|
|
#1231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Pozdrawiamy
![]() ImageUploadedByWizaz Forum1460110472.067389.jpg |
|
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1233 |
|
Rozeznanie
|
no tak czułam, że zaraz ktoś się odezwie, że CIĄGLE podkreślam, że dobrze się czuję. Napisałam także, że NIE ZAWSZE MAM DOBRY DZIEŃ -( co zostało jednak pominięte) bóle bioder w nocy też mi dokuczają, brzuch twardnieje, ale co z tego... nie będę wymagać od ludzi, aby rozstępowali się na prawo i lewo, abym mogła dojść do kasy, każdy ma swoje sprawy
wychodze z założenia, że każdy ceni swój czas, a niestety żyjemy w takim społeczeństwie, że każdy się spieszy... po prostu wolę być miło zaskoczona jeśli ktoś będzie wobec mnie życzliwy i tyle, nie odbierajcie tego źle, jestem jedną z Was. To po prostu mój punkt widzenia, gdybym czuła, że nie jestem w stanie czegoś zrobić odpuściłabym tego dnia, poprosiłabym o pomoc najbliższych - czy to w zrobieniu wiekszych zakupów czy załatwieniu innej sprawy. Zdrowia dziewczyny i dużo sił.
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Wkurzyłam się
zakupiłam na allegro parę rzeczy dla chrześnicy w tym trampeczki i czekam aż 10 dni na przesyłkę :/ napisałam maila bo oczywiście dodzwonić się do nich graniczy z cudem i łaskawie ktoś mi odpisał że maja problem z programem do wysyłania paczek... szkoda że żadnej informacji wcześniej nie napisali... i muszę być cierpliwa i dalej czekać. Normalnie jaja !
|
#1235 |
|
Ania
|
Lalare- no tak, podkreślamy fakt, że czujesz się dobrze, bo cieszy nas to, że należysz do grona osób, które czują się w ciąży zdecydowanie lepiej, niż gorzej- tylko pozazdrościć.
Każda z nas mówi o swoich odczuciach. Fajnie, ze masz kogo poprosić o pomoc w momencie, kiedy źle się czujesz. Jednak niestety, część z nas czuje się źle codziennie i nie zawsze ma kogo o pomoc prosić, a zakupy jakieś trzeba zrobić. Ja na szczęście tez mam się do kogo zwrócić...Ale gdyby nie to, musiałabym iść do sklepu i również po cichu(denerwując się, że wszystko mnie boli stojąc w kolejce jakiś czas) liczyłabym na to, że ktoś mnie przepuści. Nie skarżyłabym się w sklepie, nikogo bym pewnie nie ochrzaniła, ale na forum wyżalić się przecież można ![]() Poza tym, jeśli np w głupim rosmmanie jest jak byk napisane, że kobiety w ciąży mają pierwszeństwo, to czemu nie skorzystać? Niech zlikwidują napis, nikt się nie będzie czepiał(oficjalnie)- tylko liczył na dobrą wolę ludzi...
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#1236 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko w przychodni bo nie chce siedzieć w siedlisku chorób :/ ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Dlaczego nie widzę waszych zdjęć? Tez chciałabym zobaczyć wasze maluszki. Na aplikacji nie da się? |
|
|
|
#1237 |
|
Ania
|
Z tego co ja wiem to nie.;/
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#1238 |
|
Zadomowienie
|
No ale na aplikacji olinki wczorajsze zdj widziałam a swojego dzisiejszego juz nie
?? ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Byłam na KTG i dostałam torbę pełna suw☠☠☠☠☠w ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Gratisów ^ |
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja zmykam
proszę trzymać kciuki za wizytę Odezwę się wieczorem, spokojnego dnia życzę odpoczywajcie
|
#1240 |
|
Zadomowienie
|
Da się, ale musisz zaznaczyć, kliknąć w kropeczki w górnym prawym rogu i otworzyć w przeglądarce.
|
|
|
|
#1241 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Wyspałam się, dom ogarnęłam -dzień mopa uważam za zamknięty, narobiłam Was, odpoczęłam i zaraz biorę się za obiad ![]() Denerwuje mnie cytowanie z Tel więc sobie odpuszczam ![]() Tż dziś wyjeżdża z moimi rodzicami w góry, a ja zostaję z córką (to spoko) i babcia, która ma prawie 86 lat. Mam nadzieje że ta druga czegoś nie nabroi :/
|
|
#1242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie widzę Soffinki zdjęcia a Olinki widziałam
![]() Poza nerkami czuję się w ciąży dobrze! brzuch twardnieje, ale to zwykle przy bólu nerki właśnie lub wieczorem.Niestety w mieście gdzie mieszkamy nie mamy w ogóle rodziny i chcąc nie chcąc jestesmy zdani z TZ,sami na siebie. A TZ niestety ma bardzo rozpiety zakres godzinowy pracy plus dojazdy. Zwykle czynności dnia codziennego i wizyty na ktg czy u lekarza zaliczam sama. Zazdroszczę pozytywnie dziewczynom które mają w pobliżu kogoś bliskiego i mogą poprosić o pomoc kiedy jej potrzebują
|
#1244 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam dodać ze w niedzielę dopiero wracają :/
nikt nikomu nie byłby potrzebny." [ks. J.Twardowski] Edytowane przez Cierpliwosc Czas edycji: 2016-04-08 o 13:40 |
|
|
|
#1245 | |||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mieszkam z rodzicami i dziadkami. Dziadek ma 84 lata i o ile jeszcze rok temu był super, to teraz czasami nie do zniesienia...
|||
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na pozytywne wieści z wizyty
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
za wizytę Ania !!
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-04-08 o 14:04 |
|
|
|
#1248 |
|
Konto usunięte
|
Lalare ja w poprzednich ciążach miałam podejście jak Ty i często jak jakaś ciężarna się awanturowała, że jej się coś tam należy to miałam ochotę przekręcić oczami, bo ja do końca grzecznie stałam w kolejkach, autobusach itp i dawałam bez problemu radę. Teraz niestety ciążę znoszę gorzej i dopóki chodzę jest w miarę ( chociaż za dużo nie powinnam) ale jak musiałabym gdzieś postać parę minut- nawet 5- np. w kolejce to robi mi się słabo i gdybym nie miała możliwości klapnięcia gdzieś z głową w dół to zemdleję
Serio, serio Już tu nawet pisałam, że nie dam rady nawet zmywać czy prasować kilka minut, bo robi mi się ciemno przed oczami. Na szczęście nie muszę nigdzie jeździć na zakupy i się tym stresować, bo TZ to ogarnia na szczęście. A w Rossmannie jak byłam jakiś miesiąc temu to od razu mnie wywołali z końca kolejki ![]() Przyszła mi paczka od rp77 Niby sporo rzeczy jednak dalej końca nie widać No ale jakby co to do szpitala rzeczy potrzebne mam ( wraz z jak to australia kiedyś pisała "wkładeczkami" )
|
|
|
|
#1249 |
|
Rozeznanie
|
=Radena, motylek1984- wrzucę przed i po albo postaram sie na bierząco narazie jedziemy wybrać farbę i narożnik do dużego pokoju. A chcemy przemalować sypialnie pozbyć sie lozka sypialnego wstawić wersalkę i lozeczko dziecięce oraz jakas komodę niestety sypialnie mamy za mała aby zostawić narazie łóżko sypialniane i musieliśmy cos innego wymyślić
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w poniedziałek siadam i zamawiam te higienicznych gadżety dla siebie do szpitala :P i materac dla małej przydałoby się w końcu wybrać
|
|
#1251 |
|
Zadomowienie
|
Aniu kciuki za wizyte
Zrobiłam zamowienie na gemini i finito brakuje mi tylko porządnego stanika do karmienia ale to ogarne po porodzie (moze do tego czasu pieniądze z Zusu bedą :p) W szpitalu mam zamiar pomęczyć sie w sportowym Jem obiad i w drogę - A1 na ŁÓDŹ w planach na weekend mamy malowanie łóżeczka ![]() Buziaki
|
|
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładnej pogody Wam życzę bo Łódź dziś paskudnie deszczowa
|
|
#1253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak bedzie padać to w garażu sie bedziemy kitrac Damy rade
|
|
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie
dla chcącego nic trudnego czekamy na efekty metamorfozy łóżeczka dla Ignasia
|
#1255 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, Laseczki
Zrobiłam pranko, miałam jechać do miasta na zakupy, ale czekałam na listonosza.Nie przyszedł, a muszę mieć na dzisiaj przesyłkę. Może jeszcze przyjdzie? Chociaż już jest tak późno..... Cytat:
Nikt nie ustępuje, a jak coś, to baaardzo rzadko.Najgorsza jest gimbaza, faceci w garniakach oraz kobiety w moherach. Raz w autobusie ustąpiła mi młoda dziewczyna, kiedy jechałam z małym do przedszkola. Ale, że to był tylko jeden przystanek, to nie skorzystałam. Ale tak? Zapomnij, każdy udaje, że nie widzi. Albo patrzą bezczelnie w oczy, wiedząc, że powinni ustąpić, a tego nie robią. Cytat:
Moja wariuje, nieważne, gdzie jesteśmy Nie daje spać, wczoraj poszła spać ok 1.00, więc mamusia też mogła w końcu się zdrzemnąć.Co do prasowania, ja prasuję wszytko na lewej stronie, ale to dlatego, żeby jakiś nadruków nie przyłapać żelazkiem. I ciemne rzeczy też na lewej. Cytat:
. Co ma być, to będzie. Jak się nie odwróci, to trudno. To się ją wyciągnie. Chociaż wolałabym poród sn.Ale dzieciaczki mają jeszcze troszkę czasu na obrót. Cytat:
Cytat:
Poka ![]() Cytat:
![]()
2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-04-08 o 14:33 |
||||||
|
|
|
#1256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zamawiałaś w końcu te koszule z allegro, z linka, którego kiedyś zapodałaś? Bo mnie korcą, nie są drogie, a wyglądają fajnie Cytat:
|
||
|
|
|
#1257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślicie ze jak położe materac w łóżeczku, a na to wszystkie ciuszki itd to coś mu się stanie? nie mam jeszcze komody niestety |
|
|
|
|
#1258 |
|
Zadomowienie
|
Może moje pytanie zabrzmi głupio, ale nie daje mi to spokoju. Po co prasować ciuszki niemowlęce? Pranie nie wystarcza?
|
#1259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no, myślę, że nie ma problemu, ale że co niby miałoby się z nim stać? :P Cytat:
|
||
|
|
|
#1260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurczę,Australia,chyba coś w tym jest
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

wychodze z założenia, że każdy ceni swój czas, a niestety żyjemy w takim społeczeństwie, że każdy się spieszy...
zakupiłam na allegro parę rzeczy dla chrześnicy w tym trampeczki
i czekam aż 10 dni na przesyłkę :/ napisałam maila bo oczywiście dodzwonić się do nich graniczy z cudem i łaskawie ktoś mi odpisał że maja problem z programem do wysyłania paczek... szkoda że żadnej informacji wcześniej nie napisali... i muszę być cierpliwa i dalej czekać. Normalnie jaja ! 

za wizytę Ania !!
Serio, serio