Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-08, 21:11   #3421
Orange_tree1
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Wy sobie jedzcie te lody ja mam tak
przypomina mi się moje odchudzanie ... serio jestem pełna podziwu

12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 21:21   #3422
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
mój mąż dziś robił sesję reklamową w moim ulubionym butku obczajcie : https://web.facebook.com/media/set/?...2863652&type=3
Fajne foteczki.

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
ja na poczatku miałam brać kwas foliowy i wit D, a od 16go tyg kazał brać jakiś preparat z kwasami DHA i żelazem bo zaczęła mi spadać hemoglobina, ale powiedział że narazie nie będzie dawał żelaza na recepte bo nie ma takiej potrzeby

ale nie wiem do kiedy będę go brać - w 3trymestrze dalej się bierze kwasy?
Mi kazał brać jakoś na początku preparat z m.in. DHA, jodem, kwasem foliowym (sam kwas foliowy brałam już od czerwca przed ciążą w ramach przygotowań :P), chyba w 17. tygodniu dołączyło do tego żelazo i magnez z potasem. Spytam go następnym razem czy to już tak do końca ma zostać.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Chyba miałam dużo szczęścia, wody odeszły mi przy praktycznie pełnym rozwarciu, podobno skurcze po odejściu wód bolą dużo bardziej. Mi odeszły wody przy badaniu przez położną, przypadkiem mi przebiła pęcherz, zaraz po tym było pełne 10cm, a urodziłam na trzecim partym, nawet się nie zmeczylam jakoś... no i też twierdzę, ze bardzo mi pomogła położna. Te skurcze do momentu odejścia wód nie były dla mnie jakoś dużo bardziej bolesne niż skurcze przy okresie. Urodziłam i powiedziałam do położnej "to już?"
O, no to super miałaś, chciałabym tak.

Cytat:
Ech, ciężko z tymi ograniczeniami.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 21:26   #3423
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

O, no to super miałaś, chciałabym tak.

Każdy chyba zazdrości Kasi ...
Ja staram się nie nastawiać źle ale jakoś zawsze czułam, że zarówno jak i poród da mi popalić ... początki ciąży to był koszmar, teraz już lepiej ale zobaczymy jak z tym porodem.
Czuję, że będzie długo i ciężko :/
Ja twarda pod tym względem nie jestem
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-08, 21:32   #3424
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Ja staram się nie nastawiać źle ale jakoś zawsze czułam, że zarówno jak i poród da mi popalić ... początki ciąży to był koszmar, teraz już lepiej ale zobaczymy jak z tym porodem.
Ja też mam złe przeczucia, ale trzeba się nastawić pozytywnie.
Rozmawiałam akurat z moją mamą, ona mówiła że jej porody były łatwe, szybkie i prawie bezbolesne, ale na razie mam wszystko inaczej niż mama, bo ona też ciążę reklamowała jako bezobjawową, a u mnie delikatnie mówiąc taka ona nie jest, zwłaszcza początki.
Stary 2016-04-08, 21:36   #3425
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mam złe przeczucia, ale trzeba się nastawić pozytywnie.
Rozmawiałam akurat z moją mamą, ona mówiła że jej porody były łatwe, szybkie i prawie bezbolesne, ale na razie mam wszystko inaczej niż mama, bo ona też ciążę reklamowała jako bezobjawową, a u mnie delikatnie mówiąc taka ona nie jest, zwłaszcza początki.
Moja też cyt : "nawet nie wiem co to są mdłości w ciąży" a ja myślałam, że wyrzygam żołądek ... do tego same syfy na twarzy, placach na początku dodatkowo jakaś jakby kaszka na dekoldzie i inne cuda ...

poród przedstawiła też jako spoko ale na dolarganie, brata rodziła, bez żadnych prochów i mówi : bolało, ale do przeżycia hmm ... śmiem wątpić
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-08, 21:43   #3426
czarna1985
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
ej moja waga początkowa to 70kg /175cm widzę i czuję się szczupła Chociaż fakt.. w 'efekcie końcowym' obawiam się wyglądu 'kulkowego'
to i tak ładnie... ja mam 170 cm i zawsze ważyłam około 70 kg... chyba już mi to było pisane bo nawet jeśli trochę schudłam to za chwilę wracałam, dla mnie to była już normalna waga, nie wyglądałam jak kulka, nosiłam rozmiar 38 także chyba norma... w październiku odstawiłam tabletki i na początku grudnia okazało się że przybrałam 4kg ,zaczęłam się odchudzać ale pojawiły się dwie kreski więc odpuściłam.... do końcówki stycznia doszłam do 79 kg a obecnie mam 80kg także ze mnie już jest kuleczka... mam tylko nadzieje ze obecny przyrost wagi się utrzyma, staram się jeść racjonalnie od kiedy zobaczyłam w styczniu to 79 i od stycznia tylko 1kg... normą będzie dla mnie nawet jeśli będę tyła teraz 2 kg na miesiąc bo generalnie zostały nam cztery miesiące a to by było jeszcze tylko 8kg...

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Fajna.
Właśnie natrafiłam gdzieś w internecie na opinię, że jak się za długo bierze suplementy w ciąży, to takie olbrzymy rosną.
Mówili Wam coś lekarze jak długo macie brać witaminy, kwas foliowy itp.? Całą ciążę czy jakoś inaczej?

Moja w pierwszym trymestrze kazała mi brać tylko kwas foliowy bo stwierdziła że"im mniej chemii tym lepiej" a od drugiego trymestru biorę tylko zestaw witamin dla kobiet w ciąży...
Stary 2016-04-08, 21:53   #3427
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Sporego dzieciaczka urodziła Tak się zastanawiam, z czego wynika ta waga skoro rodzice są szczupli?

Na I prenatalnym pani dr mówiła, że nasz maluszek jest drobiutki, ale wspomniała, że my jesteśmy wysocy i szczupli i to dlatego Ciekawe, jak teraz jest duży

Ja mam 5 kg na plusie (20+1 tydz.) i sądziłam, że jest spoko Myślałam, że 'rosnę' prawidłowo Na słodycze raptem ostatnio mnie wzieło i zresztą rzadko.. wcześniej nic, a nic
Jak to własciwie jest? W III trymestrze chyba najszybciej przybiera się na wadze? Ile kg powinno wtedy 'naturalnie' nam przybyć?
Gdzieś czytałam, że dla szczupłej osoby od drugiego trymestru to 0,5 kg tygodniowo. Ale są też w necie kalkulatory do konkretnej wagi np:

https://mamotoja.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html

Wg tego mieszczę się w średniej wadze Czyli tragedii nie ma

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Chyba miałam dużo szczęścia, wody odeszły mi przy praktycznie pełnym rozwarciu, podobno skurcze po odejściu wód bolą dużo bardziej. Mi odeszły wody przy badaniu przez położną, przypadkiem mi przebiła pęcherz, zaraz po tym było pełne 10cm, a urodziłam na trzecim partym, nawet się nie zmeczylam jakoś... no i też twierdzę, ze bardzo mi pomogła położna. Te skurcze do momentu odejścia wód nie były dla mnie jakoś dużo bardziej bolesne niż skurcze przy okresie. Urodziłam i powiedziałam do położnej "to już?"
Żeby każda z nas miała taki poród.....

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
przypomina mi się moje odchudzanie ... serio jestem pełna podziwu

Majonez tam jest....niedietetyczny:P Pewnie jeszcze jakieś orzechy przed spaniem wciągnę i jabłko

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Tija

Pytanie techniczne
Jeżeli miałam pierwsze CC i teraz ta cukrzyca, to różnie może u mnie z tym porodem naturalnym być. Koleżanka mi powiedziała, że mogą mi nie podać epiduralu np przy porodzie naturalnym ponieważ mogą pojawić się komplikacje i będą musieli przeprowadzić CC. Czy rzeczywiście tak jest?
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 21:53   #3428
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Gdzieś czytałam, że dla szczupłej osoby od drugiego trymestru to 0,5 kg tygodniowo. Ale są też w necie kalkulatory do konkretnej wagi np:

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Żeby każda z nas miała taki poród.....

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Majonez tam jest....niedietetyczny:P Pewnie jeszcze jakieś orzechy przed spaniem wciągnę i jabłko
podziwiam każdego kto potrafi jeść bez chleba ... dla mnie chleb musi byc i koniec ... wszystko to chetnie bym zjadła ale na kanapce ...
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-08, 21:54   #3429
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Moja też cyt : "nawet nie wiem co to są mdłości w ciąży" a ja myślałam, że wyrzygam żołądek ... do tego same syfy na twarzy, placach na początku dodatkowo jakaś jakby kaszka na dekoldzie i inne cuda ...

poród przedstawiła też jako spoko ale na dolarganie, brata rodziła, bez żadnych prochów i mówi : bolało, ale do przeżycia hmm ... śmiem wątpić
Noo wyrzygany żołądek i wszystkie atrakcje I trymestru, a teraz jakoś cudów nie mam w tym II. Dzisiaj już ustać nie mogłam w kolejce w sklepie, tak mnie plecy bolały, a przecież nie mam dużego brzucha, co będzie potem. Może będziemy miały szczęście i chociaż z porodem jakoś pójdzie w miarę łatwo.

Cytat:

Ja według tego jestem trochę do tyłu, ale widzę że przez ostatnie 3 tygodnie od jednej wizyty u ginekologa do drugiej przybyło mi łącznie 1,5 kg, więc może teraz już będę nadrabiać.
Stary 2016-04-08, 21:57   #3430
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Wg kalkulatora jestem również w samym środeczku ... trzymajmy się tego, że tragedii nie ma

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Noo wyrzygany żołądek i wszystkie atrakcje I trymestru, a teraz jakoś cudów nie mam w tym II. Dzisiaj już ustać nie mogłam w kolejce w sklepie, tak mnie plecy bolały, a przecież nie mam dużego brzucha, co będzie potem. Może będziemy miały szczęście i chociaż z porodem jakoś pójdzie w miarę łatwo.
Trzymam za nas kciuki
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-08, 22:03   #3431
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
podziwiam każdego kto potrafi jeść bez chleba ... dla mnie chleb musi byc i koniec ... wszystko to chetnie bym zjadła ale na kanapce ...
Też bym chciała z chlebem...ale po dzisiejszym śniadaniu chyba przegięłam, plus makaron na obiad i mój limit się skończył na dzisiaj...
Stary 2016-04-08, 22:04   #3432
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

szkoda...może czasem tu się odezwiesz jednak..
Nooooo...doooobraaa Frustruje mnie tylko, że nie nadążam nadrabiać. Nie wchodzę dwa dni, a tu pierdyliard stron. Jak widzę, ile mam do nadrobienia, to ogarnia mnie niemoc i rezygnuję, ale... (patrz niżej)

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
cześć,

a mnie z kolei zaczyna denerwować bycie na tej grupie, zdecydowanie bardziej wolę wizaż... rozważam odłączenie się od grupy.

uuuu czekolada ;D codziennie chce ją ograniczyc, ale tak uwielbiam... :P
No właśnie tam znów nic się nie dzieje-jest kilka postów o tym samym i tyle. Najlepiej dla mnie, jakby powstała wizażowa grupa na fb

Co do czekolady, to też ją uwielbiam, słodycze wciągam jak odkurzacz. Wyniki wszystkie w normie, młoda w normie. Nie widzę powodu, by się ograniczać :p

A tak w ogóle, to okazało się, że lekarka nie nabiła mi pieczątki na zwolnieniu i muszę robić korektę (=opóźnienie kasy :/). Miała ta któraś? Strasznie się zestresowałam tym info od pracodawcy. Gapa jestem, powinnam sprawdzić, czy wszystko jest ok. Brawo gin, brawo ja :/

Pochwalę się przy okazji, bo w końcu mi trochę brzuch wyskoczył I uroczyście obiecuję, że jednak będę się starała czytać i nadrabiać, ile mogę i jednak wolę wizaż niż martwą grupę. Córka marnotrawna ze mnie

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-04-14 o 18:10
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 22:12   #3433
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

Ja według tego jestem trochę do tyłu, ale widzę że przez ostatnie 3 tygodnie od jednej wizyty u ginekologa do drugiej przybyło mi łącznie 1,5 kg, więc może teraz już będę nadrabiać.
Jak się jest zdrowym to lepiej być do tyłu niż do przodu Mniej do gubienia później

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Nooooo...doooobraaa Frustruje mnie tylko, że nie nadążam nadrabiać. Nie wchodzę dwa dni, a tu pierdyliard stron. Jak widzę, ile mam do nadrobienia, to ogarnia mnie niemoc i rezygnuję, ale... (patrz niżej)

No właśnie tam znów nic się nie dzieje-jest kilka postów o tym samym i tyle. Najlepiej dla mnie, jakby powstała wizażowa grupa na fb

Co do czekolady, to też ją uwielbiam, słodycze wciągam jak odkurzacz. Wyniki wszystkie w normie, młoda w normie. Nie widzę powodu, by się ograniczać :p

A tak w ogóle, to okazało się, że lekarka nie nabiła mi pieczątki na zwolnieniu i muszę robić korektę (=opóźnienie kasy :/). Miała ta któraś? Strasznie się zestresowałam tym info od pracodawcy. Gapa jestem, powinnam sprawdzić, czy wszystko jest ok. Brawo gin, brawo ja :/

Pochwalę się przy okazji, bo w końcu mi trochę brzuch wyskoczył I uroczyście obiecuję, że jednak będę się starała czytać i nadrabiać, ile mogę i jednak wolę wizaż niż martwą grupę. Córka marnotrawna ze mnie
Prawidłowa decyzja Zmień telefon
Stary 2016-04-08, 22:13   #3434
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

witamy ! dobrze Cie widziec
brzusio sliczny
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-08, 22:17   #3435
florencee
Zadomowienie

Cytat:

Jaka jesteś ładna. I brzuszek śliczny!
Fajnie, że wybierasz wizaż. Na fb ja nie ogarniam, za dużo wszystkiego, zostanę w grupie, ale wielkiej aktywności mi się tam nie uda uskutecznić raczej.

Cytat:
Jak się jest zdrowym to lepiej być do tyłu niż do przodu Mniej do gubienia później
Chyba wszystko ok ze mną, przynajmniej lekarz tak powiedział, a i dzieć spoko, więc jest to plus, tylko żebym za bardzo się nie zapędziła w mojej pokarmowej rozpuście i nie przegapiła momentu, w którym pasowałoby pilnować diety.
Stary 2016-04-08, 22:17   #3436
Kasmina
Rozeznanie

Ja też jakieś 7 kg na plusie... Trochę mnie to przeraża, ale z tego co obserwuje to tylko brzuszek mi się powiększył. Staram się zdrowo jeść ale nie zawsze to wychodzi. Wczoraj ciastka owsiane a dziś placek królewski, czyli jak sama nazwa mówi niezbyt dietetyczny
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 22:23   #3437
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
U męża w pracy kolezanka z pokoju przestała się do niego odzywać, jak się dowiedziała, że będziemy mieć bliźniaki i dostaniemy tysiaka... Także ten tego, no ludzie są dziwni... Szczególnie Ci, którzy nie mają dzieci, nie wiedzą, jakie wydatki są z tym związane. Mój synek z racji choroby miesięcznie ok tysiąc złotych potrzebuje na leki, specjalistyczne piżamki, kremy, maści. Ostatnio przez miesiąc zbierałam paragony, żeby to policzyć. Nie wliczam w to jego jedzenia, a wierzcie, że dieta bezglutenowa, bezmleczna i bezjajeczna jest diabelnie droga w prowadzeniu.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Mój szef od 1,5 roku stara się o dziecko, z problemami. Jak się dowiedział że jestem w ciąży, to pierwsza jego reakcja to było że super, a za chwilę "przecież nie chciałaś" - nigdy nie mówiłam że nie chcę dzieci, ale że jeszcze mam czas, nie chwaliłam się że coś działamy. A teraz jak mówię że mi ciężko czy coś, to on na każdym kroku podkreśla że mam się cieszyć że mam bliźniaki bo on by chciał mieć aż dwa razy.
Biedny Twój synek, jesteście mega dzielni!

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość

No właśnie wczoraj było najwyżej jak do tej pory, zaraz pod samiutkim pępkiem ale tak normalnie to czuję najbardziej tak w pasie ok 10cm pod pępkiem.
Ja mam dno macicy bardzo wysoko jak na ten etap ciąży, prawe dziecko czuję czasami między pępkiem a biustem.

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ja bede celowała w imię Polskie, ale dość proste w wymowie dla anglików.
TZ powiedział, ze podoba mu się imię Mikołaj, jestem pewna, ze do porodu jeszcze pare razy nam sie zmieni.
Mikołaj to bardzo ładne imię! Sami byśmy takie wybrali gdyby nie fakt, że bratanek TŻ to Mikołaj i dwóch to już za dużo.

Cytat:
Aaaaaa i się pochwalę przyszło łóżeczko dla naszego brzdąca Teraz kwestia czy rozpakować i się rozczulać czy czekać do porodu
Takie:

http://www.chicco.co.uk/content/chic...8788480501.jpg
Jestem ciekawa jak taka dostawka się sprawdza. My akurat będziemy mieli dwa oddzielne łóżeczka dla chłopaków ale znajoma ma dostawkę i sobie bardzo chwaliła.

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
To wam tylko powiem że jeśli nie krwawie to nie ma powodu do niepokoju. A z kostką jechać do swojej przychodni. Bez komentarza.
Strasznie dziwne że nawet usg nie zrobili, tak profilaktycznie. No ale tak, to własnie NFZ...

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Jesteście zadowoleni z niego? jak tak to podaj model jak możesz Bo ja się nie mogę zdecydować
Ja mam lustrzankę Nikon D5200 i jestem mega zadowolona. Mam obiektyw 18-105 i stałkę 50 mm.

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Ja mam zapas słodkiego ukryty w szufladzie z bielizną przy łóżku hihihi
Ale kurczę przed ciążą byłam pewna że jak zajdę to będę się w 100% zdrowo odżywiać, same owoce i warzywa bez czekolad i ciastek i co? i
Ja czasem jak coś po kryjomu zjem słodkiego to opakowanie chowam do szuflady z bielizną. Ostatnio robiłam porządki i az mi się gorąco zrobiło ile tych opakowań tam ukryłam A na początku ciąży, zanim dopadły mnie mdłości, to tez były soki z jarmużu, warzywka na parze itp. Później apetyt na zdrowe minął
Teraz już jem normalnie, a nawet chyba mniej niż przed ciążą, bo żołądek nie miesci tyle jedzenia. A i tak +10 kg

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
wczoraj moja koleżanka urodziła ogromne dziecko
4800 g i 64 cm. Oczywiście cesarka. Rodzice wysocy ale raczej szczupli
OMG ale długie dziecko!!!

Cytat:
chyba sobie zamówię taka piżamkę http://allegro.pl/rozpinana-koszula-...838034738.html - przynajmniej nie ma niej żyraf
Ja ostatnio zamawiałam od tego sprzedawcy http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...723725885.html
Jak za tą cenę to koszula z mocnej bawełny, tylko martwi mnie fakt że słabo się rozciąga a ja nie wiem jaki będę miała brzuch do porodu. Ale jak któraś nie spi w koszulach i szuka czegoś tylko na czas porodu/połogu i nie mają to być słonie i hipopotamy, to polecam!

Cytat:
Właśnie natrafiłam gdzieś w internecie na opinię, że jak się za długo bierze suplementy w ciąży, to takie olbrzymy rosną.
Mówili Wam coś lekarze jak długo macie brać witaminy, kwas foliowy itp.? Całą ciążę czy jakoś inaczej?
Nie strasz! Ja biorę ciągle kwas foliowy 15 mg i Prenatal. Chłopaki w 90 centylu! A ja im ciuszki na 56 kupuję!

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 22:47   #3438
tabitabi
Raczkowanie

Uff nadrobiłam dwa-trzy dni nie mogłam się zebrać żeby przeczytać ale udało się.

Co do grupy na fb, to mnie też zaczyna denerwować, milion postów, dziwnych pytań o najmniejsze pierdoły - chyba nie dla mnie ta grupa .

Kasia ruda - to naprawdę przykre, jak ludzie mierzą innych swoją miarą... I oceniają widząc jedynek wierzchołek góry... Najważniejsze, że wy z mężem wiecie że macie w sobie takie oparcie u nas wszyscy znajomi są przekonani że dziecko to "wpadka", bo dla nich to nierealne że 24latka i 25 latek decydują się TAK WCZEŚNIE na założenie rodziny. Tylko cztery najbliższe mi osoby z paczki znajomych wiedzą że to nasza w pełni świadoma decyzja, bo mówiłam im że szykujemy się do starań

My o banku krwi/komórek macierzystych nie myśleliśmy wcale także za bardzo się nawet nie wypowiem w tym temacie

Jeśli chodzi o przewidywaną wielkość dziecka to nastawiamy się na dużego bobasa . Brata synek skończył dopiero 5mcy a waży 10kg już a ciuszki na 74 nosi sama się zastanawiam jak to możliwe??? Ostatnio bratowa się chwaliła że daje małemu już zupki z kurczakiem, byłam w szoku ale nie wtrącam się

Dzisiaj odebraliśmy ze smyka zamówiony przez stronkę kocyk, szczerze polecam wstawię foto a maleństwo bardzo hojnie obdarowało mnie kopniaczkami, podczas dłuuugiej rozmowy telefonicznej z rodzicami partnera, ciekawe czy to zbieg okoliczności, czy może reakcja na głos mamy?

Jakie macie plany na weekend ? Ah i mam pytanie, możecie podzielić się informacjami na temat fotelików samochodowych które wybrałyście?
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 22:59   #3439
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell;58649876[COLOR=Silver
]

[/COLOR]

Prawidłowa decyzja Zmień telefon
Chcę! Już miałam sprzedać, ale jakiś dzieciak wpadł na mnie na przystanku <prosto na brzuch>. Mamusia stała sobie wyluzowana, gdy jej dwa małe szatany obijały się o budynki, przystanek i ludzi <mnie>, telefon mi wyleciał i potłukł się trochę. Żałuję, że nie kazałam zagadanej mamie zwracać sobie kasy, ale tak się wystraszyłam o mojego dzieciora, że wtedy zupełne o tym nie pomyślałam. Tż gdera "a nie mówiłem" co do wyboru tej firmy i "trzeba było brać ten, co ja" i w ogóle do bani :/ Marka w Polsce nie jest znana, więc do punktu gsm też nie sprzedam, a obitego raczej nikt nie kupi. Tel. ma 5 miesięcy. Leży w szufladzie Nexus tżta i tak nieśmiało się do niego przymierzam, ale troszkę mi głupio, bo skoro uparta krowa ze mnie, to mam. Trzeba było słuchać

Cytat:
witamy ! dobrze Cie widziec
brzusio sliczny
Dzięki! Też mi się podoba, hihi, ale mam nadzieję, że jednak za szybko nie będzie rósł, bo podczas ostatnich wyższych temperatur ledwo dychałam, a i kręgosłup daje się we znaki...Cieszę się, bo już chyba nie wyglądam, jak zapuszczona, tylko jak w ciąży

Cytat:
Jaka jesteś ładna. I brzuszek śliczny!
Fajnie, że wybierasz wizaż. Na fb ja nie ogarniam, za dużo wszystkiego, zostanę w grupie, ale wielkiej aktywności mi się tam nie uda uskutecznić raczej.

Chyba wszystko ok ze mną, przynajmniej lekarz tak powiedział, a i dzieć spoko, więc jest to plus, tylko żebym za bardzo się nie zapędziła w mojej pokarmowej rozpuście i nie przegapiła momentu, w którym pasowałoby pilnować diety.
Dziękuję, troszkę się zarumieniłam Mnie się znów wydaje, że za dużo <chaosu> na wizażu. Tak sobie myślę, że każda powinna mieć swój wątek i wtedy byłoby to jakoś posegregowane, a ja lubię, jak jest posegregowane (nie wszystko i nie zawsze, ale lepiej nie wnikajmy w szczegóły). Siedzę na forum kocim i tam jest tak, że każdy ma swój wątek plus są działy tematyczne na ogólne. Dobrze to działa. Zresztą, o czym ja piszę w ogóle Ogólnie bardzo lubię ten wątek i jedyne, co mnie osłabia, to nadrabianie, a tematów przewija się mnóstwo

Ile już przytyłaś? Mnie każdy trąbi, żeby się zdrowo odżywiać i takie tam, a ja po prostu mam taki luz na tym punkcie, że sama się dziwię. Oczywiście staram się nie wsadzać w siebie samego syfu, ale żeby sobie odmawiała, to wręcz przeciwnie.

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

Mikołaj to bardzo ładne imię! Sami byśmy takie wybrali gdyby nie fakt, że bratanek TŻ to Mikołaj i dwóch to już za dużo.

OMG ale długie dziecko!!!
U nas miał być Mikołaj, ale wyszła dziewczynka. Cudne, cudne imię
Moja chrzestna urodziła dziecko o wadze 5 kg i długości 63 cm. SN Kuzyn do dziś jest dużym chłopakiem

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-04-08 o 23:02
Stary 2016-04-08, 23:05   #3440
natalia_23
Zakorzenienie

wróciłam z zakupów, nawet udane Potrzebowałam na szybko butów sportowych

LunaLov uważaj na siebie

Lucynka20xd zdrówka, oby szybko przeszło

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

ja już dawno zaklepałam Tiję
a kto odbierze poród od Tiji - nie wiem jak to się odmienia??

-----
jestem chętna w teorii wiem co i jak robić

Cytat:
Dokładnie miesiąc różnicy
Rośniemy w siłę

Cytat:
Lozeczko rozłożone, wszystkie części są. można złożyć i schować i czekać dalej.

Zmierzylam i bobas spokojnie zmieści się tam do rozmiaru 68.
Kwestia tego jak nam bobas będzie szybko rósł
super łóżeczko

Cytat:
Moze, może ja mój wspominam cudownie (może poza momentem ciachania krocza ).
ja też mile wspominam ostatni moment może trochę gorzej, u mnie było też szybkie wyjście ale bez skurczu i bez hormonów znieczulających

Cytat:
Sporego dzieciaczka urodziła Tak się zastanawiam, z czego wynika ta waga skoro rodzice są szczupli?

Na I prenatalnym pani dr mówiła, że nasz maluszek jest drobiutki, ale wspomniała, że my jesteśmy wysocy i szczupli i to dlatego Ciekawe, jak teraz jest duży

Ja mam 5 kg na plusie (20+1 tydz.) i sądziłam, że jest spoko Myślałam, że 'rosnę' prawidłowo Na słodycze raptem ostatnio mnie wzieło i zresztą rzadko.. wcześniej nic, a nic
Jak to własciwie jest? W III trymestrze chyba najszybciej przybiera się na wadze? Ile kg powinno wtedy 'naturalnie' nam przybyć?
ja przybierałam dość miarowo w każdym trym podobnie, chyba to wszystko zależy od naszego ciała

Aaa teraz to chce mi się wszystkiego pizzy, lodów, ciastek i czekolady

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 23:14   #3441
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja ostatnio zamawiałam od tego sprzedawcy http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...723725885.html
Jak za tą cenę to koszula z mocnej bawełny, tylko martwi mnie fakt że słabo się rozciąga a ja nie wiem jaki będę miała brzuch do porodu. Ale jak któraś nie spi w koszulach i szuka czegoś tylko na czas porodu/połogu i nie mają to być słonie i hipopotamy, to polecam!

Nie strasz! Ja biorę ciągle kwas foliowy 15 mg i Prenatal. Chłopaki w 90 centylu! A ja im ciuszki na 56 kupuję!
Też fajne te koszulki.
Mam nadzieję, że z tymi witaminami to byzydura. Mój na razie w 37 centylu, a ładnie się faszeruję suplementami.

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość

Jakie macie plany na weekend ? Ah i mam pytanie, możecie podzielić się informacjami na temat fotelików samochodowych które wybrałyście?
Na razie Maxi Cosi Cabriofix, chyba że coś jeszcze zmienimy.
Weekend mam nadzieję spędzić leniwie, jutro jedziemy tylko wieczorem na urodziny mojego taty, a tak to obijanie się. Szkoda tylko, że chyba będzie lało u mnie cały czas aż do poniedziałku.

Cytat:
Dziękuję, troszkę się zarumieniłam Mnie się znów wydaje, że za dużo <chaosu> na wizażu. Tak sobie myślę, że każda powinna mieć swój wątek i wtedy byłoby to jakoś posegregowane, a ja lubię, jak jest posegregowane (nie wszystko i nie zawsze, ale lepiej nie wnikajmy w szczegóły). Siedzę na forum kocim i tam jest tak, że każdy ma swój wątek plus są działy tematyczne na ogólne. Dobrze to działa. Zresztą, o czym ja piszę w ogóle Ogólnie bardzo lubię ten wątek i jedyne, co mnie osłabia, to nadrabianie, a tematów przewija się mnóstwo

Ile już przytyłaś? Mnie każdy trąbi, żeby się zdrowo odżywiać i takie tam, a ja po prostu mam taki luz na tym punkcie, że sama się dziwię. Oczywiście staram się nie wsadzać w siebie samego syfu, ale żeby sobie odmawiała, to wręcz przeciwnie.
Na wizażu wszystkich kojarzę i wszystko jest po kolei chronologicznie, łatwo mi nadrobić jak dłużej nie poczytam, ogólnie wkręciłam się. A na fb jest duuużo osób i niewiele jestem w stanie zapamiętać, do tego nie lubię tych rozwijanych dyskusji jak ktoś pisze komentarze do komentarzy (kiedyś tego nie było na fb i łatwiej mi się czytało), jakoś mi to zaburza chronologię. :P

Przytyłam na razie ten 1,5 kg, póki co jem wszystko, też unikam syfu, ale słodyczek musi być codziennie...
Stary 2016-04-08, 23:19   #3442
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Na wizażu wszystkich kojarzę i wszystko jest po kolei chronologicznie, łatwo mi nadrobić jak dłużej nie poczytam, ogólnie wkręciłam się. A na fb jest duuużo osób i niewiele jestem w stanie zapamiętać, do tego nie lubię tych rozwijanych dyskusji jak ktoś pisze komentarze do komentarzy (kiedyś tego nie było na fb i łatwiej mi się czytało), jakoś mi to zaburza chronologię. :P

Przytyłam na razie ten 1,5 kg, póki co jem wszystko, też unikam syfu, ale słodyczek musi być codziennie...
No chronologicznie, ale niekoniecznie tematycznie, hahaha. Dla mnie rada jest taka, że po prostu muszę codziennie zajrzeć, wtedy mniej będzie do nadrabiania. Cudnie, że w końcu odkryłam, jak się cytuje wiele odpowiedzi (wiedza tajemna ), to sporo ułatwia. Też nie lubię komentowania komentarzy

A myślałam, że to ja mało przytyłam!!! Ciekawe, ile będzie ostatecznie
Stary 2016-04-09, 01:02   #3443
agnszp
Rozeznanie

Udało mi sie Was jakos nadrobić z ostatnich dwóch dni ale ciezko było...jednak jak sie nie czyta co kilka godizn to sie stron robi duzoooo
Ja przytyłam juz 2 kg, ale potrafię nabrać nagle z dnia na dzien 0,5 kg i potem sie znow waga utrzymuje tydzień czy dwa
I zgodnie z kalendarzem wagi w ciąży to jestm ok 2 kg poniżej tego co powinnam, a brzuch mam duży ale to i tak sie podobno nadrabia w końcówce
Musze zacząć chodzic ba jakies zajęcia dla ciężarówek chyba, zeby kondycje miec lepsza, bo meczy mnie juz wchodzenie na 3 piętro :/ to do bedzie w 8 miesiącu...
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 07:29   #3444
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
mój nic nie mówił.ale też słyszałam taka opinie..

Cytat:
pycha..dosypałabym trochę szczypiorku,natki

Cytat:
to jesteśmy dwie..ja też wyobrażam sobie męki..

Cytat:

pięknie wyglądasz..super kot-może pokażesz całego
no i świetny brzuszek..
zaglądaj częściej do nas..albo nadrabiaj trochę do tyłu i tyle..

hej sobotnio
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 07:34   #3445
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
Udało mi sie Was jakos nadrobić z ostatnich dwóch dni ale ciezko było...jednak jak sie nie czyta co kilka godizn to sie stron robi duzoooo
Ja przytyłam juz 2 kg, ale potrafię nabrać nagle z dnia na dzien 0,5 kg i potem sie znow waga utrzymuje tydzień czy dwa
I zgodnie z kalendarzem wagi w ciąży to jestm ok 2 kg poniżej tego co powinnam, a brzuch mam duży ale to i tak sie podobno nadrabia w końcówce
Musze zacząć chodzic ba jakies zajęcia dla ciężarówek chyba, zeby kondycje miec lepsza, bo meczy mnie juz wchodzenie na 3 piętro :/ to do bedzie w 8 miesiącu...

Oj tak mi też daje popalić 3cie piętro, zwłaszcza jak robię try kursy dziennie ale mówię sobie że za to wyrzeźbię pupę do porodu haha
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 08:45   #3446
natalia_23
Zakorzenienie

witam

Komu owsianki? Komu serniczka?

U mnie na razie 4+

Pogoda nie zachęca do wyjścia, więc dziś siedzimy w domu. Pakuję się, jutro wyjazd, pierwszy raz sama na tak długo bez dziecka Mąż się śmieje, że wkońcu kiedyś trzeba było tą pępowinkę oderwać.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 08:49   #3447
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja po 2 tyg zdrowia znów mam katar.
Bobo zdecydowanie lepiej sie rusza jak jestem głodna (i po szklance coli). Po jedzeniu jest spokojne.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 09:01   #3448
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja na ostatniej wizycie byłam chyba 7 na plusie już. Trochę zalamka, z Maksymem przybieralam ok 1 kg miesięcznie. No ale bliźniaki... pocieszam się, ze więcej kg zleci od razu po porodzie. No i nie będę pewnie w tej ostatniej fazie, ķiedy się najwięcej przybiera, bo urodę wcześniej.

Justynkie, chcecie od początku chłopców dac do oddzielnych łóżeczek? Ja na początku planuję dziewczyny kłaść w jednym. Tak robiły wszystkie znane mi mamy bliźniaków, takie przedłużenie bliskości z czasów brzucha. Odrozniasz, który to który, koedy się ruszają?

Ja też wysoko czuję dzieci.

Ide ogarniac moich, bo zaraz mają muzykę i się spoznią. Dziś aktywny dzień mnie czeka, wybieramy się na warszawski festiwal piwa (ja na jakąś lemoniadkę ), a potem na wspólne ogladanie meczu do znajomych.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 09:03   #3449
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Moja waga (wg domowej) ostatnio sie zatrzymała
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 09:26   #3450
Babygirl1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Komu owsianki? Komu serniczka?
U mnie na razie 4+

Poproszę serniczka!!
U mnie +4,5.
____
Dziewczyny, czym smarujecie brzuszki, biusty?
Ja poczułam potrzebę tymczasowej zmiany Przerzuciłam się z olejku Babydream fur Mama na balsam z Evree Instant Help. Smaruję raz dziennie póki co.

A dzisiaj zakupy!
Babygirl1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości