|
|
#1651 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rossmann cz. XXVIII
BB używam w weekendy, na zakupy do spożywczego, do klubu fitness i inne "nieformalne" wyjścia gdy się nie maluję, ale też nie chcę być sauté ![]() CC i Mat&Soft używam na codzień, bo mają lepsze krycie niż BB + puder transparentny żeby utrwalić. Oba lubię, ale ostatnio jakoś M&S lepiej na mnie wygląda. I mnie on nie ciemnieje, a przypudrować lekko muszę każdy podkład nawet mineralny.
|
#1652 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1654 | |
|
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
Cytat:
tych nie znam
|
|
#1656 |
|
Raczkowanie
|
cc bell to teraz moja jedyna pozycja na liscie zakupowej. Kupilam w poprzedniej promocji i mam już końcówkę. Mam też rimmel lf nude i ten też fajny jak potrzebuje pełnego krycia, choć kolor zdecydowanie ladniejszy z bell
|
|
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dzikiej nie ma, nie zwróciłam uwagi czy w Arkadii jest. Bo byłam tam raz i wiecej nie pójdę
|
|
#1658 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
Na Stawki pewnie też nie ma? O, pl. Bankowy chyba ma.
|
|
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Arkadia ma właśnie wiecej szaf, bo ma Eris wiec Bell tez powinni mieć. Na bankowym kiedyś nie było Bell, ale nie byłam tam od roku i mogło sie cos zmienić
Wysłane z iPad
|
#1660 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
Może się przejdę jutro. Ale jakby ktoś wiedział na bank, to będę wdzięczna.
|
|
|
|
|
#1661 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1662 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny
![]() Zauważyłam, ze w moim rossie pojawiła sie woda termalna w dużych butelkach. Wersja zwykła i z aloesem. Któraś z Was poleca, odradza? |
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I były z tego co pamiętam polecane, opłacają się na pewno jeśli ktoś używa takich specyfików.
|
|
#1665 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jaśniejszy jest BB. Ma też inną, bardziej kremową konsystencję niż CC.
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1667 |
|
Konto usunięte
|
Hej, polecicie jakiś ładny naturalnie wyglądający róż? Żeby nie był ani neonowy ani brzoskwiniowy ani ceglany ani brązowy
Po opakowaniu podobał mi się eveline bronzed roze ale nie było testera i nie wiem czy nie będzie zbyt brudny , chciałabym żeby wyglądał świeżo, i żeby też był matowy. Może jakiś z bourjois polecicie?
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Nigdy nie miałam pomadki z tej firmy, dlatego chcę wziąć chociaż jedną na próbę
|
|
|
|
#1670 |
|
Zadomowienie
|
Macie porównanie pomiędzy bazą pod podkład Rimmel Lasting Finish i różową z Bell Hypoallergenic?
|
|
|
|
#1671 | |
|
Raczkowanie
|
Rossmann cz. XXVIII
Cytat:
Jak masz gdzieś Hebe po drodze to tam też jest szafa Bell HA Ceny w Rossmannie ok. 0,50-1zł wyższe (przynajmniej w "moim" tak jest).
|
|
#1672 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
mnie zielona, mimo że nawilżająca, spowodowała osłabienie cery, strasznie mnie przesuszyła, więc do baz z bella już chyba w ogóle się nie zbliżę tym bardziej, że jakoś super nie kryła
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rimmel też ma dwie http://www.rossmann.pl/Produkt/Rimme...55047,1650,346 http://www.rossmann.pl/Produkt/Rimme...-ml,376944,346 Jedna z nich jest przezroczysta silikonowa, druga daje rozświetlenie, teraz tylko nie pamiętam która co ![]() Co do Bell ta Mat&Smooth jest delikatna, spektakularnie nie wygładza, matu też jakoś nie daje, taka sobie jest. Testując w drogerii ten Rimmel wydał mi się konkretniejszy. Ale musisz sprecyzować które z tych 4 chcesz porównać
Edytowane przez Make4Up Czas edycji: 2016-04-07 o 14:02 |
|
|
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
dziś kupiłam w CND odżywkę/mgiełkę z Aussie, za 14,99. nie wiem czy fajna, bo nigdy nie miałam
wzięłam tą wygładzającą, bo ostatnio mam mega pusz na głowie.
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W rossman możesz dostać fajne matowe z Wibo. Tu masz zdjęcia:http://www.agatabielecka.pl/2014/12/...ykow-wibo.html Albo może coś z Eris albo Bell. Ja lubię róże L'oreal- małe, kwadratowe i te nowe, mozaikowe. Ale one mają świecące drobinki. No i ja celuję w morelę/brzoskwinię. Ale mam takich parę bladych, różowych, matowych no i to głównie Catrice i Essence. Matowe ma też Yves Rocher. No chyba, że pojedyncze The Balm kupisz gdzieś on line. To też maty.
|
|
#1677 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nowa 100 też się ciekawie zapowiada. Nie są całkowicie matowe, dają leciutką satynę, nie jest to w żadnym razie błysk czy brokat.Catrice też ma w ofercie róże defining blush, ale to też przez internet, coś się wściekli i wszystkie róże wg ich strony są po niemieckiej stronie Brudnoróżowe- 20 i 80, a prawie niewidoczny to 100 (mi on kojarzy się bardziej z zabarwionym rozświetlaczem, lekko się błyszczy) Nie wiem czy są jeszcze w hebe czy naturze. Z bell te hypoalergenic, są znośne, ja miałam problem z kolorem. Dobrze napigmentowane. Jeszcze w biedrze jest stara wersja róży. I te też polecam. Do róży eveline przymierzałam się, ale one są słabiej napigmentowane i nie potrafiłam koloru wybrać. Testery róży Eveline są też w hebe. I z hebe polecam jeszcz róże P2.Ja zamiast loreala polecam Ci jeszcze popatrzeć na MF creme puff blush. Fajne kolorki takie lekko mleczne wszystkie i są one matowe, a raczej takie pudrowe. Z loreal raczej nic nie znajdziesz- wściekłe kolorki i z błyskiem , brokatem (nie jakimś wielkim czy widocznym ale jest) wibo- z kolorami smooth wear w sztucznym oświetleniu dziwne rzeczy się dzieją. W normalnym świetle są inne. Zależy od odcienia jak się kolor nakłada. Tępa warstwa lub bardziej kremowa. Dosyć dobrze napigmentowane, ale szybko schodzą. Normalne wydają się blush creme 1, 2. Rimmel ma jakieś jeszcze róże- ale nie wiem jak z pigmentacją, nie mogłam znaleźć testerów. Bourjois- ja mam do nich uraz, kamień a nie róż. Może mi się trafił felerny egzemplarz, ale od nich wolę już mineralne róże czy z golden rose. Nie wiem czy wśród nich są maty. Same testery to praktycznie kamień, nie da się nabrać na palec koloru. A patrzyłaś na róże mineralne? Można znaleźć dużo ich swatchy i są naprawdę wydajne.
|
|
|
|
|
#1678 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję dziewczyny, fajnie że się tak dokładnie rozpisałyście, zajdę jutro od razu do natury to się rozejrzę co tam mają.
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Bourjois to kamień, nie róż. Dlatego jak dla mnie szkoda na nie kasy.
Essence silky touch na ladymakeup dziś widziałam. A szafy Catrice są u mnie w kauflandzie i chyba można je też dorwać on line w drogeria coccolita i mintishop.
|
#1680 |
|
Wredny kotecek
|
Ja bardzo lubie róż my secret, brudny chłodny roz, bardzo naturalny i tani
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

Na Stawki pewnie też nie ma?

️