Mamusie czerwcowe 2016 cz.5 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-11, 19:40   #1741
motylek1984
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
W razie co tez moge dziecię przygarnąć 50 km od Łodzi bede :p

Moja koleżanka urodziła była na tym samym etapie ci ja tyle ze z bliźniakami
Soffinka nie strasz 😢
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 19:42   #1742
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Nosi mnie, ale nie wiem za co się wziąć, pewnie posiedzę i poczekam aż mi przejdzie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Byłam dziś zarejestrować się do diabetologa i pierwszą wizytę mam za 2 dni szkoda tylko, że tak późno z tym idę

A dziś w Biedronce udało mi się kupić proszek do koloru z lovely uwaga uwaga za 9 zł
Brawo za termin! Spokojnie, na pewno wszystko z maluszkiem w porządku

Ja szukałam w sobotę u siebie w biedronce jakiegoś proszku/płynu dla niemowląt i żadnego nie było :-(
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 19:58   #1743
paula7672
Przyczajenie

Cytat:
Cześć
Tż ma drugie zmiany, więc dzień taki rozwalony, wszystko na szybko,a dziś jeszcze na zakupach byliśmy, więc w ogóle. Ale juz Was narobiłam

Hej Masz termin na czerwiec? Zostań z nami i napisz coś o sobie i dzidzi
A co do lifenesta sama nie mam doświadczenia, ale podczytywałam trochę zeszłoroczne sierpniówki i jak dobrze pamiętam, to kilka z nich miało i chwaliły. Możesz poszukać ich wątku na odchowalnii zapytać

Nosi mnie, ale nie wiem za co się wziąć, pewnie posiedzę i poczekam aż mi przejdzie
No to tam poszukam opinii Mam na imię Paulina 26 lat, pierwszy dzidziuś jak już wspominałam, będzie synekimienia jeszcze nie mamy, wybierzemy po narodzinach. Póki co ciąża u mnie przebiega bezproblemowo, wszystko jest dla mnie nowe i pewnie czasami wyolbrzymiam te błahe dolegliwości, a znowu innym razem ignoruję być może jakieś poważne. Z moim ginem nie mam kontaktu telefonicznego, widuję go jedynie na wizytach więc wszelkich informacji szukam w necie. Termin mam niby na 1 lipca, ale wiem, że różnie może być i może załapię się na czerwiec jeszcze
paula7672 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 19:59   #1744
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

Brawo za termin! Spokojnie, na pewno wszystko z maluszkiem w porządku

Ja szukałam w sobotę u siebie w biedronce jakiegoś proszku/płynu dla niemowląt i żadnego nie było :-(
A patrzyłaś za kasami? Ostatnio tam trzymają takie rzeczy (obok mebli i innych takich)
Przesiedziałam i skończyło się na malowaniu farbkami z Sarcią, ale liczę że szybko zaśnie i jednak coś mi się uda zrobić
Ale patent na przesiedzenie polecam
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 20:09   #1745
motylek1984
Zadomowienie

Ja dzisiaj cały dzień na nogach, kupiliśmy materac do nas do łóżka, bylam w pepco i kupiłam kolejne kocyki, nie mogłam się oprzeć, kupilismy tez sliczne legowisko dla psielka, do nowej sypialni, bo mam postanowienie, żeby oduczyć go spania w łóżku z nami, pozalatwialismy kilka innych spraw, byłam też w sklepie dzieciecym, ale nic nie kupilam, bo ceny z kosmosu. Wrocilismy do domu, zasiadlam do laptopa i kupiłam laktator, przesyłka gratis i dokupiłam od razu kilka rzeczy np. 2 przewijaki, prześcieradełka, osłonki na brodawki avent oczywiście s, pieluchy tetrowe(w sumie będę miała 30szt), szczotkę do butelek, łańcuszki i pojemnik do smoczków, pojemniki do lodówki do przechowywania pokarmu, wyszło mi 550zl, ale najważniejsze, że laktator będzie 😁 a wczoraj wypatrzylam na olx uzywany przewijak drewniany z Ikea gulliver, jestem mega zadowolona, bo w ikei już dawno niedostępny i wogole nawet używanego ciężko dostać😁 w tym tygodniu pani mi go wysle😁 ja mam smoczki soothie avent, ale że stanow, kupowałam je jeszcze wtedy jak miały być dwie dziewuszka, więc teraz Kubuś będzie chodził z fioletowym cumelkiem. Jak czytam ile wy macie ciuszkow, to ja się boję, że ja przy dwójce mam tak niewiele przy was, a wydawało mi sie, że u mnie jest sporo 🙅 co do spiochow, to jha mam 2 szt od siostry i więcej nie mam zamiaru kupować.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

