Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-09, 18:50   #4561
re_nata
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;amp;lt;3

I mnie dziś kupa😄 Ale się wumexzyla przy tym.

Wykałaczką może nie będzie tak źle moją wczoraj spala cały dzień. Budzila siw ghlko z krzukiem na pierdki i jedzemie jedną aktywnością godzinną i wieczorem ja wykapalamma w nocy spala jak zwykle.

Mój dziwić jest dziwny pisałam że nie chce pić Z butelki, dziś ja zostawiliśmy z dziadkami butelki nie chciała A jak wróciłam to chciałam zobaczyć czy zje i ciągła az miło, ta sama butelka i smok tylko mm A nie moje. Więc nie zapomniała jak się je...

A wofole to teść strasznie jest za Madzią w życiu bym się nie spodziewała tym bardziej ze przez pierwsze tygodnie nawet nie przyszedł jej zobaczyć na górę A dziś powiedział teściowej ze małą się jej boi i placze i sam ja woził wózkiem 😅
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 18:59   #4562
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
2200 dla nas to sporo ale jak na Wawie to i tak nie duzo bo jesteśmy z niania od 9- 19 ale mam super dziewczynę , 24l opiekowała sie sis dziećmi bardzo kontaktowa , zna potrzeby dziecka ńie muszę nic jej mowić
Ja bym powiedziała, że to bardzo dobra cena za pilnowanie dwójki dzieci w tym wymiarze czasu
Cieszę się, że kolki odchodzą i Karolcia się uspokoiła

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
To super A ile na czczo musiała być?
Też będziemy niedługo pobierać
Hmmm... Krzyś był ostatnio na pobraniu w czwartek i mi wręcz kazali go tuż przed wejściem do gabinetu dobrze nakarmić bo wtedy krew leci.
Pamiętam, że na badaniach w szpitalu po urodzeniu musiałam mu dodatkowo mm dać bo też krew nie leciała.

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość

Dzis moze wybierzemy sie do centrum.handlowego, bo maly nie ma cienkiej czapki, wszystko albo za male albo za grube. Zastanawiam sie tylko czy brac Artusia za soba, czy nie jest troche za maly na te tlumy i halas jaki panuje w centrum...

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

No ja niestety dziś zgrzeszyłam i byłam bo nie mam butów... Byłam w tesco ale zakryłam gondolę, żeby niekt na nioego przypadkiem nie naprychał i światło żeby go nie raziło.

Lupiłam buty, kalosze i bluzkę...iii bodziaki dla Niuńka

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
PłasZczyk sukienka kapelusik i buciki. Opaska na sale. Jeszcze ma pajaca body z długim i rastopy zalezbie od pogody. A i jesCze swwterek ale ona kasy nie szczedzi i jest szalona hehe ja bym bedac chrzesyna chuba az tak nie szalala :-P
Śliczne

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość

Mamusie gdzie dostane wielopaki bawełny innych pałaców ? W h&m kiedyś widziałam ale nie jestem pewna czy to tam było czas na r.62 bo jakoś pizamki mu się skurczyły
tesco

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość

Za to wkurza mnie Tż. Wszystko źle, nic mu nie pasuje, że bałagan, że mala nie chce spać, co jest oczywiście moją wina bo przyzwyczaiłam do spania w ciszy..

Powiedziałam mu żeby się bujał i jak mu tak źle to droga wolna, niech wraca skąd przyszedł

A ja sie tak starałam- dwudaniowy obiad, sprzątanie i to wszystko przy ciągłym noszeniu Młodej. Jest mi przykro strasznie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
a to mi się coś pokićkało ale któraś tutaj pisała

Lucy wierz mi, że są dzieci antybutelkowe i antysmoczkowe. Jak nas zmusza sytuacja to próbować trzeba, ale jak nie trzeba to nie ma sensu się walczyć

Prawda. Moja była antybutelkowa i antysmoczkowa. A jak jej wodę z glukozą podałam w 7 tygodniu to cycka nie chciała A ja miałam taki sam problem jak marcia i nie mogłam nic laktatorem ściągnąć
I mm też nie chciała... Więc ja byłam niewolnikiem jakieś 10-11 miesięcy. Moja też od razu nie rzuciła się na zwykłe jedzenie i dopiero w 7 jakieś jabłuszko- kilka łyżeczek zjadła.

PS. ta woda z glukozą to moja mama mi kazała bo wtedy jeszcze u niej mieszkałam.

Cytat:
Lamia to tylko facet, mu trzeba jak wyłożyć jak krowie na rowie...

Badzia i inne bezmleczne - róbta bo boskie wychodzą (robiłam na oleju rzepakowym, bo kokosowego w domu brak i mleku kokosowym) http://www.kwestiasmaku.com/przepis/muffiny-z-jablkami
Pyszności

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Musze zrobic!

Janek dzisiaj przeszedł samego siebie! Spal od 11 do 12 wiszac na cycu, a potem do 16 z 1 przerwą na krótkie cycanie i zmianę pampka! Teraz zaczynam bać się nocy

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Dziewczyny a te diety bezmleczne to w jakim celu stosujecie
U mnie Małgosia miała kolki po mleku i przetworach i została mi taka trauma, że od porodu nie jem nic mlecznego i nie wiem czy to przypadek czy inne dziecko ale nie mam kilkugodzinnego codziennego wrzasku z prężeniem wieczorem. Z gazami też już lepiej chociaż nadal daję espumisan i dicoflor.

Poza tym ja MUSZĘ teraz dbać o jego spokój i spokój jego jelitek...

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 19:38   #4563
figa84
Zakorzenienie

Badzia miałaś podobne przejścia do mnie :p Łobuz na 8 miesięcy zjadal 1-2 łyżeczki Łaskawie na rok zaczęła jeść
Rób muffinki bo robi się migiem, chociaż znikaja jeszcze szybciej :p

Wykalacka u mnie wygląda na drugiego alergika, ale u mnie łobuz alergika, tz miał stwierdzoną alergię, a z opowieści mojej mamy wychodzi, że i ja... marne szanse mieliśmy, żeby Lusia nie miała...
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 19:48   #4564
kaaasi
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3

Cytat:
Haha chyba jej to powiem jutro
Opcja fajna, a powiedz mi ile czasu Ci zajmuje zamotanie chusty?

Z doradcą może być problem, na moim wygwizdowiu nikt taki nie funkcjonuje. Żadnych warsztatów tez nie ma. Na grupie chustowej na fb z mojego miasta 10 osób, wow mnogo

Ale figa, jesteś genialna! Spytam na rehabilitacji, że ja na to nie wpadłam

To super

Nie przypadek, buraki tak działają Na mnie samą też

EDIT: O kurde wpisałam teraz w google tego doradcę troche inaczej i jest jedna laska co twierdzi, że do mojego miasta może dojechać. No nooo, chyba napisze do niej meila
ja początkująca więc 10-15 minut jakieś zanim go tam usadzę

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 20:37   #4565
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
PłasZczyk sukienka kapelusik i buciki. Opaska na sale. Jeszcze ma pajaca body z długim i rastopy zalezbie od pogody. A i jesCze swwterek ale ona kasy nie szczedzi i jest szalona hehe ja bym bedac chrzesyna chuba az tak nie szalala :-P
ale czadowe ciuszki
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 20:39   #4566
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Badzia tez uważam ze w miarę rozsądnie za taki etat dość długi, a nianie w stolicy potrafią sie cenić standard to 15 zł ale i zdążyło mi sie spotkać nianie ktora życzy sobie 25 zł/h ...nic tylko byc niania
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 20:46   #4567
Aninis
Zakorzenienie

Odebrałam wyniki krwi Lilki i nie wiem, co mam o tym myśleć :-(
leukocyty w normie 10,30
erytrocyty przekroczone 4,53 (norma 3,10 - 4,30)
hemoglobina przekroczona 15,10 (norma 9,40 - 13,00)
hematokryt przekroczony 42,6 (norma 28,00 - 42,00)

mcv w normie 94,00
mch przekroczone 33,30 (norma 24,00 - 31,00)
mchc w normie 35,40
płytki krwi w normie 521
rdw-sd przekroczone 54,10 (norma 36,40 - 46,30)
rdw-cv przekroczone 16,60 (norma 11,60 - 14,80)

pozostałe w normie:
pdw 9,10
mpv 8,70
p-lcr 15,00
pct 0,40
neutrofile 2,38
limfocyty 6,35
monocyty 0,99
eozynofile 0,52
bazofile 0,06

Czy ktoś się na tym zna?
W piątek mamy szczepienie :/
Stary 2016-04-09, 20:47   #4568
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Marcia właśnie zerknelam na ciuszki Zosi do chrztu...piekne, napewno bedzie jej w nim uroczo
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 21:31   #4569
Aninis
Zakorzenienie

Kurcze wyczytałam, że podwyższona hemoglobina i erytrocyty to tzw. nadkrwistość i najczęściej jest wynikiem odwodnienia.
Jakie odwodnienie jak ona non stop na cycu wisi. Nawet jak ma czkawke to ją do cyca przystawiam bo wtedy jej przechodzi.

I wyczytałam jeszcze, że może to oznaczać chorobę płuc, wad serca, nerek :/

Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk.
Stary 2016-04-09, 21:50   #4570
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
A co do sciagania.. Moje cyce 20 ml to jest wyczyn i to musza byc rozhulane po karmieniu. Kiedy czasem.nawet 20 nie ścagne. A musze karmic bardzo czesto czasem nawet co godzine bo tak ona potrzebuje. Wiec nie mam kiedy sciagac :-\
Jaki masz laktator? Ja zakupilam elektryczny i dzisiaj sciagnelam 70ml po karmieniu. U mnie to szal cial bo zwyklym to czasem nawet kropla poleciala
Cytat:
Wlasnie mam taka nadzieje bo teraz no niestety jestem mega uwiazana ale juz sie z tym pogodzilan. Probuje czasem zadzialac w tym kierunku tzn sciagac probowac dawac butle smoczki ale coz nie przykleje jej do buzi na sile.. Jakos to bedzie ;-)
Ja moja nauczylam tak, ze dawalam jej cyc i nagle wyciagalam i na to miejsce wpychalam butle. Plula az w koncu zassala. A smoka brala choc niechetnie, a teraz nie chce wcale

Cytat:
Kasia, nom A moja teściowa wręcz krzyczy na nas: Zakładajcie mu śpiochy! No mi by było dziwnie jakbym np na święta czy na chrzest odwaliła go w śpiochy. Jak on w takich rzeczach śpi
Swoją droga, a co ją to obchodzi

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Ja juz prawie kupilam chustę, wybrałam itd. Ale..naszły mnie wątpliwości, czy ja to będę umiała wiązać i czy będę to robiła dobrze. Weszłam na grupę chustowa na fb i widzę, że laski wklejają swoje wiązania do ocen i tam mase do poprawek jest. Boję się że jeszcze gorzej zaszkodze niuniowi zły wiązaniem, a on i tak problemy ma. Wacham się, powiedzcie mi że niesłusznie
Nieslusznie, widzialas w tv jak murzynki zasuwaja ze swoimi malymi uwiazanymi na plecach i na pewno nie maja internetu i dzieciom krzywda sie nie dzieje

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Kurcze wyczytałam, że podwyższona hemoglobina i erytrocyty to tzw. nadkrwistość i najczęściej jest wynikiem odwodnienia.
Jakie odwodnienie jak ona non stop na cycu wisi. Nawet jak ma czkawke to ją do cyca przystawiam bo wtedy jej przechodzi.

Nie czytaj w internecie bo osiwiejesz. A moze akorat byla troche odwodniona. Moze nie dopila? Moze ssala dlugo ale nieefektywnie? Na pewno nic jej nie jest.

JA nie wierze normalnie, ze Pola tez xapalenie pluc. Dobrze ze juz z tego wychodzi Lila jak je to na pewno juz lepiej
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-09, 22:02   #4571
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość

a normy masz dla niemowląt czy dorosłych? Patrząc po hemoglobinie, to mi wyglądają na normy dla kobiet, a dla dzieci są wyższe (dla niemowląt dużo wyższe). Pokaż to lekarzowi, ale myślę, że będzie ok.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Jaki masz laktator? Ja zakupilam elektryczny i dzisiaj sciagnelam 70ml po karmieniu. U mnie to szal cial bo zwyklym to czasem nawet kropla poleciala
Jak Wy to robicie po karmieniu? Ja muszę noc nie karmić, pierś wielkości główki małej i wtedy łaskawie ściągne te 50 ml A po karmieniu to mogę zapomieć o ściąganiu
U mnie prawie wszystko jedno czy ręczny czy elektryczny, tylko ręcznym mogę się zajechać i ręka mnie boli
Za to 70ml gratuluje, bo wiem jakie to szczęście jak nigdy biust z laktatorem nie współpracował

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Siasia a te afrykanki to chyba w genach mają wiązania
Stary 2016-04-09, 22:15   #4572
Aninis
Zakorzenienie

A czy ona może mieć za wysoką hemoglobinę przez to, że ja łykam żelazo? Jak wychodziłam ze szpitala to ja miałam niedobór żelaza i lekarz kazał mi brać przez miesiąc.

Stary 2016-04-09, 22:26   #4573
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
a normy masz dla niemowląt czy dorosłych? Patrząc po hemoglobinie, to mi wyglądają na normy dla kobiet, a dla dzieci są wyższe (dla niemowląt dużo wyższe). Pokaż to lekarzowi, ale myślę, że będzie ok.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Jak Wy to robicie po karmieniu? Ja muszę noc nie karmić, pierś wielkości główki małej i wtedy łaskawie ściągne te 50 ml A po karmieniu to mogę zapomieć o ściąganiu
U mnie prawie wszystko jedno czy ręczny czy elektryczny, tylko ręcznym mogę się zajechać i ręka mnie boli
Za to 70ml gratuluje, bo wiem jakie to szczęście jak nigdy biust z laktatorem nie współpracował

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Siasia a te afrykanki to chyba w genach mają wiązania
No podlaczylam sie pod dojarke i patrzylam w tv zeby sie nie stresowac potem patrze a tam 50ml i z drugiego bylo tylko 20ml a z niego wlasnie mala jadla. Ale ogolnie u mnie jeden cyc jakis uposledzony czy cos. Zawsze jakby jest w nim mniej a przystawiam po rowno

No afrykanki wysysaja to z mlekiem matki
Stary 2016-04-09, 22:44   #4574
mamusiaczek
Rozeznanie

Wpadłam na szybciora życzyć jutro spokojnych dzieciaczków podczas chrztów i udanych imprez

ps. Marcia - piękne ubranko!!
Stary 2016-04-09, 22:49   #4575
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Nieslusznie, widzialas w tv jak murzynki zasuwaja ze swoimi malymi uwiazanymi na plecach i na pewno nie maja internetu i dzieciom krzywda sie nie dzieje
Hehe no to święta prawda I jeszcze same pewnie wydumały jak by to zaczepić żeby nie wypadł pakunek hehe

Ale co do tego czy krzywda się nie dzieje, no hm, może tak Ale np w czasach mojego niemowlectwa tez nie było internetów i mama mnie na czuja wychowywała i co, asymetria jak się patrzy haha Gadałam z rehabilitantką, pokazywałam jej siebie i jak wół, zaniedbane kładzenie główki na jedną stronę, dziś nie umiem w drugą jak leże na brzuchu. Choć jak stoję to normalnie. No i niestety wada postawy, która przerodziła się już w zwyrodnienie. Wszystko załapane za dziecia.
Wolałabym jednak oszczędzić tego synkowi i nauczyć się poprawnie motać
Stary 2016-04-09, 23:35   #4576
siasia13
Rozeznanie

Nie no zartowalam z tymi afrykankami
Sama mam braki bo lekarze wtedy nie wiedzieli
Stary 2016-04-09, 23:37   #4577
figa84
Zakorzenienie

Prawda taka, że za 20 - 30 lat nasze dzieci się będą dziwić co my teraz robimy :p
Stary 2016-04-09, 23:47   #4578
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

Ja moja nauczylam tak, ze dawalam jej cyc i nagle wyciagalam i na to miejsce wpychalam butle. Plula az w koncu zassala. A smoka brala choc niechetnie, a teraz nie chce wcale

Nie czytaj w internecie bo osiwiejesz. A moze akorat byla troche odwodniona. Moze nie dopila? Moze ssala dlugo ale nieefektywnie? Na pewno nic jej nie jest.

JA nie wierze normalnie, ze Pola tez xapalenie pluc. Dobrze ze juz z tego wychodzi Lila jak je to na pewno juz lepiej
Ręczny lovi na gruszke. I boli jal cholera . na raz to mi sie udalp z 30 sciagnac. A na dzien 100. Jakos nie wierze ze laktator inny to zmieni. A z ta butla sprobuje dzieki :-*

Cooo? Pola u Oli zapalenie pluc??masakra. Trzymaj sie kochana.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

U mnie dzisiejszy dzien yo masakra.. Nawwt nie chce mi sie p tym pisac. Nie dosc ze Zoska dala.do wiwatu to i tz. A Zoska pewnie przez moj stres.
Stary 2016-04-10, 06:31   #4579
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Ręczny lovi na gruszke. I boli jal cholera . na raz to mi sie udalp z 30 sciagnac. A na dzien 100. Jakos nie wierze ze laktator inny to zmieni. A z ta butla sprobuje dzieki :-*

Cooo? Pola u Oli zapalenie pluc??masakra. Trzymaj sie kochana.

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

U mnie dzisiejszy dzien yo masakra.. Nawwt nie chce mi sie p tym pisac. Nie dosc ze Zoska dala.do wiwatu to i tz. A Zoska pewnie przez moj stres.
Na pewno, dziecko czuje emocje

A próbowałaś przy tym ściąganiu zatrudnić męża, że tak to ujmę?
Bo u mnie czasem jak się coś przytka, to i elektryczny dusi i dusi i kroplami idzie. Wtedy wołam męża, wsadzam mu syta w buzię I on possie, pociąga, no zupełnie jak dziecko. Ten ruch imitujący jedzenie ładnie pobudza i zazwyczaj po ok minucie mleko zaczyna tryskać I wtedy obmywam cyca naszykowanym wacikiem i przystawiam szybko laktator.
Ew wyższa szkoła jazdy, czyli dziecko je z jednej piersi, a ja ściągam z drugiej. I to zawsze działa. Butla ściągnięta w kilka minut.

Popróbuj, a nuż może i Tobie pomoże? kto to wie.

A z tymi laktatorami, to jednak ja widze ogromną różnicę w ręcznym a elektrycznym. mój ręczny sprezentowałam kumpeli Sprawdził mi się tylko przy nawale zaraz po porodzie, potem już ni huhu

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2016-04-10 o 06:34
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 07:27   #4580
Aagaciorek
Zadomowienie

Szok! Moje dziecko przespalo ciagiem 5h spal od 21 do 2. Jedzonko, potem jeszcze jedna pobudka na cycanie. W miedzyczasie 2 razy placz i marudzenie na spiocha.

Tez musze sobie troche pokarmu zamrozic na wypadek sytuacji kryzysowej, a taka miala miejsce wieczorem. Piersi puste, a maly wrzask, eh,

Stary 2016-04-10, 07:53   #4581
Lucy31
Zakorzenienie

Bosz, ubieram mojego w odświętny strój a ten mi wali kupę po same pachy Dwudniowa, duzia. wyszła bokiem i górą Na szczęście zrobił zanim założyłam białe body
Stary 2016-04-10, 08:22   #4582
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
Bosz, ubieram mojego w odświętny strój a ten mi wali kupę po same pachy Dwudniowa, duzia. wyszła bokiem i górą Na szczęście zrobił zanim założyłam białe body
Hahaha
My mamy chrzest o 14:00, więc powoli się ogarniamy..
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 08:33   #4583
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Hahaha
My mamy chrzest o 14:00, więc powoli się ogarniamy..
To powodzenia
My na 10.15
Stary 2016-04-10, 08:46   #4584
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Ale moment znalazł

Stary 2016-04-10, 08:52   #4585
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Szok! Moje dziecko przespalo ciagiem 5h spal od 21 do 2. Jedzonko, potem jeszcze jedna pobudka na cycanie. W miedzyczasie 2 razy placz i marudzenie na spiocha.

Tez musze sobie troche pokarmu zamrozic na wypadek sytuacji kryzysowej, a taka miala miejsce wieczorem. Piersi puste, a maly wrzask, eh,

I jak po takiej nocy? Wyspana jak nigdy?

Moja spała od 21 do 3, a potem do 6 A teraz mamy poranną gimnastykę

Lucy, Amb powodzenia
Stary 2016-04-10, 09:20   #4586
kaaasi
Zakorzenienie

Figa to u Ciebie tez ładne juz nocki u nas jak wczoraj od 20 do 2 spał, karmienie i później do 5 i teraz o 8 jedliśmy

Stary 2016-04-10, 09:40   #4587
NanaR
Zadomowienie

A mój rozbojnik dziś miał kiepska noc budził się co 2h po drodze stekal i walnal 2 kupy.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 09:50   #4588
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
To musze pamiętać żeby jakby co zaopatrzyć się w conajmniej 2 szt białych bodziaków.

Ale ładnie wam dzieci śpią. Mój wczoraj dopiero o 24 zasnął. No ale w ciągu dnia spał wyjątkowo te 5h. A w nocy normalka co 1.5h pobudka.

Komuś pomogło cokolwiek na te wzdęcia? Bo temat ucichł, a nam ten bobotic nie pomaga, chociaż kombinuje z dawkami i porami podawania
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 10:07   #4589
Elena_22
Wtajemniczenie

Dziewczyny, nie odzywałam się, bo los był mi przeciwny- albo wzarło posta, albo internet padał, albo niespodziewani goście.
Nie jestem już w stanie porządnie Was nadrobić, poczytałam po łebkach.
Ja zdrówka dla dziewczynek!będzie ok, mój 8dniowy bąbel poradził sobie swietnie z chorobą, u Was też szybko minie .

Amb,Lucy- kciuki za udane i spokojne chrzciny .

Marcia, suknia ślubna i strój na chrzest Zosi cudne , obie będziecie wygladały jak księżniczki .

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
To musze pamiętać żeby jakby co zaopatrzyć się w conajmniej 2 szt białych bodziaków.

Ale ładnie wam dzieci śpią. Mój wczoraj dopiero o 24 zasnął. No ale w ciągu dnia spał wyjątkowo te 5h. A w nocy normalka co 1.5h pobudka.

Komuś pomogło cokolwiek na te wzdęcia? Bo temat ucichł, a nam ten bobotic nie pomaga, chociaż kombinuje z dawkami i porami podawania
Wykalacka, ja daje bobotic jak pamiętam, czyli rzadko i nieregularnie , ale u nas nie chcę zapeszyć, ale chyba problemy brzuszkowe mijaja, jak płacze to ostatnio tylko na głód, kupy codziennie- 1 lub 2, ale tak było i wcześniej, bo nie mieliśmy jeszcze dnia, żeby nie zrobił, bączyska też normalnie.
Zobaczymy, co bedzie dalej, moze to tylko kilka ostatnich dni jest tak spokojnych .

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:

To super!
no cóż, nie bede pisać, że mały daje mi wszystko zrobić,co by nie drażnić i nie będę pisac, że ostatnio bardzo ładnie i dużo śpi, co by nie zapeszyć.
Wczoraj miał normalne drzemki w ciagu dnia, wiec spokojnie szykowałam sie na gości a po południu jak zasnął o 16ej, tak zaczął mruczeć dopiero po 22ej!mąż go przebrał, nakarmiłam na półśpiocha i dalej spać poszedł- i oprócz tego 3 pobudki w tym ranna. Ale na cyca rzucał się tak, jakby nigdy nie widział mleczka .
Tyle mi jeszcze nie spał.
Ciekawe, co będzie dziś, bo mam znów gości, wreszcie mama jest zdrowa i przyjeżdża do nas !Nie widziałysmy się od świąt BN, a małego wcale nie widział, tylko tata mój był u nas. Strasznie się cieszę

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Dziewczyny, nie wiem, na ile to zasługa femaltikera a ile karmi, ale w piątek piłam na raty karmi a pod wieczór femaltiker i o 23ej cyce mi pękały od mleka. Tak jeszcze nie miałam, maly nie wstawał, ale sie kręćił, więc na chwilę przysnęłam. Obudziałm się przerazona, bo mokro mi było- okazało się, ze zalałam poduszkę na wylot, łóżko też!bluzka do wykręcania . Mały nadal spał, więc pognałam ściagac i jak sciagałam z 1 to z drugiego płynęło ąz po kolana. Ściagnęłam ponad 100ml w kilka min i to tylko do uczucia ulgi, resztę mały wyssał jak się łaskawie obudził .
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-10, 10:10   #4590
NanaR
Zadomowienie

Elena też tak mam po karmi co by nie było jak wypije za parę godz chce jak donice

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Marcia cudnie będziecie wyglądać <3
Dziewczyny trzymam kciuki za udane chrzciny
Mój Babel leży i ogląda książeczkę kontrastowa od 15 min

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości