|
|
#1531 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III
śliczna psinka - czyli zostaje?
![]() Cytat:
Bóg dał nam te wolną wolę i róbta co chceta - nie można mieć pretensji o zło które robimy do Niego - to tak jakbyśmy mówili "dlaczego dałeś nam wolną wolę trzeba było nami kierować.. " tak to widzę
|
|
#1532 |
|
Wtajemniczenie
|
no wiesz - nastresowala sie, nie wiesz co przezyla nim znalazł ją Twoj tata. my tez mamy psa znalezionego w lesie, tyle ze nie szczeniaka i naprawde dlugo trwalo nim sie przekonał ze jak wsiadamy do samochodu to nie po to zeby go wywalic w lesie i ze nic mu nie grozi...
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Mango - opiekuj się psinką, niech zdrowo rośnie
Historia juz mi uszami wychodzi, nie robi na razie nic - wieczora tylko odpytka z materiału [mama pobawi sie w panią profesor] i spokój ^^. MYsle, że miałam pracowity weekend, więc chwila odpoczynku mi sie należy ;] a co! A po południu bede robiła ta zapiekankę chlebowo - jabłkowa autorstwa Milki I tu juz pytanie: robił ktoś? Te kromki to jak układałyście? Jestem lewa ręka w kuchni i dla mnie najlepiej by było jakbym miała wszystko narysowane - i to ze szczegółami
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Używam żytniego chleba więc kromki są kwadratowe, układam jedna za druga w wąskiej, podłużnej formie "keksówce". |
|
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga, uwaga a teraz, pytanie z serii "bo Sylwia jest blondynka i czasem ukazuje swa prawdziwa naturę"
![]() Ather - poziomo czy pionowo? ;D
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
Mango boski psiak
Ja od rana chora, upiekłam ciasto dyniowo owsiane ale nawet nie mam ochoty spróbować, chyba muszę się w końcu wybrać do lekarza bo to "przeziębnienie" coraz bardziej się przeciąga. Co innego, że na siedzienie w domu obecnie nie mogę sobie pozwolić, nawet wczoraj musiałam iść do pracy bo kończyliśmy jakieś duże zamówienie . Mam dość... chciałabym już święta i wolne.... A propo tych świąt to ja je uwielbiam,wtedy jest tak bezstrosko i sylwestra nie mogę się doczekać. Choć wczoraj dowiedziałam sie, że na tej imprezie bedzie mój były ze swoją dziewczyną (niegdy mi za bardzo na nim nie zależało, a teraz to już w ogóle ale wiadomo... tym bardziej że ja nikogo nie mam ) oleję go jednak mam to gdzieś, zamienię z nim słowo dla grzeczności i będę się bawić ze swoją paczką. A propo Boga i wiary, to do kościoła nie chodzę ale nie mogę się nazwać całkowicie niewierzącą bo... jakoś ciągle mam nadzieję że ktoś nad nami czuwa. Wierzę w anioły naszych bliskich, często modlę się do mojej zmarlej prababci, jakkolwiek dziwnie to zabrzmiało. |
|
|
|
#1537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu układam na spodzie formy jedna za drugą, tworząc 'spód' jak do ciasta ![]() Cytat:
Trzymam kciuki, na pewno będziesz się świetnie bawiła ![]() A do lekarza to szybciutko, żeby nie rozwinęło się z tego przeziębienia coś większego |
||
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
Ather - no i właśnie o to mi chodziło. Jeju, jakieja sobie problemy stwarzam ;D
Byłam na plotkach u jednej kumpeli, zaraz lece na zakupy spozywcze z druga i.. później raczej do pubu. Nie chce mi się w domu siedzieć. Cały weekend siedziałam to teraz musze sobie odbić ;]
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Uch, co za weekend
Dawno się tak nie byczyłam. Wieczorem tylko szybki skok do stokrotki, jutro do teatru, a od wtorku szara rzeczywistość. Bez sensu te życie jest XDedit; Dziewczyny, nie wiem czy będzie mój - tata problemów nie stwarza, a mama mówi, że musi to przemyśleć... ;/
|
|
#1541 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to święta spędzam tylko z rodzicami siostrą i dziadkiem (niestety) tydzień szumu, gotowania i sprzątania a później "wigilia" trwa pół godziny i koniec zazwyczaj jestem rozdrażniona i tylea jak jeszcze dziadek zrobi jakiś numer to normalnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
właśnie wróciłam do mojego mieszkanka poranek spędziłam z rodziną, całkiem miłozajrzę zaraz może do jakiejś książki bo to wstyd normalnie tak się lenić
|
|||||||
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam. Jak zawsze pokłóciłam się z babcią, ojcem itd. czasem mam ich wszystkich dość. I dośc mam tematu jedzenia. Grrr...
Wogóle jak śnieg u mnie sypał dziś ! Normalnie zima się robi ! ![]() Mango napewno mama się droczy z Tobą tylko, a tak serio to psiak już Twój jest ![]() Odnośnie wiary, to... ja osobiście wierze, może nie chodze co tydzień do Kościoła, ale wierzyć wierze. Ale znam ogrom ludzi, którzy nie wierzą, połowa moich znajomych przyznaje się do tego. Czasem mam wrażenie, że to bardziej popisówka, niz nie wiara, ale któż to wiem... A tak poza tym to Nienawidze niedziel.
|
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudo ! i pomyśleć że mój też pare miesięcy temu był taki przekochany .. ;] eh coś łapię zły nastrój .. a czekająca mnie nauka jeszcze bardziej go pogorsza .. grr ![]() |
|
|
|
|
#1544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja nie wierzę w Boga, tyle przeszłam w życiu, że mam ku temu powody. Kolejny to taki, że jedni nic nie robiąc (np. Paris...- ach, ta to się narobiła - urodziła się, fajnie.) pławią się w luksusie, są zdrowi i mają wszystko czego dusza zapragnie, a inni muszą cierpieć, umierać w mękach np. na raka... Albo być niepełnosprawni. Rzeczywiście "Bóg dobry i sprawiedliwy". Wiara jest po prostu ludziom potrzebna, żeby wytłumaczyć jakoś śmierć. A przy okazji zgarniać niezłą kaskę od babć... (Oczywiście takie jest moje zdanie.) Cytat:
Ja też mam zły nastrój... W ogóle, jak już wspomniałam - życie jest bez sensu...Nauka- Praca- a później? I tak zjedzą nas robaki.(głębokie dygresje XD)
|
|
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też mam zły nastrój. Jakos podle się czuje. Głowa mnie boli. czuje się ( musze to napisać, ) grubo, okropnie, oblesnie i wogóle psychicznie i fizycznie źle
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też się podle czuję
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mango A czy zadałas sobie pytanie czy taka Paris jest.. szczęsliwa? Co z tego, że ma pieniądze, władzę, itede itepe skoro może nie mieć szczęscia a taka osoba niepełnosprawna może być w duchu szczęsliwa, cieszyć się życiem.
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smutne. Dalej tak mam - staram się z całych sił, żeby było dużo. I jak na razie to taki mój jedyny cel w życiu (na teraz). Echh. I ta perspektywa szkoły, pracy i zjedzenia przez robale
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
a tak BTW. gdzie jest Mercy?
|
|
|
|
#1551 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jakos mi jest zle dzis, nie wiem czy to syndrom konca wekendu, czy tez przecwiczenia sie dzis na silowni ale jest mi niedobrze i fizycznie i psychicznie.. Bylismy rano na basenie i silowni,potem zjedlismy rosolek,pojechalismy na billarda, potem na zakupy do sernika, teraz zjedlismy lososia grillowanego,salatke z pomidorkow i cebulki i za jakies pol godziny zabieramy sie za serniczek )ciekawe co to wyjdzie bo nie robilam jeszcze zamierzam skorzystac z przepisu Ather na daniach dietetycznych![]() Co do wiary to ja do Kosciola nie chodze,oprocz pasterki i jakichs okazji typu slub/pogrzeb. czasem jesi czuje potrzebe to pojde do Kosciola (ale nie na msze tylko tak poprostu,usiasc ,posiedziec,podumac,pomod lic sie za bliskich). Ale wierze w Boga,wierze ze cos na nas czeka po smierci. Jest mi latwiej wierzac,ze jak umre to zobacze znajomych,dziadkow,rodzin e....Kosciola natomiast nie wywyoluje we mnie pozytywnych emocji.Kojarzy mi sie bardziej z obowiazkiem,pieniedzmi,po lityka i wtracanie sie w nasze zycia prywatne. Pamietam,ze zawsze chodzil u nas sam proboszcz po koledzie i za kazdym razem wdawalam sie z nim w dyskusje mama z tata rzucali mi krotkie nagany wzrokowe ale ja szlam twardo w zaparte bardzo mi sie nie podobalo jak mi mowil,ze nie chodze co niedziele do Kosciola a ja na to,ze fakt ale ze codzinnie przed snem sie modle i to,ze nie lece plackiem przed oltarzem nie znaczy,ze jestem zla osoba. A on na to,ze mimo to,ze ja sie modle to nie wystarcza. No to ja,ze w takim razie nie bede sie modlic ale przyjde sobie posiedziec na mszy i pogadac ze znajomymi i czy wtedy bede ''lepsza'' i tak w kolko macieju![]() No, milego wieczorka dziewczyny!! za 4 weekendy Swieta!!
|
|
#1552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Mango piesek cudny
![]() Co do Paris... hmmm... to zależy od tego co każdy z nas rozumie przez szczęście. Na pewno dla mnie osobiście to nie są pieniądze, sława i wszelkie luksusy, na które ona może sobie pozwolić. Ja tam wogóle jej nie zazdroszczę Często ludzie marzą o tym czego mieć nie mogą, a gdy już to wreście mają okazuje się, że wcale nie tak miało być. Ja staram się nikomu nie zazdrościć niczego i sama walczyć o to o czym marze Przecież nie mogę mieć pretensji do nikogo, że nie urodziłam się na przykład taką Paris. A jeśli chodzi o nierówności społeczne i te podziały to bardziej jeśli już bym miała pretensje to do ludzi, a nie do Boga. Bóg stowrzył ludzi, a resztą to juz zajęli się sami ludzie. W Boga wierzę i wierzę, że po śmierci każdy wreście dostanie to na co zasługuje![]() A ja dziś taka zaczytana Zaczełam kolejną fajną książkę po "Rzymiance" i nie mogę się od niej odciągnąć
|
|
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Wpadłam tylko na chwilę,bo wróciłam zmarznięta ze spotkania z TŻ-tem,piję herbatkę i ocieplam się,a jeszcze mam sporo rzeczy do zrobienia ![]() Widzę,że piszecie o świętach ... tak bardzo chciałabym,żeby już one nadeszły... marzą mi się takie prawdziwe,rodzinne święta, a nie takie jakie są od jakiegoś czasu ... mam nadzieję,że kiedy ja będę już dorosła to będę mogła urządzić własne święta i wtedy będą takie jak sobie wymarzyłam ... zawsze tylko jeździmy do babcji,a że brat mojego taty nie jest już ze swoją żoną (przez to,że pije),to pewnie jej i mojej siostry zabraknie a szkoda,zawsze ta atmosfera nie jest taka jaka być powinna ... niestety ...A tak w ogóle,to dzisiaj tak zmarzłam,że już chcę lato ![]() Mango - Piesek cudny ![]() MIłego wieczoru
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
mango, piesek piękny!
mam pytanie do dziewczyn, które są w związkach.. jestem z tż już prawie 2 lata, wszystko wspaniale się układa, rozumiemy się bez słów. ogólnie mówiąc jest cudownie, ale.. no właśnie, zawsze jest jakieś 'ale'.. przez pare dni chodzi za mną myśl, czy aby na pewno go kocham nie wiem skad się to wzięło w mojej głowie... dziewczyny, czy też miałyście takie wątpliwości?
|
|
|
|
#1556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też się ostatnio zastanawiałam
|
||
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Phenomeno - miałam coś takiego i.. mój związek się rozpadł. I teraz tego żałuje, ale wiem, że nie da sie nic naprawić ;( On chyba juz ma jakąs dziewczyne, takie plotki mnie doszły, nie widze żadnych sygnałów z jego strony, aby chciał wrócic czy coś. Nawet unika spotkan po kumpelsku ;( Jak człowiek potrafi byc głupi.. ;(
|
#1559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, ze nasz związek sie nie rozpadnie, bo naprawde mi na nim bardzo zależy. w sumie nie wyobrażam sobie życia bez tż. mam wrażenie, że na stałe wtopił się w moje otoczenie. tylko pytanie brzmi, czy to nie ejst tylko przywiązanie...
w ogóle potrzebuję paru dni na jakieś przemyślenia. nie mam na nic czasu, dzień jest za krótki. powtarza się jeden schemat (szkoła->dom)... jest ciężko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

- - - - - - - - - - - - - - --
- - - --
W ogóle jestem przewrażliwiona na jej punkcie - tu szybko bije jej serce, szybko oddycha
Jestem lewa ręka w kuchni i dla mnie najlepiej by było jakbym miała wszystko narysowane - i to ze szczegółami 

. 

zawsze tydzień wcześniej ;( nienawidzę tego.

A czy zadałas sobie pytanie czy taka Paris jest.. szczęsliwa?