|
|
#1471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Ja tak mam już chyba od 4 miesiąca. Wydaje mi się, że maluchy przeponę wypchaly do góry 😢
|
|
|
|
#1472 |
|
Wtajemniczenie
|
Haneczko, daj znać, jak tam u Ciebie po wizycie na IP.
ja już lecę się położyć, bo zmęczona jestem, dobranoc, dziewczynki
2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-04-09 o 20:26 |
|
|
|
#1473 |
|
Zadomowienie
|
A najgorzej to jak prowadzę samochód, bo na leżąco nie potrawie, bo maskę muszę widzieć 😬 jeszcze trochę , i muszę jakiegoś szofera osobistego sobie załatwić.
|
|
|
|
#1474 | |
|
Konto usunięte
|
Mniam mniam! Też bym zjadła
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że to prosta droga była i nie jechałam zbyt szybko...
|
||
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58684541]
Ania za ta zapiekankę [/QUOTE] Kochana ja się cały czas ślinie .... a zapiekanka na jutro, więc muszę wytrzymać
|
#1478 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1479 |
|
Rozeznanie
|
Ania, sliczny brzuszek
pieknoe wygladasz z Maja ![]() Czekam tez na wiesci od haneczki. Ja normalnie rozkladam sie jak stara babcia. Nie dosc ze glucha, bo zatjane uszy ciagle mam i bola, mowic nie moge bo zapalenie krtani, a od trzech dni odezwaly sie moje kolana :/ bola strasznie gdy chodze po schodach, a ze pokoj moj jest na drugim pietrze to troche latam po nich kazdego dnia. Ogolnie chodzi mi sie dobrze po schodach nie mam. Zadyszki czy cos, tylko teraz te kolana. Ale to tez moja wina, przez te ciagle infekcje staram sie wypoczuwac i kurowac wiec duzo siedze w domu, malo co sie ruszam. Nawet na rowerku odechcialo mi sie jezdzic i takie efekty. :/ musze sie jakos zmotywowac do cwiczen, bo narazie i tak nie mam co liczyc na spacery dopoki mi chociaz krtan nie przejdzie.
|
#1480 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
w nocy tak się wierce że TŻ się przeze mnie nie wysypia już do pracy hehe
|
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorną porą
![]() Jest u mnie koleżanka, byłyśmy na długim i spokojnym spacerze,w lesie Łagiewniki z psami. Co prawda deszcz trochę padał, ale zimno nie było Teraz uciekam spać bo jutro tezr coś fajnego chcemy porobić o ile będę się dobrze czuła.Dobrej Nocki dziewczynki
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrej nocki Mamuśki
|
#1484 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do tego, że nakładki nie zdają egzaminu...może ma za duże/małe albo po prostu nie potrafi dobrze przystawić dziecka (bo te, co mają jej w tym pomóc w szpitalu wolały powiedzieć, że ma wklęsłe sutki:/). Niech się naprzykrza położnym/doradcy laktacyjnej/całemu światu i karmi, gdy dziecko jest głodne (bo jak już dostanie mm z butelki, to nie będzie chciało się wysilać). A tak w ogóle, to gratulacje Ciociu ![]() Cytat:
Ja sobie mojego też nie wyobrażałam, aż mi się taki nie objawił, no i ....się zakochałam ![]() Mój miałby jeszcze jakieś włosy tak przy uszach i z tyłu głowy, gdyby ich nie golił (jest taki mięciutki świeżo po goleniu Cytat:
---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Może haneczkę jednak zostawili w szpitalu, że się tak długo nie odzywa ![]() żeby z nią i z Hanią było wszystko dobrzeWy idziecie spać, a ja zaczynam życie. Jakiś nocny Marek się ze mnie zrobił ostatnio. Będę robić próbne kwadraty na kocyk dla Siostrzyczki, bo muszę sobie zamówić w końcu włóczkę bambusową, a nie wiem ile. Zaparzyłam sobie czystek z pokrzywą, mam nadzieję, że nie będę pół nocy biegać siku
|
|
|
#1485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorową porą
![]() U nas albo choróbska albo brak internetu... I nie narzekajcie na pogodę bo u nas teraz jest 1 st. a w dzień było 7 ![]() Cytat:
A na płaskie sutki polecam nakładki. Skoro się nie sprawdzają to może ma zły rozmiar ![]() Ja przez kilka tygodni karmiłam z nakładkami i jak najbardziej się sprawdzają. Cytat:
A na nocne duszności polecam unieść wyżej głowej tzn. spać np. na 2 poduszkach. Ja tak robiłam w poprzedniej i teraz też tak śpię- o wiele lepiej mi się oddycha. I też tylko na lewej stronie mogę leżeć. Cytat:
Mój synek był karmiony mm z butelki przez 4-5 dni w szpitalu bo nie miałam mleka i po powrocie do domu bez problemu ciągnął z cyca i to właśnie przez nakładkę. Nie ma co się pesymistycznie nastawiać i potem zadręczać jak będą musieli podać w szpitalu mm. Czystek+pokrzywa- oj, biegałaby co chwila do wc ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- HANECZKA co u Ciebie? Daj znać co powiedzieli w szpitalu ANIA śliczny brzusio ![]() Co do zapiekanki to my ostatnio zachwycamy się tą z przepisu OLINKI. Trochę zmieniłam skład- tzn. dodaję więcej składników i bardzo nam smakuje. Nawet mój 2,5 latek się nią zajada ![]() I dołączam do grona internetowych par! ![]() I naprawdę jestem pod wrażeniem, że aż tyle z nas poznało drugą połówkę w necie... |
|||
|
|
|
#1486 |
|
Zadomowienie
|
Martwię się o Haneczkę, miejmy nadzieję że wszystko ok i mąż wyciagnął ją na jakąś romantyczną kolacyjkę i dlatego się nie odzywa :-(
|
|
|
|
#1487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego napisałam, żeby karmić głodne dziecko. Moja też w szpitalu popijała mm, bo się paniom z noworodków nie chciało z nami posiedzieć i nauczyć mnie przystawiać+polecić nakładki, ale jak już je miałam to spokojnie jadła moje mleczko, chyba, że szła na jakieś badania/inne cyrki i wracała najedzona właśnie. ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- No, ja też się martwię. Ale ona chyba na ip do Wrocka pojechała, a ma tam z 40km w jedną stronę... Może wróciła padnięta i nie miała siły już do nas pisać
nikt nikomu nie byłby potrzebny." [ks. J.Twardowski] Edytowane przez Cierpliwosc Czas edycji: 2016-04-10 o 00:19 |
|
|
|
|
#1488 |
|
Wtajemniczenie
|
Przekazałam co do laktatora!
Moją jedyną radą było: przystawiać jak najczęściej, bez mm, bo jak zgłodnieje to musi próbować ciągnąć. Okrutne to, ale wydaje mi się, że może pomóc. No bo jak będzie maluszek dokarmiany i najedzony to nie będzie chciał cycka... a bez przystawiania nie będzie się rozkręcać laktacja. No tak to wygląda, że ten biedny maluszek musi się nauczyć ciągnąć, a mama musi się nauczyć przystawiać. Obustronna współpraca. A ja nawet nie wiedziałam, że takie nakładki mają rozmiary w życiu nie miałam takich wynalazków w rękach ![]() Cierpliwość, Miszka, moja mała też na samym początku tylko na mm. Przystawiłam ją pierwszy raz w 3 dobie, kompletnie nic z tego nie wyszło, położna do mnie z pretensjami jak o coś pytałam, no masakra jakaś! dopiero na drugi dzień udało mi się przystawić i to tylko dlatego, że przyszła nowa zmiana i fajna położna. Dużo nam pomogła. Ale moja mała była leniwa, szybko się nudziła cyckiem, a że była cały czas fotonaświetlana i z tej racji przynoszona do mnie tylko na karmienie, to położne potem wolały jej wcisnąć mm, bo szybciej było i z powrotem pod lampę. Ale w domu potem dałyśmy sobie radę z kp.
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-04-10 o 00:33 |
|
|
|
#1489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę Veronique, że miałyśmy podobny problem w szpitalu - położne, które miały pomóc A nakładki, no mają rozmiary, mają ![]() ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ---------- Nie wiem kiedy wreszcie te włóczkę zamówię, bo zamiast ją mierzyć, zaczęłam kompletować zamówienie na gemini, ech
|
|
|
#1490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
CARYCA sernika nie sprobowalam, bo.tawerna zamknieta
![]() MADZIUS to niedaleko teraz na krotko, ale tak nam sie spodobalo, ze chcemy tu wrócić, wtedy sie odezwę![]() SLIWECZKA zdrowia! HANECZKA daj znac. Znowu tyle nastukalyscie ze trochę bede was nadrabiac.
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam nadzieję, że rano przeczytam wieści jakieś... Mam nadzieję, że z Anią i Hanią wszystko w porządku
|
|
|
|
#1493 |
|
Konto usunięte
|
Ja też miałam taką nadzieję...
No nic, czekamy dalej... Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
Haneczko daj znać.Choćby krótkie info bo myślimy o Tobie chyba wszystkie
|
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie nie ma dostępu do internetu, bo myślę, że jak tak długo się nie odzywa, to pewnie ją zostawili w szpitalu...
Mnie dziś w nocy 3 razy skurcz łydki złapał, myślałam, że oszaleję
|
|
|
|
#1496 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1497 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;58696776]O to paskudztwo! Podobno pomaga wstać i stanąć na tej nodze... Choć mi tam najbardziej pomaga przeklinanie
![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] ![]() Ja ostatnio coś dużo przeklinam Zaczynam się martwić, czy moje dziecko zamiast zwyczajnie krzyknąć przy porodzie nie wrzaśnie "Kur.waaa!"
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-04-10 o 08:44 |
|
|
|
#1498 |
|
Konto usunięte
|
Ja się staram ogranicZac, ale mojemu mężowi przy remoncie sie język rozplatal :-/ i od wczoraj rana Zosia mówi 'kufa'... Mam nadzieję ze to nie to co myślę tylko jej kolejne określenie jakiegoś przedmiotu w jej języku
![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Australia wyobrazilam sobie tą sytuacje Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale w tej ciąży mam czasem takie agresywne dni, że inaczej się nie da ![]() Jak skurcz złapie, to można jeszcze naciągnąć łydkę poprzez skierowanie palców ku górze. Nie umiem tego inaczej wytłumaczyć... Ale działa i omija nas wychodzenie z łóżka ![]() Ostatnio było też o problemach z oddychaniem, cały czas zapomniałam się odnieść. Też mam od czasu do czasu, jak np położe się na plecach. A czasem bolą mnie biodra i plecy to jedyna pozycja, w której nie czuję bioder... A tu oddychać nie można podkładam wtedy pod plecy poduszkę, żeby być wyżej i coś tam pomaga.Martwi mnie milczenie Haneczki
|
|
|
#1500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haneczka daj znać co u Was, martwimy się ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
Ja też dużo przeklinam
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

Dobrze, że to prosta droga była i nie jechałam zbyt szybko...

Będzie musiał chodzić w domu w czapce
żeby z nią i z Hanią było wszystko dobrze
w życiu nie miałam takich wynalazków w rękach