|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Mnie raz w busie dziewczyna przepuściła- jechałam z Bartkiem i brzuchem
![]() I ostatniow sklepie jakaś młoda dziewczyna też mnie przepuściła, bo mówi, że też niedawno była w ciązy i wie jak to jest. A tak to ludzie udają, że nie widzą. ja tam sama się prosić nie będę o przepuszczenie, poczekam. Choć wczoraj w aptece myślałam, że nie wytrzymam i wyjdę, tak mnie brzuch rozbolał od stania Tyle razy w Rossmannie byłam i to w dwóch różnych miastach i też nikt mnie do tej "kasy pierwszeństwa", którą tak się chwalą, nie zaprosił |
|
|
|
#1202 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez znieczulica i nie przepuszczają ani nie ustępują
pewnie dlatego, ze tak mlodo wygladam to myslą sobie ze taka mloda sobie dziecko zrobila to niech stoi ja dopiero z lozla wylaze na sniadanie i tez dzisiaj nie zamierzam nigdzie sie ruszac, musze troche chalupe ogarnąć
|
|
|
|
#1203 | |
|
Konto usunięte
|
Dzień Dobry!
Nie ma to jak nowy materac! Co prawda i tak rano mnie trochę biodra bolą ale jest dużo lepiej. Radena, ja dzisiaj też w domu siedzę ![]() Ma dzisiaj przyjechać kurier z którąś z przesyłek- koszule do szpitala i szlafrok albo zakupy od tego rp_77. Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o tę podróż to i tak mi się wydaje, że pewnie jakąś część trasy pokonają z dzieckiem na ręku, bo nie wierzę, żeby ona w tym foteliku- czy to na siedząco czy na leżąco wytrzymała ponad 20 godzin... Napiszę dzisiaj im, żeby starali się jednak ją mniej nosić w chuście w domu... |
|
|
|
|
#1204 | ||
|
Konto usunięte
|
Moja gin wysyła na konsultację stomatologiczna każdą pacjentke w ciąży. Oczywiście lekarza możemy sobie wybrać, ale wpis w karcie ciąży może być. Też powtarza że niewyleczone zęby są szkodliwe dla maluszka bo to jednak do krwi może się dostać
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
biedna Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1205 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj też dzień lenia. Za oknem pada i nie zachęca do niczego. A z moim niskim ciśnieniem to już w ogóle.
|
|
#1206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A wczoraj znowu wysiadałam z autobusu z wózkiem, i ogólnie ludzie pytają się czy pomóc i są bardziej życzliwi niż przy ustępowaniu miejsc, ale znowu mają tendencję do przepychania się - koniecznie muszą wyjść pierwsi przed tą kobietą z wózkiem, która się będzie guzdrała i robiła korek w przejściu haha przynajmniej u mnie taka "kultura" panuje. No i wychodzę sobie spokojnie, aż tu nagle jakaś menelka mnie w drzwiach potrąciła. Straciłam równowagę i nadepnęłam ją na stopę (dobrze, że nie wypadłam z autobusu z tym wózkiem!!), a ona na mnie z pyskiem! Że nie patrzę gdzie idę, taranuje ludzi i teraz ją stopa boli! No to się nasłuchała ode mnie święta krowa a że chwilę szłyśmy w tym samym kierunku to tak się wyzywałyśmy hahahahaa
|
|
|
#1207 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kolejne pytanko ode mnie,macie zamiar prac pokrowiec z materaca dla Dzidzi?
|
|
|
|
#1208 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 30 tygodniu,teraz już z górki
właśnie piekę ciasto marchewkowe z polewą cytrynową z ricottą na obiad tikka masala z ryżem jaśminowym ![]() widze, że sporo piszecie o nie ustępowaniu miejsca w kolejkach itp. Ja osobiście ogólnie od nikogo tego nie oczekuję, nie patrze gdzie są kasy pierwszeństwa.Zawsze mogłam stać w kolejce,to czemu teraz miałabym mieć przywilej... może zaraz mnie tu zlinczujecie, może nie- nie wiem, ale według mnie wiele zalezy od kuktury drugiego człowieka, ale nie chcę jej egzekwować - ktoś ją ma albo nie jeśli ktoś mnie przepuści w kolejce czy ustąpi gdzieś miejsca to miło, tyle... ale na Boga, ciąża to nie choroba (też nie zawsze mam dobry dzień, brzuch mi twardnieje to wiecie, ale przed ciążą też nie zawsze czułam się dobrze- a to miesiączka a to ból głowy czy przysłowiowych 4 liter.. ), ostatnio stałam 1,5 h na poczcie wysyłając paczki za granicę - dało się... i wróciłam z uśmiechem do domu szkoda nerwów, mamy już z górki Dziewczyny!!!!!ps. póki co nie spotkałam się z jakimś milszym czy życzliwszym traktowaniem z racji ciąży, i żyję
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2016-04-08 o 11:03 |
|
|
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj trochę pochmurnie :/ ale dobrze że nie pada deszcz. Robię pranie ręczników, prysznic i będę się szykować. Do taty podjadę bo od niego mam bliżej do pracy Tż i jedziemy na wizytę W między czasie wstąpię do pepco popatrzeć co ciekawego mają może dokupię pieluszki tetrowe ![]() Więc tak kolo 13-13.30 chcę z domu wyjść Mnie się raz zdarzyło że to facet - zastępca kierownika w Rossmanie zawołał nas do kasy, ale oczywiście ludzie swoje powiedzieli... Za to dziwne że żadna babka w kasie tego nie zrobiła, ciekawe czy potem je opierdzielił. ![]() Co do miejsc w autobusie to zazwyczaj udaje mi się siadać , ale tylko raz zdarzyło się że babeczka mi miejsca ustąpiła... a tak to patrzą tymi swoimi ślepiami i niby nie widzą... dziady jedne
|
#1210 |
|
Wtajemniczenie
|
Lalare, dużo zależy od samopoczucia kobiety w ciąży. Ty się czujesz bardzo dobrze, co za każdym razem podkreślasz, ale nie wszystkie czujemy się na tyle dobrze, żeby ustać w kolejce chociaż 15 minut. A co mają powiedzieć dziewczyny w ciąży mnogiej? Albo te z problemami? Ja też nic od nikogo nie oczekuje, jakbym bardzo chciała siedzieć czy być przepuszczona w kolejce to bym się upominiała, ale z drugiej strony, po co powstają kasy pierwszeństwa, skoro nie są wykorzystywane zgodnie z przeznaczeniem?
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też niestety najwyraźniej jestem przezroczysta w tych kolejkach sklepowych, ale jakoś się już z tym pogodziłam
Przedwczoraj stałam w kolejce w aptece, niby klimatyzacja była, ale w pewnym momencie już czułam jak zaczyna mi się czoło pocić... Jedna osoba więcej przede mną i pewnie musiałabym stamtąd wyjść i gdzieś usiąść.Lala, miej na uwadze, że niektórzy znoszą ciążę lepiej, a niektórzy gorzej. Że Ty wystałaś bez problemu półtorej godziny, to nie znaczy, że wszystkie ciężarne muszą
|
|
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też ostatnio stalam prawie godzinę po awizo i tak mnie nerka w miedzy czasie rozbolala, że prawie ze łzami w oczach wyszłam z poczty. To nie jest kwestia nerwów tylko bezsilności bo mnie jest głupio się upominać i nie zwyklam tego robić, po ciuchu liczę na kulturę innych...
|
|
#1213 | ||
|
Ania
|
Witam
![]() Rozbije cytowanie, bo ostatnio połowę mi zjadło... Wczoraj, od 13 jakoś nie miałam internetu jak ja tego nie lubię(bez uprzedzenia). Dopiero dziś, na szczęście jest![]() Lalare- dziękuję za życzenia z okazji Światowego Dnia Zdrowia ![]() Super piesek i ładne nosidełko ![]() Cytat:
ja bez, nie dałabym sobie zrobić zęba chyba![]() Co do wizyty, dobrze, że szyjka długa a rozwarcie, ja się co prawda nie znam, ale(podczytując inne wątki) niektóre dziewczyny tak miały, i donosiły spokojnie do końca, czego również Tobie życzę![]() Olinka- dobre wieści i zdjęcie piękne ![]() Kiara- również super wieści po wizycie, mały wstydzioch Ci się trafił! widocznie maluchowi dobrze wtulonym![]() Co do pieniędzy- kurcze, przecież każdemu może się zdarzyć taka sytuacja, szkoda, ze recepcjonistki mało wyrozumiałe... Ważne, że zapłaciłaś i masz "czyste sumienie" ![]() Cytat:
odpoczywaj dużo.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#1214 |
|
Zadomowienie
|
A no właśnie Madzia,ja też na to liczę. Ale najczęściej idę do sklepu z kimś i póki co 9/10 przypadków muszę wyjść ze sklepu wczesniej,bo w kolejce idzie czasem paść
|
|
|
|
#1215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawda jest taka że nie każdy jest dobrze wychowany i nie każdy wie co to kultura jak to ja mówię srał ich pies ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Za to uwielbiam moje Tż jak widzi np że na parkingu przed sklepem podchodzi żul to od razu otwiera mi szybko drzwi do samochodu żebym wsiadła bo nie znoszę takich ludzi aaa przecież nie mogę się denerwować
|
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Liczę po ciuchu na to, że dobro wraca...
|
|
#1217 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1218 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej nie ma. Oj, takim ekspertem nie jestem. Shea jednak bardziej zwartte niż kokos, ale zawsze można poeksperymentować albo spytać dziewczyn np. Na wątku Nasze zbiory kosmetyczne pielęgnacja naturalna - laski mają dużą wiedzę (sorki, że nie wkleiłam linka, ale jeszcze nie ogarniam tego tableta ).Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie !!!
|
#1220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
Weronia i dzanet wrzucajcie foty z postępów remontowych, chętnie coś podpatrzę :-D
|
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
To racja!
tz wielokrotnie mi powtarza, że jestem za dobra dla ludzi.Cytat:
liczę po ciuchu, że dobro do Nas wróci
|
|
#1223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1224 | |
|
Zakorzenienie
|
też na to liczę ... i mam nadzieję że w swoim czasie to doświadczę
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Zamówiłam sobie dwie pary wsuwanych trampek
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1226 |
|
Rozeznanie
|
W końcu i do mnie dotarła deszczowa pogoda. Spać w nocy nie mogłam ehhh. Dzisiaj to chyba przeleze na kanapie większość dnia tylko muszę coś na obiad upichcic.
Milego dnia
|
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1228 |
|
Ania
|
ok nadrobiłam
![]() Australia- na Brochowie rodzisz, to pamiętaj, ze być może się spotkamy ![]() No i ja również mam kolejny dzień lenia..ale w sumie, nawet jak chce coś robić, to nie bardzo mogę... jak leżę, czy siedzę, to jeszcze jest ok, ale jak tylko stoję czy pochodzę chwilę, to brzuch mnie boli dużo mocniej.. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58606731]Ja miałam w pierwszej ciąży zęba wyrywanego! I to w pierwszym trymestrze. Też przez młodego dentystę. Nie zawahał się dając mi znieczulenie. Potem chodzilam do niego regularnie kilka razy i dwa inne zęby wyleczyl mi kanałowo- za free w ciąży i też ze znieczuleniem a[/QUOTE] Ja co prawda miałam w drugim trymestrze wyrywanego, i też miałam znieczulenie( nawet troche większą dawkę, bo bolało). I Hania ma się dobrze, lepiej, niż miałabym z tym zepsutym zębem chodzić, który nie nadawał się do leczenia. Motylek- oj mnie tez tak boli brzuch często.. miejmy nadzieję, ze to pracuje wszystko i powoli, powoli przygotowuje się do porodu ![]() A i chyba z ciuszkami do prasowania też zaangażuje mamę, ona bardzo lubi, szczególnie dziecięce rzeczy. Ja nie za bardzo mogę, a mąż chyba pierd***a dostanie jak będzie miał to zrobić ![]() Pik pik- co do ustąpienia miejsca.. jak widać, po większości wpisów dziewczyn, niestety, nikt nie patrzy na to czy kobieta jest w ciąży, czy nie. Rozumiem(lalare-świetnie, że czujesz się super), że ciąża to nie choroba, ale mimo wszystko większość z nas, czuje się w ciąży nie zawsze dobrze, a na zakupy musi iść. Ja jak idę, tez jestem taka, że sie nie upomnę, w rossmanie, mimo, że mamy maja pierwszeństwo nikt nigdy mnie nie zawołał, a samej głupio mi się wbić w kolejkę. Odrobina wyrozumiałości u ludzi powinna być..Ja nawet jak się czuje dobrze, postoję chwilę w kolejce i już mi słabo i boli mnie brzuch.. Także póki co zakupy robi mąż. Ale nie wszystkie on zrobi, czasami wolę sama. Także ludzie są jacy są i wątpię, żeby udało się cokolwiek zmienić. Kociak- jak na 41 tydzień to malutka córeczka. Ale wszystko było ok? Radena- ja aparatu tez nie odpuściłam tyle, że wzięliśmy na raty.Madzius90- spokojnie, jeszcze mała ma chwilę czasu na przekręcenie ![]() Przyszła mi paczuszka z apteki Lista do kupienia zmniejszyła się i zostało 16 pozycji
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
Pada u mnie deszcz tj siąpi tak szaro-buro :/
Spadam na zakupy spozywcze Tylko ogarnąć by się wcześniej wypadało bo leginsy już mam narzucone a gora dalej od piżamy :P
|
#1230 |
|
Ania
|
Dziewczyny, mam problem!
Wiadomość w klubie.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

pewnie dlatego, ze tak mlodo wygladam to myslą sobie ze taka mloda sobie dziecko zrobila to niech stoi
ja dopiero z lozla wylaze na sniadanie i tez dzisiaj nie zamierzam nigdzie sie ruszac, musze troche chalupe ogarnąć

biedna 

a rozwarcie, ja się co prawda nie znam, ale(podczytując inne wątki) niektóre dziewczyny tak miały, i donosiły spokojnie do końca, czego również Tobie życzę