Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-07, 12:05   #3001
asicuha
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
fajnie, że Ci się podobało na SR..mąż był z Tobą? co robią panowie jak jest relaksacja itp? u mnie do SR przyjmują w bardziej zaawansowanej ciąży-mam dzwonić na koniec maja dopiero
sama była, był 8 kobiet i 3 facetów, ale ich rola była bardzo ograniczona, przy relaksacji siedzieli na ławeczkach i patrzyli na nas :P

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Płacisz za SR? też bym gdzieś poszła, nawet mam blisko taką bezpłatną ale jakoś nie polubiłyśmy się z tą położną
nie, zapisałam się na darmową SR.

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
Ja mam podobne odczucia :/ postanowiłam się dziś wypisać z tamtej grupy, tutaj mi zdecydowanie lepiej

Ja zacznę od czerwca chodzić na SR, bezpłatna, przy szpitalu gdzie chciałabym rodzić.
ja chyba też sie wypisze, tu towarzystwo już znajome i jakoś tak przyjemniej

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 12:07   #3002
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
może czekolada albo lody o smaku słonego karmelu by poprawiły Ci trochę nastrój
łee te lody mi jednak nie podeszły... to jednak nie to samo co słony karmel na gałki, który kupowałam z koleżanką w lodomanii prawie codziennie w pracy męczę to opakowanie już od dawna i nie mogę skończyć. Wczoraj za to mąż mi kupił waniliowego magnuma w białej czekoladzie ale już go nie ma

Cytat:
Ja mam podobne odczucia :/ postanowiłam się dziś wypisać z tamtej grupy, tutaj mi zdecydowanie lepiej

Ja zacznę od czerwca chodzić na SR, bezpłatna, przy szpitalu gdzie chciałabym rodzić.

za wizytę
na opryszczkę spróbuj maści Herpex, ma ten sam składnik co Heviran (acyklowir) i dla mnie jest najskuteczniejsza!

Też mi ręce drętwieją, ale ja też muszę je mieć gdzieś pod głową/ poduszką.. żeby spać inaczej chyba by mnie musieli związać :P

bo czasami tak jest wtedy trzeba sobie poleżeć, popłakać i poczekać aż przejdzie też tak czasem mam.

Ja się melduję po wizycie u stomatologa (2 plomby), byłam dzielnym pacjentem a pan doktor był taki delikatny że w zasadzie chyba pierwszy raz nie czułam żadnego bólu! Czekają mnie jeszcze 2 takie wizyty, bo strasznie dużo próchnicy mi się porobiło :/ ale teraz już się nie boję kolejnych

Ach no i jeszcze chwalę się rosnącym brzuszkiem
śliczny brzuszek

Postanowiłam się czymś zająć i póki co odkurzyłam i wyczyściłam ławę (mam szklaną i czyszczę ją prawie codziennie;/). Jeszcze umyję podłogi, a później może faktycznie poleżę na kanapie i włączę jakiś serial... nie mogę przecież zajadać cały czas złego humoru słodyczami, bo będę wyglądała jak orka choć jak mi koleżanka powiedziała wczoraj "Kochana, jak nie teraz to kiedy?"
Stary 2016-04-07, 12:13   #3003
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
hehe..mój wody się boi..
tez mamy z mężem takie ubezpieczenie, wykupiliśmy duzo wcześniej, a dostaniemy obydwoje mniej niz Ty sama..któs tu wiedział co robi
ajaak..

za decyzję w sprawie fb, wizytę u stomatologa i prze-piekny brzuszek..pieknie wyglądasz
Ja jestem agentem ubezp. więc się nie ma co dziwić, że dorwałam takie "cudo" ale mojego męża należy podziwiać za "wiarę" w żonę bo się nie zdecydował

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Cudny !! I taki mega kształtny
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 12:13   #3004
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
sama była, był 8 kobiet i 3 facetów, ale ich rola była bardzo ograniczona, przy relaksacji siedzieli na ławeczkach i patrzyli na nas :P
ahaa.. to nie wiem czy to dla mojego męża..

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
łee te lody mi jednak nie podeszły... to jednak nie to samo co słony karmel na gałki, który kupowałam z koleżanką w lodomanii prawie codziennie w pracy męczę to opakowanie już od dawna i nie mogę skończyć. Wczoraj za to mąż mi kupił waniliowego magnuma w białej czekoladzie ale już go nie ma

śliczny brzuszek

Postanowiłam się czymś zająć i póki co odkurzyłam i wyczyściłam ławę (mam szklaną i czyszczę ją prawie codziennie;/). Jeszcze umyję podłogi, a później może faktycznie poleżę na kanapie i włączę jakiś serial... nie mogę przecież zajadać cały czas złego humoru słodyczami, bo będę wyglądała jak orka choć jak mi koleżanka powiedziała wczoraj "Kochana, jak nie teraz to kiedy?"
jak nie smakołyk to może jakieś zakupy on-line
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 12:13   #3005
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:

Śliczny brzuszek i mamusia szczuplutka

Ktoś tu wspominał o grillu?! Znowu pokusy..
Zjadłabym kiełbaskę i karczek z grilla!!!!!

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-04-07 o 12:16
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 12:17   #3006
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Ja jestem agentem ubezp. więc się nie ma co dziwić, że dorwałam takie "cudo" ale mojego męża należy podziwiać za "wiarę" w żonę bo się nie zdecydował

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

wiem wiem..taka delikatna aluzja na ten temat to była
Stary 2016-04-07, 12:24   #3007
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
No powiem Ci ze ja mojego jakos strasznie namawiac nie bede, moze pojdzie ze mna ze 2 razy, zeby wiedzial jaki mi pomoc usmierzyc bol i tyle :P

A ja wlasnie na balkonie, na lezaczku czytam ksiazke )

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 12:26   #3008
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
za decyzję w sprawie fb, wizytę u stomatologa i prze-piekny brzuszek..pieknie wyglądasz
Cytat:
Cytat:
śliczny brzuszek
Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Śliczny brzuszek i mamusia szczuplutka
Dziękuję

Zrobiłam sobie sałatkę z jajkiem, pomidorem, rzodkiewką i porem, ale dałam za dużo pora i jest taka ostra może ją jakoś zjem pomału
Stary 2016-04-07, 12:58   #3009
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:

ja mam takie bóle, może nie za ostre ale właśnie jak przed okresem, np dziś rano i też mnie to zastanawiało
Mam co chwilę, ale krótkotrwałe. Lekarz za każdym razem mnie bada i jest wszystko ok, po prostu młody się rozpycha i tak to odczuwam. Od biedy nospe i nie panikować. Przynajmniej u mnie tak jest.

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
Śpicie jeszcze na brzuchu?

Będę miała zdejmowany górny łuk. Nie bolało Cię oczyszczanie ząbków z kleju? Polerowanie? Mam ceramiczne zamki i czytałam że mocniej sklejają się z zębami i więcej zabawy jest przy zdejmowaniu, ale zobaczymy. Dam znać po Masz założony retainer? Fajnie że będziemy miały to już za sobą, chociaż ja też lubię swój aparat
Już w połowie lutego spanie na brzuchu było u mnie niewykonalne. Moja ostatnia nocka na brzuchu (właśnie w lutym) skończyła się kilkudniowym bólem brzucha Od wtedy nie ryzykuję i strasznie za tym tęsknie, bo na brzuchu śpi mi się najlepiej

Mnie nie bolało, ale miałam zwykły metal. Przyjemne to nie było, ale zdecydowanie nie bolało.
Retainer na stałe mam wklejony na dole (mimo wszystko za ciasno ), na górę miałam ten przeźroczysty plastik, po tylu latach to już nawet nie wiem czy to jeszcze gdzieś mam

Cytat:
witam

Wczoraj wychodząc od znajomej spotkałam taką starszą sąsiadkę, bardzo nalegała, żebym na chwilę do niej weszła. Na początek od razu zaproponowała kieliszeczek na moją odmowę zareagowała ee tam kobiety piją w ciąży szok... pomijam już fakt, że nie piję wódki, alkoholu już ponad rok... chyba ktoś musiałby mnie do domu zanieść

Ogólnie nie stroniłam od alkoholu jakoś specjalnie, ale w ciąży jest dla mnie nie do przyjęcia. Tyle co w sylwestra skusiłam się na lampkę wina, raz jeden jedyny i wyrzuty sumienia miałam takie, że ani kropli nie tknę.

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Kilka dni temu mąż zmieniał właśnie rolkę papieru i powiesił nie w te stronę co zwykle. A u mnie hormony dały znać i z 10 min przepłakałam ze przez to moje leżenie nic w domu zrobić nie mogę.
Na szczęście mąż w ciazy nie jest i dał mi rozwiazanie żebym sama przewiesila papier jeśli da mi to szczęście.
Teraz sie z tego śmieje ale te 10 min było dla mnie jak wpadniecie w czarna dziurę rozpaczy Załącznik 6331626

Cytat:
to samo z papierosami, mimo, że przed ciążą paliłam to jak staraliśmy się o dziecko ograniczyłam do 2-3 dziennie a od dwóch kresek ani jednego macha i dało się
Chociaż nie powiem jak znajomi palą troszkę mi żal, ale nie na tyle żeby truć maleństwo no bez przesady ...
Tu też mogę się brzydko przyznać do popalania jednego papierosa dziennie przez pierwszy miesiąc. Nigdy nie paliłam dużo, więc teoretycznie rzucać nawet nie musiałam, ale tak mnie strasznie ciągnąć zaczęło, że się sama na siebie wkurzałam. Przychodziła godzina 21 i jedyna myśl, to papieros Ten jeden jedyny w ciągu dnia. Na szczęście już mi to przeszło i nie trwało to długo, ale jakieś obawy są, czy krzywdy młodemu tym nie zrobiłam. Taką ilością raczej nie, ale wiadomo, obawy są. Teraz sama bym sobie tego papierosa z rąk wyjęła.
Pracowałam kiedyś z babką, która palenie rzuciła ileś lat wstecz, a w ciąży z najmłodszym synem tak ją nosiło na fajki, że wróciła do nałogu. Wiedziała, że nie powinna, ale paliła - i to jak smok. Do teraz się cieszy, że się zdrowy urodził, a było to daaawnooo, bo babka teraz będzie miała gdzieś z 70 lat, z 10 lat temu to w pracy opowiadała.

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
No właśnie nie do końca ale mam nadzieję że do 26 sierpnia się wyrobimy.... Podoba mi się Antosia, Hania, Zosia, Lidka, Apolonia a mojemu tż zupełnie inne także nie wiem jak się dogadamy....

od wczoraj strasznie boli mnie lewe biodro, ból promieniuje aż do łydki, tragedia, dzisiaj rano aż się popłakałam próbując wstać z łóżka, w nicy budziłam się próbując przewrócić z boku na bok, w życiu nie czułam takiego bólu... tż zadzwonił do swojej masażystki , kazała mi się wyleżeć na podłodze w różnych pozycjach i jest o niebo lepiej, w najbliższym wolnym terminie mam do niej iść na masaż bo robi kobietą w ciąży...mam nadzieję że mi pomoże bo jeśli będę miała jeszcze kilka takich poranków to będzie to moje ostatnia ciąża...
Antosia, Hania i Zosia

Mi biodra chrupią czasem. Dzisiaj w nocy nie mogłam się ułożyć, lewa pachwina tak mnie ciągnie, że ledwo chodzę. Co mogę na to zrobić? Odpocząć trochę i wziąć nospę. Ehhh. Nospy nie chcę, w ogóle nie chcę żadnych tabletek. Wystarczą moje wcześniejsze grzeszki, więc tabletek unikam jak ognia.

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Byłam na wizycie, wszystko ok z moim dzidziusiem. Waży 304 gram. Coś tam gin mówił, że macica za twarda, ale szyjka długa i twarda, więc ogólnie nie ma powodu do niepokoju. Jednak w związku z twardością macicy kazał mi dwa razy zrobić badanie CRP. No i mam brać więcej żelaza, bo morfologia taka se.
Mąż był pierwszy raz ze mną u gina, oglądał usg i cieszył się.
No i lekarz powiedział, że mogę brać Zyrtec. Już wzięłam i czuję się super.
I mam L4 dalej.
Też o zyrtec pytałam, bo mnie czasem strasznie kręci jak coś pyli (do teraz nie wiem na co tak reaguję ), usłyszałam to samo. Ale u mnie alergia jest dość delikatna i kończy się na wodzie z nosa, ciągłym łzawieniu i kichaniu.

Cytat:
Witamy się w 22. tygodniu
Obudziłam się z ambitnym planem - ograniczę słodycze... Po czym mąż przynosi mi do łóżka 5 czekolad Bo promocja jest, -20% na czekolady w biedronce
No co, dba o Was

Cytat:
wczoraj "Kochana, jak nie teraz to kiedy?"
Święte słowa

Wczoraj byliśmy na połówkowym. Wszystko ok, młody (na 100%, atrybut męski mu urósł od ostatniej wizyty ) odwrócił się plecami i żebra zasłaniały serce, z tego co udało się dopatrzeć jest wszystko ok, dla pewności na następnej wizycie jeszcze raz sprawdzimy, bo nie chciał się dziad pokazać. Widzieliśmy tyłek, kręgosłup i nogi, buźki tylko zarys, bo chyba spał w najlepsze i nie chciał współpracować
Waży już 400 g (na ostatniej wizycie 180), mierzy 18 cm. Byczek już

A wczoraj na wieczór musieliśmy go z TŻem usypiać, bo jak się położyłam to młodemu się zabrało na fikołki, uspokaja się jak czuje rękę na brzuchu. TŻowi udało się wyczuć maludę, jaki dumny

TŻ o 4 wstaje do pracy, wstaję zawsze razem z nim, żeby kawkę mu zrobić. No i dzisiaj mnie głód zaczął przysysać jak już pojechał, ale często tak mam to stwierdziłam, że przetrzymam i zasnę. Mowy nie ma - Gabryś zaczął mnie tak kopać, że dopóki banana nie dostał nie było szans na sen Żarłok Ja oczywiście byłam nadal głodna, ale młodemu chyba ten banan wystarczył, bo poszedł spać No to jak poszedł spać, to mi też się w końcu udało.

Czy Wam też się takie włochate brzuchy porobiły? Ja mam bebech bardziej owłosiony niż nogi (nogi w stanie zapuszczonym :P). Czuję się czasem jak małpiatka, a TŻ się ze mnie śmieje, bo widzi różnicę też. Nie są to ciemne włosy (ufff), ale pełno takiego jasnego meszku

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 12:59   #3010
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Mogę Ci pomóc się odnaleźć Masz TP na 4 sierpnia, dzisiaj masz 23+0 czyli zaczynasz 24 tydzień No i od tygodnia masz 6 miesiąc
dzięki Wam w miarę od najuduję się, ale jak mnie ktoś zapyta to nie pamiętam, musze policzyć

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Witaj! miło cię tu znowu widzieć, już się bałam że coś poważnego się stało, aż się bałam dopytywać o ciebie... na szczęście jesteś
A ciuszki boskie! Te rampersy z H&M? myślicie dziewczyny ze dziewuszce pasują takie marynarskie wzorki?
No i M&Msy!!!! pieknie, ja miałam takie reakcje na Jagodę "to nie imię to owoc" strasznie mi było przykro bo mnie się mega podoba.

Uff nie jstem sama... Miliardy powiadomień jak mam net włączony w tel... koszmar. Tu przynajmniej wchodze kiedy mogę/chcę. Nikogo tam nie kojarze (no może kilka z Was) a nadrabianie wizażu już jest przyjemnością (ps. od wczoraj 4 strony)

Melduję się też po wizycie. U małej wszystko gra, nie mierzyłyśmy jej bo niedawno miałam połówkowe. Gin zerknęła na łożysko, szyjke (4,7cm) i serduszko. Niestety nie widuje buźki bo i na prenatalnym i wczoraj mała zakrywa ją rączkami A no i gin dostała kopniaki podczas badania przez brzuch
Dostałam heviran bo nie mogę sie pozbyć opryszczki z ust, jak jedna zalecze zaraz jest druga, używam zoviraxu ale gin stwierdzila ze jak tak atakuja to spróbujemy z tym heviranem.
Pytałam też o to drętwienie rąk- miałam napisać jak się cos dowiem- no i to podobno przez ciążę. Woda gromadzi się w organizmie i jest ucisk na nadgarski i w okolicach karku. Pytałam o magnez, ale gin mówi, że trzeba spać z rękami wzdłóż ciała (ja mam zawsze jakoś nad głową), ostatecznie kazala brać coś na A.., ale nie pamietam nazwy a mąż wziął recepte

A no i dostałam skierowanie na obciążenie glukozą...tak głupio zapytam czy z tym skierowaniem mogę to zrobić na NFZ? Wszystkie badania robię prywatnie.
za wizytę

Cytat:
tak mnie naszło - czy jest jeszcze coś takiego jak becikowe?
przysługuje każdemu czy są ograniczenia?

