|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam tę moc, będę karmić całą noc! - Mamusie styczniowe 2016 cz. 2
Koktajlowa, ło kobieto, ja mam taki okres jak yyyyy w liceum chyba
![]() Zapomniałam, że to tak często trzeba podpaski/tampony wymieniać ![]() No ja nie mogłam pomylić tego z żadnym plamieniem |
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka aha w takim stylu, ale ten jakie fajne kolory ma. To jest drewno czy jakie tworzywo?
|
|
|
|
#933 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki laski za informację, moja dokturka i cała nasza przychodnia jednym churem wolaja że 10x dziennie trzeba kłaść. Od trzech to slyszalam. Oczy w słup postawiłam bo jakoś dnia mi brakuje. One twierdzą że tylko na podłodze ma leżeć - stara szkoła widać. Mały wytrzymuje góra 3min ciągiem z podniesiona główka na łóżku lub macie, potem już mu sił braknie i placze więc go nie męczę. W sumie kładę go jakieś 4-5 razy. Ostatnio przy szczepieniu na rota lek. pociągnela go za rączki i postraszyła rehabilitacja bo główki nie podniósł, ale ten test to jeszcze chyba grubo za wcześnie jak dla 8 czy 9 tyg malca? U Was też to badali? Czytałam że po 4 mies. chyba dopiero robią te próby. Gratuluję obrotów 😄 obserwowanie postepow jest niesamowite 😊 Duma wtedy rozpiera na całego 😂 Mówicie że Wasze też ruchliwe. A czy prostują nogi tak na sztywno? Jak trzymam skubanca na przewijaku i chce zrobić mu masaż (m.in. podciągnąć kolana do brzucha żeby baki wygonic) to czasem ni w ząb nie dam rady bo taki spiety i wyprostowany. Albo odpycha się stopami i podnosi biodra do gory 😬 Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#935 |
|
Wtajemniczenie
|
Sheenka hej
Tak dużo z Was ma i chwali te motylki że też postanowilam kupić. Chyba razem z kocykiem. Tylko jaki wzor??? Hmm... Karen, Dotka wy bralyscie te z wypełnieniem 80? Nie będą za grube na wiosne/lato???
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, one są silikonowe.
|
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Casa super że wyniki dobre!
Ewusia brawa dla Konradka ![]() U nas Pola ląduje na brzuszku kilka razy dziennie. Wytrzymuje różnie w zależności od humoru. Ostatnio nawet jej się spodobało i dość długo wytrzymuje bo sobie świat ogląda ![]() Przyszły dziś nowe smoki. Chyba młodej pasują bo się zassala i śpi ![]() I też zamówiłam dziś gryzaczek ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
bo na boczek się ostatnio non stop obraca. Z brzuszka na plecy już daje radę, ale odwrotnie nie.Sheena u nas też ją robiła lekarka przy pierwszym szczepieniu. Dotka ale świetny ten gryzaczek! |
|
|
|
|
#938 |
|
Raczkowanie
|
Koktajlowa ja już też miałam @ i u mnie można powiedzieć była powódź. Nie nadazalam ze zmiana podpasek. Nawet chciałam dzwonić do gin i podpytać czy tak ma być ale wujek google go wyreczyl. Przed ciąża byly skąpe, mam nadzieję że będzie jak kiedyś.
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeny, karmiłam po kąpieli i mi się przysnęło dziecku też, tylko trzeba było transfer zrobić i się trochę obudziła...
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia ja wzielam 80 moim zdaniem bedzie w sam raz teraz mam z wypełnieniem 150 i jest taki średni jeszcze bo te najgrubsze to bodajze 200 maja
No i inne wypełnienie jest Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wzięłam wiosenny (wyp. 80) - ten za 45 u Milutkiej.
Raczej nie będzie za gruby, bo teraz mam 200. |
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, TŻ usypia małą już dłuższą chwilę, a ona coś poplakuje co jakiś czas, nie wiem co jest, brzuszek czy co...
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda przebijam piątkę. Najpierw zasnął mi w chuście. Ogladnelam m jak miłość, zrobiłam transfer i po 15 min się obudził. Płacz jak na cycka więc dałam i poszedł spać. No to transfer do wózka. Po 15 min się obudził. No to tz go wziął i uspil na łóżku.. Niby śpi.. Zobaczymy czy jak się położę obok to też będzie spał
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- I płacze i się napina.. Ale to tak płacze strasznie |
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Keas nie wiem czy sprzedawac.... A szczerze Ci powiem, ze nie widze wiekszego sensu wydawac 150 zl na cos takiego.... Ten sam efekt osiagniesz motaniem w kocyk badz jakis tanszy otulacz.... Moze ja to postrzegam w ten sposob bo mi tylka ani razu woombie nie uratowalo, wrecz przeciwnie.
Ruda za usypianie 😊 moj ambitnie gada albo do poduszki albo do cotton ballsow... Nie wspomne o tym ze skopuje co chwila kolderke 😒 cycem gardzi wiec mam nadzieje, ze jak zasnie to za 2-3h nie obudzi sie glodny.Dotka wspolczuje @.... Nie wiedzialam, ze po ciazy taka intensywna moze byc. Sheenka ten test z podnoszeniem dzieciaczki powinny ogarniac w okolicy 4 miesiaca jak zaczna sie raczkami podciagac do siadu, wtesy uruchamiaja sie miesnie szyi (tak znajoma mowila). Czarnula jakie smoki w koncu wzielas? Jaki gryzak? Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#945 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja tak prostuje i tez na przewijaku Cytat:
![]() Cytat:
![]() a moze glupie pytanie ale na czym polegaja takie spotkania? troche sie boje takich spotkan z obcymi ludzmi ![]() ehh chciałam sie wyreczyc TZtem i narobiłam sobie wiecej problemów, wysłałam go do auchan po vanish bo jest na promocji i mi kupił ten w proszku wiec i tak musiałam sama jechac wymienić na ten w płynie a chemia nie podlega zwrotom sie okazuje
|
||||
|
|
|
#946 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój z brzucha na plecy też już się dawno coś nie obracal, znudziło mu się chyba Cytat:
Mój też ruchliwy bardzo i też się prezy czasami Cytat:
Bardzo możliwe że Pola lada dzień zaczai obroty
|
|||
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny piątka! Po raz pierwszy od hohoho maly mi wczoraj nie zasnal w łóżeczku po nakarmieniu. Kręcił sie w łóżeczku strasznie w końcu skapitulowalam i uspalam go na rekach. No ale warto bylo bo obudzil sie dopiero teraz czyli po 6 godzinach
![]() Casaa zgadzam sie z Toba w sprawie woombie - mialam kiedyś faze żeby kupić ale pielucha i pasek od szlafroka u nas robią robote ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#948 |
|
Zadomowienie
|
Sheenka witaj
mój prostuje. Pisałam o tym i pytałam Zawitkowskiego (no cóż, był pod ręką to zapytałam) - to normalne, szczególnie u długich dzieci (a z tego co pamiętam u Kubusia długość nie była najmniejsza). Póki dziecko nie prostuje się cały czas jest to normalne, nieszkodliwe.Kinga te gryzaki to silikon prawie zamówiłam to w ciąży ![]() Kamilka ja tak układam wszystko - razemze skarpetkami :P
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Casa lovi, tak jak poprzednie tylko rozmiar większe. A gryzaczek na taki mały, ekstra prosty z canpolu.
|
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja też mam już kupiony większy ale nie wiem po czym poznać że czas na zmianę on się dopiero niedawno nauczył smoka i dobrze mu się ciumka te małe... Ale może krzywdę jakąś robię nie zmieniając ![]() Zasnął o 21.30, pobudka po 3 i o 7.30. Już miał tak przez dłuższy czas że się dopiero ok 6 pierwszy raz budził i znowu mu się zmieniło i budzi się w nocy. Szkoda
|
|
|
|
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dotka, Karen dzięki za info w takim razie też zamówie 80tke
Właśnie któraś już wspomniala. Wasze dzieci też "składają się w pół" jak do siadania? Mój kurdupelek jak go trzymam na rękach na płasko non stóp próbuje. Podciaga praktycznie całe plecki i nogi. I niepokoi mnie to trochę bo to raczej za wcześnie. ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Aaa i kończymy dziś 2 miesiąc
|
#952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#953 | |||||
|
Zadomowienie
|
Piękne kolory
Cytat:
Cytat:
Już ją miałam operdaczyć, bo w końcu mała ma 12tyg korygowane. A ta pochwaliła że ładnie głowę trzyma...Macie jeszcze czas na stabilne trzymanie głowy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja jak ją trzymam na leżąco to jest wściek i się próbuje dźwigać cała.. Dlatego noszę ją brzuchem do dołu albo na ramieniu.. ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- i dziękuję wam wszystkim za odp w sprawie układania ubranek... Wczoraj poskładałam od nowa bodziaki, i spodenki i śpiochy... no i z 2 szuflad zrobiła mi się 1...
|
|||||
|
|
|
#954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mowisz że pierwszy okres może być nieciekawy? Oby jak najdłużej go nie było. Kurcze zaraz 9tydzień a ja u gina na kontroli nie byłam. Coś się zebrać nie mogę No właśnie ja tez staram się ją tak nosić żeby nie obciążać za bardzo plecków przez takie podrywanie. Dziekujemy
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2016-04-12 o 09:08 |
|
|
|
|
#955 |
|
Zadomowienie
|
Po pierwszym jakoś go nie pamętam... Ale po 2gim dziecku... aaa masakra to była... 2 dni zeżarłam taką ilośc taletek...
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry 😊
Wszystkiego najlepszego Pola Czarnula bardziej chodzilo mi o wzor smoczkow 😉 bo tyle tego jest, ze zdecydowac sie nie mozna ![]() Kamilka to podciaganie do siadu jest elementem badania, przy obnizonym napieciu i brakach glowka dziecka poleci do przodu w siadzie, a normalnie dzidek utrzyma przez jakis czas ![]() Ewcia, wspoczuje regresu w spaniu.... Mojemu tez sie przestawilo bo zasnal o 23:30 i pobudka 2:50/5/7 no i teraz juz wstajemy.... A tak fajnie bylo przez ostatnie dni. U nas pogoda lipna ale trzeba jakis spacer zaliczyc bo wczoraj maly wiecej na balkonie spedzil niz w ruchu ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia najlepszego dla małej
Ewusia wczoraj dałam na próbę i chyba ok, więc już pewnie przy nich zostanie. ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Casa aaaa retro różowe.
|
|
|
|
#958 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Moje dziecko kolejna noc zasypia o 21 i budzi się przed 2 dopiero wreszcie da matce pożyć wieczorem. Za to o 6 rano jest już gotowa do zabawy, więc coś za coś![]() U nas pediatra też za rączki do siadu podniosła, jakoś mi się to nie spodobało Jagoda też czasami się prostuje jak struna. W pół się nie zgina sama, za to na rękach namiętnie głowę obraca i to tak bardzo:/ staram się ją jak najmniej nosić przez to... Aa i obraca się na boki sama, zwykle do cycka rączkami wali w zabawki, składa je razem i się łapie za kolanka Dzięki za polecenie prześcieradeł, zajrzę do Hubiego. No i nie lubię Was bo zaczęłam o motylku myśleć:p używacie do wózka żeby głowa nie latała? |
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałam zrobić Poli rano nadprogramowa kąpiel
|
|
|
|
#960 |
|
Zadomowienie
|
Magdusia Hubert tak robi. Nogi w pion i główkę próbuje unosić :P
A dzisiaj się przewrócił z brzucha na plecy nak się uniósł na rączkach, przrchylił w jedną stronę i bach
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.

Ciepły promień słońca budzi mnie i czuję już ... to będzie dobry dzień!

za usypianie 😊 moj ambitnie gada albo do poduszki albo do cotton ballsow... Nie wspomne o tym ze skopuje co chwila kolderke 😒 cycem gardzi wiec mam nadzieje, ze jak zasnie to za 2-3h nie obudzi sie glodny.
on się dopiero niedawno nauczył smoka i dobrze mu się ciumka te małe... Ale może krzywdę jakąś robię nie zmieniając 

Już ją miałam operdaczyć, bo w końcu mała ma 12tyg korygowane. A ta pochwaliła że ładnie głowę trzyma...
wreszcie da matce pożyć wieczorem. Za to o 6 rano jest już gotowa do zabawy, więc coś za coś