|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 |
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
gosiakk7 śliczny Twój Dominik jest
![]() ![]() ![]() Habibi , Twoja córcia tez śliczna ![]() ![]() ![]() A ja czekam na zdjęcie Abrahama i się doczekac już nie moge bom niecierpliwiec jest łokrutny ![]() ![]()
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1923 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Eneless ma jeszcze trójkę rodzeństwa, nie wiem czy one również znalazły adopcyjnych rodziców. Chciałam jej wysłać na święta jakąś paczuszkę, najchętniej jakąś pluszową przytulankę... i tutaj mam dylemat. Nie wiem czy to dobry pomysł, bo martwię się, że pozostałej trójce rodzeństwa będzie przykro, jeśli nic nie dostaną. Co o tym sądzicie? Może ktoś z was ma jakiś pomysł, jak rozwiązać ten problem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Wtajemniczenie
|
ja jak wysylalam to dla calej rodziny zeby dzieci podzielily sie miedzy soba. to nie jest nigdy tak, ze cale rodzenstwo ma adopcyjnych rodzicow (jak sie myle niech ktos mnie poprawi)
#1925 |
Przyczajenie
|
do świąt zostało już bardzo mało czasu, biorąc po uwagę ile idzie taka przesyłka, mam niewiele czasu na zastanowienie
będę musiała intensywnie pomyśleć nad tym, jak to zrobić, żeby żadne z dzieci nie czuło się poszkodowane szkoda, że one są w takim zróżnicowanym wieku, tak może byłoby mi trochę łatwiej coś wymyśleć |
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
Przyczajenie
|
Habibi_25 sliczna dziewczyna ale jak zobaczylam te oczka to mi lzy w oczach stanely....
![]() ![]() gosiakk7 Dominik fajny chlopiec i mily taki list ![]() ![]() ![]() Norton kiedy mozna sie spodziewac wiaodmosci od Ciebie bo nie moge sie doczekac kiedy i ja bede mogla szykowac paczuszke dla swojego podopiecznego ![]()
Dziecko rodzi się z potrzebą miłości - i nigdy z niej nie wyrasta. Bo miłość to bycie do dyspozycji, to gotowość do tego, by usłużyć, pomóc, przydać się, zaopiekować się. To chęć bycia potrzebnym http://hebe3.fotosik.pl/albumy/312648.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Raczkowanie
|
Habibi , mój Abraham ma aż 3 siostry i 3 braci i też nie mam pojęcia jak to rozwiazać bo nie wiem czy pozostałe dzieciaki dostana paczuszki na święta
![]()
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1928 |
Rozeznanie
|
Habibi i Naku prawie każdy z forum jak wysyła paczuszkę dla podopieczengo to dorzuca jakas drobnostke dla pozostałych dzieci, cos taniego, małego napewno wytarczy a dzieciaczki się ucieszą że i o nich się pamięta. To nie musza być wyrafinowane prezenty. Dzieci się ze wszystkiego ucieszą i napewno wszystko bardzo docenia, jestem o tym przekonana
|
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | |
Rozeznanie
|
ahamar A co? już go rozbierasz teściowi? Właściwie na zimę jest mniej potrzebny to go wyślij a na wiosnę siostra go zwróci
![]() Cytat:
Przeor witaj, skąd jesteś, jak z południa to zapraszam na spotkanie rodziców adopcyjnych z siostrą Franciszką (pracowała też w Zambii razem z s. Józefa) w Chorzowie II dnia 16.XII w szpitalu im. dr. Rostka na Karola Miarki w godzinach dla Ciebie dogodnych, bo siostra będzie czekała na nas. Specjalnie wynajęła w tym celu salę konferencyjną w szpitalu na ten dzień. Dzisiaj mi dzwoniła by mi o tym powiedzieć.
![]() |
#1930 | |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich baaardzo serdecznie - nowych, starych, gości i w ogóle
![]() ![]() A teraz odniosę się do jednego cytatu Mamy Cytat:
![]() To czasy się zmieniły, czy jak ? Czy to tylko Poznań taki dziwny. Mam juz skompletowaną paczuszkę świąteczną dla Kennedusia, tylko mi tej kartki brakuje ... ech... Przeoczyłąm wypowiedź Seony - widzę, że nie tylko ja miałam ten problem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1931 |
Rozeznanie
|
Co do prezentów dla "naszych" dzieciaczków które mają rodzeństwo - mój Dominik ma 5 braci i 2 siostry
![]() ![]() Z tego co wiem, to te dzieci i tak się dzielą między sobą...dlatego ja np. kupiłam kredki, balony itp rzeczy które można łatwo podzielić. Myślę że tam nie ma takich dziecięcych zawiści typu "ja mam a Ty nie", jak to często jest spotykane u nas...to jest strasznie kochane i właśnie dlatego chciałoby sie wysłać im wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1932 |
Wtajemniczenie
|
co do zawisci nie wiem jak jest u Siostry, ale w Jeevodaya dzieci zazdrosily tym, ktore dostaly wiecej lub w ogole cos dostaly albo po prostu czuly sie gorsze. z tego powodu mamy ograniczone mozliwosci do do wysylki, ale tam jest troche inna sytuacja - to jeden osrodek i nie ma tam calych rodzin. tutaj mysle, ze sie podziela bo jednak wiadomo, ze kazde chcialoby chociaz drobiazg otrzymac.
#1933 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Markos list odzyskany poszedł do ciebie znów,daj znać jak dojdzie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1934 |
Zakorzenienie
|
H abibi - witam i ja
![]() Widze ze nikt z czatu nie powiedzial Wam ze wczoraj znowu byl reportaz w tv Katowice, tym razem Pani, ktora adoptowala 7-mioro dzieci ![]() niestety nie ogladalam i jakie bylo moje zdziwienie kiedy przychodzily e-maile 1 po drugim ![]()
#1935 |
Raczkowanie
|
Witaj Habibi
![]() ![]() To ja może małe sprostowanko napiszę - otóż godzina założenia wątku to 20:06 a nie 9:46 ![]() ![]() Co do prezentów dla reszty rodzeństwa to zawsze tez można przekazać Siostrze pieniądze na zakupy Świąteczne i ona kupi rzeczy dla całej rodzinki ![]() ![]() ![]() Idę spać, bo już ciemno się robi... P.S: ... przed oczami ![]()
#1936 |
Wtajemniczenie
|
oj Pita a Ty po pracy jeszcze na forum wchodzisz zamiast rzucic sie na lozko i spac:P
#1937 |
Rozeznanie
|
Witam piątkowo
![]() Powiedzcie mi...co myślicie o wysłaniu Dominikowi książeczki po angielsku... On ma 13 lat, myślę, że trochę już potrafi... List od Niego jest napisany po angielsku, ale pewnie ktoś mu pomagał...ale taka książeczka....? Jak myślicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1938 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ale dziś pospaliśmy z Dominiśkiem - równo do 9:00 , żyć nie umierać normalnie ![]() Jak już pisałam wcześniej , mam w planach wysłac paczkę do Zambii z ciuszkami dla maluchów. Znajomi tak mi znosili i znosili te ubranka , że uzbierało sie aż 6 dużych reklamwek , co przerosło moje wszelkie oczekiwania ![]() ![]() ![]() Miłęgo dnia wszystkim zyczę. EDIT gosiakk7 Ja myślę , że to bardzo dobry pomysł ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
Wtajemniczenie
|
pewnie roznie to bywa. Brian chodzi do szkoly u siebie w wiosce i Siostra napisla, ze dzieci koncza tam 5klase i nie potrafia sie nawet podpisac. ale pewnie sa tez dzieci, ktore cos tam potrafia. ogolnie pomysl z ksiazka fajny. NR wlasnie zbiera ksiazki po angielsku bo chce stworzyc tam biblioteke. co do listu to byl to gotowy formularz a uzupelnial go pomocnik Siostry Jozefy (tzn zapisywal) no chyba, ze dostalas cos innego. rysunki sa juz robione reka dziecka
![]()
#1940 |
Rozeznanie
|
Dostałam właśnie taki formularz. Tak się właśnie zastanawiałam, kto pisał
![]() ale fakt...za to mam kwiatka od Dominika ![]() a myślę że książeczka nawet ze względu na obrazki będzie fajna, a przy okazji "opatrzą" się mu angielskie słówka ![]() Naku! Ja dziś wstałam 9:30.....rany ![]() ![]() co do wysyłki to chętnie się dorzucę...napisz tylko ile i jakoś privem nr konta, to prześlę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Raczkowanie
|
gosiakk7 Nie wiem ile...tyle ile chcesz i możesz
![]() ![]() ![]() ![]() No i z tą książeczką to wg mnie świetny pomysł - bo tak jak piszesz , Dominik pozna nowe słówka po angielsku ![]() Ja nie wiem co dla Abrahama kupić ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1942 |
Zakorzenienie
|
wątek chyba był założony 26,11,2006 - 20:06
magia liczb ![]() fajnie macie się z tym spaniem ![]() ![]()
#1943 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem ile tego jest. Ale najbardziej się opłaca wysłać 20 kg. Jeśli tyle nie masz to napisz, chętni do dosłania na pewno się znajdą. A i koszty się rozłożą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1944 |
Raczkowanie
|
Tak , zrobię , zważę ile mam tych ciuszków i dam znać
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Zakorzenienie
|
szybko wklejam e-mail :
Szczesc Boze! Kochana Pani Agnieszko,zakupy dokonane,bylismy u Alice,bylo b.duzo radosci.mieszka b.daleko od glownej drogi,warunki biedne,mieszkaja w takim baraku z blachy.Zdjecia zrobilam-bardzo uradowali sie prezentem ale na mundurek zostawilam im pieniadze bo mialam niewiele czasu.Duzo czasu mi zajelo spotkanie w UNICEF,pracuje tam lekarz,zambijczyk ktory studiowal medycyne w Krakowie.Odwiedzil nasz szpital z grupa innych ludzi w ubieglym tygodniu i zachwycil sie Programem adopcji i chce nam pomoc z budowa tego domu:jadalni,biblioteczki itd .o czym wczesniej pisalam.W przyszlym tygodniu mam mu doreczyc caly projekt,ktory dopracuje i rozesle...Trzeba wiec mi sie spieszyc zeby przez weekend wszystko dopracowac stad przesylanie zdjec przesuniemy az skoncze opracowywanie projektu.Mr.Moyo wyjechal dzisiaj do Jenipher budowac domek.Nowe zgloszenia bede przesylac do Pan....Pozdrawiam Wszystkich b.goraco-u nas jest juz strasznie goraco,czy to juz ten global warming ? S.Jozefa P.S.Na spotkanie z Arcyb.dopiero w przyszlym tygodniu moge sie umowic-b.zajety
#1946 |
Wtajemniczenie
|
a o co chodzi z budowa domku dla tej dziewczynki? cos sie z nim stalo?
Aga przychodza jeszcze zgloszenia tak masowo czy ludzie juz troche przystopowali?
#1947 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj już mniej ale piszą
![]() czekam na decyzje siostry .... moze akurat ![]() choć z 10 osób, ale siostra okropnie zajęta :/ Norton kiedy będziesz cos wiedział, bo ludzie czekaja na odpowiedzi ....
![]() |
#1948 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich,szczególnie "nowych" a najszczególniej nr 250
![]() Tak sobie myślę jak to jest z wysyłaniem misjonarzy,czy Siostra Józefa ma szansę na misjonarkę z POLSKI ,która byłaby napewno wielką pomocą,czy są to tylko siostry miejscowe? Może ktoś wie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1949 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Rozeznanie
|
Mam trochę ubrań i mogę przesłać je dla tej dziewczyny co wróciła z Afryki.
Czy ktos jej cos podsyłał i zna jej adres? Czy ona jeszcze coś chce?Czy wogóle jest sens? Może mi ktoś odpowiedzieć. ![]() Adres dostałam od 4 osób bardzo dziękuję i już wystarczy.Dzięki za odzew.To lecę robić paczuszkę. ![]() Edytowane przez Dla ciebie J. Czas edycji: 2007-11-23 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.