|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
|
![]() ![]() |
![]() |
#602 | ||
Zakorzenienie
|
o sooooorry
![]() Cytat:
![]() Ej w ogóle mam wrażenie, że przeze mnie to ten wątek się zamienił w wątek chusto-matek ![]() Cytat:
![]() Ja noszę na biodrze, ale to jest wiązanie tylko dla dzieci, które już trzymają dobrze główkę. A tak to z przodu można nosić, masz normalnie pozycję jak w kangurze/kieszonce - podwinięta miednica itd. Nie noszę długo, bo bardzo obciąża noszącego z jednej strony, ale na szybkie akcje: z auta do sklepu, z auta do lekarza, na marudzenie w domu - pt mlody w chustę, a ja robię śniadanie, to jest idealna. Mnie najbardziej chodzilo o akcje typu sklep, bo nie mogę nosić ciągle fotelika z dzieckiem, bo ostatnio ponosiłam te 10kg i niestety blizna po CC mnie bolała. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Zakorzenienie
|
Dotka ja dokładnie o takich sytuacjach też myślę
![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Chciałam kolorowa i myślę teraz nad ll Paradiso ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Zakorzenienie
|
Dotka a gdzie kupowalas tę chustę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Zakorzenienie
|
Ewusia ja kupuje na grupie na fejsie - chusty na każdą kieszeń albo chusty kupie sprzedam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny takie pytanie jak jezdzicie same z dzieckiem jak rozwiazujecie kwestie marudzenia dziecia? Moj ostatnio nie zasypia w locie w aucie, ba nawet ma tak, ze marudzi cala droge i trzeba sie zatrzymac na cyca. Niestety zdarza sie tak, ze postoje sa co pol godziny. Szykuje mi sie trasa, nie jakos super daleko, ale te 50 minut trzeba jechac i troche sie obawiam. Juz nawet myslalam, zeby wsiasc w autobus, ale nie wiem jak to wyglada z takim malcem w autobusie (nie takim miejskim, tylko takim wiecie na dluzsze trasy).
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
Mięta, ja też wolę małą łobuziarę w spodenki i bluzy ubierać. A babcie sukienki znoszą :P
Malwi, kolczyki chyba spoko, jeśli nie będą takie typowo dziecięce to się i później przydadzą. Tak myślę, chociaż ktoś może nigdy uszu nie przekluc... Dotka, a w kolkowej dla dzieci co nie trzymają główki to tak jak do kieszonki pozycja, i też chusta pod dupkę? A nóżki na zewnątrz? Ja mam dwie chusty z litte frog, zwykłą i kółkową i nie mogę się ogarnąć. Kornela była chyba że 4 razy w kieszonce - raz godzinę i zasnęła i była wtedy malutka. A potem jak już trochę starsza była to 15 min maks i płacz :-( Moze ona nie chustowa, albo za mało ją na początku motałam :-( Nastraszyła nad dzisiaj, bo ok 18 chcieliśmy skoczyć na pocztę i pod blokiem w wózku dostała nam histerii. Wróciliśmy do domu a ona tak wyła, że fioletowa się zrobiła i nic jej nie uspokajało, nawet cyc. Dopiero kilka min z suszarką. I jak się uspokoiła to cyca zjadła... :-( Wystraszylam się :-(
#608 |
Zakorzenienie
|
Kurde jadł o 17. I płakal strasznie to stwierdziłam że dam mu cycka. No i nie jeszcze wiekszy ryk. A pewnie ryczal bo głodny.. Teraz w końcu złapał smoka ale się natańcowalam z nim na rękach zanim się uspokoił. I zasypia. Zostawić go? Kąpiel już odpuszczam totalnie. Eh
|
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
No ja zaluje, ze nie kupilam na fb, moze udaloby sie kupic zlamana, a tak to sie mecze, zeby ja dobrze zlamac, ale za to mam kolory takie jak chcialam
![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ruda może był jakiś nagły dźwięk którego się wystraszyla? ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Ruda i tak pozycja jak w kieszonce w kółkowej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#612 |
Zakorzenienie
|
Malwi jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Mów do niego podczas jazdy, śpiewaj. Musisz go nauczyć, że jak jedzie z tobą to nie ma marudzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Raczkowanie
|
Kurcze, kusicie tymi kółkami
![]() ![]() Ruda3d, nam też wszyscy sukienki znoszą, obowiązkowo różowe. My sami żadnej nie kupiliśmy ![]() A mnie wkurza jak w sklepach netowych są osobno ubranka dla dziewczynek i chłopców, bo jak chce jakieś fajne body wybrać np. to się muszę i tu i tu naszukać. Zwykle i tak chłopięce wybieram, bo nie są tak słodko pierdzące ![]() Widzę że nie tylko u nas dzień wrzaskuna ![]() Magda, ja też tylko na kom. Od czasu porodu,to może z 3 razy lapka odpaliłam ![]() Co kiedyś, jak netu w fonach nie było, te biedne matki karmiące robiły ![]() Edytowane przez MietaZCytryna Czas edycji: 2016-04-08 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Zakorzenienie
|
Mięta nie mam pojęcia co robiły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Zakorzenienie
|
Malwi moj czasem na swiatlach/w korku zaczyna marudzic wiec reka do tylu i telepie fotelikiem plus smok w paszcze :P ale generalnie on jest grzeczny i raczej usypia lub w ciszy podziwia swiat 😊
Heh, ja od ciazy prawie tylko na tel bo mi sie nie chce lapka wyciagac 😉 Wykapalam sama mlodego ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Zakorzenienie
|
Magda, no właśnie na pewno nie dźwięk żaden, już w domu coś kwękała, ale myśleliśmy że jak zawsze bujanie wózka ją uspokoi. A tu coraz więcej tak, że od blokiem wycie a w domu jak wróciliśmy to aż zachodzenie takie :-( Tak się zdenerwowałam, że nie wiem...
Może to głód był? Ale jak tak wyła to i cycka nie chciała, dopiero potem. Malwi, u nas też jeżdżenie jest raczej ok. Jak jadę sama to jak płacze to jakoś muszę wytrzymać, a smoczek ogólnie pomaga wyciszyć się i zasnąć.
#618 |
Zakorzenienie
|
Magda fajna chusta taka na lato.
Daj linka do poduszki motylka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Zakorzenienie
|
Dotka, mozesz dodac do tej grupy chustowej? bo ona jest zamknieta 😊
Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
Mięta, ja mam trochę różowych ubranek, nawet mi to specjalnie nie przeszkadza. Bo ja lubię różowy kolor. Tylko nie tak od stóp do głów. Ciuchy jej też czasem chłopięce kupuję, żeby cukierkowo nie było. Już te większe są bardziej kolorowe a nie tylko różowe i niebieskie.
#621 | |
Rozeznanie
|
Mamuśki, które mają smoczki Lovi czy tarczka od smoczka 3-6 jest trochę większa niż 0-3? Czy są takie same?
Cytat:
że jak? dobre ;p ale może chodziło jej o to żeby pływało z głową nad wodą.. a to że się trochę naleje to chyba nic, tego się nie uniknie raczej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wejdź na fejsie na libellula ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Raczkowanie
|
Kasia ale super buciki!
![]() Olaf od kilku dni nie chce w ogole smoczka ssac, wypycha go jezykiem ale za to uwielbia swoja piastkie:/ Juz chyba ten smoczek bylby lepszy ![]() Moj jazde samochodem lubi, od razu idzie w kime ![]() Kurde znowu o tych chustach piszecie i mnie kusicie... Powstrzymuje mnie to ze mieszkam na zadu..piu i kros bedzie musial przyjechac i nauczyc mnie tego calego motania..Do jakiego czasu dziecko moze siedziec w tym? |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Zakorzenienie
|
Keas dopóki będzie chciało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
Koktajlowa, wlasnie mowila zeby woda basenowa nie wlewala sie do uszu.... I tak poczekam jeszcze z 2tyg az maly 3mies skonczy, moze lepsza pogoda bedzie, a poza tym jeszcze troche terroru na macie zeby dluzej glowke trzymal nie zaszkodzi 😊
Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Zakorzenienie
|
Casaa dodalam cie ale i tak pisze ze czeka na zatwierdzenie admina.
Magda dzieki. Musze kupic bo dzisiaj pierwszy raz od dawna wzielismy mlodego do lasu w wozku i glowa mu prawie odpadla po tych 6km ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Możliwe że za mało motalas na początku, podobno czasem to kluczowe... Sprobuj się nie zniechęcać, może się przyzwyczai jeszcze Cytat:
![]() A jak się dostać do tej grupy? ![]() Dziś w ramach treningu przed basenem Konradek kapal się z TŻem w dużej wannie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Zakorzenienie
|
Ewusia poproś o dołączenie i admin cie doda
![]() U mojego trzeba wyczuć moment na motanie. Czasem w domu jest straszna maruda i będzie mi się strasznie prostowal, a dziś np zapakowalam go i ledwo zeszłam po schodach na dół to spał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Zakorzenienie
|
Ej a w ogole poszlismy na spacer i widzielismy stado z 20tu saren, w tyn 3 lub 4 jelenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.