Panny Młode 2017 cz. 16 ! - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-06, 15:58   #1921
anlaya
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2017 cz. 16 !

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Moj Tz na pewno kupi po ślubie Crossa Ale on raczej z tych odpowiedzialnych powiedzialabym to motor bardziej terenowy więc po miescie by nie smigal. Niestety najczęściej wypadki motocyklistów to wina właśnie tych co nimi jeżdżą. Mlode chłopaki kupuje motory i gnają ponad setkę przez miasto.
Bardzo często tak się zdarza, akurat kuzyn jechał drogą z pierwszeństwem. I znam kilka przypadków, kiedy motocyklista nie był sprawcą wypadku. Ale ich szybka jazda to balansowanie między życiem a śmiercią. Niezależnie od winy - nie mają żadnych szans w starciu z innym pojazdem.
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 15:59   #1922
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Lecę smażyć wątróbkę fuuj

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 16:00   #1923
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
Bardzo często tak się zdarza, akurat kuzyn jechał drogą z pierwszeństwem. I znam kilka przypadków, kiedy motocyklista nie był sprawcą wypadku. Ale ich szybka jazda to balansowanie między życiem a śmiercią. Niezależnie od winy - nie mają żadnych szans w starciu z innym pojazdem.
Niestety . Bardzo to przykre. U mnie też był podobny wypadek i o ile dobrze pamiętam ktoś władował się z podporządkowanej, bo nie zauważył.
Stary 2016-04-06, 16:00   #1924
malgosiaw123
Zakorzenienie

Wiesz prawda jest taka ze nawet jeśli masz drogę z pierwszeństwem to i tak trzeba zachować szczegolna uwagę,bo właśnie trafi sie ktos taki kto przepisów nie przestrzega i wymusza pierwszeństwo. Ja mimo ze mam pierwszeństwo to i tak jeżdżę ostrożnie bo zawsze się boje ze mimo wszystko mi ktos wyjedzie. A nadmierną prędkość takiej ostrożności nie sprzyja właśnie.
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 16:01   #1925
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
W żadnym wypadku nie uważam, że to błaha sprawa i rozumiem rangę problemu, ale smutno mi to czytać, że się tak wszystkie zamartwiacie .

Ty już skończyłaś studia?
Kończę w czerwcu. Wtedy jeśli nadal będę bezrobotna na chyba serio dostane depresji...
Cytat:
Z depresją walczę od co najmniej roku... Odstawiłam tabletki około pół roku temu. I na razie nie jest najgorzej. Chociaż mam czasem straszne dołki...

Problemy ze znalezieniem pracy wiecie, jakie miałam. Wszędzie protekcja, a jak już otrzymywałam propozycje, to były to stawki poniżej godności człowieka i brak jakiejkolwiek stabilności. Teraz w pracy co prawda nie jest różowo, dużo obowiązków, i trudne sprawy, ale jakos daję radę.

14 CV to naprawdę nie jest dużo. Moja znajoma wysłała ponad 150 i odezwali się tylko z kilku miejsc. Ja wysłałam ok. 40, odezwali z 10, z 4 były żenujące propozycje. To nie jest kraj dla młodych ludzi najlepiej być studentem z 5-letnim doświadczeniem i orzeczeniem

Dostałam wiadomość, że mój kuzyn zginął wczoraj w wypadku motocyklowym, ktoś mu wyjechał z podporządkowananej, a on jechał po mieście 140 km/h ścigaczem. Miał 21 lat. Rok temu z kolei zmarł mój brat cioteczny, miał 25 lat, prawdopodobnie zatrucie dopalaczami... Strasznie to przykre. W takich chwilach myślę, że mam po co żyć i trzeba o to życie dbać. Bo jest bardzo kruche...
A kto u Ciebie ją zdiagnozował?
150 cv? o matko... u mnie w życiu nawet połowy bym nie uzbierała z ofert. Moje samopoczucie w 95% wzięło się właśnie z bezrobocia i czasu wolnego, gdzie myśle i zamartwiam się wszystkim, chociaż i tak nic to nie daje...
Strasznie smutna historia z tymi chłopakami
Cytat:
Moj Tz na pewno kupi po ślubie Crossa Ale on raczej z tych odpowiedzialnych powiedzialabym to motor bardziej terenowy więc po miescie by nie smigal. Niestety najczęściej wypadki motocyklistów to wina właśnie tych co nimi jeżdżą. Mlode chłopaki kupuje motory i gnają ponad setkę przez miasto.
My jeździmy na 600cie i też sobie czasem pozwalamy, ale trzeba wiedzieć gdzie i kiedy można. Często właśnie to nie jest ich wina, tylko ktoś samochodem wymusi pierwszeństwo, a motocyklista nawet przy 70 ma małe szanse. Chroni go tylko kask, a nie blacha jak w samochodzie...
Stary 2016-04-06, 16:02   #1926
malgosiaw123
Zakorzenienie

Odchodząc od motocyklistów u mnie byl wypadek gdzie facetowi odpiela sie przyczepa od tira i wjechala na sąsiedni pas.zmiatajac z drogi osobowy samochód.oczywiscie kierowca osobowego zginął na miejscu. Trudno czasem nie wierzyć w przeznaczenie. Akurat odpiela sie w momencie gdzie mijal sie z innym samochodem.
Stary 2016-04-06, 16:05   #1927
anlaya
Zakorzenienie

Nivea, lekarze zdiagnozowali. Przy czym to nie jest żadna ciężka depresja.

Wiecie co, ten kuzyn to był chrześniak mojej mamy, a ten, który zmarł rok temu - chrześniak mojego taty... Dziwny zbieg okoliczności.

Edytowane przez anlaya
Czas edycji: 2016-04-06 o 16:06
Stary 2016-04-06, 16:10   #1928
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Odchodząc od motocyklistów u mnie byl wypadek gdzie facetowi odpiela sie przyczepa od tira i wjechala na sąsiedni pas.zmiatajac z drogi osobowy samochód.oczywiscie kierowca osobowego zginął na miejscu. Trudno czasem nie wierzyć w przeznaczenie. Akurat odpiela sie w momencie gdzie mijal sie z innym samochodem.
Straszne
Stary 2016-04-06, 16:15   #1929
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Dobra dosyć już na dzisiaj tych strasznych tematów, dzisiaj wybitnie dołujące tematy były

No i zmieniając temat Nikt mi nie odpisywał co do noclegu (oczywiście już się stresowałam), a rezerwowałam wczoraj ok 17.. zadzwoniłam do kobiety a ona wyjechała i mi odpisze wieczorem ale mówiła, że na pewno pokój jest wolny jeszcze tylko 100 zł zaliczki chce czyli za 24 dni będziemy się lenić na Helu

Stary 2016-04-06, 16:15   #1930
malgosiaw123
Zakorzenienie

I wyobraźcie sobie ze przyczepa zdjela caly dach. Zostalo troche więcej niż podwozie. Tz jak pojechał do akcji to juz nastawiał sie na to,ze będzie ten człowiek bez glowy. Ale nie byl w ogole zmasakrowany.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Agnieszka ile będziecie płacić?
Stary 2016-04-06, 16:17   #1931
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:

Agnieszka ile będziecie płacić?
120 zł za dobę
Ale coś mówiła, że prawdopodobnie będzie 110 bo to też zależy jaki pokój wybraliśmy, a te niektóre były po 110

Stary 2016-04-06, 16:19   #1932
malgosiaw123
Zakorzenienie

Za osobę? :p
Stary 2016-04-06, 16:21   #1933
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Za osobę? :p
55 zł za osobę 110 za dobę za 2 os.

Stary 2016-04-06, 16:22   #1934
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
To jest porażka. Wymagania kosmos a stawka wiadomo jaka. Oszaleć można. A najgorzej że u mnie w ogóle mało ogłoszeń na które mogę wysłać cv

Zawsze tak mówiłam jak ktoś się żalił na coś. Dopiero zrozumiałam te osoby jak sama tego doświadczyłam. Żałośnie to wygląda, wiem, ale coś mnie powstrzymuje, nie moge się ogarnąć

Niestety też tak mam. Jednego dnia jest ok, następnego d**pa. Czasami nawet w ciągu dnia humor mi się zmienia... I tak jak anka myślę o przyszłości, czy sobie poradzimy, czy będę w stanie być żoną, matką.
U mnie też ciężko z ogłoszeniami o pracę. Ostatnio było 5, to był max w ostanich latach. Teraz czekam na drugą szansę w inglocie. Wysyłam po 3-5x na te same oferty by w ogóle ktoś je zauważył.

Ja tak nigdy nie mowilam, ale wiele osób mi to mówiło... no ale jak coś zmienić? Czasem nie da się siłą woli i dzialaniem niczego zmienić. Robisz wszystko by mieć pracę ale nie oddzwaniaja, to co masz więcej zrobić? A jak ktoś bliski umrze?przecież nie przywróci się go działaniem do życia...

Najgorsze są myśli o przyszłości. "Jak ja sobie poradzę? Co jesli zwolnią mnie z pracy? Nie mamy kasy na mieszkanie. Nie mamy kasy na nic. Czy uda nam się wyżywić dzieci? Xzy w ogole uda mi sie zajść w ciaze?"... I wiele wiele więcej.
Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
To nie jest robienie z siebie ofiary. Jeśli pójdziesz do psychiatry (a możesz normalnie bez skierowania na nfz) to on Ci może dać skierowanie do psychologa normalnie na nfz.
Są konkretne przypadki kiedy dają ci na NFZ skierowanie do psychologa. Żeby dostać skierowanie do psychiatry twój lekarz rodzinny też musi widzieć w tobie to co ty widzisz, bo nie przepisze ci tego od tak. A u mnie ostatnio nie chcą nawet z bardzo wysokim ciśnieniem do kardiolog wysyłać.

pochwal się obraczkami jak odbierzesz
Cytat:
No wlasnie ja cie znam tylko ze zdjęć wiec dlatego widze podobieństwo a co do tego drugiego to byl jedyny pozytyw to chudnięcie :p ale stres mnie zezeral bo jadłam normalnie.
Może do zdjęć jest podobna
Na żywo wyglądam trochę inaczej , jak każdy

Ja to teraz mam problem. Nie jem więcej niż wcześniej, wiecej sie ruszam, a jednego dnia ważyłam 52,8 a następnego juz 54... :/
Cytat:
Dajcie spokój, kiedyś na bece z mamuś było pełno takich kwiatków... Najgorsze, że wiele kobiet w to wierzy i przekazuje się to z pokolenia na pokolenie. A potem do wózeczka czerwona wstążeczka

Z depresją walczę od co najmniej roku... Odstawiłam tabletki około pół roku temu. I na razie nie jest najgorzej. Chociaż mam czasem straszne dołki...

Dostałam wiadomość, że mój kuzyn zginął wczoraj w wypadku motocyklowym, ktoś mu wyjechał z podporządkowananej, a on jechał po mieście 140 km/h ścigaczem. Miał 21 lat. Rok temu z kolei zmarł mój brat cioteczny, miał 25 lat, prawdopodobnie zatrucie dopalaczami... Strasznie to przykre. W takich chwilach myślę, że mam po co żyć i trzeba o to życie dbać. Bo jest bardzo kruche...
Głupoty ludzie piszą,nie ma co wierzyć w takie głupoty. Jakoś moja siostra z chorą córką wymiotowała do 6 miesiąca, a siostra TŻ ze zdrową tylko na początku miała lekkie mdłości.

Jak się dostałaś do lekarza na nfz czy prywatnie? Chodziłam do psychiatry czy też psychologa? Jak to wygląda?

Bardzo mi przykro
Nie rozumiem takich facetów,mój były taki był. Wiedział ze nie lubię jak mi gada o szybkiej jeździe a ten nie "trzeba żyć z dnia na dzień. Jak kupie ścigacz to założę sobie pętle na szyję by po wypadku nie być inwalidą. Nie ważne jest długie życie, tylko korzystanie z niego,a czuje ze żyje dopiero jak jadę kolo 200km/h" do tej pory słyszę jego głos i myślę jakim był idiotą, dupkiem i egoista.

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 16:26   #1935
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_2612 Pokaż wiadomość
No właśnie ludzie są jacyś niechętni do współpracy takiej zdalnej czy na zlecenie... w zeszłym tygodniu wysłałam do ok. 30 potencjalnych klientów

Bo jako tako na etacie mi właśnie nie zależy, szukam pracy w międzyczasie to fakt, ale chciałabym właśnie mieć kilka osób które by mi coś zlecały albo chociaż pojedyncze rzeczy...

Może szukać nie umiem zleceń
Robisz strony internetowe od podstaw i masz paypala?
Stary 2016-04-06, 16:29   #1936
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
straszne. Trzeba uważać nawet jak ma się pierwszeństwo,bo inni mogą nie uważać
Cytat:
Wiesz prawda jest taka ze nawet jeśli masz drogę z pierwszeństwem to i tak trzeba zachować szczegolna uwagę,bo właśnie trafi sie ktos taki kto przepisów nie przestrzega i wymusza pierwszeństwo. Ja mimo ze mam pierwszeństwo to i tak jeżdżę ostrożnie bo zawsze się boje ze mimo wszystko mi ktos wyjedzie. A nadmierną prędkość takiej ostrożności nie sprzyja właśnie.
Moja siostra będąc w ciąży miała taki wypadek. Na szczęście prędkość ok 50km/h wiec oprócz samochodu do kasacji (przód był wgnieciony caly), to siostrze nic takiego się nie stało. Miała wybitą nogę tylko, przez wciskanie hamulca.
Cytat:
O shit. Masz rację. Trudno tu o przypadek...
Cytat:
:
No i zmieniając temat Nikt mi nie odpisywał co do noclegu (oczywiście już się stresowałam), a rezerwowałam wczoraj ok 17.. zadzwoniłam do kobiety a ona wyjechała i mi odpisze wieczorem ale mówiła, że na pewno pokój jest wolny jeszcze tylko 100 zł zaliczki chce czyli za 24 dni będziemy się lenić na Helu
Zazdroszczę. Też płaciła 100zł zaliczki w wakacje nad morzem polskim
Cytat:
55 zł za osobę 110 za dobę za 2 os.
Niewiele
Hotel czy domek z pokojami?

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2016-04-06, 16:40   #1937
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę. Też płaciła 100zł zaliczki w wakacje nad morzem polskim

Niewiele
Hotel czy domek z pokojami?
Tzn. w sumie to tak łazienka w pokoju jest co najwazniejsze

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Robisz strony internetowe od podstaw i masz paypala?
Nie mam paypala, a strony robię w obarciu na jakimś szablonie i dowolnie go modyfikuję w html, tak samo style css i pliki java...

Stary 2016-04-06, 16:46   #1938
anlaya
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się dostałaś do lekarza na nfz czy prywatnie? Chodziłam do psychiatry czy też psychologa? Jak to wygląda?
Byłam u neurologa, który od razu wkręcił mnie do psychiatry. Dostałam tylko delikatne tabletki - Sympranol w małej dawce i przychodziłam na kontrolę.
Stary 2016-04-06, 16:48   #1939
Edithh_21
Zakorzenienie

Hejka
Jestem po pracy to mogę z wami posiedzieć trochę
Edithh_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 16:53   #1940
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn. w sumie to tak łazienka w pokoju jest co najwazniejsze

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Nie mam paypala, a strony robię w obarciu na jakimś szablonie i dowolnie go modyfikuję w html, tak samo style css i pliki java...
Jednak nudny Hel . Na pewno będzie zaskakująco fajnie .

Udam, że zrozumiałam .

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Edithh_21 Pokaż wiadomość
Hejka
Jestem po pracy to mogę z wami posiedzieć trochę
Co słychać?
Stary 2016-04-06, 16:59   #1941
Edithh_21
Zakorzenienie

Cytat:

Co słychać?
Wszystko ok poza tym, że już mam dość swojej pracy i chciałabym ją zmienić. Wczoraj wysłałam cv do sklepu z biżuterią, który otwiera się w galerii, mam nadzieję, że się odezwą
Stary 2016-04-06, 17:02   #1942
endziS
Zadomowienie

właśnie jechał po mnie TŻ miałam okazję spędzić z nim dwa dni dłużej, ale kazałam mu wrócić do domu
endziS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 17:03   #1943
Ewelinatir
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez endziS Pokaż wiadomość
właśnie jechał po mnie TŻ miałam okazję spędzić z nim dwa dni dłużej, ale kazałam mu wrócić do domu
Dlaczego?
Ewelinatir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 17:05   #1944
endziS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewelinatir Pokaż wiadomość
Dlaczego?
posiedzę sobie smutna u siebie
Stary 2016-04-06, 17:08   #1945
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edithh_21 Pokaż wiadomość
Wszystko ok poza tym, że już mam dość swojej pracy i chciałabym ją zmienić. Wczoraj wysłałam cv do sklepu z biżuterią, który otwiera się w galerii, mam nadzieję, że się odezwą

A teraz gdzie pracujesz? za zmianę
Stary 2016-04-06, 17:11   #1946
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn. w sumie to tak łazienka w pokoju jest co najwazniejsze .
-hotel czy domek z pokojami?
-tak
Zabiłaś mnie
No łazienka najważniejsza w pokoju
Cytat:
Byłam u neurologa, który od razu wkręcił mnie do psychiatry. Dostałam tylko delikatne tabletki - Sympranol w małej dawce i przychodziłam na kontrolę.
Od specjalisty do specjalisty łatwiej się dostać.
Cytat:
Nie chcesz by przyjechał? Zrobi ci się lepiej jak nie będziesz sama

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2016-04-06, 17:15   #1947
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
-hotel czy domek z pokojami?
-tak
Zabiłaś mnie
No łazienka najważniejsza w pokoju

Od specjalisty do specjalisty łatwiej się dostać.

Wszak hotel to taki domek z pokojami

Lepiej ponarzekać i tż niech się głowi, czemu nie jest mile widziany.
Stary 2016-04-06, 17:18   #1948
endziS
Zadomowienie

Cytat:
nie wiem co mi jest najchętniej leżałabym cały dzień w łóżku i do nikogo się nie odzywała

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Lepiej ponarzekać i tż niech się głowi, czemu nie jest mile widziany.
jest mile widziany, miał tylko po mnie przyjechać i do niedzieli miałam zostać u niego, a tak bym siedziała z jego mamą , tylko mi jest strasznie głupio jechać i siedzieć im na głowie jak nie mam pracy..
Stary 2016-04-06, 17:21   #1949
Edithh_21
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz gdzie pracujesz? za zmianę
Od prawie 3 lat w kawiarni, ale nie jest tam ciekawie. Już długo długo szukam czegoś innego i nic.
Stary 2016-04-06, 17:22   #1950
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Znam to...

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości