Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-09, 11:52   #1411
201711281320
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

Maja waży 1700 jest ułożona główka w dół, szyjka długa i zamknięta

Przy badaniu szyjki kopnęła ginkę na dzień dobry

Uciekam spać, jutro Was nadrobię
Bardzo ładnie! Świetne wieści

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
My jesteśmy 10lat razem a jutro 6rocznica ślubu

Zaczynam 31 Tc
Mam 400g w dol znowu nie wiem co myśleć cukier w normie
Z Michałkiem na pewno dobrze, nie martw się! Anuszka też ma bilans ujemny, to po prostu przez tą dietę.

No i życzę Wam wszystkiego co najlepsze z okazji rocznicy

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Wypiłam

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziękuję za pamięć dziewczyny
U mnie w miarę ok.Brzuch mi twardnieje dość często ale szyjka ma 4,5 cm więc to podobno fizjologiczne przygotowanie ciała do porodu.
Ida waży już 1260 g i jest cudowna
Większość wyprawki mam kupione.Ostatnio zamówiliśmy wózek,fotelik,łóżeczko i materacyk.Także te większe rzeczy też już tylko trzeba będzie odebrać.
Czas leci szybko i wciąż jestem w biegu(stąd pewnie te twardnienie brzucha) dlatego ciężko zebrać się żeby coś napisać.
Ostatnio przyszedł miś szumiś ale nie ten whisbear tylko miś szumiś dziewczynka.Najbardziej spodobał się mojej mamie:P
Co do przepuszczania w kolejkach to raz mnie młoda dziewczyna przepuściła w laboratorium a tak to każdy udaje że mój brzuch to z przejedzenia chyba taki
W usc ostatnio siedziałam 1,5 h i dałam radę.Jak dobrze się czuje to stoję i tyle.Gorzej było na początku ciąży.Jak były mdłości i osłabienie.Wtedy stałam w kolejce a nagle zimne poty mnie oblewały i musiałam wychodzić ze sklepu bo bym upadła.
Kobito, gdzieś Ty była jak Cię nie było?
Cieszę się, że u Was wszystko ok. Ida piękna!

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Musisz tam iść? Jesteś w zagrożonej ciąży jakk masz się niepotrzebnie denerwować to lepiej nie idź szkoda Twoich emocji na takie eventy rodzinne...
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Miquesi fantastyczne torty. To mój w porównaniu to biedny...
Ej no coś Ty! Wygląda przepysznie

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Witam.
Ciężką noc miałam, łapały mnie dość regularne skurcze około 4, miałam jechać na ip, ale jakoś leżałam leżałam, wzięłam 2 nospy i usnęłam..
Teraz ten brzuch boli mnie cały czas.. jeśli pojawią się skurcze pojadę na ip dla świętego spokoju.. mam jednak nadzieję, że będzie ok

A jest taki?

Podczytuje je prawie na bieżąco..
A majówka jedna była pod znakiem zapytania z tego co pamietam...
Haneczka, dziwię się, że nie dostałaś innych leków poza nospą w razie takich sytuacji.
Nie wiem czy nie mylę nazw ale chyba na takie dolegliwości znajome moje brały fenoterol. Sama kiedyś skorzystałam z tego leku żeby mój syn się nie urodził miesiąc przed terminem. Po przytulankach z TZ zaczęły się u mnie regularne skurcze co 10 minut i nie chciały przejść, więc korzystając z tego, że w pierwszej ciąży miałam te leki na wszelki wypadek przepisane wzięłam i przeszło od razu.

Jest, jest- tam to zdjęcia wypieków są takie dla podbudowania beztalenci kulinarnych. jak oglądam to zawsze mi lepiej :P
https://www.facebook.com/ChujowaPaniDomu/?fref=ts

Ja tak z ciekawości właśnie zerknęłam na majówki i nie ma na szczęście żadnego info, żeby któraś już urodziła Za to kwietniówki szaleją!

Edytowane przez 201711281320
Czas edycji: 2016-04-09 o 11:57
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 11:57   #1412
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Haneczka, jedz na ip i sprawdz. Na pewno jest wszystko ok
Weronia, ja bym poszla dala prezent i powiedziala ze przykro mi ale nie zostane bo nie chce rodzic na ich oczach. I odkrecila na piecie. I w dupie bym miala co sobie inni pomysla

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 11:58   #1413
madzius90
Zakorzenienie

Wróciłam. Dorwalam się do jedzenia jak głupia
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 12:16   #1414
haneczkab92
Ania

Cytat:
Miquesi fantastyczne torty. To mój w porównaniu to biedny...
Zjadłabym taki z truskawkami!
Chociaż niedawno jadłam

Paula_ck,madzia9999, justyna- dziękuję, na razie obserwuje..chociaż pomimo, że jest lepiej niz nad ranem i tak sie stresuje.. przez to wszystko ciśnienie poszło w górę

Śliweczka- może nie dał mi nic innego bo biorę dopegyt, luteinę, isoptin, magnez, acard. no nie wiem sama...
Poza tym lekarz powiedział, ze jak będą regularne bóle, czy skurcze, to ip..
Ale teraz boli brzuch, ale skurcze rzadko...
Sama nie wiem co robić.

A ze stronką to nie wiedziałam, że jest myślałam, ze to taki żart

Cytat:
Wróciłam. Dorwalam się do jedzenia jak głupia
Należy Ci się! smacznego

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 12:48   #1415
kiara92
Rozeznanie

Miqesi Piękne torty! Ja też zawsze robię na wszystkie uroczystości rodzinne.

Cytat:

Super wieści! Duża już dziewczynka z Mai

Cytat:
Dzień dobry

Dziękuję za pamięć dziewczyny
U mnie w miarę ok.Brzuch mi twardnieje dość często ale szyjka ma 4,5 cm więc to podobno fizjologiczne przygotowanie ciała do porodu.
Ida waży już 1260 g i jest cudowna
Większość wyprawki mam kupione.Ostatnio zamówiliśmy wózek,fotelik,łóżeczko i materacyk.Także te większe rzeczy też już tylko trzeba będzie odebrać.
Czas leci szybko i wciąż jestem w biegu(stąd pewnie te twardnienie brzucha) dlatego ciężko zebrać się żeby coś napisać.
Ostatnio przyszedł miś szumiś ale nie ten whisbear tylko miś szumiś dziewczynka.Najbardziej spodobał się mojej mamie:P
Co do przepuszczania w kolejkach to raz mnie młoda dziewczyna przepuściła w laboratorium a tak to każdy udaje że mój brzuch to z przejedzenia chyba taki
W usc ostatnio siedziałam 1,5 h i dałam radę.Jak dobrze się czuje to stoję i tyle.Gorzej było na początku ciąży.Jak były mdłości i osłabienie.Wtedy stałam w kolejce a nagle zimne poty mnie oblewały i musiałam wychodzić ze sklepu bo bym upadła.
Dobrze, że u Was wszystko w porządku!

Cytat:
Witam.
Ciężką noc miałam, łapały mnie dość regularne skurcze około 4, miałam jechać na ip, ale jakoś leżałam leżałam, wzięłam 2 nospy i usnęłam..
Teraz ten brzuch boli mnie cały czas.. jeśli pojawią się skurcze pojadę na ip dla świętego spokoju.. mam jednak nadzieję, że będzie ok
Ojej, dobrze, że przynajmniej skurczy już nie ma, ale jeśli nie będzie przechodzić to lepiej jechać na ip Może musisz jeszcze jakieś dodatkowe leki brać
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 13:01   #1416
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Musisz tam iść? Jesteś w zagrożonej ciąży jakk masz się niepotrzebnie denerwować to lepiej nie idź szkoda Twoich emocji na takie eventy rodzinne...
Cytat:

Postaram się pisać częściej

Idź na godzinę a później powiedz że źle się czujesz i idz do domu.Po co się denerwować

My z moim Tż jesteśmy ze sobą 10 lat.W tym roku w marcu wzięliśmy ślub a w czerwcu urodzi się nasz największy prezent.Rocznicę mamy 26.06 a termin porodu mam na 28.06
Chyba tak zrobię pójdę tylko na obiad a pózniej sie zmyje z mężem odbębnię bedzie powiedziane ze byłam a szybko sie ulotnie. Serio Ci ludzie są naprawdę chorzy maja cos z głowa nawet mój maz na nich narzeka :/
Cytat:
fantastyczne torty. To mój w porównaniu to biedny...
Przepysznie wyglada ja nawet takiego nie potrafię zrobić maz ma urodziny w maju i bardzo bym chciała zrobić mu jakiś szybki i fajny tort
Cytat:
Witam.

Jak dziś brzuchol? lepiej?

Piękne!

A jest taki?

Podczytuje je prawie na bieżąco..
A majówka jedna była pod znakiem zapytania z tego co pamietam...

Świetne wieści z wizyty!!

Ja bym nie poszła. Po co się stresować, tymbardziej, że nie możesz?
Tez tak myślałam ale to jest 70lat i wypada wpadnę tylko na obiad a pózniej sie ulotnimy w końcu ja jestem z dzieckiem najważniejsza i ich zdrowie co do chodzenia to lekarz mi pozwolił ale w granicach rozsądku 30min marszu i koniec leżenie.
Uważaj na siebie i obserwuj jak co to jedz na IP przynajmniej sie uspokoisz mam nadzieje ze to tylko przepowiadające skurcze a poród dopiero w 39/40 tc bedzie
Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Haneczka, jedz na ip i sprawdz. Na pewno jest wszystko ok
Weronia, ja bym poszla dala prezent i powiedziala ze przykro mi ale nie zostane bo nie chce rodzic na ich oczach. I odkrecila na piecie. I w dupie bym miala co sobie inni pomysla
Mam taki zamiar zawsze byłam dla nich ostra odezwałam sie skrytykowałam ale teraz za szybko sie denerwuje i kicham na nich ale mam zamiar złożyć życzenia babci "pociechy z prawnuka" o prawnuczce nawet nie wspomnę

Miqesi- super torty pycha mniam mniam
Stary 2016-04-09, 13:21   #1417
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Zjadłabym taki z truskawkami!
Chociaż niedawno jadłam

Paula_ck,madzia9999, justyna- dziękuję, na razie obserwuje..chociaż pomimo, że jest lepiej niz nad ranem i tak sie stresuje.. przez to wszystko ciśnienie poszło w górę

Śliweczka- może nie dał mi nic innego bo biorę dopegyt, luteinę, isoptin, magnez, acard. no nie wiem sama...
Sama nie wiem co robić.

A ze stronką to nie wiedziałam, że jest myślałam, ze to taki żart

Należy Ci się! smacznego
Kochana, nie denerwuje się, bo z naszym ciśnieniem też nie ma żartów, jak coś to jedz do szpitala, niech ci ktg zrobią. Ja od szpitala biorę cały czas nitredypine, to lek docelowo na cisnienie, ale skurcze wycisza. Ja biore też dopegyt, isoptrn mam, ale nie biorę i magnez. A o acard to zapytaj gina do kiedy możesz go brać, bo jakis czas przed porodem jest niuwskazany, ponieważ rozrzedza krew.
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 13:54   #1418
CarycaKatharina
Zadomowienie

Weronia ja robię tylko latwe torty. Zawsze sie można posiłkować gotowymi blatami biszkopta. Na krem moze byc rak jak w tym wypadku serek mascarpone wymieszany z musem truskawkowym. Udekorować pokrojonymi truskawkami to juz raczej banal. Plama na srodku to mus z żelatyną- Zawsze można pominąć
Stary 2016-04-09, 13:57   #1419
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Miqesi Piękne torty! Ja też zawsze robię na wszystkie uroczystości rodzinne.

Ojej, dobrze, że przynajmniej skurczy już nie ma, ale jeśli nie będzie przechodzić to lepiej jechać na ip Może musisz jeszcze jakieś dodatkowe leki brać
Dziękuję cały czas myslę co zrobić..

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Chyba tak zrobię pójdę tylko na obiad a pózniej sie zmyje z mężem odbębnię bedzie powiedziane ze byłam a szybko sie ulotnie. Serio Ci ludzie są naprawdę chorzy maja cos z głowa nawet mój maz na nich narzeka :/

Tez tak myślałam ale to jest 70lat i wypada wpadnę tylko na obiad a pózniej sie ulotnimy w końcu ja jestem z dzieckiem najważniejsza i ich zdrowie co do chodzenia to lekarz mi pozwolił ale w granicach rozsądku 30min marszu i koniec leżenie.
Uważaj na siebie i obserwuj jak co to jedz na IP przynajmniej sie uspokoisz mam nadzieje ze to tylko przepowiadające skurcze a poród dopiero w 39/40 tc bedzie

Mam taki zamiar zawsze byłam dla nich ostra odezwałam sie skrytykowałam ale teraz za szybko sie denerwuje i kicham na nich ale mam zamiar złożyć życzenia babci "pociechy z prawnuka" o prawnuczce nawet nie wspomnę

Miqesi- super torty pycha mniam mniam
Współczuje, ale rozumiem doskonale, chociaz nikt nie powinien nic mówić, w końcu masz ciąże zagrożoną..
Ale jak chcesz, idź na chwilę i wracaj do domku!

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Kochana, nie denerwuje się, bo z naszym ciśnieniem też nie ma żartów, jak coś to jedz do szpitala, niech ci ktg zrobią. Ja od szpitala biorę cały czas nitredypine, to lek docelowo na cisnienie, ale skurcze wycisza. Ja biore też dopegyt, isoptrn mam, ale nie biorę i magnez. A o acard to zapytaj gina do kiedy możesz go brać, bo jakis czas przed porodem jest niuwskazany, ponieważ rozrzedza krew.
No właśnie dał mi ten acard własnie na rozrzedzenie krwi.
Więc sama nie wiem.
No i staram sie nie denerwować, ale wiadomo jak jest.
Chyba pojadę dla świętego spokoju.
Tyle, że jak ostatnio byłam, to mi powiedziano, że moga mnie przyjąc na oddział i wtedy zrobić ktg...

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-04-09, 14:19   #1420
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Wy tak ciagle o tych tortach a ja w sumie od poczatku ciaxy marze o Metrowcu, takie ciasto. Wcxesniej nie mialam cxasu sie z nim bawic, a tetaz za gruba jestem na slodycze
Nie wiem, w sumie mam niedlugo irodziny to moze zrobie

Stary 2016-04-09, 14:57   #1421
ania230
Zakorzenienie

Mamuśki
Dziękuje ślicznie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 15:00   #1422
madzius90
Zakorzenienie

mam już wyniki online
wszystkie oprócz Coombsa- bo to tylko osobiście wydają- w środę mają być w przychodni.

Cukrzycy nie mam
Na czczo- 77
po godzinie- 132
po dwóch- 110
Kamień z serca bo tak się bałam

Mocz ok, krew trochę lepiej niż miesiąc temu- sok z buraka pomógł, podniosła mi się hemoglobina z 11,1 na 11,8. Ale erytrocytów trochę za mało i hematokryt ciągle za niski. No, ale i tak poprawa jest

Teraz tylko mam nadzieję, że Coombs też wyjdzie ok i nie będzie żadnych przeciwciał

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Sama nie wiem co robić.
Jednak skurcze ciągle się pojawiają. Może warto podjechać i upewnić się, że wszystko ok , nawet jeśli ozanaczałoby to parę dni w szpitalu

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Wy tak ciagle o tych tortach a ja w sumie od poczatku ciaxy marze o Metrowcu, takie ciasto. Wcxesniej nie mialam cxasu sie z nim bawic, a tetaz za gruba jestem na slodycze
Nie wiem, w sumie mam niedlugo irodziny to moze zrobie
To dobra okazja będzie
Stary 2016-04-09, 15:29   #1423
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Zrobiłam zamowienie na gemini i finito brakuje mi tylko porządnego stanika do karmienia ale to ogarne po porodzie (moze do tego czasu pieniądze z Zusu bedą :p)
W szpitalu mam zamiar pomęczyć sie w sportowym
zazdroszczę że masz już cala wyprawkę ... ja jakoś ostatnio nie mogę się ogarnąć a dodatkowo co to się teraz porobiło robi swoje.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ja właśnie buszuję na stronie Deichmanna, bo dostałam kod rabatowy, więc chcę właśnie jakieś dwie pary sobie zamówić
i udało coś się zamówić ?

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

No ja akurat w ogóle nie używam koszul nocnych, bo nie lubię. U mnie królują piżamy
ja generalnie śpie w majtkach i podkoszulkę albo nago( latem) ,ale teraz mam trzy koszulke kupione na sh i myśle że po prostu je zabiorę ze soba do szpitala.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Poka
takie najzwyklejsze

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58632971]
Ja nawet w nocy jestem głodna i po drodze do toalety coś porwę z lodówki [/QUOTE]

mnie też to się zdarza

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
W kupie siła Dacie radę
My będziemy spać we trójkę plus pies w końcu pelnoprawny członek rodziny
u mnie pewnie będzie podobnie my Maja i kocurek

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Ja zakładam, że chyba większość społeczeństwa nie jest ograniczona umysłowo i raczej powinni wiedzieć, że większość kobiet w ciąży zmaga się z różnymi dolegliwościami, od popuchniętych nóg, żylaków, duszności, zawroty głowy po rozmaite omdlenia, uderzenia gorąca, wymioty od cudownych zapachów w sklepach i tak dalej i tak dalej....
To jest kwestia kultury, dobrego wychowania i odrobiny empatii.
oo tak, zgadzam się w 100 %

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Kiedyś poznałam takiego typa przez neta ze Świdnicy właśnie i się spotkaliśmy we Wrocławiu. Żarł na okrągło tic-taki. Fajnie wyglądał, ale czar prysł, jak się odezwał. Tak mu jechało z gęby, że nie mogłam wytrzymać. Powiedziałam mu, że źle się czuję i się ulotniłam. To była masakra.

ja tez raz sie umówiłam z typkiem przez internet i po 15 minutach zwiałam.. koleś co chwilę mówić ale beka co nie - a ja nie wiedziałam co to znaczy albo kurka no haha

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-09, 15:30   #1424
kanwa
Zakorzenienie

Sliweczko a szlajałam się tu i tam:P

Haneczko jedź na Ip.To nie ma żartów.Takie skurcze mogą być niebezpieczne jak się ich nie wyciszy.

Moja Ida to jest taki szogun już w brzuchu.Skacze ,kopie,często też ma czkawkę.Teraz też właśnie szaleje.
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 15:57   #1425
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
w załączniku kilka moich wypieków
Mamuśka masz talent

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Ja mam za soba 6 letni związek który rozpadł sie 2 miesiące przed ślubem
Z TŻ poznałam sie w klubie w moje urodziny czyli w sierpniu minie nam 2 lata :p
za mną 8 letni związek w tym 2 lata zaręczyn który zakończył sie hmmm wymiana na dużo młodszy model
obecny Tż pracował że mna w firmie której razem pracowalismy i nigdy na siebie nie zwaracaliśmy uwagi aż w dniu otrzymania wypowiedzenia z pracy ( firma się zamykała) zapytałam kto idzie ze mną na piwko i tak to się zaczęło W pazdzierniku bedzie 3 lata aa zaręczeni jesteśmy 8 miesięcy

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Ale teraz jestem mega szczesliwa, po czasie człowiek oczy otwiera pewnie juz bym była po rozwodzie
u mnie to samo by było warto poczekać na prawdziwe szczęście i prawdziwa miłość a zwłaszcza na mężczyznę który wie co chce od życia

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
A to moja panna Ida
Śliczności

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
My z mężem jesteśmy razem 5 lat (od lutego 2011), po ślubie prawie 4 lata (23 czerwca mamy rocznicę) .
W ciążę z Bartku em zaszłam na naszą pierwsza rocznicę związku (luty 2012), a teraz termin mam prawie na naszą rocznicę ślubu
u mnie była to druga rocznica niesamowita niespodzianka

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-09, 16:01   #1426
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
mam już wyniki online
wszystkie oprócz Coombsa- bo to tylko osobiście wydają- w środę mają być w przychodni.

Cukrzycy nie mam
Na czczo- 77
po godzinie- 132
po dwóch- 110

Mocz ok, krew trochę lepiej niż miesiąc temu- sok z buraka pomógł, podniosła mi się hemoglobina z 11,1 na 11,8. Ale erytrocytów trochę za mało i hematokryt ciągle za niski. No, ale i tak poprawa jest

Teraz tylko mam nadzieję, że Coombs też wyjdzie ok i nie będzie żadnych przeciwciał [COLOR="Silver"]
Gratuluję dobrych wyników!

Ja dzisiaj wyciągnęłam wszystkie ubranka kupione dla małego, poucinałam metki i posegregowałam kolorami już do prania. Zeszło mi z tym pół dnia Teraz czekam na ładną pogodę i biorę się za pranie, bo tyle tego jest, a z moimi obecnymi możliwościami to pewnie z samym praniem i prasowaniem pieluch zejdzie mi tydzień, jak nie więcej

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

My jesteśmy razem 3 lata, a w lecie będziemy mieli pierwszą rocznicę ślubu
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 16:05   #1427
ania230
Zakorzenienie

zabieram się za zapiekankę ziemniaczana i może ciasto upiekę drożdżowe z brzoskwiniami

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Ja dzisiaj wyciągnęłam wszystkie ubranka kupione dla małego, poucinałam metki i posegregowałam kolorami już do prania. Zeszło mi z tym pół dnia Teraz czekam na ładną pogodę i biorę się za pranie, bo tyle tego jest, a z moimi obecnymi możliwościami to pewnie z samym praniem i prasowaniem pieluch zejdzie mi tydzień, jak nie więcej
ooo tak pranie i prasowanie czeka też się muszę za to zabrać

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

haneczko jak się czujesz

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-09, 16:08   #1428
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Madzius super ze wyniki lepsze
Ja od wczoraj piore ubranka dla dziecka, codziennie jedna pralka, bo nie mam gdzie tego suszyc. Wszyscy sie dziwia jak ja te wsxystkie ubranka upchnelam w jednej malej komodzie. A wszlo dwie bardzo duze torby.

Stary 2016-04-09, 16:24   #1429
ania230
Zakorzenienie

30 tydzień i rośniemy dalej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160408_133438.jpg (90,8 KB, 39 załadowań)

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-09, 16:29   #1430
Miqesi
Wtajemniczenie

Hej, Laseczki

Spać mi się chce, taka jakaś dziwna pogoda.

Dziękuję za miłe słowa odnośnie mojego słodkiego hobby

W sumie odkryłam je przez przypadek, kiedy chciałam zamówić tort dla synka na pierwsze urodzinki, ale nic mi się nie podobało, albo było baaardzo drogie. Więc postanowiłam zrobić sama I od tamtej pory robiłam coraz częściej, a to dla rodzinki, a to dla znajomych

Cytat:

Super wieści Ale Majeczka już jest duża

Cytat:
Z Łodzi nie mam niby daleko do Wrocławia
Wskoczę na S8 i jestem
Super

Caryca, Piękny torcik i na pewno smaczny, klasyka się sama broni. Ja często też takie robię, bo torty w stylu angielskim są o wiele bardziej pracochłonne

Weronia, ja albo bym nie poszła, albo poszła tylko na chwilę, skoro to okrągłe urodziny.

kanwa, śliczna malutka

Cytat:
Witam.
Ja bym pojechała to sprawdzić, może to nic, a może coś się dzieje. Lepiej dmuchać na zimne.

Cytat:
mam już wyniki online

Cukrzycy nie mam
Na czczo- 77
po godzinie- 132
po dwóch- 110

Teraz tylko mam nadzieję, że Coombs też wyjdzie ok i nie będzie żadnych przeciwciał

Super wieści

Cytat:

ja tez raz sie umówiłam z typkiem przez internet i po 15 minutach zwiałam.. koleś co chwilę mówić ale beka co nie - a ja nie wiedziałam co to znaczy albo kurka no haha
ahahahahaha

Ania, te pierwsze trampeczki super

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 16:33   #1431
MariaFrancesca
Zakorzenienie

sliweczka85 z tego co mi wiadomo Fenoterol w tabletkach jest od dłuższego czasu wycofany, dostępny jest tylko w formie kroplówki w szpitalu i w moim mówili, że dają tylko raz.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 16:36   #1432
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:
noo, ładny brzunio

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 16:47   #1433
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
sliweczka85 z tego co mi wiadomo Fenoterol w tabletkach jest od dłuższego czasu wycofany, dostępny jest tylko w formie kroplówki w szpitalu i w moim mówili, że dają tylko raz.

Tak fenoterol w tabl jest wycofany
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 17:03   #1434
haneczkab92
Ania

madziuś90- dobrze, że wyniki ok

Cytat:
Sliweczko a szlajałam się tu i tam:P

Haneczko jedź na Ip.To nie ma żartów.Takie skurcze mogą być niebezpieczne jak się ich nie wyciszy.

Moja Ida to jest taki szogun już w brzuchu.Skacze ,kopie,często też ma czkawkę.Teraz też właśnie szaleje.
Wyszaleje się teraz, to po urodzeniu grzeczne dziecko będzie

Cytat:
Gratuluję dobrych wyników!

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
zabieram się za zapiekankę ziemniaczana i może ciasto upiekę drożdżowe z brzoskwiniami

ooo tak pranie i prasowanie czeka też się muszę za to zabrać

haneczko jak się czujesz
Drożdżowe z brzoskwiniami, zjadłabym!!
Dziękuję, że pytasz- dalej zaczęły sie teraz skurcze...

Cytat:
Piękna mama

Dziewczyny, idę zjeść obiad, i jedziemy z mężem na ip.
Skurcze znowu sie pojawiają, a ja już świra dostaje, czy jest wszystko ok. Hania kopie, więc wiem, że z nią jest wszystko w porządku,ale bół brzucha i skurcze mnie bardzo denerwują.
Mam nadzieję, że wszystko jest ok
Miłego popołudnia

"Jak na deszczu łza
Chwila, która trwa

-35...28,4kg do celu

Stary 2016-04-09, 17:10   #1435
olinka012
Zadomowienie

Boże marze o takim jedzeniu
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 17:28   #1436
Cierpliwosc
Zadomowienie

Jedź, jedź haneczko skurcze+ból to nie przelewki
Witam się w ten mokry, bury dzień.
Gratuluje udanych wizyt, jaka Maja juz duża, a Ida śliczna
Madzia a Tobie wyników. Polecam natkę pietruszki, żeby morfologia się podniosła.
Miqesi masz niezły talent! Ja mam zawsze problem z tym, co w środku takiego tortu. Biszkopty mi nie rosną a kremy jakieś takie zwykle wychodzą.. Ale za to masę cukrowa robię sama, boli to naprawdę bardzo proste. Może kiedyś uda mi się zrobić takie cuda jak Ty

Co do stażu związku... Znamy się z Tż od maja 2002r, ale na początku tylko się przyjaźniliśmy, bo ja go nie chciałam bo miał włosy hehe Dopiero na IV studiów (jak juz wyłysiał) odnowiliśmy kontakt i tak jakoś zaiskrzyło Sara urodziła się tydzień po I rocznicy ślubu, Siostrzyczka wstrzeli się w 6 różnice zaręczyn Po ślubie jesteśmy prawie 4 lata
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 17:32   #1437
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Drożdżowe z brzoskwiniami, zjadłabym!!
Dziękuję, że pytasz- dalej zaczęły sie teraz skurcze...
Piękna mama

Dziewczyny, idę zjeść obiad, i jedziemy z mężem na ip.
Skurcze znowu sie pojawiają, a ja już świra dostaje, czy jest wszystko ok. Hania kopie, więc wiem, że z nią jest wszystko w porządku,ale bół brzucha i skurcze mnie bardzo denerwują.
Mam nadzieję, że wszystko jest ok
Miłego popołudnia

jakby nie przechodziło jedz ma ip

ciasta drożdżowego nie będzie bo drożdże mi się zepsuły... a z domu nie chce mi się wychodzić :/ ale za to zrobię murzynka z jabłkami

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

wcinam kiwi i gruszkę a Maja szaleje

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-04-09, 17:33   #1438
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Pięknie rośniecie
Stary 2016-04-09, 17:33   #1439
motylek1984
Zadomowienie

Ania, mam bardzo podobne ciapki jak te czarne, kupione m ccc, super wygodne, chciałam takie szmaciane, żeby mnie nigdzie nie gniotło :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 17:35   #1440
madzius90
Zakorzenienie

Haneczka trzymam kciuki!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości