|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.4
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez sabeth2 Czas edycji: 2016-04-10 o 22:06 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Raczkowanie
|
Jazzjazz, kambro, iliybr i wszystkie pozostałe dziewczynki dziękuję bardzo za wsparcie. Pozostaje tylko czekać, a to najgorsze. Dziś @. Także w tym cyklu będę próbować naturalnie bez tabletek, a nóż może coś
![]() Tylko się ze mnie nie śmiejscie ze mnie ale myślę jechać do bioenergoterapeutki. Mam taką pewną konietę, to jest normalnie dr. Mam ochotę jechać, nie moge tak czekać i nic nie robić, jak jeszcze naszego dr nie ma. alutka29 Mi dr Gwlik mówił,żebym przyjechała około miesiąca później po laparo na histero, bez kontaktowania się z nim, to jest zabieg 1 dniowy i nie trzeba sie zapisywac, skierowania też nie miałam. Pojechałam na oddział i powiedziałam ze dr Gawlik kazał przyjechać. Poczekałam trochę, zrobili co mieli zrobić i po 4 godz pojechałam do domu sama. Ale tak było w moim przypadku. Jak chcesz to zadzwoń do niego, będziesz spokojniejsza. Pytałam go czy jakbym zaszła po laparo czy mam przyjechać na histero powiedział, że nie. Jak będzie ciąża to nie robimy histeroskopii. ale wtedy mi nie powiedział jeszcze, że te leki co mi zapisał visanne to mi wycofają cykl i nie będę w ciąży przez 3 miesiące. a ja żyłam w nieświadomości i brałam leki, dopiero dr P mnie uświadomił, że dopóki biorę visanne nici z ciąży i na histero mogę śmiało iść. |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Raczkowanie
|
Alutka u mnie przyczyną i wskazaniem do laparoskopii jest przegroda. Szczerze boję się ,że po zabiegu będą kazali sie wstrzymać bo będzie nacinanie a ja już mam dość czekania. Tak bardzo chcę zacząć się już starać
![]() Betty dziękuję. Daj znać jak kolejny weekand będziesz w pobliżu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
Raczkowanie
|
Chal dzisiaj dopiero powtórzyłam badanie, wyniki ok godz. 16:00
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam serdecznie
od pewnego czasu WAS podczytuję i widzę że nie jestem sama z moim problemem .Starania już dobre 7 lat, u Dr P od IX 2014 . Mam 33 lata i mam 14 letniego syna (bez problemów z ciążą). Po za tym 2 razy w Dębicy i teraz czeka mnie trzeci raz . Stymulacja od maja 2015 , po pierwszej stymulacji ciąża i poronienie . Od tej pory stymulacje i beta poniżej 1,2. Czasem brak mi sił do walki , ale widzę że nie tylko ja borykam się z tym dlatego życzę wszystkim udanych wysokich bet i jestem z Wami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Raczkowanie
|
kamilamimila amh mam z okolic listopad ub roku, cykle mam skrócone do 21-25 dni, najgorzej w ost roku, mam 3 dzieci, 2 dorosłych i 1 9 lat, płodu nie badałam, nikt mi tego nie podpowiedział, a gdy sama na to wpadłąm było za późno. W ciążę zachodziłam "na gwizdnięcie"- gdy było ryzyko byłam w ciąży, więc nie spodziewałam się wikszych problemów po 40, bo jestem zdrowa i geny mam dobre
![]() A Ty masz jakie plany? In vitro? Edytowane przez sabeth2 Czas edycji: 2016-04-11 o 10:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() ![]() Kryniaczek masakrejszyn dobrze, że tak to się skończyło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kamila trzymam kciuki ![]() ![]() Alutka ja na histero umawiałam się po 4 tyg po laparo i tej samej formie sms i Dr Gawlik oddzwaniał i wypytywał co i jak tzn. który dzionek cyklu i wyznaczał termin. Potrzebna była karta informacyjna po laparo na izbie przyjęć... ![]() Mia u mnie po laparo zaraz po plamieniu dostałam @ chyba o 3 dni za wcześnie ale to normalne po takim grzebaniu :jezyk: Sabeth trzymam mocno kciuki za testowanie ![]() ![]() Marlenka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4479 |
Raczkowanie
|
kambro masz wielkie serducho-dobre słowo dla każdego, podziwiam! i trzymam kciuki za Ciebie!
ja jeszcze ok 4 godz czekam na bete ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Rozeznanie
|
Chal a jak Ty sie czujesz? JADorotek mam nadzieje ze wszystko wporzadku u Ciebie. Martwimy sie tu bardzo. Trzymaj sie cieplutko.
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- sabeth2 trzymam mocno kciuki za pozytywna betę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Raczkowanie
|
Jezuuuuu, mam dodatnie beta HCG!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Raczkowanie
|
sabeth suuuper
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Raczkowanie
|
sabeth gratki
![]() ![]() ![]() angela mocne ![]() ![]() marlena witaj ![]() Edytowane przez iliybr Czas edycji: 2016-04-11 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Rozeznanie
|
sabeth2 gratulacje jaki masz wynik bety? Niech dzidzia ładnie rosnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Raczkowanie
|
Kambo Dzięki
![]() ![]() Właśnie zobaczyłam wynik 1,2 ![]() ![]() Marlena 343, ja też mam dziecko, 13 lat skończy w maju, a ja już 32 mam od marca ![]() ![]() ![]() Ale się rozpisałam....trochę ulżyło, 3 litry łez poleciało ![]() Powiedzcie mi jeszcze dziewczynki czy odstawiać już leki duphaston, luteine i crinone? Dzisiaj jest 11 dzień od iui a bete miałam robić według zaleceń doktora 13-15 więc już i tak się pewnie nic nie wykluje, prawda? Nie ma chyba nadziei, że za dwa dni beta się pokaże....? doradźcie coś. Z góry dzięki ![]() Edytowane przez Kryniaczek Czas edycji: 2016-04-11 o 14:38 Powód: Sabeth :))) gratuluje:) ))) |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Raczkowanie
|
Fuglonka
Odezwę się na pewno do Ciebie jak tylko będę w pobliżu ![]()
#4490 |
Rozeznanie
|
Sabeth Gratuluję super niech beta ladnie rośnie
![]() Kryniaczek rozumiem cie bo ja tez mialam syna tak jak chcialam a na kolejna pozytywna bete musialam poczekac az 4 lat, ale wazne zebys sie nie podawala i walczyla a wkoncu doczekasz sie pozytywnej pieknie przyrastajacej bety i twoj syn bedzie mial rodzenstwo ![]() Edytowane przez chal Czas edycji: 2016-04-11 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za słowa wsparcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Raczkowanie
|
13dpt beta 574; progesteron 20,10
Justynko możesz wpisać na pierwszą stronę |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kryniaczek na pewno doczekasz się pozytywnej bety ![]() ![]() Ja jestem po 2 iui i też powoli zaczynam myśleć o in vitro, chociaż troszkę mnie ta myśl przeraża ale jak nie będzie innej możliwości to głową muru nie przebiję ![]() ![]() Jeżeli bete robiłaś w 11 dzień po iui i nie była dodatnia to niestety marne szanse że się ruszy ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie wszystkie forumowiczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W związku z tym mam ogromna prośbę ... bo po tych wszystkich perypetiach i tak naprawdę przekreśleniu tego transferu, nie zapytałam Naszego doktora o dawkowanie leków po pozytywnej becie... Aktualnie biorę: 3x1 duphaston, 2x2 luteinę, 3x1 estrofem i 1x1 crinone. Do jakiej wartości bety zostać przy tym dawkowaniu, kiedy Wam doktor zaczął obniżać dawki??? Dziewczyny /mamuśki pomóżcie! Co prawda jutro zobaczę, czy mój maluszek jest nadal ze mną ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Wtajemniczenie
|
Sabeth,gratuluje i zycze żebyś utrzymala te ciaze.Moze powinnaś brać teraz steryd,Encorton albo Metypred,na nieodrzucenie zarodka,tylko teraz nie na Dr,cY on Ci go zapisal gdybys zaszla w ciąże?Twój przypadek dodaje mi tez nadziei,bo skoro Tobie udalo sie zajac w ciaze z takim niskim amh to moze i moje szanse nie są przekreślone.Trzymaj sie i oby tym razem sie udało,jaka masz betę?
04.2008 ciaza naturalna, 12.2008 narodziny zdrowej Córci,starania od 09.2013,hsg,laparoskopia, 3 inseminacje,06.2015 IVF-nieudane,07.2015 - 2 IVF-udane,obumarcie ciazy w 7 t,maj 2015-3 IVF i badanie zarodków PGS,mrozaczki czekaja na lepsze czasy |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Rozeznanie
|
tic_tac_toe po pierwsze ogromne gratulacje, życzę Ci aby fasolka została z Toba a po drugie co do leków do powrotu doktora spokojnie możesz zażywać te leki w takich dawkach jak do tej pory. Ja jestem w 12 tc i nadal stosuje wszystko tak jak dr zalecił od poczatku, jedyne co to schodzę z zaszczykow prolutex i z zelu estreva a tak to reszte dalej zażywam, wiec sie nie stresuj dawkowaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | ||
Marzenia się spełniają :)
|
Cytat:
![]() Leki przyjmuj tak jak do tej pory, nic nie zmieniaj ![]() Kciuki za jutrzejszy przyrost i informuj nas na bieżąco ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- sabeth2 gratulacje ![]() ![]() Kryniaczek ![]()
![]() |
#4499 |
Przyczajenie
|
justyna183tic_tac_toe witaj wśród nas i wieeelkie gratulacje
![]() Leki przyjmuj tak jak do tej pory, nic nie zmieniaj ![]() Kciuki za jutrzejszy przyrost i informuj nas na bieżąco ![]() Dziękuję Justynko ![]() ![]() Edytowane przez tic_tac_toe Czas edycji: 2016-04-11 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Rozeznanie
|
tic_tac_toe czekamy na kolejne dobre wieści, wszystko bedzie dobrze, dbaj o siebie i odpoczywaj i nie przemęczaj sie no i staraj sie nie stresować choc wiem ze to trudne tym bardziej po przejściach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.