|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Cytat:
|
|
|
|
|
#4532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Napisłam że być uwiązanym te 6 miesięcy, a nie max tyle karmić. To ogromna różnica. Po pół roku dziecko może zjadać jakies inne pokarmy to mama ma więcej luzu, ale nie napisałam ze nie karmić już.Akurat czuje sie obrazona posądzeniem mnie o to, bo wyznaję zasade karmić tak długo jak sie da ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Poszłam po bułki, wóicłam z siatą ubranek Obok Biedronki otworzyli mi szmaty, dziś 1zł za sztukę, no grzech nie wejść ![]() Męża wysłałam po odbiór tortu, prosto na salę zawiezie. Kazałam mu rozbebeszyć pudło i sprawdzić imię napisane.Znajoma jadła na komunii tort z napisem Maja, a jej córka Amelia No pomylili w piekarni, zobaczyli dopiero na imprezie
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-04-09 o 11:34 |
|||
|
|
|
#4533 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Ej szlag jasny mnie trafi zaraz. Mała śpi, obiad ugotowany. Włączyłam laptopa żeby poczytać o chustach trochę, bo przymierzam sie do kupna. I nie minęło 5 minut jak usłyszałam pretensje że nie spędzam z nimi czasu... Od 2 tygodni nie mialam 5 minut dla siebie, nawet mycie zębów w biegu, wczorajsza kąpiel skończyła sie po 10 minutach bo mala wrzeszczała jakby ja ze skóry obdzierał, a teraz pretensje o 5 minut....
W głowie mu się coś poprzestawiało w tym szpitalu
|
|
|
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faceci
|
|
#4535 |
|
Zakorzenienie
|
Lamia to tylko facet, mu trzeba jak wyłożyć jak krowie na rowie...
Badzia i inne bezmleczne - róbta bo boskie wychodzą (robiłam na oleju rzepakowym, bo kokosowego w domu brak i mleku kokosowym) http://www.kwestiasmaku.com/przepis/muffiny-z-jablkami |
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy, rzadko tu wpadam, a widzę że tak jak i termin porodu, tak i chrztu mamy podobny.. przestraszyłaś mnie historią z tym tortem
też dziś odbieram
|
#4537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak mi sie przypomniało i powiedziałam mezowi żeby zajrzał hehe Na szczeście nie pomylili
|
|
#4538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poźniej pytałam jeszcze raz o to położnej jak była u nas i powiedziała to samo. I moja miała nakłuty paluszek w ręce i wyciskaną krew z tego paluszka. A koleżanka moja ze szpitala, która urodziła w tym samym dniu i była w tym samym labie miała u synka pobieraną krew z pięty... więc chyba też zależy od pielęgniarki ![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
Widzisz nie pomyślałam o tym, że im dziecko starsze tym mniej mleka pije, bo zaczyna inne pokarmy jeść i łatwiej jest odstawić. ![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|||
|
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrażenie że same durnoty nam gada i kilku istotnych spraw tez nie zauważyła
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie pochwaliłam się, że od tygodnia mamy aguuu i inne takie hahaha Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4541 |
|
Rozeznanie
|
Lucy - już mi się tam nie obrażaj
źle zrozumiałam, przepraszam Pewnie dlatego ze czytam po łebkach na telefonie.Ok, kolejne karmienie minęło i wracam do roboty, bo później znowu goście. |
|
|
|
#4542 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie fajne dziekco na tym etapie jest jak tak słodko tam gęga ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Ja też dziś tylko karmię i lece dalej, ogarniam dom itd. Zaraz prasowanie. Maż się uwalił z małym na wyrze i go tam stymuluje na lewo i prawo. Niecierpię takich imprez i zjazdów rodzinnych, chcę ten chrzets mieć czym prędzej za sobą Jeszcze chcemy zaprosić gości do nas po obiadku, na jakąs kawe i ciastko, raczej nie przyjdą, bo dość dużo do pokonania maja km do domu, no ale chate przygotowac trza. bo teraz póki co w każdym kącie pielucha, kocyk, bodziak, pierdzielnik jednym słowem
|
|
#4543 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że z Lilą lepiej jak je to dobry znak Cytat:
zamiast sobie na wiosnę cos kupić nowego ale mi to pasuje takie tyci małe dreski czy coś nie cierpię ubierać go jak małą dzidzię... zawsze jakoś tak jak inaczej ale tylko nie śpiochy Cytat:
Figa a Ty wg jakiego wzoru wiążesz chustę ? jak najłatwiej i najszybciej ? ja tą kieszonkę robię ale kiedyś w tv prościej widziałam tylko nie pamiętam jak to było ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- syn łaskawy dał poćwiczyć ale marudził dziś w trakcie musiałam przerwać i go uśpić to teraz śpi jak zabity tak ululałam
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, nom
Swoją droga, a co ją to obchodzi ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Ja juz prawie kupilam chustę, wybrałam itd. Ale..naszły mnie wątpliwości, czy ja to będę umiała wiązać i czy będę to robiła dobrze. Weszłam na grupę chustowa na fb i widzę, że laski wklejają swoje wiązania do ocen i tam mase do poprawek jest. Boję się że jeszcze gorzej zaszkodze niuniowi zły wiązaniem, a on i tak problemy ma. Wacham się, powiedzcie mi że niesłusznie
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie wiem czy dobrze to robię ale to fajna opcja noszenia malucha z czasem się nauczę lepiej teściowa...niech sama założy śpiochy
|
|
#4547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam nic! Od rana zjadłam jabłko. Czekam na tz z żarciem. Miał byc wczesniej ale teść do poli dopiero teraz przyjechał. Umieram z głodu ![]() Pola dzielna tylko dzis był lekarz na kontroli i okazało sie ze tez miała zapalenie płuc! Jeszcze słychać małe zmiany. Ale juz wychodzi z tego. Na szczęście miała dobrze antybiotyk dobrany. Ale leczymy sie dalej.. Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Kaaasi ja wiąże kangurek albo kieszonke. A z ubrankami to fakt - ja odkąd mam dzieci to wydaje na ich ciuchy ktore wcale nie zawsze sa potrzebne każde pieniądze a sama chodzę jak menel ide po cos dla siebie do sklepu a wracam z ciuchami dla poli - a teraz bedzie dla obu dziewczyn ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
Ja zamówiłam sobie doradcę chustowego. Przyszła certyfikowana babeczka do mnie do domu i pokazała mi wszystko co i jak zeby było dobrze. Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
|
|
|
#4548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasia ja wiąże póki co kieszonkę lub kangurka. Mam jeszcze kółkową ale z nią nie umiem się dogadać, czekam na siostrę, bo ona obeznana
|
|
|
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Figa ja tez juz bezmleczna. Odkrylam ze zielone kupy od bialka nic nie dalo wszystko bezlaktozy..
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3
U mnie też ok z tortem
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265223 Edytowane przez amb86 Czas edycji: 2016-04-09 o 15:30 |
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kilka razy pisałam, że laktozę masz w pokarmie niezależnie od tego co jesz, a jak już to białka uczulają :-( Porozmawiaj z lekarzem na wszelki wypadek. Odstawić trzeba na 2-4-6 tygodni i wtedy zrobić prowokację, żeby potwierdzić, że to faktycznie to. I warto rozpocząć współpracę z alergologiem, albo przynajmniej na etapie rozszerzania diety.
|
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja oby szybko Tż przyniósł jedzonko
|
|
#4553 |
|
Rozeznanie
|
Ja właśnie rozglądałam się za warsztatami chustowania w Krk. Za 80 zl dwugodzinne warsztaty dla par. Nie wiem czy najpierw nie pójdę i nie sprawdzę czym to się je, na miejscu można od razu chusty kupić....
U nas bezmleczna dieta nic nie dała, a to już prawie 3 tygodnie. Gazy jak były tak są, kupy ciezko powiedzieć, ale biegunki nie ma bo robi w mękach co drugi dzień, i to góra 2. W kolejce mam pszenicę jeszcze. Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-04-09 o 16:55 |
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
Marciar pogadaj z lekarzem, bo odstawianiem na własną rękę można sobie zaszkodzić (błędne lub późne rozpoznanie). A prowokację i tak się co jakiś czas robi, dlatego dobrze być w kontakcie z alergologiem lub pediatra obeznanym w temacie.
Lamia może u Was to żelazo winne? Edytowane przez figa84 Czas edycji: 2016-04-09 o 17:35 |
|
|
|
#4556 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, które czekacie na kupę... Od siebie mogę polecić jedzenie buraków.. 😃. Wartości z buraków bardzo silnie przenikają do mleka. My czekaliśmy 3 dni. I po 2 dniach jedzenia buraków poszły już 2 kupy.. Może to zbieg okoliczności ale warto spróbować 😊
|
|
|
|
#4557 |
|
Rozeznanie
|
Może i żelazo ale że Mala ma anemię to nie mam wyjścia. .Hemoglobina wzrosła do 9,8 wiec poprawa jest. Za to bilirubina 2,5 więc jest super już.
![]() Poza tym po prawie 3 tyg diety nie bede przerywać tylko za tydzień zrobie prowokacje tak jak pediatra nam mówiła i będziemy mieć jasność. Mala leży na mnie i sadzi takie bąki ze szok. Zaczęłam kąpać codziennie bo po cieplutkiej kąpieli odgazowuje się w moment i śpi jak zabita. |
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4559 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opcja fajna, a powiedz mi ile czasu Ci zajmuje zamotanie chusty? Cytat:
Ale figa, jesteś genialna! Spytam na rehabilitacji, że ja na to nie wpadłam ![]() To super Cytat:
![]() EDIT: O kurde wpisałam teraz w google tego doradcę troche inaczej i jest jedna laska co twierdzi, że do mojego miasta może dojechać. No nooo, chyba napisze do niej meila
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2016-04-09 o 18:19 |
|||
|
|
|
#4560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Janek dzisiaj przeszedł samego siebie! Spal od 11 do 12 wiszac na cycu, a potem do 16 z 1 przerwą na krótkie cycanie i zmianę pampka! Teraz zaczynam bać się nocy ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Dziewczyny a te diety bezmleczne to w jakim celu stosujecie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

My planujemy uroczystość na czerwiec to jeszcze nie myślę o niczym... No może trzeba isć do księdza i knajpę zaklepać.

Dla mnie taki półroczniak to jeszcze mega małe dziecko!
Napisłam że być uwiązanym te 6 miesięcy, a nie max tyle karmić. To ogromna różnica. Po pół roku dziecko może zjadać jakies inne pokarmy to mama ma więcej luzu, ale nie napisałam ze nie karmić już.
Obok Biedronki otworzyli mi szmaty, dziś 1zł za sztukę, no grzech nie wejść
No pomylili w piekarni, zobaczyli dopiero na imprezie
Faceci

Poprzedziły je takie piardy że byłam pewna że to mój maz mi wlazł do pokoju i tyłek wystawil
Niech mi ktoś powie że ochraniacze przy tak małym dziecku niepotrzebne
źle zrozumiałam, przepraszam