Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-06, 21:28   #931
agusiia69
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Mi wypisuje nawet rodzinny. Idź z wynikami krzywej. Powiedz ze czekasz na diabet. I musisz juz teraz to kontrolować
ok

Dziękuję dziewczyny na was zawsze można liczyć
Stary 2016-04-06, 21:30   #932
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
A może podjedź do poradni, powiedz, że to już 31 tydzień, ogólnie jaka sytuacja, poproś i może przyjmą od razu albo przynajmniej jakoś szybciej.

]

.

Dokladnie tak zrobiłam . Wizytę miałam w 2dni bez kolejki

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
ok

Dziękuję dziewczyny na was zawsze można liczyć

Agusia CHLEB PROBODY nie podwyzsza cukru . Pytaj w piekarniach. I zmień margarynę na maslo

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-04-06 o 21:31
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 21:37   #933
Miqesi
Wtajemniczenie

Laseczki, uwielbiam w ciąży chodzić do Rossmana !!

jeszcze dobrze nie doczłapałam do kolejki, a pani kasjerka już mnie woła: 'Pani w ciąży, zapraszam!'
tak to ja mogę zakupy robić

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 21:38   #934
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
a ja ze zmywaniem mam daleko dość kran i normalnie tak musze ręce wyciągać a przez brzuch nie mogę podejść blisko do zlewu
Ej, to super! Masz wymówkę, nie musisz zmywać!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 21:46   #935
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Dokladnie tak zrobiłam . Wizytę miałam w 2dni bez kolejki

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Agusia CHLEB PROBODY nie podwyzsza cukru . Pytaj w piekarniach. I zmień margarynę na maslo
Nie lubię margaryny

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość

jeszcze dobrze nie doczłapałam do kolejki, a pani kasjerka już mnie woła: 'Pani w ciąży, zapraszam!'
Mnie jeszcze nigdy nikt nie zawołał do kasy.. Chyba mam za mały brzuchol
Stary 2016-04-06, 21:50   #936
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja ze zmywaniem mam daleko dość kran i normalnie tak musze ręce wyciągać a przez brzuch nie mogę podejść blisko do zlewu
Musisz sobie wyciąć w meblach taki owal, jak mają biskupi z wielkimi brzuszyskami na ambonie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie i odetchnełam z ulgą bo ogólnie wszystko dobrze tylko to łożysko w III stopniu, przepływy w porządku, Ignaś ruchliwy i waży już 1831g
Lekarz powiedział że bardzo rzadko zdarza się sytuacja z takim łożyskiem ale może po prostu taka moja natura. Nadal pozostaje mi obserwacja i KTG, jakby coś było nie tak to szpital..
Szyjka długa i zamknięta wód płodowych dużo i główka w dole Chciałam fotkę 3d buźki ale mój syn nie dał się podejrzeć bo był pleckami do góry

Kochane bardzo bardzo dziękuję za wszystkie kciuki

ZUS bez zmian dzwoniłam dziś i z kontroli jeszcze nic nie przyszło.
Brawa za wizytę I żaden szpital, dotrwasz do czerwca, jak my wszystkie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Spelnilam dziś marzenie mojego Syna
Wybrał sobie świecące buty, zobaczył u jakiegoś kolegi z grupy i tez chciał mieć świecące :d
dla mnie nie są jakieś mega piękne, wybrałabym mu inne, ale już gdzieś od roku mam coraz mniej do powiedzenia w tej kwestii
najważniejsze że jemu się podobają i jest zadowolony. Chyba będzie w nich spał
No i prawidłowo. Chyba nie chciałabyś, aby Tobie też ktoś wybierał buty? Zna się chłopak na modzie

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Hej
Jestem już po wizycie. Dzisiaj krótka bez usg. Z szyjką wszystko w porządku. Teraz przed każdą wizytą mam robione ktg i dzisiaj nic tam nie wyszło, więc ok. Tylko ciągle trzyma mnie ten wirus, zatoki ciągle zapchane, kaszel i zapalenie ucha. Dzisiaj rano zrobiłam badanie na CRP i wyszło 60 więc gin stwierdziła że 2 tygodnie to już za długo mnie trzyma i znowu dostałam antybiotyk :/ No ale wole żeby już to przeszło na dobre bo cały marzec się męczę. Jak kaszle to mi tak brzuch się napina że się boję żeby z tego jakieś skurcze nie wyszły. Także będę go brała i oby już odpuściło.
Mam jeszcze smarować czoło i dekolt maścią kamforową. Używała któraś tej maści? To na noc najlepiej używać?
Dobrze, że z szyjką ok, a antybiotyk lepiej wziąć, żeby w końcu pozbyć się infekcji. Wszystko będzie dobrze

Cytat:
A ja trochę zaczęłam się martwić Jutro jadę do mojej lekarki po skierowanie do diabetologa, dzwoniłam w parę miejsc i w jednej przychodni przyjmą mnie w przyszłym tygodniu. Wiadomo już stosuję dietę cukrzycową, ale nie mam jak tego kontrolować.. Raz na jakiś czas pożyczam glukometr od znajomego, ale przecież nie mogę codziennie zużywać mu 4 pasków, bo sam przecież też potrzebuje. Rano zjadłam na śniadanie jasny chleb i cukier był wysoki a na kolację zjadłam chleb żytni, gdzie niby polecany jest dla cukrzyków, a też wynik był wysoki Po prostu boję się o maleństwo eh eh. Muszę Wam trochę ponarzekać
Może lepiej odpuścić pieczywo całkiem na jakiś czas.... Tutaj jest kilka mamuś cukrzycowych, na pewno pomogą. Dasz radę, ważne, aby działać

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość

Ale mam ostatnio apetyt, zawsze mi dopisywał, ale teraz jeszcze większy głodomor ze mnie. Mąż zrobił kanapki na kolację, 4 duże bułki, przyniósł, więc zjadłam i biorę batona na deser, a on się pyta: Smakowały? Ja: Tak. Mąż: To dobrze. Zrobić Ci jeszcze? Ja: Nie, dzięki. Mąż: Nie chciałem nic mówić, ale myślałem, że to będzie dla nas dwojga. Najlepsze, że wcale nie czuję się najedzona do syta
Dobry mężuś A przecież było dla dwojga, no to o co cho? Ty i dzidzia zjedliście, to następnym razem zrobi 6, bo o sobie zapomniał

Stary 2016-04-06, 21:55   #937
australia87
Zakorzenienie

Mnie tam też nie wołają ani nie przepuszczają

Cytat:
Musisz sobie wyciąć w meblach taki owal, jak mają biskupi z wielkimi brzuszyskami na ambonie
Stary 2016-04-06, 21:55   #938
ania230
Zakorzenienie

Dziewczyny dobranoc.. ledwo na oczy patrzę. Spokojnej nocy życzę.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 22:02   #939
zebrah
Rozeznanie

[QUOTE=australia87;5853719 1]A dlaczego bez znieczulenia? Ja byłam u dentysty niedawno i ze znieczuleniem mi robił
/QUOTE]

Za 1 razem jak u niego byłam to mówił, że nie poleca znieczulenia w ciąży ze względu na dobro dziecka. Ale jak myślę o tym wierceniu na żywca co mnie czeka to nie wiem czy nie poczekam do lipca bez względu na wszystko... Ja pierniczę a gdzie tu do rodzenia jak ja głupiego zęba zrobić nie potrafię
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 22:07   #940
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Może lepiej odpuścić pieczywo całkiem na jakiś czas.... Tutaj jest kilka mamuś cukrzycowych, na pewno pomogą. Dasz radę, ważne, aby działać

Diabetolog mi mowila ze w tej cukrzycy pieczywo to podstawa Węglowodanów. Musi być pieczywo bo nie można calkiem odstawić węglowodanów. Pojawia się ketony w moczu a wtedy podobno dziecko gloduje. Tez miałam plan nie jeść pieczywa. Nie wolno
Stary 2016-04-06, 22:12   #941
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Diabetolog mi mowila ze w tej cukrzycy pieczywo to podstawa Węglowodanów. Musi być pieczywo bo nie można calkiem odstawić węglowodanów. Pojawia się ketony w moczu a wtedy podobno dziecko gloduje. Tez miałam plan nie jeść pieczywa. Nie wolno
aha, ale każde pieczywo można jeść? Czy pszennego nie?
Sorki, że pytam, ale nie zagłębiałam się aż tak bardzo w temat, bo nie miałam potrzeby.

Stary 2016-04-06, 22:14   #942
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Za 1 razem jak u niego byłam to mówił, że nie poleca znieczulenia w ciąży ze względu na dobro dziecka. Ale jak myślę o tym wierceniu na żywca co mnie czeka to nie wiem czy nie poczekam do lipca bez względu na wszystko... Ja pierniczę a gdzie tu do rodzenia jak ja głupiego zęba zrobić nie potrafię
No ja się już nieraz spotkałam z opinią, że gorszy dla dziecka ból matki i niewyleczony ząb niż to znieczulenie...
Stary 2016-04-06, 22:18   #943
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
No ja się już nieraz spotkałam z opinią, że gorszy dla dziecka ból matki i niewyleczony ząb niż to znieczulenie...
Ja wzięłam po prostu za prawdę co lekarz powiedział i myślałam że muszę wycierpieć. No nic- poczytam o co chodzi z tym znieczuleniem, że tylko mój dentysta taki propagator średniowiecza
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 22:20   #944
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
aha, ale każde pieczywo można jeść? Czy pszennego nie?
Sorki, że pytam, ale nie zagłębiałam się aż tak bardzo w temat, bo nie miałam potrzeby.

Pszennego absolutnie nie. Ja np nie mogę jeść ciężkich żytnich. Mogę jeść probody, chia a wieczorem razowy. Są dziewczyny które rano mogą jeść tylko żytni chrupki. Bo po innym za wysoki cukier

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-04-06 o 22:22
Stary 2016-04-06, 22:23   #945
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Cytat:
A dlaczego bez znieczulenia? Ja byłam u dentysty niedawno i ze znieczuleniem mi robił

a przestań ja bez znieczulenia to bym sobie nie dała zębów umyć
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 22:23   #946
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Mnie jeszcze nigdy nikt nie zawołał do kasy.. Chyba mam za mały brzuchol
Ja mam wrażenie,że wszyscy mnie obserwują,czy się zaraz nie będę chciała wbić w kolejkę
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 22:24   #947
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
Pszennego absolutnie nie. Ja np nie mogę jeść ciężkich żytnich. Mogę jeść probody, chia a wieczorem razowy. Są dziewczyny które rano mogą jeść tylko żytni chrupki. Bo po innym za wysoki cukier
Aha, a graham?

Stary 2016-04-06, 22:25   #948
olinka012
Zadomowienie

Cytat:

Mi gin tlumaczyl ze stres podczas robienia zęba jest bardziej szkodliwy jak znieczulenie
Stary 2016-04-06, 22:25   #949
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
To fajnie, że już Ci lepiej

Ale z Ciebie wygodna matka, wstydziłabyś się!

Dla mnie materace z Ikei były zbyt miękkie, ale to dwa lata temu byliśmy na etapie szukania, nie wiem jak teraz... a poza tym każdy ma swoje preferencje My swój ostatecznie kupiliśmy w Jysku i do tej pory nie możemy się go nachwalić
A to łóżko Stuva z biurkiem i szafą pod to rewelacja, sama takie bym chciała!
Hahaha!
Ja właśnie nie wiem jakie te materace dlatego jedziemy jutro próbować. Ale raczej myślimy o sprężynowym. Jak byliśmy na wakacjach to spaliśmy na takim i fajny był

A łóżka z biurkiem pod spodem i jeszcze szafa to super sprawa! I jaka oszczędność miejsca! No i jeszcze jak jest niepościelone (czyli u moich dzieci raczej zawsze) to nie widać! Chciałam kupić takie łóżko z Jyska, bo jest fajniejsze ale niestety się nie zmieści, bo jedyna ściana bez skosu jest za krótka. Ach te piękne poddasza

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Spelnilam dziś marzenie mojego Syna
Wybrał sobie świecące buty, zobaczył u jakiegoś kolegi z grupy i tez chciał mieć świecące :d
dla mnie nie są jakieś mega piękne, wybrałabym mu inne, ale już gdzieś od roku mam coraz mniej do powiedzenia w tej kwestii
najważniejsze że jemu się podobają i jest zadowolony. Chyba będzie w nich spał
No i dobrze! Ja też się zawsze upierałam, że córka w różach nie będzie chodziła ale jak jak zaczęła chodzić do przedszkola i widziała co dziewczynki noszą to też chciała. Poza tym mówiła, że dzieci się śmieją z niej, że chodzi w chłopięcych rzeczach...
Niech się dzieci cieszą i mogą same wybierac (oczywiście w granicach rozsądku )
No jakbyście dzisiaj zobaczyły jak się moja córka po szkole w domu ubrała... Bluzka w różowo-szare paski, do tego spódniczka szara w różowe groszki i podkolanówki w kolorowe paski Mówię jej " Boże, dziecko jak ty wyglądasz?", a ona na to "No co? - przecież kolory pasują"...

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Aj,no właśnie ja robilam blenderem i może tu leży pies pogrzebany. Czytałam na blogu zajadam,że lepsze na dużych oczkach,ale ja na tarce daje za dużo od siebie jeśli wiecie co mam na myśli
A gulasz robię tak,że kroje mięsko w kostkę,posypuję trochę mąką i pieprzem,podsmażam na patelni,przekładam do garnka,zalewam gorącą wodą(nie wiem,czy to dobrze).dodaje liście i ziela. Potem na patelce podsmażam cebulkę,dorzucam,potem pieczarki aż się ciut przyrumienia, potem pokrojona w kostkę paprykę. Wszystko ląduje z mieskiem. No i często daje kostkę rosołową,bo z reguły nie mam bulionu. Sypie dużo słodkiej papryki,trochę ostrej,pieprz,tymianek,ro zmaryn, na sam koniec soli do smaku. Gotuję aż mięso zmięknie. Potem dodaję koncentrat pomidorowy na oko,próbuje,czasem sypie ciut cukru, soku z cytryny,sosu sojowego. Jak mi smakuje to zagęszczam mąka. Ogólnie dużo przyprawiam[COLOR="Silver"]
Mmmm, brzmi pysznie! Uwielbiam takie placki

A ja robię placki w sokowirówce, potem łącze prawie cały sok z suchymi wiórami. Sokowirówka po babci TZa- taka wiekowa ale daje radę

Cytat:
Hej
Jestem już po wizycie. Dzisiaj krótka bez usg. Z szyjką wszystko w porządku. Teraz przed każdą wizytą mam robione ktg i dzisiaj nic tam nie wyszło, więc ok. Tylko ciągle trzyma mnie ten wirus, zatoki ciągle zapchane, kaszel i zapalenie ucha. Dzisiaj rano zrobiłam badanie na CRP i wyszło 60 więc gin stwierdziła że 2 tygodnie to już za długo mnie trzyma i znowu dostałam antybiotyk :/ No ale wole żeby już to przeszło na dobre bo cały marzec się męczę. Jak kaszle to mi tak brzuch się napina że się boję żeby z tego jakieś skurcze nie wyszły. Także będę go brała i oby już odpuściło.
Mam jeszcze smarować czoło i dekolt maścią kamforową. Używała któraś tej maści? To na noc najlepiej używać?
Brawo za szyjkę Infekcję wyleczysz i będzie git!

Cytat:
Ja chyba w tej ciąży do60 nie dobije. Odebrałam hemoglobinę i przezylam szok przy mojej ubogiej diecie jest wyżej niż bylo! 13,3 bez tabletek!
Super!

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58535886]Dziewczyny czy zauważyłyście może czy brzuch sie Wam już obniżył? Jak siedze to zaczyna mi przeszkadzac [/QUOTE]

Mi przeszkadza już w każdej pozycji

[QUOTE=zebrah;58539886]
Cytat:
A dlaczego bez znieczulenia? Ja byłam u dentysty niedawno i ze znieczuleniem mi robił
/QUOTE]

Eee tam, rodzenie to co innego... Ja dzisiaj też byłam u dentysty i też brałam to słabsze znieczulenie.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 22:27   #950
majkela12
Zadomowienie

Hej

Ja na szybko, czytam na bieżąco, ale żeby napisać coś to już ciężko. Znowu brak sił i jakiś dołek, jeszcze zaczęłam jeździć do pracy - miała być to jednorazowa pomoc, a skończyło się jak zwykle. Od wczoraj zaczął mnie boleć brzuch jak na @ a dzisiaj doszły kłucia, na szczęście po nospie trochę odpuszcza. Oby do wizyty. Wzięłam się też za wyprawkę ostatnio zamówiłam na allegro pierdoły, a dzisiaj zamówię geminii i będzie wsio z grubszych tematów.

Dziewczyny gratuluję nowych tygodni i udanych wizyt tak trzymać

agusiia69 współczuję, że diagnoza pani dr się potwierdziła ale już widzę, że nasz słodkie mamy Ci pomagają, więc głowa do góry
madzius90 moje dzieci też tak "przeżywają" prezenty. Buty świecące też przerabialiśmy

Cytat:

Taaa a ja dzisiaj w rozpiętej kurtce i co i musiałam wystać swoje, a jeszcze się wkurzyłam, bo połowę rzeczy nie kupiłam. Właśnie siedzę na stronie rossmana i robię internetowe, a tż odbierze
Stary 2016-04-06, 22:27   #951
Asiek121
Zakorzenienie

Nagrywacie na płyte badanie 4d?
Stary 2016-04-06, 22:38   #952
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Zebrah Ja brałam znieczulenie nie raz w ciąży za pierwszym razem. Lekarz sam mi je wręcz polecał.

Asiek nie mam płytki z nagraniem usg. 12 kwietnia idziemy na ost prenatalne ale też nie biorę. Jakos mi nie zależy. Wystarczą fotki

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 22:41   #953
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Aha, a graham?

Graham taki ciężki nie mogę . Ale znalazłam graham razowy lżejszy i jest ok (tylko 1kromka)
Stary 2016-04-06, 22:42   #954
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie i odetchnełam z ulgą bo ogólnie wszystko dobrze tylko to łożysko w III stopniu, przepływy w porządku, Ignaś ruchliwy i waży już 1831g
Lekarz powiedział że bardzo rzadko zdarza się sytuacja z takim łożyskiem ale może po prostu taka moja natura. Nadal pozostaje mi obserwacja i KTG, jakby coś było nie tak to szpital..
Szyjka długa i zamknięta wód płodowych dużo i główka w dole Chciałam fotkę 3d buźki ale mój syn nie dał się podejrzeć bo był pleckami do góry .
Jupi Tak trzymaj mamuśka... dotrzymasz Ignasia do końca

Cytat:
Hej
Kuruj się kochana!!! Dobrze, że Tymonek ma się dobrze

Cytat:
Ja chyba w tej ciąży do60 nie dobije. Odebrałam hemoglobinę i przezylam szok przy mojej ubogiej diecie jest wyżej niż bylo! 13,3 bez tabletek!
Mnie też ta dieta służy co do anemii 2 miesiące temu miałam wynik hemoglobiny 11,3. Po miesiącu brania żelaza wzrosło do 11,6, a po 2 miesiącach brania żelaza i miesięcznej diecie cukrzycowej mam 13,3 Coś w tym musi być

Cytat:
A ja trochę zaczęłam się martwić Jutro jadę do mojej lekarki po skierowanie do diabetologa, dzwoniłam w parę miejsc i w jednej przychodni przyjmą mnie w przyszłym tygodniu. Wiadomo już stosuję dietę cukrzycową, ale nie mam jak tego kontrolować.. Raz na jakiś czas pożyczam glukometr od znajomego, ale przecież nie mogę codziennie zużywać mu 4 pasków, bo sam przecież też potrzebuje. Rano zjadłam na śniadanie jasny chleb i cukier był wysoki a na kolację zjadłam chleb żytni, gdzie niby polecany jest dla cukrzyków, a też wynik był wysoki Po prostu boję się o maleństwo eh eh. Muszę Wam trochę ponarzekać
Z pieczywem Ci nie doradzę za bardzo, bo ja każde razowe, żytnie, graham mogę jeść. Cukier miałam podwyższony tylko po razowcu z ziarnami słonecznika, ale też normy nie przekroczyłam.
Ogólnie u mnie najtrudniejszym zadaniem było utrzymanie dobrego poziomu cukru na czczo i znalazłam chyba sposób... przed snem kanapka z plasterkiem serka topionego Hochland + plaster pomidora. Odkąd to jem wynik poranny mam 75-80 Skład serka nie zachwyca, ale najważniejsze, że skutecznie na mnie działa
A receptę na paski spokojnie przepisze Ci ginekolog
Ja nie chodzę do diabetologa i mi przepisuje moja ginka.

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 22:45   #955
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
.

Ogólnie u mnie najtrudniejszym zadaniem było utrzymanie dobrego poziomu cukru na czczo i znalazłam chyba sposób... przed snem kanapka z plasterkiem serka topionego Hochland + plaster pomidora. Odkąd to jem wynik poranny mam 75-80 Skład serka nie zachwyca, ale najważniejsze, że skutecznie na mnie działa

.

Muszę wypróbować!
Stary 2016-04-06, 22:51   #956
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie chyba na następnej wizycie poproszę o płytkę, tymbardziej, że lekarz powiedział, że nie będę musiała dodatkowo za to zapłacić. A ja sentymentalna bestia jestem, więc zawsze to jedna dodatkowa pamiątka
Stary 2016-04-06, 22:52   #957
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Ja bym wzięła, bo to świetna pamiątka. Ja mam filmik z usg prenatalnego z 12 tc. jak byłam w ciąży z synem i niedawno mu to włączyłam. Był zafascynowany i potem się wszystkim chwalił, że widział jak wyglądał jak był w brzuchu mamy. I cieszył się, że ma dowód na to, że ma mózg, bo mu siostra cały czas mówi, że ma pustą makówkę
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 22:55   #958
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

PIKPIK wydaje mi się ze jeszcze za wcześnie na zazdrość, ale 100%pewności nie mam
EVELINKE dobrze ze z ZUSem.spokoj
CHUDZIASZEK nie pojdzie na marne. Dzięki cwiczeniom teraz i wcześniej szybciej do kondycji i swojej figury wrocisz ja juz tez mam 11,5kg i 164cm.
MARIA a jak dzieciaczki?
SOFFINKA dobre wieści przynosisz z wizyty
ANIA tK, bede miec plan porodu. Poprzednio położna ze mna caly omówiła jak dotarlam na salę porodowa. Duzo mi to dalo, bo wiedzialam, czego sie spodziewać.
OLINKA brawa za piękna hemoglobine!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 22:56   #959
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Ja bym wzięła, bo to świetna pamiątka. Ja mam filmik z usg prenatalnego z 12 tc. jak byłam w ciąży z synem i niedawno mu to włączyłam. Był zafascynowany i potem się wszystkim chwalił, że widział jak wyglądał jak był w brzuchu mamy. I cieszył się, że ma dowód na to, że ma mózg, bo mu siostra cały czas mówi, że ma pustą makówkę
Kochana siostra
Stary 2016-04-06, 22:56   #960
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
kochani
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości