|
|
#1501 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Cytat:
a że mi ostatnio często nerwy puszczają, to... boję się o moje dzieci ![]() A właśnie, też jesteście takie nerwowe i byle co potrafi Was wprowadzić z równowagi czy ja to mam z innych względów niż ciąża? Cześć Wam w ten jakże szary i wilgotny niedzielny poranek ![]() Witam się z Wami ja-matka samotnie wychowująca na szczęście Tż dziś wraca Co myślicie żeby podzielić się w klubie nr tel? Nie trzeba by się było martwić, gdy ktoś przestaje się odzywać
|
|
|
#1502 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1503 |
|
Rozeznanie
|
Też martwię się o Anię i Hanię, ale pewnie Haneczka nie ma dostępu internetu. |
|
|
|
#1504 |
|
Zadomowienie
|
Hej leniwie niedzielnie
Ja znowu jak po ogień, bez cytowania niestety bo za dużo mam zaległości ![]() Moje tempo życie mnie wykańcza. Czaicie, że znowu siedzę w pracy, ja nie wiem jak mogłam się tak dać wmanewrować. Asertywność wynosi u mnie zero Jutro też idęZ przyjemniejszych spraw, to wyprawka pomału się kompletuje, wczoraj byliśmy na "małym" weselu, bardziej takie przyjęcie, ale muzyka była -dj. Przy macarynie już wysiadłam, nie kołysanie biodrami dla mnie. W domu musiałam nachapać się nospy i magnezu żeby usnąć no ale najadłam się po pachy![]() Gratuluję wizyt i tygodni i wyprawek ![]() Zdrówka dla chorowitków My zaczęliśmy wczoraj 8 miesiąc Jeszcze tylko/aż dwa miechy![]() *Ja do Wrocka mam daleko niestety ![]() *Co do ustępowania ciężarnym- to niestety z domu się wynosi. Ja byłam nauczona, że kobietom w ciąży, z dziećmi, ludziom starszym trzeba ustępować, niestety nie wszyscy są nauczeni kultury. I tak np. musiałam wczoraj swoje odstać na weselu w kolejce do wc, a przede mną 3 panów i dwie panie. Może i mogłam się upomnieć, ale raz- nie lubię się prosić- dwa-nie szłam na szczęście na ostatnią chwilę- wtedy na pewno wepchnęłabym się w kolejkę. *Z tż-tem jesteśmy razem 14 lat, z czego w tym roku stuknie nam 8 lat po ślubie ![]() *Też przeklinam i zrobiłam się nadzwyczaj nerwowa, ale to pewnie hormoniki ![]() Też jestem ciekawa co u Haneczki Mam nadzieję, że wszystko jest ok
|
|
|
|
#1505 |
|
Rozeznanie
|
Ja staram się nie przeklinać, a jak już zdarzy mi się to raz na ruski rok w momencie mega bulwersacji to mąż czy znajomi mają niezły ubaw
|
|
|
|
#1506 |
|
Konto usunięte
|
Witam się i ja "z rana"
Mój TZ dzisiaj poszedł wcześnie do pracy i jak dzieci się obudziły to przyszły do mnie do łóżka, ja im powiedziałam, że jeszcze bardzo wcześnie jest i że mają jeszcze spać i tak spaliśmy do 10:00 Słońce nie świeci, rolety miałam zaciągnięte to się udało. Oj skończy się za niedługo...Cierpliwość sama udziergasz kocyk? Ale fajnie! Ja coś tam na maszynie uszyć umiem ale robienie na drutach czy szydełku to czarna magia. A nie przepraszam- szydełkiem umiem dredy zrobić Oooo, ja też sobie lubię przekląć tak solidnie! Od razu człowiekowi lepiej się robi. No bo same powiedzcie- jak kopniecie palcem u nogi mocno w coś to bardziej pomaga jak krzykniecie kuuu.r.wa czy np. motyla noga...? No ale przy dzieciach trzeba się hamować i jakoś wytrzymać. Ja wczoraj siedziałam sama w pokoju bo wypełniałam ten p****y wniosek na 500+ i cały czas mi adres zamieszkania się nie chciał zapisać- jakby ktoś tam ze mną był to by mu uszy zwiędły ![]() A numer telefonu w klubie? Jak ktoś ma ochotę to może zostawić w razie czego. Albo powinnyśmy mieć jeden na który w razie braku neta można dać znać co i jak- takie "klubowe emergency"
|
|
|
|
#1507 |
|
Zadomowienie
|
Elaine szkoda, ale pewnie jeszcze nuc straconego. Z gdańska macie blizej niz ja ze slaska
![]() Skurcze nic fajnego. W poniedziałek taki mi w łydce złapał, że w ogole nie mogłam ruszyc nogą. Tż musial mi pomóc. Zeżarłam w czwartek paczkę ciastek owsianych i teraz mam giga zaparcie :/ mam za swoje, ake one takie dobre były
|
#1508 |
|
Rozeznanie
|
Co do Hani i Ani musimy być dobrej myśli
jak została w szpitalu to jej napewno pomogą niż zaszkodzą całe szczęście ze pojechała na te IP oby wszystko skończyło sie dobrze
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj nie wiem dlaczego wycofali.
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba wiem o co Ci chodzi, ja sobie ręką pomagam i te palce do góry ciągnę właśnie. Cieszę się, że nie tylko ja taka nerwowa jestem ostatnimi czasy... Niby to nic dobrego, ale zawsze jakoś tak lżej jak się wie, że nie jestem sama
|
|
|
|
|
#1511 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny jestem na tel wiec nie bede cytować
Tez sie martwię o haneczke miejmy nadzieje ze uspokoji nas wkrótce Mnie wkoło tak wszyscy irytują :// kiedys byłam bardziej tolerancyjna i wyrozumiała a teraz Poprostu jeden nie trafny komentarz a juz mam pianę Dzis rano przytuliłam sie do TŻ - leżąc na boku- wstaje a ja koszula mokra na piersi i to tak konkretnie ze t-shirt TŻ tez miał plamę wielkości pomidora Hahahah No w szoku byliśmy ze to juz i w takiej ilości :p oczywiście nowa ksywka - ISM czyli Ignasiowa spółdzielnia mleczarska ![]() Pogoda nie powala wiec przekładamy malowanie łóżeczka - chociaż ja to bym leżała tylko |
|
|
|
#1512 |
|
Zadomowienie
|
Widzisz sliweczko a ja dredów nie umiem za to kocyk chce zrobić z takich kwadratów jak ten http://1.bp.blogspot.com/-Pq3zKmdh-8...u%2Btworzy.jpg tylko, że mniejszy., bambusowy, no i szaro-pudrowo różowy
![]() Uff, jakie szczęście, ze każdy głupi ma szczęście, a ciężarna podwójne Wypożyczyłam sobie adapter do pasów Besafe na 3 miesiące za 30zł,a następnego dnia kupiłam taki sam za 166zł, bo mąż zdecydował, że kupujemy fotelik Besafe uzi go, a oni dają bon na 150zł za wierność marce. No i szukalam kogoś, kto weźmie ode mnie ten pożyczony, żeby mi się kasa zwróciła. Na szczęście koleżanka pożyczy, mms termin na sierpień, wiec od lipca do porodu dam jej swój za free. W ten sposób obie będziemy do przodu
|
|
#1513 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na wczesniejszym wątku ciązowym wysyłałyśmy sobie nr tel na priv do wybranych przez siebie osób i potem w razie W wieści szły pierw sms a następnie na wizaż. |
|
|
|
|
#1514 |
|
Ania
|
Witam. Dziekujemy z Hania za troske. Jestesmy w szpitalu,nie mam dobrego internetu.
Szyjka w miare ok, skurczy brak, ale brzuch boli i cisnienie mialam wysokie. MJestem pod obserwacja,sterydy na plucka w razie w podane. Odezwe sie jak bede w domu. Pozdrawiamy cieplutko.;*
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1516 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1518 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Leż grzecznie, niech się wszystko normuje i pozwalają Wam wrócić do domu w dwupaku ![]() się caly czas trzymają
|
|
|
#1520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() staram się panować nad sobą, że względu na Zuzie no i Bartka równiez, ale czasem hormony są silniejsze
|
||
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- A ja dzisiaj umyłam krzesełko do karmienia i bujaczek. Myślałam, że bujaczka nie mamy a przecież też dostaliśmy i zapomniałam o nim
|
|
#1522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1523 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wiem że ten temat był już wałkowany, ale nie zanotowałam tego. Jaki materacyk kupujecie? Lateks-pianka? Lateks-kokos? Gryka odpada, z wiadomych, robaczych powodów.
|
|
|
|
#1524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1525 |
|
Konto usunięte
|
Cierpliwość- fajny ten kocyk. Może poproszę moją babcię żeby spróbowała mnie nauczyć dziergać i pewnie uzna, że jestem przypadkiem beznadziejnym i zaproponuje, że sama szybko zrobi
Haneczka trzymam kciuki żeby się wszystko szybko unormowało i żebyś mogła wracać do domu ![]() Ja kupiłam materac pianka-gryka-kokos. W żadne robaki nie wierzę |
|
|
|
#1526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na wlasne oczy widzialam ohyda :pWitam Was czytam na biezaco jak rosna Wasze skarby Czasu mam mało pomimo tego ze mały jest grzeczny. W nocy spi ładnie oprocz dzis kiedy o 4 walna taka kupe ze glowa mała po pachy :p masakra :pZaliczyl 2 kapiele w krochmalu bo mial NIBY SKAZE BIAŁKOWA ale to raczej nie to :p |
|
|
|
|
#1529 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1530 |
|
Zadomowienie
|
Ja znalazłam na allegro lateks-pianka-kokos za 119zł i chyba się skuszę na nie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

Zaczynam się martwić, czy moje dziecko zamiast zwyczajnie krzyknąć przy porodzie nie wrzaśnie "Kur.waaa!"
a że mi ostatnio często nerwy puszczają, to... boję się o moje dzieci 

Jutro też idę

Mam nadzieję, że wszystko jest ok

Wtedy gdy byłam w poprzednich ciążach był bardzo popularny i z tego co wiem skuteczny..

się caly czas trzymają