|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Wracaliśmy do domu i mówię do Męża, że coś czuje, że coś jest na rzeczy. Bo te wszystkie objawy: szyjka zamknięta, poszła do góry, momentami lekko żółty śluz jakby płodny, dużo białego, brak @ pomimo brania luteiny. Wczorajszy progesteron świadczący od odbytej owulce. Dzisiaj bolące piersi. Nasiusiałam, patrzę i nic. Poszłam pod prysznic, wychodzę i tam jakiś cień! Myślałam, że mi się przewidziało. Goła wyskakuje z łazienki, staję przed Mężem i z bananem na gębie mówie, że chyba coś jest i czy też to widzi haha No i coś się dopatrzył (check z rosmana) potem zrobiliśmy inny test (bobo test z rosmana) i tam po chwili też kreska ale jeszcze wyraźniejsza! Mina Męża bezcenna hehehe a ja tak nadal na golasa i z wrażenia nie wiedziałam gdzie majtek szukać :-D---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
właśnie dzisiaj wróciłam z fitnesu i zaś przesadziłam bo znowu mnie prawy jajnik teraz pobolewa. Mam nadzieję, że sobie nie zaszkodziłam.
|
||
|
|
|
#4742 |
|
Wtajemniczenie
|
Monika super! 😀 idź jutro na betę ☺
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki jutro polece na betę a w piątek do gina. Wiem, że to za wcześnie ale z racji torbieli chce sprawdzić czy na jajniku wszystko jest ok
Z Mężusiem się cieszymy ale oczywiście podchodzimy z rezerwą. Ale oby nie przyszła @! Dla mnie to cudowna wiadomość ponieważ dochodzi u mnie do owulacji, jajeczko daje się zapłodnić i mam drożność! ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Dziękuję polecę z samego rana
|
|
|
|
#4744 | ||
|
Zadomowienie
|
Przykro mi
Cytat:
Cytat:
super idź na bete jutro widzisz a już cykl na straty spisałaś a tu taka niespodzianka
|
||
|
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli u mnie 23 dc i owolka to tez jest cien szansy... Trzymam mocno kciuki za twoja fasolke! |
|
|
|
|
#4746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
zwykle cykle miałam 33-35. Ale w tym wszystko mi się przesunęło bo torbiel się zrobiła. I jakim cudem pęcherzyk pękł skoro gin nie widział dominującego w 25 dc? Chyba, że moja dwukomorowa torbiel nie była dwuk. tylko jedna a obok to był pęcherzyk... Także Kochana u Ciebie bardzo możliwe, że jesteś przed owulacją albo w trakcie
|
||
|
|
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A torbiel juz nawet imiona miała widocznie zero stresu i pewnosc ze sie nie uda jednak pomogla
Edytowane przez Qazsew Czas edycji: 2016-04-06 o 22:32 |
|
|
|
|
#4748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazała się widać lekarzowi odp... i dać w spokoju pływać. Wszędzie te paparazzi Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Panna Izabela dziękuję
![]() Nie dochodzi to do mnie, może jak zobaczę betę i będzie powyżej 5 to uwierzę bardziej no i oczywiście dobry przyrost Taa człowiek zobaczył dwie krechy i już bardziej wyczulony: tu coś bardziej boli tam coś bardziej kłuje. Oj obym zasnęła dzisiaj prędko! |
|
|
|
#4750 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A coś czuje, że jest czym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Wy poznaliście już płeć swojego maleństwa? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz jest chwila smutku, płaczu, słabości i pytań dlaczego jeszcze nie teraz...Płacz dobrze zrobi, a jutro wstaniecie z bojowym nastawieniem na kolejny cykl starań. Tego Wam życzę Wiem, że obserwując to z boku łatwo się piszę, jeśli nie dotyczy to Ciebie, ale dopóki ja sama jeszcze się nie staram, to łatwiej mi pocieszać. Będę Was w chwilach słabości dopingować Pisałam kiedyś, że jestem na wątku lekarza z Krakowa ( który przyjmuje również w moim mieście), do którego chodzą dziewczyny z problemami niepłodności. Dzisiaj jedna z nich opisała swoją historię. Nie podaję nicku, chodzi mi tylko o to, że cuda się zdarzają i wytrwałością i cierpliwością osiągnięcie swój cel Postanowiłam opowiedzieć Wam moja historie z myślą, że dzięki niej wiele z Was zacznie bardziej wierzyć, że wkońcu zobaczą upragnione 2 kreski, czego Wam życzę z całego serca.Za mną 2 lata starań, 6 inseminacji -każda z negatywnym wynikiem bety. Potem pierwsze in vitro- pobrano 14 komórek w tym tylko 1 dojrzała ale nie zaplodniona się. W Styczniu tego roku drugie in vitro -pobrano 8 komórek w tym 1 dojrzala komórka która się zaplodnila ale nie podzieliła się. Wniosek uszkodzone komórki. Parę dni potem dowiedziałam się, że moja koleżanka z pracy jest w ciazy... na początku lutego zostałam chrzestna... myślałam, że serce mi pęknie z żalu i bezradności. Mąż mówił o 3 podejściu choć sam się przyznał ostatnio, że tracił już siły Ja już wogole bezsilna, nie miałam siły nawet myśleć o kolejnym podejściu, straciłam resztki nadzieji. Poza tym nie było już szans na 3 podejście refundowane. A teraz finał mojej historii. Kolejny cykl po 2 in vitro. Końcem lutego spóźniał mi się okres jak nigdy... ale w życiu nawet myśl mi nie przeszła o ciąży zwłaszcza, że brzuch bolał jak na okres i wogole czułam się jakby był już na wylocie. No ale mijały kolejne dni i nic . Zrobiłam test ot tak i zobaczyłam 2 kreski. Nie mogłam uwierzyć więc pobiegłam na bete . Beta 710 i każda następna rosła prawidlowo... Dziś już 9 tydzień i parę dni z moją dzidzią, która na dzisiejszym usg ładnie machala do mnie rączka Także dziewczyny uwierzcie w cuda bo ja się przekonałam że cuda się zdarzają a modlitwy prędzej czy później zostaną wysłuchane. Cytat:
![]() Bardzo, bardzo się cieszę! Statystycznie, na tym wątku więcej ciąż jest z tych pokręconych cykli, niż z tych książkowych ![]() Czekamy z niecierpliwością na wynik bety
Edytowane przez VelaLuca Czas edycji: 2016-04-06 o 22:51 |
|||||||
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za bete |
|
|
|
|
#4753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4754 |
|
Wtajemniczenie
|
Monika, gratulacje, jest 2 kreska. Trzymam kciuki za betę.
Dziewczyny, dostałam to stanowisko, z całej zgrai chętnych jako jedyna przeszłam pozytywnie rozmowę
|
|
#4755 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Gosmina to się dziś minęłyśmy na Ujastku, bo ja byłam o 16.00 na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia
Daj znać następnym razem to na kawę zaproszę, bo mieszkam przystanek od tego przybytku. Staś zacne imię - takie godne A czujesz się jakoś inaczej, niż przy pierwszej ciąży? jakieś przeczucie jest ? klaudus_2 oby chemia zadziałała, a teściowa tańczyła razem z wami na weselu waszego dziecka - tego Wam życzę Cytat:
Cytat:
a ruchy dziecka to niesamowite uczucie - choć jak czujesz kopnięcie w pęcherz to nie koniecznie ![]() Cytat:
Proszę męża przycisnąć, niech nabija spermą Cytat:
![]() Cytat:
przykro mi Cytat:
Cytat:
jak widać z wieczornego sikania to znaczy, że beta się pięknie już produkuje![]() Znajdź majtki i na bete jutro idź. ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-04-07 o 00:00 |
||||||||
|
|
|
#4756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję!!
|
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ja gratuluję nowego stanowiska! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:10 ---------- Poprzedni post napisano o 04:44 ---------- Cytat:
majty znalazłam Musiało to komicznie wyglądać wieczorem przyszła Teściowa i dobrze, że Mężuś puścił filmiki o śmiesznych zwierzętach bo miałam taki szeroki uśmiech i jeszcze mogłaby się kapnać ![]() ---------- Dopisano o 05:12 ---------- Poprzedni post napisano o 05:10 ---------- Moja ekscytacja obudziła mnie przed 6 rano i spać już nie mogę zaraz przed pracą zrobię betę
|
||
|
|
|
#4759 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Rybka przykro mi
Chyba szybko Ci @ przyszła co? Który to dc?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4760 |
|
Wtajemniczenie
|
Będę specjalistą ds. administracji magazynu. Głownie mam się zajmować kontrolą stanu zapasów. Studiuję logistykę na specjalizacji transport - spedycja - magazynowanie, więc cieszę się, że udało się wejść do zawodu
Do tej pory pracowałam w dziale jakości ale przestało mnie to kręcić i kierownik działa mi na nerwy. A tam będę mieć zaâ☠â☠â☠istego przełożonego ![]() Mąż tylko ma lekki kompleks, że będę teraz zarabiać więcej od niego
26.04.2019 - 9tc[*] Edytowane przez zawiechaczarny Czas edycji: 2016-04-07 o 09:30 |
|
|
|
#4761 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4762 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie każdy niestety tak może. Gratuluję
|
|
|
#4763 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
łaczę się w bólu, u mnie też lada chwila ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie ma niestety, temperatura poleciała więc jutro pewnie @ ![]() Wiecie co, ja się czuję jak na jakiejś kolejce górskiej. Przychodzi @ jest smutek, złość, rezygnacja, potem zbliżają się dni płodne i zaczynam być nakrecona jak zegarynka, potem po płodnych oczekiwanie i doszukiwanie się objawów, czy coś jest inaczej czy nie, potem test negatywny i smutek, dół i czekanie na @. I tak 8 cykl bedzie. Teraz czekam na jutrejszą pewnie @ więc mam w sobie taki pesymizm, że szkoda gadać. Mam dość, ja juz po prostu wiem, że nie zajde w tą ciąże naaturalnie, wiem, ze u nas nie ma zdiagnozowanego problemu więc to może być wszystko genetyka, immunologia cholera wie co. I nie chcę tu dołować tych dłużej starających się, ale uważam, że jak nie ma problemu to w te pół roku się zachodzi, co pokazuje nasza 1 strona. Większość zaszła szybko, a ciąże po dłuższym czasie są rzadkie, albo wynikają z tego, że podjeto leczenie. Dlatego przestałam wierzyć już Edytowane przez __malaMi__ Czas edycji: 2016-04-07 o 11:02 |
||||
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4766 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zatrudniliśmy się w jednej firmie - tak się poznaliśmy. Ja byłam Jego kierowniczką Po jakimś czasie zaczęłam być Prezesem tej firmy haha A teraz jestem dyrektorem a mąż rozkręca własną firmę I teraz jest dobrze. Na samym poczatku zarabiałam prawie dwukrotnie więcej od Niego Ale nigdy nie pluliśmy sobie z tego powodu. Nasza miłość rozpoczęła się w tej firmie i tak oto teraz jesteśmy małżeństwem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4767 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Staś był ustalony jak tylko poznałam się z moim obecnym mężem😀 U niego dziadkowie i babcia to byli Stanisławowie i Stanisława. No mnie o ile Staś się podoba, to Stachu już niekoniecznie 😜 ale słowo się rzekło. Ja nie mam żadnych przeczuć. Rzygam jak w poprzedniej ciąży, ale dużo gorzej czuję się wieczorami niż wtedy, 21 to dla mnie szczyt osiągnięć, no i okropnie mnie mdli przed snem, koszmar. Cytat:
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#4768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale póki nie ma @ to jest nadzieja! Trzymam kciuki! Nie przestawaj wierzyć!
|
|
|
|
|
#4769 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak na filmie Cudowny prezent pod choinkę Cytat:
oj coś czuję że gwiazda będzie ![]() Cytat:
czekam na wyniki ![]() Cytat:
faktycznie dość fajnie udało się uchwycić, ale dosłownie na sekundę się odwróciła jak ją lekarz szturchał przez brzuch pewnie dlatego mu palec pokazała ![]() I coś mi się wydaje że ma nos TŻ ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
Cytat:
super że udało Ci się dostać pracę w zawodzie
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez justkonev Czas edycji: 2016-04-07 o 11:27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

TŻ już widział test?

super idź na bete jutro 

i dać w spokoju pływać. Wszędzie te paparazzi
A coś czuje, że jest czym 
Teraz jest chwila smutku, płaczu, słabości i pytań dlaczego jeszcze nie teraz...

przykro mi

Nie każdy niestety tak może. Gratuluję