Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-08, 22:57   #4471
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Moja we wtorek wazyla 4600 a przy wyjsciu ze szpitala jakies 3200. Jak ktos ma miec cos noe teges z mlekien to na pewno ja. Kupilam na ebayu laktator elektryczny bo tak mi srodowiskowa poradzila i zebym tym laktatorem sciagala po kazdym karmieniu. To sciagnelam, z dwoch cycow 30ml Szalu nima Mysle ze dzieciaczki poprostu roznie przybieraja i tyle, Twoja Lilka rosnie w swoim tempie. Moja to taka troche kwadratowa sie robi, ale moja M tez taka byla i do tej pory nie jest szczypiorkiem Twoja moze jest drobniejsza poprostu
Wow ale przykoksiła.
Hmm to o co chodzi z moją? Ja w 15 minut ściągam laktatorem 80ml... a moja wiecznie na cycach wisi i wierzcie mi, że cały czas ssie i przełyka. To gdzie ten pokarm jej idzie? Chyba większość do pieluchy :/

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 22:57   #4472
marciar7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dziewczyny oglądające Grę o tron, właśnie sobie zdałam sprawę, że 6 sezon startuje w niedzielę za 2 tygodnie

Marta, ale fajnie w sumie, ie doczekam się aż Cie zobaczę w białej sukience masz już jakikolwiek pomysł na nią?
I współczuję, że Ci Zosia mm nie toleruje Faktycznie masz uniemożliwione wyjście przez to

Aagaciorek może to faktycznie skok? Drugi ma być 7-9 tydzień, my kończymy 7my w pon, więc może pasować...

Ja bidulko Ty dobrze, że się odzywasz. Jestem z Wami myślami.
A co do tego co napisałaś o wpadce to święta racja

Lucy super że rehabilitacja ok
Dzis zaczelam szukac inspiracni :-D raczej nie bede kupowac tylko wypozycze albo cos. JesCze musze sie zorientowac co i jak.
O taki styl mi sie podoba tylko mniej rozkloszowana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1460149057046.jpg (53,0 KB, 20 załadowań)
Stary 2016-04-08, 22:58   #4473
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Kolki juz zanikają od tygodnia, sa duzo łagodniejsze za sprawa zmiany "skarżmy" na bebilon comfort , drogie to mleko ale czego sie nie zrobi dla dziecka. Zmieniliśmy juz nie tylko ze względu na kolki ale i mega zaparcie kiedy mały nie mógł prócz windy zrobic kupy. Poza tym mam juz nianie i jestem bardzo zadowolona
Jak znalezliscie nianie?
Super ze kolki zanikają

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 22:59   #4474
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Kolki juz zanikają od tygodnia, sa duzo łagodniejsze za sprawa zmiany "skarżmy" na bebilon comfort , drogie to mleko ale czego sie nie zrobi dla dziecka. Zmieniliśmy juz nie tylko ze względu na kolki ale i mega zaparcie kiedy mały nie mógł prócz windy zrobic kupy. Poza tym mam juz nianie i jestem bardzo zadowolona
To super
Moge spytac ile taka niania bierze?
Stary 2016-04-08, 23:00   #4475
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Dzis zaczelam szukac inspiracni :-D raczej nie bede kupowac tylko wypozycze albo cos. JesCze musze sie zorientowac co i jak.
O taki styl mi sie podoba tylko mniej rozkloszowana
Przepiękna
Poszukaj używek. Ja miałam problem przez ciążę i brzuszek (5ty miesiąc) a widziałam na olx i allegro mnóstwo pięknych sukienek za 500 zł a nawet wypożyczenie jest droższe

A moja była uszyta na zamówienie na miarę przez babkę z allegro (wysłałam jej wymiary mailem) i super to zrobiła i nówka i też koło 500 zl

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 23:00   #4476
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Poza tym Karolcia sie duzo zmieniła...jest bardzo grzeczna uwielbia spacerki bez wozka po osiedlu wiec ten podwojny wozek chyba wystawie na sprzedaz.Mały coraz mniej ulewa bo jak wspominałam ma refluks. Próbuje wstawić zdjęcie swoje z Karolcia i synkiem ale jakis problem z tel
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-08, 23:02   #4477
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Przepiękna
Poszukaj używek. Ja miałam problem przez ciążę i brzuszek (5ty miesiąc) a widziałam na olx i allegro mnóstwo pięknych sukienek za 500 zł a nawet wypożyczenie jest droższe

A moja była uszyta na zamówienie na miarę przez babkę z allegro (wysłałam jej wymiary mailem) i super to zrobiła i nówka i też koło 500 zl
Ja sie boje przez neta kupowac troche chyba musze przymierzuc :-P ale pojezdze po salonach gdzie wypozyczaja ewentualnie popatrze ogloszenia w okolicy fajnie ze tak Ci uszyla.
Jej juz 17 wrzesnia slub a my mamg tylko zabukowaba sale zespol foto i kamere :-D nic wiecej haha
Stary 2016-04-08, 23:04   #4478
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
To super
Moge spytac ile taka niania bierze?
2200 dla nas to sporo ale jak na Wawie to i tak nie duzo bo jesteśmy z niania od 9- 19 ale mam super dziewczynę , 24l opiekowała sie sis dziećmi bardzo kontaktowa , zna potrzeby dziecka ńie muszę nic jej mowić
Stary 2016-04-08, 23:04   #4479
Aninis
Zakorzenienie

Mamusie a jak długo planujecie karmić piersią?
I jak to się wtedy robi? Tzn. chodzi mi o to jak się ma pokarm a chce się już skończyć kp. To jak się to robi żeby nie nabawić się zapalenia?

Ja będąc w ciąży planowałam kp przez rok. Ale sama nie wiem teraz jak to będzie. Mam nadzieję, że chociaż do poł roku dociągnę.

Stary 2016-04-08, 23:06   #4480
marciar7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &lt;3

Cytat:
2200 dla nas to sporo ale jak na Wawie to i tak nie duzo bo jesteśmy z niania od 9- 19 ale mam super dziewczynę , 24l opiekowała sie sis dziećmi bardzo kontaktowa , zna potrzeby dziecka ńie muszę nic jej mowić
O ja cie to cala wyplata tz 😮
Fajnie ze jesy ok.
Ale zaczynam sie bac co bedzie jak ja zechce isc do pracy w Wawie. Bo zlobek chyba niewiele tanszy..

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
I jak to się wtedy robi? Tzn. chodzi mi o to jak się ma pokarm a chce się już skończyć kp. To jak się to robi żeby nie nabawić się zapalenia?

Ja będąc w ciąży planowałam kp przez rok. Ale sama nie wiem teraz jak to będzie. Mam nadzieję, że chociaż do poł roku dociągnę.

Ja tez z pol roku. Jak sie uda to do sierpnia albo do wesela we wrzesniu.
Chyba gin przepisuje tabletki na zahamowanie i szalwie sie pije
Stary 2016-04-08, 23:09   #4481
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Jak znalezliscie nianie?
Super ze kolki zanikają
Esorku najpierw zarejestrowałem sie na niania.pl, po czym miałam na 3 dni na próbę dziewczynę ktora nie nadawała sie zupełnie do dzieci ani do małego ani do Karolci. Była jak niemowa, zero kontaktu z mała bo nic do niej nie mówiła. Ja jem podpowiadalam co ma robic porażka totalna. Mała do niej po swojemu ne Cie a ona do niej a czemu nie chcesz i tylko to do niej mówiła . Nasza współpraca sie skończyła jak o mały włos Wiktor by nie spadł jej na podłogę przy odbijaniu , osłupialam w sekundę , dobrze ze stałam przynajmniej niej i w moment zareagowałam
Stary 2016-04-08, 23:10   #4482
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny pocieszyłyście mnie z tą wagą.

Lamia gratki, że Twoi mężczyźni wracają.

Lucy super, że Bartuś taki wesoły był.

Moja kruszynka też była dzisiaj dzielna na pobraniu krwi. Przy ukłuciu nie płakała, dopiero przy tym jak pielęgniarka wyciskała kropelki krwi z paluszka się rozryczała. Ale szybko uciekłam z laba i przestała od razu płakać bidulka.

To super A ile na czczo musiała być?
Też będziemy niedługo pobierać
Stary 2016-04-08, 23:13   #4483
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Marcia, nie mamy wyboru Karocia tez jeszcze mnie potrzebuje a nie rozdwoje sie a trzeba w mieszkaniu tez zrobic. Sporo wydatków ale przez rok musimy mieć pomoc bo nie podolam sama, ciezko jest .
Stary 2016-04-08, 23:13   #4484
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Esorku najpierw zarejestrowałem sie na niania.pl, po czym miałam na 3 dni na próbę dziewczynę ktora nie nadawała sie zupełnie do dzieci ani do małego ani do Karolci. Była jak niemowa, zero kontaktu z mała bo nic do niej nie mówiła. Ja jem podpowiadalam co ma robic porażka totalna. Mała do niej po swojemu ne Cie a ona do niej a czemu nie chcesz i tylko to do niej mówiła . Nasza współpraca sie skończyła jak o mały włos Wiktor by nie spadł jej na podłogę przy odbijaniu , osłupialam w sekundę , dobrze ze stałam przynajmniej niej i w moment zareagowałam
Ło losie, dobrze że tam byłaś
Stary 2016-04-08, 23:19   #4485
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Ło losie, dobrze że tam byłaś
Pewnie sie by i tak nie przyznała jeśli bym nie była przy tym. Jeszcze miała czelność wieczorem napisać smsa ze ona nadal chce sie opiekować moimi dziećmi. Nigdy więcej !!
Stary 2016-04-08, 23:38   #4486
wykalacka
Zadomowienie

Lucy super, że Bartuś tak dzielnie zniósł rehabilitację!

MamaKarolci28 zawału bym chyba dostała!!

My niestety już musimy składać wnioski do żłobka. W jednym Tz powiedzieli, że na miejsce się czeka 1 - 1.5 roku chociaż i tak pewnie na państwowe nir mamy szans
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 00:39   #4487
Lola2828
Zadomowienie

Lucy dzielny Bartuś oby tak dalej gładko szło! 😘 Mama Karolci dobrze ze trafiłaś na kogoś solidnego! Chyba bym zatukła taką niemote!! Dobrze że nic się nie stało 😘a ja posiedzialam godzinę w wannie co za relaks serial maseczka jakoś się człowiek ogarnął po pracowitym dniu 😀jutro rodzinka nadciąga ale się cieszę bo tylko siedzę w tej samotni jak Paula
Stary 2016-04-09, 01:36   #4488
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
To super A ile na czczo musiała być?
Też będziemy niedługo pobierać
Nie musiała być na czczo
I fajnie, bo pojechaliśmy do labka o 15 i nikogo nie było, więc od razu nas obsłużyli.

---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ----------

Cytat:
Pewnie sie by i tak nie przyznała jeśli bym nie była przy tym. Jeszcze miała czelność wieczorem napisać smsa ze ona nadal chce sie opiekować moimi dziećmi. Nigdy więcej !!
O matko. Dobrze, że tam byłaś

---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Lucy dzielny Bartuś oby tak dalej gładko szło! 😘 Mama Karolci dobrze ze trafiłaś na kogoś solidnego! Chyba bym zatukła taką niemote!! Dobrze że nic się nie stało 😘a ja posiedzialam godzinę w wannie co za relaks serial maseczka jakoś się człowiek ogarnął po pracowitym dniu 😀jutro rodzinka nadciąga ale się cieszę bo tylko siedzę w tej samotni jak Paula
Zmówiłyście się z Paulą haha bo do niej też jutro rodzinka tż wpada.

Stary 2016-04-09, 01:49   #4489
wykalacka
Zadomowienie

Witam się z baru mlecznego. Coś zgłodniałam
Stary 2016-04-09, 06:49   #4490
Lola2828
Zadomowienie

Do niej na 3 dni do mnie tylko weekend ale dobre i to dobrze nie być samej jak tz pracuje a trzynastego moja przyjaciółka przylatuje na 5 dni no i mamy chrzciny także super też się wyrwe na miasto a co
Stary 2016-04-09, 07:10   #4491
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
oj znam ten ból....

ale nadciagaja i bedzie lepiej

wlasnie wyprawiłam tz z Mijka na lotnisko pojechali po siostre tz i jej mezulka

a ja pije herbatke i jem sniadanko, potem lece do szkoły, potem mam sesje zdjeciowa a na 17 mam fryzjera

a co tam! zamówiłam sobie dziewczyne do domu

bede robić sobie blond pasemka bo ostatnio robilam w pl we wrzesniu i mam odrosy az do ucha

wiec dzisiaj luzuje z mała i pozwalam sie wykazac innym

chociaz jak teraz ja ubieralam i ona od razu oczy w 5 zl i usmiech do mnie i robi jezyk rurke to ja rozmiekam i nie chce jej oddac juz

matka wariatka to ja

dobrego dnia dziewczynki Wam życze!

odezwe sie wieczorem

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 08:02   #4492
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Do niej na 3 dni do mnie tylko weekend ale dobre i to dobrze nie być samej jak tz pracuje a trzynastego moja przyjaciółka przylatuje na 5 dni no i mamy chrzciny także super też się wyrwe na miasto a co
Hehe no to zabalujesz z przyjaciołką

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
O ja cie to cala wyplata tz 😮
Fajnie ze jesy ok.
Ale zaczynam sie bac co bedzie jak ja zechce isc do pracy w Wawie. Bo zlobek chyba niewiele tanszy..

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Ja tez z pol roku. Jak sie uda to do sierpnia albo do wesela we wrzesniu.
Chyba gin przepisuje tabletki na zahamowanie i szalwie sie pije
Marta a co wtedy z mlekiem w cycach?
Odciąga się, czy nie? Ciekawe jak szybko te tabletki działają

Stary 2016-04-09, 08:23   #4493
Aagaciorek
Zadomowienie

Paula, Lola, wykorzystajcie gosci na maxa i odetchnijcie troche My tez bedziemy miec za tydz

U nas kiepskawa noc. Wprawdzie pobudek na jedzonko bylo tylko 3, ale na steki i placze przez sen to chyba z 5.

Dzis moze wybierzemy sie do centrum.handlowego, bo maly nie ma cienkiej czapki, wszystko albo za male albo za grube. Zastanawiam sie tylko czy brac Artusia za soba, czy nie jest troche za maly na te tlumy i halas jaki panuje w centrum...

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-04-09, 08:26   #4494
Lucy31
Zakorzenienie

Mój dziec odespał wczorajsze emocje. Zasnął o 18, wstał o 1 walnął takie kuuuupsko Poprzedziły je takie piardy że byłam pewna że to mój maz mi wlazł do pokoju i tyłek wystawil Kupe robił na raty jeszcze na przewijaku i to wyszły 3 pieluchy. A śmierdziala tak, że dom wietrzyliśmy To chyba jednak nie jest normalne trawienie, idę do pediatry w środę to pogadam

Wstał o 8 dopiero i zaczął się rzucać w łóżeczku na boki, turlał się w lewo i prawo i w pewnym momencie walnął się głowa w szczebelki i był mega ryk Niech mi ktoś powie że ochraniacze przy tak małym dziecku niepotrzebne

Cytat:
Nie musiała być na czczo
I fajnie, bo pojechaliśmy do labka o 15 i nikogo nie było, więc od razu nas obsłużyli.
Pytam, bo neonatolog zleciła nam krew i kazała mu byc bez mleczka 3 godziny. Jedynie może dac glukozy jeżeli już będzie wymagał. a ja sobie tego nie woybrażam i zupełnie nie ufam tej lekarce Spytam innego lekarza. Może to zalezy co się bada, bo my chyba w zleceniu min mamy też wapń.

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Paula, Lola, wykorzystajcie gosci na maxa i odetchnijcie troche My tez bedziemy miec za tydz

U nas kiepskawa noc. Wprawdzie pobudek na jedzonko bylo tylko 3, ale na steki i placze przez sen to chyba z 5.

Dzis moze wybierzemy sie do centrum.handlowego, bo maly nie ma cienkiej czapki, wszystko albo za male albo za grube. Zastanawiam sie tylko czy brac Artusia za soba, czy nie jest troche za maly na te tlumy i halas jaki panuje w centrum...

My w takiej potrzebie robimy tak, że idziemy wózkiem na spacer. Mój maż krąży gdzieś na uboczu, a ja wskakuję do galerii po zakupy
Stary 2016-04-09, 08:28   #4495
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość

To my to samo, po czapuchę, bo ma tylko 1 cienką i chciałam mu coś w h&m kupić póki jest to -20%. Wyrasta juz powoli z 56. Mój chłopiec dorasta
Stary 2016-04-09, 08:51   #4496
figa84
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;amp;lt;3

Cytat:

Mam zamiar karmić 2-2,5 roku lub samoodstawienia, które wcześniej pewnie nie nastąpi.
Lobuza karmilam trochę ponad 2 lata. Wtedy to już były zwykle 2 karmienia na dobę i nie potrzebowałam niczego na zatrzymanie laktacji. Przy odstawianiu młodszego dziecka, jeśli karmi się częściej bierzesz tabletki lub pijesz szalwie na zatrzymanie.
Lila za niedługo pewnie zacznie jeść trochę krócej, podrośnie i unormuje się wszystko trochę.

Siasia Jagoda przybiera ładnie, więc z mlekiem wszystko ok, tylko biust niewspolpracujacy z laktatorami :/ ale widzisz mam to samo
Sciagnelam ostatnio 50ml, Lusia ładnie z butli wypila, ale przerazila mnie zonameza, że jej dziecko odrzucili butlę mimo, że z niej już pilo... Ja sobie nie wyobrażam podawać codziennie butli, bo nie dam rady tak ściągać, a właśnie chciałam raz na jakiś czas w awaryjnych sytuacjach, więc mam nadzieję, że Lusia będzie współpracująca
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 09:11   #4497
Lucy31
Zakorzenienie

Mój je butle ok 1 raz w tygodniu i pasuje mu. Ale nie jadał dłużej, miał przerwę ok 2 tygodnie i na szczęście nie przeszkadzało mu to. Nie przeszkadza mu tez, że np wypije 30 ml z butli a dalej je z cyca. Zasysa co mu dadza i nie grymasi

Ściągam sobie na jutrzejszy chrzest. W nocy ściągnelam 100, jeszcze dziś ściągnę z drugie tyle. To chociaż na mszę i zaraz po mszy będzie miał.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Ale z ta butelką to tak może być..znajoma opowiadała, że nauczyła 1x w tygodniu butelkę, a jak nagle po 2 tyg przerwy wyjechała do innego miasta, to mąż dzownił z alarmem że mała nie chce i głodna wrzeszczy
Stary 2016-04-09, 09:14   #4498
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Lucy super, że Bartuś tak dzielnie zniósł rehabilitację!

MamaKarolci28 zawału bym chyba dostała!!

My niestety już musimy składać wnioski do żłobka. W jednym Tz powiedzieli, że na miejsce się czeka 1 - 1.5 roku chociaż i tak pewnie na państwowe nir mamy szans
Omg!!

Cytat:
Hehe no to zabalujesz z przyjaciołką

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Marta a co wtedy z mlekiem w cycach?
Odciąga się, czy nie? Ciekawe jak szybko te tabletki działają

Az tyle nie wiem :-D pewnie sie sciaga..

My wybieramy sie do domu rodzinnego dzis.
Chrzestna zosi wyslala mi stroj jaki jej kupiła (u nich taka tradycja jest ze chrzestna ubiera) zaraz pokazs
Stary 2016-04-09, 09:14   #4499
Lola2828
Zadomowienie

Moja je butle po kapaniu 180 co ściągam w nocy bo mało je i cyce eksploduja i jeszcze czasem poprawia cycem Paula miłego dnia!! Lucy ja założyłam ochraniacze tydzień temu bo mała wędruje jak szalona po łóżeczku już nie raz miała głowę między szczebelkami
Stary 2016-04-09, 09:14   #4500
marciar7
Zakorzenienie

Tez bym chciala na chrzest sciagnac.. Ale po 1. Ona nie chce butli a po 2. Ja tyle nie sciagne bo cyce oporne na laktator :-P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości