![]() |
#931 |
Zadomowienie
|
Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI
Wiesz, dla mnie jest to co najmniej dziwne, że tylu osobom pisze PW, a na Targowisku jakoś jej nie widać.
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
Sunny swoje podejrzenia na razie musimy zachować
![]() ![]() ![]() Ja mam swoje podejrzenia w miarę "unormowane" dzięki wielu czynnikom składającym się na obraz ( co nieco mi znanej...) "Rosy_cha" ale na razie wolałabym o nich milczeć ![]() Także jak macie coś do dodania piszcie, będziemy się starali weryfikować to jak najszybciej ![]() (Virtual wybacz ze pisze w Twoim imieniu na Twoim polu ![]() ![]()
![]() |
#933 |
Rozeznanie
|
Zdarzalo mi sie patrzec na liste osob dostepnych na targowisku i byla ale nigdy nie odezwala sie na zadnym watku sprawdzilam w wyszukiwarce. Wydaje mi sie,ze najpierw patrzy kto ma co ciekawego do wymiany a potem nagabuje na pv i liczy na naiwnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
![]()
DZIEKUJE!!!!!!!!!! to dalo mi do zastanowienia!!! ----- bo jakoś wcześniej o NAIWNA nic nie sprawdzałam ot ktoś chce sie zamienic tyle------ teraz bedę strożniejsza!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]()
![]() |
#935 |
Rozeznanie
|
ana761 najlepiej tak zrobic jesli ktos odzywa sie na pv a nie kojarzysz tego nicka to sprawdz czy mial załozone swoje watki i nie ma za co trzeba uwazac pozdrawiam serdecznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Oznajmiam wszem i wobec ze Nokra6 jako klon Katarzyny Hill zostala zabanowana.
Apeluje rowniez aby KAZDA podejrzana sytuacje (proponowanie wymian na PW, gg czy mailem) zglaszac mi na PW. Dla niewtajemniczonych podsylam watek o Pani Hill http://www.wizaz.pl/forum/showthread...tarzyn%2A+hill Edytowane przez virtual_reality Czas edycji: 2007-11-22 o 12:58 Powód: edycja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Haha, do mnie norka6 też się odezwała.
Oczywiście odesłałam ją do wątku, a ona dalej swoje. Napisała, że jest z Krakowa i że chętnie się umówi na wymianę osobistą. W sumie to teraz się tak zastanawiam, jak ona chciała mnie oszukać w trakcie wymiany osobistej? No ale nic, ważne, że i tak jej się nie udało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
Przekupka: 27 pkt / 100% pozyt.
|
Trzeba mieć niesamowity tupet, żeby po takich aferach, które wywołała i zwyczajnym złodziejstwie, nadal proponować "wymiany". Powinna już dawno zaszyć się w ciemnej "norce"
![]()
![]() |
#940 |
Wtajemniczenie
|
Wiecie dziewczyny ja dokonalam wymianki z Norka6. Poprosilam ja o wysylke pierwsza i dostalam od niej kosmetyki..coprawda 2 rzeczy byly przeterminowane ale przeprosila i prosila o odeslanie i zrekompensowanie tegoz innymi kosmetykami..co jest akurat w toku. kwestia zadowolenia z kosmetykow i ich przyydatnosci dla mojej osoby to inna kwestia ale nie moge stanowczo napisac azeby mnie oszukala chociaz faktycznie kwestia nie posiadania watku i pisania jedynie privow od poczatku mi sie nie podobala...;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
|
Puntk 6 regulaminu:
Posty namawiające do rozpoczęcia prywatnej korespondencji będą usuwane; uprasza się prowadzić całą korespondencję na forum, a mailem przekazywać sobie jedynie dane adresowe. Trzymajmy sie tego! Regulamin nie jest od nakladania barier ale chroni nas przed takimi wlasnie sytuacjami. Jeszcze raz apeluje! Nie wymieniamy sie poza wizazem oraz na PW! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny do mnie też norka6 się odzywała na gg i pw. Eh co za bezczelność... Pisała, że jest z Krakowa i że może się spotkać i wymienić...
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, że piszę w tym wątku, ale żadnego innego, gdzie można byłoby się wypowiedzieć na temat nieprawidłowości na targowisku nie mamy, a ten o takich sytuacjach przecież m.in. traktuje.
Sprawa dotyczy przestrzegania regulaminu, a właściwie jego jego wybiórczego egzekwowania przez moderatora. *9 listopada 2007 *Givenchy Extravagance d'Amarige, Escada Magnetism, YR Rose Absolue oraz kosmetyki* – mój wątek, zwrócenie uwagi przez moderatora, iż Zorac i Atreferm to kosmetyki na receptę, kosmetyki natychmiast usuwam – mimo to efektem są punkty karne, ostrzeżenie do dzienniczka pt. wymiana środkami na receptę. *28 września 2007 Retin A i inne.... – mimo, iż nazwa kosmetyku na receptę widnieją w tytule wątku zero reakcji moderatora, przyzwoleni na wymianę, zero punktów karnych i wpisu w dzienniczku. * 21 listopada 2007 – aktualna aukcja Atrederm, SVR, Humektan, Passion Dance, Viper, Samoopalacze, podkłady... – mimo, iż nazwa kosmetyku na receptę widnieją w tytule wątku zero reakcji moderatora, przyzwoleni na wymianę, zero punktów karnych i wpisu w dzienniczku. Proszę mi wytłumaczyć jak to jest, że jednym za to samo przewinienie z mety wpisuje się do dzienniczka ostrzeżenie, a drugim nie zwraca się nawet uwagi? Trudno mi raczej uwierzyć w kolejne przeoczenie, skoro w moim kramiku udało się dostrzec pośród perfum i innych kosmetyków te dwa niedozwolone kosmetyki, to raczej trudno ich nie dostrzec u innych, u których figurują w tytule aukcji i to jak wół na samym początku. Zwracając na ten fakt uwagę nie chodzi mi o to, by paluchem wskazać komu moderator powinien jeszcze wpisać uwagę do dzienniczka, bo to nie moja rola i żadnej satysfakcji mi to nie sprawi (nie chciałabym być źle zrozumiana), ale o FAKT, że moderator nie jest osobą obiektywną i stosuje regulamin wg. własnego widzimisie, a to budzi poczucie niesprawiedliwości. Tak bo w świetle tych faktów uważam, że zostałam potraktowana niesprawiedliwie, a zastosowana kara była nieadekwatna do przewinienia (mimo, iż natychmiast usunęłam kosmetyki, bo naprawdę wystarczyło tylko zwrócenie uwagi dostałam wpis do dzienniczka i punkty karne). Mam na swoim koncie 165 pozytywnych komentarzy, na które ciężko zapracowałam, wymian do których zawsze podchodziłam bardzo rzetelnie, więc nie bardzo naprawdę rozumiem skąd nagle tak ostra nieadekwatna do sytuacji reakcja ze strony moderatora w stosunku akurat do mnie? Mam nadzieję, że to nie będzie pytanie retoryczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
Przekupka: 130 pkt / 100% pozyt.
|
Ja też to niestety zauważyłam i ...odczułam. Założyłam wątek, który w zamierzeniu miał istnieć jeden dzień (wymiana konkretnych perfum tylko na te, które szukam , poza tym miałam stały wątek). Nie kłócę się bo faktycznie naruszyłam pewnie regulamin, ale nie było to nagminne czy ewidentne.Poza tym pilnuję żeby wątków faktycznie nie mnożyć.Wielokrotnie widziałam w wątkach innych dziewczyn wpisy moda "prosze nie mnożyć wątków, wątki łączę" i ani śladu wpisów w dzienniczku. I na pewno nie są to pojedyncze przypadki i nadal je znajduję/ Ja niestety od razu dostałam ostrzeżenie na PW ... no trudno. Dodam jeszcze, że w ogóle to, że takie ostrzeżenie nie wygasa nigdy z założenia jest też trochę dziwne. Rozumiem,ze chodzi o to, zeby nie spamować forum, ale za jedno przewinienie mieć "zabrudzony" profil niezależnie od tego czy się zastosowało do ostrzeżenia czy nie (tak jak Basia, która wycofała kosmetyki z wątku), to jakieś niewspółmierne.
...Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było... Edytowane przez ennkaa Czas edycji: 2007-11-25 o 09:09 Powód: Dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 | ||
|
Cytat:
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...92#post5874292 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wczoraj na PW dostalam propozycje wymiany od niejakiej/go dzons, a kiedy odpisalam, ze owszem jestem zainteresowana, najpierw jednak prosze zainteresowanie wymiana okreslic w moim watku, to caly/a dzons zamilkl/a (mimo, ze zadalam sobie potem trud i sprawdzilam czy sie dzons logowal/a. Owszem, kilka razy)
Cos mi tu waniajet proba naciagania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
A przed chwila dzons/a napisala (znowu na PW- widocznie czyta watek dot.czarnej listy), ze nie wpisala sie bo nie jest zainteresowana wymiana...
Ciekawe, bo wczesniej byla tak zainteresowana, ze juz pisala na temat wysylki... Po czym na prosbe o wpis do watku nastala cisza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
Przekupka: 240 pkt / 100% pozyt.
|
JA MAM PROBLEM Z DWOMA UŻYTKOWNICZKAMI:
_magdzia_ i Anja Z _magdzia_ umawiałam się na wymiankę 11.09 i miała wysłać puder do mnie jako pierwsza z racji małej ilości przekupek... do tej pory go nie dostałam ![]() ![]() Anja też miała wysłać rzeczy pierwsza z racji małej ilości przekupek na początku pażdziernika i do tej pory nie dostałam paczki ![]() Na szczęście w obu przypadkach nie jestem stratna, bo miałam wysłać rzeczy, jak dostanę paczkę od nich! Ostrzegam tylko inne Wizażanki przed wymiankami z nimi! ![]()
![]() |
#950 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak to jest z reklamacjami ? Wizazanka mi pisze ze jeszcze nie doszła do niej moja paczka, a we wtorek miną dwa tygodnie
![]() ![]() ![]() Proszę o pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
Przekupka: 130 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
Jeśli przesyłka nie dojdzie do adresata w terminie 14 dni od daty nadania (nie ma tu znaczenia, czy ekonomiczna, czy priorytetowa), po tym czasie powinnaś złożyć na poczcie reklamację (trzeba wziąść od nich specjalny druczek). No a potem czekać na dezyzję PP, czas oczekiwania na odpowiedź jest różny - średnio ok. 1 miesiąca. Mają ustawowo 14 dni na odpowiedź, ale zwykle po tych 14 dniach wysyłają pismo, iż termin odpowiedzi się wydłuży.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a może Wizażanka mieszka gdzieś w Pomorskiem? Tamtejsza Poczta od jakiegoś czasu odnotowuje gigantyczne opóźnienia w wyniku wprowadzonych jakichś nowyc usprawnień ![]() Na przesyłkę z apteki internetowej z Elbląga czekałam 10 dni, mimo że paczka została przez nich nadana jako priorytetowa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
Przekupka: 27 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#955 | |
czyli Endżi
Przekupka: 75 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#956 |
Wtajemniczenie
|
Potwierdzam co do okręgu gdańskiego-nie ma rąk do pracy w paczkarniach-ja na paczkę z Warszawy czekałam 17 (!) dni - rzecz jasna priorytet. A najgorsza sortownia jest w Gdyni-tam trafia wiele paczek zanim jeszcze trafią do gdańskich urzędów pocztowych. I czekają często około 10 dni aż ktoś je weźmie do ręki. Nadzieja jest w nowej sortowni koło Pruszcza gdańskiego...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
![]()
tak, tylko nadzieja nam została-- chodź w tej nowej sortowni na 18 bram wjazdowych (odbiorczych ) pracuje na zmnie 4 ludzi!!!!!
Cytat:
![]() |
![]() |
#958 |
Wtajemniczenie
|
witam.
zostalam perfidnie oszukana przez uzytkowniczke o nicku: _Koniczynka_ wyslalam jej moje umowione 15gazet co mialo wartosc ok 5x15+12=87zl, wiec nie tak malo nawet gdyby odjac to ze gazetki byly raz przeczytane to i tak jest duzo _Koniczynka_ miala mi odeslac 5 par kolczykow hand made czekalam i czekalam.najpierw wykrecala sie zlamana noga meza,co zrozumialam i powiedzialam jej ze moge czekac dlugo bo rozumiem sytuacje. co jakis czas przypominalam jednak o kolczykach.kontakt sie urwal...zadnych odpowiedzi na moje prosby mimo ze bezczelnie przesiadue na wizazu i prowadzi wymianki z innymi! od czasu mojej przesylki minely 4 miesiace... ostrzegam wszystkich przed ta oszustka.niech Was nie zmyli moje drogie jej 47 przekupek... poradzcie co robic z ta sytuacja ![]()
![]() |
#959 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
Ja również wymieniałam się z tą wizażanką (_Koniczynka_). Muszę przyznać, ze także bardzo długo czekałam na przesyłkę, wizażanka wymawiała się przeprowadzką. W końcu kolczyki dotarły, więc może i tu tak będzie, aczkolwiek 4 miesiące to wg. mnie gruba przesada!!! Jeśli nie odpowiada na Twoje PW, możeMod coś zadziała?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.