![]() |
#1801 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy
tez tak myslalam Caterin17 ale mimo testu przerwałam tabletki,
zle sie czuje tzn mozliwe ze to tylko przeziebienie ale mimo to postanowilam przerwac tabletki jestem zmeczona boli mnie głowa ale tak inaczej, czuje ze jestem glodna i mimo ze sikam co 5 minut to mam bole brzucha (tak na dole) no i temperatura 37,5 dzisiaj rano i jest tak juz 5 dzien mysle ze jezeli jestem w ciazy to test moze sie mylic bo to jeszcze wczesnie. mam takie dziwne uczuciwe- poczekamy zobaczymy |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Raczkowanie
|
Mam kolejne nurtujące mnie pytanie. Czy po odstawieniu plastrów w drugim tygodniu stosowania może towarzyszyc ból podbrzusza,jakies dziwne uciskanie w brzuchu, dretwosc rak i nog, a co najgorsze te lekkie plamienie gęstym ciągnącym się brązowym śluzem?
Natomiast kolezanka chce wiedzieć Jakie są objawy zagnieżdżenia? Czekam na odpowiedź. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1804 |
szeryfcio
|
A u mnie było brązowe plamienie, chyba z domieszką krwi bo myślałam, że to okres się zbliża (zawsze tak miałam w przeddzień okresu). Nie było to obfite, ale ze dwa dni nosiłam wkładkę. No i był to 19-20 dzień cyklu. ( Ja miewałam cykle 26-dniowe)
#1805 |
Rozeznanie
|
Pomyślalam,że i ja napisze o tym co mnie męczy od kilku dni... Otóż od roku bralam tabletki anty i bardzo mi odpowiadała ta metoda antykoncepcji.Niestety w trakcie usg okazało się,że mam guzka na piersi,nie wiadomo czy to nie rakowa zmiana,wiec ginekolog kazal mi odstawic tabletki.Nie bralam od 2 miesiecy i stosowalismy z moim TŻ prezerwatywy.Oczywiscie pech chciał,że pekla i to w najbardziej nieodpowiednim momencie,bo prawdopodobnie mialam wtedy dni plodne (trudno powiedziec na pewno bo cykl mogl sie jeszcze nie uregulowac po odstawieniu tab.). No i teraz dostaje paranoi czy przypadkiem nie skonczy sie to ciąża. Czuje ból w okolicach krzyża,taki jak przed okresem,ale to napewno nie od tego bo okres powinnam miec dopiero ok.10tego. No i jeszcze parcie na mocz(od dzis) i uczucie oslabienia plus dziwne odbijanie sie,tak jakbym za moment mialo mnie zemdlic. To moga byc objawy ciąży??? Od tamtego incydentu minal dopiero tydzien,wiec na test za wczesnie,a ja nie potrafie o niczym innym myslec...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zadomowienie
|
A czy którejs z Was zdarzało sie odczuwać jakies obiajy już w 13-14 DC?
Tzn: -senność -bóle głowy -kłucia w dole brzucha -zmiany nastroju -uderzenia gorąca? - co do podniesionej temp. ciązko stwierdzić- bo mój standart do 36.2 Nie wiem sama, tak czekam że chyba sobie wmawiam bo to raczej za wczesnie na objawy, choć jedna z moich znajomych mówiła,że czuła już na drugi dzień - ehhh |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Raczkowanie
|
ja pewna nie jestem czy u mnie to ciąza czy jeszcze hormony po plastrach działają, ale od ok 14dc pojawily się u mnie objawy takie jak. Zawroty głowy, ból w podbrzuszu, zmęczenie, zmienność humorków;/ od środy nie urzywam plastrów i objawy się nasilily. Kłucie jajnikow, szypanie w lewym sutku, nacisk pod zebrami, dziwne kolki;/ ból i zawroty głowy, osłabienie, zmęczenie, dretwienie konczyn. Co kilka godzin lekka wydzielina z domieszką krwi ;/ swędzenie skóry, ból pleców...
pewnie to wszystko sobie wymyśliłam, ale mam nadzięję... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Zadomowienie
|
Konrola, to jedziemy na podobnym wózku. Oby to było to!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie chce cie "martwic" ale mozesz byc w ciazy, skoro gumka wam pekla w okolicach dni plodnych, tylko nie wiem czy na te objawy nie jest za wczesnie, sprawdz czy nie masz podwyzszonej temperatury, jesli jest pozej normy, to tez istnieje prawodpodobienstwo, ze jestes w ciazy pozdrawiam
![]() |
#1810 |
Rozeznanie
|
Tego sie wlasnie obawiam,że szanse mam duże... Tylko czy to autosugestia z tymi objawami czy naprawde moj organizm tak szybko reaguje? Chyba musze uzbroic sie w cierpliwosc,ale jest ciezko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Raczkowanie
|
Napisane przez bezsenność
Konrola, to jedziemy na podobnym wózku. Oby to było to! u mnie jest to mało prawdopodobne, bardziej to te hormony, niz fasolka, ale nadzieja zawsze umiera ostatnia ![]() Tobie życze jak najlepiej, oczywiscie jak się czegoś dowiesz lub jakies inne objawy to pisz ![]() No i tempka powyzej 37st. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Rozeznanie
|
Ja mam 36,9 wiec chyba sie nie załapuje na "ciążową" temperature,nie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() pozdrawiam
![]() |
#1814 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
cholibka a miałam tu nie wchodzić. nie żebym Was nie lubiła ![]() ![]() Anisia jak przeczytałam przeczytałam o twojej kropelce krwi to mnie przytkało. kilka dni temu ujrzałam coś takiego później obserwowałam ale nic sie więcej nie wydarzyło. teraz policzyłam, że jak ostatnio sie przytulaliśmy to miałam płodne dni, wtedy nie specjalnie liczyłam bo tż wyjeżdżał do anglii i to była chęć zbilżenia przed dwumiesięcznym rozstaniem. a termin @ dopiero 30 jeszcze tydzień
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1817 |
Raczkowanie
|
jezeli te plamienia występują przez kilka dni i są brunatno braząwe czy to tez moze byc objaw zagniezdzania sie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Raczkowanie
|
błagam odpowiedzcie mi na pytanie...
o tym pisalam wcześniej. W drugim tygodniu stosowania plastrów, w dzień przed zmianą, odstawiłam plastry i nie nakleiłam trzeciego. Zaczęły się te plamienia tym razem na dzień dzisiejszy bardzo obfite, tak jak na miesiączkę, jednak bardziej brązowsze niz zawsze... a miesiączkę powinnam mieć dopiero ok 6 grudnia... co to może być? pomóżcie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1820 |
Raczkowanie
|
dziękuję, ale u mnie to dopiero 17 dzien, ale dowiedziałam się, że moga to byc działania niepożądane i wystapić nieoczekiwane krwawienia z pochwy przy stosowaniu plastrów i pewnie tez po ich odstawieniu...
mam nadzięję, że nie będzie to miało wpływu na zajście w ciążę teraz lub kiedyś... |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
mysle ze jednak jest to krwawienie z odstawienia bo to juz byl 3 etap wiesz dla pewnosci po prostu porozmawiaj z lekarzem
#1822 |
Raczkowanie
|
w nastepnym tygodniu idę na wizytę, mam nadzieję, że wszystko będzie ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
a ja dzis ide na zabawe ostatkową!! a testu nie zrobiłam bo wciąż czekam na @ powinna być 18tego ale coś sie spóźnia jednak może to byc skutek odstawienia 2 msc temu tabsów a nie fasolki i raczej pić nie bęe póki nie mam pewności.
Na szczęście z moim mężem bawimy sie świetnie nawqet bez alkoholu
![]() |
#1824 |
Zadomowienie
|
madziwnia to życzę udanej zabawy. my z tż też bawimy sie świetnie bez alkoholu
pozdrawiam Was ciepło i miłego dnia życzę
![]() |
#1825 |
Raczkowanie
|
Zrobilam test i wynik byl negatywny, a niedlugo potem dostalam okres. Hmm... a juz zaczelam oswajac sie z mysla ze bede miala dzidziusia.
A moj TZ, mimo iz najpierw byl nieco zaniepokojony tym ze spozna mi sie okres, po kilku dniach zaczal rozmawiac z moim brzuszkiem majac nadzieje ze nosze juz w nim jego synka ![]() No nic, na pewno jeszcze nie raz zajrze do tego watku i bede dzielic sie z Wami moimi watpliwosciami, az pewnie w koncu podziele sie radosna nowina ![]() Poki co, pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Przyczajenie
|
witam wczoraj zrobilam kolejny test i oczywiscie jedna kreska ale temp juz 2 tydzien 37.7 przerwalam tabletki 4 dni temu
co to moze oznaczac, czy to jakas choroba pomocy prosze pozdrawiam cale forum |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Zadomowienie
|
2007 nie byłaś u lekarza? pisałaś , ze masz wizytę w sobotę
![]() qrcze chciałabym Ci powiedzieć coś konkretnego, ale nie wiem co. moim zdaniem słusznie postapiłaś, że przerwałaś tabletki. powinnaś jednak jak najszybciej udać się do lekarza, wszytko sie wtedy wyjaśni. nie ma sensu się stresować. trzymam kciuki za Ciebie ![]()
![]() |
#1828 |
Przyczajenie
|
nie
boje sie odwolalam wizyte i poczekam jeszcze kilka dni pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Rzabbocop
|
Jeśli dalej siusiasz co chwilę, może to być infekcja pęcherza
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Zadomowienie
|
2007 zgadzam sie z Rzabbą.
nie chce być złym prorokiem ale jak cos sobie wychodujesz to dopiero problem będzie. pamietaj, że nic nie zmienisz, jeśli to ciąża to ciąża, a jeśli nie to nie. ale mozesz zapobiec przykrym dolegliwosciom. pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:01.