Sierpnióweczki 2016! Część III. - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-04-12, 01:43   #3871
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.

Dziewczyny, trochę już późno i nie nadrabiam, ale koniecznie chcę napisać, że bardzo szanuję takie osoby jak florencee Ja też jestem z tych, którzy uważają, że nie ma czegoś takiego jak "trochę katolik"-wszak katolicyzm to tylko jedna z gałęzi chrześcijaństwa i jak się komuś nie podoba, a wierzy w boga, to można poszukać bardziej liberalnego wyznania wiary (np. protestantyzm- ewangelicyzm: akceptują sztuczną antykoncepcję i takie tam). Ostatnio rozwaliła mnie koleżanka, która była oburzona, bo ksiądz-cham śmiał zwrócić uwagę, że nie widuje ich w kościele na mszach, a ślub tuż, tuż. No co za tupet ma ten ksiądz! Nauki sobie opłacili
Tak więc ja też uważam, że wszystko albo nic i wybieram nic. Jutro idę się wypisać (dawno już chciałam to zrobić, tylko schodziło, ale awantura z teściową plus to, co się teraz dzieje w PL przekonało mnie, że muszę się w końcu zebrać, iść i to załatwić). Jestem bardzo na nie dla hipokryzji i wybierania sobie z religii tego, co wygodne i łatwe, dlatego florencee-szacun dla Ciebie.

PS Ostatnio się dowiedziałam, że moja siostra nadal utrzymuje kontakt z dziewczynami "mamy marcowe 2008" (akurat nie z wizażu , a z gazety). Dziewczyny po porodach wyniosły się na grupę zamkniętą na fb, a teraz znają się także w realu i robią co jakiś czas zjazdy. Ciekawe, jak potoczą się losy tego wątku, jak już urodzimy Nie ukrywam-uważam, że fajnie, że udało im się tak zgrać i utrzymywać kontakt nadal już ósmy rok.

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-04-12 o 01:48
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 06:02   #3872
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Dziewczyny, trochę już późno i nie nadrabiam, ale koniecznie chcę napisać, że bardzo szanuję takie osoby jak florencee Ja też jestem z tych, którzy uważają, że nie ma czegoś takiego jak "trochę katolik"-wszak katolicyzm to tylko jedna z gałęzi chrześcijaństwa i jak się komuś nie podoba, a wierzy w boga, to można poszukać bardziej liberalnego wyznania wiary (np. protestantyzm- ewangelicyzm: akceptują sztuczną antykoncepcję i takie tam). Ostatnio rozwaliła mnie koleżanka, która była oburzona, bo ksiądz-cham śmiał zwrócić uwagę, że nie widuje ich w kościele na mszach, a ślub tuż, tuż. No co za tupet ma ten ksiądz! Nauki sobie opłacili
Tak więc ja też uważam, że wszystko albo nic i wybieram nic. Jutro idę się wypisać (dawno już chciałam to zrobić, tylko schodziło, ale awantura z teściową plus to, co się teraz dzieje w PL przekonało mnie, że muszę się w końcu zebrać, iść i to załatwić). Jestem bardzo na nie dla hipokryzji i wybierania sobie z religii tego, co wygodne i łatwe, dlatego florencee-szacun dla Ciebie.

PS Ostatnio się dowiedziałam, że moja siostra nadal utrzymuje kontakt z dziewczynami "mamy marcowe 2008" (akurat nie z wizażu , a z gazety). Dziewczyny po porodach wyniosły się na grupę zamkniętą na fb, a teraz znają się także w realu i robią co jakiś czas zjazdy. Ciekawe, jak potoczą się losy tego wątku, jak już urodzimy Nie ukrywam-uważam, że fajnie, że udało im się tak zgrać i utrzymywać kontakt nadal już ósmy rok.
Mam dokładnie takie zdanie jak Ty na temat wiary.

Ja również mam forum mam z którego poznałam mnóstwo fajny fb babek, tak samo przeniosłysmy się na fb, ale w tej chwili głównie utrzymujemy kontakt bezpośredni
Stary 2016-04-12, 06:22   #3873
kasia_ruda
Zakorzenienie

My z sierpniówek też przeniosłysmy się na fb, ale ja się po pewnym czasie wypisałam z grupy. Ale naprawdę złapałam kontakt z kilkoma fajnymi osobami i go utrzymuję, a z jedną nawet się zaprzyjaźniłam i regularnie się spotykamy.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ----------

Co do kościola, to jak wczoraj przeczytalam o przywróceniu tego pedofila Paetza do funkcji biskupich, mając w pamięci teksty o tym, że ratowanie kobiety w ciąży pozamacicznej to morderstwo zarodka i sprzeciwianie się prawu naturalnemu, to też wybieram nic.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 07:07   #3874
natalia_23
Zakorzenienie

witam

Prawie cała noc nie przespana, wczorajsza anatomia z kursu ciągle kotłowała mi się w głowie. Żeby przetrwać 9h kursu muszę zaraz jakąś kawę wypić.

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Ja w 2 cs, ale chyba dlatego że nie miałam owulacji w pierwszym przez akurat zdawany hardkorowy egzamin zawodowy.

Tylko ta promocja świąteczna to chyba ściema, święta trwają tam cały czas. Ale poduszka wygodna i ładne wzory.
o tak stres największym wrogiem kobiety

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 07:21   #3875
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
Poznaliśmy płeć - chlopiec
No i poza tym wszystko ok przytyłam od początku 4 kg, brzuch juz spory.
23 tydzień+1dzien
klask i:

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja jutro na 7.30 idę na połówkowe, gin zawsze nas na te ważne zapisuje na rano, bo chce być wypoczęty trzymajcie kciuki, żeby moje łożysko obrało trasę up, a nie down.

to już zaraz..podwójne kciuki
Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
Dziś tacie robili USG i może jutro wyjdzie

oby wyniki były pomyślne..

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość

Też wychodzę z założenia, że wszystko jest w głowie. Ja na czas starań o dziecko piłam płodne koktajliki, dbałam o siebie, zero alkoholu, nawet piwka, bo może jestem w ciąży. W końcu odpuściłam. A w tym cyklu, co zaszłam, to tak się nabździałam, że nie będę nawet mówić...
i pewnie tego dnia , co się nabzdryngoliłaś to zaciążyłaś

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
Już po połówkowym i... będzie dziewczynka !! Zdrowiutka i waży 345g

W ramach uczczenia tej chwili poznania płci kupiłam pierwsze body
Będzie Zuzanna Alicja

śliczne imiona..

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
Tija jak możesz wpisać mnie na pierwszą stronę bo jeszcze tam nie widnieję. TP 18.08.2016. i dziś się dowiedziałam że będzie dziewczynka

emenyx gratulacje chłopca
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 07:34   #3876
wiewioreczka
Wtajemniczenie

WItam Was we wtorkowy poranek, niestety u nas pochmurnie
zabieram się za nadrabianie wątku

mignęły mi zdjęcia poduszek - ja po kuzynce odziedziczyłam taką http://motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2/

a jeśli chodzi o leukocyty - mi ostatnio wyszło 75 (!) leuko wpw (bez bakterii, bez śluzu) i ginekolog powiedział, że przy takim wyniku i braku objawów zakażenia powinnam po prostu popijać częściej sok z żurawiny i ewentualnie zastosować urosept a ph raz mi wychodzi 5 raz 8, więc pewnie to od diety jest zależne.

Zuzanna Alicja - piękne imiona !

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 07:42   #3877
TinkerrBell
Zadomowienie

O mamusiu....zaraz do pracy... Najgorzej to wyjść z domu:/ później jakoś leci...

Ciekawe jak atmosfera bo przed moim wyjazdem można było siekiere powiesić taka gęsta....
Stary 2016-04-12, 07:51   #3878
Kasmina
Rozeznanie

Witam w trakcie odpoczynku po wypiciu glukozy wcisnęłam pół cytryny, ale chyba nawet to nie byłoby mi potrzebne jakoś tak na luzie to wypiłam
Mam nadzieję że wyniki będą ok
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 08:29   #3879
iweczka
Zakorzenienie

hej

Wczoraj byłam na wizycie. Maluch rośnie zdrowo, waży 499 gram.
Nadal jest chłopcem
Ja mam +6 kg także idę do przodu.

Miałam sprawdzaną bliznę po cc, jest wszystko OK. Póki co nie nastawiamy się na żaden rodzaj porodu, jeszcze za wcześnie.
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 08:30   #3880
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

Będzie Zuzanna Alicja
Gratuluję córeczki !!
No wiadomo, że najlepiej uczcić dobre wieści zakupami
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 08:39   #3881
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość

Ostatnio u moich rodziców byli sąsiedzi, jak się okazało, to sąsiadka jest położną (wiedziałam, że robi w szpitalu, ale nie wiedziałam, że jako położna ). Sąsiadka wypytała przyszłą babcię jak ja się czuję i takie tam. No i rozwiała wątpliwości mojej mamy na moją rwącą pachwinę - nie ma powodów do paniki - co jej już mówię po każdej wizycie u lekarza Po prostu mam pecha, że aż tak mi to doskwiera A momentami dosłownie płaczę przy próbie wykonania kilku konkretnych ruchów. O staniu na lewej nodze mogę pomarzyć, buty muszę zakładać na siedząco Już teraz, więc na samą myśl o 9 miesiącu troszkę mnie przerażenie bierze...

A to zakupy dla młodego - bluza z liskiem i ogrodniczki kupione w piątek, reszta od mojej kuzynki znajomej Zdjęcia robiłam aparatem, w którym mam zbity wyświetlacz (w tel mam za kiepski) więc i tak jestem zaskoczona, że w miarę mi się udało dobrze kadr łapać
Wow. Super zakupy

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość

Dzwoniła na skype siostra TŻ i pokazała co kupiła... nie dość że pełno ciuszków to jeszcze leżaczek bujaczek ona chyba cieszy się najbardziej poza nami z malutkiej już zakochana w bratanicy po uszy nakrzyczeliśmy na nią że takie drogie prezenty robi ale mówi że u nich takie rzeczy inaczej wychodzą cenowo niż w Polsce a poza tym jest ciocią i ma prawo robić prezenty jakie chce
Ciotka szaleje
Stary 2016-04-12, 08:40   #3882
asicuha
Wtajemniczenie

Czeeeść!

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Mam ten sam wzór, ten sam producent inna poszewka.
Nie mam porównania do innych ale jestem bardzo zadowolona.
to jak jesteście zadowolone, to powiedzcie mi co robicie z ręką, którą trzyma się podpoduszką, bo ona mi cierpnie po jakiś pół h i nie umiem znaleźć pozycji i od czasu tej róbu poduszka leży w koncie
Cytat:
Strasznie zaczęłam żreć Dużo, wszystko i niezdrowo Dobrze, że umyłam dziś zęby, to już niczego nie tknę, to taki mój patent
znam ten patent, tylko za rzadko z niego korzystam :P

Cytat:
Fajnie błoby tak dalej utrzymywać kontakt i spotkać się z Dziciaczkami! ) trzymam kciuki, by tak sie u nas stało!
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
hej

Nadal jest chłopcem

Miałam sprawdzaną bliznę po cc, jest wszystko OK. Póki co nie nastawiamy się na żaden rodzaj porodu, jeszcze za wcześnie.
Cudownie, gratuluje udanej wizyty!

ja dziś brak planów, chyba poczytam książkę, bo pogoda okropna, nie chce się z domu wychodzić :P

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 08:41   #3883
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
też stosowałam przez dłuższy czas NPR ( jakieś 2 lata) i zaszłam w ciążę w 1 cs po tych 2 latach
Ja byłam na tabletkach anty od kiedy miałam 16 lat (miałam cysty na jajniku i w sumie stosowałam ciągle te tabletki).
W 2013 wyszłam za mąż i postanowiłam odstawić i zobaczyć co się będzie działo z tym jajnikiem. Dziecka jeszcze nie chciałam więc w dni płodne prezerwatywa no i obserwacje z npr. Wychodziłam z założenia, że jeśli się przytrafi to ok, ale puki co nie byłam gotowa podjąć decyzji, że to już. Tak 2 lata to trwało, z jajnikiem spokój i postanowiliśmy spróbować z mężem. Tzn zbliżająca 30-stka mi mówiła, że to już najwyższy czas a ja wewnętrznie nie byłam przekonana. I tak 3 cykle co szłam robić test i wychodził negatywny czułam ulgę, potem następne 2 negatywne i coś jakby rozczarowanie i kolejny był pozytywny. U mnie natura poukładała to idealnie, dała mi czas żebym zapragnęła tej ciąży i teraz jestem mega szczęśliwa, że tak właśnie wszystko wyszło
12.12.2015 II kreseczki

Edytowane przez Orange_tree1
Czas edycji: 2016-04-12 o 08:43
Stary 2016-04-12, 08:46   #3884
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość

Ja już po połówkowym
Maleńka jest zdrowa. Nic jej nie brakuje Ma już 455 g czyli przytyła prawie dwukrotnie w ciągu 2 tygodni. Stópka 3,5 cm Jakoś nie czuję zebym miała dodatkowo 0,5 kg w brzuchu Ilość wód płodowych też w porządku bo się obawiałam przy moim piciu ok 1l dziennie albo mniej. No i tp wg usg 18.08. Jedynie nie chciała buzi pokazać bo cały czas miała rączki w okolicach oczu/ust

Super
Waga podobna jak u mnie,
Ja TP wg OM mam 23.08, wg USG z 12 tyg 17.08
Moj się kręcił, pokazywał wszystkie paluszki, machał rączkami

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:

Będzie Zuzanna Alicja

gratuluję drobniutka jest
Stary 2016-04-12, 08:49   #3885
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Czeeeść!

to jak jesteście zadowolone, to powiedzcie mi co robicie z ręką, którą trzyma się podpoduszką, bo ona mi cierpnie po jakiś pół h i nie umiem znaleźć pozycji i od czasu tej róbu poduszka leży w koncie

znam ten patent, tylko za rzadko z niego korzystam :P

Fajnie błoby tak dalej utrzymywać kontakt i spotkać się z Dziciaczkami! ) trzymam kciuki, by tak sie u nas stało!

Cudownie, gratuluje udanej wizyty!

ja dziś brak planów, chyba poczytam książkę, bo pogoda okropna, nie chce się z domu wychodzić :P

Poduszka - ja śpię w druga stronę tzn otwarcie od c mam z przodu stad nie mam problemu z przełożeniem ręki nad poduszka poza tym, trochę popracowałam nad tym aby koncówki od poduszki były cieńsze niż jej środek.
Dziś spróbowałam spać wg instrukcji tzn otwarcie od C na plecach.
Jedyna różnice poczułam przy wstawaniu, ze nie musiałam sie turlac aby wyjsć z poduszki.
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 08:50   #3886
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Jakkolwiek to zabrzmi, siedziałam z koleżankami i wylewałam moje żale, że znowu się nie udało, bla bla bla i jedna mi powiedziała, żebym se walnęła to i luźniejsza będę Oczywiście traktuję to z przymrużeniem oka. Ale to, że wszystko siedzi w głowie to prawda jak nic. Choć łatwo powiedzieć - ''nie myśl''

też jestem fanką tej koncepcji, w wielu przypadkach się sprawdza ;p
u mnie moja mama mi opowiadała, jak się starali o dziecko to też 2 cykle i nic, ona w rozpaczy bo bezpłodna () i poszli na imprezę z tatą, mama popiła i za 9 miechów pojawiłam się ja
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-12, 08:54   #3887
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
też jestem fanką tej koncepcji, w wielu przypadkach się sprawdza ;p
u mnie moja mama mi opowiadała, jak się starali o dziecko to też 2 cykle i nic, ona w rozpaczy bo bezpłodna () i poszli na imprezę z tatą, mama popiła i za 9 miechów pojawiłam się ja

To dzięki forum poznałam juz drugą prawie naturalna metodę zajścia w ciąże.

Myśle ze jednak cos ten alkohol ma w sobie
Ja robiłam test w czwartek, wyszedł negatywnie. Zrezygnowana poszłam w piątek na imprezę firmowa wypiłam ze 4 shooty z gruszkowki a w poniedziałek robiłam test z krwi na betę i wyszedł pozytywny

Inna sprawa ze gin powtarzał ze ciąża zaczyna sie od głowy

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-04-12 o 08:57
Stary 2016-04-12, 08:59   #3888
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

my się dość długo staraliśmy- bezowocnie. Po czym stwierdziłam, że rezygnuję z etatu i ruszam w końcu ze swoją firmą. I zaciążyłam dobrze, że nie zdążyłam się zwolnić
opatrzność czuwała nie ma co
jak u mnie
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-12, 09:00   #3889
TinkerrBell
Zadomowienie

Ja mam taką poduszkę. Jest właśnie miejsce na wyciągnięcie ręki. Jedna częśc odpielam, żeby móc się zawsze przytulić do TZ a druga między nogi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1460444420563.jpg (30,4 KB, 14 załadowań)
Stary 2016-04-12, 09:01   #3890
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Poduszka - ja śpię w druga stronę tzn otwarcie od c mam z przodu stad nie mam problemu z przełożeniem ręki nad poduszka poza tym, trochę popracowałam nad tym aby koncówki od poduszki były cieńsze niż jej środek.
Dziś spróbowałam spać wg instrukcji tzn otwarcie od C na plecach.
Jedyna różnice poczułam przy wstawaniu, ze nie musiałam sie turlac aby wyjsć z poduszki.
A dzieki, to musze tak sprobowac

Mani hybrydowy <3
Stary 2016-04-12, 09:07   #3891
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
To dzięki forum poznałam juz drugą prawie naturalna metodę zajścia w ciąże.

Myśle ze jednak cos ten alkohol ma w sobie
Ja robiłam test w czwartek, wyszedł negatywnie. Zrezygnowana poszłam w piątek na imprezę firmowa wypiłam ze 4 shooty z gruszkowki a w poniedziałek robiłam test z krwi na betę i wyszedł pozytywny

Inna sprawa ze gin powtarzał ze ciąża zaczyna sie od głowy
No i zapewne gin ma rację, znam kilka par które niby zdrowe i wszystko gra a dziecka nie ma ...
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-12, 09:17   #3892
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Witam w trakcie odpoczynku po wypiciu glukozy wcisnęłam pół cytryny, ale chyba nawet to nie byłoby mi potrzebne jakoś tak na luzie to wypiłam
dobrze wiedzieć, że nie jest najgorzej.. trzymam kciuki,żeby czas szybko minął.. i wynik był prawidłowy..

Cytat:
hej

Nadal jest chłopcem

tak piszecie o zachodzeniu w ciążę..nam gin w czerwcu dał skierowanie do kliniki leczenia bezpłodności..byłam załamana.. powiedzieliśmy sobie z mężem , że dajemy sobie czas do końca roku i jak się nie uda to pojedziemy do kliniki..12.12.wyszedł pozytywny test..także był to ostatni cykl, w którym miało się "udać"..mąż od czerwca gadał, że na boże narodz. będę w ciąży.. także u niektórych działa wyluzowanie a u innych - kop na d.. tak było u nas..
Stary 2016-04-12, 09:20   #3893
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część III.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
dobrze wiedzieć, że nie jest najgorzej.. trzymam kciuki,żeby czas szybko minął.. i wynik był prawidłowy..

tak piszecie o zachodzeniu w ciążę..nam gin w czerwcu dał skierowanie do kliniki leczenia bezpłodności..byłam załamana.. powiedzieliśmy sobie z mężem , że dajemy sobie czas do końca roku i jak się nie uda to pojedziemy do kliniki..12.12.wyszedł pozytywny test..także był to ostatni cykl, w którym miało się "udać"..mąż od czerwca gadał, że na boże narodz. będę w ciąży.. także u niektórych działa wyluzowanie a u innych - kop na d.. tak było u nas..

U Was tez jest odczuwalny pewien rodzaj wyluzowania bo w końcu jak nie "normalnie" to przy pomocy kliniki chociaż jak widać obydwoje jesteście zadaniowcy
Stary 2016-04-12, 09:27   #3894
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
U Was tez jest odczuwalny pewien rodzaj wyluzowania bo w końcu jak nie "normalnie" to przy pomocy kliniki chociaż jak widać obydwoje jesteście zadaniowcy
powiem Ci,że jak najbardziej było pewne "wyluzowanie"..bo pierwszy raz tak bez powodu wzieliśmy sobie parę dni urlopu i wtedy właśnie powstała Matysia..myślę,że to też mogło mieć znaczenie..do kliniki chyba bym i tak nie pojechała..strasznie zraziła mnie wizyta w szpitalu, którą miałam wcześniej..

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
A Ty dziś wizyta...
Stary 2016-04-12, 09:28   #3895
florencee
Zadomowienie

Hej.

Cytat:

Dzięki.
U protestantów ciekawa zawsze mi się wydawała spowiedź powszechna. Ogólnie też jestem zwolennikiem świadomego poszukiwania i wyboru, naprawdę dobrze byłoby jakby odeszło się od chrztu maleńkich dzieci, tylko każdy decydowałby jako dorosły. Hmm chyba już o tym tutaj pisałam.

Fajnie, jakby udało się nam też długo kontynuować wątek, 8 lat tych dziewczyn naprawdę robi wrażenie.

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Fajnie, że glukoza wchodzi gładko.

Cytat:
hej

Nadal jest chłopcem

Super, że synek rośnie zdrowo i blizna wygląda OK.

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Czeeeść!

Ja również korzystałam do tej pory z brzuszka literki C na moich plecach, w odwrotnej pozycji rzeczywiście pojawiał się dylemat niczym przy przytulaniu męża na łyżeczkę - jak ułożyć rękę żeby nie zdrętwiała.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 09:28   #3896
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

haha dokładnie dobrze wiedzieć, że nie jest najgorzej. Ja jakoś czuję obawy przed tą glukozą ;p

A co do zachodzenia w ciążę to jak w życiu na każdego działa co innego
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-04-12, 09:32   #3897
Krefetka
Zadomowienie

Właśnie czekam w kolejce i zastanawiam sie co jest. Przede mną Pani w 18 tyg z brzuchem na oko 8mc. A ja sierotka oprócz własnej bariery ochronnej nic.
Gdyby nie ta warstwa i biust napisałabym żem płaska jak decha.

A boje sie jak cholera

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-04-12, 09:33   #3898
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
haha dokładnie dobrze wiedzieć, że nie jest najgorzej. Ja jakoś czuję obawy przed tą glukozą ;p

A co do zachodzenia w ciążę to jak w życiu na każdego działa co innego
Też czuję obawy, chociaż ostatnio znalazłam wypis ze szpitala sprzed 10 lat, z którego wynika że miałam robiony taki test, ale w ogóle tego nie pamiętam. Może to dobrze, bo zapamiętałabym gdyby mój organizm zareagował na to opornie.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 09:37   #3899
wiewioreczka
Wtajemniczenie

a miałyście kiedyś kolonoskopię i przygotowanie makrogolem? to też było koszmarnie słodkie i zastanawiam się czy ta glukoza jest jeszcze gorsza czy podobna.

wiewioreczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-04-12, 09:40   #3900
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja również korzystałam do tej pory z brzuszka literki C na moich plecach, w odwrotnej pozycji rzeczywiście pojawiał się dylemat niczym przy przytulaniu męża na łyżeczkę - jak ułożyć rękę żeby nie zdrętwiała.

dzieki, na pewno tak wyprobuje

Cytat:
Też czuję obawy, chociaż ostatnio znalazłam wypis ze szpitala sprzed 10 lat, z którego wynika że miałam robiony taki test, ale w ogóle tego nie pamiętam. Może to dobrze, bo zapamiętałabym gdyby mój organizm zareagował na to opornie.
Ja mam glukoze za tydzien, puki co nam nadzieje ze jakos mi wejdzie :P
U nas jest tak, ze ze skierowaniem zglaszam sie normalnie do szpitala na izbe przyjec i i jestem przyjeta na oddzial, wiec lozko jest zagwarantowane, na szczescie

Mani hybrydowy <3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości