Co zrobiłybyście na moim miejscu? (żonaty facet) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-04-03, 20:25   #301
skazana_na_bluesa
.

Dot.: Co zrobiłybyście na moim miejscu? (żonaty facet)

przecież nie mówiłam, że dostałby szansę ale pewnie by go to ostudziło, gdybyś wymówiła słowo "rozwód". często dział na takich jak zimny prysznic.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-03, 20:27   #302
Marysia232323
Raczkowanie

Przyjaciel mi mówił, żeby zagadać do niego o rozwodzie i gdyby się zdecydował (w co wątpimy), to później go olać.
Marysia232323 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-03, 20:32   #303
skazana_na_bluesa
.

możesz go też postraszyć,że poinformujesz żonę jak się nie odczepi.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-03, 20:32   #304
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Marysia232323 Pokaż wiadomość
Przyjaciel mi mówił, żeby zagadać do niego o rozwodzie i gdyby się zdecydował (w co wątpimy), to później go olać.
ale po co? lepiej się od tego odciąć i tyle.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-03, 20:33   #305
gramwzielone
Wtajemniczenie

Cytat:
A czy jesteś siebie na tyle pewna, ze nie rzucisz się mu w ramiona w takim przypadku?
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-03, 20:33   #306
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

No tak, małżeństwo jest niby nieudane, niby fikcja, ale żony by nie zostawil, chyba że byłby pewny na 100% że znajdzie stałe zastępstwo (żeby przypadkiem nie zostać sam bez praczki, sprzątaczki i kucharki na etat).

Gdyby naprawdę był z kobietą nieszczęśliwy, to by od niej odszedł, zwłaszcza w sytuacji gdy nie mieli wspólnych zobowiązań wobec dzieci. A on po prostu szukał zastępstwa, żeby być na 100% pewny, żeby nie ryzykować, dobrze się ustawić i nie stracić tego. To egoista. Wykorzystywał was obie, Ciebie i żonę, obie chciał trzymać blisko, w razie czego mógłby wybierać mając wasze uczucia w czterech literach.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-03, 20:34   #307
Marysia232323
Raczkowanie

Tak mi się wydaje, że nie będę mu w nic ingerować, straszyć itp. Karma wraca, kiedyś za wszystko zapłaci.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-03, 20:46   #308
tarkowska
Zadomowienie

Na razie sobie odpuść te wszystkie akcje. Odseparuj się od niego, odkochaj, wtedy, jeśli tak chcesz, dopiero informuj żonę. Tak czy siak jeszcze trochę czasu upłynie zanim będziesz na tyle obojętna.
tarkowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-03, 21:22   #309
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Maryśka. Ja bym go w pape trzelila, ale to ja :-D no pieprzy jak potluczony, cały świat winny tylko nie on - biedny żuczek. Jakbym jeszcze usłyszała, że czekał na moja stabilizację. Dzizas! Koleś, który okłamuje swoją żonę, czeka na stabilizacje kochanki. Fuck logic.
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-04, 14:23   #310
201701170929
Konto usunięte

[B][Marysia232323/B] czytam twój wątek od początku i jestem pełna podziwu dla ciebie, że jesteś tak silna! To przykre, ze facet cię tak oszukał, ale bądź konsekwentna w swoim postanowieniu i nie daj się mu już więcej omamić. Trzymam kciuki
201701170929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-04, 14:44   #311
Marysia232323
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vivi26 Pokaż wiadomość
[B][Marysia232323/B] czytam twój wątek od początku i jestem pełna podziwu dla ciebie, że jesteś tak silna! To przykre, ze facet cię tak oszukał, ale bądź konsekwentna w swoim postanowieniu i nie daj się mu już więcej omamić. Trzymam kciuki
Nie jestem silna, staram się być, wychodzi mi różnie. Żadnej kobiecie nie życzę czegoś takiego, bo ja przez ten czas jestem jak wrak człowieka, czuję się fatalnie. Na samym początku wątpiłam, że mi się uda i zostanę na jego "układzie". Ale patrząc perspektywicznie, co mi to da? Za jakiś czas znów cierpienie i ból? Ja nie mogłam uwierzyć, że mężczyźni tacy są.... doświadczenie to zryło mi psychikę totalnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-05, 08:07   #312
celka2000
Zakorzenienie

Czesc Marysiu . Przeczytalam caly Twoj watek i sie zalamalam... Co raz bardziej sie przekonuje, ze faceci to po prostu inny spaczony gatunek.
Dobrze, ze sie wyrwalas z tego chorego ukladu. To bylo jedyne rozwiazanie. Bardzo mi przykro, ze Cie tak wykorzystal, bo wykorzystal!! Bez skrupolow wykorzystal! Ba, wykorzystywal miesiacami.
Faktycznie, teraz to nie mozesz mu wierzyc w ani jedno slowo.
Dla swojego dobra - odciecie od niego, jest najlepszym wyjsciem.
Zastanawiam sie tylko nad tym, czy powiedzialabym jego zonie... Dosc trudna decyzja.
Bedac na miejscu jego zony - chcialabym sie dowiedziec! Ale czy Ty powinnas ja poinformowac? To watpliwe.
Trzymam kciuki za Ciebie i podziwiam. Szkoda, ze tak zycie Cie mocno doswiadczylo. Tak bez sensu. Mam nadzieje, ze jeszcze zaufasz jakiemus wartosciowemu facetowi
pa
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-05, 22:25   #313
Marysia232323
Raczkowanie

On mnie nachodzi... dzisiaj znów był pod moimi drzwiami w bloku, przyszedł po pracy. Ja mu nie otworzyłam, całe szczęście, mojej koleżanki nie było, bo była w pracy. Ale ja już nie wiem co mam robić, dzisiaj to już nawet o wezwaniu policji myślałam.
Stary 2016-04-05, 22:30   #314
201701170929
Konto usunięte

Cytat:
On mnie nachodzi... dzisiaj znów był pod moimi drzwiami w bloku, przyszedł po pracy. Ja mu nie otworzyłam, całe szczęście, mojej koleżanki nie było, bo była w pracy. Ale ja już nie wiem co mam robić, dzisiaj to już nawet o wezwaniu policji myślałam.
Jakiś czub czy co... Co za facet. Następnym razem wzywaj policję.
201701170929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-05, 22:33   #315
tarkowska
Zadomowienie

Cytat:
No ładnie, myślałam, że rozejdzie się po kościach. Mario, ja na Twoim miejscu wysłałabym mu jedną wiadomość o treści wskazującej na to, że jeśli jeszcze raz się to powtórzy, to wezwiesz policję. I nie certol się z tym, jak będzie nachodzić, to idź na komendę i zgłoś. Lepiej dmuchać na zimne. Masz tyle smsów od niego, pokażesz na policji i zgłosisz stalking.

Edytowane przez tarkowska
Czas edycji: 2016-04-05 o 22:34
Stary 2016-04-06, 04:01   #316
201604301932
Konto usunięte

Może napisz mu, że jeśli znowu Cię będzie nachodzić, to powiadomisz żonę? Oczywiście, to może być kłamstwo, ale on nie musi o tym wiedzieć.
201604301932 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-06, 06:28   #317
Fortuna1
Zakorzenienie

Musisz mu dac do zrozumienia, ze nie chcesz miec z nim nic wspolnego. Tyle juz zrobilas, dasz rade !
Stary 2016-04-06, 09:23   #318
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ja bym mu napisała, że jeśli jeszcze raz mnie zaczepi albo przyjdzie do mojego mieszkania, to wezwę policję. Gdyby nie posłuchał, to bym wezwała.

On jest jakiś nienormalny, naprawdę.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-06, 18:05   #319
Marysia232323
Raczkowanie

Zadzwoniłam i powiedziałam, że jak go zobaczę jeszcze raz obok mojego bloku to albo zadzwonię po policję, albo skontaktuję się z jego żoną, żeby go przypilnowała, na co on odpowiedział, że jest mu wszystko jedno i mogę sobie dzwonić wszędzie, ale on nie odpuści zanim ze mną nie porozmawia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-04-06, 18:27   #320
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Zadzwoniłam i powiedziałam, że jak go zobaczę jeszcze raz obok mojego bloku to albo zadzwonię po policję, albo skontaktuję się z jego żoną, żeby go przypilnowała, na co on odpowiedział, że jest mu wszystko jedno i mogę sobie dzwonić wszędzie, ale on nie odpuści zanim ze mną nie porozmawia.
Marysiu, ale przeciez on już z Tobą rozmawiał.
Sama pisałaś, ze zdybł Cie na papierosku i opowiadał duby smalone.

Nic nowego Ci nie powie.
Zresztą, sama zobacz, ze jakos do czynów się nie pali, tylko do gadania.
Nie kontaktuj się z nim. Unikaj.
Uciekąlś mu, to wpadł w kociokwik i szaleje, no bo jak to tak, ze To nie on dyktuje warunki tylko Ty? Mózg mu się gotuje bo tego nie ogarnia.

masz zwolenienie, moze jedz do rodziców, czy kogoś.

P.S.
Pisałaś, ze on ma nad Tobą władzę, ze nie dasz rady, ze to tamto.
A popatrz co robisz.
Przejełas władzę nad swoim działaniem. Cierpisz, moze nawet załujesz zcasami, ale... Ty decydujesz o sobie.
Moje gratulacje. Silna babka z Ciebie, o tym pamiętaj.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-06, 18:42   #321
Jamaika88
Zadomowienie

Cytat:
To śmiało dzwoń następnym razem na policję, pokaż mu, że jesteś konsekwentna. Odnoszę wrażenie, że on wciąż traktuje Cię jak głupią gąskę, niestabilną emocjonalnie dziewuszkę, której trzeba jak krowie na rowie wytłumaczyć jaki jest porządek tego świata, w znaczeniu "jaki jest porządek mojego świata".
Jamaika88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-06, 18:46   #322
tarkowska
Zadomowienie

Cytat:
Nie jest mu wszystko jedno - blefuje, bo myśli, że Ty blefujesz. Już przecież mu postawiłaś ultimatum raz i nic nie powiedziałaś.

Dostał ostrzeżenie. Ja bym teraz dzwoniła po policję jak tylko będzie stać pod drzwiami. Opowiedz policjantowi przez telefon jaka sytuacja i że się boisz.

Następnego dnia poszłabym na komendę i zgłosiła stalking.

Nie daj mu się przede wszystkim wplątać w żadne rozmowy. To po pierwsze. Trzymaj się dzielnie i nie cofaj
Stary 2016-04-06, 19:35   #323
gramwzielone
Wtajemniczenie

Widocznie ma nadzieję, że z wrażenia z jaką intensywnością o Ciebie zabiega, padniesz na kolana z wrażenia. I jeszcze może mu przy okazji jakąś przyjemność sprawisz z tej pozycji.

Jesteś jego trofeum, jego własnością- nie pozwoli Ci tak łatwo odejść. Było tak pięknie - pompowal sobie ego świadomością, ze taki z niego ogier co to dwie kobiety na raz zaspokaja, nie mówiąc jaki cwany jest prowadząc bez trudu podwójne życie. A teraz wszystko się zawaliło. I po tym jak przez wiele miesięcy upajal się własną wspaniałością, wzgardzilas nim i pan jest w ciężkim szoku.
gramwzielone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-06, 21:14   #324
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Jamaika88 Pokaż wiadomość
Odnoszę wrażenie, że on wciąż traktuje Cię jak głupią gąskę, niestabilną emocjonalnie dziewuszkę, której trzeba jak krowie na rowie wytłumaczyć jaki jest porządek tego świata, w znaczeniu "jaki jest porządek mojego świata".
Oczywiście, że tak jest Przecież on już dobitnie pokazał w jaki sposób Marysię widzi. Jako "niestabilną", niepewną taką, jeszcze ją musiał sobie "ułożyć", zanim jej o żonie powiedział, zanim ewentualnie pomyślał, czy by się z żoną nie rozstać. Bo ona taka młoda jeszcze, naiwna, niestała, to pewnie i do zmiany zdania dałoby się ją przymusić... Tak on pewnie myśli.

Plus, boli go urażone ego. Przecież się czuł taki wspaniały, tu żona, małe dziecko sobie trzasnął, idealny obrazek... A do tego młodsza dziewczyna w niego wpatrzona, zakochana, miał w życiu przyjemną ekscytację z tego wynikającą, miał dreszczyk emocji, miał boost do ego i pewności siebie. Teraz mu Marysia zepsuła bezczelnie, bo nie chciała być kochanką i dzielić się jego wackiem z żoną

Plus, może się obawiać, że jak Marysia się całkiem wyrwie spod jego wątpliwego uroku, to jednak poinformuje żonę i będzie miał większy problem.

Marysiu, trzymaj się dzielnie, jak znów przylezie, to zadzwoń na policję. Powiedz, że zerwałaś z panem, teraz ten pan Cię od dłuższego czasu nachodzi, wydzwania, wypisuje, nie daje spokoju, nie przyjmuje odmowy (na co masz dowody w postaci smsów i tak dalej), a Ty się boisz, bo on wie gdzie mieszkasz i właśnie stoi pod blokiem. Możesz też zgłosić stalking.
Jemu nie jest wszystko jedno, tylko uważa, że tego nie zrobisz.

Powinnaś być z siebie bardzo dumna. Ja wiem, że to boli i teraz czujesz się beznadziejnie, ale to trzeba przejść w takiej sytuacji. Wyjdziesz z tego i będziesz mogła poznać kogoś normalnego i uczciwego, dla kogo będziesz JEDYNA i najważniejsza.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-06, 23:00   #325
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Marysiu, zaczynając czytać Twój wątek, byłam pewna, że pozostaniesz jedną z tych wielu kobiet, które nie mają "jaj", żeby odciąc sie od beznadziejnego typa. Widać było w Twoich wypowiedziach, że jesteś do niego przywiązania i się "łamiesz". Tym bardziej Cię podziwiam, jesteś super babką, trzymaj tak dalej!! Z doświadczenia moich znajomych wiem, że najczęściej po takim dupku i dupiastej sytuacji spotyka się kogoś tak zarąbistego, ze tylko śmiać się pozostaje na wspomnienie swoich uczuć do tak bezwartościowego typa. Podziwiam Cię, wiele razy też musiałam się odciać od kogoś toksycznego i wiem, ze jest to trudne, ale nie niemożliwe. Tobie się udało, super! Trzymam kciuki za Ciebie, kochana, znaj swoją wartość, nikt nie ma prawa Cię oszukiwać. Ja zawsze oceniam faceta po tym, jakie emocje we mnie wywołuje. Jesli sprawia, że jestem przygnębiona, smutna - jest na odstrzał. On Tobie zafundował coś niesamowicie przykrego, nie zasługuje nawet na to, byś na niego spojrzała, chyba, ze z największą pogardą

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-08, 18:16   #326
3a032fcd5bcbee239629acde3cc1a01c42f8ddce_607622724de4b
Konto usunięte

Autorko wątku, wysyłam Ci wiadomość.
3a032fcd5bcbee239629acde3cc1a01c42f8ddce_607622724de4b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-08, 19:09   #327
tarkowska
Zadomowienie

Mario, jak tam?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-08, 19:43   #328
Marysia232323
Raczkowanie

[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;58640631]Autorko wątku, wysyłam Ci wiadomość.[/QUOTE]

Odpisałam

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Na razie spokój, wydzwaniał trochę, ale nie odbierałam i wiadomość dostałam też masę na wszystko co się da...
Stary 2016-04-08, 19:53   #329
tarkowska
Zadomowienie

Cytat:
Odpisałam

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Na razie spokój, wydzwaniał trochę, ale nie odbierałam i wiadomość dostałam też masę na wszystko co się da...
To dobrze. Może sobie odpuści niedługo
Stary 2016-04-08, 20:14   #330
Marysia232323
Raczkowanie

Szczerze to nie wydaje mi się, żeby tak łatwo odpuścił... po tym co robi teraz.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości