Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-06, 22:23   #2941
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Nigdy nie wiadomo w jakim stanie Będziemy po porodzie a też nie chciałabym by to Tż robił wyprawkę nie że nje wierzę w jego gust...Ale...
Ja czułam się bardzo kiepsko, także zakupy nie wchodziłby w gre....
Mój nie wiedziałby co kupić
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 22:40   #2942
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Pewnie, trzeba korzystać z wizyt. Ja mam brać to żelazo teraz trzy razy dziennie, godzinę przed posiłkiem - i jak tu czekać godzinę na śniadanie?
Mi nie mówił ze mam czekac godzine ogólnie tylko na czczo przed śniadaniem. Pewnie od razu po przebudzeniu wezme i tyle. Zanim wstane i sie ogarne to akurat bedzie godzina

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
jestem już po prenatalnych. Dzidziuś się nie chciał odwrócić i musiałam pochodzić po korytarzu. Jest już pewne że będzie córka jest śliczna
trzymała rączkę na główce, a później ziewała. Wszystko z nią w porządku, nie ma żadnej wady. Waży 384 g i od głowy do pośladków ma 15 cm.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 23:00   #2943
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Pochwalę się, że byłam dziś na masażu dla kobiet w ciąży i powiem Wam, że mój kręgosłup nie był tak szczęsliwy od kiedy zaszłam w ciążę
Mega relaks i w ogóle cudowne doznanie dla mojego zastanego kręgosłupa. Nawet biodro jakby mniej boli. Zapisałam się za tydzień na kolejny
A w czasie masażu dzidziuś był bardzo aktywny, chyba też mu się podobało
świetna sprawa taki masaż

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
Właśnie zrobiłam 8 km na rowerze i bardzo bardzo się cieszę, że moja ciąża przebiega bez problemów i mogę sobie pozwolić na te krótkie odcinki "pedalenia". Niemożliwość długich wycieczek rowerowych i wypraw to chyba dla mnie największe ograniczenie w ciąży z innymi jakoś łatwiej się rozstałam. Byle do jesieni
super też mam ochotę pojeździć, ale boję się co na to moja szyjka...

Cytat:
jestem już po prenatalnych. Dzidziuś się nie chciał odwrócić i musiałam pochodzić po korytarzu. Jest już pewne że będzie córka jest śliczna
trzymała rączkę na główce, a później ziewała. Wszystko z nią w porządku, nie ma żadnej wady. Waży 384 g i od głowy do pośladków ma 15 cm.
gratulacje

Cytat:
hahah cała się robię okrąglutka
no ale cóż zrobić

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

też używam piłki ale mimo wszystko mam przykrucze na mięśniach pleców, nawet masażysta mówił, że jestem mega pospinana a teraz jakby mi ktoś 10kg z barków zdjął, ciekawe czy jutro jeszcze też będzie się efekt utrzymywał.
Ponaklejał mi jeszcze plastry na plecy takie dla sportowców mają pomóc utrzymać prawidłową postawę bo mam tendencję do garbienia przy biurku i wyginania kręgosłupa jak przy lordozie
mi jeszcze "robiły dobrze" takie kocie grzbiety z jogi no i wszelkie skręty kręgoslupa też z jogi
niestety kifoza i lordoza w ciąży lubi się pogłębiać, też mam ten problem

Syn w brzuchu rozrabia już 2 godzinę ciekawe kiedy planuje iść spać....

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 23:04   #2944
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Syn w brzuchu rozrabia już 2 godzinę ciekawe kiedy planuje iść spać....
Mój spi około co 4 godziny przez jakies 2 godziny. Zaczełam mniej wiecej mierzyc jego czas aktywnosci.
Rano zwykle budzi sie razem ze mną jak wstane do lazienki i wracam do łózka.

Stary 2016-04-06, 23:12   #2945
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Dziewczyny! Przenoszę się na fb na sierpniowe mamy 2016. Zdecydowanie łatwiej mi korzystać z fejsa, bo najczęściej dostęp do neta mam z telefonu i jednak powiadomienia ułatwiają życie. Nie nadążam nadrabiać wizażu No i chyba rozpoznaję z tej grupy Pati0090 Reszty na razie nie udało mi się rozszyfrować
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 23:28   #2946
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Mi nie mówił ze mam czekac godzine ogólnie tylko na czczo przed śniadaniem. Pewnie od razu po przebudzeniu wezme i tyle. Zanim wstane i sie ogarne to akurat bedzie godzina

Też tak zrobię, żelazo, ogarnianie i śniadanie na końcu, to jakoś tak wyjdzie. Ten system czekania godzinę rekomendowany przez mojego gina chyba ma zapobiegać ewentualnym zaparciom.

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Przenoszę się na fb na sierpniowe mamy 2016. Zdecydowanie łatwiej mi korzystać z fejsa, bo najczęściej dostęp do neta mam z telefonu i jednak powiadomienia ułatwiają życie. Nie nadążam nadrabiać wizażu No i chyba rozpoznaję z tej grupy Pati0090 Reszty na razie nie udało mi się rozszyfrować
Może ściągnij sobie wizażową apkę, nie odpisuje się jakoś super (a przynajmniej ja nie widzę możliwości wielocytowania, więc z odpisywaniem przenoszę się na kompa), ale czyta się spoko, powiadomienia też są.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 23:32   #2947
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Nie ściągnę, bo uparłam się na telefon z Chin i okazało się, że tż kupił mi wersję z softem chińskim zamiast international i na razie ŻADNEJ aplikacji ściągnąć nie mogę On oczywiście przywiózł sobie innej marki i jest super, ale ja musiałam być osłem, to mam, co mam.
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-06, 23:35   #2948
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak zrobię, żelazo, ogarnianie i śniadanie na końcu, to jakoś tak wyjdzie. Ten system czekania godzinę rekomendowany przez mojego gina chyba ma zapobiegać ewentualnym zaparciom.
Wlasnie mi mówił o zaparciach, a ja bez tego juz mam problemy od samego początku ciązy
nie bede opisywała detali

Stary 2016-04-07, 06:57   #2949
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Na sam widok męża pijacego siemię miałam odruch. Wyobraźcie sobie jak bardzo musiała mnie męczyć zgaga ze wypiłam to cos juz ze 3 razy.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 07:18   #2950
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
klask i:

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

Pierniku, a wiesz czemu bez B6 ??

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------
lekarz powiedział,że B6 się nie wypłukuje z organizmu przy nadmiarze jak np wit C..poza tym po co suplementować coś co nie jest potrzebne?

Cytat:
szkoda...może czasem tu się odezwiesz jednak..

Jak Krefetka po wczorajszej wycieczce do hematologa?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 08:31   #2951
Babygirl1990
Raczkowanie

Witamy się w 22. tygodniu
Obudziłam się z ambitnym planem - ograniczę słodycze... Po czym mąż przynosi mi do łóżka 5 czekolad Bo promocja jest, -20% na czekolady w biedronce
Odnośnie siemienia lnianego, ja dodaję trochę do shake. Po zblendowaniu z owocami jest dla mnie niewyczuwalne. Tyle, że ja daję około 10g, ale dobre i to

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ----------

Jaka tu cisza dzisiaj

Edytowane przez Babygirl1990
Czas edycji: 2016-04-07 o 08:30
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 08:38   #2952
asicuha
Wtajemniczenie

cześć,
nie mogłam Was wczoraj zadrobić :P

a byłam na swojej pierwszej wizycie w szkole rodzenia!
jak dla mnie wizyta bardzo ok, przez niecałą godzinę były ćwiczenia zakończone relaksacją, następnie był ponadpółgodzinny wykład w temacie porodu i naszych reakcji.
U nas odbywa się to w każdą środe, więc zamierzam uczestniczyć.
a wyszłam stamtąd z 3 siatami ulotek i próbek wszelkiej maści, znalazły się tam butelki, smoczek, pieluszka, wkładki laktacyjne itd.

Cytat:
Melduję się na szybko z pracy i wrzucam Wam pierwszą partię ubranek na 56 i mój ciążowy bebzol-ek
Jakoś zdjęcia nie powala no i do tego te stylowe papciochy - ale już się chciałam pochwalić
fajny brzuszek!!

Cytat:
a mnie z kolei zaczyna denerwować bycie na tej grupie, zdecydowanie bardziej wolę wizaż... rozważam odłączenie się od grupy.

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Obudziłam się z ambitnym planem - ograniczę słodycze... Po czym mąż przynosi mi do łóżka 5 czekolad Bo promocja jest, -20% na czekolady w biedronce
Odnośnie siemienia lnianego, ja dodaję trochę do shake. Po zblendowaniu z owocami jest dla mnie niewyczuwalne. Tyle, że ja daję około 10g, ale dobre i to

---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ----------

Jaka tu cisza dzisiaj
uuuu czekolada ;D codziennie chce ją ograniczyc, ale tak uwielbiam... :P

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 08:39   #2953
tija93
Zakorzenienie

Hej

Dzisiaj kończymy ważny etap ciąży Brzydko mówiąc już nie będzie ewentualnego poronienia tylko poród przedwczesny. Zaczynamy 23 tydzień

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Ja coś niestety wiem o upierdliwych strażnikach granicznych....
Moja córka ma inne nazwisko. Mam wszystkie formalne zgody by z nią mieszkać za granicą. A strażnik i tak mi powiedział jak pierwszy raz zapomniałam aktu urodzenia, że mi zarządzi takie śledztwo w sprawie córki, że się spóźnię na kolejne dwa samoloty....to było rok temu, więc młoda miała 10 lat i mogła sama powiedzieć gdzie leci z kim leci i że nie została porwana.

Chyba nigdy nie czułam.sie tak upokorzona jak wtedy, bo im nawet noga nie tupniesz bo zawsze mają przewagę i mogą Cie zatrzymać.
O kurcze, okropna sytuacja

Cytat:

Może ściągnij sobie wizażową apkę, nie odpisuje się jakoś super (a przynajmniej ja nie widzę możliwości wielocytowania, więc z odpisywaniem przenoszę się na kompa), ale czyta się spoko, powiadomienia też są.
Można wielocytować Klikasz wiadomości, które chcesz zacytować i potem klikasz w prawy górny róg w jakby dwie kopertki

Cytat:
Wlasnie mi mówił o zaparciach, a ja bez tego juz mam problemy od samego początku ciązy
U mnie żelazo pięknie działa i zaparć nie mam

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość

Jaka tu cisza dzisiaj
5 czekolad
Stary 2016-04-07, 08:40   #2954
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część III.

Dzień dobry. (Bardzo słonecznie)
Wczoraj juz nie dałam rady pisać ani Was czytać.
Gratuluje wszystkim połówkowych i wizyt. Fajnie ze dzidzie rosną i są zdrowe

Hematolog zadowolony z moich reakcji na clexane i kwas foliowy. Był na tyle usatysfakcjonowany ze zamiast za 6 tyg mam iść na wizytę za 7

Wczoraj z okazji tego ze wstałam odwiedziliśmy Mama i Ja. Miałam okazje obejrzeć ze 20 wózków i niestety żaden mi sie nie podobał. ;( te które widziałam były albo jak czołgi albo takie do których musiałabym do dziecka sie schylać. (Choć mam tylko 166cm, a maz niecałe 190)

Chociaż nie.. Podobał mi sie recaro bo był lekki i można go złożyć jedna ręka do wielkości która bez problemu zmieści sie do mikro bagażnika naszego auta ale ma gondole materiałowa i cena spacerówki z gondola to około 3tys. Może przesadzam ale chyba wolałabym gondole utwardzona z dołu i boków.

Widziałam tez zdaje sie icandy kawowy/beżowy z chromowanym stelażem śliczny ale jak dla mnie za niski (nie wspominając o mężu) i jeszcze jedno nie widziałam aby można było ustawić inny kat rączki.

