|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy
faktycznie to moje dziecię jest już pokaźnych rozmiarów
![]() kasiu moja połówka wraca jutro w nocy wróciłam właśnie od alergologa i niestety Oliwcia jest atopowcem :-( dostałam schemat żywienia, do ukończenia roczku nie będę mogla jej podawać nic co ma w sobie mleko krowie, a potem zobaczymy madziu pomysł z kalendarzem jest świetny
|
#4772 |
|
Rozeznanie
|
evemamaoliwki - ja wczoraj dawalam jabluszko gerbera i mi bardzo smakowalo, Kacprowi tez. Dzisiaj bylam w auchanie i kupilam te haggisy classik ale juz "4" no i mi sie wzor nie podoba. jak sie skoncza to kupie te premium. nakupilam tez mnustwo rodzajow sloiczkow i bedziemy probowac smakow (z kazdego po jednym). zaopatrzylam sie tez w smoczek canpolu pasujacy do aventowskiej butelki, zobaczymy czy z niego bedzie pil bo po co mam kupowac nowe butelki.
|
|
|
|
#4773 |
|
Zakorzenienie
|
nosz cholera jasna.. minisiu a mojego domowego nr nie masz??
![]() zniknie czlowiek na kilka dni a potem jak wroci to mu tylek bija ![]() gdzie tu sprawiedliwosc na watku mieszanym tez mi wpierniczyly![]() ![]() ja mojego szkraba dzis obfotografuje to bedzie fotka do galerii..
|
#4774 |
|
Konto usunięte
|
Kilka godzin mnie nie było, a wy tyle napłodziłyście!!
![]() Wszystkie fotki śliczne. Shem, fajnie że jesteś, ajanna, chłopcy nazywają się bardzo ładnie, te imiona oryginalne, ale bez wydziwiania, Madziu, zdrowiej szybko, ucałuj Maleństwo. Byłam na spacerze- aż trzy godzinki, bo świetna pogoda. Po drodze zrobiłam zakupy dla Maksa- kilka nowych słoiczków, różne smaki, różnych firm. Potem byłam na kawie u przyjaciółki, Maks dostał znowu dwie ogromne reklamówki ubranek po jej synku. Takie śliczne, w tym kilka kurtek , czyli zima nie zmarznie i będzie mógł co dzień w innej "biegać".A najfajniejszy jest biały sweterek z Benetonu. negri, baw się dobrze na tym kursie, a potem będziesz nam służyć radą.
|
|
|
|
#4775 |
|
Zadomowienie
|
eve a jak alergolog stwierdził te AZS? Tzn. jakie badania przeprowadził, testy czy krew?
Wróciliśmy ze spaceru, a Krzyś miał odrobinę krwi w lewej dziurce od nosa. Nie wiem skąd ona się wzięła, mam nadzieję, że to nic poważnego.
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
lea35, masa fotek Oskarka jest w jego galerii, na bieżaco uzupełnianej.
Link i hasło podałam w moim poprzednim poscie. ![]() Spadam dalej pakować rzeczy. Dzisiaj pakuje ubranka Oskara i jego zabawki. Zostanie tylko kilka na dwa dni.
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia, Madzia no jak to mówią - życie to najlepszy nauczyciel. Troszkę w moim życiu było różnych zdarzeń, które napewno miały wpływ na to jaką osobą teraz jestem. Co cię nie zabije to Cię wzmocni zawsze sobie powtarzam, choć jedno zdarzenie myślałam, ze mnie zabije, ale dzieki mojemu mężowi tak się nie stało. A zresztą nie będę was tu zanudzać
![]() kasia_mw ty stara dupo to pochwal się ile masz latek ![]() Jak ktoś chcę to proszę o namiary na naszej klasie na PW ![]() Shem to życzę szybkiej przeprowadzki i buziole dla Oskarka eve właśnie na jakiej podstawie na 100% wiadomo, że to AZS
|
#4778 |
|
Rozeznanie
|
katia21 dzieki za info
kasia_mw lekarka zbadala mala i jak tylko dotknela skorke(szorstka, blada) i zobaczyla zmiany(zaczerwienienia troszke łuszczące) to podala taka diagnoze, ale mam malej zrobic jeszcze test , RAWT czy jakos tak i w stuczniu znowu wizyta :yyy:
|
#4779 |
|
Rozeznanie
|
zacytuje wam fragment info ktore dostalam od lekarki
Chroba ta ma podłoże genetyczne i tu może chodzic nie tylko o rodziców. Objawy to: śilny świad zwłaszcza w nocy i po spoceniu sie, stresie (Oliwcia trze buzia o materacyk i marudzi wtedy), zmiany wypryskowe na policzkach (takie zaczerwienione plamki-placki) i poliki wygladaja jak polakierowane, w zgieciach konczyn(mala ma pod kolankiem takie zaczerwienienie-kreseczke i w zgieciu przy stopkach),miala tez za uszami takie suche i łuszczące się, a płatki uszne u nasady wygladaja jak naderwane.
|
#4780 |
|
Zadomowienie
|
minisiu wejdź na mój profil, a tam już jest wiek
. Na naszej klasie nie mogę się zalogować, bo co wchodzę to jest blokada . Kiedyś mi się udało, ale nie było moich znajomych z którymi się uczyłam. Może już jest inaczej?eve ja bym poczekała do wyników testów, może to jednak skaza? Karola brat ma ciągłe uczulenie i z tego co piszesz to wg mnie AZS. On się drapie aż do krwi, i jak ma stresujący okres w szkole to się nasila. Nie powinien jeść mącznych potraw, ale uwielbia buły i ma okropne plamy na skórze. Jak dba bardziej o to to mu schodzą, ale to jednak młody facet i nie ma czasu na takie pierdoły. Jeszcze dwa lata temu, jak rodzice pojechali nad jezioro to ja go smarowałam i dojechał do nich gładziutki jak pupcia niemowlaka. Mam nadzieję, że u Krzysia to tylko skaza, która szybko minie.
|
#4781 |
|
Rozeznanie
|
kasiu może Krzyś się zadrapał.
Oliwcia ma w rozpisce potrawy bezglutenowe, pewnie brat Karola też powinien je jeść. Atopowa skore trzeba czesto smarowac bardzo tlustymi preparatami bezzapachowymi, zmiekczac wode soda, czasem dodawac np oilatum . Nawilzalas szwagrowi skore to mu minelo, nie ma jak cudowne rece bratowej ;-) Jejciu ale ta moja gwiazda spiewa
|
#4782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A z tą sodą to muszę powiedzieć teściowej.
|
|
#4783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4784 |
|
Zadomowienie
|
Kasia normalnie dostaniesz ode mnie w dupsko
, skoro taka stara jesteś, to ja normalnie jakiś dinozaur tu jestem .
|
#4785 |
|
Wtajemniczenie
|
Lea: dziękuję
Kancia: co do picia i wesel w pełni się z Tobą zgadzam http://dkf.glam.pl/2007/09/wesele-2004.html Patrilla: u nas było tak samo . mąż z przejęcia zapomniał 2. imion . pamiętaj, że musicie to zrobić dokąd mała nie skończy pół roku, bo jest to traktowane jak zmiana imienia
|
#4786 |
|
Raczkowanie
|
U nas od 13 istny horror
![]() Matiemyu rosną ząbki... płacze marudzi ślini sie okropnie... na dodatek jest taki biedniutki... Uciekłam teraz ż sie nim zajmuje, ja miałam iść na acuaaerobic ale chyba zrezugnuje... Tak mi go szkoda
|
|
#4787 |
|
Przyczajenie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;5851797]negri, baw się dobrze na tym kursie, a potem będziesz nam służyć radą.
[/quote]Dzięki, a co do rad to nie widzę problemu
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
To co ja mam powiedzieć. Jestem starsza od Ciebie o 2 lata. Ale czuję się na 18.
|
|
#4789 |
|
Rozeznanie
|
madziu biedne to twole maleństwo, ucaluj go ode mnie i Oliwci, nas tez to niedlugo czeka
kasia_mw łukasz to dzisiaj w nocy wraca, pokopalo mi sie, hehe a ja sie czosnku najadlam bo mnie cos rozbiera
|
#4790 |
|
Zadomowienie
|
Ale dziewczyny ja podobnie jak Anula czuję się jakbym była jeszcze w liceum, czyli te młodsze to istna podstawówka
, a te starsze to studia zaledwie A co do wesel to ja lubię takie tradycyjne, sama miałam ogromne, bo na 200 osób (i na wsi), ale chyba wszyscy się dobrze bawili (jak myślisz eve? Wasze też było bardzo udane ). A co do filmu Wesele to straszna przesada, teraz ludzie bawią się kulturalnie i bez takich szopek. Scenarzysta miał wybujałą wyobraźnię. Dodam, że wg mnie na weselu jednak powinien być alkohol, jeśli ktoś nie chce pić to nikt nie będzie go zmuszać.eve ty z tym czosnkiem to jak Karol. Współczuję Łukaszowi
|
#4791 |
|
Raczkowanie
|
ewamamaoliwki- kurcze moja Oliwka ma podobne objawy jak pisałas
i na chwilke zeszły po masci tej ze sterydami a teraz znów ma te dziwne krostki. Oliwka ma na kolanach i na lokciach takie plamy czerwonych krostek. Naszczęscie idę w poniedziałek do dermatologa i się dowiem co jej jest.Dzięki za odpowiedzi co do tych garków, jutro wkleje zdjęcie. Jutro zpuszczam męza ze smyczy i puszczam go na impreze A umnie będzie spała przyjaciółkai se poplotkujemy . Pozdrawiam i Dobrej nocy rzyczę. |
|
|
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
dyta wklej bo zastanawiam sie nad kupnem takiego sprzętu
mąż musi coś jesc
|
|
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, Klaudia ma 39 stopni gorączki. Biedne moje maleństwo. Zaraz zrobię jej chłodniejszą kąpiel i podam nurofen. Jutro chyba na wszelki wypadek pojadę do lekarza
|
|
#4794 |
|
Rozeznanie
|
kasia_mw na waszym weselu bawiliśmy się rewelacyjnie, zresztą nie moglo byc inaczej bo towarzystwo fajne
![]() dyta19 to może być uczulenie np na proszek, ale lepiej to sprawdzic, ja mimo iż Oliwcia skonczyla 3m-ce nadal jej prasuje ciuszki :-/ mój młodszy brat nabija sie z naszego forum , chyba go pacne małolata jednego
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
nabija sie a po kryjomu bedzie czytał
zobaczysz ![]() Anula ucałuj w nosek Klaudusie
|
|
|
|
#4796 |
|
Zadomowienie
|
Karol też się nabijał, ale już mu się znudziło i sam orientuje się w ważniejszych naszych sprawach.
|
#4797 |
|
Rozeznanie
|
my ostatnio coś zabiegani jesteśmy. dziś miałąm przeboje z dentystą, na szczęście już wszystko dobrze. Tymuś teraz śpi, więc mam chwilę dal siebie i męża i dla Was mamuśki. w sobotę mamy chrzciny, tak więc przygotowania pełną parą. zaraz idę do szafy, bo nie wiem w co się ubrać. typowe. spokojenj, przespanej nocy ps. kto jeszcze ma naszą klasę - odmeldować się na moim privie proszę
|
#4798 |
|
Rozeznanie
|
zmykam spać, spokojnej nocki wszystkim zycze papa
|
#4799 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj jetem słomianą wdową. Mój tż coś reperuje na Mazurach a ja nadrabiam zaległości internetowe. Co do AZS - mój mąż miał w dzieciństwie. Wyrósł z tego, ale musi codziennie smarować się balsamem po kąpieli. Dla niego najlepszy jest czerwony Garnier. Kupuję to w Makro w zgrzewkach ![]() Jagusia miała też w pierwszym roku życia. Miała takie łuszczące się płaty na nadgarstkach i wokół ust. Nie miała diety eliminacyjnej tylko maści. Również przeszło http://www.allegro.pl/item268692977_...ml_apteka.html Kropka - mam Twój numer, ale nie chciałam go podawać, bo nie wiem czy sobie tego życzysz ![]() Ja na naszej klasie zalogowałam na razie męża a dzisiaj będę siebie Co do wieku: ja też czuję się na 18 gorzej jak zerknę w dowód Zrobiłam Emci zdjęcia do paszportu 1,2 - siostrzyczki ![]() 3 - Emcia celuje smokiem ![]() ps. Czy Wasze dzieci tez jedzą tak dużo zupy? Moja mała potrafi poczłonąć nawet 200 - 220 ml
|
#4800 |
|
Zadomowienie
|
izuniak mój chłopak do mleka to straszny niejadek (nie smakuje mu i tyle), ale zupy to wcina prawie całą dużą miskę (kiedyś mierzyłam i też wychodzi ok 200 ml), w której my jadamy zupę. Całe szczęście, że sama gotuję, bo by nas chłopak z torbami puścił
. Jakbyśmy były tylko na mleku to zupa też byłaby takim rarytasem ![]() Śliczne te twoje panny, ja też chcę córeczkę jeszcze. Chociaż mój smyk też taki kochany, że hej. A mój Krzyś to nawet już butelką z herbatką trafia do buźki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

na watku mieszanym tez mi wpierniczyly

. Kiedyś mi się udało, ale nie było moich znajomych z którymi się uczyłam. Może już jest inaczej?
, skoro taka stara jesteś, to ja normalnie jakiś dinozaur tu jestem
.
, chyba go pacne małolata jednego