|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
Wiecie co, z tym spaniem to po prostu karma wraca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U teściów to mam. A czym sie chwalić kwadratowa grafitowa parasolka I moskitiera 3 w 1 na gondole spacerowke i nosidełko Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak to jest z temperatura wody w tych basenach dla dzieci. Zastanawialismy sie z tz, zeby z Mlodym isc, ale sama nie wiem
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Malwi w basenie jest cieplejsza niz dla doroslych. Ale ogolnei na bssenie jest zimno wiec dla szczuplaczkow sie nie zaleca albo dla zmarzluchow bo problem z termoregulacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Rozeznanie
|
Oo widzę temat basenu
![]()
#396 |
Zakorzenienie
|
Dotka u nas tez coraz mniej drzemek w dzien i sa coraz krótsze. Ciezko sie ogarnac jak dziec laskawie przymknie oko na kwadrans.
Mieta znttm kształtem brzucha to np. U mnie i mojej siostry idealnie sie sprawdzilo ![]() Ja mialam brzuch maly i zgrabny ale jak sie później okazało bylo malo wod wiec to pewnie bylo powodem. Kasia duzo sily ![]() Czarna czyli kumulacja zlych nastrojow dzis u Was ![]() Kasia jaki parasol zamowilas? Ja mam moskitiere ale parasol na bank sie przyda Ewusia ale piekna waga Konradka ![]() ![]() Dziewczyny mega wspolczuje zastojow ![]() Co do spania to właśnie trzeba wziąć jeszcze pod uwage spacer - moj potrafi przespać calusienki 2 - 2,5 godziny. Ja tam nie narzekam, wiadomo ze jakby dlzuej spal to na spokojnie bym wiecej rzeczy ogarnela ale z drugiej strony fajnie ze Maly coraz bardziej aktywny, ciekawy swiata ![]() ![]() Udalo sie zaliczyc spacer od 10 do 13 ledwo weszlismy do domu pogoda sie spitolila ale na jogging i tak ide ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
#397 |
Zakorzenienie
|
Karen ooo wracasz do biegania juz? Ja wlasnie TZta namówiłam i chcemy 3x w tygodniu wziąć mlodego na godzinkę, gdzie jedno z nas 30 minut idzie, drugie robi marszobieg, a potem zamiana.
My chyba znow machniemy ten plan http://www.zanimzjesz.pl/zdrowy-styl...poczatkujacych bo dla naszej dramatycznej kondycji powinien być spoko. A co do ogarniania, to jak mlody po takim marudnym dniu w koncu zasypia na 15 minut, to nie mam siły się z fotela nawet ruszyć ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
No, narzekałam na moje dziecko, a ona już 3h śpi! Ale to po szczepieniach takie cuda. Dobrze, że tylko tak reaguje na te szczepienia.
Karen, ja też karmię naprzemiennie, nie noszę nic uciskającego, tyle że może na boku śpię czasem, jak już się nie kontroluje w nocy.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2016-04-06 o 16:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
Nawet tak nie mów. To by było dopełnienie wszystkiego. |
![]() ![]() |
![]() |
#400 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ogólnie ten basen na który idziemy jest specjalnie dostosowany do zajęć z maluchami ![]() Cytat:
![]() W niedzielę idziemy na 11.30 ![]() Ja też się pilnuje żeby nie było zastojow ale i tak się trafiają... ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Temperatura wody tam gdzie idziemy na basen 34 stopnie ![]() A i ktoś się pytał o cenę kiedyś, no wiec jednorazowe wejście 39 zł kosztuje, można kupować karnety, im więcej wejść tym taniej, do 20 zł za wejście można zejść ![]() Ale na razie będziemy sprawdzać czy w ogóle Konradkowi się spodoba |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Dotka tak zaczelam biegac w tym tygodniu mama mnie wyciągnęła. Kondycja dramat ale bede walczyc
![]() ![]() Ruda u mnie spanie na boku z naciskiem na pierś sprawilo ze dostalam zastoju ![]() Mlody przy kapieli pierwszy raz nam taki koncert urządził ze prawie zemdlalam ze stresu caly czerwony darl sie w nieboglosy. Chyba sie przestraszył bo sam mocno kopnął nóżka i dosc sporo wody sie wylalo. Teraz cycamy mam nadzieje ze sie uspokoi Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
#402 |
Raczkowanie
|
No to moj szczuplaczek sie nie nadaje jeszcze na basen.
Wlasnie wrocilam z roweru bo nigdzie csly dzien nie wychodzilam, ale fajnie ptaki spiewaja! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
Keas, jak ma tendencję do marmurków, a ostatnio pisalas, ze tak, to bym odpuscila. Ja tez mialam taaakie plany, ze od 3-4 mca bede chodzic, no a raczej dluuugo na basen nie pojdziemy
![]() Karen no i ile bieglas? Ja teraz to nawet nie wiem czy bym tą minutę przebiegła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Rozeznanie
|
Wróciłam z fitnessu a moje dziecko zjada rękę (a mleko zostawiłam) i skarpety nałożone piętą w górę. Półtorej godziny mnie nie było....
#405 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zazdroszczę Wam biegania ![]() Ja ostatnio codziennie ćwiczę z Mel B, fajne ma krótkie i intensywne treningi, na długie nie mam czasu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Jeju, ależ wy jesteście aktywne. Mi średnio idzie odciąganie i jakoś nie widzę tyłu wyjść w tygodniu... głównie z tego powodu. Może spróbuję trochę więcej odciągać.
A któraś z nas robi tak, że głównie karmi piersią plus daje do tego trochę mm?
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na fitness chodzę raz w tygodniu tylko, chociaż teoretycznie mogłabym częściej bo odciagam mleko prawie codziennie, ale mam ciągle opory przed tym żeby Młody zbyt często z butli korzystał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się dziś dowiedziałam o fitnessie za 20 zł msc 5 spotkań. Ale jeszcze poczekam.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Wtajemniczenie
|
Ja juz teraz nie odciagam bo mi się nie chce. Jeśli nie zdążę dojechać jest mm ale przy tej pogodzie młody śpi im w wózku wiec jeszcze nie było potrzeby.
Ewa czemu masz opory przed butla? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Opory mam bo chcę żeby Młody jak najdłużej był karmiony piersią. Poza tym on strasznie koslawo je z butli i bardzo po tym ulewa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#414 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam kartę fit profit więc teoretycznie mogę wybierać w zajęciach i klubach. A w praktyce właśnie otworzyli klub 5 min na piechotę ode mnie także tak...
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Dotka szalu nie bylo z przerwami na marsz to jakies 20 minut...
Pieteusiowata u nas jest to samo - pod moja nieobecnośc Maly moze wsunac całą butle a jak wrócę to i tak jak szalony rzuca sie na cyca.. Ewusia tak, usnal przy cycu odlozylam do łóżeczka szumis i spi sobie ![]() Ruda ja tez właśnie yego odciagania nie lubie :/ w dzień z odciaganiem jest średnio dlatego teraz zaczelam odciagac rano po nocy zawsze szybko udaje sie butle zapelnic Magda wow jaka cena za fitness!!! 20 zl to jedno wejście kosztuje ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
#416 |
Zakorzenienie
|
Kasia, piątka, ja też tylko czekam do tych magicznych 6 mcy... i nie wiem czy wytrzymam. I też mam pokusę nie odciągać, tylko w razie W dać mm. O tyle wygodne, że mąż może zrobić tyle ile trzeba. A jak rozmrazam moje mleko a ona nie zje akurat, to mnie szlag trafia że się tak namęczyłam, a to trzeba wylać...
Karen, ja nawet w nocy czasem odciagałam. I właśnie rano, jak młoda jeszcze dosypiala. Bo potem czesto takie flaki że nie dawało rady... Poza tym na raty, po 30-40 ml.
#417 |
Zakorzenienie
|
Mojakaren nie jeszcze się boję
![]() Ewusia ja pilnuje tylko tego żeby tata dawał butle a mama tylko cyca. Ruda ja też mam taką laktacje że młody się naje ale żeby odciągnąć to omijam karmienie jednym cyckiem i daje tego samego. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Zakorzenienie
|
Karen 20 minut to i tak super!
Co do butli to ja w ogole nie odciagam po tym jak probowalam mlodemu butle dac i skonczylo sie to fiaskiem. Zazwyczaj jak wychodze to zdazam wrocic na karmienie. I kupie chyba Doidy kubeczek bo w nim wlasnie mozna id 4mca podawac dzieciom mleko i ponoc to lepsze niz butla. |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
U mnie na szczęście butlą jest ok. Nawet odpuscilam calmę, bo wcześniej bałam się że cycka odrzuci, ale chyba nie ma takiej opcji a z calmą się jednak dziecko męczyło. Teraz używam avent natural i też łatwo nie ma, a chyba woli to niż calmę.
I też mam tak, że może butle zjeść i za chwilę i cycka wciągnąć.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.