Zerkałam tez na joggera w którym miałam problem z dolna belka (kostki poobijane) i ten który widziałam był strasznie długi (albo takie sprawiał wrażenie)

Widziałam troje rodziców którzy przyjechali z dziećmi na mierzenie fotelików (wybór rzeczywiście ogromny)

Wychodząc zerknęłam jeszcze na wanienki spodobała mi sie taka składana (któraś z dziewczyn juz o takiej pisała) jest fajna, mała tylko czy nie za mała? http://www.mamaija.pl/stokke-flexi-b...na-,d3886.html

Tyle pisze bo dawno ludzi nie widziałam i dawno w sklepie nie byłam

Jak juz dotarłam do domu czułam sie jak koń po westernie A dziś znów leżenie może tylko do 12.04??

A na koniec wciągnęłam 15cm kanapkę z wege z subway'a

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-07 o 09:06
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 09:06   #2955
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość

Hematolog zadowolony z moich reakcji na clexane i kwas foliowy. Był na tyle usatysfakcjonowany ze zamiast za 6 tyg mam iść na wizytę za 7

Wczoraj z okazji tego ze wstałam odwiedziliśmy Mama i Ja. Miałam okazje obejrzeć ze 20 wózków i niestety żaden mi sie nie podobał. ;( te które widziałam były albo jak czołgi albo takie do których musiałabym do dziecka sie schylać. (Choć mam tylko 166cm, a maz niecałe 190)

Chociaż nie.. Podobał mi sie recaro bo był lekki i można go złożyć jedna ręka do wielkości która bez problemu zmieści sie do mikro bagażnika naszego auta ale ma gondole materiałowa i cena spacerówki z gondola to około 3tys. Może przesadzam ale chyba wolałabym gondole utwardzona z dołu i boków.

Widziałam tez zdaje sie icandy kawowy/beżowy z chromowanym stelażem śliczny ale jak dla mnie za niski (nie wspominając o mężu) i jeszcze jedno nie widziałam aby można było ustawić inny kat rączki.

Zerkałam tez na joggera w którym miałam problem z dolna belka (kostki poobijane) i ten który widziałam był strasznie długi (albo takie sprawiał wrażenie)

Widziałam troje rodziców którzy przyjechali z dziećmi na mierzenie fotelików (wybór rzeczywiście ogromny)

Wychodząc zerknęłam jeszcze na wanienki spodobała mi sie taka składana (któraś z dziewczyn juz o takiej pisała) jest fajna, mała tylko czy nie za mała?

dobrze, że wizyta u hematologa poszła pomyślnie
a widziałaś może w tym sklepie wózki mutsy albo bebecar? ja właśnie te dwa mam w top 3 tylko jeszcze nie widziałam na żywo.
Icandy też miałam w tym top, ale jak mówisz że masz 166 i jest za niski (ja też mam tyle) to kiepsko, nie widzi mi się ciągłe schylanie.

witam się słonecznie

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 09:06   #2956
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
O, no to fajnie, że są. Mojemu mężowi - który mi to załatwiał w ramach prezentu - chwilę zajęło znalezienie takiej masażystki, która się nie przeraziła słowa "ciąża".
U mnie był Pan masażysta
przystojniak swoją drogą
ale miał nawet certyfikat na ścianie, że może wykonywać takie zabiegi i na stronie internetowej również to ogłasza.
Z resztą jak tylko weszłam pyta : 5ty miesiąc?
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 09:12   #2957
Krefetka
Zadomowienie

i jeszcze jedno... nie odmowiłam sobie wczoraj gofra z bita smietaną

brawo ja

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
dobrze, że wizyta u hematologa poszła pomyślnie
a widziałaś może w tym sklepie wózki mutsy albo bebecar? ja właśnie te dwa mam w top 3 tylko jeszcze nie widziałam na żywo.
Icandy też miałam w tym top, ale jak mówisz że masz 166 i jest za niski (ja też mam tyle) to kiepsko, nie widzi mi się ciągłe schylanie.

witam się słonecznie

Musty wiem, że był chyba evo ale nie za bardzo zwróciłam na niego uwagę ze wzgledu na mały kosz pod gondolą i materialową gondole.
http://www.mamaija.pl/index.php?Search=mutsy

były jeszcze pajero Adamexu na promocji (wyprzedaż modeli powystawowych) ale tu jak pisałam wcześniej buntuję się ze względu na nazwę.
Stary 2016-04-07, 09:13   #2958
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Wychodząc zerknęłam jeszcze na wanienki spodobała mi sie taka składana (któraś z dziewczyn juz o takiej pisała) jest fajna, mała tylko czy nie za mała? http://www.mamaija.pl/stokke-flexi-b...na-,d3886.html

Jak juz dotarłam do domu czułam sie jak koń po westernie A dziś znów leżenie może tylko do 12.04??

Super, że u hematologa pozytywne wieści

Co do wózka - cieszę się, że już go wybrałam

Osobiście uważam, że ta składana wanienka to niepotrzebny wydatek
Stary 2016-04-07, 09:17   #2959
wiewioreczka
Wtajemniczenie

Cytat:
i jeszcze jedno... nie odmowiłam sobie wczoraj gofra z bita smietaną

brawo ja

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Musty wiem, że był chyba evo ale nie za bardzo zwróciłam na niego uwagę ze wzgledu na mały kosz pod gondolą i materialową gondole.
http://www.mamaija.pl/index.php?Search=mutsy

były jeszcze pajero Adamexu na promocji (wyprzedaż modeli powystawowych) ale tu jak pisałam wcześniej buntuję się ze względu na nazwę.
a chcesz kupić taki 2 w 1 czy tylko gondolke a spacerówkę później oddzielnie?
bo ja właśnie wolałabym 2 w 1, ale jak czytam opinie o wózkach to często tak jest, że gondolki mają super opinie a jak przychodzi do spacerówki to opinie nie są już takie wesołe

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 09:19   #2960
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Super, że u hematologa pozytywne wieści

Co do wózka - cieszę się, że już go wybrałam

Osobiście uważam, że ta składana wanienka to niepotrzebny wydatek
Ja boję się tej zwykłej wanienki bo zajmie dużo miejsca
Wczoraj nie znalazłam żadnego wózka, który by mi się podobał. Wybór był duży ale zadnego, który by krzyczał nie wychodź beze mnie
Stary 2016-04-07, 09:19   #2961
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
też miałam ten problem od początku ciąży, teraz jem jedną activie dziennie i jakby lepiej więc może spróbuj. wiem, że to nie wyjście na dłuższą metę ale na jakiś czas pomaga no i piję siemie lniane z ziarenkami to też ma działanie "przepychające"
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 09:19   #2962
Kasmina
Rozeznanie

Zakochałam się w tych misiach uszatkach... Ciągle siedzą mi w głowie i chyba zamówię dla synka polećcie jakaś stronkę
Ja ograniczam słodycze i wczoraj zapakowałam mężowi z pół kg cukierków żeby w pracy z kolegami jadł, bo czasami kuszą
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 09:32   #2963
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
cześć,

jak dla mnie wizyta bardzo ok, przez niecałą godzinę były ćwiczenia zakończone relaksacją, następnie był ponadpółgodzinny wykład w temacie porodu i naszych reakcji.
a wyszłam stamtąd z 3 siatami ulotek i próbek wszelkiej maści, znalazły się tam butelki, smoczek, pieluszka, wkładki laktacyjne itd.

fajnie, że Ci się podobało na SR..mąż był z Tobą? co robią panowie jak jest relaksacja itp? u mnie do SR przyjmują w bardziej zaawansowanej ciąży-mam dzwonić na koniec maja dopiero

Cytat:
Hej

Dzisiaj kończymy ważny etap ciąży Brzydko mówiąc już nie będzie ewentualnego poronienia tylko poród przedwczesny. Zaczynamy 23 tydzień
porodu przedwczesnego też nie będzie..brawo za 23 tydzień

Cytat:

dobrze,ze hematolog zadowolony..oby gin też był zadowolony 12.04.
jak ta kanapka? słyszałam ,że takie są, ale nigdy nie jadłam..co w niej jest?

Cytat:
U mnie był Pan masażysta
przystojniak swoją drogą
ale miał nawet certyfikat na ścianie, że może wykonywać takie zabiegi i na stronie internetowej również to ogłasza.
Z resztą jak tylko weszłam pyta : 5ty miesiąc?
oho..chyba będziesz częstszą klientką

Cytat:
też miałam ten problem od początku ciąży, teraz jem jedną activie dziennie i jakby lepiej więc może spróbuj. wiem, że to nie wyjście na dłuższą metę ale na jakiś czas pomaga no i piję siemie lniane z ziarenkami to też ma działanie "przepychające"
kiedyś czytałam skład activie - szału nie ma
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 09:34   #2964
natalia_23
Zakorzenienie

witam

Cytat:
Mój spi około co 4 godziny przez jakies 2 godziny. Zaczełam mniej wiecej mierzyc jego czas aktywnosci.
Rano zwykle budzi sie razem ze mną jak wstane do lazienki i wracam do łózka.
mój budzi się bardzo późno 9 czasen przed 11 spioch . My dziś prawie nie zaspaliśmy do przedszkola. Obudziłam się 8:15

Cytat:
mi znów ciężko jakoś ogarnać fb

Cytat:
cześć,

fajny brzuszek!!

a mnie z kolei zaczyna denerwować bycie na tej grupie, zdecydowanie bardziej wolę wizaż... rozważam odłączenie się od grupy.

Płacisz za SR? też bym gdzieś poszła, nawet mam blisko taką bezpłatną ale jakoś nie polubiłyśmy się z tą położną

Cytat:
Hej

O kurcze, okropna sytuacja

Można wielocytować Klikasz wiadomości, które chcesz zacytować i potem klikasz w prawy górny róg w jakby dwie kopertki

U mnie żelazo pięknie działa i zaparć nie mam

5 czekolad
od połówkowego straciłam rachubę w którym tygodniu jestem a jak już o miesiąc pytają

U mnie wyniki badań takie na granicy, na razie próbuję polepszyć wyniki dietą

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 09:36   #2965
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Ja boję się tej zwykłej wanienki bo zajmie dużo miejsca
Wczoraj nie znalazłam żadnego wózka, który by mi się podobał. Wybór był duży ale zadnego, który by krzyczał nie wychodź beze mnie
Ja chce wanienkę trzymać w naszej wannie, taką matrioszkę będę robić

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
fajnie, że Ci się podobało na SR..mąż był z Tobą? co robią panowie jak jest relaksacja itp? u mnie do SR przyjmują w bardziej zaawansowanej ciąży-mam dzwonić na koniec maja dopiero
U mnie też późno SR się zaczyna, dopiero od 28 tygodnia Pewnie, że nie będzie porodu przedwczesnego!
Stary 2016-04-07, 09:37   #2966
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
a chcesz kupić taki 2 w 1 czy tylko gondolke a spacerówkę później oddzielnie?
bo ja właśnie wolałabym 2 w 1, ale jak czytam opinie o wózkach to często tak jest, że gondolki mają super opinie a jak przychodzi do spacerówki to opinie nie są już takie wesołe
ja chciałabym 2w1. tyle że taki który ma najmniej wad (moim zdaniem). Podejrzewam, że ideału nie ma bo zawsze coś przy użytkowaniu wyjdzie. Więc albo przemeczę się z gondolą albo ze spacerówką albo zaakceptuje niedociągnięcia w obu

Podczas wizyty w sklepie upewniłam się że opis w internecie oraz opinie innych nie zawsze odzwierciedlają moje odczucia i potrzeby. Mam jeszcze 2 większe sklepy w 3mieście z wózkami więc będę musiała je odwiedzić albo wyślę męża
Stary 2016-04-07, 09:38   #2967
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
od połówkowego straciłam rachubę w którym tygodniu jestem a jak już o miesiąc pytają
Mogę Ci pomóc się odnaleźć Masz TP na 4 sierpnia, dzisiaj masz 23+0 czyli zaczynasz 24 tydzień No i od tygodnia masz 6 miesiąc
Stary 2016-04-07, 09:47   #2968
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

dobrze,ze hematolog zadowolony..oby gin też był zadowolony 12.04.
jak ta kanapka? słyszałam ,że takie są, ale nigdy nie jadłam..co w niej jest?

w kanapce jest burger wege zdaje się sojowy ale go nigdy nie biorę. Moja kanapka zawsze składa się z wszystkich warzyw czyli pomidor, sałata, ogórek, cebula, papryka i papryczki chili pewnie coś jeszcze ale nie pamiętam. + sos u mnie słodka cebulka ogólnie nic czego w domu bym nie zrobiła ale smakuje inaczej jak ktoś zrobi dla Ciebie

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Ja chce wanienkę trzymać w naszej wannie, taką matrioszkę będę robić
Ja nie mam wanny Mam brodzik, który był często okupowany przez kota ze względu na bliskość wody

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-07 o 09:55
Stary 2016-04-07, 09:50   #2969
tija93
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie mam wanny
W prysznic też powinna wejść
Stary 2016-04-07, 09:52   #2970
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Super! Ja myślałam że też teraz dostanę na krzywą a lekarz nic nie mówiłl, kolejna wizyta jak już będę w 25 tc to w sumie zdążę...

Dobrze, dobrze, nawet bardzo, oby tak dalej!
Pomijam swoje samopoczucie ale przynajmniej nie będę musiała drugi raz być w ciąży
Ciuszki wrzucę zaraz tylko się załączniki dodać nie chciały wcześniej

Mi waga aż tak różnicy nie robi bo i tak wózka do domu nie będę wnosić na moje 3 piętro. A wolę pompowane i regulowaną rączkę.
:
Witaj! miło cię tu znowu widzieć, już się bałam że coś poważnego się stało, aż się bałam dopytywać o ciebie... na szczęście jesteś
A ciuszki boskie! Te rampersy z H&M? myślicie dziewczyny ze dziewuszce pasują takie marynarskie wzorki?
No i M&Msy!!!! pieknie, ja miałam takie reakcje na Jagodę "to nie imię to owoc" strasznie mi było przykro bo mnie się mega podoba.

Cytat:

Uff nie jstem sama... Miliardy powiadomień jak mam net włączony w tel... koszmar. Tu przynajmniej wchodze kiedy mogę/chcę. Nikogo tam nie kojarze (no może kilka z Was) a nadrabianie wizażu już jest przyjemnością (ps. od wczoraj 4 strony)

Melduję się też po wizycie. U małej wszystko gra, nie mierzyłyśmy jej bo niedawno miałam połówkowe. Gin zerknęła na łożysko, szyjke (4,7cm) i serduszko. Niestety nie widuje buźki bo i na prenatalnym i wczoraj mała zakrywa ją rączkami A no i gin dostała kopniaki podczas badania przez brzuch
Dostałam heviran bo nie mogę sie pozbyć opryszczki z ust, jak jedna zalecze zaraz jest druga, używam zoviraxu ale gin stwierdzila ze jak tak atakuja to spróbujemy z tym heviranem.
Pytałam też o to drętwienie rąk- miałam napisać jak się cos dowiem- no i to podobno przez ciążę. Woda gromadzi się w organizmie i jest ucisk na nadgarski i w okolicach karku. Pytałam o magnez, ale gin mówi, że trzeba spać z rękami wzdłóż ciała (ja mam zawsze jakoś nad głową), ostatecznie kazala brać coś na A.., ale nie pamietam nazwy a mąż wziął recepte

A no i dostałam skierowanie na obciążenie glukozą...tak głupio zapytam czy z tym skierowaniem mogę to zrobić na NFZ? Wszystkie badania robię prywatnie.

Edytowane przez LunaLov
Czas edycji: 2016-04-07 o 09:59
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości