Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.10 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-04-11, 20:58   #1411
klementyna1
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10

Oj Byuo urocze...My ostatnio przynieśliśmy ślimaka ze spaceru (K. zył w nieświadomości, ze to ślimak, a to sama skorupa była;p, a wlasciwie nie dal obie przetłumaczyć, ze to skorupa, bo w środku na pewno jest slimak) No i slimak ma łózko z pudełka po moim zaręczynowym pierścionku (żeby mu miękko było), śpiewane piosenki na dobranoc itp A najbatdziej mnie śmieszy, jak powtarza jedną rzecz po 10 razy...nie zwracałam uwagi na to, a tz ostatnio mówi: teraz powie to jeszcze 7 razy, a ja: taa akurat i zaczął liczyc, a on kilka razy powtarzał, jak to jego samochody buczą miałam ubaw

Demeter jak tam w Rossie?dla Kubcia!

Pani i tak ŻĄNYCH słodyczy i innych "wyskoków"?
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-11, 21:05   #1412
BYou
MBZ♥

Kasia oooo widzisz, to dawaj do 4 sezonu
Choć Ragnar to boski był w tym 1

Klementyna kołysankaja już miałam ślimaka w w słoiku i konika polnego wypuszczałam jak tylko zasnęła. No dobra konika to dopiero jak zagrał na skrzypeczkach w pokoju

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Demeter o własnie,
I Ty to Laska jesteś, o dietach nie myśl
Zoś ma mało rzeczy różowych, przeważa szary, szary, szary, potem biel, beż, czarny, granat. Akcenty kolorystyczne na bluzkach, w dodatkach jak apaszki, akcesoria włosowe. także rozumiem Ciebie i Kwiatuszka

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-11, 21:13   #1413
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Byou ja juz jestem w 4 sezonie hehe 8 odcinek - ano byl Boski BYL teraz to na niego patrzec nie moge ale za to Rollo yhmm mniam mniam ....

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-11, 22:28   #1414
corka_rosy
Wtajemniczenie

BYou, wolalabym jednak zaszczepić trochę wcześniej chociaż patrząc na nasze tempo, całkiem możliwe, że uda nam się to na bilansie 4latka

U nas też pytania, pytania, pytania... Ostatnio na topie: jak się buduje... książki/drogi/dywany/dżemy

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-12, 08:59   #1415
anika_s
Wtajemniczenie

Byou - Ogólnie w przedszkolu Pani mówi ze rewelacja. Spanie,jedzenie,współprac a. Wczoraj jako pierwsza podbiegla pocieszać płacząceho Czarusia Problem niestety jest jeszcze z pożegnaniem kiedy ją zostawiamy rano. Teraz zawozi ja Łukasz i ponoć jest lepiej .
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-12, 15:30   #1416
Sorceresss
Wtajemniczenie

Anika, mam nadzieję, że rozstania będą coraz mniej bolesne. Niestety to normalne, że po poierwszych dniach fascynacji przychodzi bunt. Dacie radę! Grunt, że w ciągu dnia jest dobrze. Panika dobrze powiedziała, najważniejsze, że dzieć wraca do domu wesoły.

Agatka, ale tort fajny, szczególnie błooootko

Kasia brawo za odpieluchowywanie!

Słodkie są te zabawy ze zwierzątkami Wczoraj glizda, tj dżdżownica, a dzisiaj ślimak były terroryzowane przez Filipka.

-------------
chrzciny, chrzciny i po chrzcinach. Zocha już katoliczka pełną gębą Mszę przespała. Dostała kolczyki x2 i zastanawiam się kiedy przekuwa się uszka dzieciom. Bo te kolczyki to takie tyci tyci tyciuteńkie.

Filipek w niedzielę wieczorem miał za uszami czerwone, gładkie plamy. Rano już na głowie, czole, plecy, łydki. Został w domu, dałam fenistil i przeszło. Padł mi wczorsj o 17.30 i spał do rana (z przerwą na nocne siku i picie). Dzisiaj o 9 go odbierałam ze żłobka bo zwymiotował 2razy. Sam twierdził, że to od mleka i jabłka, tż że od mleka i wody gazowanej bo popił rano. W ciągu dnia jadł i apetyt dopisuje, wszystko w brzuchu zostało.

Ja czuję, że padam na pyszczek. Od piątku szykowałam imprezę, w sobotę sprzątanie, robienie obiadu tak, żeby w niedzielę tylko przygrzać. No nie nadaję się do działania, nie nadaję! Mam ochotę sobie paść i nie wstawać, a tu drugi dzień do późna sama z Fifim i Pchłą. Pogoda do bani, z bólem na spacer się wygrzebałam.
UUUU, włącza mi się narzekacz więc kończę pamiętniczek

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-12, 16:20   #1417
BYou
MBZ♥

Anika
Roszpunka przyjęta do przedszkola, niech się dzieje wola nieba

Sorce, różnie piszą/mówią o przekluwaniu uszu. Na mzk wątek o tym
Ciekawe co to za uczulenie :/ dobrze, że przeszło
My też same ale nie ma co porównywać tylko martwię się o piecha, nie chce jeść, jakiś osowialy. Jutro podjadę do weta, będzie wyprawa jak z dwójką dzieci prawie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-12, 17:24   #1418
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Anika
super! Twoja gaduła da rade

ciekawe czy O. się dostanie do samorządowego

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Sorce - ja Oliwci przekłuwałam uszy 3 dni przed roczkiem
Co rodzic to opinia, ja nie żałuje
Stary 2016-04-12, 20:14   #1419
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej

Cytat:
[/COLOR]Demeter o własnie,
I Ty to Laska jesteś, o dietach nie myśl
Zoś ma mało rzeczy różowych, przeważa szary, szary, szary, potem biel, beż, czarny, granat. Akcenty kolorystyczne na bluzkach, w dodatkach jak apaszki, akcesoria włosowe. także rozumiem Ciebie i Kwiatuszka
Dziekuję Ci moja droga!
Mi przy okazji pół roku jak Z wystroiłam w strój baletnicy jasno różowy jakoś ten róż znudził się

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Demeter jak tam w Rossie?dla Kubcia!
Dzieki, ciężko czasami...jest nas mało, jest co robić, nie ma czasu nawet łyka wody/kawy się napić
Choć z czasem coraz lepiej mi wszystko idzie.
Dziś miałam dobry dzień

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Byou - Ogólnie w przedszkolu Pani mówi ze rewelacja. Spanie,jedzenie,współprac a. Wczoraj jako pierwsza podbiegla pocieszać płacząceho Czarusia Problem niestety jest jeszcze z pożegnaniem kiedy ją zostawiamy rano. Teraz zawozi ja Łukasz i ponoć jest lepiej .

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
chrzciny, chrzciny i po chrzcinach. Zocha już katoliczka pełną gębą Mszę przespała. Dostała kolczyki x2 i zastanawiam się kiedy przekuwa się uszka dzieciom. Bo te kolczyki to takie tyci tyci tyciuteńkie.

Ja czuję, że padam na pyszczek. Od piątku szykowałam imprezę, w sobotę sprzątanie, robienie obiadu tak, żeby w niedzielę tylko przygrzać. No nie nadaję się do działania, nie nadaję! Mam ochotę sobie paść i nie wstawać, a tu drugi dzień do późna sama z Fifim i Pchłą. Pogoda do bani, z bólem na spacer się wygrzebałam.
UUUU, włącza mi się narzekacz więc kończę pamiętniczek
Super, że chrzciny udane!
Dziś jakiś kiepski dzień, nie chcialo mi się nic...A na urodziny K tez bede musiała się spiąć, bo robimy 1-go w niedziele a w sobote do 17:30 w pracy

Cytat:
Anika

Sorce, różnie piszą/mówią o przekluwaniu uszu. Na mzk wątek o tym
Ciekawe co to za uczulenie :/ dobrze, że przeszło
My też same ale nie ma co porównywać tylko martwię się o piecha, nie chce jeść, jakiś osowialy. Jutro podjadę do weta, będzie wyprawa jak z dwójką dzieci prawie
Juhu Bedzie dobrze, zobaczysz!
ojej
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-12, 21:50   #1420
Sorceresss
Wtajemniczenie

Gratuluję maluchom tego, że będą od września przedszkolakami!!! Publicznymi przedszkolakami

Filipek znowu padł mi popołudniu na drzemkę. Podczas spania zaczęły mu się znów pokazywać plamy, na brzuchu plamki z wypukłościami. Poczekałam do wieczora aż tż wróci i pojechaliśmy na nocną opiekę. Okazało się, że to pokrzywka. Mam co 2h oglądać go i w razie W mam skierowanie na SOR.
Szliśmy sobie takim późnym wieczorem do apteki (cieplutko i nie chciało mi się samochodu odpalać na te kilkaset metrów) i mnie FIfi zaskoczył swoją opowieścią. Zaskoczył i zauroczył. Opowiadał, że Pani Nocka ma taki worek na ramieniu, a w tym worku biały pył. I sypnie tym pyłem i wtedy będzie można śnić. Ale tylko tym grzecznym może sypnąć. I jemu, Filipkowi sypnie oczywiście i będą mu się śnić paluszki z białym cukrem

A tak poza tym do Emilka i Fi dostali się do jednego z przedszkoli publicznych - tego prywatnego od castingu Ufff... już miałam wizję bulenia po 8 stów/miesiąc. Teraz jeszcze na jedne wyniki czekamy bo samorządowe to można sobie spokojnie odpuścić.

Terry Pratchett
Stary 2016-04-12, 22:38   #1421
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Szliśmy sobie takim późnym wieczorem do apteki (cieplutko i nie chciało mi się samochodu odpalać na te kilkaset metrów) i mnie FIfi zaskoczył swoją opowieścią. Zaskoczył i zauroczył. Opowiadał, że Pani Nocka ma taki worek na ramieniu, a w tym worku biały pył. I sypnie tym pyłem i wtedy będzie można śnić. Ale tylko tym grzecznym może sypnąć. I jemu, Filipkowi sypnie oczywiście i będą mu się śnić paluszki z białym cukrem

A tak poza tym do Emilka i Fi dostali się do jednego z przedszkoli publicznych - tego prywatnego od castingu Ufff... już miałam wizję bulenia po 8 stów/miesiąc. Teraz jeszcze na jedne wyniki czekamy bo samorządowe to można sobie spokojnie odpuścić.
Od kilkunastu miesięcy Ci mówie, ze masz genialne dziecko! Wierzysz w końcu?

Dziewczyny, wierzac w magię wizażu, prosimy Was o kciuki, szczególnie mocne do pt!
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-13, 07:38   #1422
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję maluchom tego, że będą od września przedszkolakami!!! Publicznymi przedszkolakami

Filipek znowu padł mi popołudniu na drzemkę. Podczas spania zaczęły mu się znów pokazywać plamy, na brzuchu plamki z wypukłościami. Poczekałam do wieczora aż tż wróci i pojechaliśmy na nocną opiekę. Okazało się, że to pokrzywka. Mam co 2h oglądać go i w razie W mam skierowanie na SOR.

Fifi

kciyuki za Krakuskowe przedszkola;*
Stary 2016-04-13, 08:23   #1423
Moderna
Zakorzenienie

Oliwko, slonecznych dni! NAJ!

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wierzac w magię wizażu, prosimy Was o kciuki, szczególnie mocne do pt!

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Gratulacje przyjec do przedszkola dla Filipka, Emilki i Zosi
(my tez przyjeci, za tydzien mamy rozmowe i pewnie podpisanie umowy)

------------------

M. obudzil sie z katarem ja tez sie czuje, jakbym byla lekko przeziebiona - tja, tak sie koncza wyjscia do teatru (przedstawienie dla przedszkolakow)
szlag mnie trafia, ze rodzice wysylaja chore zarazajace dzieci do przedszkoli

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Sorce podejrzewasz cos, z czego ta pokrzywka?

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Sorce, różnie piszą/mówią o przekluwaniu uszu.

dla mnie to naruszenie cielesnosci, przeklucie dopiero wtedy, kiedy dziecko samo swiadomie moze podjac decyzje (wiek okoloszkolny)

ojjj daj znac, co z pieskiem
ile on juz ma lat?

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
z przedszkoli publicznych - tego prywatnego
hihi.. publiczne czy prywatne?
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-13, 08:35   #1424
Sorceresss
Wtajemniczenie

Oliwia, zdrowo rośnij!!!

Moderna, nie mam pojęcia od czego pokrzywka. Z drugiej strony w niedzielę jadł i miksował co popadnie...

Prywatne-publiczne to miks. Właścicielem jest babeczka, nie gmina, ale funkcjonuje jako publiczne, finansowane z kasy samorządu.

Byou, jak psiak?

Terry Pratchett
Stary 2016-04-13, 08:39   #1425
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
możesz napisać co stosujecie?
Fusacid, a do pielęgnacji: Cetafil EM i Cetafil DA Ultra. Jak skończymy stosować Fusacid: http://www.aptekagemini.pl/calmapher...onej-55ml.html, jeśli będzie źle reagować to: https://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p5237-Tanno_Hermal_Lotio

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
95 cm i 12.9 kg.

Cytat:
Jeżu malusieńki, ile dziecko może zadać pytań dziennie ]

Cytat:
No i slimak ma łózko z pudełka po moim zaręczynowym pierścionku (żeby mu miękko było), śpiewane piosenki na dobranoc

Cytat:
Pani i tak ŻĄNYCH słodyczy i innych "wyskoków"?
dwa razy jadłam lody zamiast podwieczorku. bez wyrzutów sumienia

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Ostatnio na topie: jak się buduje... książki/drogi/dywany/dżemy

Cytat:

chrzciny, chrzciny i po chrzcinach.
i jak pomoc przebiegała? kiedy focisze wrzucisz?
nabyli matę edukacyjną ?

Cytat:
i mnie FIfi zaskoczył swoją opowieścią. Zaskoczył i zauroczył. Opowiadał, że Pani Nocka ma taki worek na ramieniu, a w tym worku biały pył. I sypnie tym pyłem i wtedy będzie można śnić. Ale tylko tym grzecznym może sypnąć.

BYou, gratuluję dostania się do przedszkola
I Wam: Despo i Sorce

Córka, jaki macie widok z okna oszalałam

Podziwiałam Fifiego za zainteresowania z kategorii: "męskie" (drogi, klimatyzacja, kanały) a ostatnio się okazało, że T. też to wszystko wie mój intĘligentny syn dostosowuje tematy rozmowy do rozgarnięcia interlokutora no i raczej nie ma za wysokiego mniemania o matce ()

Wczoraj byłam u znajomej i mój niejadkowy syn (wiem, wiem, nie wygląda na niejadka) wsunął dwie kanapki z dżemorem. Oczy przecierałam ze zdumienia, bo widziałam taką akcję po raz pierwszy (w domu kanapka, o ile w ogóle, to jest to chleb litewski solo lub wędlina solo lub warzywo solo) nocne wymioty też widziałam po raz pierwszy hehhhhhh...

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Oliwko, sto lat!!!

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
dla mnie to naruszenie cielesnosci, przeklucie dopiero wtedy, kiedy dziecko samo swiadomie moze podjac decyzje (wiek okoloszkolny)
heh... dla mnie też... ale to mam wpojone przez ojca, który raz w życiu mi zrobił awanturę. właśnie o przekłucie uszu... w wieku 13 lat (wciąż mi roztacza krwawe wizje)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-13, 08:39   #1426
Agateczka*
Zakorzenienie

Byou jak na razie nic nie obfociłam, ale jak będę coś miała to wrzucę na insta

Cytat:
------------------

M. obudzil sie z katarem ja tez sie czuje, jakbym byla lekko przeziebiona - tja, tak sie koncza wyjscia do teatru (przedstawienie dla przedszkolakow)
szlag mnie trafia, ze rodzice wysylaja chore zarazajace dzieci do przedszkoli
Oj oby tylko katar i szybko przeszedł

Moderna tak sama robiłam torcik

Dziękujemy za pochwały tortu no tak mój pomysł ze świnkami w błotku bo mój syn uwielbia świnki więc inaczej być nie mogło.
Stary 2016-04-13, 10:12   #1427
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej
Ciągle pada... nie pamiętam jak dalej szła ta piosenka

Despa, Sorce gratuluję

Sorce współczuję plam Filipkowych. Zeszło?
Diabelek wygnany z Zosienki?

Ja jestem przeciwna przekluwaniu uszu tak małym dzieciom. Zuzia pewnie będzie miała przekute jak sama poprosi. Teraz balabym się, że będzie ciagac te kolczyki albo gdzieś zaczepi czy jakaś infekcja się wda

Byou fajną masz rodzinkę. Moi ze spaceru przynoszą jedynie kupę piachu w butach albo błoto

Anika dzielna jest Oliwka i jaka opiekuncza

Coś jest z tą klątwa wizażu mój zamiokulkas, którego niby nie da się unicestwić, nagle zaczął marniec w oczach. Całe łodygi wiedna

Pani za wagę Olusi. My jutro idziemy do lekarza, bo Z. kaszle jak stara baba a w nocy miała podwyższoną temperaturę więc pewnie mi ją zwaza.
A jak u Oli z żółtkiem i grudkami? Bo pamiętam, że T. Nie przepadal

Kasia zdrówka dla Milusia

Mieliśmy kiepską noc. Zuzia chora, nie mogła spokojnie spać. Trochę ją nosiłam i musiała ucisnac cycki, bo już w obu mam zastoje. Boli jak cholera. Ciągle coś mi się dzieje, jak nie zapalenie to zastój. W tamtym tygodniu 2 dni umieralam z bólu + gorączka przez cycka. Gdyby nie to, że byłam sama z dziećmi w nocy to pedzilabym na pogotowie tak bolało.

Wczoraj znowu byliśmy cały dzień sami. Tz wrócił ok 21 jak dzieci zasypialy. Karol przebudzil się i pobiegł do chłopa z wielką radością i okrzykiem "wrociles tato!". Potem powiesił się na szyi i powiedział, że się martwił

No i ubzdural sobie jakiegoś niedźwiedzia i opowiada ze łzami w oczach, że mu zabrał czapkę, buty i kurtkę i wyrzucił do piasku. Od kilku dni o tym mówii i boi się tego niedźwiedzia

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Oliwko! Wszystkiego najlepszego!

Zapomniałam o kciukach dla despy i sorce. Zaciśnięte

Byoug gratuluję przyjęcia do przedszkola. Będzie dobrze nie martw się

Moderna Wam też gratuluję

Agatka śliczny torcik. zjadłabym

Sorce pokaz fotki z chrztu

Pani Oli i Michałowi tym samym smarujesz? Macie się pokazać na jakąś kontrolę?
Stary 2016-04-13, 10:15   #1428
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

u nas wyniki rekrutacji do przedszkoli dopiero 20.04....
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-13, 12:28   #1429
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna, nie mam pojęcia od czego pokrzywka. Z drugiej strony w niedzielę jadł i miksował co popadnie...
ciekawe, oby mu szybko przeszlo

chrzcinowa samowolka
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Fusacid, a do pielęgnacji: Cetafil EM i Cetafil DA Ultra. Jak skończymy stosować Fusacid: http://www.aptekagemini.pl/calmapher...onej-55ml.html, jeśli będzie źle reagować to: https://www.â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠/le...o_Hermal_Lotio

Wczoraj byłam u znajomej i mój niejadkowy syn (wiem, wiem, nie wygląda na niejadka) wsunął dwie kanapki z dżemorem. Oczy przecierałam ze zdumienia, bo widziałam taką akcję po raz pierwszy (w domu kanapka, o ile w ogóle, to jest to chleb litewski solo lub wędlina solo lub warzywo solo) nocne wymioty też widziałam po raz pierwszy hehhhhhh...
[COLOR="Silver"]

heh... dla mnie też... ale to mam wpojone przez ojca, który raz w życiu mi zrobił awanturę. właśnie o przekłucie uszu... w wieku 13 lat (wciąż mi roztacza krwawe wizje)
a to dostalas ten antybiotyk dla Oli na policzki?
tanno Lotio znam (innej firmy) - na swedzace zapalne miejsca swietny osuszacz

ooo - i to te kanapki zwrocil?

hehe.. ryzykowne, dobrze, ze po 18-nastce nie wydziurawilas sobie roznych czesci ciala (na znak protestu)

hehe.. a masz w koncu te uszy przeklute?
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Oj oby tylko katar i szybko przeszedł

Moderna tak sama robiłam torcik
dziekuje
piekny wyszedl - ja nie potrafie tak ladnie przystrajac tortow
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
My jutro idziemy do lekarza, bo Z. kaszle jak stara baba a w nocy miała podwyższoną temperaturę więc pewnie mi ją zwaza.

Mieliśmy kiepską noc. Zuzia chora, nie mogła spokojnie spać. Trochę ją nosiłam i musiała ucisnac cycki, bo już w obu mam zastoje. Boli jak cholera. Ciągle coś mi się dzieje, jak nie zapalenie to zastój. W tamtym tygodniu 2 dni umieralam z bólu + gorączka przez cycka. Gdyby nie to, że byłam sama z dziećmi w nocy to pedzilabym na pogotowie tak bolało.
zdrowka!

a jak te twoje zastoje? lepiej? robilas cos sama by zwalczyc czy bralas antybiotyk?
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-13, 13:53   #1430
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
A jak u Oli z żółtkiem i grudkami? Bo pamiętam, że T. Nie przepadal
spoko. ale ona tylko "ludzkie" jedzenie toleruje (mimo braku zębów). dla mnie to tragedia ze słoika czasem raczy wciągnąć owoce.

Cytat:
i pobiegł do chłopa z wielką radością i okrzykiem "wrociles tato!". Potem powiesił się na szyi i powiedział, że się martwił

Cytat:
Pani Oli i Michałowi tym samym smarujesz? Macie się pokazać na jakąś kontrolę?
póki co tylko Cetafilem.
jeśli nie będzie poprawy przez 1,5 miesiąca, to mamy przyjść.

zdrówka dla Zuzi

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
u nas wyniki rekrutacji do przedszkoli dopiero 20.04....
u nas 28.04

Cytat:
a to dostalas ten antybiotyk dla Oli na policzki?

Cytat:
ooo - i to te kanapki zwrocil?
dżem widziałam (w przelocie, bo chłop sprzątał, ja Olkę uspokajałam - ona nigdy nie budzi Michała, on ją obudził)

Cytat:
hehe.. ryzykowne, dobrze, ze po 18-nastce nie wydziurawilas sobie roznych czesci ciala (na znak protestu)
hehe, mam bardzo liberalnych rodziców. nie miałam przeciw czemu się buntować

Cytat:
hehe.. a masz w koncu te uszy przeklute?
tj. teraz mi jedna dziurka zarosła i muszę sobie znów przekłuć. mam pokaźną kolekcję kolczyków, więc chcę

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2016-04-13 o 13:54
Stary 2016-04-13, 19:31   #1431
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Do samorzadowych tez wyniki 28.04 mamy, ale te publiczne maja inny nabor niz formico. Jasne ze wolalabym samorzadowe, ale cienkie szanse mamy, za duzo samotnych mam...a majac wybor miedzy publicznymi wilalabym przedszkole siostr niz to,ale zobaczymy.

Byou, czy jak po prawie miesiacu stosowania euthyroxu zaczyna mi sie chciec spac tzn ze zapitrzebowanie wzrasta? Bo od paru dni.mam.kryzysy, dzis w pracy o 13 przez 20 minut pisalam dane firmy bo mi leb spadal...

Moderna, Kwiatku zdrowka!!!
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-14, 06:22   #1432
klementyna1
Zakorzenienie

Pani ten Fusacid tez mamy i nic nie pomaga...Musze iśc po jakis steryd do pediatry, bo codziennie wieczorem jest: mamao podrap plecki- nie wiem czy swędzi, czy to pieszczoty, ale plecy ma wciąz zssypane...
Stary 2016-04-14, 07:56   #1433
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Uuu małpka jaki torcior mniammm

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Malpka ale zdolniacha z Ciebie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
.

Małpko, fiu fiu
Ty masz 3 dzieci i jeszcze czas torty piec?
:

bo ja lubię piec

Cytat:

tez myslalam wlasnie nad mascarpone plus dodatki - pychotka, sama robisz lemon curd?

tylko nie wiem, czy M. zje cytrynowa mase - mysle, czy nie zrobic wlasnie czekoladowej na dol, na gore robilabym malinowe mascarpone, czekoladowy biszkopt, a na okolo bylby tort bialy z bala tarta czekolada... ehh.. jeszzce nie zdecydowalam
tak sama robiłam z tego przepisu
http://kotlet.tv/lemon-curd-najlepszy-cytrynowy-krem/

zawsze możesz dać tylko troszkę cytrynowego żeby nie było mocno kwaśne to zje u mnie dzieci pozjadały tort nie tylko moje ale i te przybyłe
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-14, 10:50   #1434
kasia86bgo
Zakorzenienie

Hejka.

Wlasnie mi mamcia dzwonila ze Milus dostal sie od wrzesnia do tego panstwowego przedszkola kolo domku od8do13za free potem kazda Dodatkowa Godzina - 1zl plus stawka 5.5zl za jedzonko.

U mnie spoko rozhorowalam sie od wczoraj nie mam sily wstac z lozka kazdy miesien w ok krzyza mnie napierpapaier :-(

Stary 2016-04-14, 14:12   #1435
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Hejka.

Wlasnie mi mamcia dzwonila ze Milus dostal sie od wrzesnia do tego panstwowego przedszkola kolo domku od8do13za free potem kazda Dodatkowa Godzina - 1zl plus stawka 5.5zl za jedzonko.

U mnie spoko rozhorowalam sie od wczoraj nie mam sily wstac z lozka kazdy miesien w ok krzyza mnie napierpapaier :-(
Super

Ja od 7 odswieżałam stronę przedszkola bo dzisiaj miały być wyniki i napisali ze dopiero 20 będą :-( już mnie brzuch boli ze stresu, że może się nie dostać.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-14, 14:27   #1436
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Super

Ja od 7 odswieżałam stronę przedszkola bo dzisiaj miały być wyniki i napisali ze dopiero 20 będą :-( już mnie brzuch boli ze stresu, że może się nie dostać.
Bedzie dobrze. 3mam kciuki.

Ale tez sie z lekka wnerwilam bo bylo pisane ze 11 beda wyniki.kazalam.isc mamie spr. Ona mi potem mowila ze nie bylo i bd 14 dopiero. Dzis jak szla z mlodym do przedszkola spotkala pania dyrektor (te co byla moja pania opiekunka) i od slowa do slowa wyszlo ze listy sa juz od wczoraj i do dzis trzeba je podpisac inaczej straci sie miejsce. Wiec mamcia je opd ze jak bd wracala to tam pojdzie. I jest podpisala

Stary 2016-04-14, 14:44   #1437
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Moderna bralam nurofen przeciwzapalnie+masaz pod prysznicem+kapusta + Zuzia ciagle przy cycku i zaczęło przechodzić, tzn dało się wytrzymać ból, bo tak całkowicie to do tej pory nie przeszło.

Kasia zdrówka
Super, że Milus się dostał. Dobrze, że Twoja mama spotkała dyrektorke, bo by Wam przepadlo miejsce

Pani ludzkie w sensie, że całe kawałki wcina?

Co do wyluzowanych rodziców to muszę swoich też pochwalić. Już w szkole zauważyłam, że mam "lepiej" niż inni ale powiem Wam, że widzę, że to słuszna droga. Wszyscy wyroslismy na w miarę porządnych ludzi, nie sprawilismy rodzicom większych kłopotów. U sąsiadów dzieci totalne przeciwieństwo. Trzymane na krótkiej smyczy i jak się w końcu z tej smyczy zerwali to klekajcie narody. Laska zaszła w ciążę w wieku 17 lat, chłopak cpun i hazardzista

Pani jak długo nie nosilas kolczyków, że dziurka zarosla?

Zuzia ma zapalenie płuc i antybiotyk. Gorączki niby nie ma ale strasznie skacze jej temperatura. Lekarka nie była do końca przekonana do antybiotyku ale jednak crp wysokie i kazała brać
Z. malutko przybrała. W ciuchach waży niecałe 8,9 (ok.30.11 bylo 7,6 czy 7,9 nie pamiętam dokładnie)
Hemoglobina niska więc jak rozprawimy się z zapaleniem płuc, będzie dostawala żelazo. Z resztą nic dziwnego jak jajka nie je, mięso dopiero zaczyna jeść. ta alergia :/
Za tydzień mamy kontrolę. Poproszę o receptę na pepti. Chociaż kasze na mleku zrobię

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-04-14, 15:34   #1438
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Pani ten Fusacid tez mamy i nic nie pomaga...Musze iśc po jakis steryd do pediatry.
jak jej nie minie, to też nie zawaham się użyć sterydu. póki co nie ma rumienia, krostki nie zaognione.

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

bo ja lubię piec
hehe, ile ja rzeczy lubię a nie mam na nie czasu/okazji podziwiam Cię

Cytat:
Milus dostal sie od wrzesnia do tego panstwowego przedszkola kolo domku
klask i:

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
już mnie brzuch boli ze stresu, że może się nie dostać.
heh...

Cytat:
Pani ludzkie w sensie, że całe kawałki wcina?
normalnie młóci wręcz się wnerwia, jak dostaje papy a zębów ani widu, ani słychu

Cytat:
Co do wyluzowanych rodziców to muszę swoich też pochwalić. Już w szkole zauważyłam, że mam "lepiej" niż inni ale powiem Wam, że widzę, że to słuszna droga.

drugiego papierosa w życiu zapaliłam przy matce. ostentacyjnie wyszła z pokoju. myślałam, że będzie bura, a ona przyniosła mi "lepsze" fajki i mi dała efekt taki, że nie palę (moje koleżanki uwielbiały do mnie przyjeżdżać, bo nie było chowania się po krzaku).
tak samo od zawsze mieliśmy z kuzynami kieliszek wina do obiadu. zero pijaństwa, ale i zero owocu zakazanego.
albo ojciec przekupywał mnie, żebym poszła na imprezę
albo: jak ojciec chciał nam dać kasę, a nie chciał by było za łatwo, to się z nami zakładał. wszystko albo nic. można było solidnie pomnożyć, ale wtopy też były.
albo: matka "przyłapała" mnie i moją pzryjaciółkę na zabawie ksero. skończyło się, że też sobie ucho i stopę odbiła

Cytat:
Pani jak długo nie nosilas kolczyków, że dziurka zarosla?
na pierwszej Wigilii Michała jeszcze miałam. ale od zawsze miałam problem z tą dziurką. bardzo kapryśne ucho, wyczulone na każde szachrajstwo jubilerskie

Cytat:
Zuzia ma zapalenie płuc i antybiotyk.
oj joj zdrówka dla Malutkiej (wagowo prawie identyczne ile wzrostu ma Zuzia?)

Stary 2016-04-14, 16:10   #1439
BYou
MBZ♥

Oliweczko kochana, samych radosnych dni

Kasia, gratuluję przedszkola

Kwiatuszku, ojeju, zdrowia dla Zuuu
Zoś wczoraj miała dwa ataki krtaniowe, byłam rano u lekarza, osłuchowo czysto, inhalacje tylko. Zawsze ta krtań jak jesteśmy same:/

Sorce, z piechem kiepsko
A Fifi mnie zachwyca

Pani mam podobnych rodzicównie miałam zakazów: chcesz kolczyk w pępku-proszę bardzo, tatuaż-tylko przemyśl wszystko:wzór, miejsce, znajdź dobry salon żeby nie było np kapusty zamiast róży. Bardzo doceniam to pole wolności, które mi dali. Dzięki temu nie popełniłam głupstw na zasadzie: zrobię im na złość.
Torres jest Mądralązawsze to wiedziałam
Ola lepiej z jedzeniem od Brata?

Małpko jak Ty czas znajdujesz na pieczenie

Despa szczerze to nie wiem, bo u mnie jak dawka za mała to nie czuję wcale żadnej poprawy:/ a ciśnienie jak? Jak Dziewczyny?

Więcej nie dam rady napisać teraz. Do potem.

Stary 2016-04-14, 17:01   #1440
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka.

za przedszkole! - mamie będzie pewnie zdecydowanie łatwiej

nie daj się chorobie!

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:

Małpko jak Ty czas znajdujesz na pieczenie
też mi to przyszło na myśl jak widać MOŻNA!

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
:/

Sorce, z piechem kiepsko
.

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Bardzo Bardzo dziękujemy za wszystkie życzenia!

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:

Zuzia ma zapalenie płuc i antybiotyk.
o jeju
zdróweczka
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości