Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-09, 15:43   #3511
navioe
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
A ja smaruję tylko uda
Mój biust może minimalnie urósł, także nie martwię się o niego

Dziewczyny, a powiedzcie, mam wózek ciemna śliwka po córce....
może być dla chłopca czy raczej wieśniacko ????
Byłam z niego baaaardzo zadowolona ale teraz nie wiem...
moim zdaniem może być. sami zastnawiamy się nad taką ciemną śliwką, w sumie to bardziej pod bordowy chyba podchodzi według mnie uniwersalny kolor

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
My już po połówkowym USG dzidzia nadal zostaje dziewczynką !
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 16:04   #3512
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudia77 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, można dołączyć? TP 18/08 i czekamy na synka
Cześć

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 16:14   #3513
iweczka
Zakorzenienie

wiewióreczka, super

Dzięki dziewczyny za opinie dotyczące koloru wózka
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 16:20   #3514
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Każdy chyba zazdrości Kasi ...
Ja staram się nie nastawiać źle ale jakoś zawsze czułam, że zarówno jak i poród da mi popalić ... początki ciąży to był koszmar, teraz już lepiej ale zobaczymy jak z tym porodem.
Czuję, że będzie długo i ciężko :/
Ja twarda pod tym względem nie jestem
Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Ja też mam złe przeczucia, ale trzeba się nastawić pozytywnie.
Rozmawiałam akurat z moją mamą, ona mówiła że jej porody były łatwe, szybkie i prawie bezbolesne, ale na razie mam wszystko inaczej niż mama, bo ona też ciążę reklamowała jako bezobjawową, a u mnie delikatnie mówiąc taka ona nie jest, zwłaszcza początki.
Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Moja też cyt : "nawet nie wiem co to są mdłości w ciąży" a ja myślałam, że wyrzygam żołądek ... do tego same syfy na twarzy, placach na początku dodatkowo jakaś jakby kaszka na dekoldzie i inne cuda ...

poród przedstawiła też jako spoko ale na dolarganie, brata rodziła, bez żadnych prochów i mówi : bolało, ale do przeżycia hmm ... śmiem wątpić
U mnie mama i siostra rodziły szybko i łatwo, siostra to wręcz ekspresowo-pierwsze dziecko 3,5h, drugie....25 min od odejścia wód. Obie przytyły po 25-30 kg, ja przytyję ze 12 pewnie, więc już mam czarne myśli, że u mnie wszystko będzie inaczej. One nie miały mdłości, a ja rzygałam ok. 7 tygodni i to tak, że nawet wody nie mogłam się napić, koszmar:/ Siedziałam nad kiblem i płakałam z bezsilności. Dziś rano miałam skurcze przepowiadające (?), czułam, jakby mi ktoś dużą szpilkę wbijał w brzuch. BOLAŁO Ja jestem zdecydowana na ZZO, choć wkłucia też się boję

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
pięknie wyglądasz..super kot-może pokażesz całego
no i świetny brzuszek..
zaglądaj częściej do nas..albo nadrabiaj trochę do tyłu i tyle..
Dziękuję Choć bywało lepiej, szczerze mówiąc. Cera płacze, a na plecach mam kaszkę/syfy. Nawet niespecjalnie coś z tym robię, bo ginka mówi, że to hormony i trzeba to po prostu przeczekać. Kota pokażę, a nawet dwa ;-) Bardzo, bardzo je kocham. To moje oczka w głowie i jestem kompletną wariatką na ich punkcie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Ja używam zamiennie tej oliwki z rossmana, balsamu sexi mama z bielendy i balsamu oillan mama i powiem ci że najbardziej mi ta oliwka pasuje
Mój tż wyczytał gdzieś o jakimś najlepsiejszym kremie na rozstępy, poszedł do apteki. Mamy na osiedlu super farmaceutę, takiego starej daty i z prawdziwego zdarzenia. Powiedział tżtowi, żeby się nie wygłupiał i kupił zwykłą oliwkę do ciała-że te wszystkie kremy to pic na wodę. Ja stosuję oliwkę Palmersa (bardzo fajna), ponieważ dostałam od szwagierki i Mediderm-ze względu na egzemę kupiłam kiedyś litr i myślę, że gdy oliwka się skończy to będę stosować jedynie ww emolient.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Znowuzapomnialamhasla śliczny brzuszek
Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
wspaniały brzuszek! zdecydowanie wyglądasz jak w ciąży no i śliczna sukienka
Dzięki, Dziewczyny! Sukienka jest cudna, właśnie postanowiłam ją zakosić mamie, bo ona już się nie mieści Na zdjęciu chyba nie widać, ale jest z eleganckiego materiału, więc teraz tż będzie musiał zabierać mnie częściej do teatru i filharmonii

Cytat:
Gratuluję! Macie wybrane już imię?

Cytat:

Wyprasowałam 8 koszul męża i tak mnie plecy bolą, że chyba oszaleję. Chyba trzeba w poniedziałek zadzwonić umówić się na masaż, muszę też poszukać jakichś ćwiczeń i zacząć je wykonywać.
Podziwiam. Nienawidzę prasować!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12304427_1038515336229424_490515351858716130_o.jpg (146,9 KB, 18 załadowań)
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 16:28   #3515
gosiaczkam
Raczkowanie

ehhh co za leniwy dzień. właśnie opchnęłam pizzę a w kolejce już czeka rożek cytrynowy ... u mnie +3 od wagi startowej więc nadrabiam
gosiaczkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 17:14   #3516
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Ja nie mam zaufania do takich kalkulatorów. Nie sprawdzałam czy jestem w normie czy przewyższam. Dowiem się na wizycie. Teraz bez sensu sie stresować.

W 1trym. Takim kalkulatorem Sprawdziłam czy wzrost bety mam właściwy. Wg kalkulatora rozwój płodu sie zatrzymał a wg gin było wszystko ok.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wiadomo, że to z przymrużeniem oka. Ten kalkulator wylicza na podstawie BMI, ale jeśli ktoś był dość fit a nie szczupły to już taki kalkulator przeklamie. Wiadomo, że nie zastąpi tego co powie lekarz.
Stary 2016-04-09, 17:15   #3517
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Nadrobilam
U mnie dziś brzydal pogoda i działa niekorzystnie na samopoczucie.
Maluszek od 3-4 dni regularnie ładnie kopie, z czego jestem bardzo zadowolona i sprawia mi to przyjemność
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 17:22   #3518
TinkerrBell
Zadomowienie

A ja rano zrobiłam przegląd ubranek i spisalam to czego jeszcze brakuje. Na rozmiar 62 mam już wsio. Kilka na 56.... Jak będzie za mało to się dokupi. Zamówiłam też wanienke, ostatecznie zamówiłam zwykła bez udziwnien - na dłużej starczy. Oliwka później dość długo w takiej się kapala.
rozmyślalam nad tym wiaderkiem ale ono też jest tylko na chwilę.

Później pojechaliśmy na zakupy bo w lodówce tylko światło i pingwiny

Za chwilę obiad i idziemy na spacer. Młoda że szwagierka planują rolki a ja sobie chyba tylko popatrzę

Aaaa i dostałam w Tesco San Migueala bez alko, ale smakuje jak Bawaria. A już myślalam, że sobie przypomnę smak Hiszpanii)
Stary 2016-04-09, 17:28   #3519
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
A ja rano zrobiłam przegląd ubranek i spisalam to czego jeszcze brakuje. Na rozmiar 62 mam już wsio. Kilka na 56.... Jak będzie za mało to się dokupi. Zamówiłam też wanienke, ostatecznie zamówiłam zwykła bez udziwnien - na dłużej starczy. Oliwka później dość długo w takiej się kapala.
Super
Tylko ja jeszcze nic nie zaczęłam szykować
W przyszłym tygodniu zaczynam chyba ...
Stary 2016-04-09, 17:40   #3520
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

Oby szybko przeszło bo nas nie nadrobisz

:

Właśnie widzę ze Was na rozmowy wzięło
A Kompres działa i pozwalam sobie zerknąć na forum

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Dziękuję Choć bywało lepiej, szczerze mówiąc. Cera płacze, a na plecach mam kaszkę/syfy. Nawet niespecjalnie coś z tym robię, bo ginka mówi, że to hormony i trzeba to po prostu przeczekać. Kota pokażę, a nawet dwa ;-) Bardzo, bardzo je kocham. To moje oczka w głowie i jestem kompletną wariatką na ich punkcie
Kicie cudowne
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 17:45   #3521
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
\Podziwiam. Nienawidzę prasować!!!!
Pięękne koty

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 20:13   #3522
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Nadrobilam
U mnie dziś brzydal pogoda i działa niekorzystnie na samopoczucie.
Maluszek od 3-4 dni regularnie ładnie kopie, z czego jestem bardzo zadowolona i sprawia mi to przyjemność
Teraz się cieszymy z kopniaczków, gorzej będzie później

Cytat:

Później pojechaliśmy na zakupy bo w lodówce tylko światło i pingwiny

Za chwilę obiad i idziemy na spacer. Młoda że szwagierka planują rolki a ja sobie chyba tylko popatrzę

Aaaa i dostałam w Tesco San Migueala bez alko, ale smakuje jak Bawaria. A już myślalam, że sobie przypomnę smak Hiszpanii)
a to sporo musisz mieć ja nawet nie wiem ile czego powinno być... więc nie wiem kiedy będę w stanie powiedzieć że mam wszystko

Cytat:
wiewióreczka, super

Dzięki dziewczyny za opinie dotyczące koloru wózka
moim zdaniem śliwka to dość uniwersalny kolor

U nas dzisiaj nic nie wyszło z zakupów w silesii w katowicach jakiś pokaz mody i kolejka była jeszcze przed wjazdem na jakieś 40min! nienormalni nie jesteśmy i zawróciliśmy wstąpiliśmy za to do castoramy i zamówiliśmy półki na wymiar do wnęki, którą tż będzie zabudowywał więc mam nadzieję, że do moich urodzin się z tym uwinie

ps. zrobiliśmy też zapas lodów magnum
Stary 2016-04-09, 20:30   #3523
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Dzięki

Słuchajcie, korzysta już któraś z opieki położnej środowiskowej? Ja zamierzam za dwa tygodnie zadzwonić i się umówić, ale jakoś nie wiem, co powiedzieć. Że jestem w ciąży i chcę się zapisać?

A co do wyprawki w IKEA są wanienki za 17 zł. Moja koleżanka kupiła. My też mamy zamiar, ale to pewnie jakaś promocja, tż teraz zagranicą i znając nasze szczęście nie będzie ich już, gdy pojedziemy

Też ostatnio robiłam przegląd ciuszków, sprawia mi to ogromną radość. Podostawałam takie perełki niekiedy, że szok. Jutro cyknę zdjęcia i wkleję. Mam już wszystko na 52-56, mało na 62 i na ten rozmiar będę dokupować, ale mam jeszcze jedną siatkę od siostry dostać, więc czekam.
Stary 2016-04-09, 20:39   #3524
kasia_ruda
Zakorzenienie

Wanienka z ikei ta z zielonymi paskami na dnie jest strasznie mała. Mam ją i już po 3 miesiącu musieliśmy synka zacząć w brodziku kąpać, bo w wanience walił głową w ściankę.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 20:52   #3525
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Wanienka z ikei ta z zielonymi paskami na dnie jest strasznie mała. Mam ją i już po 3 miesiącu musieliśmy synka zacząć w brodziku kąpać, bo w wanience walił głową w ściankę.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Nie wiem, czy to ta, ale dzięki za info! Zwrócę uwagę
Stary 2016-04-09, 21:07   #3526
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

Też ostatnio robiłam przegląd ciuszków, sprawia mi to ogromną radość. Podostawałam takie perełki niekiedy, że szok. Jutro cyknę zdjęcia i wkleję. Mam już wszystko na 52-56, mało na 62 i na ten rozmiar będę dokupować, ale mam jeszcze jedną siatkę od siostry dostać, więc czekam.
[/COLOR][/COLOR]

Ja na 52 nic nie kupuję, zaczynam od 56
Stary 2016-04-09, 21:16   #3527
TinkerrBell
Zadomowienie

Ja również nie mam nic na 52. Choć bodziaki jak dzisiaj przeglądałam to niby jeden rozmiar a każdy w innym rozmiarze. Te z Uk nie mają rozmiaru 56, 62 itp tylko 0-3, 3-6 itd. I są nieco Większe niż 62 z Pl.
Stary 2016-04-09, 21:28   #3528
Kasmina
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki

Słuchajcie, korzysta już któraś z opieki położnej środowiskowej? Ja zamierzam za dwa tygodnie zadzwonić i się umówić, ale jakoś nie wiem, co powiedzieć. Że jestem w ciąży i chcę się zapisać?

A co do wyprawki w IKEA są wanienki za 17 zł. Moja koleżanka kupiła. My też mamy zamiar, ale to pewnie jakaś promocja, tż teraz zagranicą i znając nasze szczęście nie będzie ich już, gdy pojedziemy

Ja korzystam, chodze do niej na szkole rodzenia raz w tygodniu zadzwoń i powiedz w którym jesteś tygodniu i czy organizuje jakieś spotkania

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Wanienka fajna, chyba ja kupie bo podoba mi się że jest taka mała, dla niedoświadczonej mamy będzie w sam raz na początek. A cena to standardowo chyba 17,99

Edytowane przez Kasmina
Czas edycji: 2016-04-09 o 21:30
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 21:31   #3529
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Kasmina, dzięki. Czy takie spotkania zastępują szkołę rodzenia? Czy lepiej chodzić na to i na to?

Dziewczyny, ja też nic nie kupowałam na 52. Dostałam, a darowanemu koniowi... Być może się przydadzą, koleżanka ostatnio urodziła córeczkę 2900 i w 56 tonęła. A w razie, jeśli nie użyję to nic nie stracę. Osobiście jednak także bym nie wydawała pieniędzy na 52.

Super, że to cena regularna. Myślę, że 18 zeta na 3 miesiące nawet, to można się szarpnąć. Pogadam jeszcze z tżtem. Moja znajoma kupiła przewijak i wanienkę w jednym, takie jeżdzące i wanienka też mała, bo tylko 63 cm.

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-04-09 o 21:34
Stary 2016-04-09, 21:40   #3530
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

Dziękuję za przyjęcie

My jesteśmy ze Śląska. Czekaliśmy na tego malucha 2 lata i już myślałam, że się nigdy nie uda. W czasie ciąży byłam już w szpitalu, w międzyczasie wyszła mi mutacja V-Leidena i jestem na zastrzykach przeciwzakrzepowych. Cały czas byłam w strachu ale już powoli jest spokojniej, mały się zaczął ruszać więc mogę odetchnąć jak go codziennie czuję A na imię będzie miał Adam

klaudia77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 21:50   #3531
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Dziękuję za przyjęcie

My jesteśmy ze Śląska. Czekaliśmy na tego malucha 2 lata i już myślałam, że się nigdy nie uda. W czasie ciąży byłam już w szpitalu, w międzyczasie wyszła mi mutacja V-Leidena i jestem na zastrzykach przeciwzakrzepowych. Cały czas byłam w strachu ale już powoli jest spokojniej, mały się zaczął ruszać więc mogę odetchnąć jak go codziennie czuję A na imię będzie miał Adam

Tez mam miedzy innymi ta mutacje. Zastrzyki da sie przeżyć. bierzesz clexane?
Jesteś pod opieka hematologa?

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Przypomniało mi sie ze któraś z Was pytała sie o suplementy/witaminy. U mnie kwas 15mg, ( będę brała taką lub większą dawkę do końca) preventic intensive (zeby sie za dużo homocysteiny po kwasie nie odkładało w żyłach).
Do tego magnez w magnelli.
Oraz witaminy co 2 dzień femibion natal 2, oraz co 2 dzień falvit mama i tabletka z D3.

O luteinie i euthyroxie nawet nie wspominam

We wtorek wizyta, może sie cos zmieni

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-09 o 21:52
Stary 2016-04-09, 21:55   #3532
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
może potrzebny odpoczynek? albo nospa?
Przeleżałam dzisiaj cały dzień, ale jak tylko wstaję to brzuch się spina. Albo to skurcze Braxtona-Hicksa albo Alveraza. To pierwszy raz kiedy cały dzień tak się zachowywał, dopytam lekarza na kolejnej wizycie czy to normalne.

Cytat:
Witamy i gratulujemy synka

Cytat:
Dziewczyny, a powiedzcie, mam wózek ciemna śliwka po córce....
może być dla chłopca czy raczej wieśniacko ????
Byłam z niego baaaardzo zadowolona ale teraz nie wiem...
Dla mnie jak najbardziej!

Cytat:
Ooo zazdroszczę efektów wizualnych dyskoteki. Ja jeszcze nie zaobserwowałam żadnych ruchów brzucha, jak coś czuję, to szybko podnoszę koszulkę i czekam, ale maluch cwaniak wtedy pauzuje.
Musisz cierpliwie czekać. Dla mnie oglądanie brzucha to najprzyjemniejsza rzecz w całej ciąży, mogę godzinę leżeć i gapić się na brzuch, nawet jeśli ruchy są rzadkie. Zjedz coś słodkiego i połóż się a maluch za chwilę się uaktywni

Cytat:
Ja tez mam sporo ubranek bo nasze mamy trochę zaszalały, mi została tylko ta część bardziej estetyczna, kupowanie ubranek w podobnych barwach czy wzorach. Takich na co dzień po domu mamy dużo.
Sprawdzałaś rozmiary? Bo ja na poczatku spisywałam z metek i zrobiłam listę, ale później zobaczyłam że rozmiar rozmiarowi nierówny i zaczęłam przykładać je do siebie i trochę mi się ta lista rozjechała
My chcemy zwykłą wanienkę ze stelażem, bo w łazience nie mamy gdzie jej postawić do kąpieli a na stole czy kanapie TŻ boi się że ona się będzie ślizgała.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 22:06   #3533
iweczka
Zakorzenienie

Ja miałam wanienkę+stelaż. Fajna sprawa.
Wygodnie kąpie się malucha.
Stary 2016-04-09, 22:11   #3534
Orange_tree1
Zadomowienie

W końcu znalazłam czas by się do Was odezwać

Cytat:
No to dobrze, oby pomógł kompres szybko. Truskawkowy też dobry.

Witaj.

Wyprasowałam 8 koszul męża i tak mnie plecy bolą, że chyba oszaleję. Chyba trzeba w poniedziałek zadzwonić umówić się na masaż, muszę też poszukać jakichś ćwiczeń i zacząć je wykonywać.
Masaż - dobra decyzja
Ja idę w poniedziałek po pracy

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez wiewioreczka Pokaż wiadomość
Hej, witam się z Wami po południu
tez dużo dobrego słyszałam o oleju kokosowym w pielęgnacji, powoli przymierzam się do poczytania o pielęgnacji maluszka tym olejem.
Sama smaruję brzuszek i piersi masłem do ciała z Pat and Rub - ma dobry skład, jest gęste, szybko się wchłania i dobrze nawilża. Mam wersję otulającą i pachnie przepięknie.

My już po połówkowym USG dzidzia nadal zostaje dziewczynką !
gratuluję potwierdzonej córeczki
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 22:12   #3535
czarna1985
Raczkowanie

A ja się pochwalę że byłam dzisiaj w C&A zakupiłam sobie koszule i bluzeczkę w rozmiarze S.... kocham ich rozmiarówkę, od razu człowiek lepiej się czuje
Stary 2016-04-09, 22:14   #3536
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

Cytat:
Tez mam miedzy innymi ta mutacje. Zastrzyki da sie przeżyć. bierzesz clexane?
Jesteś pod opieka hematologa?

Przypomniało mi sie ze któraś z Was pytała sie o suplementy/witaminy. U mnie kwas 15mg, ( będę brała taką lub większą dawkę do końca) preventic intensive (zeby sie za dużo homocysteiny po kwasie nie odkładało w żyłach).
Do tego magnez w magnelli.
Oraz witaminy co 2 dzień femibion natal 2, oraz co 2 dzień falvit mama i tabletka z D3.

O luteinie i euthyroxie nawet nie wspominam

We wtorek wizyta, może sie cos zmieni

Biorę Fragmin 7500 j, a Ty? Zastrzyki nie najgorsze tylko czasem już nie wiadomo gdzie kłuć bo pól brzucha sine :P W sumie do hematologa nie chodzę, tylko prowadzi mnie cały czas moja dr gin.

Z leków to też mam jeszcze komplet, Euthyrox, Metformax, Duphaston, Kwas foliowy 15, Acard, Luteina (na szczęście już ostatnia tabletka ) i do tego Femibion Natal 2.

Stary 2016-04-09, 22:17   #3537
iweczka
Zakorzenienie

Widziała że w Rossmanie promocja na Szumisie, ale jakieś inne niż widziałam w necie.
Stary 2016-04-09, 22:20   #3538
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
U mnie mama i siostra rodziły szybko i łatwo, siostra to wręcz ekspresowo-pierwsze dziecko 3,5h, drugie....25 min od odejścia wód. Obie przytyły po 25-30 kg, ja przytyję ze 12 pewnie, więc już mam czarne myśli, że u mnie wszystko będzie inaczej. One nie miały mdłości, a ja rzygałam ok. 7 tygodni i to tak, że nawet wody nie mogłam się napić, koszmar:/ Siedziałam nad kiblem i płakałam z bezsilności. Dziś rano miałam skurcze przepowiadające (?), czułam, jakby mi ktoś dużą szpilkę wbijał w brzuch. BOLAŁO Ja jestem zdecydowana na ZZO, choć wkłucia też się boję

Ja marzę o ZZO ale u mnie w okolicy tylko jeden szpital proponuje i to o ile anestezjolog będzie na miejscu i wolny więc znając moje szczęście będzie kicha z tego i zostaje dylemat : decydowac się na dolargan czy nie

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:

Koty boskie
A co do pleców i cery też przechodzę horror
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 22:22   #3539
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Biorę Fragmin 7500 j, a Ty? Zastrzyki nie najgorsze tylko czasem już nie wiadomo gdzie kłuć bo pól brzucha sine :P W sumie do hematologa nie chodzę, tylko prowadzi mnie cały czas moja dr gin.

Z leków to też mam jeszcze komplet, Euthyrox, Metformax, Duphaston, Kwas foliowy 15, Acard, Luteina (na szczęście już ostatnia tabletka ) i do tego Femibion Natal 2.

Ja jestem na clexane. W szpitalu odkryłam nowe miejsca do wkłucia - na linii pępka (prawa i lewa strona od pepka) i od tego czasu nie mam ani jednego siniaka.

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-09 o 22:23
Stary 2016-04-09, 22:30   #3540
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77

Cytat:
Ja jestem na clexane. W szpitalu odkryłam nowe miejsca do wkłucia - na linii pępka (prawa i lewa strona od pepka) i od tego czasu nie mam ani jednego siniaka.
Wczoraj machnełam na lewo od pępka i siniak jest, nawet krew wypłynęła zawsze miałam duże tendencje do siniaków, już próbowałam na różne sposoby z tymi zastrzykami. Chyba już będę cały czas chodzić z siniakami

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości