Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-11-23, 17:19   #4831
izuniak
Rozeznanie

GG do izuniak
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy

dla "czuprynkowej"Weroniczk i

Joannah - najfajniejszy program do obróbki zdjęć, wg mnie, jest IrfanView. Prosty w obsłudze i darmowy A zmniejszam na chybił trafił, najwyżej się nie załduje za pierwszym razem.
Dzisiaj oglądałam program "Mamo to ja" i dowiedziałam się, że dziecko nie powinno spać na spacerze jesli jest mróz Ponoć zimne powietrze dostaje się do rozluźnionych dró oddechowych i choróbsko gotowe. Muszę zmienić przyzwyczajeniaIwka, ja czasem też strajkuję...
Mam ubaw z mojej Emci. Podczas zmiany pieluszki, gdy rozpinam zużytą, to podnosi wysoko obie nóżki naraz . Zdarza się to przy każdej zmianieSkubana, wie co ma robić żeby mamusi było łatwiej
Ps. ja też proszę o namiary do naszej klasy
Oto zdjęcie Emilki jakie będzie mieć w paszporcie a drugie to Jagódka jak miała 4 miesiące ( dla porównania)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Emilka1.jpg (15,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Jagula.jpg (30,2 KB, 24 załadowań)
Stary 2007-11-23, 17:35   #4832
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

wyslalam zdjecie Adrianka na wakacyjnedzieci@wp.pl do galerii

prosze o uaktualnienie

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-23, 17:38   #4833
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
A jeszcze mam pytanko jak zmniejszacie zdjęcia??????
Bo ja zmniejszyłam w paincie, tylko nie wiem jak sprawdzic czy ma te 122 kB???
Sorry, za takie pytanie, ale nie wiem, bo jeszcze tak nie robiłam. Dopiero dzisiaj wstawiłam pierwsze zdjęcie.
Ja używam Corela 12 i tam widzę w czasie zmniejszania jaki jest już rozmiar
Stary 2007-11-23, 18:31   #4834
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

lea twoje maleństwo jest rozkoszne, a w tej kurtce jak lord jakiś

iwka wcale ci się nie dziwie śpiące dzieciaczki są po prostu słodkie.
a co do wychodzenie codziennie na spacer, to ja staram się jak najczęściej ale zdarzyło się kilka razy że nie byłyśmy, wiec nie miej wyrzutów sumienia.

kropka, przykro mi z powodu twojej koleżanki, wiem co ona czuje bo przechodzilam to trzy razy :-(

a co ja poradzę jak Oliwcia na dworze zawsze spi
Stary 2007-11-23, 18:52   #4835
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
wyslalam zdjecie Adrianka na wakacyjnedzieci@wp.pl do galerii

prosze o uaktualnienie

i ja również

.
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-23, 19:08   #4836
Kancia
Zakorzenienie

lea to zdawaj relacje z placu boju marchewkowego ja dołacze we wtorek
a co do Natalki to chcialam conajmniej 1,5 roku przerwy ale nie wiecej jak 2,5
Stary 2007-11-23, 19:30   #4837
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

Wklejam wreszcie nowe zdjęcia Oliwci .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg oliwka1.jpg (75,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg oliwka2.jpg (81,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg oliwka3.jpg (58,8 KB, 34 załadowań)
Stary 2007-11-23, 19:33   #4838
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

lea, ale mieliście cieplutko , 4 godziny spaceru ... no no, wytrwała jesteś

Kanciu, ucałuj dzielnego Apusia , a wagą sie nie przejmuj, Mati też miał taką wagę w tym czasie i moja pediatra powiedziała, że jest taki w sam raz, więc wszystko ok.

kropeczko, jestem pewna że zauroczysz teściową , a tak w ogóle Ty to chyba angielski znasz perfect, nie?? całuski dla Adiego, żeby go ząbki nie męczyły (wiem co czujesz, u nas też się zaczęło)

katia, tak, ja wtedy dałam Matiemu słoiczek zamiast jednego mleczka, ale widocznie to jeszcze dla niego za dużo, a herbatki koperkowej nie lubi, do tej pory lubił rumiankową, ale ostatnio coś mu nie pasi, więc wczoraj kupiłam mu jabłko z melisą i ciekawa jestem, czy mu przypasuje...Mam nadzieję, bo jabłuszko powinno dobrze działać na trawienie a meliska uspokajająco. Zobaczymy

Kancia, Lea, Kropka, wow, ja już nie chcę więcej dzieci . Za wygodna jestem.

Lea, słodziak z Maksa , a kurteczka bombowa

iwka, fotki boskie, też mi się bardzo podobają słodziutkie śpiące bobasy, no i oczywiście czarno - białe zdjęcia są the best

izuniak, no bomba zdziwienie Emcia strzeliła , Mati też podnosi nóżki i pupę przy zmianie pieluszki, to się nazywa współpraca
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-23, 20:14   #4839
kropka241
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
lea to zdawaj relacje z placu boju marchewkowego ja dołacze we wtorek
a co do Natalki to chcialam conajmniej 1,5 roku przerwy ale nie wiecej jak 2,5
my chcemy 2 lata roznicy miedzy dziecmi ale ciekawe jak to bedzie po cesarce

Cytat:
Napisane przez evemamaoliwki Pokaż wiadomość
ale ona jest slodka taka do zacalowania

Cytat:
Napisane przez juleczka1980 Pokaż wiadomość

kropeczko, jestem pewna że zauroczysz teściową , a tak w ogóle Ty to chyba angielski znasz perfect, nie?? całuski dla Adiego, żeby go ząbki nie męczyły (wiem co czujesz, u nas też się zaczęło)
uu.. i co robisz jak Mati nie spi przez dziaselka?? moj Adi naprawde budzil sie co 20 minut..

jesli chodzi o angielski to musze sie pochwalic ze faktycznie znam biegle choc uczylam sie tylko w liceum. kilka lat w anglii pomoglo bardzo. w domu mowimy glownie po angielsku bo moj tz dopero od niedawna chodzi na kurs. jest bardzo pojetny. naprawde musze go pochwalic bo bardzo latwo mu to wszystko idzie.

a mama tz.. jej trudno dogodzic.. bardzo zasadnicza i powsciagliwa kobieta.. widzialam ja 2 razy a teraz.. boje sie..

Cytat:

Kancia, Lea, Kropka, wow, ja już nie chcę więcej dzieci . Za wygodna jestem.

Lea, słodziak z Maksa , a kurteczka bombowa
oczywiście czarno - białe zdjęcia są the best
eee... bo my to takie matki wszechpolki jestesmy (jak to kiedys pieknie shemreolin ujela)

a jesli chodzi o Maksa to jak on moze nie byc slodki skoro ma taka urocza i sliczna mamusie??

Stary 2007-11-23, 20:20   #4840
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Witajcie wieczorkiem!
TŻ kąpie Wercię- dzisiaj wyjatkowo późno, bo nam zasnęła o 18.30 na godzinkę lobuziara, a nie było sposobu by ją trzmac taka zasypiającą. Zobaczymy jaka będzie nocka.

Zobaczyłam ALBUMIK i jestem dumna,że mamy takie sliczne dzieciaczki. Brawa dla nas!!!

Spokojenj nocy. Do jutra.PA!

.
Stary 2007-11-23, 20:23   #4841
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

izuniak, ekstra ta fotka paszportowa, taka powazna dziewczynka, a taka słodziutka.

eve, Olivka boska, cieszę się, że ja masz, po takich przejściach.

Dzięki za miłe słowa pod adresem mojego synka. A z tym spaniem na spacerze, to nie wiem, co miałabym zrobić, żeby Maks nie spał. On zawsze zasypia w wózku, nawet jak ide na spacer dopiero po jego południowej trzygodzinnej drzemce, to po maksymalnie 10 minutach on już śpi.

Kanciu, ja tak sobie umyśliłam, że drugiego bobaska najlepiej mieć na wiosnę, Maks będzie miał już wtedy 1,5 roku, więc będzie biegał, pogoda wiosenna jest już ok, więc będę mogła całe dnie na podwórku spędzać. A jesienia lub zima... Nie wiem, ale chyba bym nerwicy dostała, bo trzeba w domu siedzieć, bo pogoda już nie taka ładna. A na podwórku Maks lepiej się zabawi, i jakoś czas zleci przyjemniej. Taki jest nasz plan działania, a co z tego wyjdzie , to się zobaczy. No i zimową porą wyjść z dwójką dzieci na spacer... hmm..przerąbane... ubrać siebie, ubrac noworodka, ubrac dwulatka... ten sie spoci.. ten się zsika... to nie na moje nerwy.

