|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
O właśnie Ewusia, mnie też bardzo interesuje jak się zorganizowałaś na ten basen? Super, że się Konradkowi podobało.
Malwi, może to jakiś wirus żołądkowy? Oby szybko przeszło. Dotka, ja gdzieś czytałam że żeby było zapalenie uszu to po prostu musi być wirus albo bakteria, a nie chodzenie bez czapki. No chyba że ktoś np ogólnie zmarznie, organizm się osłabia i wirus atakuje. Ale to tak jak z każdym przeziębieniem...
#782 |
Zakorzenienie
|
Ruda dokladnie - wirus lub bakteria a nie wiatr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mój też ma często czkawke, to normalne ![]() Cytat:
![]() ![]() Nigdzie się nie spieszylismy, więc wszystko na spokojnie, tak więc prawie godzinę po wyjściu z wody dopiero szliśmy do auta, ale to tym lepiej bo dziś pogoda okropna więc dobrze że Mały miał czas wyschnac porządnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Zakorzenienie
|
O tu o tych czapkach czytałam http://mataja.pl/2015/08/czapki-z-gl...cji-noworodka/
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
![]() |
#785 | |||
Zakorzenienie
|
Oszaleje! Znowu słucham, że dziecko pewnie głodne i dlatego marudne! To jest jakaś paranoja. "Bo X już dawała to i tamto i na pewno jej nie wystarcza mleko". No to fajnie, mogła i 2 miesięcznemu dawać
![]() ![]() Cytat:
![]() mojakaren ![]() viki, mieta ![]() malwi współczuję bólu. ewusia super, że zadowoleni jesteście z basenu ![]() magdusia moja też ma często czkawkę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja jadłam jakoś koło 21, nażarłam się mandarynek, bo kto by przypuszczał, że rodzić będę, przecież lekarz wyraźnie powiedział, że nic się nie zapowiada ![]() Dobrze, że mówicie o tych czapkach, bo ja ciągle zakładałam cienką bawełnianą, bo miałam schizę o te uszka. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj tez miałam taką refleksję, że od pracy to miałam przynajmniej wolny weekend. A od dziecka to jakieś 3h tygodniowo... a potem będzie i praca i dziecko...
![]()
#787 |
Zadomowienie
|
DOTKA to sie ciesz... Bo ja pomidorowej z makaronem Z winiary sie juz nie chwycę... :p
Tez mi sie wydawało ze uszu sie nie przewieje U nas na basenie jest osobna duza przebierał ja dla niepełnosprawnych i matek z dziecmi z przewijakiem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na studiach spałam zdecydowanie mniej niż teraz, no ale dziecko mam łaskawe ![]() Cytat:
![]() Usypiam Księcia, zmęczony jest to może padnie szybko (albo i nie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
Wrocilismy
![]() ![]() ![]() ![]() U nas znow dzien bez kupy, wczoraj byla ale bez szalu wiec juz podzielamy problem wielu dzieciaczkow. Zaraz kapiel cyc i kiedys spanie ![]() Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Aaaa Ewcia, super, ze tak sie ogarneliscie z Konradkiem ![]() ![]() Wyslane z Lumia920. |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
ewusia ja często też sypiałam mniej, ale byłam bardziej wypoczęta niż teraz
![]() Casa a ja uwielbiam sambe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Śpi drugą godzinę. Odbyło się nawet bez zabawy w podaj mi smoczka bo wyplułam i jestem bardzo zła. Czad! Ciekawe jaka reszta nocki będzie.
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Raczkowanie
|
Casaa ale super ze na tance chodzisz, zawsze marzylam zeby umiec tak tanczyc
![]() A co do braku kupy to piatka. U nas dzisiaj tez jej nie bylo, ale za to pierdy tak. Ksieciuniu poszedl spac o 19 i nie dalo rady go przetrzymac. W nocy bedzie bajlando ze hej cos czuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
Właśnie u nas na jednym z basenów na którym jest to pływanie, pod prysznicem woda nie za ciepła, a przewijaki 2 w damskiej szatni. Niech będzie np 8 dzieci, to stoimy i czekamy mokrzy? No w reczniku, wiadomo, ale... No i trzeba by chyba fotelik brać do szatni, żebym ja się przebrała. Chyba żeby robić tak, że przygotować dziecko, tż wchodzi na basen już przebrany, ja mu podaję małą i wracam do szatni się przebrać.
A na innym basenie jest fajnie, bo jest wspólna szatnia a do przebrania kabiny. I tylko prysznice oddzielnie. Tylko tam mają zajęcia na tygodniu, a nam bardziej weekend by pasował. A na trzecim basenie nie wiem jak jest. Ale być może jest najlepiej przystosowany, bo jest przy szpitalu dziecięcym.
#795 |
Zakorzenienie
|
Dotka ja wlasnie zamowilam kocyk z wypełnieniem 80 w zestawie z motylkiem
Kurcze viki to u Was kiepsko ze spaniem eh Ja tez mialam cc po obiedzie (ryba i surowka z kapusty... ![]() Ewusia ale fajnie ze się Konradkowi podobalo na basenie ![]() Czarna co oni maja z tymi poradami dietetycznymi? Masakra niech sami jedza a dziecku dadzą spokój :/ Casaa świetnie spędziliście czas ![]() U rodziców super, zabawiali wnuki nosili i bawili, Jasiek pięknie spal łącznie chyba ze 4 godziny ![]() ![]() Kochane dwa pytanka: Wasze dzieci w łóżeczkach śpią całkiem na płasko czy macie oduszki kliny? Mozecie polecic fajne albumy dla dzieci? Bo szukam i szukam i sie zdecydować nie moge... Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Karen, ja właśnie też chcę zamówić motylek i kocyk
![]() Witek śpi calkowicie na płasko i chcę żeby tak spał jak najdłużej. Album mamy ten, bardzo fajny: http://www.empik.com/chlopiec-pierws...3293,ksiazka-p tu recenzja: http://dziecisawazne.pl/pierwsza-ksi...wyd-zakamarki/ |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
Karen u nas mały w nocy śpi płasko, ale na boku, po karmieniu go przekręcam na drugi bok. Mamy klina i służy nam do leżenia w ciągu dnia, bo wtedy mu się ulewa i tak się nie krztusi.
Ewusia super, że wizyta na basenie udana i każdemu się podobało. Czarna niestety rozumiem Cię z porównywaniem Mój syn dziś postanowił w dzień nie spać, łączny czas jego snu wyniósł uwaga 8 min z zegarkiem w ręku. Także był marudny i w gościach się nie popisał. W samochodzie moje dziecko już nie śpi tylko rozgląda co się za oknem dzieje, lub przegląda się w lusterku, na spacerze się rozpłakał i z 10 min go niosłam, a jak już leżał to też nie spał, tylko płakał, że mu smoczek wypada. |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
Ou,Kinia to kiepski dzien dzisiaj u Was
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ponad rok chodzilismy i ciaza przerwala kursy 😊 super spedzanie wolnego czasu dla kazdego 😊 Co do kupy to ja juz cofam.... Jedna przed kapiela, druga po 😉 ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
Ale masakra..... Teraz Szymek spi? Kladz sie jak tylko mozesz i laduj akumulator ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Tak śpi, wróciliśmy do domu wcześniej, żeby go o normalnej porze spać położyć i śpi od 20:30 ale jakoś wcale do snu to mu nie było. Idę i ja już.
A córcia znajomych o miesiąc młodszy i śpi co 2 godziny przez godzinę, a jak nie śpi to siedzi i patrzy nawet za bardzo się nie rusza, zupełne przeciwieństwo naszego. |
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super z tymi tańcami ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
Casaa, a ile razy w tygodniu te tańce? My kiedyś z mężem chodziliśmy na tango, w sumie taniec mu się bardzo podoba, ale nie podobało mi się zmienianie partnerów na kursie :-(
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam karty multisport wiec mozemy chodzic ile nam sie podoba ale na razie raz w tygodniu bedziemy chodzic. Troche godziny nam nie pasuja dla grupy, ktora najbardziej by nam odpowiadala bo zajecia zaczynaja o 20:10 do 21:40, a zanim malego od tesciow odbierzemy, kapiel to boje sie ze rozwalimy mu system 😒 Kocham tango 😍 do tego jeszcze jive, quickstep i pelnia szczescia 😊 u nas dla par nie ma zmiany partnerow, natomiast na kursach dla singli juz zmiany sa 😊 Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2016-04-10 o 22:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
Myślałam, że częstotliwość zależy od kursu. U nas na tym tangu było to uzasadnione tym, że partner powinien umieć poprowadzić każdą partnerkę, ale ja nie mam ochoty tańczyć z kimkolwiek, tylko z mężem chcę. Tym bardziej, że on dobrze tańczy a nie miałam też ochoty użerać się z jakąś nogą od stołu :P
#805 | ||
Rozeznanie
|
Moje dziecko dziś wyjątkowo spokojne, leżała sama się zajmowała sobą, wydaje mi się, że mało jadła co mnie martwi ale nie zapisywałam tego i nie wiem dokładnie ;/
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, dla danej grupy sa zajecia raz w tyg 1,5h ale z kazdego stopnia jest kilka grup w rozne dni tygodnia dlatego mozna chodzic czesciej 😊 My po pierwszym karmieniu tej nocy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
5 to przecież wspaniała godzina na rozpoczęcie dnia!....
Karen nasza śpi na płasko. Kinga ![]() ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- I mamy dziś 3 miesiące ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do czapki, to cały czas nakładam chociaż najcieńszą bawełnianą. Bardzo boję się, że jednak go przewieje. U nas spanie fajne, jak zawsze 20:00 mały już śpi, ostatnio dłużej potrafi (nawet do 4-5). Teraz nakarmiony przemawia do karuzeli. Ogólnie dziecko nam się ostatnio bardzo rozgadało ![]()
![]() |
#809 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przypomniałam sobie że jeszcze na salse chodziłam, tam to dopiero była częsta zmiana partnerów ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mój zasnął o 21.30, pobudka po 4 na cyca i później o 7.30 więc bez szału, no chyba że jeszcze przysnie, ale coś wątpię ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.