|
|
#1651 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ogarnęłam mieszkanie od rana, kupę gigant synka- nie obeszło się bez wanny i teraz czekam na koleżankę i chyba znowu zalegnę na chwilę na kanapie. Australia- dokładnie z tymi ciuszkami. A przecież można coś dokupić w trakcie mamaNiny- mój maluch dzisiaj śpi- kopnął parę razy rano jak mu starszak zawrzeszczał i poszedł w kimono. U nas leje deszcz to może przez to. |
|||
|
|
|
#1652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę kosmetyków, podkłady, pieluszki. Myślę, że mamy jeszcze chwilę czasu i damy radę ![]() No nie ogarniają Mój TŻ mnie słucha, słucha i każe mi wybrać sam bo ładnie mnie uświadamia, ze ja wiem lepiej i na pewno suuper wybiorę ![]() ![]() Cytat:
![]() Też tak myślę, wolę nie nastawiać się na przebranie Hani dwa razy :P Bo wiem, ze może być różnie. Ale wiadomo dziecku uleje się, ubrudzi się mlekiem, będzie wielka kupa i bach ciuszki do wymiany.
'' Na seksapil składa się w połowie to, co kobieta ma, a w połowie to, co myśli, że ma ''. Sophia Loren Edytowane przez Madzia9999 Czas edycji: 2016-04-11 o 09:47 |
||
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Zebrah, mój miał lenia w czwartek.. Stracha mi napedzil, bo do 12 q ogóle go nie czułam. Obiecałam o 13 odebrać córkę ze szkół i już zastanawiałam się czy jechać na IP i kogo wysłać po córkę, żeby się nie przestraszyła. Przypomniałam sobie o czekoladzie i po słodkim trochę się zaczął kręcić
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Zebrah nie wiem na czym polega taka wizyta
Zobaczę za miesiac i dam Ci znać. Pani z rejestracji powiedziała, ze mam kartę ciąży wziać, wyniki badań po 32 tc.
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam kupić nianię Angel Care, ale dostałam Philipsa od koleżanki. Szczerze... Jestem upiornie niepocieszona. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja będę miała Angel Care z monitorm oddechu pożyczone od siostry TŻ
|
|
#1657 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matka zaszalała Dobrze, że to wszystko tanio kupione Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1658 | ||
|
Konto usunięte
|
Dzień Dobry!
U mnie dzisiaj szaro, buro, dzieci szły do szkoły w zimowych kurtkach i czapkach na głowie... Chętnie poszłabym jeszcze spać ![]() Radena, jak Ty się tak martwisz o dorosłego chłopa to co będzie jak Basia pierwszy raz pójdzie do żłobka czy przedszkola ![]() Wow, lecisz do przodu ![]() Pewnie! Ja mam właśnie etap na szarości. Wszystko zamawiam szaro- białe :P Cytat:
![]() Cytat:
Już masz krzesełko do karmienia? Ja będę kupować dopiero jak Ignaś usiądzie. Leżaczka bujaczka też na razie nie kupuję, może nie będzie potrzebny. Tak jak australia napisała dwa razy dziennie to może nie wystarczyć... Zależy od dziecka. Bratanica w ogóle nie ulewa i w ciągu dnia nie jest przebierana, a moje tak rzygały że trzeba było ich co chwilę przebierać. A u diabetologa powiedz, że jesteś w ciąży i że pilnie musisz się dostać. Powinni Cię wcisnąć na ten tydzień. To się okaże, ja bym jednak na wszelki wypadek trochę więcej kupiła. |
||
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
Taaak, uświadamiam go, ale i tak twierdzi że wymyślam.
Pewnie i tak kupię tego Angel Care. Powinnam się niby cieszyć, że jeden wydatek mniej, bo w tym też jest monitor oddechu, ale strasznie mi się te aniołki podobają.. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#1660 |
|
Wtajemniczenie
|
No coś w tym jest, bo jak ja mojemu zaczęłam wczoraj biadolić, że tak mało czasu, to z odpowiedzi usłyszałam, że to przecież ponad dwa miesiące. I że przede mną jeszcze 1/4 ciąży.
|
|
#1661 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak za grosze kupilaś to nie szkoda, jak to się mówi od przybytku głowa nie boli Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() Ostatnio egzaltuje się chlop faktem, ze coraz cieplej jest i musimy się za aranżację balkonu zabrać. To go uswiadomiłam, ze zobaczymy ile kasy Nam zostanie jak wyprawkę dla małej dopniemy to on nagle "aaaaha to tyle jeszcze kasy trzeba oprócz wozka i folelika"
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbuję się też pocieszyć tym, że tak na prawdę musieliśmy sami kupić ciuszki, pieluchy tetrowe, rzeczy kosmetyczne i rzeczy dla mnie do szpitala, bo resztę dostaliśmy. Aż mi głupio, że tyle nakupowałam No ale jak tu się oprzeć tym małym słodkim ubrankom eh eh pocieszajcie mnie, że macie podobną liczbę ubranek![]()
|
|
#1663 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mnie dobil tym remontem, aż popłakałam się w Liroy Merlin. zmieniamy naszą sypialnię na pokój Mikołaja, a sami przenosimy się do innego pokoju. Malowalismy ostatnio 8 lat temu, a ten z tekstem, że on dziecku nie zamierza malować pokoju, bo i tak małemu będzie wszystko jedno... chyba się przestraszył tego mojego płaczu w sklepie.. Nawet tego nie planowałam.. Same łzy mi zaczęły płynąć :-D
|
#1664 | |
|
Konto usunięte
|
Oj Ci faceci... Ciekawe jakby sobie poradzili gdyby sami mieli ogarnąć wyprawki
![]() Z drugiej strony ja w tej ciąży stałam się skrajną minimalistką i trochę tych facetów rozumiem Nie kupuję dużo, jak coś czego nie mam okaże się niezbędne to będzie można dokupić na szybko. Najważniejsze żeby mieć fotelik do auta co by jakoś wrócić ze szpitala do domu, pieluszki, ubranka i pokarm w piersiach ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
No niby tak, wszystko można kupić, ale chciałam pokój mieć ogarnięty. Jak córka była mała wykanczalismy dom, teraz za 2 lata komunia.. Trzeba będzie dół malować. Już sypialni nie chciałabym ruszać.
|
#1666 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, z tymi robakami to jasne, że zdarzają się i w jedzeniu. I zazwyczaj podobno w tej gryce to się pojawiają, jak materac zawilgotnieje (np dziecko przesika itp). Koleżanka jedna doszła do tego, bo nagle po nocy jej dziecko całe było w krostkach no isprawdziła materac i się okazało, że to sprawka tych robaków... I wtedy był szał na grupie i wszystkie sprawdzały swoje materace i chyba dwie następne znalazły... Także trzeba być czujnym!
Cytat:
Miqesi, nie mogłam przez weekend zobaczyć zdjęcia tortów, bo byłam u rodziców i korzystałam z komórki tylko z wizażu - śliczne te Twoje torty wyślesz mi na priv linka do Twojego fanpaga na facebooku? Ja muszę porządnie pomyśleć nad wyprawką - co jeszcze muszę kupić, bo w sumie wszystko mam, ale jak tak myślę szczegółowo to jeszcze dużo rzeczy mi brakuje.
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś tam rozmawiamy sobie z mężem, a ja nagle zaczęłam jęczeć, że się wszystko zmieni jak się dzidzia urodzi, że już nigdzie nie będę mogła wyjść, w październiku fajny koncert, a ja nie pojadę, nikt do mnie nie przyjedzie w odwiedziny itd, no ryk przez pół godziny chyba Ja z reguły jestem wrażliwa i łatwo się wzruszam, ale ostatnio to już jest przegięcie i najgorsze, że nie idzie tego opanować, głupie hormony
|
|
|
|
|
#1668 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w Tesco ja promocje jeszcze poluję bo F&F ma świetne ciuszki ![]() Cytat:
może i dziecku będzie obojętne, ale to bardziej o Nas chodzi żeby sie tak fajnie przygotować. Taki syndrom wicia gniazdka ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no to nie było przez sen, gadaliśmy sobie przez pójściem spać i nagle tak mi się smutno zrobiło... I nie mogłam nad łzami zapanować, masakra
|
|
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś już jest lepiej, tak?
|
|
#1671 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1672 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się tak rozkleiłam w tym LM.. Aż mi było wstyd.. Ale mąż pokój pomaluje, więc chociaż tyle.. ;-)
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Ok zmykam na drugie śniadanie i może coś porobić?Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#1673 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Ja juz po sniadanku, przed ostatnie pranie dla dzidzi w pralce. Ja planowalam kupic po pare sztuk z kazdego rodzaju, a potem dokupowac to co najbardziej sie przydaje, a co do czego doszlo, ze mam ciuchow 5 pelbych pralek liczac z pieluchami tetrowymi, w wiekszosci nowe, bo jeszcze po ciuchach malo chodzilam. Nie wiem ile kasy wydalam. Ale tutaj czasami sa fajne promocje za komplet bidy 3 e, lub komplet body i spiochy 2,5 e, wiec bralam wyprzedaze w Nextcie, no i sie uzbieralo. Ale ja jestem z tych ze wole miec wiecej bo spodziewam sie ze dziecku bedzie sie ulewac, a wtedy non stop przebieranie![]() Co do meza, moj tam niby mysli ze jeszcze 9 tygodni, planuje urlop, slucha rad kolegow, no i teraz odmalowal pokoj. Reszte mi zostawia, no bo ja mam czas i wiem lepiej. Dreczy mnie, ze jeszcze sie nie spakowalam do szpitala itd, a jak mu mowie, ze moze sie zaiteresowac i sam mnie spakowac to robi tylko wielkie oczy ;/ ach te chlopy, gdyby nie my to by zgineli ![]() Co do wyprawki, tez wiem ze cos mi brakuje, ale nie chce mi sie sprawdzac co. Niby wozek i fotelik mam, ale fizycznie ich nie mam, bo jeszcze te rzeczy sa uzytkowane. To mnie troche stresuje, ale z drugiej strony, jeszcze dwa miesiace, a ja i tak nie mam gdzie tego trzymac.
|
#1674 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę mieć to na uwadze
|
|
#1676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie na 2gie śniadane sernik na zimno będzie
|
|
#1677 |
|
Konto usunięte
|
Tak, w kolejnej ciąży jest już trochę inaczej. Te mini ciuszki i różne gadżety już tak nie kuszą
Poza tym są też starsze dzieci, które zajmują nam czas i trzeba też o nich myśleć ![]() No i wiadomo już co się u kogo sprawdza, co się przyda, a czego użyje się sporadycznie i tylko miejsce w domu zajmuje. australia każda chyba ma obawy ale to świadczy o świadomości i odpowiedzialności. Dużo się zmieni ale na lepsze. Doznasz zupełnie nowego rodzaju miłości- nieporównywalnego i pierdoły przestaną mieć znaczenie. A na koncert w październiku czemu nie? Laktator lub mm w ruch, córa do babci czy cioci i po scenę! A to, że nikt do Ciebie nie przyjdzie w odwiedziny to wiesz co bym Ci powiedziała gdybyś była z mojego regionu? "Nie srej!"
|
|
|
|
#1678 |
|
Zadomowienie
|
Też sobie ostatnio uświadomiłam, że w tym roku chyba nie dam rady wyskoczyć do Krakowa na Noc Muzeów w połowie maja... Jak sobie pomyślę jakie będą tłumy ludzi to aż mi słabo. Szkoda, bo co roku jeździliśmy
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Australia My się odwiedzimy nie martw się Będziesz musiała zrobić kinder bal
|
|
#1680 |
|
Rozeznanie
|
Aaa i moj synek chyba bedzie imprezowy chlopkach. Wczoraj maz po pracy ok 22 wrocil z dwoma kolegami i kolezanka do domu i ze szwagrami z ktorymi mieszkamy wyszla spontaniczna posiadowka. Ale to lekko powiedziane, chlopaki bardzo glosno gadaja, jak to po piwku, muzyka na cala pare, a Gabrys grzecznie spal w brzuchu, czasami tylko sie zawiercil, bo chyba go troche gniotlam w pozycji siedzacej. A tak to nic mu nie przeszkadzalo, nawet glosne smiech
![]() A ja oczywiscie jedyna niepijaca :/ ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Australia, nie przejmuj sie, mnie ominie wesele kolezanki na ktore bardzo bardzo chcialabym isc, a ze to na poczatku sierpnia, a ja tak malego dziecka nie chce brac do samolotu. Tutaj z rodziny nie mam nikogo poza szwagrami z ktorymi mieszkamy. Wiec na odwiedziny moge liczyc na kolezanki. Ogolnie cale dnie bede sama z dzieckiem. Bedzie dobrze u Ciebie. Jeszcze zaliczysz duzo koncertow, tak jak dziewczyny pisza, butla podrzucic komus
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

i wydaje mi się, że to jakoś dużo
Najwyżej będą ją przebierać 2 razy dziennie

Mój TŻ mnie słucha, słucha i każe mi wybrać sam bo ładnie mnie uświadamia, ze ja wiem lepiej i na pewno suuper wybiorę 

Bo wiem, ze może być różnie. Ale wiadomo dziecku uleje się, ubrudzi się mlekiem, będzie wielka kupa i bach ciuszki do wymiany.