|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Cytat:
W szpitalu ok. Odpoczywam jak na wakacjach tak po prawdzie młoda prawie ciagle spi czasem sie tylko pobawimy. Nir musze gotować sprzątać robic zakupów i zabawiać drugiego dziecka noc niezle ale kaszle jeszcze i pełno ma sluzu. Ale osłuchowo jest lekka poprawa..Jutro wymienię sie z tz na pare godzin i skocze do drugiej córy na pare buziaków ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Nie ma w tym nic złego - 2 miesiące to bardzo wczesnie na obrót ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Eee nie na co ogazowywac. Bąbelki do mleka bie przejdą. Ja tam pije i piłam duzo bąbelkowej wody i bezalko piwo i różnicy nie widze Sent from my iPhone using Tapatalk |
|||
|
|
|
#4412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zasnela po 3 i obudzila sie 7.30... a ja myslalam, że cyce mi wybuchną. Już dawno nie miałam tak nabrzmiałych. Więc pobudziła mi laktację na maksa. ![]() Taki piszecie o tym, że nie kojarzycie karmień nocnych. Ja odkąd karmiłam na leżąco i zasnęłam a Lilka na mnie rzygła, bo jej nie odbiłam, to już nie karmie na leżąco, a na siedząco nie zasne. I teraz po karmieniu noc ym odkładam do łóżeczka a wcześniej zostawiałam na łóżku. Dzisiaj jak się obudziłam na karmienie o 7.30 to otworzyłam drzwi do pokoju. Po 8 Lilka zasnęła, więc ja też się walnęłam spać. Koło 10 przebudziłam się i jeszcze z zamkniętymi oczami czuję, że coś koło mnie leży... delikatnie się przesuwam i otwieram oczy... myślałam, że Lilkę zostawiłam... patrzę a to moj kot... menda jedna zazdrosna położyła się tam gdzie zawsze Lilka leżała Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Cytat:
Moja tez na brzuchu srednio chce leżeć. Z 2 minuty i złość. Ale z pola tez tak było ze poki nie była na tyle silna by długo trzymać głowe w gorze to bardzo sie złościła. Nasze dzieci sa bardzo malutkie jeszcze naprawdę. I teraz beda sie bardzo roznie rozwijać. Jedne sie obrócą jak beda miec 3 miechy a inne nak 7 i kazdy przypadek jet ok ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
I zauważyłam, że nie lubi spać na plecach. Kilka razy się przekręciła z pleców na bok ![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
#4415 |
|
Zadomowienie
|
Mój też się obraca. A jeszcze 2 tyg temu się zalilam, że nie chce na brzuchu leżeć
Teraz płacze, jak on sobie lezy, a ja go chce podniesc, tak mu ta pozycja na brzuchu podpasowala.U nas standardowo wietrzna pogoda. Poszliśmy na spacerek, ale tak pi.z.d.z.ilo że, wrocilismy po 20 minutach. Ach, marzy mi się piękne słoneczko, bezchmurne niebo i wyjście na dwór w krótkim rekawku! ![]() TŻ wrócił z pracy i śpią sobie razem z Artusiem w łóżku. Mały tak spokojnie drzemie, nawet nie kweknie, w szoku jestem A później przychodza do nas znajomi. Upieklam na tą okazję plesniaka Oby tylko mały był grzeczny, bo jakoś stresuje mnie jego płacz i marudzenie jak mamy gości.
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Moja po serii sikania na ręcznik po kąpieli zaczęła sikac do wanienki
![]() Lusia mi się tylko raz zdenerwowala na brzuszku, a tak to lubiala. Ja ją lubię do spania odłożyć, bo się łatwo odgazowuje po takim spaniu. Ona jest w ogóle totalnie inna niż łobuz, brzuszek, mata itd itp, wszystko akceptuje bez zajakniecia. Z lobuzem, to jednak miałam ciężej
|
|
|
|
#4417 |
|
Wtajemniczenie
|
No bo własnie nie wiem do końca jak to jest z tymi gazowanymi napojami...
|
|
#4418 |
|
Zadomowienie
|
Ja dobrze, że z malutka już ciut lepiej
I mądrze piszesz, każde dziecko rozwija się we własnym tempie. Artus np nie za wiele się odzywa, ale wiem że to jest ok ![]() Aninis dobre z tym kotem. No ale nie ma się co dziwić. Zanim pojawiła się córeczka, to koty były wyżej w hierarchii, hehe. Teraz zajmujesz się małą i nie masz dla nich czasu, to są zazdrosne małe bestie
|
#4419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to nie pamiętam jak smakuje piwo i pewnie jak elena będę męczyła butelkę na kilka razy ale muszę spróbować i zobaczyć czy faktycznie więcej mleka na wieczór będzie. Najgorsze są właśnie takie dni kiedy dziecko caaaały dzień na cycu i jeszcze wieczór...
|
|
|
#4420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to twoje dziecko ma prawo plakac a ty masz czym je uspokoic . jal cos wychodzisz do innego pokoju i juz. Ja mam jeden to nie moge Cytat:
|
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz znowu ma fochy, bo gonie z maty :p
|
|
|
|
|
#4422 |
|
Zadomowienie
|
Położna miała być kolo 13, a przyszła po 14 bo źle mi w smsie podała i nie bylismy na spacerze, a pogoda taka ładna
![]() Ale najważniejsze mały waży już 5020g |
|
|
|
#4423 |
|
Zadomowienie
|
U nas też tak było ale pani dr mówiła że leżenie na brzuszku przynosi wiele korzyści w późniejszym rozwoju więc 2 razy leżał i płakał aż zasnął a teraz uwielbia spać na brzuchu zaraz pierdziele idą najdłużej właśnie na brzuchu śpi muszę tylko wymyślić jak zrobić żeby spał z główka w drugą stronę bo cały czas w prawa układa. Ogólnie na plecach kładzie w obie strony ale na brzuchu w jedną. Jakieś podpowiedzi?
|
#4424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale własnie dlatego kładę go na brzuszku bo właśnie na pierdy chyba najlepiej działa i jak śpi to nie charczy wtedy |
|
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Wow niezle!
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo cały dzień na ręku i wieczór mega ryk i z rąk nie schodzi ![]() Samara poszła won! ![]() To już nie jest śmieszne. ... Jak to dobrze ze juz zaraz week. Jutro przylatuje siostra tż z mężem na trzy dni. Mam zamiar sprzedać im dziecko konkretnie. Zapowiadają ciepły week to wygodnie ich z domu na spacer. Długo spacer a nawet dwa Ja dzisiaj jeszcze nie byłam. Co chwila czarne chmury straszą ![]() A powiem wam coś śmiesznego. Wczoraj łazić z mala dwie godziny w kolo dookoła takiego centrum. I jeździł chłopiec na oko 5 lat na rowerze. I patrze a on jedzie prosto na słup informacyjny o tej budowie u mnie na ulicy. I jedzie twardo i bezczynnie tym dzwonkiem ba niego u krzyczy z drogi A wjechał prosto na niego !!! Wstał otrząsnąl się i krzyknął szajsse i pojechał dalej A ja stałam z wózkiem i sikalam w majty ze śmiechu
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten chłopiec niezly:-D
|
|
#4428 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja spac tez lubi ale odkładam ja na brzuszek dopiero jak juz zasnie. I pozniej po takim spaniu jak gazy pójdą to az muzyka dla ucha matki ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
Ładnie koksi moja miała wczoraj niecałe 5 - od rana rzygi przez flegmę i od 2 dni kiepski apetyt. Ale tutaj ja odsluzowuja i apetyt wrócił i dIsiaj juz 5210 ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
Hmm nie wiem, moze sama spróbuj mu delikatnie odwrocić? Moja na brzuchu nie zasnie i przewracam ja dopiero jak usnie. I tez wtedy spi najdłużej a głowe ba brzuchu sobie zmienia i kładzie na rożne strony jak spiSent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
Hahaha Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- My zaraz sie inhalujemy a potem odsluzowujemy. O takie rozrywki mamy.. Ale po 16 moj tata ma mi przywieźć kompa to bede miec wiecej do roboty ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
To moje rozrywki
Wyczailam gdzie jest szkoła i tam chodzę bo dzieci lataja i podsluchuje co gadaja Robole skończyli na dzisiaj i juz maja week takim to dobrze. Kurcze nie wiem co robić czy wylazic z.mala czy nie pogoda dupowata I wieje. Ale jeszcze 2,5 godz do powrotu tż. Wczoraj długo z nią chodziłam a wiało strasznie. Może zostane dzisiaj w domu. W pon ma szczepionki to lepiej żeby zdrowa była. Sprawdzałam pogodę to w week ma być niby 20 stopni. Teraz jest tylko 10 . Ciekawe.
|
#4430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak tam u Was dzisiaj? U mnie po wczorajszym Mały śpi od rana. Dla odmiany dziś miał tylko ok. godziny aktywności. Ale ja dzisiaj też jakaś zmarznięta i nie wyszłam z nimi.
|
|
|
#4431 |
|
Raczkowanie
|
witam,
dawno mnie nie było, ale podczytuję was w miarę możliwości. Niunia ma już 7 tygodni i chyba zbliża sie skok bo strasznie marudna się zrobiła ostatnio, a dziś spi cały dzień z przerwą na am i zmianę pieluszki. a mama wysprzątała dom, zrobiła obiad i ma czas na lapka i wizaz ![]() moja mała nie spi na brzuszku i krótko leży ,bo od razu zadziera głowkę do góry i jak foczka się rozglada w tej pozycji potrafi bardzo długo wytrzymać az sie martwie czy za bardzo się nie wygina, a lezec nie chce ![]() sik tez zawsze jet jak przebieram ale to pewnie dlatego ze dlugo wietrzymy pupkę i mała lubi na golaska leżeć. był czas ze robiła 1 kupkę dziennie i zawsze jak ją przebierałam a teraz czekamy na kupkę i mamy mały problem bo ała nie chce butelki pić, jeszcze dwa tygodnie temu jak została z dziadkami to piła a teraz ją zostwiliśmy i butelka ble ... bidulka musiała czekać az mama wróci a mam do was pytanie w jakiej wodzie kąpiecie maluszki? przegotowanej czy takiej prosto z kranu? |
|
|
|
#4432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja mieszkam na wsi i tu dużo częstsza i mniej chlorowana woda niż w mieście.
|
|
#4433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no z kranu bez jaj ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to oby szybko Was podpieli.
|
|
#4437 |
|
Raczkowanie
|
U nas kąpiel wychodzi mniej więcej 3/4 kranówy a 1/4 przegotowanej, bo kapiemy sie w krochmalu, do każdej kąpieli dolewam 3litry
|
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka przez chorobę bie miała apetytu. Otóż dzis wrocil. Ze zdwojona albo nawet zdziesiexiona siła! Bez kitu je tyle ze pierwszy raz nie nadążam z produkcja mleka
no ale niech je na zdrowie. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
To znaczy ze zdrowieje :-*
|
#4440 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie czesałam ich już 1.5 m-ca. A pazurów nie obcinałam jeszcze dłużej. Bo na końcówce ciąży z brzucholem nie dałam rady. A mojemu tż nie dadzą się tknąć jeżeli chodzi o obcinanie pazurów ![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- A propos kotów przypomniało mi się coś zabawnego. Moja kotka... ta grubsza co 5kg waży... czaiła się na łóżeczko. Stanęła przed nim na 2 łapach i obwąchała materac przez szczebelki. Usiadła na duupsku w końcu i tak patrzy do góry na ten materac. Ja udawałam, że jej nie widzę. I ta głupia w końcu podskoczyła, bo chciała na materac przez szczebelki wskoczyć... głowa przeszła ale reszta tłustego ciałka się nie zmieściła hahaha więc odbiła się od szczebli i plasnęła duupskiem o podłogę ![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Dziewczyny ile Wasze dzieciaczki przybierają na tydzień? Przyznam się, że się trochę poschizowałam, że moja mało przybrała :-( może z moim mlekiem jest coś nie tak i dlatego ona tak długo na cycach wisi, bo się nie najada? Wykalacka Ty urodzilas 3 dni pozniej. Twój Janek miał podobną wagę urodzeniową i waży już 5kg. A moja urodziła się z wagą 3800. Przy wypisie ze szpitala miała 3500. A w tym tygodniu 4300 - 5 tygodni skonczonych. Czy to nie za mało??? Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

Wczoraj to padalo i wialo a dzisiaj tez sie chmurzy. Ja w taka pogode nie wychodze bo jeszcze mam starsza w domu i tamta zaraz ma smarki jak taki wiatr jest. Tez mnie szlag trafia 

młoda prawie ciagle spi czasem sie tylko pobawimy. Nir musze gotować sprzątać robic zakupów i zabawiać drugiego dziecka 

Ale własnie dlatego kładę go na brzuszku bo właśnie na pierdy chyba najlepiej działa i jak śpi to nie charczy wtedy