycji: 2016-04-05 o 22:34 |
|||
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia, kupuję siemię lniane, czy tam len złocisty, trzy łyżki zalewam wrzątkiem, nakrywam, jak robi się temperatura odpowienia do picia, to odcedzam i piję. Mi to smakuje. Im dłużej się zaparza, tym gęstsze wychodzi, bardziej pożywne, ale czasem potrzebuję na szybko.
|
|
|
|
#2763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję córeczki macie wybrane imię?![]() Cytat:
I też nie uznaję domowych pizz czy burgerów jako grzechy Także możemy sobie w tych kwestiach podać rękę ![]() Cytat:
a zdejmujesz dolny czy górny łuk? Mnie to nie bolało... odklejenie zamków może było mało przyjemne, ale bólem bym tego absolutnie nie nazwała, a poza tym trwało to może 30 sek;pmiałam jedynie strasznie dziwne uczucie, jakby sztucznych zębów one się wtedy wydają takie wielkie. Potrzebowałam kilku dni żeby się przyzwyczaić. No i cały czas chodziłam i oglądałam je w lusterku;pByliśmy dziś na tych zakupach i nic sobie nie kupiłam ) zrobimy drugie podejście... na mojej liście z ciążowymi spodniami jest jeszcze c&a i happy mum. Znacie coś jeszcze?
|
|
#2764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2765 |
|
Zadomowienie
|
Spakowalam dziś jedna walizkę....prawie cała w rzeczach dla młodego i mlodej. Swoje chyba pocztą doślę....
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia, kupuję siemię lniane, czy tam len złocisty, trzy łyżki zalewam wrzątkiem, nakrywam, jak robi się temperatura odpowienia do picia, to odcedzam i piję. Mi to smakuje. Im dłużej się zaparza, tym gęstsze wychodzi, bardziej pożywne, ale czasem potrzebuję na szybko.
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, to ja pogodynka u mnie pada i wieje ale nic nie zabierze mi radości z tego ze dziś dla mnie dzień chodzenia
![]() Pomimo pogody życzę Wam miłego dnia |
|
|
|
#2769 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za wizytę..no i taki przyrost wagi.. mam nadzieję,że u mnie będzie też spokojnie z wagą..mój jest przypięty na takiej długiej smyczy, bo mógłby zachować się jak Twój... balkon, a właściwie taras (na piętrze) mam duży, więc coś pochodzić,ale głównie leży albo siedzi obserwuje ptaki..w domu moskitiery w oknach.. Cytat:
Twój kot włazi do tej budy? widzę fajną aranżację z kwiatów..może byś pokazała ciut więcej ![]() Cytat:
zależy czego szukasz poza spodniami..bo ja staram się kupować "normalne" ciuchy ale krój adekwatny do powiększającego się brzucha..także zaglądam do wszystkich sklepów Cytat:
![]() za czekające Cię atrakcje...kiedy ruszasz? będziesz leżąca do rozwiązania? lekarz coś mówił na ten temat?
|
|||||
|
|
|
#2770 |
|
Rozeznanie
|
Nasz maluszek dał wczoraj taki koncert kopniaków wieczorem ze moj "nieczuły" tż nawet poczuł kilka pierwszy raz <3 ale był szczęśliwy! Pierwszy raz maluszek kopał w środek brzucha a nie po prawej stronie i pewnie dlatego tż wreszcie poczuł
Dzis mam wizytę u lekarza, ale bez usg....na szczescie połówkowe juz za 2 tygodnie....moze sie doczekam :/ |
|
|
|
#2771 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Dziś tylko wizyta u hematologa on niestety nie zadecyduje czy mogę chodzić. Gin dopiero 12.04 Na balkonie głownie mam zioła i trawy. Ja je uwielbiam ale dla alergikow mój balkon to przekleństwo. ImageUploadedByWizaz Forum1459920835.756205.jpg Buda kota na lato jest na balkonie, a kot sie tam chowa przed strasznymi ptakami i przed słońcem ![]() Więcej zdjeć balkonu w scenerii letniej raczej nie mam wiec nie zaspokoję Twojej ciekawości ![]() Wczoraj moja mama mnie powaliła. Mowię jej ze wybraliśmy wózek, który mamy zamiar kupić za jakies 2 mc, pytam sie czy chce zobaczyć a ona na to ze nie. Żebyśmy jej nie pokazywali, nie wybierali, nie patrzyli bo to pecha przynosi. Próbowałam na spokojnie wytłumaczyć ze jak będę w 7 mc to będziemy robić zakupy żeby mąż nie został sam z wszystkim na głowie. Moje argumenty jednak nie były dla niej przekonujące. Myślałam ze moja mama wolna jest od przesądów ehh.. Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-06 o 07:45 |
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zalewam tylko do wystygnięcia, to nie jest wcale jakoś bardziej gęste niż woda. Im dłużej stoi, tym gęstsze się robi. i przelane przez sitko wygląda jak woda. Może Ty kupujesz już zmielone?
|
|
|
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
Juz wczoraj czułam sie słabo i kiepsko, dziś nie idę do pracy
nie wiem czy pogoda tak na mnie dziala czy co? U nas leje od poniedziałku :/ po prostu nie mam siły i Non stop bym spała , a jeszcze w weekend miałam tyle energii.---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Zaczęłam obserwować na instagramie kilka profili mam które niedawno urodziły, pokazują wyprawki, ubranka, pokoiki dziecka, ładne to wszystko i duzo inspiracji możecie mi jakiś profil polecić? Chętnie poogladam
|
|
|
|
#2774 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() u nas dziś cudne słoneczko jak jak lubię budzić się przy takiej pogodzie :-DKasiu współczuję wymiotów, to już tak długo trwa, ale silna z Ciebie kobitka i dajesz rade :-* Ja pewnie w drugiej ciąży będę miała podobna sytuacje :-P
|
|
#2775 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mieszkam na 4 piętrze, mój półroczny tchórzliwy sierściuszek ma mega przyspieszone bicie serca nawet jak Tż go na rękach na balkon wynosi, a jak są otwarte drzwi, to stoi z daleka w pokoju Patent ze smyczą ciekawy, ale ja mam mały balkon więc by się pewnie nie sprawdził. Dlatego myślę o osiatkowaniu mu tego balkonu, żeby sobie wtedy we własnym tempie spokojnie oswoił teren i korzystał w lecie. Moja lekarka tez mi go polecała. A propos pogody, to chcieliśmy w weekend z Tz skorzystac i pojechac do Szczawnicy w sobotę, powolutku wyjść sobie na Bereśnik (oczywiście ja bez żadnego obciążenia i w tempie 1,5 godziny gdzie normalnie droga zajmuje 45 - 60 min. z plecakiem), zostać na noc w tym schronisku, a następnego dnia połazić po okolicy, pooddychać świeżym powietrzem i wrócić do zasmogowanego Krakowa. No i lekarka mnie sprowadziła na ziemię i powiedziała, że mogę jechac na własną odpowiedzialność, oczywiście tylko do Szczawnicy, a nie do schroniska, bo ona się pod tym nie podpisze. Podobno w ciąży powinno sie unikac wyjazdów do Zakopanego i Szczawnicy właśnie, ze względu na dużą różnicę ciśnienień i wysokości
|
|||
|
|
|
#2776 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
)a co do Mamy to szkoda ale cóż zrobić jej zdania nie zmienisz, więc zaczekajcie z mówieniem jej tego do porodu ![]() Cytat:
|
|
#2777 | |
|
Raczkowanie
|
Hej
Śniło mi się dziś, że przygniotłam swój brzuch podczas snu i martwiłam się czy nic złego się nie stało córeczce. ![]() Śpicie jeszcze na brzuchu? Cytat:
![]() Nie zniechęcaj się zakupami, na pewno znajdziesz coś super dla siebie. |
|
|
|
|
#2778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na początku cedziłam teraz chlup
|
|
#2779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja jak już słyszę tekst "żeby nie zapeszyć" to mnie nerwica bierze. Trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze i już!! Jak się ma coś stać to i tak się stanie... niezależnie od tego czy zaczniemy kompletować wyprawkę czy nie... Tak samo mojej teściowej nie podoba się, że coś kupuję już dla Małgosi. Cały czas powtarza, że po porodzie "jak się zobaczy jakie dziecko się urodzi" to by się pojechało i kupiło co potrzeba w 1 dzień. W domyśle, że ona by pojechała chyba, bo moja mama mieszka za granicą, a nie wierzę, że mój K. by sam to ogarnął. No to ja już podziękuję, bo znam jej gust i wolę jednak sama kupić
|
|
#2781 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Ja jeszcze nie kompletuje, będę kompletować chyba jako ostatnia z Was ale nie chcę zostawiać męża z tym wszystkim. Poza tym po porodzie wolałabym żeby był ze mną i z dzidzią, a nie latał po mieście w celu zakupu np łóżeczka lub siedział przy kompie i robił zakupy przez internet. Już za to wiem żeby sie nie denerwować i żeby nie "stresować" mamusi nic jej nie powiemy Ps. moja tez za granica mieszka. Wczoraj pytałam sie dlaczego ten przesad nie działa przy kolejnych dzieciach, bo przecież gdyby działał to należałoby pozbyć sie wszystkiego po pierwszym dziecku... na nawet pierwszego się pozbyć żeby nie zapeszało . Wiem zapędziłam sie.
|
|
|
|
|
#2782 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla maluszka,że tak się tatusiowi przedstawił ładnie..moja Mała też kopie głównie z boku-po lewej, więc może dlatego też ciężej Ją "złapać"..kciuki za wizytę .. Cytat:
fajny ten Twój kocurek.. ehh..poglądów mamy nie zmienisz..a takie gadanie pewnie wynika z tego,że bardzo jej zależy,żeby było wszytsko dobrze...rób swoje i unikaj drażliwych tematów.. ja to staram się wogóle nie wciągać w sprawy ciązowo-lekarsko-porodowe teściów/rodziców..bo potem się zaczynają czuć jakby to była wspólna sprawa-wiadomo,że dziecko pojawia się w rodzinie, też szerszej,ale pewne sprawy dotyczą tylko nas..nie mam zamiaru się stresować jeszcze wtykaniem nosa - chodzi mi o to,że np nie mówię kiedy mam wizyty, bo było cały czas wypytywanie/dzwonienie itp..samą wizytą się denerwuje, więc nie potrzebuję dodatkowych pytań/rozmów nt temat.. Cytat:
![]() pokaż jakie obserwujesz.. ja polecam: https://www.instagram.com/monikalenarczyk/ https://www.instagram.com/stashki.pl/ https://www.instagram.com/domsli22/ Cytat:
|
||||
|
|
|
#2783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O wizytach zazwyczaj rodzina dowiaduje sie juz po dokładnie z tego samego powodu jak u Ciebie Mam tez przykład w rodzinie męża - kuzynka w pierwszej ciazy raczyła wszystkich opowieściami z wizyt itp. Cała rodzina chcąc nie chcąc była powiadamiana o tajnikach sztuki ginekologicznej. Na szczęście dla słuchaczy temat skończył sie przy obiedzie wielkanocnym szczegółowym opisem porodu wraz z pokazem zdjeć i filmików kręconych z dwóch stron. Ta prezentacja zakończyła na szczęście ciąże i na kolejnych spotkaniach nie było juz nawet tematu rozwoju dziecka ![]() Chyba w końcu ktoś dziewczynie przemówił do rozsądku. |
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
Wczoraj wychodząc od znajomej spotkałam taką starszą sąsiadkę, bardzo nalegała, żebym na chwilę do niej weszła. Na początek od razu zaproponowała kieliszeczek ![]() Cytat:
Lecę kleić pierogi
|
|
|
#2785 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
to powiedziała, że jestem głupia;-)---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#2786 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Happy Mum w sumie najlepsze było pod względem wyglądu tych spodni i jakości, ale tu akurat był jakiś problem z rozmiarami u mnie.Cytat:
super, że TŻ poczuł ruchy!Powodzenia na wizycie. Ja też dzisiaj idę do gina.Cytat:
Cytat:
Stwierdziłam, że trudno, nie będzie uczestniczyła w wybieraniu tych rzeczy, bo dostosować się do jej "planu" zakupów po porodzie nie wyobrażam sobie. ![]() Wiem, że ona chce dobrze i jest do czegoś innego przyzwyczajona - wszak jak się rodził mój mąż nie było takich rzeczy jak teraz. Po prostu nie opowiadam już o moich poszukiwaniach. Wózek zobaczy dopiero w użyciu. Cytat:
Chociaż również wydaje mi się, że to trochę dmuchanie na zimne ze strony lekarza, bo plan chyba nie jest jakoś szczególnie hardkorowy, no ale rozumiem też, na 100% nigdy lekarz nie zapewni że nie będzie problemów ciśnieniowych. Ja też stwierdziłam że sobie odpuszczę tego rodzaju wyjazdy, narty, a potem chodzenie po górach - co prawda z lekarzem o tym nie rozmawiałam, ale tak wolę, bo już kiedyś przed ciążą mi się robiło słabo niekiedy po zmianie wysokości. Ale brakuje mi tego. ![]() Cytat:
Myślałam, że to taka dość powszechna wiedza - zwłaszcza wśród młodych osób, bo rozumiem, że może starsza pani mogła mieć odrobinę inne podejście - że nie pije się w ogóle. |
||||||
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no ale coś w tym jest... ja np nie bardzo lubię gdy ktoś mi coś kupuje, bo często okazuje się, że był to nietrafiony zakup;/ moja mama np kupiła trochę ubranek i kilka już teraz wiem, że albo mi się nie podobają (nie przepadam za śpiochami...), albo sama bym nie wybrała. I teraz tak- wyrzucić nie pasuje, a zakładać to będzie męczarnia. Już lepiej byłoby jakby mnie na te zakupy zabrała no ale ona upatrzyła sobie, że będzie ubierać wnuczkę w sklepie, którego w Polsce (a przynajmniej w mojej okolicy) nie ma i kupuje u siebie...;/
1.09.2012 (...) i ślubuję Ci... Edytowane przez DobraDusza88 Czas edycji: 2016-04-06 o 09:55 |
|
|
|
|
#2788 |
|
Rozeznanie
|
U maluszka wszytsko ok
pani doktor wymownie spytała kiedy na zwolnienie idę, az sie wystarszylam ze cos jest nietak....ale mowi ze jest wszystko dobrze moze sie zdecyduje na zwolnienie w maju juz, jak beda upały juz bym sobie chciała chyba pospać dłużej, bo sypiam średnio ![]() Florencee, a Ty na ktora masz wizytę? Taka rutynowa? |
|
|
|
#2789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam wizytę dopiero 0 17 - w praktyce pewnie o 18 tam pójdę, bo znowu na pewno będą opóźnienia. Wizyta rutynowa, ciekawe czy zrobi usg, bo już w przyszłym tygodniu mam połówkowe, więc nie jest to jakieś niezbędne. |
|
|
|
|
#2790 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do pogrubionego, to mnie 2 lata temu zszokowała koleżanka, która na kilka dni przyleciała z UK i wybrałysmy się w kilka bab na obiad. Ona była wtedy w 6/7 miesiącu, ciąża bardzo widoczna i do obiadu zamówiła małe piwo. Mimo, że widziałam, że reszta dziewczyn mocno zaskoczona, to żadna się nie odezwała: jedyną "bezczelną" byłam ja, bo zapytałam jak to możliwe, że pije alkohol w ciąży. Na co ta oburzona odpowiedziała mi, że w Anglii takie piwo czy wino do obiadu nikogo nie dziwi u ciężarnych i to w Polsce jakies takie archaiczne poglądy panują Z drugiej strony - to niby jej ciąża, jej dziecko i jej sprawa...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

bo mój zwierzak jakbym go postawiła na balkonie, to by chyba ze strachu samobójstwo popełnił skacząc

<3

gratuluję córeczki 
), a w ostatnią sobotę na zakupach tak osłabłam, że zjadłam hamburgera z Burger Kinga.
Wcześniejsza wizyta w tego rodzaju fast foodzie też co najmniej pół roku temu.

nie wiem czy pogoda tak na mnie dziala czy co? U nas leje od poniedziałku :/ po prostu nie mam siły i Non stop bym spała , a jeszcze w weekend miałam tyle energii.

Happy Mum w sumie najlepsze było pod względem wyglądu tych spodni i jakości, ale tu akurat był jakiś problem z rozmiarami u mnie.
Myślałam, że to taka dość powszechna wiedza - zwłaszcza wśród młodych osób, bo rozumiem, że może starsza pani mogła mieć odrobinę inne podejście - że nie pije się w ogóle.