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

za 24tc
tak jest, widzę, że dziewczyny już napisały co i jak

Cytat:
Jak ginekolog ma podpisaną umowę z NFZ to możesz za darmo Magnez na A to np. Aspargin

Poradzi sobie

Jest, ale jest jakiś próg dochodowy. Coś mi dzwoni, że 1900zł na osobę.

TŻ chciał dzisiaj iść na masaż, ale pan nie pracuje dzisiaj. Przy okazji spytał o ciężarne i tenże pan ciężarne masuje za darmo

W ogóle dzisiaj mi się mój pies śnił. Tak pozytywnie, zdrowy był i biegał i sobie właśnie uświadomiłam, że dzisiaj jest miesiąc jak go z nami nie ma
wow za darmo, bedziesz korzystać?

Cytat:
tak, weszło to już w życie, ale Ty piszesz o macierzyńskim, a becikowe to zupełnie coś innego.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt Przepraszam, że się do niczego nie odniosę, ale mam jakiegoś strasznego doła i mam ochotę zakopać się pod kołdrą i nie wychodzić
oby szybko przeszło

Cytat:
hahah już sie umówiłam na kolejną wizytę
jak się mąż dowie będzie zazdrosny hehe

a co do activi to ja jem naturalny z tej firmy nie te słodkie syfy a tam skład chyba niezły, muszę sprawdzić na opakowaniu ale akurat w lodówce nie mam

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

U nas też kot opkupuje brodzik ;p
Tzatziki do grilla idealne ;p
Ja jestem uzależniona od grilla jak nie ogrodowego to eektrycznego. Mam taki mega za☠☠☠isty z tefala, sam waży i ocenia ile mięsko ma się robić sprawiłam mi i mężowi na rocznicę kiedyś ;p

Frytki ... ehh znów się głodna zrobiłam a już 6kg na plusie ... Jak żyć?
grill

Cytat:

za wizytę
na opryszczkę spróbuj maści Herpex, ma ten sam składnik co Heviran (acyklowir) i dla mnie jest najskuteczniejsza!

Też mi ręce drętwieją, ale ja też muszę je mieć gdzieś pod głową/ poduszką.. żeby spać inaczej chyba by mnie musieli związać :P

bo czasami tak jest wtedy trzeba sobie poleżeć, popłakać i poczekać aż przejdzie też tak czasem mam.

Ja się melduję po wizycie u stomatologa (2 plomby), byłam dzielnym pacjentem a pan doktor był taki delikatny że w zasadzie chyba pierwszy raz nie czułam żadnego bólu! Czekają mnie jeszcze 2 takie wizyty, bo strasznie dużo próchnicy mi się porobiło :/ ale teraz już się nie boję kolejnych

super zgrabny brzuszek

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 13:09   #3011
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość

Wczoraj byliśmy na połówkowym. Wszystko ok, młody (na 100%, atrybut męski mu urósł od ostatniej wizyty ) odwrócił się plecami i żebra zasłaniały serce, z tego co udało się dopatrzeć jest wszystko ok, dla pewności na następnej wizycie jeszcze raz sprawdzimy, bo nie chciał się dziad pokazać. Widzieliśmy tyłek, kręgosłup i nogi, buźki tylko zarys, bo chyba spał w najlepsze i nie chciał współpracować

A wczoraj na wieczór musieliśmy go z TŻem usypiać, bo jak się położyłam to młodemu się zabrało na fikołki, uspokaja się jak czuje rękę na brzuchu. TŻowi udało się wyczuć maludę, jaki dumny

TŻ o 4 wstaje do pracy, wstaję zawsze razem z nim, żeby kawkę mu zrobić. No i dzisiaj mnie głód zaczął przysysać jak już pojechał, ale często tak mam to stwierdziłam, że przetrzymam i zasnę. Mowy nie ma - Gabryś zaczął mnie tak kopać, że dopóki banana nie dostał nie było szans na sen Żarłok Ja oczywiście byłam nadal głodna, ale młodemu chyba ten banan wystarczył, bo poszedł spać No to jak poszedł spać, to mi też się w końcu udało.

Czy Wam też się takie włochate brzuchy porobiły? Ja mam bebech bardziej owłosiony niż nogi (nogi w stanie zapuszczonym :P). Czuję się czasem jak małpiatka, a TŻ się ze mnie śmieje, bo widzi różnicę też. Nie są to ciemne włosy (ufff), ale pełno takiego jasnego meszku
klask i:dla małego akrobaty..fajnie,że wszytsko w porządku na połówkowym
Stary 2016-04-07, 13:13   #3012
tija93
Zakorzenienie

Wpadła do mnie koleżanka po papiery i dała mi worek z próbkami Dostałam m.in butelkę z aventu na 60ml, jest tak malutka

Cytat:

Ja jutro idę do dentysty

Brzuszek śliczny!

Cytat:

Też mi wyszły włosy na brzuchu W okolicach pępka ciemniejsze, a tak to też taki meszek.

Cytat:

wow za darmo, bedziesz korzystać?
Myślę, że tak
Stary 2016-04-07, 13:14   #3013
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Tu też mogę się brzydko przyznać do popalania jednego papierosa dziennie przez pierwszy miesiąc. Nigdy nie paliłam dużo, więc teoretycznie rzucać nawet nie musiałam, ale tak mnie strasznie ciągnąć zaczęło, że się sama na siebie wkurzałam. Przychodziła godzina 21 i jedyna myśl, to papieros Ten jeden jedyny w ciągu dnia. Na szczęście już mi to przeszło i nie trwało to długo, ale jakieś obawy są, czy krzywdy młodemu tym nie zrobiłam. Taką ilością raczej nie, ale wiadomo, obawy są. Teraz sama bym sobie tego papierosa z rąk wyjęła.
Pracowałam kiedyś z babką, która palenie rzuciła ileś lat wstecz, a w ciąży z najmłodszym synem tak ją nosiło na fajki, że wróciła do nałogu. Wiedziała, że nie powinna, ale paliła - i to jak smok. Do teraz się cieszy, że się zdrowy urodził, a było to daaawnooo, bo babka teraz będzie miała gdzieś z 70 lat, z 10 lat temu to w pracy opowiadała.
Moja niedoszła teściowa ze swoją córką w ciąży (miała 43 lata i dowiedziała się, że to nie menopauza a ciąża w 5tym miesiacu) paliła całą ciążę 2 paczki dziennie + do tego 5tego piła, a wypić potrafi i urodziła zdrową córkę ... w tej chwili młoda ma 20 lat i nie widać żadnych problemów ... czasem się uda ale nie warto ryzykować
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-07, 13:15   #3014
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
właśnie nic się nie stało... i to jest najgorsze, bo jakby się coś działo złego to bym wiedziała skąd to samopoczucie... sama siebie teraz nie rozumiem czasami chyba ciążowe wahania nastrojów...
mi nastrój poprawiają frytki
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 13:16   #3015
Origa
Rozeznanie

justynkie witaj z powrotem

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Dostałam wyniki, morfologia wygląda wporządku krzywa cukrzycowa w normie
Normalnie mam zaciesza.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Ja mam 3 filmy z ciąży z Oliwia i po pokazaniu rodzinie chyba więcej ich nie ogladalam
Szczerze, to my nawet raz nie obejrzeliśmy po powrocie, bo zaraz na święta jechaliśmy, a w moim Macku, który braliśmy ze sobą nie ma odtwarzacza CD Za to wydrukował nam lekarz chyba z 20 zdjęć z opisami typu "serduszko" itd. i je sobie czasem oglądam

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
jestem już po prenatalnych. Dzidziuś się nie chciał odwrócić i musiałam pochodzić po korytarzu. Jest już pewne że będzie córka jest śliczna
trzymała rączkę na główce, a później ziewała. Wszystko z nią w porządku, nie ma żadnej wady. Waży 384 g i od głowy do pośladków ma 15 cm.

Cytat:

Wychodząc zerknęłam jeszcze na wanienki spodobała mi sie taka składana (któraś z dziewczyn juz o takiej pisała) jest fajna, mała tylko czy nie za mała? http://www.mamaija.pl/stokke-flexi-b...na-,d3886.html
To ja pisałam o wanience silikonowej, tyle, że troche innej: http://allegro.pl/silikonowa-skladan...822937623.html
I już zdecydowalismy, że ze względu na miejsce się na nią zdecydujemy

Cytat:
hehe..mój wody się boi..
tez mamy z mężem takie ubezpieczenie, wykupiliśmy duzo wcześniej, a dostaniemy obydwoje mniej niz Ty sama..któs tu wiedział co robi
ajaak..
Mój się boi nawet stanąć na wannie

Cytat:
Szkoda, że się wcześniej nie znałyśmy Ja mam ubezpieczenie grupowe, ale już więcej za nie zapłaciłam w miesięcznych ratach niż dostanę za urodzenie

Dzis pracuję z domu, bo Panowie montują szafę na całą ścianę - inaczej w zyciu bysmy się nie zmieścili z naszymi i dziecka ubrankami. Juz zresztą mamy problem z naszymi Za to przyjechali prawie 2 godziny spóźnieni, bo kilometr ode mnie na czerwonym im w tył jakiś idiota bez prawa jazdy samochodem wartym dwa moje mieszkania wjechał. I to tak mocno, że ich dostawcze auto jeszcze punkęło stojącą też na światłach przed nimi osobówkę Szczęście w nieszczęściu, bo gdyby ich nie było pomiędzy tym dostawczakiem, to kierowca osobówki nie miałby dużych szans Dobrze, że się w ogóle do mnie dotoczyli i wszystkie elementy szafy mieli poprzypinane pasami we wnętrzu...A ten co ich walnął już raz stracił prawko za punkty, wczoraj podobno zdał drugi raz. Nie mam litości dla takich idiotów
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 13:21   #3016
florencee
Zadomowienie

Hej! Witam się w miły dzień (20t0d! ), który rozpoczęłam wycieczką do pracy przekładaną ze dwa tygodnie. Musiałam jedną sprawę załatwić z informatykiem i nie dało się przez internet, a ostatnio ten informatyk też był na zwolnieniu, więc fajnie że wrócił i w końcu się udało. Ale się zmęczyłam strasznie, mam do pracy 70 km, dojazd jest możliwy tylko własnym autem i naprawdę się cieszę, że siedzę na L4. Boli mnie brzuch, plecy i wszystko. Potem jeszcze wyprawa do 2 marketów budowlanych, bo dziś przychodzi do nas teść pomóc mężowi naprawiać parawan na wannie, i dostałam zlecenie zakupu paru rzeczy. Jestem wykończona.

Cytat:
Witamy się w 22. tygodniu
Obudziłam się z ambitnym planem - ograniczę słodycze... Po czym mąż przynosi mi do łóżka 5 czekolad Bo promocja jest, -20% na czekolady w biedronce
Zawsze takie kłody pod nogi są rzucane jak trzeba ograniczyć słodycze. Gratuluję 22. tygodnia!

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
a byłam na swojej pierwszej wizycie w szkole rodzenia!
jak dla mnie wizyta bardzo ok, przez niecałą godzinę były ćwiczenia zakończone relaksacją, następnie był ponadpółgodzinny wykład w temacie porodu i naszych reakcji.
U nas odbywa się to w każdą środe, więc zamierzam uczestniczyć.
a wyszłam stamtąd z 3 siatami ulotek i próbek wszelkiej maści, znalazły się tam butelki, smoczek, pieluszka, wkładki laktacyjne itd.

Super, że zajęcia udane. Trzeba się w końcu zapisać.

Cytat:

Dzisiaj kończymy ważny etap ciąży Brzydko mówiąc już nie będzie ewentualnego poronienia tylko poród przedwczesny. Zaczynamy 23 tydzień

Można wielocytować Klikasz wiadomości, które chcesz zacytować i potem klikasz w prawy górny róg w jakby dwie kopertki
za 23. tydzień!
Dzięki, nie zauważyłam tego w aplikacji, teraz to już nic mnie nie powstrzyma przed atakowaniem wątku moimi wypowiedziami.

Cytat:

Hematolog zadowolony z moich reakcji na clexane i kwas foliowy. Był na tyle usatysfakcjonowany ze zamiast za 6 tyg mam iść na wizytę za 7
Dobrze, że u hematologa ok i że miałaś wycieczkę.

Cytat:
U mnie był Pan masażysta
przystojniak swoją drogą
ale miał nawet certyfikat na ścianie, że może wykonywać takie zabiegi i na stronie internetowej również to ogłasza.
Z resztą jak tylko weszłam pyta : 5ty miesiąc?
Ooo no to super, mój mąż się uparł żeby szukać masażystki.

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość

Melduję się też po wizycie. U małej wszystko gra, nie mierzyłyśmy jej bo niedawno miałam połówkowe. Gin zerknęła na łożysko, szyjke (4,7cm) i serduszko. Niestety nie widuje buźki bo i na prenatalnym i wczoraj mała zakrywa ją rączkami A no i gin dostała kopniaki podczas badania przez brzuch
Dostałam heviran bo nie mogę sie pozbyć opryszczki z ust, jak jedna zalecze zaraz jest druga, używam zoviraxu ale gin stwierdzila ze jak tak atakuja to spróbujemy z tym heviranem.
Pytałam też o to drętwienie rąk- miałam napisać jak się cos dowiem- no i to podobno przez ciążę. Woda gromadzi się w organizmie i jest ucisk na nadgarski i w okolicach karku. Pytałam o magnez, ale gin mówi, że trzeba spać z rękami wzdłóż ciała (ja mam zawsze jakoś nad głową), ostatecznie kazala brać coś na A.., ale nie pamietam nazwy a mąż wziął recepte

A no i dostałam skierowanie na obciążenie glukozą...tak głupio zapytam czy z tym skierowaniem mogę to zrobić na NFZ? Wszystkie badania robię prywatnie.
Super, że na wizycie dobrze i że u małej w porządku. No to oby odpowiednia pozycja spania pomogła. Fajnie, że Heviran możesz stosować, dla mnie bez porównania, działa szybko i skutecznie, a z Zoviraxem i tym podobnymi się człowiek umęczy.

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Witam się i ja
Dziś mija 20+0 tydzień i tym oto pięknym początkiem 'połóweczki' przywitał mńie w nocy potworny skurcz łydki
Piona za 20+0!

Cytat:
właśnie nic się nie stało... i to jest najgorsze, bo jakby się coś działo złego to bym wiedziała skąd to samopoczucie... sama siebie teraz nie rozumiem czasami chyba ciążowe wahania nastrojów...
jak ciążowe, to na pewno przejdzie szybko i będzie lepiej.

Cytat:

Brzuszek śliczny.

Cytat:

za połówkowe, cieszę się, że wszystko w porządku, a młody stał się jeszcze bardziej męski.
Mam taki włochaty brzuch. Zawsze byłam bardziej owłosiona niż mój mąż (), ale teraz to już przesada...
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 13:21   #3017
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

a co do activi to ja jem naturalny z tej firmy nie te słodkie syfy a tam skład chyba niezły, muszę sprawdzić na opakowaniu ale akurat w lodówce nie mam

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

U nas też kot opkupuje brodzik ;p
Tzatziki do grilla idealne ;p
Ja jestem uzależniona od grilla jak nie ogrodowego to eektrycznego. Mam taki mega za☠☠☠isty z tefala, sam waży i ocenia ile mięsko ma się robić sprawiłam mi i mężowi na rocznicę kiedyś ;p

Frytki ... ehh znów się głodna zrobiłam a już 6kg na plusie ... Jak żyć?
z tego co kojarzę to naturalna aktivia jest dosładzana i jest zagęszczana mlekiem w proszku (kiedyś ją uwielbiałam dopóki mi dietetyczka nie zwróciła uwagi, że nie wszystko co ma napis "naturalne" takie jest)

podeślesz model tefala?
Stary 2016-04-07, 13:22   #3018
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
też jakiś sposób właśnie zaczęłam się zastanawiać czy nie zrobić takich domowych do rybki do obiadu...

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
justynkie witaj z powrotem

Szczerze, to my nawet raz nie obejrzeliśmy po powrocie, bo zaraz na święta jechaliśmy, a w moim Macku, który braliśmy ze sobą nie ma odtwarzacza CD Za to wydrukował nam lekarz chyba z 20 zdjęć z opisami typu "serduszko" itd. i je sobie czasem oglądam

To ja pisałam o wanience silikonowej, tyle, że troche innej: http://allegro.pl/silikonowa-skladan...822937623.html

Mój się boi nawet stanąć na wannie

Szkoda, że się wcześniej nie znałyśmy Ja mam ubezpieczenie grupowe, ale już więcej za nie zapłaciłam w miesięcznych ratach niż dostanę za urodzenie

Dzis pracuję z domu, bo Panowie montują szafę na całą ścianę - inaczej w zyciu bysmy się nie zmieścili z naszymi i dziecka ubrankami. Juz zresztą mamy problem z naszymi Za to przyjechali prawie 2 godziny spóźnieni, bo kilometr ode mnie na czerwonym im w tył jakiś idiota bez prawa jazdy samochodem wartym dwa moje mieszkania wjechał. I to tak mocno, że ich dostawcze auto jeszcze punkęło stojącą też na światłach przed nimi osobówkę Szczęście w nieszczęściu, bo gdyby ich nie było pomiędzy tym dostawczakiem, to kierowca osobówki nie miałby dużych szans Dobrze, że się w ogóle do mnie dotoczyli i wszystkie elementy szafy mieli poprzypinane pasami we wnętrzu...A ten co ich walnął już raz stracił prawko za punkty, wczoraj podobno zdał drugi raz. Nie mam litości dla takich idiotów
O rany to straszne, że tacy idioci jeżdżą po drogach;/ mam nadzieję, że znów mu zabiorą prawo jazdy i dostanie konkretny mandat... choć tacy to pewnie niczego się w życiu nie nauczą;/

Świniaczku super, że na połówkowym wszystko ok no i gratuluję Synka
Stary 2016-04-07, 13:26   #3019
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
a co Twój kot robi w tym brodziku?
jak to nie wiesz z czym możesz zjeść?

Jak to co robi kot w brodziku??? Głównie to co inni (zdawało mi się że tak robią wszystkie koty):
1. (najważniejsze) On tam JEST
2. próbuje pić wode z odpływu lub zlizuje z brodzika
3. podgląda co robie w łazience
4. śpi
5. myje się

za dużo rzeczy mam w lodówce
zjem sos z selerem naciowym, mało twórcze ale mało roboty
Stary 2016-04-07, 13:28   #3020
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

jak nie smakołyk to może jakieś zakupy on-line
U mnie na sr faceci byli angazowani w każde ćwiczenie. Tu mieli coś trzymać, tam liczyc, pilnować oddechu itd. Czasem było widać, ze az na siłę mają wymyslane te zajęcia, ale nie nudzili się ani trochę. Więc zależy od miejsca. Ja chodziłam w lipcu z terminem na 29.08.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 13:32   #3021
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
może czekolada albo lody o smaku słonego karmelu by poprawiły Ci trochę nastrój

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:

Stary 2016-04-07, 13:34   #3022
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:

Antosia, Hania i Zosia

Mi biodra chrupią czasem. Dzisiaj w nocy nie mogłam się ułożyć, lewa pachwina tak mnie ciągnie, że ledwo chodzę. Co mogę na to zrobić? Odpocząć trochę i wziąć nospę. Ehhh. Nospy nie chcę, w ogóle nie chcę żadnych tabletek. Wystarczą moje wcześniejsze grzeszki, więc tabletek unikam jak ognia.

Rozłóż sobie koc na podłodze, połóż się na plecach a nogi zegnij w kolanach i oprzyj o krzesło...i tak 15minut 2 razy dziennie nie daje dużych efektów ale czuje różnice... odciążasz trochę biodra i jest trochę lepiej...
Stary 2016-04-07, 13:35   #3023
kasia_ruda
Zakorzenienie

U nas dziś też 20t01 połowinki z tej okazji wypuściłam się do Lidla po męskie spodnie, od dziś fajne modele, a mój tż załatwił ostatnio dwie pary w tydzień :P
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 13:41   #3024
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:

ja niestety mam prawie gobelin na brzuchu i jeszcze moge mu frędzelki wpleść
Stary 2016-04-07, 13:45   #3025
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Moja niedoszła teściowa ze swoją córką w ciąży (miała 43 lata i dowiedziała się, że to nie menopauza a ciąża w 5tym miesiacu) paliła całą ciążę 2 paczki dziennie + do tego 5tego piła, a wypić potrafi i urodziła zdrową córkę ... w tej chwili młoda ma 20 lat i nie widać żadnych problemów ... czasem się uda ale nie warto ryzykować
Dokładnie, dlatego jestem na siebie zła za brak silnej woli w tej kwestii. Cieszę się tylko, że już mi to przeszło.
TŻa siostra też paliła w ciaży, na pewno w pierwszej i drugiej i urodziła zdrowe, nie wiem jak w trzeciej - nie utrzymujemy z nią kontaktu specjalnie, ale trzecia ciąża była bliźniacza i wielkimi krokami zbliżająca się do 40, urodziła trochę przed terminem, ale też zdrowe maludy.
TŻ wylatuje z papierosami na dwór, już się skończyło popalanie przez okno w kuchni bo mi śmierdzi Na dodatek piesio nasz jak widzi, że idzie z papierosem, to staje pod drzwiami wielce szczęśliwy, że wyjdzie z pańciem na trawkę na szybkie siku

Cytat:

Podoba mi się ta wanienka, a też na nadmiar miejsca narzekać nie możemy. Na chwilę obecną żałuję, że kupując mieszkanie nie zdecydowaliśmy się na dodatkowe 20 m2, fakt faktem wyszło by nas to dobre 30 tys więcej, ale różnica w ilości miejsca zdecydowanie odczuwalna. A przy kredycie na 30 lat nie byłaby to na tyle duża różnica w racie, żeby nie dać rady. Mądry polak po szkodzie
Szafę na całą ścianę prawdopodobnie skompletujemy do tej, którą mamy narożnikową. Reszta mebli w sypialni nie od parady, docelowo będzie to pokój Gabrysia, a nasza sypialnia to będzie przerobiona skrytka obok kuchni (oczywiście kosztem kuchni, która zwęży się o dobry metr, no ale coś za coś - jemy i tak w salonie) więc będziemy chcieli to jakoś logicznie zorganizować jeśli chodzi o ilość schowków.

Cytat:
O rany to straszne, że tacy idioci jeżdżą po drogach;/ mam nadzieję, że znów mu zabiorą prawo jazdy i dostanie konkretny mandat... choć tacy to pewnie niczego się w życiu nie nauczą;/

Świniaczku super, że na połówkowym wszystko ok no i gratuluję Synka
Tacy kierowcy to jakiś niereformowalny typ. To by trzeba ręce i nogi połamać, żeby przestało jeździć, ale kto by za nich wtedy do pracy poszedł?

Stary 2016-04-07, 13:46   #3026
Talantea
Zakorzenienie

Popełniłam pierwsze zakupy dla synka Teściowa powiedziała, ze mogę wybrać cos jako prezent od niej.

Ten sweterek jest nieco wiekszy, ale bardzo mi sie spodobał. Jest wyszyty na nim baby ninja TZtowi sie spodoba.

Jesli chodzi o włosy na brzuchu to tez mam warkoczyki można pleść.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160407_133554681_HDR.jpg (94,2 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160407_134124074_HDR.jpg (94,9 KB, 22 załadowań)

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 13:52   #3027
florencee
Zadomowienie

Cytat:
O rety. :/ No to już nie powinien tego prawka dostać.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
U nas dziś też 20t01 połowinki z tej okazji wypuściłam się do Lidla po męskie spodnie, od dziś fajne modele, a mój tż załatwił ostatnio dwie pary w tydzień :P
za połowinki. Widziałam właśnie, że w Lidlu jest fajna odzież męska, muszę zajrzeć czy byłoby coś dla męża.

Cytat:
Podoba mi się ta wanienka, a też na nadmiar miejsca narzekać nie możemy. Na chwilę obecną żałuję, że kupując mieszkanie nie zdecydowaliśmy się na dodatkowe 20 m2, fakt faktem wyszło by nas to dobre 30 tys więcej, ale różnica w ilości miejsca zdecydowanie odczuwalna. A przy kredycie na 30 lat nie byłaby to na tyle duża różnica w racie, żeby nie dać rady. Mądry polak po szkodzie
Szafę na całą ścianę prawdopodobnie skompletujemy do tej, którą mamy narożnikową. Reszta mebli w sypialni nie od parady, docelowo będzie to pokój Gabrysia, a nasza sypialnia to będzie przerobiona skrytka obok kuchni (oczywiście kosztem kuchni, która zwęży się o dobry metr, no ale coś za coś - jemy i tak w salonie) więc będziemy chcieli to jakoś logicznie zorganizować jeśli chodzi o ilość schowków.
My z kolei wzięliśmy takie większe mieszkanie, bo też różnica w cenie i kredycie nie była jakaś porażająca i wydawało się zdecydowanie za duże dla nas 2, ale teraz nagle wydaje się w sam raz. Ale każdą ilość miejsca się da zagracić. :P I tak teraz kombinujemy jak zorganizować miejsce dla dziecka.

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Popełniłam pierwsze zakupy dla synka Teściowa powiedziała, ze mogę wybrać cos jako prezent od niej.

Ten sweterek jest nieco wiekszy, ale bardzo mi sie spodobał. Jest wyszyty na nim baby ninja TZtowi sie spodoba.
Słodkie.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 13:58   #3028
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
frytki i lody a także gofry z bitą smietaną
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-07, 14:00   #3029
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
frytki i lody a także gofry z bitą smietaną
Frytki ooooo tak

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 14:01   #3030
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
My z kolei wzięliśmy takie większe mieszkanie, bo też różnica w cenie i kredycie nie była jakaś porażająca i wydawało się zdecydowanie za duże dla nas 2, ale teraz nagle wydaje się w sam raz. Ale każdą ilość miejsca się da zagracić. :P I tak teraz kombinujemy jak zorganizować miejsce dla dziecka.

No dokładnie, dla 2 za dużo miejsca i tym się kierowałam Zamiast pomyśleć, że moment na kiedy sobie ustaliliśmy dzieciątko zbliża się wielkimi krokami i taki metraż się przyda, to myślałam o 2 osobach tylko Jedyne mieszkanie, które oglądałam bez TŻa i w ogóle nie wzięłam tego akurat metrażu (75 m2) pod uwagę A teraz wyzywam na swoją głupiznę. Cena zakupu byłaby ogólnie o jakieś 40 tys wyższa, ale remontem tego co kupiliśmy różnica by się zmniejszyła, bo tamto trzeba było odświeżyć tylko (fakt faktem włącznie z podłogami, zrobić łazienkę i wc bo straszyły i kuchnię), ale w tym grzebania było o wiele więcej, bo nawet elektryka była robiona nowa, a hydraulika przerabiana Głupia ja!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości