Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-08, 10:36   #1201
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Mnie raz w busie dziewczyna przepuściła- jechałam z Bartkiem i brzuchem
I ostatniow sklepie jakaś młoda dziewczyna też mnie przepuściła, bo mówi, że też niedawno była w ciązy i wie jak to jest.

A tak to ludzie udają, że nie widzą.
ja tam sama się prosić nie będę o przepuszczenie, poczekam. Choć wczoraj w aptece myślałam, że nie wytrzymam i wyjdę, tak mnie brzuch rozbolał od stania
Tyle razy w Rossmannie byłam i to w dwóch różnych miastach i też nikt mnie do tej "kasy pierwszeństwa", którą tak się chwalą, nie zaprosił
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 10:38   #1202
Asiek121
Zakorzenienie

U mnie tez znieczulica i nie przepuszczają ani nie ustępują pewnie dlatego, ze tak mlodo wygladam to myslą sobie ze taka mloda sobie dziecko zrobila to niech stoi ja dopiero z lozla wylaze na sniadanie i tez dzisiaj nie zamierzam nigdzie sie ruszac, musze troche chalupe ogarnąć
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 10:43   #1203
201711281320
Konto usunięte

Dzień Dobry!
Nie ma to jak nowy materac!
Co prawda i tak rano mnie trochę biodra bolą ale jest dużo lepiej.

Radena, ja dzisiaj też w domu siedzę
Ma dzisiaj przyjechać kurier z którąś z przesyłek- koszule do szpitala i szlafrok albo zakupy od tego rp_77.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Takie ciągłe to bym nie radziła. 3-miesięczne dziecko to powinno już dużo na brzuszku też leżeć, poznawać inne pozycje, bo tak jak będzie znało tylko i wyłącznie noszenie w pionie no to innych pozycji nie będzie chciało przyjmować.
A co do podróży - taki fotelik i tak nie może być rozłożony na płasko podczas jazdy. Właśnie nawet na warsztatach bezpiecznego malucha facet mówił, że dziecko w foteliku powinno być pod kątem mniej więcej 35 stopni położone.
Oj ostatnio podesłali mi filmik na którym położyli ją na brzuszku a ona się drze wniebogłosy
Jeżeli chodzi o tę podróż to i tak mi się wydaje, że pewnie jakąś część trasy pokonają z dzieckiem na ręku, bo nie wierzę, żeby ona w tym foteliku- czy to na siedząco czy na leżąco wytrzymała ponad 20 godzin...
Napiszę dzisiaj im, żeby starali się jednak ją mniej nosić w chuście w domu...
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 10:53   #1204
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Moja gin wysyła na konsultację stomatologiczna każdą pacjentke w ciąży. Oczywiście lekarza możemy sobie wybrać, ale wpis w karcie ciąży może być. Też powtarza że niewyleczone zęby są szkodliwe dla maluszka bo to jednak do krwi może się dostać

Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Witajcie- muszę się wam pożalić. Jeżdżę ze starszakiem do szkoły tramwajem czy u was tez są tacy durni ludzie w waszych miastach? Nikt nie ustapi miejsca-nikt! Cały wagon młodzieży licealnej i nikt dupy nie ruszy! A tak się źle dziś czuję-boli mnie biodro i ciągną mięśnie w dole. w końcu tramwaj szarpnął, poleciałam na bok uratowałam sie tym chorym biodrem i dopiero mnie brzuch rozbolał! Syknęłam wykrzywilam się i trzymałam za brzuch - no i jedna babka w wieku mojej matki,też stała, stuknęła w ramię jakąś dziewuchę i mówi : "tu jest pani która źle się czuję i jest w ciąży czy możesz ustapić miejsca? " tamta mnie zmierzyła ale wstała i ostatni przystanek pokonałam na siedząco, ale z bolącym brzuchem! rany,powinnam przywyknąc do ułomów ale nie mogę jakoś!
Panuje totalna znieczulica, nie tylko wśród młodzieży biedna

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Współczuje sytuacji w tramwaju mnie jedynie w rossmanie spotkało miłe zaskoczenie otwarli druga kasę i zawołali a tak to nikt nie przepuścił ale jak ja pracowałam w sklepie w Empiku to sama wolałam kobiety w ciąży a pamietam ludzie sie strasznie burzyli ze oni tez czekają w kolejce.
Robię plan remontu i od poniedziałku zabieramy sie za pokoik Hani juz nie mogę sie doczekać
A co będziecie robić? U nas remont 5 dzień i jeszcze końca nie widać...

41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 10:56   #1205
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Wczoraj mialam wizytę, mniej więcej od swiat bardzo brzuch mi sie spina, na szczęście na USG i z szyjka wszystko ok maly ma 1360g
Super że po wizycie wszystko dobrze

U mnie dzisiaj też dzień lenia. Za oknem pada i nie zachęca do niczego. A z moim niskim ciśnieniem to już w ogóle.
Stary 2016-04-08, 10:56   #1206
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Witajcie- muszę się wam pożalić. Jeżdżę ze starszakiem do szkoły tramwajem czy u was tez są tacy durni ludzie w waszych miastach? Nikt nie ustapi miejsca-nikt! Cały wagon młodzieży licealnej i nikt dupy nie ruszy! A tak się źle dziś czuję-boli mnie biodro i ciągną mięśnie w dole. w końcu tramwaj szarpnął, poleciałam na bok uratowałam sie tym chorym biodrem i dopiero mnie brzuch rozbolał! Syknęłam wykrzywilam się i trzymałam za brzuch - no i jedna babka w wieku mojej matki,też stała, stuknęła w ramię jakąś dziewuchę i mówi : "tu jest pani która źle się czuję i jest w ciąży czy możesz ustapić miejsca? " tamta mnie zmierzyła ale wstała i ostatni przystanek pokonałam na siedząco, ale z bolącym brzuchem! rany,powinnam przywyknąc do ułomów ale nie mogę jakoś!
Znieczulica panuje wszędzie. Ja jechałam kiedyś pociągiem i też nikt mnie nie widział. W końcu jakaś Pani w średnim wieku (która też stała), upomniała młodą dziewczynę, która siedziała najbliżej, że powinna przepuścić panią w ciąży. A ona wstała z wielką łaską i jeszcze miała do mnie pretensje, że przecież skąd ona ma wiedzieć, że jestem w ciąży skoro miałam założony płaszcz (co nie jest prawdą, bo ledwo weszłam do pociągu to ściągnęłam, bo duszno mi się zrobiło, a po drugie byłam z córcią w wózku i płaszcz był przewieszony przez wózek, więc nawet nie zasłaniałam się nim). Uświadomiłam ją żeby głupot nie opowiadała, bo przecież stoję bez płaszcza już jakieś 15 minut, i dodałam z ironią, że jak ją tak bardzo nóżki bolą to niech sobie usiądzie boractwo, a ona do mnie, że mogłam się sama upomnieć, bo ona mnie nie widziała w ogóle, bo MIAŁA SŁUCHAWKI W USZACH. Parsknęłam tylko jak to usłyszałam, podobnie jak pół przedziału. Potem dużo osób się na jej temat dość głośno wypowiedziało, ale co z tego skoro i tak nic nie słyszała, w końcu miała w uszach słuchawki hahahahaa

A wczoraj znowu wysiadałam z autobusu z wózkiem, i ogólnie ludzie pytają się czy pomóc i są bardziej życzliwi niż przy ustępowaniu miejsc, ale znowu mają tendencję do przepychania się - koniecznie muszą wyjść pierwsi przed tą kobietą z wózkiem, która się będzie guzdrała i robiła korek w przejściu haha przynajmniej u mnie taka "kultura" panuje. No i wychodzę sobie spokojnie, aż tu nagle jakaś menelka mnie w drzwiach potrąciła. Straciłam równowagę i nadepnęłam ją na stopę (dobrze, że nie wypadłam z autobusu z tym wózkiem!!), a ona na mnie z pyskiem! Że nie patrzę gdzie idę, taranuje ludzi i teraz ją stopa boli! No to się nasłuchała ode mnie święta krowa a że chwilę szłyśmy w tym samym kierunku to tak się wyzywałyśmy hahahahaa

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 10:59   #1207
Radena
Zadomowienie

Dziewczyny kolejne pytanko ode mnie,macie zamiar prac pokrowiec z materaca dla Dzidzi?
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 10:59   #1208
LaLaRe87
Rozeznanie

Witam się w 30 tygodniu,teraz już z górki właśnie piekę ciasto marchewkowe z polewą cytrynową z ricottą
na obiad tikka masala z ryżem jaśminowym

widze, że sporo piszecie o nie ustępowaniu miejsca w kolejkach itp. Ja osobiście ogólnie od nikogo tego nie oczekuję, nie patrze gdzie są kasy pierwszeństwa.Zawsze mogłam stać w kolejce,to czemu teraz miałabym mieć przywilej... może zaraz mnie tu zlinczujecie, może nie- nie wiem, ale według mnie wiele zalezy od kuktury drugiego człowieka, ale nie chcę jej egzekwować - ktoś ją ma albo nie jeśli ktoś mnie przepuści w kolejce czy ustąpi gdzieś miejsca to miło, tyle... ale na Boga, ciąża to nie choroba (też nie zawsze mam dobry dzień, brzuch mi twardnieje to wiecie, ale przed ciążą też nie zawsze czułam się dobrze- a to miesiączka a to ból głowy czy przysłowiowych 4 liter.. ), ostatnio stałam 1,5 h na poczcie wysyłając paczki za granicę - dało się... i wróciłam z uśmiechem do domu szkoda nerwów, mamy już z górki Dziewczyny!!!!!

ps. póki co nie spotkałam się z jakimś milszym czy życzliwszym traktowaniem z racji ciąży, i żyję

Moja Marcelinka

Edytowane przez LaLaRe87
Czas edycji: 2016-04-08 o 11:03
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 11:03   #1209
ania230
Zakorzenienie

dzień dobry
Dzisiaj trochę pochmurnie :/ ale dobrze że nie pada deszcz.
Robię pranie ręczników, prysznic i będę się szykować. Do taty podjadę bo od niego mam bliżej do pracy Tż i jedziemy na wizytę
W między czasie wstąpię do pepco popatrzeć co ciekawego mają może dokupię pieluszki tetrowe
Więc tak kolo 13-13.30 chcę z domu wyjść

Mnie się raz zdarzyło że to facet - zastępca kierownika w Rossmanie zawołał nas do kasy, ale oczywiście ludzie swoje powiedzieli...
Za to dziwne że żadna babka w kasie tego nie zrobiła, ciekawe czy potem je opierdzielił.

Co do miejsc w autobusie to zazwyczaj udaje mi się siadać , ale tylko raz zdarzyło się że babeczka mi miejsca ustąpiła... a tak to patrzą tymi swoimi ślepiami i niby nie widzą... dziady jedne

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 11:05   #1210
__Veronique
Wtajemniczenie

Lalare, dużo zależy od samopoczucia kobiety w ciąży. Ty się czujesz bardzo dobrze, co za każdym razem podkreślasz, ale nie wszystkie czujemy się na tyle dobrze, żeby ustać w kolejce chociaż 15 minut. A co mają powiedzieć dziewczyny w ciąży mnogiej? Albo te z problemami? Ja też nic od nikogo nie oczekuje, jakbym bardzo chciała siedzieć czy być przepuszczona w kolejce to bym się upominiała, ale z drugiej strony, po co powstają kasy pierwszeństwa, skoro nie są wykorzystywane zgodnie z przeznaczeniem?

Stary 2016-04-08, 11:05   #1211
australia87
Zakorzenienie

Ja też niestety najwyraźniej jestem przezroczysta w tych kolejkach sklepowych, ale jakoś się już z tym pogodziłam Przedwczoraj stałam w kolejce w aptece, niby klimatyzacja była, ale w pewnym momencie już czułam jak zaczyna mi się czoło pocić... Jedna osoba więcej przede mną i pewnie musiałabym stamtąd wyjść i gdzieś usiąść.

Lala, miej na uwadze, że niektórzy znoszą ciążę lepiej, a niektórzy gorzej. Że Ty wystałaś bez problemu półtorej godziny, to nie znaczy, że wszystkie ciężarne muszą
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 11:06   #1212
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
Witam się w 30 tygodniu,teraz już z górki właśnie piekę ciasto marchewkowe z polewą cytrynową z ricottą
na obiad tikka masala z ryżem jaśminowym

widze, że sporo piszecie o nie ustępowaniu miejsca w kolejkach itp. Ja osobiście ogólnie od nikogo tego nie oczekuję, nie patrze gdzie są kasy pierwszeństwa.Zawsze mogłam stać w kolejce,to czemu teraz miałabym mieć przywilej... może zaraz mnie tu zlinczujecie, może nie- nie wiem, ale według mnie wiele zalezy od kuktury drugiego człowieka, ale nie chcę jej egzekwować - ktoś ją ma albo nie jeśli ktoś mnie przepuści w kolejce czy ustąpi gdzieś miejsca to miło, tyle... ale na Boga, ciąża to nie choroba (też nie zawsze mam dobry dzień, brzuch mi twardnieje to wiecie, ale przed ciążą też nie zawsze czułam się dobrze- a to miesiączka a to ból głowy czy przysłowiowych 4 liter.. ), ostatnio stałam 1,5 h na poczcie wysyłając paczki za granicę - dało się... i wróciłam z uśmiechem do domu szkoda nerwów, mamy już z górki Dziewczyny!!!!!
Ok jeśli się dobrze czuję to stoję w kolejce i nie marudze. Ale czasem do fizjologicznej ciąży dochodzą dodatkowe objawy typu ból pleców, twardniejacy brzuch, bóle biodra,itd.
Też ostatnio stalam prawie godzinę po awizo i tak mnie nerka w miedzy czasie rozbolala, że prawie ze łzami w oczach wyszłam z poczty.
To nie jest kwestia nerwów tylko bezsilności bo mnie jest głupio się upominać i nie zwyklam tego robić, po ciuchu liczę na kulturę innych...

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 11:08   #1213
haneczkab92
Ania

Witam
Rozbije cytowanie, bo ostatnio połowę mi zjadło...
Wczoraj, od 13 jakoś nie miałam internetu jak ja tego nie lubię(bez uprzedzenia). Dopiero dziś, na szczęście jest

Lalare
- dziękuję za życzenia z okazji Światowego Dnia Zdrowia
Super piesek i ładne nosidełko

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Pytałam dzisiaj mojej ginki o to znieczulenie i powiedziała, że ona w ciąży by nigdy nie brała, bo to przechodzi do dziecka. No i niezły zgryz

Melduję się po wizycie. Szyjka długa, ale rozwarcie na opuszek- babka pytała się czy mi brzuch często twardnieje. Czyli jednak coś na rzeczy było przez te święta
Oprócz tego łożysko 2 stopnia- nie wiem co to znaczy za bardzo, muszę poczytać, ale jakoś bardzo nad tym babka się nie roztrząsała.
Leoś głową w dół- czyli się obrócił skubaniec mały przez ten tydzień Nie wiem ile waży, bo tylko zerknęła na usg i kazała mi zrobić duże usg prywatnie koło 15 maja żeby sprawdzić łożysko i przepływy.
No jak widać z tym znieczuleniem ile lekarzy, tyle opinii ja bez, nie dałabym sobie zrobić zęba chyba
Co do wizyty, dobrze, że szyjka długa a rozwarcie, ja się co prawda nie znam, ale(podczytując inne wątki) niektóre dziewczyny tak miały, i donosiły spokojnie do końca, czego również Tobie życzę

Olinka- dobre wieści i zdjęcie piękne

Kiara- również super wieści po wizycie, mały wstydzioch Ci się trafił!widocznie maluchowi dobrze wtulonym
Co do pieniędzy- kurcze, przecież każdemu może się zdarzyć taka sytuacja, szkoda, ze recepcjonistki mało wyrozumiałe...
Ważne, że zapłaciłaś i masz "czyste sumienie"

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Mi cały czas brzuch twardnieje tzn kilka razy dziennie także coś czuje, że z moja szyjka może byc jeszcze gorzej
Na pewno wszystko będzie ok odpoczywaj dużo.

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 11:08   #1214
Radena
Zadomowienie

A no właśnie Madzia,ja też na to liczę. Ale najczęściej idę do sklepu z kimś i póki co 9/10 przypadków muszę wyjść ze sklepu wczesniej,bo w kolejce idzie czasem paść
Stary 2016-04-08, 11:15   #1215
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Znieczulica panuje wszędzie. Ja jechałam kiedyś pociągiem i też nikt mnie nie widział. W końcu jakaś Pani w średnim wieku (która też stała), upomniała młodą dziewczynę, która siedziała najbliżej, że powinna przepuścić panią w ciąży. A ona wstała z wielką łaską i jeszcze miała do mnie pretensje, że przecież skąd ona ma wiedzieć, że jestem w ciąży skoro miałam założony płaszcz (co nie jest prawdą, bo ledwo weszłam do pociągu to ściągnęłam, bo duszno mi się zrobiło, a po drugie byłam z córcią w wózku i płaszcz był przewieszony przez wózek, więc nawet nie zasłaniałam się nim). Uświadomiłam ją żeby głupot nie opowiadała, bo przecież stoję bez płaszcza już jakieś 15 minut, i dodałam z ironią, że jak ją tak bardzo nóżki bolą to niech sobie usiądzie boractwo, a ona do mnie, że mogłam się sama upomnieć, bo ona mnie nie widziała w ogóle, bo MIAŁA SŁUCHAWKI W USZACH. Parsknęłam tylko jak to usłyszałam, podobnie jak pół przedziału. Potem dużo osób się na jej temat dość głośno wypowiedziało, ale co z tego skoro i tak nic nie słyszała, w końcu miała w uszach słuchawki hahahahaa

A wczoraj znowu wysiadałam z autobusu z wózkiem, i ogólnie ludzie pytają się czy pomóc i są bardziej życzliwi niż przy ustępowaniu miejsc, ale znowu mają tendencję do przepychania się - koniecznie muszą wyjść pierwsi przed tą kobietą z wózkiem, która się będzie guzdrała i robiła korek w przejściu haha przynajmniej u mnie taka "kultura" panuje. No i wychodzę sobie spokojnie, aż tu nagle jakaś menelka mnie w drzwiach potrąciła. Straciłam równowagę i nadepnęłam ją na stopę (dobrze, że nie wypadłam z autobusu z tym wózkiem!!), a ona na mnie z pyskiem! Że nie patrzę gdzie idę, taranuje ludzi i teraz ją stopa boli! No to się nasłuchała ode mnie święta krowa a że chwilę szłyśmy w tym samym kierunku to tak się wyzywałyśmy hahahahaa
i bardzo dobrze !!! uważam że takim ludziom trzeba odpowiadać w ich języku bo inaczej nie zrozumieją
Prawda jest taka że nie każdy jest dobrze wychowany i nie każdy wie co to kultura jak to ja mówię srał ich pies

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
A no właśnie Madzia,ja też na to liczę. Ale najczęściej idę do sklepu z kimś i póki co 9/10 przypadków muszę wyjść ze sklepu wczesniej,bo w kolejce idzie czasem paść
mnie też się często zdarza że robi mi się słabo... więc wtedy wychodzę i rezygnuję :/ z zakupów

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Za to uwielbiam moje Tż jak widzi np że na parkingu przed sklepem podchodzi żul to od razu otwiera mi szybko drzwi do samochodu żebym wsiadła bo wie że zaraz odezwę się i ustawię go do pionu bo nie znoszę takich ludzi aaa przecież nie mogę się denerwować

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-08, 11:20   #1216
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że obydwie się łudzimy... i nie to, że jestem roszczeniowa osobą bo ustępuje w mpk ludziom starszym/matko z dziećmi/kobietom w ciąży w kolejke też przypuszczam jak widzę, że ktoś ma 1 czy 2 rzeczy a ja cały kosz
Liczę po ciuchu na to, że dobro wraca...

Sophia Loren
Stary 2016-04-08, 11:21   #1217
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Widzę, że obydwie się łudzimy... i nie to, że jestem roszczeniowa osobą bo ustępuje w mpk ludziom starszym/matko z dziećmi/kobietom w ciąży w kolejke też przypuszczam jak widzę, że ktoś ma 1 czy 2 rzeczy a ja cały kosz
Mój mąż mówi,że jak ktoś ma miękkie serce to musi mieć twardą
Stary 2016-04-08, 11:25   #1218
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Dziękuje, na pewno coś muszę z tym zadziałać bo aż tak suchej skóry to ja nie miałam :/
A i na jak długo starcza Ci taka mikstura? tłuszcze mam rozumieć olejki
Tak, tluszcze plynne miałam na myśli olejki. Z 200 g tłuszczy stałych wyszło mi ok.500ml masła. Konsystencje ma jakjadalne masło, co jest fajne, bo kładziesz na brzuch,ono się rozpuszcza i nie trzeba ciągnąć skóry.

Cytat:
a jak myslisz zakupie takie maslo np w rossmanie ?
Raczej nie ma.
Cytat:

Myślisz, że pod masło shea można podciągnąć olejek kokosowy??
Oj, takim ekspertem nie jestem. Shea jednak bardziej zwartte niż kokos, ale zawsze można poeksperymentować albo spytać dziewczyn np. Na wątku Nasze zbiory kosmetyczne pielęgnacja naturalna - laski mają dużą wiedzę (sorki, że nie wkleiłam linka, ale jeszcze nie ogarniam tego tableta).

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
masło shea zamawiam na allegro (nierafinowane) - jest dosyć ciężkie, ale wspaniałe. jeśli wolicie lżejszą wersję czegoś, co pomoże na suchą swędzącą skóre a przy okazji uelastyczni ją to polecam po prostu nierafinowany olej kokosowy, najlepszy jaki miałam to ten z bio planete (virgin) - na allegro. mam juz 3 słój, NAJLEPSZE! stosuję od bardzo dawna, nie kupuję balsamów do ciała. poza tym ten olej jest doskonały do regeneracji włosów, paznokci itp.

w kwestii naturalnych kosmetyków polecam się na przyszłość
No ja np. Za kokosem nie przepadam, mam wrażenie, że porządnie nie natłuszcza,ale wiadomo co kto lubi.
Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

[/COLOR]Dziewczyny, od wczoraj coś mnie brzuch pobolewa, zakuję, ale nie na środku, tylko bardziej po prawej stronie i to nie cały czas tylko, moment zaboli i puszcza. No i coś mnie w grażynie zakuje co jakiś czas. Mialyście tak? Bo boję się, że to może tak szyjkę czuć?
Mi lekarka mówiła, że to pochwa przygotowuje się do porodu, a nie szyjka i nie ma się czym przejmować, a kłucie w boku też ok, gorzej jak na środku.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 11:25   #1219
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie !!!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-08, 11:26   #1220
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Też tak myślałam kiedyś, ale to chyba nie działa. Chociaż z drugiej strony jeszcze nie umieram, to może kiedyś wróci

Stary 2016-04-08, 11:28   #1221
motylek1984
Zadomowienie

Weronia i dzanet wrzucajcie foty z postępów remontowych, chętnie coś podpatrzę :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 11:29   #1222
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
To racja! tz wielokrotnie mi powtarza, że jestem za dobra dla ludzi.

Cytat:
Też tak myślałam kiedyś, ale to chyba nie działa. Chociaż z drugiej strony jeszcze nie umieram, to może kiedyś wróci
Właśnie tyle życia jeszcze przed nami liczę po ciuchu, że dobro do Nas wróci

Sophia Loren
Stary 2016-04-08, 11:30   #1223
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Oj, takim ekspertem nie jestem. Shea jednak bardziej zwartte niż kokos, ale zawsze można poeksperymentować albo spytać dziewczyn np. Na wątku Nasze zbiory kosmetyczne pielęgnacja naturalna - laski mają dużą wiedzę (sorki, że nie wkleiłam linka, ale jeszcze nie ogarniam tego tableta).
Dzięki poszukam sobie sama, żaden problem

Stary 2016-04-08, 11:39   #1224
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
też na to liczę ... i mam nadzieję że w swoim czasie to doświadczę

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
To racja! tz wielokrotnie mi powtarza, że jestem za dobra dla ludzi
Nie jeden raz i ja to usłyszałam od Tż i najbliższej przyjaciółki.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Zamówiłam sobie dwie pary wsuwanych trampek

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-08, 11:45   #1225
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Zamówiłam sobie dwie pary wsuwanych trampek
Ja właśnie buszuję na stronie Deichmanna, bo dostałam kod rabatowy, więc chcę właśnie jakieś dwie pary sobie zamówić
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 11:46   #1226
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

W końcu i do mnie dotarła deszczowa pogoda. Spać w nocy nie mogłam ehhh. Dzisiaj to chyba przeleze na kanapie większość dnia tylko muszę coś na obiad upichcic.
Milego dnia
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 11:47   #1227
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ja właśnie buszuję na stronie Deichmanna, bo dostałam kod rabatowy, więc chcę właśnie jakieś dwie pary sobie zamówić
Koniecznie taki kod warto wykorzystać

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-08, 11:51   #1228
haneczkab92
Ania

ok nadrobiłam

Australia- na Brochowie rodzisz, to pamiętaj, ze być może się spotkamy
No i ja również mam kolejny dzień lenia..ale w sumie, nawet jak chce coś robić, to nie bardzo mogę... jak leżę, czy siedzę, to jeszcze jest ok, ale jak tylko stoję czy pochodzę chwilę, to brzuch mnie boli dużo mocniej..

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58606731]Ja miałam w pierwszej ciąży zęba wyrywanego! I to w pierwszym trymestrze. Też przez młodego dentystę. Nie zawahał się dając mi znieczulenie. Potem chodzilam do niego regularnie kilka razy i dwa inne zęby wyleczyl mi kanałowo- za free w ciąży i też ze znieczuleniem
a[/QUOTE]

Ja co prawda miałam w drugim trymestrze wyrywanego, i też miałam znieczulenie( nawet troche większą dawkę, bo bolało). I Hania ma się dobrze, lepiej, niż miałabym z tym zepsutym zębem chodzić, który nie nadawał się do leczenia.

Motylek- oj mnie tez tak boli brzuch często.. miejmy nadzieję, ze to pracuje wszystko i powoli, powoli przygotowuje się do porodu
A i chyba z ciuszkami do prasowania też zaangażuje mamę, ona bardzo lubi, szczególnie dziecięce rzeczy. Ja nie za bardzo mogę, a mąż chyba pierd***a dostanie jak będzie miał to zrobić

Pik pik- co do ustąpienia miejsca.. jak widać, po większości wpisów dziewczyn, niestety, nikt nie patrzy na to czy kobieta jest w ciąży, czy nie.
Rozumiem(lalare-świetnie, że czujesz się super), że ciąża to nie choroba, ale mimo wszystko większość z nas, czuje się w ciąży nie zawsze dobrze, a na zakupy musi iść. Ja jak idę, tez jestem taka, że sie nie upomnę, w rossmanie, mimo, że mamy maja pierwszeństwo nikt nigdy mnie nie zawołał, a samej głupio mi się wbić w kolejkę.
Odrobina wyrozumiałości u ludzi powinna być..Ja nawet jak się czuje dobrze, postoję chwilę w kolejce i już mi słabo i boli mnie brzuch..
Także póki co zakupy robi mąż. Ale nie wszystkie on zrobi, czasami wolę sama.
Także ludzie są jacy są i wątpię, żeby udało się cokolwiek zmienić.

Kociak- jak na 41 tydzień to malutka córeczka. Ale wszystko było ok?

Radena- ja aparatu tez nie odpuściłam tyle, że wzięliśmy na raty.

Madzius90- spokojnie, jeszcze mała ma chwilę czasu na przekręcenie

Przyszła mi paczuszka z apteki
Lista do kupienia zmniejszyła się i zostało 16 pozycji

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-04-08, 11:58   #1229
Madzia9999
Zakorzenienie

Pada u mnie deszcz tj siąpi tak szaro-buro :/
Spadam na zakupy spozywcze Tylko ogarnąć by się wcześniej wypadało bo leginsy już mam narzucone a gora dalej od piżamy :P

Sophia Loren
Stary 2016-04-08, 12:06   #1230
haneczkab92
Ania

Dziewczyny, mam problem!

Wiadomość w klubie.

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości