CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-21, 23:14   #931
Sunny20
Zadomowienie

Przekupka: 27 pkt / 100% pozyt.
Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI

Wiesz, dla mnie jest to co najmniej dziwne, że tylu osobom pisze PW, a na Targowisku jakoś jej nie widać.
Stary 2007-11-21, 23:19   #932
Mirianka
Zakorzenienie

Przekupka: 111 pkt / 100% pozyt.

Sunny swoje podejrzenia na razie musimy zachować Ja osobiście apeluję tylko o rozsądek, wszelkie watpliwosci zwłąszcza związane z "tą"osoba dawać na PW do Virtual lub na BL jesli się potwierdzają (jak wyżej...), bo to jakis bumernag jest
Ja mam swoje podejrzenia w miarę "unormowane" dzięki wielu czynnikom składającym się na obraz ( co nieco mi znanej...) "Rosy_cha" ale na razie wolałabym o nich milczeć
Także jak macie coś do dodania piszcie, będziemy się starali weryfikować to jak najszybciej
(Virtual wybacz ze pisze w Twoim imieniu na Twoim polu )

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-21, 23:24   #933
agusiaAA 19
Rozeznanie

Przekupka: 30 pkt / 100% pozyt.

Zdarzalo mi sie patrzec na liste osob dostepnych na targowisku i byla ale nigdy nie odezwala sie na zadnym watku sprawdzilam w wyszukiwarce. Wydaje mi sie,ze najpierw patrzy kto ma co ciekawego do wymiany a potem nagabuje na pv i liczy na naiwnego.
agusiaAA 19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-21, 23:38   #934
ana761
Zakorzenienie

Przekupka: 206 pkt / 100% pozyt.
GG do ana761
Red face Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI

DZIEKUJE!!!!!!!!!! to dalo mi do zastanowienia!!! ----- bo jakoś wcześniej o NAIWNA nic nie sprawdzałam ot ktoś chce sie zamienic tyle------ teraz bedę strożniejsza!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!:ehem :
Cytat:
Napisane przez agusiaAA 19 Pokaż wiadomość
Zdarzalo mi sie patrzec na liste osob dostepnych na targowisku i byla ale nigdy nie odezwala sie na zadnym watku sprawdzilam w wyszukiwarce. Wydaje mi sie,ze najpierw patrzy kto ma co ciekawego do wymiany a potem nagabuje na pv i liczy na naiwnego.

Gdzie jest cierpliwość i pokora, tam nie ma ani gniewu, ani zamętu......
ana761 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-21, 23:53   #935
agusiaAA 19
Rozeznanie

ana761 najlepiej tak zrobic jesli ktos odzywa sie na pv a nie kojarzysz tego nicka to sprawdz czy mial załozone swoje watki i nie ma za co trzeba uwazac pozdrawiam serdecznie
agusiaAA 19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-22, 08:28   #936
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Przekupka: 195 pkt / 99% pozyt.

Oznajmiam wszem i wobec ze Nokra6 jako klon Katarzyny Hill zostala zabanowana.
Apeluje rowniez aby KAZDA podejrzana sytuacje (proponowanie wymian na PW, gg czy mailem) zglaszac mi na PW. Dla niewtajemniczonych podsylam watek o Pani Hill http://www.wizaz.pl/forum/showthread...tarzyn%2A+hill

Edytowane przez virtual_reality
Czas edycji: 2007-11-22 o 12:58 Powód: edycja
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-22, 08:46   #937
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

Przekupka: 159 pkt / 100% pozyt.

Haha, do mnie norka6 też się odezwała.
Oczywiście odesłałam ją do wątku, a ona dalej swoje.
Napisała, że jest z Krakowa i że chętnie się umówi na wymianę osobistą. W sumie to teraz się tak zastanawiam, jak ona chciała mnie oszukać w trakcie wymiany osobistej?
No ale nic, ważne, że i tak jej się nie udało.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-22, 09:11   #938
nargothrond
Rozeznanie

Przekupka: 28 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez ana761 Pokaż wiadomość
DZIEKUJE!!!!!!!!!! to dalo mi do zastanowienia!!! ----- bo jakoś wcześniej o NAIWNA nic nie sprawdzałam ot ktoś chce sie zamienic tyle------ teraz bedę strożniejsza!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!:ehem :
To tak samo jak ja. Gdybym nie czytała wcześniej tego wątku (bardzo dobrze, że istnieje) pewnie wymieniłabym się i przez gg. Ale ze mnie naiwniaczka
nargothrond jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-22, 13:05   #939
Kasiulka22
Zakorzenienie

Trzeba mieć niesamowity tupet, żeby po takich aferach, które wywołała i zwyczajnym złodziejstwie, nadal proponować "wymiany". Powinna już dawno zaszyć się w ciemnej "norce" i nie wychylać się.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-22, 13:32   #940
marea
Wtajemniczenie

Wiecie dziewczyny ja dokonalam wymianki z Norka6. Poprosilam ja o wysylke pierwsza i dostalam od niej kosmetyki..coprawda 2 rzeczy byly przeterminowane ale przeprosila i prosila o odeslanie i zrekompensowanie tegoz innymi kosmetykami..co jest akurat w toku. kwestia zadowolenia z kosmetykow i ich przyydatnosci dla mojej osoby to inna kwestia ale nie moge stanowczo napisac azeby mnie oszukala chociaz faktycznie kwestia nie posiadania watku i pisania jedynie privow od poczatku mi sie nie podobala...;/
marea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-22, 13:59   #941
virtual_reality

Puntk 6 regulaminu:
Posty namawiające do rozpoczęcia prywatnej korespondencji będą usuwane; uprasza się prowadzić całą korespondencję na forum, a mailem przekazywać sobie jedynie dane adresowe.

Trzymajmy sie tego! Regulamin nie jest od nakladania barier ale chroni nas przed takimi wlasnie sytuacjami.

Jeszcze raz apeluje! Nie wymieniamy sie poza wizazem oraz na PW!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-22, 18:47   #942
aneczka_1984
Wtajemniczenie

Przekupka: 22 pkt / 100% pozyt.

Dziewczyny do mnie też norka6 się odzywała na gg i pw. Eh co za bezczelność... Pisała, że jest z Krakowa i że może się spotkać i wymienić...
Stary 2007-11-25, 08:21   #943
Basia39
Zakorzenienie

Przekupka: 137 pkt / 99% pozyt.

Przepraszam, że piszę w tym wątku, ale żadnego innego, gdzie można byłoby się wypowiedzieć na temat nieprawidłowości na targowisku nie mamy, a ten o takich sytuacjach przecież m.in. traktuje.

Sprawa dotyczy przestrzegania regulaminu, a właściwie jego jego wybiórczego egzekwowania przez moderatora.

*9 listopada 2007
*Givenchy Extravagance d'Amarige, Escada Magnetism, YR Rose Absolue oraz kosmetyki*
– mój wątek, zwrócenie uwagi przez moderatora, iż Zorac i Atreferm to kosmetyki na receptę, kosmetyki natychmiast usuwam – mimo to efektem są punkty karne, ostrzeżenie do dzienniczka pt. wymiana środkami na receptę.

*28 września 2007
Retin A i inne....
– mimo, iż nazwa kosmetyku na receptę widnieją w tytule wątku zero reakcji moderatora, przyzwoleni na wymianę, zero punktów karnych i wpisu w dzienniczku.

* 21 listopada 2007 – aktualna aukcja
Atrederm, SVR, Humektan, Passion Dance, Viper, Samoopalacze, podkłady...
– mimo, iż nazwa kosmetyku na receptę widnieją w tytule wątku zero reakcji moderatora, przyzwoleni na wymianę, zero punktów karnych i wpisu w dzienniczku.

Proszę mi wytłumaczyć jak to jest, że jednym za to samo przewinienie z mety wpisuje się do dzienniczka ostrzeżenie, a drugim nie zwraca się nawet uwagi? Trudno mi raczej uwierzyć w kolejne przeoczenie, skoro w moim kramiku udało się dostrzec pośród perfum i innych kosmetyków te dwa niedozwolone kosmetyki, to raczej trudno ich nie dostrzec u innych, u których figurują w tytule aukcji i to jak wół na samym początku.

Zwracając na ten fakt uwagę nie chodzi mi o to, by paluchem wskazać komu moderator powinien jeszcze wpisać uwagę do dzienniczka, bo to nie moja rola i żadnej satysfakcji mi to nie sprawi (nie chciałabym być źle zrozumiana), ale o FAKT, że moderator nie jest osobą obiektywną i stosuje regulamin wg. własnego widzimisie, a to budzi poczucie niesprawiedliwości. Tak bo w świetle tych faktów uważam, że zostałam potraktowana niesprawiedliwie, a zastosowana kara była nieadekwatna do przewinienia (mimo, iż natychmiast usunęłam kosmetyki, bo naprawdę wystarczyło tylko zwrócenie uwagi dostałam wpis do dzienniczka i punkty karne).

Mam na swoim koncie 165 pozytywnych komentarzy, na które ciężko zapracowałam, wymian do których zawsze podchodziłam bardzo rzetelnie, więc nie bardzo naprawdę rozumiem skąd nagle tak ostra nieadekwatna do sytuacji reakcja ze strony moderatora w stosunku akurat do mnie?

Mam nadzieję, że to nie będzie pytanie retoryczne.
Basia39 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-25, 08:43   #944
ennkaa
Zakorzenienie

Przekupka: 130 pkt / 100% pozyt.
GG do ennkaa

Cytat:
Napisane przez Basia39 Pokaż wiadomość

Ja też to niestety zauważyłam i ...odczułam. Założyłam wątek, który w zamierzeniu miał istnieć jeden dzień (wymiana konkretnych perfum tylko na te, które szukam , poza tym miałam stały wątek). Nie kłócę się bo faktycznie naruszyłam pewnie regulamin, ale nie było to nagminne czy ewidentne.Poza tym pilnuję żeby wątków faktycznie nie mnożyć.Wielokrotnie widziałam w wątkach innych dziewczyn wpisy moda "prosze nie mnożyć wątków, wątki łączę" i ani śladu wpisów w dzienniczku. I na pewno nie są to pojedyncze przypadki i nadal je znajduję/ Ja niestety od razu dostałam ostrzeżenie na PW ... no trudno. Dodam jeszcze, że w ogóle to, że takie ostrzeżenie nie wygasa nigdy z założenia jest też trochę dziwne. Rozumiem,ze chodzi o to, zeby nie spamować forum, ale za jedno przewinienie mieć "zabrudzony" profil niezależnie od tego czy się zastosowało do ostrzeżenia czy nie (tak jak Basia, która wycofała kosmetyki z wątku), to jakieś niewspółmierne.

Edytowane przez ennkaa
Czas edycji: 2007-11-25 o 09:09 Powód: Dopisek
ennkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-25, 09:24   #945
virtual_reality

Cytat:
Napisane przez Basia39 Pokaż wiadomość
Przepraszam, że piszę w tym wątku, ale żadnego innego, gdzie można byłoby się wypowiedzieć na temat nieprawidłowości na targowisku nie mamy, a ten o takich sytuacjach przecież m.in. traktuje.

Sprawa dotyczy przestrzegania regulaminu, a właściwie jego jego wybiórczego egzekwowania przez moderatora.

*9 listopada 2007
*Givenchy Extravagance d'Amarige, Escada Magnetism, YR Rose Absolue oraz kosmetyki*
– mój wątek, zwrócenie uwagi przez moderatora, iż Zorac i Atreferm to kosmetyki na receptę, kosmetyki natychmiast usuwam – mimo to efektem są punkty karne, ostrzeżenie do dzienniczka pt. wymiana środkami na receptę.

*28 września 2007
Retin A i inne....

* 21 listopada 2007 – aktualna aukcja
Atrederm, SVR, Humektan, Passion Dance, Viper, Samoopalacze, podkłady...

Proszę mi wytłumaczyć jak to jest, że jednym za to samo przewinienie z mety wpisuje się do dzienniczka ostrzeżenie, a drugim nie zwraca się nawet uwagi? Trudno mi raczej uwierzyć w kolejne przeoczenie, skoro w moim kramiku udało się dostrzec pośród perfum i innych kosmetyków te dwa niedozwolone kosmetyki, to raczej trudno ich nie dostrzec u innych, u których figurują w tytule aukcji i to jak wół na samym początku.

Zwracając na ten fakt uwagę nie chodzi mi o to, by paluchem wskazać komu moderator powinien jeszcze wpisać uwagę do dzienniczka, bo to nie moja rola i żadnej satysfakcji mi to nie sprawi (nie chciałabym być źle zrozumiana), ale o FAKT, że moderator nie jest osobą obiektywną i stosuje regulamin wg. własnego widzimisie, a to budzi poczucie niesprawiedliwości. Tak bo w świetle tych faktów uważam, że zostałam potraktowana niesprawiedliwie, a zastosowana kara była nieadekwatna do przewinienia (mimo, iż natychmiast usunęłam kosmetyki, bo naprawdę wystarczyło tylko zwrócenie uwagi dostałam wpis do dzienniczka i punkty karne).

Mam na swoim koncie 165 pozytywnych komentarzy, na które ciężko zapracowałam, wymian do których zawsze podchodziłam bardzo rzetelnie, więc nie bardzo naprawdę rozumiem skąd nagle tak ostra nieadekwatna do sytuacji reakcja ze strony moderatora w stosunku akurat do mnie?

Cytat:
Napisane przez ennkaa Pokaż wiadomość
Ja też to niestety zauważyłam i ...odczułam. Założyłam wątek, który w zamierzeniu miał istnieć jeden dzień (wymiana konkretnych perfum tylko na te, które szukam , poza tym miałam stały wątek). Nie kłócę się bo faktycznie naruszyłam pewnie regulamin, ale nie było to nagminne czy ewidentne.Poza tym pilnuję żeby wątków faktycznie nie mnożyć.Wielokrotnie widziałam w wątkach innych dziewczyn wpisy moda "prosze nie mnożyć wątków, wątki łączę" i ani śladu wpisów w dzienniczku. I na pewno nie są to pojedyncze przypadki i nadal je znajduję/ Ja niestety od razu dostałam ostrzeżenie na PW ... no trudno. Dodam jeszcze, że w ogóle to, że takie ostrzeżenie nie wygasa nigdy z założenia jest też trochę dziwne. Rozumiem,ze chodzi o to, zeby nie spamować forum, ale za jedno przewinienie mieć "zabrudzony" profil niezależnie od tego czy się zastosowało do ostrzeżenia czy nie (tak jak Basia, która wycofała kosmetyki z wątku), to jakieś niewspółmierne.
Czarna lista nie jest miejscem na takie posty, skoro to jakis problem, sama utorzylam watek, prosze bardzo. Zapraszam zainteresowanych.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...92#post5874292
Stary 2007-11-29, 07:06   #946
Dorota-Coco
Zakorzenienie

Przekupka: 288 pkt / 100% pozyt.

Dziewczyny, wczoraj na PW dostalam propozycje wymiany od niejakiej/go dzons, a kiedy odpisalam, ze owszem jestem zainteresowana, najpierw jednak prosze zainteresowanie wymiana okreslic w moim watku, to caly/a dzons zamilkl/a (mimo, ze zadalam sobie potem trud i sprawdzilam czy sie dzons logowal/a. Owszem, kilka razy)

Cos mi tu waniajet proba naciagania.
Dorota-Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-29, 09:53   #947
virtual_reality

Cytat:
Napisane przez Dorota-Coco Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wczoraj na PW dostalam propozycje wymiany od niejakiej/go dzons, a kiedy odpisalam, ze owszem jestem zainteresowana, najpierw jednak prosze zainteresowanie wymiana okreslic w moim watku, to caly/a dzons zamilkl/a (mimo, ze zadalam sobie potem trud i sprawdzilam czy sie dzons logowal/a. Owszem, kilka razy)

Cos mi tu waniajet proba naciagania.
Dorotko zaraz to sprawdze, dzieki za cynk
Stary 2007-11-29, 10:06   #948
Dorota-Coco
Zakorzenienie

Przekupka: 288 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez virtual_reality Pokaż wiadomość
Dorotko zaraz to sprawdze, dzieki za cynk
A przed chwila dzons/a napisala (znowu na PW- widocznie czyta watek dot.czarnej listy), ze nie wpisala sie bo nie jest zainteresowana wymiana...
Ciekawe, bo wczesniej byla tak zainteresowana, ze juz pisala na temat wysylki... Po czym na prosbe o wpis do watku nastala cisza.
Dorota-Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-01, 09:55   #949
marabi
Zakorzenienie

Przekupka: 240 pkt / 100% pozyt.

JA MAM PROBLEM Z DWOMA UŻYTKOWNICZKAMI:

_magdzia_ i Anja

Z _magdzia_ umawiałam się na wymiankę 11.09 i miała wysłać puder do mnie jako pierwsza z racji małej ilości przekupek... do tej pory go nie dostałam . Napisałam do niej PW i zrobiłam wpis w jej wątku. Ale nie odpowiedziała, mimo że loguje się na Wizażu .
Anja też miała wysłać rzeczy pierwsza z racji małej ilości przekupek na początku pażdziernika i do tej pory nie dostałam paczki i też wysłałam PW z zapytaniem i nie odpisała... logowała się ostatnio 17.11. Uznałam, że tej paczki już nie dostanę i wrzuciłam moje rzeczy z powrotem na wątek wymiankowy.

Na szczęście w obu przypadkach nie jestem stratna, bo miałam wysłać rzeczy, jak dostanę paczkę od nich!
Ostrzegam tylko inne Wizażanki przed wymiankami z nimi!

WYMIANKA: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=473753

SZUKAM: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=26870216

marabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-12-01, 10:19   #950
alorah
Zadomowienie

Przekupka: 66 pkt / 100% pozyt.

Dziewczyny jak to jest z reklamacjami ? Wizazanka mi pisze ze jeszcze nie doszła do niej moja paczka, a we wtorek miną dwa tygodnie Nie dość że wysłałam paczkę z opóźnieniem to jeszcze teraz taka sprawa...

Proszę o pomoc.

Proszę odpisuj u mnie.
alorah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-01, 10:23   #951
ennkaa
Zakorzenienie

Przekupka: 130 pkt / 100% pozyt.
GG do ennkaa

Cytat:
Napisane przez alorah Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z reklamacjami ? Wizazanka mi pisze ze jeszcze nie doszła do niej moja paczka, a we wtorek miną dwa tygodnie Nie dość że wysłałam paczkę z opóźnieniem to jeszcze teraz taka sprawa...

Proszę o pomoc.
A jaką przesyłkę nadałaś? Jeśli priorytet to po dwóch tygodniach reklamujcie. Ale jeszcze radziłabym sprawdzić na poczcie. Paczka do mnie leżała sobie spokojnie na poczcie dwa tygodnie i gdybym nie zadzwoniła leżałaby do tej pory. Poczta ma teraz okropny bałagan i opóźnienia, więc lepiej samemu sprawdzić. Mam nadzieję,ze po świętach im się poprawi bo juz tracę cierpliwość
Stary 2007-12-01, 10:23   #952
Basia39
Zakorzenienie

Przekupka: 137 pkt / 99% pozyt.

Cytat:

Proszę o pomoc.
Jeśli przesyłka nie dojdzie do adresata w terminie 14 dni od daty nadania (nie ma tu znaczenia, czy ekonomiczna, czy priorytetowa), po tym czasie powinnaś złożyć na poczcie reklamację (trzeba wziąść od nich specjalny druczek). No a potem czekać na dezyzję PP, czas oczekiwania na odpowiedź jest różny - średnio ok. 1 miesiąca. Mają ustawowo 14 dni na odpowiedź, ale zwykle po tych 14 dniach wysyłają pismo, iż termin odpowiedzi się wydłuży.
Basia39 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-01, 10:54   #953
astronomiczna.ania
Rozeznanie

Przekupka: 81 pkt / 100% pozyt.
GG do astronomiczna.ania

Cytat:

Proszę o pomoc.
alorah,
a może Wizażanka mieszka gdzieś w Pomorskiem?
Tamtejsza Poczta od jakiegoś czasu odnotowuje gigantyczne opóźnienia w wyniku wprowadzonych jakichś nowyc usprawnień .
Na przesyłkę z apteki internetowej z Elbląga czekałam 10 dni, mimo że paczka została przez nich nadana jako priorytetowa.
astronomiczna.ania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-01, 11:03   #954
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astronomiczna.ania Pokaż wiadomość
alorah,
Tamtejsza Poczta od jakiegoś czasu odnotowuje gigantyczne opóźnienia w wyniku wprowadzonych jakichś nowyc usprawnień .
Na przesyłkę z apteki internetowej z Elbląga czekałam 10 dni, mimo że paczka została przez nich nadana jako priorytetowa.
Wizażanka mieszka w podkarpackim To ja, ale wczoraj późnym popołudniem przesyłka do mnie dotarła po prawie 14 dniowym oczekiwaniu, po wysyłce listu poleconego.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-01, 11:26   #955
your Angel
czyli Endżi

Przekupka: 75 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez astronomiczna.ania Pokaż wiadomość
alorah,
Potwierdzam Kiedy niedawno stałam kolejce do okienka (jeden z oddziałów pocztowych w Gdańsku Głównym) miałam szansę usłyszeć (od wkurzonych interesantów), że w sortowni jest aktualnie 20 tys (słownie - dwadzieścia tysięcy) przesyłek, które czekają aż ktoś się nimi zajmie
Stary 2007-12-01, 19:40   #956
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Przekupka: 94 pkt / 100% pozyt.

Potwierdzam co do okręgu gdańskiego-nie ma rąk do pracy w paczkarniach-ja na paczkę z Warszawy czekałam 17 (!) dni - rzecz jasna priorytet. A najgorsza sortownia jest w Gdyni-tam trafia wiele paczek zanim jeszcze trafią do gdańskich urzędów pocztowych. I czekają często około 10 dni aż ktoś je weźmie do ręki. Nadzieja jest w nowej sortowni koło Pruszcza gdańskiego...
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-03, 08:51   #957
ana761
Zakorzenienie

Przekupka: 206 pkt / 100% pozyt.
GG do ana761
Wink Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI

tak, tylko nadzieja nam została-- chodź w tej nowej sortowni na 18 bram wjazdowych (odbiorczych ) pracuje na zmnie 4 ludzi!!!!!
Cytat:
Napisane przez sylwia.gda Pokaż wiadomość
Potwierdzam co do okręgu gdańskiego-nie ma rąk do pracy w paczkarniach-ja na paczkę z Warszawy czekałam 17 (!) dni - rzecz jasna priorytet. A najgorsza sortownia jest w Gdyni-tam trafia wiele paczek zanim jeszcze trafią do gdańskich urzędów pocztowych. I czekają często około 10 dni aż ktoś je weźmie do ręki. Nadzieja jest w nowej sortowni koło Pruszcza gdańskiego...

Gdzie jest cierpliwość i pokora, tam nie ma ani gniewu, ani zamętu......
ana761 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-11, 05:52   #958
1stLaDy
Wtajemniczenie

Przekupka: 24 pkt / 96% pozyt.

witam.

zostalam perfidnie oszukana przez uzytkowniczke o nicku: _Koniczynka_

wyslalam jej moje umowione 15gazet co mialo wartosc ok 5x15+12=87zl, wiec nie tak malo nawet gdyby odjac to ze gazetki byly raz przeczytane to i tak jest duzo

_Koniczynka_ miala mi odeslac 5 par kolczykow hand made

czekalam i czekalam.najpierw wykrecala sie zlamana noga meza,co zrozumialam i powiedzialam jej ze moge czekac dlugo bo rozumiem sytuacje.

co jakis czas przypominalam jednak o kolczykach.kontakt sie urwal...zadnych odpowiedzi na moje prosby mimo ze bezczelnie przesiadue na wizazu i prowadzi wymianki z innymi!

od czasu mojej przesylki minely 4 miesiace...

ostrzegam wszystkich przed ta oszustka.niech Was nie zmyli moje drogie jej 47 przekupek...

poradzcie co robic z ta sytuacja

171cm
1stLaDy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-11, 10:27   #959
_Novotna_
Wtajemniczenie

Przekupka: 22 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez d'ou vient le vent Pokaż wiadomość
Dziewczyny uwaga - zalecam ostroznosc. Wlasnei zostalam zaczepiona przez znana na wizazu i czestot tu powracajaca oszustke - trancegirl/ilove ibiza/dagnyxx, rosa cha czy jak tam jescze sie przedstawia. Danych nie moge podac ale nr GG to 1495713 - sepi na gadu gadu kosmetyki i byc moze znowu pojawi sie na wizazu (o ile juz nie dziala). Juz raz zostalam przez nia naciagnieta i niegdy tego nie zapomne Bardzo prosze uwazajcie!

Na zyczenie moderatorki uzupelniam wpis - oszutska przedstawia sie jako OLA z okolic Lublina (nie sa to prawdziwe dane - przynajmniej imie bo adres potem musi podac wlasciwy). Jeszcze raz zalecam ostroznosc!

Nat
Chciałam powiedzieć ze jako niedoświadczona osoba wymieniłam sie z ta dziewczyna,tzn ona zaczepila mnie na gg i chciała kosmetyki zmojego watku, potem poprosilam ja zeby podała linka do swojego watku i powiedziala ze nie miała. Takze zgodziłam sie na wymiane przez gg ale to ona pierwsza wysłała do mnie paczke, ale zdziwilo mnie ze posiadala tyle roznych podkladow diora, maca itp, a interesuja ja wlasnie kosmetyki loreala i inne. No moja wymianka z nia przebiegla bez probleow , ale po przeczytaniu ze jest to slynna oszustka obawiam sie ze podklad revlona ktory mi przyslala moze zostal nieuczciwie 'wycyganione' od Wizażanek....
Stary 2007-12-11, 11:55   #960
ukrycior
Zakorzenienie

Przekupka: 83 pkt / 100% pozyt.

Ja również wymieniałam się z tą wizażanką (_Koniczynka_). Muszę przyznać, ze także bardzo długo czekałam na przesyłkę, wizażanka wymawiała się przeprowadzką. W końcu kolczyki dotarły, więc może i tu tak będzie, aczkolwiek 4 miesiące to wg. mnie gruba przesada!!! Jeśli nie odpowiada na Twoje PW, możeMod coś zadziała?
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości