|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Cytat:
dziś zrób sobie dzień - lenia, bo ból brzucha to mógł być sygnał,ze za dużo wczoraj wziełas na siebie.. Cytat:
fajnie,że szafa gotowa i posprzatane juz ![]() Cytat:
Cytat:
Ty to jesteś hardcore śliczny..taki kształtny..i szczuplutka jesteś.. Cytat:
Cytat:
a może Wy się przeniesiecie za jakis czas do tego małego pokoju? nawet,żeby samo łóżko tam wstawić a w tym, w którym teraz śpicie zrobić pokój dla dziecka plus zabudowaną szafę na wasze rzeczy.. ja dawno już pisałam,że kreskę mam..już od I trymestru,jest bledziutka i bardzo cienka, ledwo widoczna , ale poniżej pępka.. ![]() dla tatytrzymam kciuki za badanie |
|||||||
|
|
|
#3152 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry.
jak wcześniej wspominałam u mnie ciąży nie widać (no chyba że w biuście), a dziś rano mąż wygłosił dwa wątpliwej treści komplementy: 1.- chyba po śmietanie z gofra przytyłaś albo na noc za daużo gruszek zjadłaś 2.- wyjmę Tobie większy ręcznik, żebyś się zakręcić mogła ![]() co do kreski na brzuchu- nie wiem, gobelin zasłania (gdybym mieszkała w Krakowie lub Warszawie nazywałby sie bardziej szlachetnie- arras np )Wczoraj pomyślałam, że już chyba wszystkie tematy okołoporodowe zostały omówione na tym forum ale dziś przypomniało mi się coś co dla mnie jest niezmiernie ważne - komórki macierzyste/krew pępowinowa. Myślałyście o tym? Będziecie robić depozyt? Ja bym bardzo chciała. |
|
|
|
#3153 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Dziękuje Wam za miłe słowa Jade zaraz na badania z obciązeniem na glukoze ,boje sie bardzo że wyskocy mi cukier z orbity na czczo dziś mam 83 ale to chyba ze stresu ,bo od wczoraj od 19 nic nie jadłam ,tylko wręcz wyymiotowałam chyba ze stresu. Miłego dnia życzę odezwe sie jak wróce .
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierniku, pytalas o kp. Nie wiem, czemu się nie udało. Bufet mam naprawdę imponujący, wiedzę teoretyczną miałam w małym palcu, wokół pełno osób, znających się na rzeczy i chcących pomóc. I dupa zbita. Myślę, ze to była kwestia stresu, wiadomo, pierwsze dziecko, po takich przejściach, ja turbo perfekcjonistka, może też za szybko została wprowadzona butelka, ale to było zalecenie pediatry w szpitalu. Potem wyszła ta alergia u synka, przeszedł na mieszanki elementarne,,więc i tak nie mogłabym go za długo karmić. |
|
|
|
|
#3155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wolałabym z tej krwi nigdy nie skorzystać ostatnio oglądałam reportaż o chłopcu który zachorował w wieku 7lat (cis związanego z zanikiem mięśni) i dzięki komórkom macierzystym ma większe szanse na spowolnienie tempa choroby lub zatrzymanie jej rozwoju. Do mnie takie obrazy przemawiają. Pamiętasz jakie miałaś/miałyście watpliwości? |
|
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
znałam chłopaka o tym imieniu
![]() Cytat:
![]() Widziałam piękne brzuszki, ale mi wielocytowanie nawaliło ![]() Ależ się dzisiaj nie wyspałam co chwilę się budziłam na siku, zwariować można;/ Ja jeszcze kreski na brzuchu nie mam. A o bankowaniu krwi pępowinowej jeszcze nie rozmawialiśmy.
|
|
#3158 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry kobitki. Zaraz zabieram się za luteinę podjęzykową mam nadzieję, że dam radę a muszę dwie tabletki wziąć ;/ |
||
|
|
|
#3159 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam wloski na brzuchu. Jasne i rzadkie ale pod slonce widać
|
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3161 |
|
Wtajemniczenie
|
piękny brzuszek!!
witam sie ![]() wczoraj po południu byłam u dentysty na wyrwaniu 8... Boziu jaki ból jak znieczulenie zeszlo, dzisiaj jest mi trochę lepiej, ale niezbyt to przyjemne... mogłam to zrobić przed ciążą, no ale wiadomo jak to jest :P
|
#3162 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
co to będzie po porodzie to ja wole nie myślećteż mam mega włochaty brzuszek! już myślałam, że to coś nie tak a tu widzę że nie ja jedyna ![]() i brązową kreskę od pępka jeszcze prawie do połowy wzgórka - łącznie ze 12 cm ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
też muszę pójść do dentysty , bo czuję, że mi się trzonowiec ukruszył, ale ciągle odkładam
|
|
#3163 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Ja nadaje z łóżka Gratuluje wizyt udanych i slicznych brzuszkow i nowych tygodni :Oklaski: Choroba mnie zmogla :-( kaszel okropny , chrypa i katar dzis popoludniu ide do pediatry . Nie lubie chorowac i przyjmowac leków w ciąży :-(
|
#3164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to Cię może zdziwię,ale ten temat był poruszany..wrzucałam artykuł na ten temat , ale nie wiem czy nie w I części..po zapoznaniu się z danymi zawartymi w artykule zdecydowałam, że się nie zdecydujemy, mimo, że wcześniej miałam inne podejście.. Cytat:
( ale to była kwestia małej ilości pokarmu? trudności ze ssaniem? nie najadania się Maksyma? próbowałaś z laktatorem? Cytat:
o szacun..też mam do wyrwania, ale chyba wstrzymam się na po ciąży..ale u mnie wchodzi w grę chirurgiczne usuwanie z dłutowaniem.. |
|||
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
My dziś 22+0
|
|
|
|
#3167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez kilka lat temu mialam zdejmowany aparat irto i na dolnych zebach mam zostawiony drucik, ktory zaczal mnie denerwowac, a zeby zdjac drucik musialam usunac 8 :P A po dzisiajszej nocy cieszylam sie ze przy tym bolu nie musze wstawac do placzacego dziecka, wiec chyba dobra decyzja bylo wyrwanie w ciazy :P
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Dwa zwyklaki
ale przynajmniej są dłuższe więc póki co brzuch mi nie wystaje
|
#3169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1) spodziewamy sie pierwszego dziecka , naukowcy twierdza , że jeżeli miało by sie okazać , że nasze dziecko bedzie w przyszłości chore np na raka (tfu tfu ...) to i tak nie skorzysta z tej krwi bo w tej krwi już od urodzenia komórki macierzyste będą już obciążone DNA w komórkach jest zmutowane. Jest procentowy wykaz , ktory pokazuje że komórki odpowiedzialne za wystąpienie choroby znajdują sie już w tej krwi. Pobrana krew może być np kiedy pierwsze dziecko jest chore a rodzi nam sie drugie w tym momencie można by było teoretycznie pomóc pierwszemu choremu dziecku krwią młodszego rodzeństwa. 2)ilość krwi - przy pobraniu z pępowiny uzyskuje sie do ok 100ml taka ilość starcza dla przeszczepu dla jednego noworodka ewentualnie dla dziecka w wieku kilku lat starsze dziecko a juz na pewno nastolatek i dorosły bedzie potrzebował przetoczenia kilku porcji komórek- czyli od kilku dawców. Doczytałam 100ml starcza dla os o wadze do 40kg. 3)czas przydatności takiej krwi - czytałam , ze prywatne banki proponuja przechowywanie krwi do 30 lat lub nawet dożywotnio za bardzo duże pieniądze, niby gdzieś dokonano przetoczenie 24letniej krwii , ale z tego co czytałam nie ma pewności czy z czasem ta krew nie ulega degeneracji. 4)spos. pozyskiwania- czytałam wiele skarg rodziców którzy wykupili jakieś droższe złote pakiety zapłacili za pobranie i przechowanie krwi np już za pierwszy rok a po paru miesiacach dostali informacje, że krew była źle pobrana lub uległa skażeniu i nie można jej już wykorzystać - oczywiście koszt pakietu nie został zwrócony. Wg. mnie krew z pępowiny to świetna sprawa , ale nie jako bankowanie krwi prywatnie na użytek rodziny, tylko jako depozyt w banku ,, publicznym,, w instytucji prowadzonych przez państwo jak jest np w USA . U nas te prywatne firmy to raczej takie żerowanie na tym, że każdy rodzic chce miec zdrowe dziecko i zrobi dla niego wszystko. Koleżanka mówiła , że przedstawiciele handlowi z takich banków przychodza nawet na zajęcia w szkole rodzenia i przedstawiaja swoją oferte tylko w superlatywach , omawiają tylko plusy ale nic o minusach tej metody nie wspominają. Rozmawiałam o tym z ginekologiem nie tylko swoim i żaden z nich takiego depozytu nie robił. Ostatnio nawet rodziła córka mojej ginekolog i też nie pobierali tej krwi. Edytowane przez Aniol1985 Czas edycji: 2016-04-08 o 10:16 |
|
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny te -20% w h&m to od kiedy jest?
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
do 17.04
ps. fajne bluzki
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Ok to jutro się przejdziemy
fajnie ![]() dziękuję
|
#3173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- to jest na dzieciowe rzeczy ta zniżka? trzeba mieć jakiś kupon/kod? |
||
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisane jest że można pokazać na telefonie przy płaceniu
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2016-04-08 o 10:21 |
|
|
|
|
#3175 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Hej.
Po zaliczonej wyprawie do laboratorium i małym osłabnięciu po wchodzeniu do niego po 3 schodkach (Cytat:
No ale niekiedy trzeba się wbić w kostium kąpielowy i większą powierzchnię włosów całkiem wyeliminować. Wtedy się męczę z goleniem żyletką, w ruch idą różne maści, ale idealnie nigdy nie jest. :PGratuluję zakupów. ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za krzywą cukrową i za tatę. ![]() Cytat:
Bólu gardła współczuję, oby szybko przeszedł. Cytat:
Teraz było 1000x łatwiej, bo i pracować nie musiałam po przejechaniu mojej trasy - a praca nowa i stresująca - i o wiele lepsze warunki drogowe niż wtedy, no ale brzuch bolał jak na okres i zaczęłam świrować. Ale dzień lenia robię i tak. ![]() Cytat:
Komplementy przeurocze. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3176 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja od jakiegoś tygodnia mam małą smugę. Jestem mega bladziochem i ta kreska jest taka ledwo widoczna, myślałam początkowo że to odciśnięty szew od spodni, ale jednak to mega jasna kreska się robi. Ja nawet się nie zastanawiałam, dla mnie to strata kasy. Kolejna modna rzecz dla niedoinformowanych rodziców. Zresztą u nas będą bliźniaki więc duża szansa na dawstwo.
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama zawsze powtarzała, że każde imię jest ładne jak się ładnie mówi.
|
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może to moje wrażenie tylko.... |
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama mówiła że nie znosiła imienia Emil, aż raz spotkała koleżankę która była bardzo mocno zakochana w pewnym Emilu i jak ta koleżanka o nim wspomniała, jak wypowiadała to imię to w taki sposób że mojej mamie się spodobało
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

Bo mnie brzuch rozbolał i miałam stresa, jakoś ruchów nie czułam długo (może nie zwróciłam uwagi, bo dużo miałam do załatwienia), ale w końcu wieczorem maluch wystartował z kopniaczkami. Ale teraz muszę odpoczywać.
Krem u mnie odpada, bo mam wrażenie, że na mnie nie działa, wosk to w ogóle
a jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, że Tż będzie umiał mnie ogolić maszynką
Czy bardziej doświadczone mamy mogą się wypowiedziec, jak to u nich było, jesli to dla Was nie jest zbyt krępujące
Mieszkanie wyodkurzane i posprzątane, w weekend pozostaje zrobic porządek z garderobą. Ufff....leżę i odpoczywam

Trzymajcie kciuki.
)

1.09.2012