http://www.usa.philips.com/healthcar...othie-pacifier http://www.babypalacetx.com/Avent-3M...p/scf19205.htm wyglada ja te moje smoczki. To oryginalna wersja smoczków soothie z aventu, dużo miekszy i elastyczny.
Stary 2016-04-11, 20:16   #1746
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula7672 Pokaż wiadomość
No to tam poszukam opinii Mam na imię Paulina 26 lat, pierwszy dzidziuś jak już wspominałam, będzie synekimienia jeszcze nie mamy, wybierzemy po narodzinach. Póki co ciąża u mnie przebiega bezproblemowo, wszystko jest dla mnie nowe i pewnie czasami wyolbrzymiam te błahe dolegliwości, a znowu innym razem ignoruję być może jakieś poważne. Z moim ginem nie mam kontaktu telefonicznego, widuję go jedynie na wizytach więc wszelkich informacji szukam w necie. Termin mam niby na 1 lipca, ale wiem, że różnie może być i może załapię się na czerwiec jeszcze

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj cały dzień na nogach, kupiliśmy materac do nas do łóżka, bylam w pepco i kupiłam kolejne kocyki, nie mogłam się oprzeć, kupilismy tez sliczne legowisko dla psielka, do nowej sypialni, bo mam postanowienie, żeby oduczyć go spania w łóżku z nami, pozalatwialismy kilka innych spraw, byłam też w sklepie dzieciecym, ale nic nie kupilam, bo ceny z kosmosu. Wrocilismy do domu, zasiadlam do laptopa i kupiłam laktator, przesyłka gratis i dokupiłam od razu kilka rzeczy np. 2 przewijaki, prześcieradełka, osłonki na brodawki avent oczywiście s, pieluchy tetrowe(w sumie będę miała 30szt), szczotkę do butelek, łańcuszki i pojemnik do smoczków, pojemniki do lodówki do przechowywania pokarmu, wyszło mi 550zl, ale najważniejsze, że laktator będzie 😁 a wczoraj wypatrzylam na olx uzywany przewijak drewniany z Ikea gulliver, jestem mega zadowolona, bo w ikei już dawno niedostępny i wogole nawet używanego ciężko dostać😁 w tym tygodniu pani mi go wysle😁 ja mam smoczki soothie avent, ale że stanow, kupowałam je jeszcze wtedy jak miały być dwie dziewuszka, więc teraz Kubuś będzie chodził z fioletowym cumelkiem. Jak czytam ile wy macie ciuszkow, to ja się boję, że ja przy dwójce mam tak niewiele przy was, a wydawało mi sie, że u mnie jest sporo 🙅 co do spiochow, to jha mam 2 szt od siostry i więcej nie mam zamiaru kupować.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

http://www.usa.philips.com/healthcar...othie-pacifier http://www.babypalacetx.com/Avent-3M...p/scf19205.htm wyglada ja te moje smoczki. To oryginalna wersja smoczków soothie z aventu, dużo miekszy i elastyczny.
Ale zaszalałaś!!

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 20:20   #1747
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzisiaj cały dzień na nogach, kupiliśmy materac do nas do łóżka, bylam w pepco i kupiłam kolejne kocyki, nie mogłam się oprzeć, kupilismy tez sliczne legowisko dla psielka, do nowej sypialni, bo mam postanowienie, żeby oduczyć go spania w łóżku z nami, pozalatwialismy kilka innych spraw, byłam też w sklepie dzieciecym, ale nic nie kupilam, bo ceny z kosmosu. Wrocilismy do domu, zasiadlam do laptopa i kupiłam laktator, przesyłka gratis i dokupiłam od razu kilka rzeczy np. 2 przewijaki, prześcieradełka, osłonki na brodawki avent oczywiście s, pieluchy tetrowe(w sumie będę miała 30szt), szczotkę do butelek, łańcuszki i pojemnik do smoczków, pojemniki do lodówki do przechowywania pokarmu, wyszło mi 550zl, ale najważniejsze, że laktator będzie �� a wczoraj wypatrzylam na olx uzywany przewijak drewniany z Ikea gulliver, jestem mega zadowolona, bo w ikei już dawno niedostępny i wogole nawet używanego ciężko dostać�� w tym tygodniu pani mi go wysle�� ja mam smoczki soothie avent, ale że stanow, kupowałam je jeszcze wtedy jak miały być dwie dziewuszka, więc teraz Kubuś będzie chodził z fioletowym cumelkiem. Jak czytam ile wy macie ciuszkow, to ja się boję, że ja przy dwójce mam tak niewiele przy was, a wydawało mi sie, że u mnie jest sporo �� co do spiochow, to jha mam 2 szt od siostry i więcej nie mam zamiaru kupować.

