|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.III
Cytat:
Wybrałam Natalię Halbinę, na razie nie miałam próbnego, więc nie wystawie opinii o makijażu, ale za to kontakt profesjonalny ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3482 |
|
MerDer 4ever
|
Ja polecam Matleene, nie mam problemu z kontaktem
W SkyBarze Tz mi sie oświadczył ![]() A wesele mamy w Zabrzu, restauracja Zielony Ogród, polecam Tez chcieliśmy Idzika ale miał zajęty termin wiec wzięliśmy kogoś innego po prostu Jesli chcecie kogoś pokroju Idzika to DJ Bartii dla mnie za dużo kasy jak na jeden wieczór ale opinie ma równie świetne co Idzik ;€
|
|
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
To ile Wy płacicie za djow? Nie wyobrażam sobie zapłacić więcej niż 2tysie
u nas był Hus za 1800zł i meeeeega polecam, było świetnie
|
|
|
|
|
#3484 |
|
MerDer 4ever
|
Śląskie Panny Młode cz.III
Ja płace 1800
Edit. Znalazłam ofertę, która wysłał mi Idzik. 2500 zł za piątek tego roku także pewnie w tej chwili jest drożej :p Edytowane przez taedio Czas edycji: 2016-03-30 o 20:19 |
|
|
|
|
#3485 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3487 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Idzik na 2018 rok dalej 2500 w tygodniu, 3000 w sobotę, chciałabym go, bo bardzo podoba mi się jak prowadzi te wesela, a w sumie nie znalazłam nikogo innego, tańszego, kto by mi się spodobał, chyba, że polecacie kogoś?
|
|
|
|
|
|
#3488 |
|
MerDer 4ever
|
Ja mam DJ Krzysztof Owczarzy i polecam
Płaciłam 1800 ale umowę podpisywałam w tamtym roku, nie wiem jaka cena jest teraz
|
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wzial 1800zł, ma świetny sprzet, oświetlenie, nie ma ograniczeń czasowych, nie pije alkoholu. Mega profeska! Co najważniejsze dostosowuje się do Młodych. Chcecie wesele bez disco pola? Chcecie samo disco polo? Lata 60? No problem my mieliśmy bez disco pola (nie licząc 2 piosenek na które wyrazilismy zgode). Byly zaplanowane 4 zabawy na poziomie. Zrobił tylko dwie bo nie było sensu integrowac ludzi bo cały czas był pełen parkiet. Od godz 17 jak zaczęło się wesele do 7:30 rano
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2016-03-30 o 22:52 |
|
|
|
|
|
#3490 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cena zdecydowanie niższa, i grał bez limitu czasowego?
|
|
|
|
|
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to jest duzy plus może na 2018 ma ceny troche wyzsze, nie wiem. Ale w 2015 brał 1800zł. Znajomemu na calonocne urodziny (gral do 7:00 rano) policzyl 1600
|
|
|
|
|
|
#3492 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja szukałam DJa półtora roku przed ślubem i ponad 10 mi dało odpowiedź że nie mają terminu tak samo było z salą, terminy były, ale żebyśmy mogli w nich przebierać (w miesiącach letnich) to średnio ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3493 |
|
Raczkowanie
|
My, co prawda, mamy orkiestrę, ale rezerwowaliśmy ich zaraz po rezerwacji sali, czyli rowno rok przed weselem. To fakt, był mniejszy wybór, niż z dwuletnim wyprzedzeniem, ale moim zdaniem nie ma się co aż tak spieszyć
![]() Z drugiej strony patrząc - ma się później ten komfort psychiczny, że to co najważniejsze jest już załatwione. Dziewczyny, gdzie kupowałyście bieliznę? |
|
|
|
|
#3494 |
|
Raczkowanie
|
Kobitki, a ja już po
![]() ![]() Wszystko elegancko się udało, bez problemów, bez nerwów Makijaż robiła mi Jola Surmańska i super się trzymał. Bukiet z okolicznej kwiaciarni nadal wygląda bardzo świeżo. Za bukiet z gipsówki z goździkami, 2 bukiety dla świadkowych, 3 butonierki, wianek z gipsówki i goździków, ozdobę na auto i płatki róż zapłaciliśmy niecałe 300 zł. Fryzura wytrzymała do samego końca mimo różnych dziwnych figur jakie musiałam przyjmować w tańcu - na każdym weselu jest kilku takich nieprzewidywalnych tancerzy Nad ranem jak powyciągałam wsuwki to jeszcze mi 20gr wypadło Jedzenia weselnego dopiero teraz sobie popróbujemy, bo zostało tego multum - u jednych i drugich rodziców i u nas pełne zamrażalniki, a już w niedzielę były rodziny na obiedzie, a u teściów popołudniu na placu takie pseudopoprawiny na prawie 30 osób. Alkoholu też zostało sporo i jeszcze od gości dostaliśmy jakieś wina. Nic nie pisaliśmy na zaproszeniach o prezentach i kwiatach, ale goście w większości i tak kwiatów nie przynosili - niektórzy przynieśli flaszki, inni jakieś drobiazgi do domu typu łyżki do sałatek, inni słodycze. Prezenty rzeczowe trafiły nam się dwa - ekspres do kawy i szybkowar. Z mojej pracy dostaliśmy odkurzacz i dzisiaj go przetestuję A przede wszystkim pogoda była jak marzenie!! |
|
|
|
|
#3495 | |
|
Zaszynszylowana
|
Cytat:
Super Zazdroszę, że juz poA pogoda Wam sie trafiła naprawdę genialna
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też bym chciała być już po
|
|
|
|
|
|
#3497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pogodę mieliście przepiękną. Masz już może jakieś zdjęcia, żeby się pochwalić?
|
|
|
|
#3498 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez pannaEcia Czas edycji: 2016-04-25 o 14:19 |
|
|
|
|
|
#3499 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3500 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3501 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super że wszystko się udało |
|
|
|
|
|
#3503 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Potrzebuję pomocy, gdzie się wybiera odpis aktu urodzenia niezbędny do ślubu konkordatowego? W miejscu urodzenia, czy można w miejscu zameldowania? ![]() pokręciło mi się to wszystko, urodziłam się w Krakowie, zameldowana jestem w Tarnowie, a mieszkam TU i nie wiem gdzie iść po tenże akt![]() Później się idzie do USC, ale do którego należy pójść? tam gdzie jestem zameldowana ja, później tam gdzie jest zameldowany mój narzeczony? czy jak to ma być? proszę, pomóżcie! ![]() ![]() |
|
|
|
|
#3504 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez pannaEcia Czas edycji: 2016-04-25 o 14:18 |
|
|
|
|
|
#3505 |
|
Raczkowanie
|
My byliśmy na razie tylko w USC dokument - idzie się tylko do jednego z dwóch. Poszliśmy do USC w mieście zameldowania Pana Młodego - Katowice. Ślub będziemy mieli jednak w innym miejscie - w mojej parafii (opłata którą należy uiścić, powinna być na konto USC miasta w którym odbywa się ślub). Chcieli od nas tylko dowód osobisty i ten właśnie dowód uiszczenia opłaty. Nikt nie chciał od nas w Katowicach aktu urodzenia.
Z racji tego, że ślub odbywa się w mojej parafii, to ja nie muszę nic przynosić z dokumentów. Jak na razie z parafii w której TŻ był chrzczony mamy dokument stwierdzający, że był ochrzczony, bierzmowany i nie zawierał innych związków małżeńskich. Nam wszystko wytłumaczył ksiądz, gdy byliśmy "zaklepać" termin w kościele. Macie już swój termin? Edytowane przez Dagsy Czas edycji: 2016-04-08 o 12:53 |
|
|
|
|
#3506 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, 30.07.2016 mamy ślub, ile wcześniej byliście u USC? ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3507 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byliśmy w USC w Katowicach, a ślub mamy w Sosnowcu. Powiedziano nam, że ważne by opłata była zrobione na odpowiednie konto (czyli do USC Sosnowiec), w sumie bardziej poręcznie jest faktycznie pojechać do urzędu w którym będzie ślub ![]() pannaEcia - mam pytanie jeśli można, czy Dni Skupienia są obowiązkowe do odbycia? Muszę dopytać księdza, ale może najpierw zasięgnę języka
|
|
|
|
|
|
#3508 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez pannaEcia Czas edycji: 2016-04-25 o 14:17 |
|
|
|
|
#3509 |
|
Raczkowanie
|
Takie to czasem wszystko rozbiegane... że trudno nadążyć
![]() Moja koleżanka na dniach skupienia nie była, druga twierdzi, że trzeba... parafia w Sosnowcu gdzie ślub będzie twierdzi, że u nich jest jeszcze osobny system (ilość nauk itd), więc nie wiedzą... Wygląda na to, że faktycznie co parafia to inaczej - patrząc na to jak było w twoim wypadku. My wybieramy się do księdza w poniedziałek, ale nie mamy jeszcze dokumentu z USC, więc nie wiem do końca po co jechać... chyba by dać na zapowiedzi i dowiedzieć się "co dalej" i na pewno tym razem zanotuje... o cenę "co łaska" też nie spytałam, a dosyć mnie to ciekawi muszę przyznać.
|
|
|
|
|
#3510 | |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny! dziękuję za odpowiedzi!
My jedynie co to byliśmy u księdza w Siemianowicach ''zabookować'' datę i godzinę ślubu oraz u księdza w mojej parafii zapytać czy mój narzeczony ma coś dostarczyć, ale że nic nie chciał to super, tylko na zapowiedzi dać i jedno z głowy. W takim razie się na dniach musimy do urzędu wybrać, skoro im 2-3 tyg zajmuje papierologia, zanieść później te dokumenty do księdza i też dać na zapowiedzi oraz za mszę. Ale nie mam pojęcia ile dać za mszę ślubną? Ile Wy dajecie? 500 zl? ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

A może któraś poleca którąś salę w okolicach Tychów? 

Idzik na 2018 rok dalej 2500 w tygodniu, 3000 w sobotę, chciałabym go, bo bardzo podoba mi się jak prowadzi te wesela, a w sumie nie znalazłam nikogo innego, tańszego, kto by mi się spodobał, chyba, że polecacie kogoś?