|
|
#1051 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o Avonie II
Cytat:
Wpieniłam się strasznie, napisałam do klientki maila, nie wiem czy go przyjmie ale kurde CO TO MA BYĆ????? Jaja jakieś? Prima Aprilis? Napisałam przed chwilą maila, bo nie zamierzam tolerować takiego lekceważenia. Wrzucą Ci do paczki byle co a Ty potem się tłumacz konsultantko! Zobaczę co mi odpowiedzą (pewnie dopiero we wtorek), ale nie daruję. No nie daruję! Edytowane przez illusija Czas edycji: 2007-11-24 o 22:07 Powód: literówka |
|
|
|
|
#1052 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że jesteś czujna... ![]() Trzeba na nich uważać, żeby nie być stratnym i żeby nie świecić oczami przed klientkami... Daj znać co Ci odpiszą... A jeszcze jedno pytanko: co w takim razie robić z takim "alternatywnym" produktem, który mi/klientce się nie podoba? Nie odsyłałabym na własny koszt, bo nie mam na to wpływu... Jak zazwyczaj rozpatrują takie sprawy? Kiedyś koeżanka-konsultantka zamówiła dla swojej klientki zestaw szczotek (z tego co pamiętam)... miał być w takiej ładnej kosmetyczce, przyszedł alternatywny - kosmetyczka była z takiej grubej "folii" i żarówiasto-zielona. Nie każdemu by się spodobała....
|
|
|
#1053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, bardzo Cie prosze o opinie (zreszta jak mozna nie chciec, ja tam chetnie widze kazda )
|
|
|
|
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Bo nawet pamiętam, że babcia zwróciła na to uwagę, że dadzą takie pudełeczko a nie napełnią do końca.
|
|
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja miałam prawie pełny - połowę mam po 2 latach używania. Eh... Teraz to juz trzeba będzie szminki mierzyć linijką
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez dzis dostalam paczke i tez mam "alternatywne" lawendowe ktorych nie chce, bo niby dlaczego daja inny zapach
w koncu duzo z nas zamawialo wlasnie dlatego ze nie byla to sama lawenda, ale wlasnie ta lilia a tu.. wrrklientka brala szminke z musem odcien capucino, dzis jak ja wyjelam z pudełka to cos w niej klekocze wy tez tak macie? moze ona jest uszkodzona zamow ilam tez dla siebie perelki rozswietlające i niestety nie daja takiego efektu jakiego po nich oczekiwałam zrobilabym zwrot ale demo chyba nie można po raz kolejny stwierdzam ze demo to wcale nie takie luksusy, w katalogu po opuscie wychodzi minimalnie drozej ale ma sie wiecej praw
|
|
#1057 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1058 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo asiuchnie z katalog numer 2.
Katalog jest ciekawy, ale rozczarowywuje mnie to, że wycofują kolejny zapach z naturalsów. Najpier miód i cytryna, a potem mango i passiflora. Ten pierwszy wydaje mi się, że ma rok, a mango weszło w wakacje, mogę się mylić. Przeprszam jeśli którąś z was obrażę, ale czereśnia i mleczko sojowe czy też waniliowe to dla mnie zwykłe śmierdziele, a jeżyna nie ma nic z jeżyny. Oby ta mandarynka z aloesem okazła się przystępna, bo nie bedę miała w czym wybierać z mgiełek.
|
|
|
|
#1059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znaczy klientek.
|
|
|
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawi mnie ta sprawa Skoro roletki napełniali do połowy to do pudełek to tez "mogło" się im sypnąć mniej Już pomijam fakt że wizualnie jest połowa opakowania - jak w takim razie wytłumaczyć, że podkład waży niewiele więcej niż puder którego uzywam 2 lata i jest go znacznie mniej niż po kupieniu Zobaczymy co odpiszą.
|
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
Dałam pare fotek do wątku "Katalogi Avonu".
Co do cieni poczwórnych Frech Cut Greens, to są bardzo wyraźne na powiece - widać je. Naładniejszy jest ten drugi jasny Ładnie błuszczy. Są trwałe.Tressele Seduction, jak już pisałam - zamawiam w katalogu flakonik Zapach ciekawy, na początku czułam miodową mgiełkę Naturals, a potem zapach się rozwijał Na ładniejszy ![]() Portfel Brianna - dobrze wykonany, niestety nie dla mnie, więc nie mogę powiedzieć czy wytrzymały może klientka później powie co nieco ![]() ale wygląda ładnie. |
|
|
|
#1062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
też dostałam te lawendowe, podejrzewam że klientka z nich zrezygnuje a zamawiała 2 szt - już napisałam do avonu co o tym myślę........
Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2007-11-24 o 23:16 Powód: połaczenie postów - prosze korzystać z opcji edytuj i multicytuj |
||
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
teraz tak czytam formularz przesylki zwrotnej i w punkcie "co nie jest objete gwarancja Avonu" nie ma wymienionych produktow z demo
czy ktos robil zwrot z demo?
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do temperowania kredek do ust wystarczy dobra temperowka z dwoma rozmiarami na kredki i po sprawie Mialam z innej firmy takie cuda i jak ogolnie nie przepadam za pomadkami to bardzo wygodnie korzytsalo mi sie z kredek.Ale wiadomo,kazda z Nas ma inne upodobania.Hosenko,jakie sa nazwy kolory tych podkladow mineralnych,ktorych wrzucalas foto? Najbardziej interesuja mnie perfumy,ktore pojawiaja sie w K2-stylizacja podobna do Chance Chanel-przynajmniej flakon,ciekawe jak z zawartoscia
|
|
#1065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie potrafie sie zdecydowac na kolor tego pudru Jakiego koloru zwykle uzywasz kiedy siegasz po podklad? Cale wiekii temu jak mialam podklad z Avonu to idealnie pasowal mi odcien Almond jednak nie wiem jak on sie ma do podkladu mineralnego w tym samym kolorze ![]() Bisque jest cieply czy chlodny?wpada w tonacje z domieszka rozu czy moze to bardziej neutralny roz? Z Twojej fotki wyglada ze bylby dobry dla mnie ale powiedz mi jeszcze czy kolor jest wiernie oddany?
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) . Warmest Beige jest zdecydowanie ciemny, a Buff - ciepły pomarańczowy (na mojej twarzy) - zdecydowanie rózni się od mojej skóry - wyglądałąm jak Indianin ![]() Bisque w pudełku jest ciemniejszy niż na twarzy - tak jak pisałam trzeba je wypróbowac na skórze bo wtedy jasnieją. Co do "klasycznych" podkładów/fluidów to jeden jedyny jaki mi pasuje i jest moją drugą skórą to karmel Nature Matte Lirene - żaden inny, niezależnie od ceny, nie pasuej mi tak dobrze. Zostane więc mu wierna mimo, iż za dobrze nie matuje (tzn obecnie dobzre matuje, bo cera mis ie uspokoiła i już się nei przetłuszcza)
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Hoisenko
za pelny opis Przejrzalam jeszcze raz zdjecia i porownalam,zdecyduje sie na odcien Bisque-mam nadzieje,ze bedzie trafiony
|
#1069 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;5871632]wydaje mi sie ze ta peseta ma slaby uchwyt do lapania wloskow[/quote]
Cytat:
a co do pesety, to serio wydaje mi sie ze bedzie zla.[/quote] [1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;5871802]co to znaczy czula peseta? Z pesety jestem bardzo zadowolona
|
|
|
|
|
#1070 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dostałam jako alternatywny zwykły lawendowy płyn do kąpieli
Dzisiaj zobaczę się z koleżanką to zobaczymy co na to powie,bo to aż 2 szt. Pozatym mój puder mineralny był też napełniony do połowy pojemniczka i w mojej pomadce z musem też coś 'klekocze' w środku
|
|
|
|
#1071 | |
|
Zadomowienie
|
co do pudrow mineralnych. widzialam wszystkie w coku i stwierdzilam ze nie kupie ale jednak mnie kusza. akurat jak ostatnio bylam to byla pani od makijazy i jej sie spytalama ktory bylby dla mnie. odpowiedziala ze dla mnie nie ma odcienia, stanowczo odmowila ivory bo wygladalabym w nim jak trupo natomiast gdybym juz starsznie chciala to zebym brala almond ale nakladala go cienka warstwa. no to ja stwierdzilam ze wezme i ivory i almond i sprobuje w domu wymieszac te kolory to moze wyjdzie cos pomiedzy zeby ladnie wygl;adalo na twarzy. a jak nie to zwroce i mam nadzieje ze odechce mi sie pudrow mineralnych z avonu
Cytat:
a po drugie przeciez do samego kraja pudru nigdy nie nasypia bo najnormalniej w swiecie go nie wydostaniecie ze srodka, po drugie przeciez puder ma to plastikowe z dziurkami ktore tez wchodzi w opakowanie wiec juz ubywa od kraja gdzies z 0,5 cm. wg mnie pudrow jest dobrze nasypane a wy szykacie dziury w calym. zastanowcie sie tez nad tym ze wiadra z pudrem wam nie dadza a i tak tego pudru jest tyle ze spokojnie mozna uzywac kilka lat.
Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2007-11-25 o 10:29 Powód: prosze korzystać z funkcji edytuj i multicytuj |
|
|
|
|
#1072 |
|
Raczkowanie
|
Ja jutro bede miala paczke z kat15 zamowienie mialam ponad 1700zl ale nie przyjda mi 2 zestawy today,mam nadzieje ze na 2 termin beda bo bardzo mi na nich zalezy jeden jest dla mnie,i nie moge sie poczekac tego nowego tresell.
|
|
|
|
#1073 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skoro pudru mogli napełnic "po brzegi" to z podkladem też chyba tak mogą ![]() Tak mi sie wydaje... roletki były napełnione do połowy... Jest to wszystko dozowane automatycznie, ale wiadomo... Maszyna to maszyna, komputer zawsze moze zawodzić... Wiem, że wszystko musi by6ć wychwytywane na bieżącą (tak samo jest z produktami spożywczymi na linii produkcyjnej - tez za pomocą promieni podczerwonych wychwytują zepsute czipsy, źle zrobione pizze, czy coś w tym stylu). Ale zawsze zdarzy się, że do obiegu wejdzie coś, co jest wadliwe ![]() I dlatego lepiej się dowiedzieć co i jak, niż być stratnym
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
elfee - po pierwsze nie pisz post pod postem tylko korzystaj z "edytuj" i "multicytuj"
po drugie - mój kolega tez pracował w tej fabryce i opowiadał jakie cyrki się tam dzieją, jakie ludzie "kawały" robią osobie która otrzyma dany kosmetyk. Skoro mogła trafić trefna seria roletek, to może się to zdażyć z każdym innym kosmetykiem. Skoro pudru sypkiego po 2 latach mam pół opakowania to raczej nie miałam tyle samo od nowości, prawda? Poza tym pisałam, że ważyłam oba pudełeczka Jeśłi wagowo pudru używanego 2 lata (z hakiem) jest niewiele mniej niż nowego to chyba coś nie tak ![]() Wysłałam maila - jeśłi napiszą że tak ma być, to ok. Chyab lepiej się upewnić, prawda?
|
#1076 |
|
Raczkowanie
|
Zwracam się z tym pytaniem do dziewczyn, które korzystają z karty kredytowej dla konsultantek. Czy oprócz tej korzyści, że przez chwilę nie wydaje się swoich pieniędzy, dają się zauważyć jeszcze jakieś znaczące?
|
#1077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1078 |
|
Konto usunięte
|
ja jednak wole pozostac przy mojej, kupilam w drogerii chyba za 5 zl, a wydaje mi sie lepsza.
|
|
|
|
#1079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem co Ci odpiszą
|
|
#1080 |
|
Konto usunięte
|
moj jest do polowy napelniony.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:04.

. Jak będziesz chciała żebym potwierdziła to(lub nie
) jutro, to napisz
). Bo nawet pamiętam, że babcia zwróciła na to uwagę, że dadzą takie pudełeczko a nie napełnią do końca.

wrr
zrobilabym zwrot ale demo chyba nie można

Zapach ciekawy, na początku czułam miodową mgiełkę Naturals, a potem zapach się rozwijał 

Nie potrafie sie zdecydowac na kolor tego pudru 
Ciekawa jestem co Ci odpiszą