|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII <3
Cytat:
O matko mój mały też pobija sam siebie dzisiaj. Spi od 9.00. Nakarmiłam przebtałam i dalej spi.. Od czasu do czasu otworzy jedno oko, zrobi rozeznanie i wraca do snu. Hehe az strach myśleć o nocy.... |
|
|
|
|
#4622 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czyli wróciłaś na chwilę do normalności ? ![]() Ja nigdy nic nie miałam na paznokciach...tylko na ślub miałam francuski i to też jakiś taki krótki... agacior- ja po pierwszej ciąży na wychodnym w Biedronce byłam jak Mała miała 3,5 miesiąca i to jeszcze w biegu wracałam bo był telefon. Więc jeszcze daleko Ci do patologii
|
|
|
#4623 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też
![]() Cytat:
mój spał o 11 o 14 wstał zjadł i poszedł w kimę
|
|
#4624 | |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 - część VIII &amp;amp;lt;3
Cytat:
---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Wkrecilam tz ze niania jutro nie przychodzi bo jest chora a mój tz tak.. Dostała tygodniowke i zrezygnowała bo ma dość naszych dzieciaków jak sie sprawdziła i ze mi pasuje to odchodzi, więc szybko sprostowalam ze to wkret bo uwierzył i nie był zbytnio zadowolony. A tak to jesteśmy cały czas obie i jakos sobie radzimy bo mały mój ma płytki i krótki sen w dzien i tak jest codziennie---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Mi np 2 pediatrow zaleciło 6 kropli delikol do każdego mleczka |
|
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja nie mówię o Delicolu
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
Zoska nie sypia ostatnio w dzien w ogolw.. A wieczorami jest tak zmeczona ze nie moze zasnac :-\
|
#4627 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4628 |
|
Raczkowanie
|
Moj tez nie sypia w dzien wcale, poza 2-3 godzinnym spacerem i cieżko mu wytrzymać do kąpieli. Kapiemy codziennie o 20 i zazwyczaj max o 21.30 spi
|
|
|
|
#4629 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Ale wczorajsze wyjście było fajne super tak się na chwilę oderwać. Siostra mi postawiła drinka za 35 zł a był taki malutki, ale pięknie podany
|
|
#4630 | |
|
Zakorzenienie
|
Albo chwile lezy potem uszedo niej machac zabawkami gadac a w koncu nosic bo chce ogladasz wszystko nudzi jej sie lezac.
Cytat:
ja chodze taka ustresowana ze marze o czyms takim. Ale nierealbe...
|
|
#4631 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przez chwilę poczułam się jak dawniej ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4632 |
|
Wtajemniczenie
|
Pocieszyłyscie mnie dziewczyny
![]() U nas dzień marudy dzisiaj, stosunkowo mało spania i nawet płacze były ale babcia i tak wniebowzięta .Oj, takie wyjscia bardzo cieszą , ja w piątek zaliczyłam kolejne wychodne, wprawdzie w mężem i synkiem, ale zawsze- mały cały czas spał, ja kupiłam sobie szpilki na chrzest i takie "cichobiegi" do latania wszędzie . Biedronki juz nie zaliczyłam, bo mały zaczął marudzić, maż sam poszedł. I zaliczyłam pierwsze publiczne karmienie- prawdzie w samochodzie na parkingu pod biedrą ale jednak .Jutro mamy kontrolna wizytę po chorobie małego w poradni neonatologicznej i w planach zakupy, ale zobaczymy, ile mały da nam załatwić. Musimy sobie trochę ubrań kupić. Pogoda u nas fatalan, zimno, pada i wieje. Aha, kwitna juz śliwy |
|
|
|
#4633 |
|
MamaKarolci28
|
|
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Mowiem wam masakra z ta moja zoska. Chce do cycka co godzine, pol. Ale to non stop nie ze skok czy cos. Ja wiem ze cyc to jedzenie picie uspokajacz. Ale ja naprawde nie moge nic zrobic :-\ probowalam dzis z butla i swoim mlekiem. Niestety 1:0 dla Zoski.. Rozwyla sie i tak musialam cyca dac. Przerwalan chcialam dac butle to sie wnerwila az zaczela sie krztusic.. Musialam wlaczyc suszarke i na chwile spi. Sprobuje potem z inna butelka. Moze jak raz dziennie bede robic takie proby to zalapie. A moze nie. Nie wiem bo jak mam wyjść kupic sobie cos jesli 1. Ona je co godzinę. I nic nie spi. 2. Nie chce butli. 3. Nie chce smoczka...
Jakos mnie to zalamalo a do tego z tz sie nie dogadujemy i stres tez powoduje ze w cyckach prawie nic.. Beczec sie chce :-\
|
#4635 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Marcia poprobuj z innym smoczkiem a może strzykawka załapie.. To jakieś wyjście zawsze... |
|
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
Smoczkow juz 4 rodzajow probowalam. A co do butli to mam tommee tippww a do nich inne smoczki nie pasują...zobacze do tej drugiej zwykelj butli
|
#4637 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Walcz z Zosia. Może w końcu się uda. Może ma jakiś taki gorszy okres? Pamiętaj że to minie, do 18tki taka nie będzie. Jeszcze trochę ![]() A co ten Twój tż? :/ masakra powinien Cie wspierać
|
|
#4638 | ||
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Uff, juz po
W kościółku mały przespał, na polewanie główki otworzył jedno oko W nosie miał Puścił pare piardów, czym nas rozbawił i poszedł spac dalej Po godzinie sie obudził, owalił drugą butlę, zeżarł prawie 200 ml I spał 3 godziny na brzusiu Po tym czasie go obudziłam, żeby se chociaz na niego goście popatrzyli I jak zaczął gadać, ło jezu Jakie on dźwięki wydawal, szok. Takich jeszcze nie było. W pewnym momencie jakies takie jak indianin śpiewy robił Rozbawil wszystkich. Zapłakał tylko raz, jak podeszła do wózka teściowa Dostał masę fajnych prezentów. Sporo pieniążków,. założymy mu lokatę na potem Miło bardzo.
|
#4640 |
|
Zadomowienie
|
Elena gratki dla pierwszego karmienia
Marciar trzymaj sie i powtarzaj sobie, że to kiedyś minie oby prędzej niż później. A karmienie mimo że tak częste to długo trwa? Bo jak krótko to dasz rade gdzieś się wybrać i w miedzy czasie ja podkarmić. Popłakać czasami też dobrze. A z tz pogadaj, z moim też różnie bywa, jednak największa opieka nad dziećmi spoczywa na nas i faceci nie zawsze rozumieją ile wsparcia z ich strony jest potrzebne. |
|
|
|
#4641 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
A ile żarcia przyniesliśmy z lokalu, będziemy to vchyba tydzień jeść
A już rozdałam na 3 domy. I mój mąz niósł w pudle tort co został, czyli w zasadzie jego pół. i co zrobił? Wywalił pudło z nim pod samochodem Będzie go jadł łyżeczką bo została sama breja
|
#4643 |
|
Wtajemniczenie
|
Marcia, Zonameza-
, mój tez pod wieczór dał do wiwatu, ryczał jak nie wiem co- niby kierowal główkę w stronę cyca, lae ssac nie chciał, ani butla ani smoczek. W końcu zaniosłam go do naszego pokoju, położyłam na łóżku, by mógł patrzec na swoja ulubiona lampkę, włączyłam suszarke i zasnął. Na głodniaka,a u mnie cyce pustawe, wypiłam karmi i liczę, ze mleka nabiorą na nocne karmienie. I jeszcze dicoflor nie podany...Idę spac, trzeba korzystać.... |
|
|
|
#4644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4645 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super, ze impreza udana, dziecko ochrzczone , no i nie ukrywajmy- goście sie popisali ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
, ale jakoś nikt nie lukał mi do samochodu .dokładnie, choćby i najlepszy ojciec, to z automatu wiele rzeczy nie rozumie... |
||
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
mój nakarmiony z dwóch mleczarni właśnie zasypia w łóżeczku to mam spokój do jakiejś 2ej
|
#4647 |
|
Zadomowienie
|
Lucy, super prezenty
Fajnie ze juz po i ze wszystko sie udalo Ja mam takie troche moze dziwne pytanie, w kosciele trzymaliscie malego na rekach caly czas? Jesli tak, to w jakiej pozycji? Martwie sie jak bedzie u nas na chrzcie, bo maly tylko na pionowo lubi byc trzymany i wierci sie przy tym strasznie i tak srednio to widze w kosciele :/Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#4648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4649 |
|
Zadomowienie
|
Marciar, a jakbys tak sprobowala karmic Zosie strzykawka, jak to ktoras zasugerowala? Albo lyzeczka? Sprobuj!
Moj tez ma czasem takie dni, ze zasypia na rekach, najlepiej przy piersi, a jak odkladam to placz. Dzis na szczescie tak nie bylo, spal.az 2 h. Dawno nie bylo takiego wyniku ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
#4650 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tz masakra nawet nie chce mi sie o tym gadac... Nie chce mi sie na niego patrzec nawet:-\ pojechal se do Wawy i nie mam zamiaru sie odzywac. Cytat:
Mam tommee tippee zwykla butle ze zwyklym smoczkoem i lovi dybamiczny anrykokkowy jakis od laktatora. Cytat:
Ale super ten twoj Bartuś. Cudne prezenty dostał. ❤ Cytat:
Z tz juz mi sie nie chce gadac co on wyczynia ostatnio to ludzkie pojecie przechodzi i chodzi tu o stosunek do mnie. Mam dosc. Zoska znow zasnela na 5 min i dzis tak caly dzien. Cycki puste czyn mam ja nakarmić?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.

Dwudniowa, duzia. wyszła bokiem i górą 

Czyli wróciłaś na chwilę do normalności ?
z małą przerwą na cycka i przebranie

Walcz z Zosia. Może w końcu się uda. Może ma jakiś taki gorszy okres? Pamiętaj że to minie, do 18tki taka nie będzie. Jeszcze trochę 
Jakie on dźwięki wydawal, szok. Takich jeszcze nie było. W pewnym momencie jakies takie jak indianin śpiewy robił
Będzie go jadł łyżeczką bo została sama breja
, mój tez pod wieczór dał do wiwatu, ryczał jak nie wiem co- niby kierowal główkę w stronę cyca, lae ssac nie chciał, ani butla ani smoczek. W końcu zaniosłam go do naszego pokoju, położyłam na łóżku, by mógł patrzec na swoja ulubiona lampkę, włączyłam suszarke i zasnął. Na głodniaka,a u mnie cyce pustawe, wypiłam karmi i liczę, ze mleka nabiorą na nocne karmienie. I jeszcze dicoflor nie podany...