Wow, ale zaszalałaś To chyba już Ci niewiele zostało do kupienia

Claudette dawno się nie odzywała, ciekawe co tam u nich...

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-04-11 o 20:23
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 20:27   #1748
soffinka
Zadomowienie

Mamusie czerwcowe 2016 cz.5

Cytat:
Soffinka nie strasz

Motylku spokojnie nie wiem dokładnie co tam sie wydarzyło wiec luzz kwiat lotosu!
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 20:28   #1749
motylek1984
Zadomowienie

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20307037/ to przewijaki 😁 jeszcze trochę rzeczy na liście zostało, a po tych zakupach to tylko laktator wykreslilam, resztę to zakupy nadprogramowe. Przewijak planowalam na lozeczko, bo mebel miał się nie zmieścić, ale przemyślałem sprawę, lozeczka pójdą na inną ścianę i został mi kacik, więc zmieszcze w nim przewijak i fotel do karmienia 😁
Stary 2016-04-11, 20:31   #1750
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20307037/ to przewijaki �� jeszcze trochę rzeczy na liście zostało, a po tych zakupach to tylko laktator wykreslilam, resztę to zakupy nadprogramowe. Przewijak planowalam na lozeczko, bo mebel miał się nie zmieścić, ale przemyślałem sprawę, lozeczka pójdą na inną ścianę i został mi kacik, więc zmieszcze w nim przewijak i fotel do karmienia ��
Bardzo ładny ten przewijak! U mnie niestety nie ma miejsca na takie rzeczy i musi być przewijak nakładany na łóżeczko
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 20:38   #1751
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Bardzo ładny ten przewijak! U mnie niestety nie ma miejsca na takie rzeczy i musi być przewijak nakładany na łóżeczko

Ja tez bede tak sobie radziła
Stary 2016-04-11, 21:04   #1752
eful
Raczkowanie

Hej
Ja już po wizycie mały odwrócił się główką w dół i oby tak zostało do konća moja waga od początku to +14,5 kg chyba najwięcej na tym forum ! oczywiście nie wchodzę w żadne ubrania ale no cóż potem mam plan wielkiego zrzucania kg i ćwiczeń ale jak wyjdzie w praniu to się okaże
na dniach zacznę się już powoli pakować do szpitala bo w czwartek zaczynam 33 tc Tylko co tu kupić jeszcze z takich przydatnych rzeczy....kupujecie specjalny ręcznik z kapturkiem do dziecka ? czy lepiej postawić na zwykły ? Poduszka do karmienia potrzeba czy zbędna ?
eful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 21:09   #1753
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eful Pokaż wiadomość
Hej

Ja już po wizycie mały odwrócił się główką w dół i oby tak zostało do konća moja waga od początku to +14,5 kg chyba najwięcej na tym forum ! oczywiście nie wchodzę w żadne ubrania ale no cóż potem mam plan wielkiego zrzucania kg i ćwiczeń ale jak wyjdzie w praniu to się okaże

na dniach zacznę się już powoli pakować do szpitala bo w czwartek zaczynam 33 tc Tylko co tu kupić jeszcze z takich przydatnych rzeczy....kupujecie specjalny ręcznik z kapturkiem do dziecka ? czy lepiej postawić na zwykły ? Poduszka do karmienia potrzeba czy zbędna ?

Hej hej ja wagę mam podobna wiec Spoko:p
Ja kupiłam jeden ręcznik z kapturkiem co by młody gorszy nie był :p ale mam tez zamiar w zwykły wycierać
Poduszkę do karmienia dostałam wiec nie bede gardzić w praniu wyjdzie czy sie przydaje czy nie
Stary 2016-04-11, 21:17   #1754
Honcia
Zakorzenienie

Siemanko Mamusie
Cały czas podczytuje ale na telefonie nie umiem odpisać trochę techniki i zagubiona jak dziecko w lesie

W weekend miałam gości i dzisiaj wielka akcja sprzątania i prania...
Haneczko czytałam, że jesteś pod opieką, trzymaj się w "kupie" jak to się u nas na wsi mówi jak najdłużej Na pewno będzie dobrze

Ja dziś w nocy miałam pierwszy wyciek siary... ale za to jaki. Moja koszula mokra, piżama męża mokra, prześcieradło i koc pod spodem i plama na łóżku musiałam się do niego nieźle przytulać

Cytat:
Witamy i zapraszamy do udzielania się

Cytat:
Hej
Gratuluje dobrych wieści z wizyty
Ja jestem przy 12kg na plusie więc niewielka to różnica
Ręczniki z kapturkiem mam 2, poduszkę do karmienia dostałam w spadku, pewnie bym jej inaczej nie kupiła.

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 21:28   #1755
zebrah
Rozeznanie

Witaj Paula

Motylek- a jak tam samopoczucie? Dzieciaczki kopią?
Ale zakupów narobiłaś Nie przejmuj się ciuszkami- przecież zawsze można dokupić na szybko coś jak będzie potrzeba.

Dziewczyny czy na kocyk minky nie będzie za gorąco latem? Hmm tak się zastanawiam czy jest w ogóle sens kupować.

Hej Eful - dawno Cię nie było. Fajnie, że z małym wszystko dobrze. No rzeczywiście warto mieć spakowane wszystko do szpitala wcześniej.

Edytowane przez zebrah
Czas edycji: 2016-04-11 o 21:30
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 21:37   #1756
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Witaj Paula

Motylek- a jak tam samopoczucie? Dzieciaczki kopią?
Ale zakupów narobiłaś Nie przejmuj się ciuszkami- przecież zawsze można dokupić na szybko coś jak będzie potrzeba.

Dziewczyny czy na kocyk minky nie będzie za gorąco latem? Hmm tak się zastanawiam czy jest w ogóle sens kupować.

Hej Eful - dawno Cię nie było. Fajnie, że z małym wszystko dobrze. No rzeczywiście warto mieć spakowane wszystko do szpitala wcześniej.
Czyli w pierwszej kolejności kupię koszule i seksowne klapeczki...

Właśnie zeżarłam zupkę chińską Pyszna była

Stary 2016-04-11, 21:40   #1757
motylek1984
Zadomowienie

Moje szkrabule kopia na zmianę, raz mały, raz mała 🙌 coraz ciężej się czuje 😔 ja kupilam dwa duże ręczniczki z kapturem i poduszkę cebuszke też kupilam, tylko muszę granulek dokupić i dosypać, bo się troszkę ubila, mam na niej zamiar karmić dwójkę naraz, jeżeli mi się uda oczywiście 😸
Stary 2016-04-11, 21:41   #1758
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Czyli w pierwszej kolejności kupię koszule i seksowne klapeczki...

Właśnie zeżarłam zupkę chińską Pyszna była
Honcia i równie seksowne podkłady poporodowe i podpaski kajaki warto też mieć
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 21:45   #1759
motylek1984
Zadomowienie

No i u mnie dzisiaj rano też plamka na koszuli, dziwne to, bo ani mi cyce nie uroslyt, ani nie bola, a zaczynają już produkcję 😨

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Myślę że kocyk minky jak najbardziej ok, przecież wieczorami chłodno jest, a przez dzień w upał to tylko pieluszkabo wtedy najciekszy kocyk jest za gorący.
Stary 2016-04-11, 21:47   #1760
Miqesi
Wtajemniczenie

Cześć, Dziewczynki

Wróciłam z ryneczku ze spotkania z koleżanką.
Ale się opiłam latte, uhhh Fajnie było, na ryneczku już ogródeczki stoją i dłużej jest już jasno. Nareszcie

Cytat:
Nie wiem czy Madzia poradzi sobie z trójką maluszków naraz, no i co jej Tż na to
Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Mój tz wiecznie w pracy także wiecie :P a jakk będzie w domu to wtedy swoim sie zajmie a jak dzieci grzeczne będą to podejmuje się wyzwania
Jakby co, to ja też mogę na koncert się wybrać, skoro mamy tutaj forumową Babysitter

Cytat:
Asiek współczucie A teraz wydatki i każdy grosz się liczy.

Zmieniam lekarza na prywatnego- we środę mam wizytę. Postanowiłam rodzić w moim mieście i nie kombinować z jazdami 60km dalej, tym bardziej że możliwe że poleżę ze 2,3 tyg przed porodem w szpitalu ze względu na różne sprawy zdrowotne. A tu szpital mam pod domem właściwie i jakby Rafek usychał bez mamy, to się wyrwę na godzinkę...
Myślę, że to bardzo dobry pomysł: )

Cytat:
Ty uważaj z tą uprzejmością, bo zaraz normalnie żłobek Ci się zrobi w październiku

Cytat:
Witaj

Cytat:
U nas też będzie nakładany na łóżeczko. Wbrew pozorom jest to bardzo fajne rozwiązanie, bo przewijak wtedy nie zajmuje praktycznie miejsca

Cytat:
Hej
Super, że wizyta udana.
Synek ma do tej pory ręcznik z kapturkiem, córeczce też taki kupimy, bo u nas się sprawdził

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 21:50   #1761
motylek1984
Zadomowienie

Takie kocyki dziś zakupiłam
Stary 2016-04-11, 21:50   #1762
motylek1984
Zadomowienie

:-d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1460404215673.jpg (47,4 KB, 24 załadowań)
Stary 2016-04-11, 21:53   #1763
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Honcia i równie seksowne podkłady poporodowe i podpaski kajaki warto też mieć
Właśnie jutro na SR będzie mowa o połogu to się dopytam czy w moim szpitalu mają jakieś specjalne wymagania co do tych erotycznych gadżetów i zamówię w tym tygodniu

Ostatnio doszłam do wniosku, że generalnie połóg jest tematem tabu wśród kobiet... Mam trzy siostry i żadna z nich ani słóweczkiem nie piśnie o tym temacie

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
:-d

O taki kocyk muszę sobie dokupić bo mam taki podwójny, gruby a przyda się i cieńszy na lato...

tylko dopisuję do tej listy zamiast z niej skreślać

Stary 2016-04-11, 22:12   #1764
CarycaKatharina
Zadomowienie

Byłam dziś w końcu po L4. Odpocznę sobie. Położna mnie ważyła i w tydzień przybralam 1,5kg.. Gin kazał brać magnez na spinanie brzucha.

Następna wizyta 25.04
Stary 2016-04-11, 22:13   #1765
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Ja też jeszcze dużo rzeczy nie mam. Jutro zaczynam 30 tydzień i zaczyna do mnie docierać, że to już blisko. Szkoda, że do mojego męża nie :-(
Ja pojutrze zaczynam 33 tydzień i z zakupami jestem w czarnej d..ie. Mam tylko pełno ubranek i wiaderko do kąpieli. Oczywiście wózek i fotelik jest po Zuzi. Ale przyznaje szczerze, że jakoś przy drugim dziecku jest mniejsze ciśnienie na zakupy. Tak prawdę mówiąc zamówienie rzeczy do szpitala i wyprawki dla dziecka to kwestia jednego dnia, więc jeszcze mam czas (myślę jak facet) Nas jeszcze czeka remont pokoju dzieci, więc zupełnie nie mam teraz głowy do wyprawki. I pomyśleć, że z Zuzką na tym etapie ciąży powoli szykowałam się do pakowania torby do szpitala

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Byłam dziś zarejestrować się do diabetologa i pierwszą wizytę mam za 2 dni szkoda tylko, że tak późno z tym idę

A dziś w Biedronce udało mi się kupić proszek do koloru z lovely uwaga uwaga za 9 zł
Super, że tak szybko udało się załatwić wizytę Nie martw się kochana, że za późno. Najważniejsze, że już wiesz i na pewno będzie wszystko w porządku

Ekstra cena za ten proszek! Muszę się rozejrzeć w swoich Biedronach. Ja cały czas piorę ubranka Zuzi w Loveli, więc trochę nam jej schodzi. Choć osobiście wolę prać w płynie tej marki. Jakieś takie mniej sztywne mi się wydają po praniu te ciuszki

Cytat:
Hej
Super, że wszystko w porządku Wagą się nie przejmuj. Przybieranie na wadze w ciąży to sprawa bardzo indywidualna i nie ma się co porównywać.
Ja miałam dla Zuzi 2 ręczniki z kapturkiem, które używa do dziś. Dla Olka też kupiłam 2. U nas sprawdzały się świetnie
Poduszkę do karmienia miałam, ale nie byłam z niej zadowolona. Oddałam koleżance i teraz już nowej na pewno nie kupię. Ale są mamuśki, które chwalą sobie ten gadżet

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 22:17   #1766
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Ja pojutrze zaczynam 33 tydzień i z zakupami jestem w czarnej d..ie. Mam tylko pełno ubranek i wiaderko do kąpieli. Oczywiście wózek i fotelik jest po Zuzi. Ale przyznaje szczerze, że jakoś przy drugim dziecku jest mniejsze ciśnienie na zakupy. Tak prawdę mówiąc zamówienie rzeczy do szpitala i wyprawki dla dziecka to kwestia jednego dnia, więc jeszcze mam czas (myślę jak facet) Nas jeszcze czeka remont pokoju dzieci, więc zupełnie nie mam teraz głowy do wyprawki. I pomyśleć, że z Zuzką na tym etapie ciąży powoli szykowałam się do pakowania torby do szpitala

Super, że tak szybko udało się załatwić wizytę Nie martw się kochana, że za późno. Najważniejsze, że już wiesz i na pewno będzie wszystko w porządku

Ekstra cena za ten proszek! Muszę się rozejrzeć w swoich Biedronach. Ja cały czas piorę ubranka Zuzi w Loveli, więc trochę nam jej schodzi. Choć osobiście wolę prać w płynie tej marki. Jakieś takie mniej sztywne mi się wydają po praniu te ciuszki

Super, że wszystko w porządku Wagą się nie przejmuj. Przybieranie na wadze w ciąży to sprawa bardzo indywidualna i nie ma się co porównywać.
Ja miałam dla Zuzi 2 ręczniki z kapturkiem, które używa do dziś. Dla Olka też kupiłam 2. U nas sprawdzały się świetnie
Poduszkę do karmienia miałam, ale nie byłam z niej zadowolona. Oddałam koleżance i teraz już nowej na pewno nie kupię. Ale są mamuśki, które chwalą sobie ten gadżet
Ja mniej stresowo do pierwszej ciąży podchodziłam. Wydaje mi się, że mniej rzeczy potrzebowałam.

Strasznie mi dzisiaj słabo. Nie wiem czy młody mi coś przyciska, ledwo oddycham.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 22:21   #1767
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Hej
kupujecie specjalny ręcznik z kapturkiem do dziecka ? czy lepiej postawić na zwykły ? Poduszka do karmienia potrzeba czy zbędna ?
ja miałam jeden ręcznik z kapturem i kilka zwykłych. W sumie to obojętne mi było których używałam. Poduszkę dostałam od kuzynki - tak sama z siebie to bym jej nie kupowała. I tak nie używałam jej zawsze.

Cytat:
Kocyki zawsze się przydadzą jak nie latem to później jesienią

Miqesi, ja miałam smoczki z aventu i teraz tez kupuję takie same. Przy córce się sprawdziły więc przy synku też mam nadzieję, że będą okej.

Pytanie do mam podwójnych/potrójnych:
Czy Wasze starsze dzieci odwiedzą Was w szpitalu po porodzie? Czy zobaczycie się dopiero w domu?
Stary 2016-04-11, 22:26   #1768
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
ja miałam jeden ręcznik z kapturem i kilka zwykłych. W sumie to obojętne mi było których używałam. Poduszkę dostałam od kuzynki - tak sama z siebie to bym jej nie kupowała. I tak nie używałam jej zawsze.

Miqesi, ja miałam smoczki z aventu i teraz tez kupuję takie same. Przy córce się sprawdziły więc przy synku też mam nadzieję, że będą okej.

Czy Wasze starsze dzieci odwiedzą Was w szpitalu po porodzie? Czy zobaczycie się dopiero w domu?
U mnie w szpitalu nie wpuszczają dzieci poniżej 12 roku życia na oddział.. Nie wiem jak to przeżyję.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 22:40   #1769
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
U nas też raczej nie wpuszczą na oddział 2,5 latki, więc zobaczymy się dopiero w domu Choć może to i lepiej, bo znając życie to i ja i Zuzia byśmy się rozkleiły A młoda nie chciałaby wrócić do domu.

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-11, 22:46   #1770
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:

ja bym chciała, ale dzieci nie wpuszczają do szpitala. Można zejść do dziecka na dół, ale na oddział nie wpuszczą. Nie wiem, jak to załatwić, bo synek bardzo chciałby nas odwiedzić w szpitalu.

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości