|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
|
|
|
|
#4802 | |
|
Zadomowienie
|
Monika, gratulacje!
Cytat:
Oczywiście nie do końca jest to mój wybór, bo praktycznie codziennie się budzę w nocy a potem przesypiam budzik. A jak nie mam żadnej temp. przed owulacją to już teraz nie ma sensu mierzyć. |
|
|
|
|
#4803 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie udzielam się ostatnio za dużo, ale dopadły mnie mdłości, które trwają poraktycznie cały dzień, a z rana to już jest w ogóle masakra. Siły nie mam na nic, leń totalny ![]() monika0185 super! Gratuluję! Od oczątku mocno Ci kibicowałam Ja mam jutro drugą wizytę u ginekologa i stresuję się masakrycznie. |
|
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powodzenia na wizycie, na pewno będzie ok
|
|
#4805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przypomnij mi w którym jesteś tygodniu?
|
|
|
#4806 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4807 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam początek 6, ale nie mam dolegliwości. Może lekka zgaga. Tobie kiedy się zaczęły?
|
|
#4808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesteś w 6t i którymś dniu, czy 5 tygodniu i którymś dniu? |
|
|
|
|
#4809 |
|
Zadomowienie
|
5t i 1/2 dni (zależy który kalendarzyk :P )
|
|
#4810 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Jasny gwint! Ale szybko to leci! daj znać po jutrzejszej wizycie
|
|
|
|
|
#4811 |
|
Wtajemniczenie
|
Eeee no to dopiero 5 tydzień skończyłaś
![]() Jak ja byłam u gina na pierwszej wizycie w 5t0d i na początku rozmowy coś mówiłam, że mam 6 tydzień to tak na mnie popatrzył dziwnie i mówi, że jaki 6 że do 6tego to mi daleko, a mając 5t0d to ja skończyłam 5 a 6 leci dopiero i tak mam się posługiwać bo mówienie, będąc np w 5t2d, że jest się w 6 tygodniu jest nad wyrost. I też ja tak mówię, np jak dzisiaj mam 6t6d to, że mam skończony 6 tydzień i 6 dni z siódmego tygodnia. I jutro powiem, że jestem w pełnym 7 tygodniu i będę zaczynać 8 bo będę jutro miała 7t0d A w 5t2d nie miałam mdłości żadnych. Gdzieś od 6t0d się zaczęły Jeszcze się ich doczekasz. Ja też nie mogłam, a teraz męczą praktycznie 24h na dobę
Edytowane przez MajWija Czas edycji: 2016-04-07 o 19:21 |
|
|
|
#4812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki! Trochę się przestraszyłam, bo piersi przestały mnie boleć, ale dziewczyny mówią, że też tak miały, że bolały np 2 tyg i potem nic. Jedyne co czuję na pewno to ciągnięcie i czasami kłucie w podbrzuszu. Takie jakby bóle delikatnie okresowe, ale wiadomo, że takowe nie są
|
|
|
#4813 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie... Nawet nie jestem wstanie gratulować innym z dwoma || u mnie to 22dc w tamtym miesiącu dostałam @w 21dc pierniczy sie wszystko...
@->--
|
|
#4814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam taką nadzieję Głowa do góry i zaczynaj od nowa! Nic nie zrobisz, trzeba próbować do skutku. Ja tam dziś gonię męża do nabijania Bez tabletek to i seks przyjemny
|
|
#4815 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mdłości przejdą, i trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte! Będę czekać na wieści!Cytat:
a gin coś radziła na te krótkie cykle?
|
|||
|
|
|
#4816 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mnie akurat mierzenie temp nie stresuje, poznałam dzięki temu swój organizm, a że funkcjonuje on praktycznie od kiedy się obserwuję jak w zegarku to wiem kiedy spodziewać się @ |
||
|
|
|
#4817 |
|
Przyczajenie
|
Cześć! Nieśmiało się odzywam. Trochę już Was podczytuję, czas najwyższy się ujawnić. Staramy się z mężem o dziecko od 7 cykli. W sumie 7 juz się powoli kończy, w sobotę powinna przyjść @ i wszystko wskazuje na to, że przyjdzie. Rybka20 zacytowałam Twój post, ponieważ tez mam krótkie cykle. Po odstawieniu tabletek anty trwają 22 dni. Przed tabletkami miałam 27dniowe cykle. Ty od zawsze tak masz? Konsultowałaś to z ginem? Zastanawiam się czy to nie jest problemem, czy w tak krotkim cyklu dzieje się to wszystko, co powinno. Co myślicie dziewczyny?
|
|
|
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powodzenia!
|
|
|
|
|
#4819 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny wydaje mi sie, ze cykl 21-22 dni to jednak trochę krótko, ale przede wszystkim czy znacie długość fazy lutealnej? czyli wyzszych temperatur? powinna być ona powyżej 10 dni, więc jeśli macie bardzo wcześniej owulacje to może wynosić te prawidłowe powyzej 10, pytanie tylko czy po @ endometrium jest w stanie nabrać odpowiednią grubość. Byłyście z tym u gina? |
||
|
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj rano oddzwonił moj gin. Pogratulował, kazał brać kwas foliowy min. do 12 tyg., duphaston 2 x 1 i jak bedzie mnie brzuch bolał to jakis lek z magnezem 1 tabletka a maksymalnie 4. Tak nie wyraźnie słyszałam, że tylko zapamiętałam A.... forte magnez lek a nie suplement.
Zabronił ćwiczyć. Kazał się wstrzymać z przytulaniem z racji delikatnych 10 tygodni. Nic nie dźwigać, pełen relaks aaa i jak bede się źle czuła to trzeba rozważyć l4 Milego dnia Kochane
|
|
|
|
#4822 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak to jest z tymi ćwiczeniami i przytulaniami podczas wczesnej ciąży? Czy Twój gin wszystkim daje takie zalecenia zakazu czy masz jakieś wskazania? |
|
|
|
|
#4823 |
|
Wtajemniczenie
|
Też jestem ciekawa. Ja przykładowo jeżdżę nałogowo rowerem, nawet do pracy, bo jak mam wsiąść do autobusu to jestem chora :P ciekawe czy na początku ciąży będę musiała zrezygnować z roweru, skoro mój organizm jest przyzwyczajony do tego typu wysiłku.
|
|
#4824 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nic nie mowil dr na temat moich krótkich cykli.
|
|
|
#4825 |
|
Zadomowienie
|
Hej, ja jakoś nie mam sił pisać, zresztą raczej nie były by to pozytywne postu, więc sobie daruję. Czytam Was oczywiście na bieżąco, kibicuję z całego serca, ale po ostatnim cyklu mam dość wszystkiego. Postanowiłam jednak nie rezygnować i nie robić przerwy, bo jak ostatnio coś się już zadziałało, to może trzeba iść za ciosem. Często słyszy się, że organizm jest bardziej płodny, czy coś tam... Zobaczymy, w czwartek idę do lekarza, nie wiem czy znowu zleci Pregnyl czy coś innego... W sumie nachodzi mnie trochę ochota na skonsultowanie się z innym lekarzem, tylko boję się że nie będę widziała kogo słychać i już całkiem zgłupieje...
Dobrego weekendu dziewczyny! Ja mam zamiar się trochę zresetować 😉 przy jakimś drinku czy winku 😊 |
|
|
|
#4826 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzeba się odzywać śmielej tu nikt nie gryzie ja tez odstawilam anty we wrześniu tamtego roku i identycznie jak ty miałam normalne cykle teraz się zmienilo i burza hormonów mi sie zrobila wrryyyy... Podobno ma się ustatkować organizm tyle na to potrzeba czasu. Ja mam jeszcze pcoska wiec mam problem z owulkami... Teraz mnie lekarz ratuje clo i dupkiem zobaczymy jak dlugo to będzie trwać...---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
Nie dziekuje by nie zapeszyć... Powiem tak ja nie mierze tempki i tu może jest mój błąd ale ostatnio mam kontrolowane owulli przez lekarza wiec wszystko powinno byc na dobrej drodze tak mysle. Szczerze to poszłam teraz na betę i siedzę w kolejce do diagnostyki chce wiedzieć czemu mam ciemno brązowe plemienia. Mam dość tych niepewności.
|
|
|
#4827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4828 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę krótkie te cykle... dopytaj jeszcze lekarza na następnej wizycie Cytat:
a nad l4 się zastanów, dobrze Ci zrobi teraz odpoczynek Cytat:
|
|
#4829 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja Perełka ma 8,6mm i bijące serduszko
|
|
|
|
#4830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi ćwiczeniami i przytulaniem to też jestem zaskoczona i nie za bardzo mi to pasuje ale wolę nie ryzykować dopóki nie da mi zielonego światła ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Pięknie! Gratulacje! Wyślij zdjęcie ![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
poczekam na potwierdzenie ciąży u gina, dam znać w pracy aby się mogli ogarnąć i sajonara
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.

ciekawe czy na początku ciąży będę musiała zrezygnować z roweru, skoro mój organizm jest przyzwyczajony do tego typu wysiłku.