Ja dziennie chodzę na podwórko, nawet jak było minus jeden, to się zmobilizowałam i na 30minut wyszłam. Chyba że leje deszcz, to wtedy rezygnuje.

A takie długie spacery dobrze robią, głównie na masę ciała. Przed ciążą moja waga wahała się w granicach 45kg (okres letni)- 47kg (okres zimowy, rezerwy tłuszczu większe), a teraz mam wage letnia i bardzo dobrze się z tym czuję.

iwka, śpiąca Weronika jest słodsza niż Śpiąca Królewna z Disneya. A czuprynka pierwsza klasa.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-23, 20:26   #4842
Patrilla
Zakorzenienie

Juleczka ja biologiczne dziecko tez chyba tylko jedno ...
Ajanna, a o co dokładnie chodzi twojej pediatrze z tym"picem mąki" w przypadku takim jak mój mąż sama 'bezglutenowość" skrobi pszennej nie wystarczy on jest bowiem na pszenice sama w sobie uczulony
kropka zazdroszczę mi się marzy podszkolić mój angielki który kiedyś był bardzo dobry bo używany ...
iwka2002 dzięki trochę uff we wtorek na szczepienie i zobaczymy co nasz suchy pediatra powie ... ja wychodzę codziennie bo ja chcę i pola najładniej śpi i pies sie wybiega i zakupy ktoś musi zrobić ale jak nie wyszłam raz nie miałam wyrzutów bez przesady jest balkon można okno szeroko otworzyć i dziecko wywietrzyć
Weronika ma cudoooooowne włosy Pola zazdrości
Stary 2007-11-23, 20:48   #4843
Kancia
Zakorzenienie

Patrilla a co myślisz o adopcji
Juleczka
lea to dobry plan jest ale ciezko tak trafic
Stary 2007-11-23, 21:00   #4844
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

eve ale Oliwka rośnie jak na drożdżach.

Anula te kupy są zbite, więc pewnie to jednak od jedzonka. Ale nie męczy się więc to najważniejsze.

Mąż dostał znowu tydzień zwolnienia i już mnie denerwuje. Stwierdził, że to przeze mnie ciągle jest chory, bo nie dałam mu się wyleżeć ostatnio , bo musiał robić mleko dla małego. Ale jak przyszedł piątek i spotkanie z kolegami to cudownie wyzdrowiał. A teraz powiedział, że będzie leżeć, bo nie ma zamiaru umrzeć przy trzydziestce.
Jak mu nie przejdzie to ma zrobić prześwietlenie płuc.

Dzisiaj w aptece spotkał żonę brata ciotecznego. Ich syn to jego chrześniak. Mały ma 3 lata. Od 10 dni nie może się załatwić. Jak ona poprosiła go, żeby spróbował to on jej odpowiedział, że się boi, że ich pozabija . Jutro mamy się do nich przejść, bo czeka na Krzysia kolejna torba ubrań po Kamilu. Przynajmniej zostawię mojego zrzędę samego w domu.
Stary 2007-11-23, 21:13   #4845
Patrilla
Zakorzenienie

kanciu myślę od lat, ale jak będzie zobaczymy ...
kasia_mw fakt mężczyźni najczęściej nie umieją chorować
Stary 2007-11-23, 21:24   #4846
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Patrilla, ja też o tym myślę. Tym bardziej, że mój mąż wychowywał się w rodzinie zastępczej i mamy jakieś takie poczucie, że powinniśmy, a na poród i noworodka już sama świadomie się nie zdecyduję . Myśleliśmy o adoptowaniu roczniaka, ale to na razie tylko plany...

kasiu, bał się , że ich kupą pozabija

lea, Mati też zawsze śpi w wózku , budzi się czasem przy większych wertepach .

kropeczko, też ci zazdroszczę , ja jakoś nigdy nie mogłam się nauczyć angielskiej gramatyki (leń ze mnie) pomimo iż zawsze lubiłam angielski. No i "kali jeść kali srać się dogadam" .
Jeśli chodzi o dziąsełka to na szczęście w nocy Mati śpi. Ale ma problemy z zaśnięciem. U nas pomaga od zawsze jak się położy TŻ koło niego na tapczanie bardzo blisko i trzyma go za rączkę. To go uspokaja . No i po góra pół godzinie marudnik śpi.
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-23, 21:31   #4847
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

kropka, lea dziękuje bardzo, Oliwcia jest naszym oczkiem w głowie, mam nadzieję że jej nie rozpieścimy za bardzo

kasiu dzięki, moje plecy podzielają twoje zdanie , mój mąż przeczytał o niedoli Karola i bardzo się z nim solidaryzuje , Łukasz natomiast postanowił nie przewijać Oliwci bo boi się rotawirusa (mała była na niego teraz zaszczepiona)

juleczko podziwiam was, stworzenie rodziny zastępczej to nie lada wyzwanie, i bardzo szlachetne
Stary 2007-11-23, 21:51   #4848
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

eve Karol stwierdził, że bardzo dobrze, że się z nim solidaryzuje. A mój mąż boi się smrodowirusów i jeszcze ani razu nie przewinął Krzysia. Ach ci faceci.

juleczko chyba właśnie tak to powinniśmy odbierać. Mały mądrala. Kiedyś będąc z mamą na spacerze zapytał się jej czy jest z niego dumna. I jak wsiadają do samochodu to przypomina jej o włączeniu świateł (od momentu gdy zmieniono przepis na jazdę 24 h na dobę na światłach)
Stary 2007-11-23, 21:59   #4849
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki

kasiu mojemu pewnie też o to chodzi tylko wymówkę cwaniak sobie znalazł, a jest w tym dobry, np nie zmywa naczyń bo ma alergie ale ja mimo iż jestem chora muszę zajmować sie dzieckiem, mój ślubny jak usłyszał, że źle się czuję natychmiast poinformował mnie, że go boli głowa i w ogóle to chyba go coś bierze
Stary 2007-11-23, 22:01   #4850
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Wróciłam!! Przeczytałam co napłodziłyście przez ten prawie tydzień, kiedy mnie nie było. Oj dużo tego

Byłam z cała familią na targach poznańskich. Alicja była pierwszym handlowcem . Z naszej stałej knajpki w Poznaniu dostała misia z napisem "my first Christmas" a z hotelu drugiego z kokardką. Jutro wkleję zdjęcia z targów jak je zgram z cyfraka. Szlajała się z nami po hotelu, knajpach, wędrowała po stoiskach, ogólnie było bosko tylko po tym wszystkim jestem wykończona fizycznie.

Ala je już różne zupki, oczywiście te z mięskiem, bo bez mięska nie podchodzą . Poza tym nadal masakra ze spaniem... W ciągu dnia urządza sobie 2 -3 (max 4) drzemki po pół godziny, budzi się z uśmiechem na usteczkach, świeża jak poranek i czeka na zabawę. Namiętnie wyzywa swoje zabawki, wrzeszczy na nie bezlitośnie. Szkoda, że nie można tu wrzucać plików dźwiękowych... byście chyba ogłuchły . Pije sama herbatkę z buteleczki, uwielbia kiedy pies położy się koło niej bo może go tarmosić, ogólnie pociecha super.

Na razie nigdzie się nie wybieram i obiecuję regularny udział w waciku. dla wszystkich dzieciaczków i ich rodziców!! Lecę zasnąć w locie do poduszki...

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-23, 22:22   #4851
minisia
Zakorzenienie

Ojjj baby was zostawić
Nie nadążam za wami. Wybywam i dlatego mnie nie ma, a tu tyle czytania

kropka ale tekst " babcia angielska "
Będzie dobrze Przeżyjesz

izuniak zdjęcie Emci super, ale minke zrobiła

ajanna drugie imiona super noszą chłopaki

juleczka no to przybij piątkę, bo ja na drugie dziecko się też nie zdecyduje - jeszcze mi nie przeszło po porodzie, kolkach i wogóle
Zawsze chciałam dwójkę dzieci i z różnicą 5-7 lat, ale podziękuję

Także podziwiam was dziewczyny, że chcecie tak szybko drugie dziecko. Mam paru znajomych, którzy się zdecydowali tak szybko na dziecko i teraz mówią, że teraz nie zdecydowali by się tak szybko.

I już nie róbcie z siebie takich starych dup, bo każdy ma tyle lat na ile się czyje

I dzieciaczki mjak zwykle urocze, coż innego można powiedzieć

Robert ma wolny weekend, jutro idziemy na urodziny, w niedzielę do mojej mamy na obiad, a potem do znajomych, którzy czekają na Agatkę - termin na 9 grudnia

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-23, 22:38   #4852
ewa.nea
Zakorzenienie

Cytat:
czesc cioteczki..
my mamy dosyc naszego bandziorka.. a wlasciwie to nie jego tylko tych jego zabkow.. dziecko nie moze spac a przez to my chodzimy jak zabiaki. jeszcze mu nic nie wyroslo ale mam nadzieje ze to szybko pojdzie (sasiadki corka zaczela zabkowac w 3 miesiacu a pierwszy zab byl w 13stym)

to moj Adi wczoraj
Prześwietny Twój bandziorek. Małe koszule wymiatają Looknij na mojego księcia
Obyście się wyspali.
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;5861643]

A kiedy planujecie Natalke? Bo my mamy w planach Zuzię, tak na wiosnę 2009 roku.

Oto fotki, z wczorajszej zabawy, i z dzisiejszego spacerku w nowej kurtce. W sumie dostał trzy!! Będę stroić urwisa.[/quote]
A ja się tak zastanawiam czy będziemy starać się o drugie dziecko. W sumie chciałabym córcię do kompletu
Maksiu boski i kurteczka też.
Cytat:
Napisane przez iwka2002 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - czy codziennie wychodzicie z dzieciaczkami na spacerki???Ja dzisiaj zastrajkowałam i mam wyrzuty sumienia.

JESZCZE RAZ DZIĘKUJEMY ZA MIŁE SŁOWA DLA WERONKI Z OKAZJI MINI JUBILEUSZU. JESTESCIE KOCHANE DROGIE CIOCIE.

Oto kilka najnowszych fotek mojego skarbu:
Wszystkiego najlepszego dla Werci Śliczna jest.
A co do spacerów - raczej wychodzę codziennie, ale wyjątki też się zdarzają. Dziś byliśmy 2 godziny, bo pogoda ładna, że aż chciało się chodzić. Miki przespał całą drogę.
Cytat:
Napisane przez izuniak Pokaż wiadomość
Mam ubaw z mojej Emci. Podczas zmiany pieluszki, gdy rozpinam zużytą, to podnosi wysoko obie nóżki naraz . Zdarza się to przy każdej zmianieSkubana, wie co ma robić żeby mamusi było łatwiej
Ps. ja też proszę o namiary do naszej klasy
Oto zdjęcie Emilki jakie będzie mieć w paszporcie a drugie to Jagódka jak miała 4 miesiące ( dla porównania)
Mój też tak "pomaga"
Paszportowe zdjęcie Emilki zabójcze Co za minka!
Cytat:
Fajniutka

Dzień ok. Wczoraj po tych 230 ml spał do 5.15. Mógłby tak zawsze. Dziś wypił 200, zobaczymy jaka będzie noc.
A to moje dziecię w kolejnej koszuli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg m4m.jpg (68,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg m4n.jpg (95,0 KB, 12 załadowań)
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-24, 10:07   #4853
evemamaoliwki
Rozeznanie

GG do evemamaoliwki
Smile Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy

ewa.nea twój synuś to istny model
Stary 2007-11-24, 10:20   #4854
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Jessuuu, ale pogoda.Juz nie wiem jesień to czy zima??? My klasycznie w nocy trzy budzenia na cycucha/w tym jedno dopiero o 6.45/.Wczoraj mi wyszło 11 karmień, taki ma rytm moja cóka i wara mi do tego.

Zauważyłam,że im Wercia starsza tym mam mniej czasu.Kiedyś leżała w łóżeczku czy siedziaław leżaczku tak długo jak ja chciałam, a teraz to ona tu rządzi.Ale i tak ładnie wytrzymuje bawiąc sie sama/ nawet 40 minut/. Znam dZieci o wiele bardziej absorbujące, które non stop potrzebuja zainteresowania.Przewijan ie przez te jej wygibasy tez nam się wydłużyło i kąpiel, bo jest teraz więcej zabawy.Tak więc czasu co raz mniej...

Dziewczynki czy któraś z Was też strasznie chudnie. Ja kurcze już ważę 5 kg mniej niz przed ciążą. Zwalam to na karmienie piersią,ąle aż tak?? W połowie wrzesnia robiłam morfologię i było ok, ale chyba powtórzę. No i na dodatek kondycja włosów sie pogorszyła.

Mamusie karmiące cycuchem- czy suplementujecie dietę? Ja biore prenatal ,ale zastanawiam sie nad jakims olejem z wątroby rekina- nie wiem czy mozna karmiąc.Na ulotce niby nic nie jest napisane.Zapytam pediatrę, ale wvcześniej chciałam WAs.

ewa.nea, eve, kropka, izuniak,lea - Maluszki superanckie!!!:ehem :

patrilla- Pola ma też cudne włoski i tez od urodzenia

O 12. 00 mam lekcje angielskiego z mało lotnym gimnazjalistą, a potem spacerek we mgle.

.
Stary 2007-11-24, 10:41   #4855
kropka241
Zakorzenienie

Mikolaj jest super..
ja wciaz sprzatam i pucuje najmniejsze szcegoly. Adi ladnie ubrany.. nawet okna umyte w koncu powiesilismy firanki.. uufff..

A moj bandziorek poszedl wczoraj spac o 23ciej zawsze 20 i spi a wczoraj jakby go ktos zauroczyl.

minisiu no babcia angielska i babcia polska nawet tz tak mowi

Stary 2007-11-24, 10:47   #4856
katia21
Rozeznanie

GG do katia21 Send a message via Skype™ to katia21

Cytat:
Napisane przez kasia_mw Pokaż wiadomość
eve Karol stwierdził, że bardzo dobrze, że się z nim solidaryzuje. A mój mąż boi się smrodowirusów i jeszcze ani razu nie przewinął Krzysia. Ach ci faceci.
moj cierpi na to samo. ale sporadycznie jak musi to przewinie, do tej pory to moze ze 2 razy tak bylo. a jak ja jestem w domu to mi przekazuje paleczke.

Cytat:
Patrilla, ja też o tym myślę. Tym bardziej, że mój mąż wychowywał się w rodzinie zastępczej i mamy jakieś takie poczucie, że powinniśmy, a na poród i noworodka już sama świadomie się nie zdecyduję . Myśleliśmy o adoptowaniu roczniaka, ale to na razie tylko plany...

lea, Mati też zawsze śpi w wózku , budzi się czasem przy większych wertepach .

kropeczko, też ci zazdroszczę , ja jakoś nigdy nie mogłam się nauczyć angielskiej gramatyki (leń ze mnie) pomimo iż zawsze lubiłam angielski. No i "kali jeść kali srać się dogadam" .
podziwiam rodziny adopcyjne. ja bym chyba nie miala odwagi na taki krok. chcemy miec dziecko jeszcze jedno za 5-7 lat, tylko ze strasznie sie boje porodu, chociaz nie mialam tak najgorzej, jak niektore z was.
Kacper tez zawsze zasnie na spacerze. gora 20 min i juz spi. poprostu kolysanie usypia. a wertepy najbardziej lubi.
kropeczko ja tez cie podziwiam. ja nigdy nie mialam glowy do jezykow. za to do matematyki to i owszem.

Kacper walnal wlasnie kupala po marchewce. myslalam ze
jak ja powachalam, a co doiero bedzie jak zacznie miesko jesc. juz sie boje.
katia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-24, 10:50   #4857
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Cytat:
Mikolaj jest super..
ja wciaz sprzatam i pucuje najmniejsze szcegoly. Adi ladnie ubrany.. nawet okna umyte w koncu powiesilismy firanki.. uufff..

A moj bandziorek poszedl wczoraj spac o 23ciej zawsze 20 i spi a wczoraj jakby go ktos zauroczyl.

minisiu no babcia angielska i babcia polska nawet tz tak mowi
kropeczko czyli stan gotowości ogłoszony u Was.Udanego dnia życzę i całuski dla wystrojonego Adiego

.
Stary 2007-11-24, 10:58   #4858
katia21
Rozeznanie

GG do katia21 Send a message via Skype™ to katia21

Cytat:
Jessuuu, ale pogoda.Juz nie wiem jesień to czy zima??? My klasycznie w nocy trzy budzenia na cycucha

Ale i tak ładnie wytrzymuje bawiąc sie sama/ nawet 40 minut/. Znam dZieci o wiele bardziej absorbujące, które non stop potrzebuja zainteresowania.
Dziewczynki czy któraś z Was też strasznie chudnie. Ja kurcze już ważę 5 kg mniej niz przed ciążą. Zwalam to na karmienie piersią,ąle aż tak?? No i na dodatek kondycja włosów sie pogorszyła.

Mamusie karmiące cycuchem- czy suplementujecie dietę?

O 12. 00 mam lekcje angielskiego z mało lotnym gimnazjalistą, a potem spacerek we mgle.
no pogoda okropna. zastanawiam sie czy wogole isc na spacer, jeszcze sie zgubie i nie trafie z powrotem do domu.
Kacper tez ma 3 karmienia w nocy. wczoraj zasnal o 19:10, a jadl o 16:30 i myslalam ze sie obudzi za pol godz a papu, a tu spal do 21, i spal by dalej, ale nam prad wylaczyli i chcialam juz isc spac, wiec go nakarmilam przez sen kaszka, ale wypil tylko 100 ml bo zasnal. potem pobudka o 1, 5, o 7 i 8 dalam smoka i wstal o 9.
ja biore femitala i przez jakis czas bralam tran, ale teraz kasy malo i go nie biore. jak fundusze sie podreperuja to znowu zaczne brac. ale nikogo sie o pozwolenie nie pytalam.
z wlosami to podobno jest tak, ze w ciazy nie wypadaja, i po ciazy wypadaja te co by mialy wypasc wczesniej i te biezace i dlatego sie wydaje ze ich wypada wiecej.
moja waga jest taka sama jak przed ciaza, ale biore tabletki anty i one prawdopodobnie nie pozwalaja mi schudnac wiecej.
katia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-24, 12:06   #4859
ewa.nea
Zakorzenienie

Cytat:
ewa.nea twój synuś to istny model
A dziękuję
Cytat:
Dziewczynki czy któraś z Was też strasznie chudnie. Ja kurcze już ważę 5 kg mniej niz przed ciążą. Zwalam to na karmienie piersią,ąle aż tak?? W połowie wrzesnia robiłam morfologię i było ok, ale chyba powtórzę. No i na dodatek kondycja włosów sie pogorszyła.

ewa.nea, eve, kropka, izuniak,lea - Maluszki superanckie!!!:ehem :
Ważę 2 kilo mniej niż przed ciążą i też się dziwię, bo nie odmawiam sobie niczego. Włosy też niestety się pogorszyły, ale to raczej normalne.
Dzięki za miłe słowo o Mikim
Cytat:
Mikolaj jest super..

Dzięki
Teżbyśmy musieli trochę mieszkanie ogarnąć
Cytat:
Napisane przez katia21 Pokaż wiadomość
z wlosami to podobno jest tak, ze w ciazy nie wypadaja, i po ciazy wypadaja te co by mialy wypasc wczesniej i te biezace i dlatego sie wydaje ze ich wypada wiecej.
.
Tak właśnie jest A szkoda, bo nigdy nie miałam takich fajnych włosów jak będąc w ciąży.
ewa.nea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-24, 12:11   #4860
Kancia
Zakorzenienie

czesc ciotki klotki

mój dzidź poszedł wczoraj spac o 20.30 przebudził sie o 22. a później spał do 7 rano !!

byliśmy na zakupach i kupiłam mu marchewkę, jabłuszko i kaszkę ryżowo - kukurydzianą, chcialam tylko kukurydzianą ale nie było do tego łyżeczkę z kolorowymi nadrukami

rano nakręciłam mały filmik z Adrianem w roli głównej później Wam pokażę

edit: filmik pt: "Śniadanko Apusia"

http://pl.youtube.com/watch?v=XyFPmXjuMV4

a to fotki z dzisiejszej sesji .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (73,4 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.JPG (72,8 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.JPG (69,9 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2007-11-24 o 13:31
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości