|
|
#2071 | |
|
she-wolf
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
Cytat:
![]()
|
|
|
#2072 |
|
Konto usunięte
|
Eee nie ma problemu
od pewnego czasu co jakis czas natykam sie na W. i ogolem w necie na takie slowka i tylko czuje , ze ja to juz inne pokolenie, bo zielonego pojecia nie mam o co chodzi![]() Kiedys gdzies natknelam sie na watek o takich slowkach i to co bylo za moich czasow teraz jest obciachem tak mowic , a mlodziez uzywa takich slow ze dla mnie chinszczynzna. No zatrzymalam sie na etapie liceum i nowosci mi obce sa . jestem jak dinozaur, jeszcze pare lat i tez wygine
|
|
|
|
#2073 |
|
Konto usunięte
|
W sobotę mieliśmy posiadówkę ze znajomymi i naszła mnie pewna refleksja - jak Wasi partnerzy zapatrują się na obecnie gorącą problematykę zakazu aborcji? U mnie wychodzi, że mój TŻ to niemalże feminista, natomiast mężczyźni z rodziny lub znajomych mają dość betonowe poglądy
|
|
|
|
#2074 |
|
Konto usunięte
|
Mój facet razem ze mną był na manifestacji, interesuje się tym. Ostatnio wpada i mówi "pierwsza dama nie chce zająć stanowiska w sprawie aborcji, a to samica psa" xd
|
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc nie mam pojęcia co na ten temat sądzą jego koledzy Ale nie chciałabym wpaść w dyskusję z takim o "betonowych" poglądach, krew mnie zalewa już jak czytam komentarze w internecie typu: "Dziecko niczemu nie zawiniło, a rolą kobiety jest bycie matką"; "Niech urodzi i odda do adopcji" [komentarz do dziecka z gwałtu]; "Nie można wybierać kto ma prawo żyć a kto nie! Każdy ma prawo przyjść na świat!" [komentarz do dziecka obciążonego wadami genetycznymi, które i tak umrze tuż po porodzie] itp.
|
|
|
|
|
#2076 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
- Taaak, niewątpliwie jako zlepek komórek miałabym chol.erne dylematy egzystencjalne. Jako usunięty zlepek tym bardziej ![]() Natomiast drugi to połączenie fanatyzmu i bezmyślności - otóż walnął chłopina tekstem, że zgwałcone kobiety powinny rodzić te dzieci, a potem obowiązkowo oddawać państwu na wychowanie |
|
|
|
|
#2077 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Dziewczyny, aż tu napiszę. Czytałam sobie w weekend Iluzję grzechu Marininej z nastawieniem na kolejny fajny kryminał, bo generalnie ją lubię. Od strony dziewiętnastej począwszy teksty "nie wiadomo za jakie grzechy pokarana bezdzietnością" i tak co kilkanaście/ kilkadziesiąt stron, ze zmarnowane życie, że "młoda jesteś, jeszcze się dzieci doczekasz", że właśnie "powinnością kobiety jest macierzyństwo" i ogólnie się zastanawiałam, czy ktoś jej za to zapłacił?!
|
#2078 | |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba nie było zbyt przemyślane z jego strony Swoją drogą jak super, że facetom się tak świetnie decyduje o naszych macicach i o tym co ewentualnie zrobić z niechcianym dzieckiem |
|
|
|
|
#2080 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, a co wy odpowiadacie, jak wam takie glupie teksty rzucaja?
Pytam powaznie, nie zlosliwie. |
|
|
|
#2081 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- nie miałam wątpliwej przyjemności ale pewnie odpowiedziałabym że szkoda że nie których nie usunęli kiedy jeszcze była pora. Albo że głupie pytanie bo jakby mnie abortowali nie miałabym żadnych wspomnień, a matce byłoby lżej .... |
|
|
|
|
#2082 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Za to jeśli kogoś nie lubię, to niespecjalnie się hamuję. Głupota przeraża mnie bardziej niż czyjeś tupanie nóżką. |
|
|
|
|
#2083 |
|
Konto usunięte
|
To jest przerażające ilu jest ludzi, którzy chętnie oddają swoją wolność w ręcę władzy..a krzyczą przy tym precz z komuną, mordercy dzieci.
Znalazłam się w niedzielę wieczorem w sercu Warszawy, gdzie przemawiał ich wódź Jarosław i dopiero wtedy widać, co to są za ludzie. Edytowane przez 201611240917 Czas edycji: 2016-04-12 o 10:25 |
|
|
|
#2084 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Za jakie grzechy mamy tak durnych obywateli
|
|
|
|
|
#2085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do faceta. Mój jest przeciwny projektowi ustawy. Jest też za aborcją na życzenie, ale się nie angażuje w manifestacje. I chyba nie bardzo rozumie czym ja się tak denerwuje, ostatnio zauważył, że wulgarna jestem. A jak mam nie być, gdy krajem rządzą idioci.
|
|
#2086 | |
|
Podła wiedźma ;)
|
Cytat:
I teraz uwaga, dla niektórych to może być chore, ale TŻ opowiadał mi, że kiedyś w Sparcie kalekie/chore noworodki zrzucano ze skały. Barbarzyńskie podejście, ale jak to TŻ stwierdził, że przynajmniej zostawało zdrowe społeczeństwo. Aborcja to jest pikuś w porównaniu z tym... Dla mnie temat aborcji, gwałtów, gwałtów w małżeństwie itp są strasznie drażliwe, tzn. ja za bardzo się angażuję w rozmowę i potem strasznie przeżywam, jacy ludzie są głupi.. A jak już usłyszę na temat gwałtu coś w stylu "że sama chciała" czy "wiadomo było czego oczekiwał, więc co się dziwi" - to wtedy wstępuje we mnie demon i mam ochotę rozszarpać tego idiotę!
"- Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE." "Każdy człowiek kryje w sobie mrok, choć ukryty." ************** |
|
|
|
|
#2087 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tej całej dyskusji na temat aborcji irytuje mnie to, że przeciwnicy aborcji chcą narzucić również swój światopogląd innym na zasadzie: "Ja bym nie usunęła, to inne też nie powinny!" - podczas gdy zwolennicy wolnego wyboru pozostawiają decyzję dla konkretnej jednostki. Legalizując aborcję nikt nikomu nie będzie kazał usuwać płodu; delegalizując ją kompletnie skazujemy wiele kobiet na cierpienie i pozbawiamy nas możliwości decyzji. Nie rozumiem dlaczego można być tak nieludzkim i tego nie rozumieć? Ale na takie komentarze pojawiają się teksty w stylu: "to zalegalizujmy morderstwo, bo jak ktoś będzie mial ochotę zabić, to będzie to w jego sumieniu" No nie da się w ten sposób rozmawiać
|
|
|
|
|
#2089 | |
|
Podła wiedźma ;)
|
Cytat:
+ Może pozbyłabym się takiej jednej fałszywej mamuśki z pracy, co wygląda jak baba jaga (charakter też podobny do tej bajkowej zołzy)
"- Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE." "Każdy człowiek kryje w sobie mrok, choć ukryty." ************** |
|
|
|
|
#2090 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie dziwi mnie wcale takie podejście, przynajmniej z populacji eliminowane były geny warunkujące choroby (choć wówczas o genach nie wiedziano ) i nie narażało się kolejnych pokoleń na konieczność zmagania z uciążliwymi chorobami. Miałam kiedyś taką babkę w pracy, trójka dzieci, wszystkie urodziły się ciężko chore. A matka DUMNA z siebie, że "ciężko haruje" na ich rehabilitację. Hello? A nie pomyślałaś babo głupia, że skoro jedno się urodziło chore to i kolejne ma dużą szansę się takie urodzić? No po dwóch to już chyba trzeba być durnym, by nie zaczaić, że coś tu nie gra z moimi genami, może jednak odpuszczę sobie rozpłód. Ale nie, jeszcze trzecie trzeba było skazać na cierpienie.
|
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także nawet z obciążeniem genetycznym można mieć trochę szczęścia i poza tym rozmnażać się z głową. |
|
|
|
|
#2092 |
|
Konto usunięte
|
Są tu jakieś okularnice?
Powiedzcie, że nie jest tak źle.. Po kilkunastu latach noszenia wyłacznie soczewek, okulista zakazał mi ich noszenia na około rok. Podłamałam się tym dziś. |
|
|
|
#2093 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Okulary noszę od ósmego roku życia i nigdy nie stanowiło to dla mnie problemu
|
|
#2094 | |
|
|
Cytat:
|
|
#2095 |
|
Konto usunięte
|
Nosicie od dziecka, to jesteście przyzwyczajone.
Wiem, że to nie jest duży problem, ale jednak to dla mnie duża zmiana. Jakoś nie czuję się atrakcyjnie w okularach No trudno, muszę przywyknać. Wybiorę jakieś znośne.
|
|
|
|
#2096 | |
|
|
Cytat:
|
|
#2097 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2098 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2099 |
|
Konto usunięte
|
Ja muszę, bo przez ciągłe noszenie nabawiłam się wrastania naczynek w rogówkę.
Mam nadzieję, że będę mogła wrócić do soczewek. |
|
|
|
#2100 |
|
|
Nie, ja załatwiam to poza Warszawą, bo tu przy mojej wadzie za dużo by mnie wyszło.
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Ale moi znajomi robią tu i bardzo sobie chwalą http://www.optykkumon.pl/kontakt/
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

teraz mi sie to kupy trzyma, bo wczesniej bylam ciemna jak tabaka w rogu hehehe

od pewnego czasu co jakis czas natykam sie na W. i ogolem w necie na takie slowka i tylko czuje , ze ja to juz inne pokolenie, bo zielonego pojecia nie mam o co chodzi

Za jakie grzechy mamy tak durnych obywateli
No nie da się w ten sposób rozmawiać
No trudno, muszę przywyknać. Wybiorę jakieś znośne.