|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III
Lolciu, Nefre - wiem jak to jest
Kiedyś to przeżywałam jak byłam małą dziewczynką. Mój tata nie był jakimś alkoholikiem, ale jak wypijał to tyle, że budził się w nim... demon? Po pewnym zdarzeniu rano wybiegł do kwiaciarni i od tych paru lat kończy się na góra 2 piwach (tfu, tfu!)W ogóle to przypisałam sobie dzisiaj raka krtani Mimo, że jest rzadki i występuje u facetów palących po 50-tce
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
przeciez mi sie jutro nie bedzie chcialo tego wszystkiego czytac ..
![]() ogolnie rzecz biorac wiem ze juz czujecie swieta- ja też ![]() i lece do cyklu mocznikowego i przekształceń aminokwasów .. łohoho ![]() do jutra? |
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
a przede mna mnostwo slowek z agielskiego. i jak mam sie ich nauczyc? a do tego gramatyka ... nie mam zycia.. w ogole szkola zajmuje mi praktycznie caly czas. tez tak macie?
jedyny dzien, kiedy wrecz nie pozwalam sobie na nauke, to sobota. przewazne cala spedzam z tz. nie spotykam sie w ogole z nikim w tygodniu... |
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie czytam Historię Filozofii o Bergsonie i usiłuję cokolwiek z tego zrozumiec
Nie ma to jak olimpiada z polskiego
|
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Asiek, zajedziesz się z tymi olimpiadami
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
E tam... może nie będzie tak źle...
|
|
|
|
#1357 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak nie mamy na coś wpływu, to powinnysmy się starać tym nie przejmowac. Wiem,ze łatwo powiedziec, a trudniej wykonać, ale trzeba się starać. Ja wiele lat wykształcałam sobie barierę ochronna i chyba mi się w miare udało.. Trzymajcie się! Cytat:
|
|
#1358 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czemu ? ![]() ja też mam dziwaczny tak w ogóle wydaje mi się zę trwa jakieś 3 dni już Cytat:
![]() jeśli Ci się podoba ten język to czemu nie przynajmniej będziesz uczyć się z przyjemnością ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nawet na studiach miałam problemy z filozofią ![]() Cytat:
wychodziłam tylko w weekendy a w tygodniu ówczesny TŻ mnie odprowadzał tylko ze szkoły do domu... okrężną drogą dziewczynki moje kochane współczuję Wam bardzo tych sytuacji w domu jestem z Was dumna ze mimo to jesteście takie silne ![]() miałam się pouczyć włoskiego a tu powtórka z rozrywki z zeszłego tygodnia nie chce mi się
Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2007-11-22 o 18:56 Powód: skleroza ;) |
|||||||
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to nie jest tak,że mój tata sobie piję piwo,bo piwo to On piję codziennie (i to nie jedno tylko norma=3) od wielu,wielu lat.Teraz codziennie piję vódkę,w weekend może wypić średnio 7butelek 0,7
naprawdę jak jest w weekend to On nie jest sobą,zachowuję się jakby go wypuścili z wariatkowa,już raz z mamą chciałyśmy dzwonić na policję,bo uderzył drzwiami od łazienki tak mocno,że odleciała klamka,a to tylko dlatego,że moja mama włożyła masło do lodówki i było twardawe( ).Kocham go jak cholera,ale wtedy kiedy jest sobą,czyli wtedy kiedy jest trzeźwy,a tymczasem,to zdarza się bardzo sporadycznie,mogę policzyć na palcach u jednej ręki od ostatnich kilku miesięcy .Wstyd mi jest zapraszać Tz-eta do mnie jak za drzwiami mój tata śpi pijany,a żeby dojść do mojego pokoju,trzeba najpierw przejść przez jego pokój .Cieszę się,że jest jeszcze mama,bo gdyby nie Ona,to nie wiem..
|
#1360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale to już nie możliwe![]() Cytat:
A chodziłam do tego najbardziej wymagającego w moim miasteczku Na studiach tylko pierwsze trzy lata są dosyć ciężkie - najgorzej jest chyba na pierwszym roku Im dłużej w tym siedzisz, tym jest Ci łatwiej i teraz to tylko przed sesją i w czasie sesji nie mam życia![]() Lolciu Niestety rodziców sobie nie wybieramy
|
||
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle na całą jego rodzinę alkohol działa tak negatywnie. Na szczęście stało się, to co się stało... Mój wtedy rzucał wszystkim, stawiał się z jakimiś narzędziami... Był wstanie nawet pobić/zabić Czy Twój tata też posuwa się tak daleko?Rozumiem Cię doskonale Lolciu i bardzo współczuję Mam nadzieję, że Ci się wszystko ułoży
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję wam dziewczyny, problem alkoholowy jest niesamowicie trudny
niestety alkoholik (tak jak przytoczyła Mangolina) potrzebuje jakiegoś przełomu, często trudnego aby cokolwiek zrozumieć. Jednak to nie wasza decyzja i odpowiedzialność, a waszych mam i nie tylko, reszty rodziny także. Kiedy sytuacja zaczyna wymykać się spod kontroli, a wnioskuję że tak jest niestety konieczna jest pomoc z zewnątrz, terapeuty bądź nawet policji. Doskonale rozumiem jak jest wam trudno bo przecież to wasi ojcowie i bardzo ich kochacie ale miałam do czynienia z alkohlizmem w rodzinie (mój wujek nieomal zniszczył życie cioci i kuzynkom) i z doświadczenia wiem, że przy tej chorobie konieczne są radykalne kroki, nieraz trzeba się nawet od alkoholika na jakis czas całkowicie odizolować.Jednak to jedynie teoria w praktyce to wygląda o wiele inaczej, no bo czasami to się poprostu nie mieści w głowie. P.S. hihi dopiero teraz zauważyłam moją literówkę- oczywiście uczestniczyłam w kursach, a nie "kurdach" łaciny .
|
|
|
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dopuścimy do tego czuwamy ![]() a ja mam weekendowego lenia wlaśnie się dowiedziałam, że z moich andrzejkowych planów nici i trzeba coś nowego wykombinować :/ |
|
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Wrrrrrrrrróciłam
![]() Ale to wcale nie znaczy, że odrobiłam lekcje ![]() Nie ! Poprostu nie miałam weny, ani siły na to i nic sie nie uczyłam, chociaż raz zrobiłam sobie wolne, dość mam ciągłego zakuwania !Ehhh chyba jakas infekcja mnie dopadła.. główka mnie boli i chyba mam gorączke, ide się połozyć zaraz o ! ![]() Asiek14 kurde Ty ciągle jakies konkursy, olimpiady itp. zaliczasz, normalnie zdolniacha z Ciebie ![]() Oo i się moge pochwalić, że 5 z anglika z odpowiedzi dostałam ![]() ![]()
|
|
#1366 |
|
Wtajemniczenie
|
dziwaczny dzień, bo jakoś wszystko nie tak, głowa mnie boli ciągle i wogóle. poza tym nie wyspałam się i miałam mnóstwo na głowie... jeszcze profesor (promotor) cos mi marudzil apropos mojego tematu mgr, co mnie wogole wybiło "z kontekstu", bo co on mi dzisiaj mowi, po połtora roku, ze z tematem jest cos nie tak?!
a co się dziś nachodziłam... normalnie 5kg mniej mnie chyba (czasem stwierdzam ze nie biore roweru i dzis to byl blad, bo tyle sie nałazić po mieście to poprostu zgroza! ) ale sie namarudzilam ![]() zaraz ide chyba posiedziec w wanience. dawno tak sobie troszke nie polezalam z pianką albo zrobie sobie gorący prysznic i poczytam ksiazke w lozku, tak chyba bedzie najlepiej. a jutro musze jakims cudem skonczyc projekt (niech ktos wydluzy dobę) i zalatwic troche spraw na miescie, a do tego musze zjawic sie na uczelni...). sciskam Was wszystkie dziewczynki i wspolczuje problemow, ale tak jak tu juz ktos napisał - trzeba być twardym i za to Was podziwiam, bo naprawde swietnie sobie radzicie dobranoc
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
dobra już dobra- ucze się przyjmowac komplementy podobnie jak mango ale te olimpiady to naprawdę nic az tak wielkiego
![]() agatko - tak, Tatarkiewicz - mama posiada a musiałam coś o Bergsonie znaleźć i tylko tam było wszstko wytlumaczone co nie znaczy ze mam zamiar wkuc ją na pamięć ![]() jutro idę na biologię, dwa polskie (pewnie znowu bd miala przygotowanie na lekcjach do olimpiady) i historię. potem miala byc religia i przekladany juz 3 raz sprawdzian ale ide na przygotowania do olimpiady z angielskiego i znowu mi sie upiecze ![]() teraz muszę tylko jeszcze jeden wiersz przeczytać
|
|
|
|
#1368 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co do mnie to wlasnie wrocilismy z silowni,fantastycznie mi sie dzis cwiczylo wykapalm sie,zjadlam 4 nozki kuraka bez skory i kalafiora.Musze wam powiedziec,ze dzis mialam bardzo zly/dobry dzien ![]() Zaczelo sie od tego,ze polecialy na zywo wyplaty kiedy nie powinny leciec,a ze to byla moja firma to oczywiscie ja dostalam.Ale potem okazalo sie,ze wszystkie wyplaty byly dobrze ale ktos spieprzyl date kiedy mialy pojsc i polecialy dzis a mialy w poniedzialek isc. Skonczylo sie na tym,ze ja dostalam pochwale a jedna z tych paskudnych szkockich lasek (ktora wlasnie skopala daty) miala niezla zadyme ![]() wiem,ze nie mozna sie cieszyc z cudzego nieszczescia ale jak zobaczylam jej mine(a wczesniej obwinila mnie) to az mi sie banan zrobil na buzi i tak juz do konca dnia chodzilam uhahana ![]() jutro piatek ![]() dobranoc )
|
|
#1369 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
ale na pewno sobie poradzisz, wierzę w Ciebie edit: Agolku, też bym sie cieszyła na Twoim miejscu gratuluję pochwały
Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2007-11-22 o 22:16 Powód: ;] |
||||
|
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to ja też idę "spać" a dokładnie biore gazetke, jogurcik, herbatke i hop do łózka się troche odstresować. Jak to dobrze, że jutro już piątek... Mam szczerze dość tego pokręconego tygodnia. Życze sobie i Wam, żeby kolejny był lepszy ![]() Życze wszystkim miłych i kolorowych snów ![]() Dobranoc dziewczynki ! do jutra
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to był dla mnie naprawdę dramat wtedy i spałyśmy z mamą u brata .Dziękuje dziewczyny za wsparcie i miłe słowa,jesteście Kochane
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc...
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrej nocki Dziewczyny |
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Twój pod tym względem nie jest tak bardzo groźny... Wiem jak to jest z facetem. Żaden "odwyk" pewnie nie wchodzi w grę... ech... ![]() Czyżbym była pierwsza tu? Dzisiaj mam wolne.
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mangolinko wolne masz i już na nogach ? Ja tam bym spała do opooooruuu ! niestety, nawet jutro się nie wyśpie bo na zakupy lece razem z babcią.. A czemu masz wolne ![]() Ja za to mam dziś pierwszy wf i chyba nie ide ![]() Robie się niegrzeczna haaa ! ![]() Tak czytam te Wasze wypowiedzi na temat ojców i picia alkoholu i... osobiście nie mam takich problemów, ale szczerze Wam współczuje i wiem przez co przechodzicie i to z własnego doświadczenia, bo w mojej rodzinie też był taki przypadek (ale nie tata), na szczęście dawno..
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czeka mnie dzisiaj 12 godzin samotności, więc to żaden problem.Lubię rano wstawać, akurat tak się obudziłam dzisiaj o 5:20 ![]()
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No chyba, że wiem, że moge pospać, bo nigdzie nie ide, to wtedy budze sie po 5, potem zasypiam, potem budze sie co chwile, a o 9 i tak wstaje, ale to juz późno jak na mnie Do szkoły mam zawsze na 8, a wstaje o 5.40 moi znajomi mówią, że głupia jestem Ale ja tak lubie o !Uuu z krtanią ? Biedactwo ale nie martw się- tez mam tylko, że ja musze iść do szkoły... A odnosnie samotności.. moi rodzice idą dziś na popołudnie do pracy, więc teoretycznie od po 13 będe sama, a że kończe lekcje po 14, no to od po 14 az do 21 jak ja lubie te samotne popołudnia ahhhh !
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh Mango ja też mam dziś wolne i też mam coś z krtanią przedwczoraj nie mówiłam ani słowa, wczoraj coś tam kwiczałam, a dzisiaj troszkę mówię ale za to okropnie mnie boli
. Kurde ja to jestem chorowita ciągle mi coś jest :/.
|
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Diamentowa zdrówka ![]() Własnie w pogodzie mówili, że będzie deszcz, śniag i deszcz ze sniegiem... BOSKO ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.

Kiedyś to przeżywałam jak byłam małą dziewczynką. Mój tata nie był jakimś alkoholikiem, ale jak wypijał to tyle, że budził się w nim... demon? Po pewnym zdarzeniu rano wybiegł do kwiaciarni i od tych paru lat kończy się na góra 2 piwach (tfu, tfu!)
Mimo, że jest rzadki i występuje u facetów palących po 50-tce 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Nie ma to jak olimpiada z polskiego

w dodatku mój tata,ciągle pije znowu,dzień w dzień już teraz,nie tylko w weekend,masakra jestem załamana,nie mogę się uczyć jak się kłóci,ostatnio coraz częściej ręce mi się znowu trzęsą i mam przyspieszone bicie serca na tle nerwowym,eh

wydaje mi się zę trwa jakieś 3 dni już 

).