![]() |
#1411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Oj Byuo urocze...My ostatnio przynieśliśmy ślimaka ze spaceru (K. zył w nieświadomości, ze to ślimak, a to sama skorupa była;p, a wlasciwie nie dal obie przetłumaczyć, ze to skorupa, bo w środku na pewno jest slimak) No i slimak ma łózko z pudełka po moim zaręczynowym pierścionku (żeby mu miękko było), śpiewane piosenki na dobranoc itp
![]() ![]() ![]() Demeter jak tam w Rossie? ![]() Pani i tak ŻĄNYCH słodyczy i innych "wyskoków"? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 |
MBZ♥
|
Kasia oooo widzisz, to dawaj do 4 sezonu
![]() Choć Ragnar to boski był w tym 1 ![]() Klementyna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Demeter o własnie, ![]() I Ty to Laska jesteś, o dietach nie myśl ![]() Zoś ma mało rzeczy różowych, przeważa szary, szary, szary, potem biel, beż, czarny, granat. Akcenty kolorystyczne na bluzkach, w dodatkach jak apaszki, akcesoria włosowe. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
Byou ja juz jestem w 4 sezonie hehe 8 odcinek - ano byl Boski BYL teraz to na niego patrzec nie moge ale za to Rollo yhmm mniam mniam ....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1414 |
Wtajemniczenie
|
BYou, wolalabym jednak zaszczepić trochę wcześniej
![]() ![]() U nas też pytania, pytania, pytania... Ostatnio na topie: jak się buduje... książki/drogi/dywany/dżemy ![]()
![]() |
#1415 |
Wtajemniczenie
|
Byou - Ogólnie w przedszkolu Pani mówi ze rewelacja. Spanie,jedzenie,współprac a. Wczoraj jako pierwsza podbiegla pocieszać płacząceho Czarusia
![]()
![]() |
#1416 |
Wtajemniczenie
|
Anika, mam nadzieję, że rozstania będą coraz mniej bolesne. Niestety to normalne, że po poierwszych dniach fascynacji przychodzi bunt. Dacie radę! Grunt, że w ciągu dnia jest dobrze. Panika dobrze powiedziała, najważniejsze, że dzieć wraca do domu wesoły.
Agatka, ale tort fajny, szczególnie błooootko ![]() Kasia brawo za odpieluchowywanie! Słodkie są te zabawy ze zwierzątkami ![]() ------------- chrzciny, chrzciny i po chrzcinach. Zocha już katoliczka pełną gębą ![]() Filipek w niedzielę wieczorem miał za uszami czerwone, gładkie plamy. Rano już na głowie, czole, plecy, łydki. Został w domu, dałam fenistil i przeszło. Padł mi wczorsj o 17.30 i spał do rana (z przerwą na nocne siku i picie). Dzisiaj o 9 go odbierałam ze żłobka bo zwymiotował 2razy. Sam twierdził, że to od mleka i jabłka, tż że od mleka i wody gazowanej bo popił rano. W ciągu dnia jadł i apetyt dopisuje, wszystko w brzuchu zostało. Ja czuję, że padam na pyszczek. Od piątku szykowałam imprezę, w sobotę sprzątanie, robienie obiadu tak, żeby w niedzielę tylko przygrzać. No nie nadaję się do działania, nie nadaję! Mam ochotę sobie paść i nie wstawać, a tu drugi dzień do późna sama z Fifim i Pchłą. Pogoda do bani, z bólem na spacer się wygrzebałam. UUUU, włącza mi się narzekacz więc kończę pamiętniczek ![]()
![]() |
![]() |
#1417 |
MBZ♥
|
Anika
![]() Roszpunka przyjęta do przedszkola, niech się dzieje wola nieba ![]() Sorce, różnie piszą/mówią o przekluwaniu uszu. Na mzk wątek o tym ![]() Ciekawe co to za uczulenie :/ dobrze, że przeszło ![]() My też same ale nie ma co porównywać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1418 |
Wtajemniczenie
|
super!
![]() ![]() ![]() ciekawe czy O. się dostanie do samorządowego ![]() ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Sorce - ja Oliwci przekłuwałam uszy 3 dni przed roczkiem ![]() Co rodzic to opinia, ja nie żałuje ![]()
![]() |
#1419 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
![]() Mi przy okazji pół roku jak Z wystroiłam w strój baletnicy jasno różowy jakoś ten róż znudził się ![]() ![]() Dzieki, ciężko czasami...jest nas mało, jest co robić, nie ma czasu nawet łyka wody/kawy się napić ![]() Choć z czasem coraz lepiej mi wszystko idzie. Dziś miałam dobry dzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziś jakiś kiepski dzień, nie chcialo mi się nic...A na urodziny K tez bede musiała się spiąć, bo robimy 1-go w niedziele a w sobote do 17:30 w pracy ![]() Cytat:
![]() ojej ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluję maluchom tego, że będą od września przedszkolakami!!! Publicznymi przedszkolakami
![]() ![]() Filipek znowu padł mi popołudniu na drzemkę. Podczas spania zaczęły mu się znów pokazywać plamy, na brzuchu plamki z wypukłościami. Poczekałam do wieczora aż tż wróci i pojechaliśmy na nocną opiekę. Okazało się, że to pokrzywka. Mam co 2h oglądać go i w razie W mam skierowanie na SOR. Szliśmy sobie takim późnym wieczorem do apteki (cieplutko i nie chciało mi się samochodu odpalać na te kilkaset metrów) i mnie FIfi zaskoczył swoją opowieścią. Zaskoczył i zauroczył. Opowiadał, że Pani Nocka ma taki worek na ramieniu, a w tym worku biały pył. I sypnie tym pyłem i wtedy będzie można śnić. Ale tylko tym grzecznym może sypnąć. I jemu, Filipkowi sypnie oczywiście i będą mu się śnić paluszki z białym cukrem ![]() A tak poza tym do Emilka i Fi dostali się do jednego z przedszkoli publicznych - tego prywatnego od castingu ![]()
![]() |
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, wierzac w magię wizażu, prosimy Was o kciuki, szczególnie mocne do pt!
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kciyuki za Krakuskowe przedszkola;* |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 | ||
Zakorzenienie
|
Oliwko, slonecznych dni! NAJ! ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Gratulacje przyjec do przedszkola dla Filipka, Emilki i Zosi ![]() (my tez przyjeci, za tydzien mamy rozmowe i pewnie podpisanie umowy) ------------------ M. obudzil sie z katarem ![]() ![]() szlag mnie trafia, ze rodzice wysylaja chore zarazajace dzieci do przedszkoli ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Sorce podejrzewasz cos, z czego ta pokrzywka? ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() dla mnie to naruszenie cielesnosci, przeklucie dopiero wtedy, kiedy dziecko samo swiadomie moze podjac decyzje (wiek okoloszkolny) ![]() ojjj daj znac, co z pieskiem ![]() ile on juz ma lat? ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- hihi.. publiczne czy prywatne? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1424 |
Wtajemniczenie
|
Oliwia, zdrowo rośnij!!!
Moderna, nie mam pojęcia od czego pokrzywka. Z drugiej strony w niedzielę jadł i miksował co popadnie... Prywatne-publiczne ![]() Byou, jak psiak?
![]() |
![]() |
#1425 | |||
Zakorzenienie
|
Fusacid, a do pielęgnacji: Cetafil EM i Cetafil DA Ultra. Jak skończymy stosować Fusacid: http://www.aptekagemini.pl/calmapher...onej-55ml.html, jeśli będzie źle reagować to: https://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p5237-Tanno_Hermal_Lotio
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dwa razy jadłam lody zamiast podwieczorku. bez wyrzutów sumienia ![]() ![]() ![]() i jak pomoc przebiegała? kiedy focisze wrzucisz? nabyli matę edukacyjną ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() BYou, gratuluję dostania się do przedszkola ![]() I Wam: Despo i Sorce ![]() Córka, jaki macie widok z okna ![]() ![]() ![]() Podziwiałam Fifiego za zainteresowania z kategorii: "męskie" (drogi, klimatyzacja, kanały) a ostatnio się okazało, że T. też to wszystko wie ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj byłam u znajomej i mój niejadkowy syn (wiem, wiem, nie wygląda na niejadka) wsunął dwie kanapki z dżemorem. Oczy przecierałam ze zdumienia, bo widziałam taką akcję po raz pierwszy (w domu kanapka, o ile w ogóle, to jest to chleb litewski solo lub wędlina solo lub warzywo solo) ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Oliwko, ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1426 | |
Zakorzenienie
|
Byou jak na razie nic nie obfociłam, ale jak będę coś miała to wrzucę na insta
![]() Cytat:
![]() Moderna tak sama robiłam torcik ![]() Dziękujemy za pochwały tortu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1427 |
Zadomowienie
|
Hej
Ciągle pada... ![]() ![]() Despa, Sorce gratuluję ![]() Sorce współczuję plam Filipkowych. Zeszło? Diabelek wygnany z Zosienki? ![]() Ja jestem przeciwna przekluwaniu uszu tak małym dzieciom. Zuzia pewnie będzie miała przekute jak sama poprosi. Teraz balabym się, że będzie ciagac te kolczyki albo gdzieś zaczepi czy jakaś infekcja się wda Byou fajną masz rodzinkę. Moi ze spaceru przynoszą jedynie kupę piachu w butach albo błoto ![]() Anika dzielna jest Oliwka ![]() Coś jest z tą klątwa wizażu ![]() Pani ![]() A jak u Oli z żółtkiem i grudkami? Bo pamiętam, że T. Nie przepadal ![]() Kasia zdrówka dla Milusia Mieliśmy kiepską noc. Zuzia chora, nie mogła spokojnie spać. Trochę ją nosiłam i musiała ucisnac cycki, bo już w obu mam zastoje. Boli jak cholera. Ciągle coś mi się dzieje, jak nie zapalenie to zastój. W tamtym tygodniu 2 dni umieralam z bólu + gorączka przez cycka. Gdyby nie to, że byłam sama z dziećmi w nocy to pedzilabym na pogotowie tak bolało. Wczoraj znowu byliśmy cały dzień sami. Tz wrócił ok 21 jak dzieci zasypialy. Karol przebudzil się i pobiegł do chłopa z wielką radością i okrzykiem "wrociles tato!". Potem powiesił się na szyi i powiedział, że się martwił ![]() No i ubzdural sobie jakiegoś niedźwiedzia i opowiada ze łzami w oczach, że mu zabrał czapkę, buty i kurtkę i wyrzucił do piasku. Od kilku dni o tym mówii i boi się tego niedźwiedzia ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Oliwko! Wszystkiego najlepszego! ![]() Zapomniałam o kciukach dla despy i sorce. Zaciśnięte ![]() Byoug gratuluję przyjęcia do przedszkola. Będzie dobrze ![]() Moderna Wam też gratuluję ![]() Agatka śliczny torcik. zjadłabym ![]() Sorce pokaz fotki z chrztu ![]() Pani Oli i Michałowi tym samym smarujesz? Macie się pokazać na jakąś kontrolę?
![]() |
#1428 |
Zakorzenienie
|
u nas wyniki rekrutacji do przedszkoli dopiero 20.04....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1429 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chrzcinowa samowolka ![]() ![]() Cytat:
tanno Lotio znam ![]() ![]() ooo - i to te kanapki zwrocil? ![]() hehe.. ryzykowne, dobrze, ze po 18-nastce nie wydziurawilas sobie roznych czesci ciala (na znak protestu) ![]() ![]() hehe.. a masz w koncu te uszy przeklute? Cytat:
![]() piekny wyszedl - ja nie potrafie tak ladnie przystrajac tortow ![]() Cytat:
a jak te twoje zastoje? lepiej? robilas cos sama by zwalczyc czy bralas antybiotyk? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jeśli nie będzie poprawy przez 1,5 miesiąca, to mamy przyjść. zdrówka dla Zuzi ![]() u nas 28.04 ![]() dżem widziałam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2016-04-13 o 13:54 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
Do samorzadowych tez wyniki 28.04 mamy, ale te publiczne maja inny nabor niz formico. Jasne ze wolalabym samorzadowe, ale cienkie szanse mamy, za duzo samotnych mam...a majac wybor miedzy publicznymi wilalabym przedszkole siostr niz to,ale zobaczymy.
Byou, czy jak po prawie miesiacu stosowania euthyroxu zaczyna mi sie chciec spac tzn ze zapitrzebowanie wzrasta? Bo od paru dni.mam.kryzysy, dzis w pracy o 13 przez 20 minut pisalam dane firmy bo mi leb spadal... Moderna, Kwiatku zdrowka!!!
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
Pani ten Fusacid tez mamy i nic nie pomaga...Musze iśc po jakis steryd do pediatry, bo codziennie wieczorem jest: mamao podrap plecki- nie wiem czy swędzi, czy to pieszczoty, ale plecy ma wciąz zssypane...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() bo ja lubię piec ![]() Cytat:
http://kotlet.tv/lemon-curd-najlepszy-cytrynowy-krem/ zawsze możesz dać tylko troszkę cytrynowego żeby nie było mocno kwaśne to zje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1434 |
Zakorzenienie
|
Hejka.
Wlasnie mi mamcia dzwonila ze Milus dostal sie od wrzesnia do tego panstwowego przedszkola kolo domku ![]() U mnie spoko rozhorowalam sie od wczoraj nie mam sily wstac z lozka kazdy miesien w ok krzyza mnie napierpapaier :-( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja od 7 odswieżałam stronę przedszkola bo dzisiaj miały być wyniki i napisali ze dopiero 20 będą :-( już mnie brzuch boli ze stresu, że może się nie dostać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tez sie z lekka wnerwilam bo bylo pisane ze 11 beda wyniki.kazalam.isc mamie spr. Ona mi potem mowila ze nie bylo i bd 14 dopiero. Dzis jak szla z mlodym do przedszkola spotkala pania dyrektor (te co byla moja pania opiekunka) i od slowa do slowa wyszlo ze listy sa juz od wczoraj i do dzis trzeba je podpisac inaczej straci sie miejsce. Wiec mamcia je opd ze jak bd wracala to tam pojdzie. I jest podpisala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 |
Zadomowienie
|
Moderna bralam nurofen przeciwzapalnie+masaz pod prysznicem+kapusta + Zuzia ciagle przy cycku i zaczęło przechodzić, tzn dało się wytrzymać ból, bo tak całkowicie to do tej pory nie przeszło.
Kasia zdrówka Super, że Milus się dostał. Dobrze, że Twoja mama spotkała dyrektorke, bo by Wam przepadlo miejsce Pani ludzkie w sensie, że całe kawałki wcina? ![]() Co do wyluzowanych rodziców to muszę swoich też pochwalić. Już w szkole zauważyłam, że mam "lepiej" niż inni ale powiem Wam, że widzę, że to słuszna droga. Wszyscy wyroslismy na w miarę porządnych ludzi, nie sprawilismy rodzicom większych kłopotów. U sąsiadów dzieci totalne przeciwieństwo. Trzymane na krótkiej smyczy i jak się w końcu z tej smyczy zerwali to klekajcie narody. Laska zaszła w ciążę w wieku 17 lat, chłopak cpun i hazardzista Pani jak długo nie nosilas kolczyków, że dziurka zarosla? Zuzia ma zapalenie płuc i antybiotyk. Gorączki niby nie ma ale strasznie skacze jej temperatura. Lekarka nie była do końca przekonana do antybiotyku ale jednak crp wysokie i kazała brać Z. malutko przybrała. W ciuchach waży niecałe 8,9 (ok.30.11 bylo 7,6 czy 7,9 nie pamiętam dokładnie) Hemoglobina niska więc jak rozprawimy się z zapaleniem płuc, będzie dostawala żelazo. Z resztą nic dziwnego jak jajka nie je, mięso dopiero zaczyna jeść. ta alergia :/ Za tydzień mamy kontrolę. Poproszę o receptę na pepti. Chociaż kasze na mleku zrobię
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe, ile ja rzeczy lubię a nie mam na nie czasu/okazji ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() heh... ![]() normalnie młóci ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() drugiego papierosa w życiu zapaliłam przy matce. ostentacyjnie wyszła z pokoju. myślałam, że będzie bura, a ona przyniosła mi "lepsze" fajki i mi dała ![]() ![]() tak samo od zawsze mieliśmy z kuzynami kieliszek wina do obiadu. zero pijaństwa, ale i zero owocu zakazanego. albo ojciec przekupywał mnie, żebym poszła na imprezę ![]() albo: jak ojciec chciał nam dać kasę, a nie chciał by było za łatwo, to się z nami zakładał. wszystko albo nic. można było solidnie pomnożyć, ale wtopy też były. albo: matka "przyłapała" mnie i moją pzryjaciółkę na zabawie ksero. skończyło się, że też sobie ucho i stopę odbiła ![]() na pierwszej Wigilii Michała jeszcze miałam. ale od zawsze miałam problem z tą dziurką. bardzo kapryśne ucho, wyczulone na każde szachrajstwo jubilerskie ![]() oj joj ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
MBZ♥
|
Oliweczko kochana, samych radosnych dni
![]() Kasia, gratuluję przedszkola ![]() Kwiatuszku, ojeju, zdrowia dla Zuuu ![]() Zoś wczoraj miała dwa ataki krtaniowe, byłam rano u lekarza, osłuchowo czysto, inhalacje tylko. Zawsze ta krtań jak jesteśmy same:/ Sorce, z piechem kiepsko ![]() A Fifi mnie zachwyca ![]() Pani mam podobnych rodziców ![]() Torres jest Mądralą ![]() ![]() Ola lepiej z jedzeniem od Brata? Małpko jak Ty czas znajdujesz na pieczenie ![]() Despa szczerze to nie wiem, bo u mnie jak dawka za mała to nie czuję wcale żadnej poprawy:/ a ciśnienie jak? Jak Dziewczyny? Więcej nie dam rady napisać teraz. Do potem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie daj się chorobie! ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- też mi to przyszło na myśl ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- o jeju ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.