Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-07, 20:55   #4351
wykalacka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Wykalacka moze byc skok mialam.identycznie w tym tyg co ty...

U mnie byla para znajomych ktorzy maja slub w 2017. Zachwycali sie mała i juz nie moga sie doczekac jak swoje beda mieć. A oboje sie na prawnikow szkola
To jest nadzieja, że wróci mój kochany synek śpiący czasami w dzień 😁
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 20:58   #4352
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
To jest nadzieja, że wróci mój kochany synek śpiący czasami w dzień 😁
U nas teraz co 2 dzien jest niespanie w dzien :-P
Stary 2016-04-07, 21:04   #4353
ja :)
Zakorzenienie

Moja Lilka dzis spała 5h w dzien (zazwyczaj ma 4h drzemkę) z krótka przerwa na szamke. Pozniej godzinka przerwy i znowu sen. I teraz tez juz spi od godziny nie wiem czy juz na noc czy jak bo niespodziewanie zasnela ze nawet jej umyć nie zdazylam. Mam nadzieje ze zdrowieje podczas tego snu

Pytałam pielęgniarek to mowia ze miedzy 3 a 4 doba pogorszenie gwaltowane następuje przez zwiekszona ilośc wydzieliny a pozniej od 4 doby juz coraz lepiej. Także oby do poniedziałku..

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 21:25   #4354
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paumyd Pokaż wiadomość
My dziś zamiast spacerować to udaliśmy sie do mnie do pracy, wszyscy wujkowie (jestem jedyną kobietą w pracy)są zachwyceni młodym i kłócą sie miedzy sobą który idzie z nim na spacer. Ostatnio odwiedziliśmy ich na Wielkanoc i Igor dostał od nich prezent- zachwalany przez wiele osób leżaczek tiny love , aczkolwiek na nim nie robi on wielkiego wrażenia. Lubi w nim poleżeć i pogapić sie na ślimaka i światełka, wibracje uspokajają na jakieś 5min a usypianiu niema mowy.

Kurde, nie mam zadnej dzieciatej kolezanki, te bez dzienne wszystkie pracują i nie mam z kim spacerować, aż mi sie czasem nie chce isc na ten spacer. Z kimś to jednak inaczej leci ten czas.

Widze ze chwalicie sie wagami maluchów, my byliśmy we wtorek na szczepieniu i ważył 5470 i 61cm. Ale po nim jakos nie widać tej wagi, wyglada dość "szczupło"
U nas lezaczek tez jakiegos mega szalu nie robi. Maly w nim czasem polezy, popatrzy podjarany na sloneczko, ale po paru, czasem kilkunastu minutach zaczyna juz sie jednak nudzic, usypiac tez nie usypia.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
U nas też leżaczek TL szału nie robi. Lilka bardzo niechętnie w nim leży... 10-15 minut to jej limit... po tym czasie jest ryk i wibracje to mało i trzeba ją bujać. I za chiny w nim nie zaśnie.
Woli bujanie na moich kolanach... potrafi tak godzinami leżeć i czasem zaśnie

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Ja tez bujam na kolanach, w sensie jego glowa jest na kolanach, a cialko lezy na udach, stopki dotykaja mojego brzucha. Artus jednak po jakims czasie zaczyna marudzic i tak polezy max 10 min, czasem sie zdarzy ze zasnie.
Stary 2016-04-07, 21:35   #4355
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
U nas teraz co 2 dzien jest niespanie w dzien :-P
to mnie pocieszyłaś
Stary 2016-04-07, 21:42   #4356
siasia13
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3

Cytat:
Ja się dzisiaj wykończę, mały spał dzisiaj najwięcej to raz 30min a potem tylko po 5min póki nie spróbuję go odłożyć

Jest jakaś szansa, że za to noc bedzie przespana
Wykalacka moze mamy skok. Moja wczoraj i dzisiaj nie schodzi z cyca i z rak. Nawet nie probowalam spaceru bo po pierwsze pogoda do doopy a po drugie mysle ze J moze by 5 minut w wozku spala. Masakra jakas
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 22:00   #4357
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
to mnie pocieszyłaś
Wiesz wydaje mi sie ze im starsze tym mniej spi. Przynajmniej u mnie. Bylo tak ze na pocz spala po kazdym karmieniu. Potem nie spala duzo i jeczala w przerwach a teraz malo jeczy i zajmuje sie zabawkami a jak sie nudzi to jeczy wiec jest progres tfu tfu
Stary 2016-04-07, 22:17   #4358
NanaR
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;amp;lt;3

Na moim też szału nie robi leżaczek bujanie jeszcze ok ale wibracje to zło:p
Dziś mojego dziecka nie poznaje jadł co 1.5h spał może 2 razy po pół godz nie nadążam z produkcją mleka w cyckach doszło do tego że po kąpieli 2 cycki były mu mało i szarpanir i wrzask przy cycku nie mogłam go ululać bo zaraz szukał cycka i znów krzyk już chciałam dać butelkę ale nie wiem jakie mleko mogę dawać skoro ma alergie na mleko czy zwykle bebiko 1 czy jakies specjalne, a za późno bylo żeby dzwonić do pediatry. Na szczęście jakoś tz go uspokoił i maly zasnął mam nadzieję że pośpi dłużej i pokarm się zrobi. Normalnie masakra wczoraj jeszcze było wszystko ok.

Dumna mama Dominika
07.02.2016

Edytowane przez NanaR
Czas edycji: 2016-04-07 o 22:19
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 22:32   #4359
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Wykalacka moze mamy skok. Moja wczoraj i dzisiaj nie schodzi z cyca i z rak. Nawet nie probowalam spaceru bo po pierwsze pogoda do doopy a po drugie mysle ze J moze by 5 minut w wozku spala. Masakra jakas
Ech czyli jutro powtórka??

Polożna zapowiedziała sie na jutro koło 13, a to jest czas kiedy normalnie jesteśmy na spacerze. Ale skoro jutro ma być powtórka to chyba faktycznie lepiej nie wychodzić
Cytat:
Wiesz wydaje mi sie ze im starsze tym mniej spi. Przynajmniej u mnie. Bylo tak ze na pocz spala po kazdym karmieniu. Potem nie spala duzo i jeczala w przerwach a teraz malo jeczy i zajmuje sie zabawkami a jak sie nudzi to jeczy wiec jest progres tfu tfu
Ja rozumiem, że całego zycia nie przespi tylko dzisiaj wyjątkowo wisi cały dzień na cycu jak nigdy
Stary 2016-04-07, 22:50   #4360
siasia13
Rozeznanie

Wykalacka u mnie juz drigi dzien to samo Skok to chyba ze trzy dni trwa
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 22:51   #4361
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Moja Lilka dzis spała 5h w dzien (zazwyczaj ma 4h drzemkę) z krótka przerwa na szamke. Pozniej godzinka przerwy i znowu sen. I teraz tez juz spi od godziny nie wiem czy juz na noc czy jak bo niespodziewanie zasnela ze nawet jej umyć nie zdazylam. Mam nadzieje ze zdrowieje podczas tego snu

Pytałam pielęgniarek to mowia ze miedzy 3 a 4 doba pogorszenie gwaltowane następuje przez zwiekszona ilośc wydzieliny a pozniej od 4 doby juz coraz lepiej. Także oby do poniedziałku..

Sent from my iPhone using Tapatalk
zdrowieje na pewno

u nas leżaczek i karuzelka i dziecka nie ma wytrzeszcz taki robi i łapkami macha dziś usnęłam z nim na pufie takie dużej jak worek sako wtulił sie ze mnie a był w samych bodziakach z gołymi nóżkami i nagle czuje jakoś tak ciepło się zrobiło...a ten nasikał na mnie przeciekło przez pieluchę często jakoś przesikuje ostatnio więc sama nie wiem czy to znać że pielucha za mała?

Lorda dziś wywoziłam po parku ja mogę i sama z nim chodzić na spacery włączam krokomierz słuchawki w uszach i pędzimy po kąpieli padł jak zabity a ja ledwo nosem ciągnę po podłodze ale co poradzić taki los matki

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-07, 23:16   #4362
marciar7
Zakorzenienie

Kasia dobre z tym krokomierzem gdzie chodzisz po ktorym parku?

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Moze sprobuj wieksze pieluchy zalozyc czy bedzie ok

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Unas odkad wieksze juz nie przecieka :-P
Stary 2016-04-07, 23:20   #4363
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia dobre z tym krokomierzem gdzie chodzisz po ktorym parku?

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Moze sprobuj wieksze pieluchy zalozyc czy bedzie ok

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Unas odkad wieksze juz nie przecieka :-P
tam gdzie zoo ale to różnie na Planty też no tak myślę że może już małe chociaż to r.2 a on 6 kg na pewno jeszcze nie ma może 4700g max ale założę Lordowi r.3 bo mam i zobaczymy

Stary 2016-04-07, 23:22   #4364
marciar7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;amp;lt;3

U nas dady 2 sa ok przy tej wadze moze jakoś tak sie ulozyl

Dziewczyny gdzie kupowalyscie opaski dla dziewczynek?chce taka by uszy zaslaniala.
Stary 2016-04-07, 23:26   #4365
kaaasi
Zakorzenienie

no właśnie nie wiem bo piżamki mu w nocy 2 razy zmieniałam być może źle mu założyłam bo w nocy światła nie palę tylko cb się świecą
Marciar niedługo kucyki będziesz robić śpi Zosiaczek?

Stary 2016-04-07, 23:31   #4366
Lola2828
Zadomowienie

Ja wracajcie szybko z tego szpitala zdrówka 😘 Kasia ty masz aniołka a nie dziecko złoty chłopak 👦 dziewczyny mam nadzieję że te skoki już wyskoczą i będą grzeczne dzieciaczki ja dzisiaj wyskoczylam do koleżanki na urodziny na 3 h a tatuś został z małą się matka zrelaksowała i poplotkowała
Stary 2016-04-07, 23:32   #4367
marciar7
Zakorzenienie

Ta kucyki nie predko narazie lysol i to z gruba ciemienkuxha ale troche schodzi jal szczesuje.
Moze i zle zalozylas
jeden przedmiot zaliczony. I to na 4 :-D

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Zosia spi chociaz co odloze to siw budzi. Wlasnie zaraz bede odkładać :-P
Stary 2016-04-07, 23:33   #4368
Lola2828
Zadomowienie

Zapomniałam dodać że jak wróciłam do domu to zostałam Samare... Masakra mam nadzieję że da matce pospać
Stary 2016-04-07, 23:37   #4369
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Zapomniałam dodać że jak wróciłam do domu to zostałam Samare... Masakra mam nadzieję że da matce pospać
A jak przezyla te 3h z tz? Ech oby dala sie przespac :-(
Stary 2016-04-07, 23:38   #4370
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Ja wracajcie szybko z tego szpitala zdrówka 😘 Kasia ty masz aniołka a nie dziecko złoty chłopak 👦 dziewczyny mam nadzieję że te skoki już wyskoczą i będą grzeczne dzieciaczki ja dzisiaj wyskoczylam do koleżanki na urodziny na 3 h a tatuś został z małą się matka zrelaksowała i poplotkowała
cały tatuś z niego bo jakby miał temperament po matce to bym miała ciężko wiem że tak wiecznie nie będzie ale staram się go pomęczyć w ciągu dnia żeby spał wtedy kiedy ja chcę bo inaczej nic nie zrobię w chacie... ale fajnie zrelaksowałaś się ja wyjdę gdzieś jak tatuś wróci
Cytat:
Ta kucyki nie predko narazie lysol i to z gruba ciemienkuxha ale troche schodzi jal szczesuje.
Moze i zle zalozylas

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

gratulacje zdolniacho
o proszę 4 to bardzo dobra ocena

Stary 2016-04-08, 00:02   #4371
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
U nas lezaczek tez jakiegos mega szalu nie robi. Maly w nim czasem polezy, popatrzy podjarany na sloneczko, ale po paru, czasem kilkunastu minutach zaczyna juz sie jednak nudzic, usypiac tez nie usypia.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Ja tez bujam na kolanach, w sensie jego glowa jest na kolanach, a cialko lezy na udach, stopki dotykaja mojego brzucha. Artus jednak po jakims czasie zaczyna marudzic i tak polezy max 10 min, czasem sie zdarzy ze zasnie.
Kłade na kolanach dokładnie w takiej samej pozycji i moja Lilka to uwielbia. Bujam to na boki... to góra dół. Często nawet 2 godziny.
Dobrze, że mam silne nogi. Na rękach nie dałabym rady ją tak długo utrzymać.

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Moja urodzona w tym samym dniu co Twoja. U nas dzisiaj też masakra. Od 21 do 23 wisiała na cycu. Godzine na jednym i godzinę na drugim... w końcu wymiękłam i dałam mm... wychlała 50 ml i w końcu przestała się rzucać za cycem.
Minioną noc budziła się co 1.5 h i rzucala się na cyca... mam zgryzione sutki i cyce nie nadąrzają dzisiaj za potrzebami mojej małej świnki.

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
zdrowieje na pewno

u nas leżaczek i karuzelka i dziecka nie ma wytrzeszcz taki robi i łapkami macha dziś usnęłam z nim na pufie takie dużej jak worek sako wtulił sie ze mnie a był w samych bodziakach z gołymi nóżkami i nagle czuje jakoś tak ciepło się zrobiło...a ten nasikał na mnie przeciekło przez pieluchę często jakoś przesikuje ostatnio więc sama nie wiem czy to znać że pielucha za mała?

Lorda dziś wywoziłam po parku ja mogę i sama z nim chodzić na spacery włączam krokomierz słuchawki w uszach i pędzimy po kąpieli padł jak zabity a ja ledwo nosem ciągnę po podłodze ale co poradzić taki los matki
Haha lorda aż sobie to wyobraziłam

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Cytat:
Moze i zle zalozylas

Ooo gratki zaliczenia

Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 05:30   #4372
Aagaciorek
Zadomowienie

Ale cisza nikt nie karmi? My juz trzeci raz tej nocy

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-04-08, 05:58   #4373
wykalacka
Zadomowienie

Janek o dziwo za ciężki dzień zrobił mamie niespodziankę i w nocy praktycznie się nie budzil. Wszystkie karmienia i przebrania były na śpiocha. Oczywiście dał jakoś znać, że już teraz chce jeść, ale nie roznudził się i zaraz spał dalej
Teraz tylki brzuszek boli i leży na mnie, żeby mu ulżyć trochę
Stary 2016-04-08, 06:39   #4374
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Na moim też szału nie robi leżaczek bujanie jeszcze ok ale wibracje to zło:p
Dziś mojego dziecka nie poznaje jadł co 1.5h spał może 2 razy po pół godz nie nadążam z produkcją mleka w cyckach doszło do tego że po kąpieli 2 cycki były mu mało i szarpanir i wrzask przy cycku nie mogłam go ululać bo zaraz szukał cycka i znów krzyk już chciałam dać butelkę ale nie wiem jakie mleko mogę dawać skoro ma alergie na mleko czy zwykle bebiko 1 czy jakies specjalne, a za późno bylo żeby dzwonić do pediatry. Na szczęście jakoś tz go uspokoił i maly zasnął mam nadzieję że pośpi dłużej i pokarm się zrobi. Normalnie masakra wczoraj jeszcze było wszystko ok.
Tylko specjalne, pogadaj z pediatra.

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Ale cisza nikt nie karmi? My juz trzeci raz tej nocy

ja już karmię na spiocha, tzn. ja na spiocha i nawet nie wiem o której, bo tylko strony zmieniam
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 07:22   #4375
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Tylko specjalne, pogadaj z pediatra.

ja już karmię na spiocha, tzn. ja na spiocha i nawet nie wiem o której, bo tylko strony zmieniam
Mam tak samo heheheh. Czasami nawet nie pamiętam jak mały w naszym łóżku się znalazł hehehe
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 07:26   #4376
Aagaciorek
Zadomowienie

Tez tak czasem mam z tym karmieniem na spiocha, no chyba ze maly poplakuje w nocy, to wtedy sie wybudzam

Stary 2016-04-08, 08:13   #4377
Lola2828
Zadomowienie

U nas dobra noc pobudka o 3 i o 6:30 i śpi puki co więc ja też może dospie bo ciężki dzień prac domowych przed nami o ile mała pozwoli
Stary 2016-04-08, 08:15   #4378
Lucy31
Zakorzenienie

Też się dzisiaj obudziłam a mały lezy obok mnie w łóżku i to jeszcze ładnie przykryty hehehe Nic nie wiem
Stary 2016-04-08, 08:19   #4379
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Moze i zle zalozylas

Gratki zdolniacho! Mój mały kal codzień śpi od 7 na brzuszku bo Stefania były i słyszę jak wali pierdy o 5 jak wstał dałam mu cyca miałam tak pełnego nabrzmialego jak jeszcze nigdy o myślę sobie jak go wyssasz całego to pekniesz a on dał radę :p i obrazu zasnął :p obzarciuch jeden
:p

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 08:40   #4380
mamusiaczek
Rozeznanie

Marcia - ja opaski kupowałam w małym sklepiku osiedlowym z .... gazetami i pasmanterią

Co do ubierania dzieci, to ja kiedyś słyszałam, żeby niby ubierać jedną warstwę więcej niż my mamy. Dla takiego siedzącego w spacerówce, to się zgodzę, ale jednak jak dzieciak leży w gondoli, to tam jest mega ciepło i ja staram się nie przesadzać

U nas walka z odparzeniem pupy i pleśniawkami...niby już lepiej, ale nie mam pojęcia z czego to

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości