|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
przypomina mi się moje odchudzanie ... serio jestem pełna podziwu
|
#3422 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ech, ciężko z tymi ograniczeniami.
|
|||
|
|
|
#3423 |
|
Zadomowienie
|
Każdy chyba zazdrości Kasi ...
Ja staram się nie nastawiać źle ale jakoś zawsze czułam, że zarówno jak i poród da mi popalić ... początki ciąży to był koszmar, teraz już lepiej ale zobaczymy jak z tym porodem. Czuję, że będzie długo i ciężko :/ Ja twarda pod tym względem nie jestem
|
#3424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozmawiałam akurat z moją mamą, ona mówiła że jej porody były łatwe, szybkie i prawie bezbolesne, ale na razie mam wszystko inaczej niż mama, bo ona też ciążę reklamowała jako bezobjawową, a u mnie delikatnie mówiąc taka ona nie jest, zwłaszcza początki. |
|
|
|
|
#3425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poród przedstawiła też jako spoko ale na dolarganie, brata rodziła, bez żadnych prochów i mówi : bolało, ale do przeżycia hmm ... śmiem wątpić
|
|
#3426 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ... normą będzie dla mnie nawet jeśli będę tyła teraz 2 kg na miesiąc bo generalnie zostały nam cztery miesiące a to by było jeszcze tylko 8kg...---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
Moja w pierwszym trymestrze kazała mi brać tylko kwas foliowy bo stwierdziła że"im mniej chemii tym lepiej" a od drugiego trymestru biorę tylko zestaw witamin dla kobiet w ciąży...
|
|
|
#3427 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
https://mamotoja.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html Wg tego mieszczę się w średniej wadze Czyli tragedii nie ma![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Tija Pytanie techniczne Jeżeli miałam pierwsze CC i teraz ta cukrzyca, to różnie może u mnie z tym porodem naturalnym być. Koleżanka mi powiedziała, że mogą mi nie podać epiduralu np przy porodzie naturalnym ponieważ mogą pojawić się komplikacje i będą musieli przeprowadzić CC. Czy rzeczywiście tak jest? |
|||
|
|
|
#3428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3429 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może będziemy miały szczęście i chociaż z porodem jakoś pójdzie w miarę łatwo. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3430 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
|
|
#3431 |
|
Zadomowienie
|
Też bym chciała z chlebem...ale po dzisiejszym śniadaniu chyba przegięłam, plus makaron na obiad i mój limit się skończył na dzisiaj...
|
|
|
|
#3432 | |
|
Raczkowanie
|
Nooooo...doooobraaa
Frustruje mnie tylko, że nie nadążam nadrabiać. Nie wchodzę dwa dni, a tu pierdyliard stron. Jak widzę, ile mam do nadrobienia, to ogarnia mnie niemoc i rezygnuję, ale... (patrz niżej)Cytat:
![]() Co do czekolady, to też ją uwielbiam, słodycze wciągam jak odkurzacz. Wyniki wszystkie w normie, młoda w normie. Nie widzę powodu, by się ograniczać :p A tak w ogóle, to okazało się, że lekarka nie nabiła mi pieczątki na zwolnieniu i muszę robić korektę (=opóźnienie kasy :/). Miała ta któraś? Strasznie się zestresowałam tym info od pracodawcy. Gapa jestem, powinnam sprawdzić, czy wszystko jest ok. Brawo gin, brawo ja :/ Pochwalę się przy okazji, bo w końcu mi trochę brzuch wyskoczył I uroczyście obiecuję, że jednak będę się starała czytać i nadrabiać, ile mogę i jednak wolę wizaż niż martwą grupę. Córka marnotrawna ze mnie
Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-04-14 o 18:10 |
|
|
|
|
#3433 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mniej do gubienia później![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() Zmień telefon
|
||
|
|
|
#3434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() brzusio sliczny
|
|
#3435 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I brzuszek śliczny!Fajnie, że wybierasz wizaż. Na fb ja nie ogarniam, za dużo wszystkiego, zostanę w grupie, ale wielkiej aktywności mi się tam nie uda uskutecznić raczej. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3436 |
|
Rozeznanie
|
Ja też jakieś 7 kg na plusie... Trochę mnie to przeraża, ale z tego co obserwuje to tylko brzuszek mi się powiększył. Staram się zdrowo jeść ale nie zawsze to wychodzi. Wczoraj ciastka owsiane a dziś placek królewski, czyli jak sama nazwa mówi niezbyt dietetyczny
|
|
|
|
#3437 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biedny Twój synek, jesteście mega dzielni! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A na początku ciąży, zanim dopadły mnie mdłości, to tez były soki z jarmużu, warzywka na parze itp. Później apetyt na zdrowe minął ![]() Teraz już jem normalnie, a nawet chyba mniej niż przed ciążą, bo żołądek nie miesci tyle jedzenia. A i tak +10 kg ![]() Cytat:
Cytat:
Jak za tą cenę to koszula z mocnej bawełny, tylko martwi mnie fakt że słabo się rozciąga a ja nie wiem jaki będę miała brzuch do porodu. Ale jak któraś nie spi w koszulach i szuka czegoś tylko na czas porodu/połogu i nie mają to być słonie i hipopotamy, to polecam! Nie strasz! Ja biorę ciągle kwas foliowy 15 mg i Prenatal. Chłopaki w 90 centylu! A ja im ciuszki na 56 kupuję!
|
|
#3438 |
|
Raczkowanie
|
Uff nadrobiłam
dwa-trzy dni nie mogłam się zebrać żeby przeczytać ale udało się. Co do grupy na fb, to mnie też zaczyna denerwować, milion postów, dziwnych pytań o najmniejsze pierdoły - chyba nie dla mnie ta grupa . Kasia ruda - to naprawdę przykre, jak ludzie mierzą innych swoją miarą... I oceniają widząc jedynek wierzchołek góry... Najważniejsze, że wy z mężem wiecie że macie w sobie takie oparcie u nas wszyscy znajomi są przekonani że dziecko to "wpadka", bo dla nich to nierealne że 24latka i 25 latek decydują się TAK WCZEŚNIE na założenie rodziny. Tylko cztery najbliższe mi osoby z paczki znajomych wiedzą że to nasza w pełni świadoma decyzja, bo mówiłam im że szykujemy się do starań My o banku krwi/komórek macierzystych nie myśleliśmy wcale także za bardzo się nawet nie wypowiem w tym temacie ![]() Jeśli chodzi o przewidywaną wielkość dziecka to nastawiamy się na dużego bobasa . Brata synek skończył dopiero 5mcy a waży 10kg już a ciuszki na 74 nosi sama się zastanawiam jak to możliwe??? Ostatnio bratowa się chwaliła że daje małemu już zupki z kurczakiem, byłam w szoku ale nie wtrącam się ![]() Dzisiaj odebraliśmy ze smyka zamówiony przez stronkę kocyk, szczerze polecam wstawię foto a maleństwo bardzo hojnie obdarowało mnie kopniaczkami, podczas dłuuugiej rozmowy telefonicznej z rodzicami partnera, ciekawe czy to zbieg okoliczności, czy może reakcja na głos mamy? Jakie macie plany na weekend ? Ah i mam pytanie, możecie podzielić się informacjami na temat fotelików samochodowych które wybrałyście?
|
|
|
|
#3439 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki! Też mi się podoba, hihi, ale mam nadzieję, że jednak za szybko nie będzie rósł, bo podczas ostatnich wyższych temperatur ledwo dychałam, a i kręgosłup daje się we znaki...Cieszę się, bo już chyba nie wyglądam, jak zapuszczona, tylko jak w ciąży ![]() Cytat:
). Siedzę na forum kocim i tam jest tak, że każdy ma swój wątek plus są działy tematyczne na ogólne. Dobrze to działa. Zresztą, o czym ja piszę w ogóle ![]() Ile już przytyłaś? Mnie każdy trąbi, żeby się zdrowo odżywiać i takie tam, a ja po prostu mam taki luz na tym punkcie, że sama się dziwię. Oczywiście staram się nie wsadzać w siebie samego syfu, ale żeby sobie odmawiała, to wręcz przeciwnie. Cytat:
Moja chrzestna urodziła dziecko o wadze 5 kg i długości 63 cm. SN Kuzyn do dziś jest dużym chłopakiem
Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-04-08 o 23:02 |
|||
|
|
|
#3440 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z zakupów, nawet udane
Potrzebowałam na szybko butów sportowychLunaLov uważaj na siebie Lucynka20xd zdrówka, oby szybko przeszło Cytat:
w teorii wiem co i jak robić ![]() Cytat:
Cytat:
ostatni moment może trochę gorzej, u mnie było też szybkie wyjście ale bez skurczu i bez hormonów znieczulających ![]() Cytat:
Aaa teraz to chce mi się wszystkiego pizzy, lodów, ciastek i czekolady
|
|
|
#3441 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że z tymi witaminami to byzydura. Cytat:
![]() Weekend mam nadzieję spędzić leniwie, jutro jedziemy tylko wieczorem na urodziny mojego taty, a tak to obijanie się. Szkoda tylko, że chyba będzie lało u mnie cały czas aż do poniedziałku. Cytat:
A na fb jest duuużo osób i niewiele jestem w stanie zapamiętać, do tego nie lubię tych rozwijanych dyskusji jak ktoś pisze komentarze do komentarzy (kiedyś tego nie było na fb i łatwiej mi się czytało), jakoś mi to zaburza chronologię. :PPrzytyłam na razie ten 1,5 kg, póki co jem wszystko, też unikam syfu, ale słodyczek musi być codziennie... |
|||
|
|
|
#3442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), to sporo ułatwia. Też nie lubię komentowania komentarzy![]() A myślałam, że to ja mało przytyłam!!! Ciekawe, ile będzie ostatecznie
|
|
|
|
|
#3443 |
|
Rozeznanie
|
Udało mi sie Was jakos nadrobić z ostatnich dwóch dni ale ciezko było...jednak jak sie nie czyta co kilka godizn to sie stron robi duzoooo
![]() Ja przytyłam juz 2 kg, ale potrafię nabrać nagle z dnia na dzien 0,5 kg i potem sie znow waga utrzymuje tydzień czy dwa ![]() I zgodnie z kalendarzem wagi w ciąży to jestm ok 2 kg poniżej tego co powinnam, a brzuch mam duży ale to i tak sie podobno nadrabia w końcówce ![]() Musze zacząć chodzic ba jakies zajęcia dla ciężarówek chyba, zeby kondycje miec lepsza, bo meczy mnie juz wchodzenie na 3 piętro :/ to do bedzie w 8 miesiącu... |
|
|
|
#3444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pycha..dosypałabym trochę szczypiorku,natki Cytat:
Cytat:
![]() no i świetny brzuszek.. zaglądaj częściej do nas..albo nadrabiaj trochę do tyłu i tyle.. hej sobotnio ![]()
|
|||
|
|
|
#3445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj tak mi też daje popalić 3cie piętro, zwłaszcza jak robię try kursy dziennie ale mówię sobie że za to wyrzeźbię pupę do porodu haha
|
|
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
witam
Komu owsianki? Komu serniczka? U mnie na razie 4+ ![]() Pogoda nie zachęca do wyjścia, więc dziś siedzimy w domu. Pakuję się , jutro wyjazd, pierwszy raz sama na tak długo bez dziecka Mąż się śmieje, że wkońcu kiedyś trzeba było tą pępowinkę oderwać.
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po 2 tyg zdrowia znów mam katar.
Bobo zdecydowanie lepiej sie rusza jak jestem głodna (i po szklance coli). Po jedzeniu jest spokojne. |
|
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na ostatniej wizycie byłam chyba 7 na plusie już. Trochę zalamka, z Maksymem przybieralam ok 1 kg miesięcznie. No ale bliźniaki... pocieszam się, ze więcej kg zleci od razu po porodzie. No i nie będę pewnie w tej ostatniej fazie, ķiedy się najwięcej przybiera, bo urodę wcześniej.
Justynkie, chcecie od początku chłopców dac do oddzielnych łóżeczek? Ja na początku planuję dziewczyny kłaść w jednym. Tak robiły wszystkie znane mi mamy bliźniaków, takie przedłużenie bliskości z czasów brzucha. Odrozniasz, który to który, koedy się ruszają? Ja też wysoko czuję dzieci. Ide ogarniac moich, bo zaraz mają muzykę i się spoznią. Dziś aktywny dzień mnie czeka, wybieramy się na warszawski festiwal piwa (ja na jakąś lemoniadkę ), a potem na wspólne ogladanie meczu do znajomych.
|
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Moja waga (wg domowej) ostatnio sie zatrzymała
|
|
|
|
#3450 |
|
Raczkowanie
|
Poproszę serniczka!! ![]() U mnie +4,5. ____ Dziewczyny, czym smarujecie brzuszki, biusty? Ja poczułam potrzebę tymczasowej zmiany Przerzuciłam się z olejku Babydream fur Mama na balsam z Evree Instant Help. Smaruję raz dziennie póki co. A dzisiaj zakupy! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

ja mam tak

<3

widzę i czuję się szczupła
Ile kg powinno wtedy 'naturalnie' nam przybyć?

A na początku ciąży, zanim dopadły mnie mdłości, to tez były soki z jarmużu, warzywka na parze itp. Później apetyt na zdrowe minął
. Brata synek skończył dopiero 5mcy a waży 10kg już a ciuszki na 74 nosi
sama się zastanawiam jak to możliwe??? Ostatnio bratowa się chwaliła że daje małemu już zupki z kurczakiem, byłam w szoku ale nie wtrącam się
a maleństwo bardzo hojnie obdarowało mnie kopniaczkami, podczas dłuuugiej rozmowy telefonicznej z rodzicami partnera, ciekawe czy to zbieg okoliczności, czy może reakcja na głos mamy?