Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-07, 20:52   #3121
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
o rany sterylizator ... ja pierdziu o ilu rzeczach jeszcze nie wiem, co trzeba kupić?

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Ja mam 30 lat, mój mąż 32 i pierwsze dziecko ;p
Też nie jestem specjalnie młoda jak na pierworódkę
ale jeszcze z dwa lata temu ciąża to było coś czego się najbardziej bałam w życiu i ciągle mówiłam : ja nigdy chyba nie będę miała dzieci
a teraz cóż jestem zakochana w moim maleństwie ale jak to mówi moja mama: na wszystko w życiu jest odpowiedni czas
Nie trzeba, może będziesz kp i wtedy to byłby bezsensowny wydatek. Ja niestety nie dałam rady kp i wyżej w którymś poście wyjasnialam, czemu u mnie to był super zakup. Ale nie warto tego kupować przed porodem.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 20:59   #3122
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Niestety ja raz zrobilam sobie woskiem dawno temu i juz nigdy więcej
Bolało okropnie.
mam takie samo doświadczenie .... było koszmarnie

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Nie trzeba, może będziesz kp i wtedy to byłby bezsensowny wydatek. Ja niestety nie dałam rady kp i wyżej w którymś poście wyjasnialam, czemu u mnie to był super zakup. Ale nie warto tego kupować przed porodem.
ok w takim razie nie szaleje puki co
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 21:03   #3123
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
za 20t
pamiętam jak kiedyś pisałaś,że musisz coś załatwić z informatykiem w pracy..to dobrze,że wreszcie masz to za sobąnie zazdroszczę takiej "wycieczki"
Właśnie myślałam, że przegięłam pałkę z tą wycieczką. Bo mnie brzuch rozbolał i miałam stresa, jakoś ruchów nie czułam długo (może nie zwróciłam uwagi, bo dużo miałam do załatwienia), ale w końcu wieczorem maluch wystartował z kopniaczkami. Ale teraz muszę odpoczywać.

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Hejo

Nadrabiam i czytam Was dzisiaj cały dzionek z małymi przerwami. Z dobrych wiadomości udało mi się dodzwonić do gin i specjalnie mnie dzisiaj przyjmie mimo, że żadnych wizyt nie ma. Mam nadzieję, że się wyjaśni czy to uczulenie na luteine czy infekcja. Może też się uda maluszka na chwilę podejrzeć
To trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Witam
Nie jestem na bierząco co u Was bo non stop oś robie ,w biegu z dziećmi i wszystko na mojej głowie,co zaglądne i Was podczytuje to za chwilke jak nie syn to córka albo mąż mnie odrywają od komputera.
Byłam dzisiaj na prenatalnym z dzidzią wszystko dobrze synuś został synkiem na 100% z czego ogromnie sie ciesze została debata tylko nad imieniem czy Antoś czy Tobiasz to nasze dwa typy.
Synuś już waży 471 g ,ułożony pośladkowo w miednicy tam sobie gniazdko ulokował,wszystkie narządy na swoim miejscu i dobrze sie rozwijaja, teraz mam przyjechać na kolejne takie szczegółowe badanie w 30-32 tygodniu.
Pozdrawiam Was ciepło postaram sie Was nadrobić
ps.A to mój synuś w 4d
synuś śliczny! Super, że wszystko dobrze!

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Dziewczyny wlasnie was nadrabiam i gdzies wyczytałam ze nie mozna jechać w ciazy w gory? Ej nie stresujcie mnie bo my na majówkę mamy jechać do Zakopanego juz zaliczka wpłacona...

Jeżeli chodzi o moje samopoczucie to jest juz troche lepiej kaszel juz prawie odpuścił katar jeszcze z rana daje o sobie znac ale jest znacznie lepiej. Jutro o 11 ide na kontrole a dzisiaj o 17:20 ide na NFZ do ginekologa TZ tez jest na zwolnieniu wiec pojdzie ze mna odpoczywamy razem. Niestety jego wyniki nie sa najlepsze wyszło ze ma bardzo zła morfologię i bardzo wysokie próby wątrobowe. Jutro musi iść na usg mamy brzusznej i czekamy na wyniki anty hcv.
Mowie wam mam juz dosc. Strasznie sie martwię on juz ma same czarne scenariusze. Dziwnie mi mega. Najgorsze jest to czekanie....
Dobrze, że już lepiej u Ciebie! Trzymam kciuki za zdrowie TŻ. Oby to nie było nic poważnego! Myślcie pozytywnie.

Cytat:
Ja w poprzedniej ciązy używalam kremu do depilacji, super opcja, bo można walić nim "na ślepo", jak brzuch zasłania dół. W zyciu bym się nie rozwaliła przed lekarzem taka nieogarnięta tam, zapadlabym się pod ziemię ze wstydu. Ja nawet do porodu jak jechalam to się oporządziłam, jak się potem okazało, wystarczająco, zeby nie mieć golenia krocza
Hmm dobry pomysł, ja nigdy takiego kremu nie używałam, trzeba by spróbować.

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
Witam się w 22t1d czyli zdaje się, że zaczęłam 6miesiąc

Mam dziś w dole brzucha po lewej stronie dziwne uczucie, jakby mnie mała... podgryzała

trzymam za TŻ!

a ja się męczę z maszynką bo wyczytałam jakoś na początku ciąży, że kremy do depilacji w ciąży powinno się odstawić
Brawa za 6. miesiąc!

Cytat:
Napisane przez czarna1985 Pokaż wiadomość
Z okazji 20 tygodnia pochwale się brzuszkiem (i niestety ogromnym biustem przy okazji)...
Wow, ślicznie.

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was korzysta z apki na Iphone? Usunęłam przez przypadek aplikację Wizaż i teraz nie mogę jej znaleźć w AppStore - ona ma inną nazwę niż Wizaż?
U mnie jest jako Wizaz Forum.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 21:04   #3124
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Nawiazując do mieszkań, to ja bede kupować mieszkanie w Warszawie....i mimo wkładu własnego wiem ze czeka mnie kredyt na 35 lat :/ gdybym miała możliwość wrócic do rodzinnego miasta to bym sie chwili nie wahała mieszkanie ponad polowe tańsze i zycie przy okazji tez.
Mam te same przemyślenia Aż z ciekawości sprawdzłam ostatnio i w rodzinnym mieście za m2 własnie budowanego mieszkania w fajnej okolicy chcą 3 200,00

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Też się wybieram z tż do szkoły rodzenia, tylko...czuje się jakoś staro...bo już pk 30-stce :'(
Proszę Cię To ja też taka satruszka

Cytat:
Odnośnie becikowego to przysługuje ono rodzicom w kwocie 1000 złotych jednorazowo o ile dochód na osobę w rodzinie nie przekroczy 1922 złote... Jeżeli będziecie składać wniosek do końca października to liczą się dochody na 2014 roku , jeżeli po 01 listopada to liczą się dochody za 2015 rok... na złożenie wniosku mamy rok od momentu urodzenia dziecka... potrzebna jest sterta dokumentów więc ja zamierzam zebrać je przed porodem żebym później nie musiała tłuc się nigdzie z dzieckiem...

Poza tym osoby:
- które są bezrobotne, studenci, rolnicy, osoby nieubezpieczone pracujące na umowach o dzieło/zlecenie oraz rodzic, który pracuje i opłaca składki do ZUS, ale jego zasiłek macierzyński jest niższy niż 1000 zł (taki rodzic otrzyma wyrównanie do 1000 zł) Dotyczy to zarówno osób zatrudnionych na część etatu, a także pracujących na umowę zlecenie i przedsiębiorców

otrzymają tzw Becikowe Kosiniakowe czyli 1000 złotych miesięcznie przez 12 miesięcy od momentu urodzenia dziecka....

Oczywiście dotychczasowe, jednorazowe bezikowe z tytułu urodzenia się dziecka w wysokości 1000 zł będzie dalej obowiązywać i obejmować wszystkich rodziców mimo tego że wprowadzono Becikowe Kosiniakowe.

Mam nadzieję ze pomogłam
Bardzo, dziękujęBędę rejestrować samochód, to sobie wnioski zabiorę od razu i o szczegóły dopytam

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość

Wróciłam od gin. Okazało się, że podrażnienia były ale i także infekcja;/ Zmieniła mi na luteine doustną ;/ jakoś przeboleję... Ale sprawdziła mi też szyjkę. Jest lekka poprawa w stosunku do poprzedniego tyg (troszkę się wydłużyła) i się nie pogarsza. Czyli tryb jaki teraz prowadzę plus pewnie leki dały dobry efekt, od razu humor
No i super

Cytat:

też już w zasadzie niewiele widzę z bikini w wannie, ale nie wyobrażam sobie się nie ogolić, trudno, ostatnio uświadomiłam TŻ, że będzie musiał mnie golić jak z lusterkiem nie wypali
Ja jeszcze daję radę, ale też się zastanawiam, jak to niedługo będzie Krem u mnie odpada, bo mam wrażenie, że na mnie nie działa, wosk to w ogóle a jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, że Tż będzie umiał mnie ogolić maszynką Czy bardziej doświadczone mamy mogą się wypowiedziec, jak to u nich było, jesli to dla Was nie jest zbyt krępujące

Szafa zamontowana, jestem zachwycona, ile jest w niej miejsca Wszystkie moje książki i planszówki się zmieściły, a jeszcze ze 3 półki w regale zostały Sierściuszek zgłupiał, jak się zobaczył w lustrzanych drzwiach i próbował atakowac, ale już mu przeszło Mieszkanie wyodkurzane i posprzątane, w weekend pozostaje zrobic porządek z garderobą. Ufff....leżę i odpoczywam
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 21:06   #3125
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Ja urodze 3 miesiące przed 32 urodzinami.
To jest chyba jedyna rzecz jaką bym w życiu zmieniła- wiek w którym zaszłam w pierwszą ciążę.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 21:18   #3126
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Właśnie myślałam, że przegięłam pałkę z tą wycieczką. Bo mnie brzuch rozbolał i miałam stresa, jakoś ruchów nie czułam długo (może nie zwróciłam uwagi, bo dużo miałam do załatwienia), ale w końcu wieczorem maluch wystartował z kopniaczkami. Ale teraz muszę odpoczywać.
Też tak ostatnio poszalałam i też słabo się czułam potem. Teraz staram się cały czas przypominać sobie, że jestem w ciąży i muszę o tym pamiętać
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-07, 21:21   #3127
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość

Wczoraj byliśmy na połówkowym. Wszystko ok, młody (na 100%, atrybut męski mu urósł od ostatniej wizyty ) odwrócił się plecami i żebra zasłaniały serce, z tego co udało się dopatrzeć jest wszystko ok, dla pewności na następnej wizycie jeszcze raz sprawdzimy, bo nie chciał się dziad pokazać. Widzieliśmy tyłek, kręgosłup i nogi, buźki tylko zarys, bo chyba spał w najlepsze i nie chciał współpracować
Waży już 400 g (na ostatniej wizycie 180), mierzy 18 cm. Byczek już

A wczoraj na wieczór musieliśmy go z TŻem usypiać, bo jak się położyłam to młodemu się zabrało na fikołki, uspokaja się jak czuje rękę na brzuchu. TŻowi udało się wyczuć maludę, jaki dumny

TŻ o 4 wstaje do pracy, wstaję zawsze razem z nim, żeby kawkę mu zrobić. No i dzisiaj mnie głód zaczął przysysać jak już pojechał, ale często tak mam to stwierdziłam, że przetrzymam i zasnę. Mowy nie ma - Gabryś zaczął mnie tak kopać, że dopóki banana nie dostał nie było szans na sen Żarłok Ja oczywiście byłam nadal głodna, ale młodemu chyba ten banan wystarczył, bo poszedł spać No to jak poszedł spać, to mi też się w końcu udało.

Czy Wam też się takie włochate brzuchy porobiły? Ja mam bebech bardziej owłosiony niż nogi (nogi w stanie zapuszczonym :P). Czuję się czasem jak małpiatka, a TŻ się ze mnie śmieje, bo widzi różnicę też. Nie są to ciemne włosy (ufff), ale pełno takiego jasnego meszku
fajnie, że młody zdrowo rośnie
Też mam taki meszek za to na nogach, pachy włosy znacznie mniej rosną

Cytat:
Powiem wam, ze z tym becikowym, to mieliśmy taką jazdę, ze mi się przekleństwa skończyły... mąż miał chyba 3 wolne dni przez to stracone, musieliśmy dostarczyć oryginały pism z zusu, skarbowego, up (mąż miał tam organizowany staż), ja jeszcze z racji pobierania pensji z "budżetu" musiałam mieć z dzielnicy pismo...oczywiście wszędzie musieliśmy być oboje, więc bosko, Młody z babcią, a my na maratonie po urzędach. W efekcie złożyłam pełną tekę domumentów, po czym jeszcze 3 razy byłam wzywana do urzędu, bo im coś nie pasowało. Na koniec wyplacenie nam kasy opoznilo się o ponad miesiąc (efekt zagrywek na linii miasto- dzielnica będące w konflikcie). Grrr na samo wspomnienie mam dreszcze. Ale to zależy od miejsca, podobno niektóre gminy biorą wszystko na oświadczenie...

Ale teraz też będę składać, bo dwa koła piechotą nie chodzą :P
niezłe mieliście przejścia, u nas skończyło się na jednej wizycie i za kilka dni kasa więc chyba zależy od osób tam pracujących

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Mam te same przemyślenia Aż z ciekawości sprawdzłam ostatnio i w rodzinnym mieście za m2 własnie budowanego mieszkania w fajnej okolicy chcą 3 200,00

Proszę Cię To ja też taka satruszka

Bardzo, dziękujęBędę rejestrować samochód, to sobie wnioski zabiorę od razu i o szczegóły dopytam

No i super

Ja jeszcze daję radę, ale też się zastanawiam, jak to niedługo będzie Krem u mnie odpada, bo mam wrażenie, że na mnie nie działa, wosk to w ogóle a jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, że Tż będzie umiał mnie ogolić maszynką Czy bardziej doświadczone mamy mogą się wypowiedziec, jak to u nich było, jesli to dla Was nie jest zbyt krępujące

Szafa zamontowana, jestem zachwycona, ile jest w niej miejsca Wszystkie moje książki i planszówki się zmieściły, a jeszcze ze 3 półki w regale zostały Sierściuszek zgłupiał, jak się zobaczył w lustrzanych drzwiach i próbował atakowac, ale już mu przeszło Mieszkanie wyodkurzane i posprzątane, w weekend pozostaje zrobic porządek z garderobą. Ufff....leżę i odpoczywam
U mnie krem nie wchodzi w grę bo mnie uczula, podrażnia. Uzywałam depilatora ale pękają mi naczynka więc odpada, wosk dla mnie jest ok ale też odpada. Ja jadąc do porodu jeszcze się goliłam musiałam być wtedy w okolicy 7 cm bo najgorzej wspominam ten okres.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 21:25   #3128
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

No ja jakoś jeszcze też ale za miesiąc już może być różnie ;p
a z tym TŻ żartowałam ;p jakby on mnie ogolił to chyba by była krwawa rzeź

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

U mnie krem nie wchodzi w grę bo mnie uczula, podrażnia. Uzywałam depilatora ale pękają mi naczynka więc odpada, wosk dla mnie jest ok ale też odpada. Ja jadąc do porodu jeszcze się goliłam musiałam być wtedy w okolicy 7 cm bo najgorzej wspominam ten okres.
Ja właśnie mam TAM strasznie wszystko wrażliwe, krem podrażnia, niektóre pianki do golenia również teraz stosuję tą luteinę 6 dni i już też czuję, że mam jakiś stan zapalny, odczuwam jakieś pieczenie szczgólnie jak siadam ...
po każdym antybiotyku wyjaławia mi się tam wszystko i potwornie swędzi ... ehh
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-07, 21:29   #3129
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Z okazji 20 tygodnia pochwale się brzuszkiem (i niestety ogromnym biustem przy okazji)...
Supcio!!
To i ja pokażę (pierwszy raz tutaj ) z okazji naszego 22. tyg.
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 21:29   #3130
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Bolało okropnie.
Ja też się nie pisze na takie rzeczy
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 21:29   #3131
florencee
Zadomowienie

Cytat:
To fajnie, że szafa udana. Spotkania sierściuszków z lustrzanymi odbiciami są urocze.

Cytat:
Też tak ostatnio poszalałam i też słabo się czułam potem. Teraz staram się cały czas przypominać sobie, że jestem w ciąży i muszę o tym pamiętać
Noo trzeba pamiętać i się oszczędzać. Teraz będę leniuchować z czystym sumieniem.

Cytat:

Hmm jak się tak zastanowić, to u mnie też na nogach i pod pachami mniej rosną, pocieszające przy tym włochatym brzuchu.
Stary 2016-04-07, 21:30   #3132
Babygirl1990
Raczkowanie

Edytowane przez Babygirl1990
Czas edycji: 2016-04-08 o 12:12
Stary 2016-04-07, 21:34   #3133
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

ale jeszcze z dwa lata temu ciąża to było coś czego się najbardziej bałam w życiu i ciągle mówiłam : ja nigdy chyba nie będę miała dzieci
a teraz cóż jestem zakochana w moim maleństwie ale jak to mówi moja mama: na wszystko w życiu jest odpowiedni czas
Nie przesadzaj, dobry wiek
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 21:35   #3134
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Babygirl1990 Pokaż wiadomość
piękna kuleczka z brzuszka a ty taka szczuplutka - super !!
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-07, 21:35   #3135
Krefetka
Zadomowienie

z tym wiekiem to macie jakiś kompleks?

Ja Was mogę pocieszyć przy pierwszym porodzie miałam 34l, teraz mam 36, a dla szpitala w dalszym ciągu jestem pierworódką
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 21:37   #3136
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Nie przesadzaj, dobry wiek
mega stara się nie czuję ale tak jak mówiłam, nie wszyscy w tym samym wieku mają takie same potrzeby
ja dopiero teraz dorosłam do bycia w ciąży
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-07, 21:39   #3137
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Cudny brzuszek
Cytat:
20+0 coraz poważniej
Z imieniem miałam podobna sytuacje :'( powiedziałam koleżance, że już chyba wybrałam i ze będzie Szymus... Za kilka dni mi pisze, ze się zdecydowała na imię i chyba Szymon!!!! Szlak mnie chciał trafić, pełna nerwów itp.i stwierdziłam zmieniam na Kubusia
Po msc rozmowa i identyczna sytuacja, byłam pewna że wybrała tego Szymka, to jej mowie ze u nas Kubuś ona za kilka dni mi pisze ze chyba Kubuś!!!!! to się wkurzylam i jej powiedziałam, co o tym myślę. Ona do mnie, że rodzi 3 msc wcześniej wiec ma pierwszeństwo!!!!
Po kilku dniach jej napisałam, że jednak Jakub nam się już stanowczo nie podoba...powiedziała, że wybierze imię po porodzie :-P
Twoja koleżanka to już w ogóle przegięla chamówa niesamowita

Cytat:
Też się wybieram z tż do szkoły rodzenia, tylko...czuje się jakoś staro...bo już pk 30-stce :'(
No faktycznie babcia z Ciebie szok!!
Ja znowu, jak idę miastem to ludzie czasem dziwnie się na mnie patrzą Zdaję sobie sprawę, że wyglądam mlodo, nie na swoj wiek 28.. patrza na mnie, jakby młoda gówniara zaszła w ciąże
Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
My dzisiaj byliśmy kupić mi jakieś bluzki bo mi powoli brzuch wystaje z moich i oczywiście kupiliśmy takie cudo w c&a:
i dostaliśmy bon na 40 zł jak się zrobi zakupy za 150 więc znowu trzeba będzie iść
Cudne zakochałam się

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Powiedz jej ze Zygfryd będzie.
m
Cytat:
Śliczny brzuszek!

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 21:49   #3138
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
albo Bożydar
ewentualnie Ariel
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-07, 21:50   #3139
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Brawo, figura pierwsza klasa
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 22:01   #3140
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:

klask i:
Stary 2016-04-07, 22:05   #3141
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
My też mamy małe mieszkanko, bo niecałe 50m^, ale tż je kupował jeszcze przed ślubem i to było max na co pozwalała mu zdolność kredytowa Natomiast łączy się to z niezbyt wysokim kredytem, który systematycznie nadpłacamy i mam nadzieję, że jeszcze 4-5 lat i się go pozbędziemy całkowicie. Ja mam jeszcze moje mieszkanie i po spłacie tego kredytu chcielibyśmy zdecydować się albo na 1 duże, albo na jakiś domek, najlepiej szeregowy. Ustaliliśmy, że nasz tryb życia nie pozwala nam na posiadanie domu wolnostojącego z ogrodem, bo zdajemy sobie sprawę z tego ile przy tym jest pracy Ale kto wie, może za te kilka lat zmieni nam się podejście.
Też marzy nam się domek Też może być na wsi Jakoś nas do dużego miasta nie ciągnie zdecydowanie
Nasze mieszkanie jest ogólnie na mnie, TŻa nawet do kredytu nie próbowaliśmy dopisywać, bo w momencie brania kredytu pracował tam gdzie ja i średnio zarabiał i po opłaceniu alimentów jego zdolność kredytowa wynosiła 0,00 Dopiero w czerwcu zmienił pracę na lepiej płatną i prawdopodobnie będziemy go dopisywać do kredytu, ale to jakoś po ślubie, który będzie jakoś w maju (chyba, musimy do usc się wybrać najpierw ). Odżałowaliśmy w końcu i kupiliśmy dzisiaj obrączki, chłop mi poszalał i ma szeroką na 7 mm Zwariowałabym z taką szeroką

Cytat:
Fajny brzuszek biust też

Cytat:
Ja usłyszałam od siostry że Antosia to wabi się suczka jej sąsiadki...
Moi rodzice mają sunie Tosię - czyli w sumie Antosię. I szczerze? Mi się to imię tak podoba, że jakby miała być dziewczynka, to poważnie bym się i tak nad tym imieniem zastanawiała I miałabym w nosie, że u moich rodziców już jedna Antosia jest

Cytat:
Poszłam dzisiaj na ryneczek , niestety t-shirt(y) mi sie pokurczyły i miałam nadzieję że coś wyłapę , podeszłam od stoiska, stoi Pani (chyba właścicielka stoiska, na pewno sprzedawca) i pali i z tekstem do mnie "zapaliłoby się co, dobry papieros", ja na to że nie ma takiej opcji no bo jak w ciąży... Pani się pyta czy paliłam przed, ja mówię że tak,ona kiedy rzuciłam, ja na to jak zobaczyłam dwie kreski na teście a ona do mnie:

"no wie Pani co, jakby Pani miała normalnego lekarza to by Pani powiedział że nie można tak od razu rzucać bo w ten sposób mogła Pani większą krzywdę dziecku zrobić,każdy dobry lekarz to Pani powie, ja mam dwoje dzieci, paliłam i dzieci zdrowe to nie ma co się męczyć"

nie chciałam się wdawać w dyskusję ,powiedziałam tylko że nie było to dla mnie żadnym problemem i się nie męczyłam ale jej podejście mnie rozwaliło... wygląda na to że mam nienormalnego lekarza skoro powiedział że bardzo dobrze zrobiłam rzucając papierochy...
To jest tak często spotykane, że aż przerażające.

Cytat:
Nie kupuję jakiegoś jednego określonego kremu, nie widzę różnicy między veet a perfectą (poza ceną ). Kupuję to, co akurat ma dobrą cenę w ross, z pominięciem tych najtańszych. Teraz mam perfecta epi lady czekoladowy sensitive i jest spoko. Kupuję te do bikini, one są jakieś delikatniejsze niż te do nóg.
Będę musiała spróbować, kiedyś jak próbowałam to ani jeden kłaczek mi nie wyszedł, na nogach bez problemu i swego czasu używałam tylko kremów, ale okolice bikini to jakaś rzeź , włosy jak na świni chyba

Cytat:
też już w zasadzie niewiele widzę z bikini w wannie, ale nie wyobrażam sobie się nie ogolić, trudno, ostatnio uświadomiłam TŻ, że będzie musiał mnie golić jak z lusterkiem nie wypali

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

OMG za☠☠☠iste teksty
Nie jedna osoba by się obraziła na wstępie

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Ja ze stopami tylko do kosmetyczki
Sama potrafię się zaciąć, TŻa bym tam z maszynką nie wpuściła

Są osoby, które jak nas słuchają to patrzą jak na czubków

Wybieram się też z moimi stopami do kosmetyczki, muszę w końcu dotrzeć bo już rady z nimi nie daję są tak zapuszczone. Próbuję i coś efekt odwrotny, nigdy aż tak dramatycznie nie wyglądały.

Cytat:
Zazdroszczę, ja cała obrastam w tempie podwójnie przyspieszonym

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 22:08   #3142
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Piękny brzuszek!
Stary 2016-04-07, 22:50   #3143
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
klask i:
Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Brawo, figura pierwsza klasa
Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Śliczny brzuszek!
Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Piękny brzuszek!
Cytat:
piękna kuleczka z brzuszka a ty taka szczuplutka - super !!

Dziękuję dziewczyny. Już mam 4,5 kg do przodu

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość

Już w połowie lutego spanie na brzuchu było u mnie niewykonalne. Moja ostatnia nocka na brzuchu (właśnie w lutym) skończyła się kilkudniowym bólem brzucha Od wtedy nie ryzykuję i strasznie za tym tęsknie, bo na brzuchu śpi mi się najlepiej

Mnie nie bolało, ale miałam zwykły metal. Przyjemne to nie było, ale zdecydowanie nie bolało.
Retainer na stałe mam wklejony na dole (mimo wszystko za ciasno ), na górę miałam ten przeźroczysty plastik, po tylu latach to już nawet nie wiem czy to jeszcze gdzieś mam
Jeju, na tym etapie rzeczywiście lepiej odpuścić spanie i próby spania na brzuszku
Jestem już po zdjęciu (jednak najpierw dół) i nie bolało nic, choć naczytałam się i nasłuchałam że to takie straszne. Retainer również już mam na dole, a co będzie na górze to się okaże jutro

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Mały offtop

Od 20 kwietnia 2016r w Rossmannie rusza promocja – 49% na kosmetyki do makijażu.
Od 20.04 Twarz: podkłady, pudry, bazy, korektory, róże, bronzery.
Od 26.04 Oczy: tusze, cienie, produkty do brwi, bazy pod cienie kredki, eyelinery.
Od 4.05 Usta: pomadki, błyszczyki, konturówki i prawdopodobnie produkty do paznokci.

Edytowane przez Babygirl1990
Czas edycji: 2016-04-07 o 22:52
Stary 2016-04-07, 22:55   #3144
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Jeju, na tym etapie rzeczywiście lepiej odpuścić spanie i próby spania na brzuszku
Jestem już po zdjęciu (jednak najpierw dół) i nie bolało nic, choć naczytałam się i nasłuchałam że to takie straszne. Retainer również już mam na dole, a co będzie na górze to się okaże jutro

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Mały offtop

Od 20 kwietnia 2016r w Rossmannie rusza promocja – 49% na kosmetyki do makijażu.
Od 26.04 Oczy: tusze, cienie, produkty do brwi, bazy pod cienie kredki, eyelinery.
Od 4.05 Usta: pomadki, błyszczyki, konturówki i prawdopodobnie produkty do paznokci.
Dzięki, przyda się parę rzeczy.
Ja mam 1,5 kg do przodu, wczoraj pamiętałam w końcu o zważeniu się po wstaniu. Hmm, a brzuch mi strasznie wywaliło, chyba naprawdę od siedzenia w domu zanikły mi mięśnie i stąd tak niewielki przyrost wagi.
Stary 2016-04-07, 22:57   #3145
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Mały offtop

Bosko! Wiedziałam, ze w kwietniu, ale nie znałam "rozpiski", a już mam listę zakupów
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 23:10   #3146
Talantea
Zakorzenienie

Kurde no, chcialam umyć włosy i nie ma ciepłej wody, jakas awaria

Nie kuscie mnie kosmetykami i tak mam za duzo

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 23:17   #3147
Aniol1985
Zadomowienie

Dziewczyny, wybaczcie że nie odpisuje do was z osobna ale wielocytowanie nie działa u mnie. Zacznę od pielegnacji , u mnie golenie maszynka taka z żyletkami to dramat - mam każdorazowo zapalenie mieszkow i wygladam jak świnka z pryszczycą tam na dole ;( . Kremy do depilacji odpadaja bo wiekszość, które testowałam uczulaja lub podrażniają mnie dosyć mocno. Czytałam rownież , że ze wzgledu na składniki nie sa wskazane dla cieżarówek. Ja w tym celu używam starej maszynki do ścinania włosów bez nakładek. Wychodzi coś a'la na jeżyka, przynajmniej chrosty nie wychodza. Stopy robie sobie sama jeszcze - mam frezarke, nakładki do pilowania i opiłowywania stóp i wszystko co trzeba do hybrydow . Brzuch mi nie przeszkadza nawet nieraz na nim śpie .

Co do domu wolnostojacego i szeregówki wszystko zależy od działki na jakiej stoi dom. Moja znajoma kupiła segment jeden ze środkowych w szeregu i w sumie jej szereg stoi na 9arach , dla porownania ja mam działke o 2ary mniejsze i kiedyś stanie tam dom wolnostojacy i bede miala o 200m miej ogrodu do ogarniecia niż ona. Szereg ma plusy bo sąsiedzi grzeja cie z 2 stron pod warunkiem ze nie masz skrajnego , w tedy tylko z jednej str. jak w bliźniaku , może mieć to swoje zalety np niższe koszty związane z opałem i bezpieczeństwem bo w razie czego masz sąsiada za ścianą. Niestety te zalety przy cieżkim sąsiedzie mogą okazać sie wadami jak np trafi ci sie awanturnik , pijak czy maniak muzyki z źle wyizolowanymi ścianami. Wszystko ma swoje plusy i minusy ja gdybym miała wybór stawiała bym raczej na wolnostojące domy, a jak nie chcesz roboty to szukaj takiego na małej działce.

Ja mam mieszkanie 55m i gdyby nie to że babcia mieszka z nami to moje 2pokojowe starczylo by dla nas spokojnie.

Pisałyście o wanienkach do mycia maluszków , mi bardzo sie te wiaderka do mycia podobaja . Co do sterylizatora czytałam, że są jakieś wkłady też do mikrofalówki.

Kwestia becikowego , może któraś z was mi udzieli odpowiedzi. Z moim partnerem nie mamy ślubu. On pracuje ja z powodu opieki nad babcią jestem bezrobotna. Zarejstrowałam sie w UP żeby mieć ubezpieczenie ale od 2lat mi pracy nie znaleźli ... Za opieke nie pobieram żadnych świadczeń ani z mopsu ani z UP. Wiem że załapie sie na to ,,przedłużone becikowe ,, -czyli ten 1000zl miesiecznie przez rok.Czy w takim razie skoro moj partner zarabia i odprowadzane sa za niego składki bez zadnych przerw od 9 lat, przysługuje mu becikowe? Liczac na gospodarstwie domowym naszym jest babcia, ja, on no i po ur dziecko tylko nie wiem czy je też sie w to wlicza?? Babcia ma niska emeryture razem z zarobkami mojego partnera nie jest przekroczony ten próg 1900zl na os.(te 1900zł to brutto czy netto?)Czy w takim razie partner ma szanse na becikowe?

Moj partner pracuje w dużej firmie mają ubezpieczenia grupowe takie postępowe , można ubezpieczyć rownież partnera życiowego . Mój men dopisał mnie do swojego ubezpieczenia , płacimy po 55zł od os w najwyższym pakiecie i po urodzeniu małego każdemu z nas należy sie wypłata ponad 2tys. Gdyby doszła do tego cesarka to jeszcze mam odszkodowanie za operacje i za pobyt w szpitalu. Uważam , że jak jest taka możliwość to warto sie dopisać do takiego ubezpieczenia składki miesieczne nie są aż takie straszne a zawsze dodatkowe zabezpieczenie finansowe w razie ,,w,, jest.

Dzisiaj znowu polowałam na ciucholandach trafiłam do takiego gdzie jeszcze nigdy nie byłam w nim. Ciuszkowa nirvana normalnie kupiłam 1 śpioszka , 1pół śpioszka welurowego , 3czapeczki jednego rampersa 9 bodziaków w tym jeden w komplecie ze spodniami dresowymi, 2pajace i zapłaciłam 38 zł ;D . ogólnie w sklepie było dużo ciuchow dla dzieci z metkami jeszcze nowiusie , musze tam jeszcze pare razy sie przejść.

Wszystkim wam gratuluje kolejnych tygodni, ślicznych dzieciowych domków a przede wszystkim zdrowych maluchów i tych uroczych fotek <3 .

Edytowane przez Aniol1985
Czas edycji: 2016-04-07 o 23:32
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 00:17   #3148
ziuta.
Rozeznanie

Witam wieczornie, a raczej nocnie . Nadrobiłam Was. We wtorek pojechałam do mamy i zostałam na noc, Tżta nie ma bo wyjechał w delegację to pomyślałam że będzie mi raźniej niż tak samej siedzieć. Byłyśmy z mamą w centrum handlowym, napaliłam się na zakupy w Mothercare a okazało się we Wrocławiu już nie mają ani jednego sklepu Za to kupiłam pajacyk polarowy w sówki w Tesco Potem się spotkałam z koleżankami i zaliczyłyśmy wizytę w KFC

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Dobre! Fabiola brzmi jak jakaś choroba
Chyba jest taki olej Fabiola

Cytat:
Mój TŻ wymyślił kiedyś imię dla chłopca Sulpicjusz

Cytat:
Ja usłyszałam od siostry że Antosia to wabi się suczka jej sąsiadki...
Ja nie wiem po co ludzie dają ludzkie imiona zwierzętom

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
1 szkl płatków owsianych zrumienic na patelni i zostawić do wystygnięcia, dodać 2 łyżki mąki, 1 jajko, 2 łyżki miodu, 1,5 łyżki masła oraz żurawinę, rodzynki i skórkę cytrynową (tak na oko). Wymieszać. Piec ok 12-15 min w temp 180 st. Smacznego !
Zapisane! W weekend zrobię na pewno.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
jakie staro? ja jestem dawno po 30stce i też się wybieram do SR
Ja będę kończyć 33 w tym roku a mój Tż jest sporo starszy od mnie. To pierwsze dziecko i dla mnie i dla niego. Ja się wybieram na SR a Tż ma opory, najwyżej pójdę sama

Cytat:
Bolało okropnie.
Ja używam depilatora do pachwin. Boli ale już się przyzwyczaiłam, przynajmniej starcza na parę tygodni a resztę lecę maszynką
Co do mieszkania to my mieszkamy w domu ale z pokojem dla małej też mamy problem. Sami mamy sporą sypialnię na poddaszu więc na początek będzie spać z nami ale potem bym chciała żeby miała swój pokój. Problem w tym że na poddaszu jest tylko jeszcze jeden pokoik bardzo malutki i ze skosem oczywiście. Zmieści się tam łóżeczko może mała komódka i coś na zabawki i to wszystko. A gdzie ja ubranka będę trzymać nie wiem Mamy jeszcze 2 pokoje na parterze ale nie wyobrażam sobie biegać po schodach w nocy do takiego małego dziecka (jeszcze przez te bramki ). A nawet starsze to może się bać spać samo, jak mu się coś przyśni to będzie chciało przyjść od rodziców przecież i po schodach ma latać takie półśpiące?

Czy którejś z Was pojawiła się kreska na brzuchu? Wiem że temat był już poruszany ale wtedy żadna z Was nie potwierdziła. Ja już sama nie wiem, albo robi mi się kreska ale jakoś dziwnie bo ponad pępkiem, albo to rozstęp Myślałam że na rozstępy to za wcześnie zwłaszcza że nie przytyłam jeszcze, dopiero wróciłam do mojej wagi po rzyganku z 1 trymestru.
Jutro rano idę na powtórkę krzywej cukrowej Trzymajcie kciuki.
PS Jeżeli nic się nie zmieni to jutro odbieram tatę ze szpitala

Edytowane przez ziuta.
Czas edycji: 2016-04-08 o 00:33
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 00:34   #3149
Aniol1985
Zadomowienie

jakos tematu kreski nie widziałam ja mam już ponad miesiąc. Idzie coraz wyzej narazie jest jeszcze z 4-5cm przed pępkiem .
I trzymam kciuki na krzywa, ja mam wizyte u gina 13stego i pewnie kaze mi zrobic na nastepna wizyte tez wiec nie jestes sama u mnie bedzie 4 krzywa, 2razy zwymiotowałam glukoza a raz zamiast glukosy kazano mi zjesc sniadanie....

Edytowane przez Aniol1985
Czas edycji: 2016-04-08 o 00:36
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 05:55   #3150
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Podobno kreski jeszcze nie mam (mąż tak mowi).

Obudziłam sie z bolącym gardłem. Masakra.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości